Återupptäckte..

.. i dag att fikarasterna oftast är väldigt trevliga på jobbet.. ja, alltså de vanliga rasterna utan flirtar.. fast en massa flirtande blir det ju ändå när vi gör vårat bästa för att locka andra till skratt.. Förmodligen hade jag, utan att jag visste om det riktigt, saknat just den gemenskapen väldigt mycket.. ja, det känns som att jag varit lite bergtagen i höst o därför missat lite av det vardagliga.. o så har det ju vart mycket på jobbet åsså..

I morse kände jag mig väldigt mycket välkommen när bv2 leende kom in genom dörren.. ja, likaså kände jag mig när bj kom.. till jobbet alltså..
De hade haft det rätt väldigt mycket stressigt i veckan.. hmm.. men i mina öron så verkade det inte ha varit värre än föregående veckor/månader (eller spelar minnet mitt mig ett spratt tro ;).. eller var det så att de plötsligt fick lov att ta ett ansvar de kanske annars lägger på någon annan och att det kändes jobbigt.. Äschan då, vad vet jag om det.. spekulerar vilt ju.. o så hade ju jaget lock för öronen även idag och då är det ju ingen ordning på tankarna..

Det var i alla fall väldigt skönt att det var lugnt i dag.. så lugnt att bj hann städa nästan hela förmiddan.. bv2 och jaget fixade o trixade men det var inga svåra trollkonster utan det mesta löste sig med ett lilla trollspöet.. Många jaget ringde till hälsade henne välkommen tillbaka *JAAAA, hon har vart lite saknad *glad**

På fm-fikat pratades det om språk, fikon o mandariner.. hmm.. clementinerna då? frågade jaget.. hehe.. P skrattade o sa att han bara väntat på den kommentaren, fast inte från jaget.. men Åh, vad jaget tycker om överraskningar.. I alla fall då de leder till skratt vill säga..

Lunchen blev stillsam med ett omtänksamt samtal med en tant M.. sen kom tant U o då blev det mer leendeaktigt samtal.. o så kom farbror U som tyckte mycket och negativt om ett möte han varit på.. eller det var väl speciellt föreläsaren han tyckte om.. Då valde jag att bara sitta o inte lägga mig i, men för mig själv funderade jag på varför säger du inte det åt den människan istället för att reta upp dig här? O kan du inte säga till honom så kan du ju gå högre upp o säga att kompetensen saknas! *suck*

Kanske verkar jag vara lite dubbelmoralisk nu för jag klagar ju både hittan o dittan emellanåt så varför ska inte någon annan få göra det? Jo, visst klagar jag ibland, men det är här i bloggen som är min dagbok. Och en dagbok är till för att öppna ventiler så de inte blir direktmenande projektiler.. Jag sitter däremot inte i fikarummet o rackar ner på andra människors varande och görande (hoppas jag! Får nog lov att bli eftertänksam ang det)! Visst har jag åsikter men de gör jag mitt bästa för att inte dela med mig bland människor som skulle kunna känna igen människan jag tycker något om. Eller är jag kanske så väldans feg att jag inte vågar stå för vad jag tycker? Kanske! Men ofta handlar det om att vi är på så olika våglängder, det betyder dock inte att den andra är fel på något sätt. Vi är bara så olika och så är det ibland! Jag kan inte älska alla.. och jag är glad att alla inte älskar mig!

I morse kom jag ihåg att ta med tomteklappsomslaget till jobbet så jag slog (snällt ;) in kapetet till chefen.. sen hade vi glömt kort men vi fixade ett rart i pp.. God Jul L önskar personalen.. Hon blev väldigt rörd på ett lite kantigt sätt.. fast det är ju hennes sätt o för henne är det rätt.. Glad blev hon i alla fall.. till o med så glad att hon skulle gå o ringa till storchefen o berätta samt fråga om han fått något kapet från sin personal.. hmm.. När jag bussade hem jaget så började jag fundilera på vilka som är närmast peronal till storchefen.. hmm.. Undras just om chefen kom att tänka på det sen.. ;-)

Vid lunchtid var det många som hade ärenden på andra ställen så de sa God Jul o trevlig helg! Jaget önskade dem, naturligtvis, detsamma! Detta medförde att till em-fikat var vi bara ca en fjärdedel av hela korridorstyrkan kvar... men det vart en behaglig stämning i fikarummet.. med många glada leenden och skratt.. och liksom på fm-fikat så var jagets grodor vakna.. snälla grodor alltså.. En kvinna ifrågasatte varför det finns bh att köpa till barn (hennes dotter är 4).. och jag håller med; Varför i sjuttonsingen finns det överhuvudtaget tros/bh-set att köpa till barn? Vansinnigt om jag får säga det! Fast jag har ju inga barn!
Sen berättade samma kvinna att hon istället brukar köpa nåt fint linne till dottern men det var inte heller bra för dottern brukade ta av sig tröjan hon hade o sen springa omkring o leka i ett tunt linne bara för att hon ville visa det fina linnet.. och det gjorde dottern ända tills hon blev blå om läpparna för ett litet linne värmer ju inte så mye.. - Men du, det är en himla tur att du inte köpt nån bh till dottern, sa jag..
Sen blev det många fler skratt.. skratt i välmening och igenkännande.. Njutbara!

Innan vi gick hem så var chefen in o önskade oss God Jul! O naturligtvis frågade hon vad vi skulle göra i helgen.. De andra har sina familjer att umgås med, och jag önskar dem all skönsam tillvaro som finns! Men chefen vet att jaget sällan pratar om sin familj så visst fanns ett extra öga på henne.. Nej, jag har inte bestämt något.. kanske vara hemma.. eller gå till en kompis.. Uppriktigt sagt så kändes det som att snart tror hon, chefen, att hon måste vara snäll o bjuda in jaget men det vill inte jaget alls! Men istället kom det en förståelse och en berättelse om när hon och hennes man var unga o struntade i att åka till någons föräldrar och det var en jul med endast lite gröt o bara varandras sällskap.. fast jag tror att den julen berodde på långtborta studier o knagglig ekonomi.. Äschan då, nu är jaget inte snäll i sinnet.. ;-)

Många julkramar vart det i alla fall i dag.. såna som känns alltså.. de som inte känns bra avstod jag ifrån.. Sen finns det ju nån som jag skulle velat ha men som inget tillfälle gavs att ge.. Men sånt är livet! Och Livet är ju som sagt lite oberäkneligt.. Men det gör inget för jag har lock för örona.. o ett par änglar som vakar över mig.. Härmed presenterar jag en av dem:

Angel

Och med två sådana skyddsänglar så kan väl morgondagen inte bli annat än bra.. Men jaget lovar att vara aktsam om sig för helt o hållet ska man varken lita på ödet eller livet.. Mycket kan hända så det ska till att ta vara på stunderna och leendena innan de försvinner.. o sist, men inte minst viktigt, man får, och bör, bestämma själv vad man vill säga Ja till, eller säga Nej tack, i dag vill jag inte! Kanske en annan dag, men det beror lite på vad magkänslan känner, så låt mig få fundera på saken! Men får jag inte fundera på saken så är det nog bäst att du frågar någon annan!

Dagen i dag.. har varit en underbar dag fylld med leenden och skratt att bevara i minnet..

Hoppas och Önskar att även Din dag varit minnesrik!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Låter som att Du haft en trevlig dag på jobbet. Visst är det gott att ha de här dagarna ibland att minnas o gotta sig åt i efterhand. För ibland blir ju jobbet (alla jobb) stressiga, tråkiga och ledsamma.

Jag hade också en fin dag igår på jobbet. Jag har verkligen bra kollegor och det är många God Jul kramar före lovet. Vi avslutade med att sitta en stund i personalrummet med fika och avslutningssmåprat. Det ska bli roligt att börja jobba igen efter lovet.

Postat av: flasknosen

Låter som en bra dag! Härligt.

Vill önska dig en underbar Jul och ett superbt Nytt solvarv!

2006-12-23 @ 16:59:51
URL: http://flasknosen.blogg.se
Postat av: Excessa

Inga.. Åh, så gott med avslutningsfika o julkramar.. man skulle nog ha de lite oftare o inte enbart vid större helger.. Hoppas o önskar Dig en underbar helg!

flasknosen.. Tusen Tack! och detsamma i massor till Dig!

2006-12-23 @ 19:31:02
Postat av: Visionary soul

Åh vad fin den var, ängeln! :-) Synd att du inte hann få den där sepciella kramen... ibland blir det ju så, inget riktigt tillfälle ges.

Annars lät det som en fin dag! :-)

2006-12-24 @ 22:02:14
URL: http://visionarysoul.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback