Läste..

.. på tok för länge igårkväll så i morse ville jag helst ligga kvar i sängen.. somna om ett par timmar.. resultatet från gårdagens läsning gjorde att det kändes som att blodet hade bytts ut till sirap.. och jag rörde mig som om jaget var ett segt gammalt tuggummi.. Men Tack vare en massa leenden o skratt har dagen gått som smort..

På lunchen satt jag o åt med S.. hon berättade om hennes o barnens resa till Kina.. mest om resan dit.. den var spännade och orolig.. jag kände hur jag levde mig in i hennes berättelse och både mitt kroppsspråk och ansiktsuttryck visade nog det.. S har en närvaro när hon berättar som tar tag i mig.. och det hon säger känns som att det kommer ända inifrån..

Har funderat lite över vilka människor som känns närvarande och vilka som är någon annastans.. alltså som jag känner det.. Kanske beror det på hur djupt människorna andas.. om de hinner ta några andetag mellan orden.. Har det att göra med om de gör små pauser för att hämta orden som ligger långt där inne..
Har det här med att man säger att man känner sig på samma våglängde som någon.. att göra med hur man andas.. att man låter pauserna få vara pauser utan att avbryta den andre..

Andetagsdjupen kan variera.. är man, Jag, stressad så får jag en helt annan syretillförsel..o våglängden har inte den minsta aning om vartåt det lutar.. och då är det inte konstigt om tryggheten far all världens väg.. hmm.. undrar hur många olika våglängder det finns.. fast det spelar ingen roll.. det är gott att olikheterna finns..

Trots tröttheten så känner jag att jag har energi.. kanske tack vare att jag valde göra det Jag ville under semestern.. men jag ska försöka vara varsam med den.. för oavsett vad fysikerna säger så är i alla fall min energi begränsad.. och i kväll ska jag bara läsa ett par sidor i boken.. sen är den slut..

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Det är inte bara som det känns, detta med att blodet är utbytt mot kall sirap... det ÄR så ibland.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback