Solstrålar och sandalfötter..

.. gjorde att jaget lyckades lyfta rumpen o ta sig i kragen o börja fundilera på att fixa cykelpunkan på framdäcket.. o vid mitt-på-dagen-tid både jacka eller långärmad tröja var överflödiga tog hon verkligen tag i saken.. Smart var hon också! Tog ut en plastback o fyllde med vatten o innan däcket plockades av så kollade hon var ev luftbubblor kom från.. ventilen eller någonannastans på däcket.. det var någonannastansifrån bubblorna kom så då var det bara att demontera hjulet.. Gummireparationslappar hittades i allt-i-all-lådan, liksom kondomer vars bäst-före-datum var för cirkus 1,5 år sedan.. men vid närmare synundersökning av däcket så beslutade jag mig att åka o köpa ny både däck o slang eftersom gummi ju är en färskvara..

Hmm.. åka iväg med bilen o köpa nytt cykeldäck eller byta ut vinterdäcken på bilen.. med tanke på att jag nästan hellre cyklar än åker bil, i alla fall nu när det inte är halkigt, så fick bildäcksbytet vänta.. o tur var väl det.. När jag stod i den stora allt-i-allo-affären o inte hittade den storlek jag skulle ha så kom en jobb-bio-kompis.. hon sa att sportbutiken var öppen o där kan man få personlig hjälp! Vilken tur att jag började jobba med cykeln just när jag gjorde det för annars hade hela arbetet blivit nedlagt till en annan dag.. Nu fick jag personlig hjälp att hitta rätt dimesjang på däck o slang o kunde lycklig åka hem o slutföra jobbet..

Egentligen hade jaget tänkt lämna in cykeldäcket men eftersom solen tankat lite energi så är jag glad att jag gjorde det själv..

Däremot så måste jag åka iväg med bilen för att få däcken bytta.. Hjulmuttrarna var det inga problem att lossa.. kanske beror det på att jag var så grym i höstas o muttrade något om att skicka dem till metallåtervinningen eftersom de då stenhårt motarbetade mig.. tyvärr hade jag glömt att fälgar kan vara nog så irriterande när de sätter den sidan till.. speciellt vinterdäcksfälgar.. Kanske är de bara lite rädda för att än en gång tillbringa ett halvår instängda i förvaringspåse i en mörk källare.. men hallå, det har ju sommarfälgarna gjort.. o nu är det deras tur att komma upp o lyckligt rulla genom livet.. Nåja, det är ingen idé att reta sig på det man inte kan påverka.. o dumt att riskera träningsvärk genom att banka o slå sig förtvivlad på dem.. så jaget har beslutat att åka till en proffesionell däckbytare.. kanske på tisdag morgon.. Fast när jag kommer dit skulle det inte förvåna mig det minsta om fälgarna är snälla o rara o hoppar av alldeles av sig själva..

hmm.. fast jag undrar om det är fälgarna som vägrar släppa greppet om bilen.. eller bilen som vägrar släppa fälgarna..

Cykeln ser då i alla fall mycket gladare ut.. o det glädjer jaget..

Uppskatta det lilla
i livet,
så upptäcker du
det stora!

Fast känslan att gå i sandaler utan strumpor eller sockar.. är stort..

Kommentarer
Postat av: Rita

Snart är det väl sandalväder?
Jag är lycklig ägare av bragrannesombyterminadäck!

Postat av: Excessa

Rita.. Jo, idag var första sandalväderdagen.. Underbart för fötter o tår som inte gillar att vara instängda i heltäckande strumpor o skor.. i och för sig så finns det ju strumpor med ventilation men det är inte riktigt samma sak..
Åh, en bragrannesombyterminadäck står högt på min önskelista.. har bara en bragrannesomlånarutsinavovsartillmig.. men det är rätt Ok det också =o)

2006-04-30 @ 20:46:52
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback