Sportjournalisterna..

.. har redan gett Carolina Klüft guldmedaljen.. o jag vill ju hålla med dem.. men det är 800 meter kvar som hon måste springa.. helst ända in i mål..
Tänkte försöka räkna ut hur sakta hon kan springa för att klara guldet.. men det var på tok för mye matematik.. det är ju endast mattematik jag är dutti på..

Hittade i alla fall en sida:

Official Heptathlon Points Formula

The formula follows the following format:
  • Points = A*(B-P)C for Running Events
  • Points = A*(P-B)C for Field Events
where P is your performance in the units described below and A, B, and C are constants

Event A B C P
100 m Hurdles 9.23076 26.7 1.835 sec
High Jump 1.84523 75 1.348 cm
Shot Put 56.0211 1.5 1.05 m
200 m 4.99087 42.5 1.81 sec
Long Jump 0.188807 210 1.41 cm
Javelin Throw 15.9803 3.8 1.04 m
800 m 0.11193 254 1.88 sec


Carro har 2:08.89 minuter som personligt rekord på 800 meter..
Fast i hennes rekordserie sprang hon på 2:12:12.. vilket gav 934 poäng..


Snabbt som ögat räknar jag i hövvet = letar på nätet.. hmm.. Carro leder med 354 poäng och... måste tappa 23 sekunder för att missa guldet... men tänk om hon snubblar då.. hinner hon ändå kravla sig upp o spurta in i mål innan de andra kommer dit.. Risken finns.. har minsann sett andra snubbla.. på skosnören till exempel.. och trottoarkanter.. o trappor.. Eller också kan någon trampa henne när de springer.. hände idag i ett löp.. o att springa med bara en sko gav inget guld..

För övrigt så är friidrott lite livsfarligt.. i alla fall för funktionärer och kameramän/kvinnor.. har dom otur kan de få både släggor, diskussar, spjut eller häckar i huvudet.. de kan även råka ut för att snubbla alla sladdar som går till startblocken som springarna använder.. o om en längdhoppare blir sur skulle de kunna ta plastelinan o gå bärsärkargång på stadion..
Om det regnar o en elkabel är otät så kan de få en massa ström genom kroppen.. inte nyttigt alls.. Det är nog inte heller så trevligt att råka snubbla över löparbanan när det kommer ett gäng 100-meterslöpare springande.. ajajaj för att få deras spikskor i låren.. eller över ryggen..

Förresten så tror jag att nästan alla springare har mycket kvar av barnasinnet.. ja, de har ju en massa spring i benen.. o det är nog därför det ibland blir flera omstarter.. Tala om för mig hur många vuxna som har sÅ bråttom att komma iväg på nåt..

Hmm.. friidrott ska nog njutas tillbakalutad i soffan.. det är ingen kö till toan.. o mat finns inom lagomt räckhåll.. skugga erhålls utan solparasoll.. o TV-licensen är nog bra mye billigare än en veckobiljett till EM på Ullevi.. inte att förglömma resekostnader.. samt boendekostnad.. o skulle det regna så sitter jag torrskodd.. Och skulle det råka gåsta o bli strömavbrott så jag inte har någon bild, kan jag ju sätta mig vid datorn en stund istället..

Hade det vart tak på Ullevi
så hade det lyft
när publiken klappar igång
Carolina Klüft


Fast som det verkar via televisionens sändningar att de är duktiga på att klappa igång alla idrottare.. Gott så!


Kommentarer
Postat av: Joanna

ville bara tacka för tanken på mig och funderingen...
om det e bra med mig
det e det...
och nu e jag tillbax efter lite blogg semester

Postat av: Excessa

Joanna.. skänt att det är bra med dig.. o semester är ibland välbehövligt och nödvändigt..

2006-08-10 @ 18:39:03
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback