Rosa bandet..

.. kanske de flesta vet vad som menas.. men hur ligger det till med Red Ribbon, röda bandet?

Har du några minnesbilder att du sett det eller kanske läst om det.. eller skulle du se ut som ett frågetecken om någon frågade Dig vad detta band betyder?


redribbon

Själv var jag rätt mycket som ett frågetecken.. men sen googlade jag lite.. upptäckte att dagen idag är 18 år gammal.. o det är väl när man får körkort som man börjar bli lite synlig.. I barnaåren och tonåren försöker man göra sitt bästa med att hitta sig själv och/eller anpassa sig till omgivningen..

Såg nyheterna på en kvadratkanal kl 19.30 o där var förstanyheten att en svensk fotbollsspelare skrivit på kontrakt med en engelsk fotbollsklubb.. 10 minuter fick det inslaget.. eller överdriver jag nu? Sen kom miljonsvindeln i någon svensk bank.. sen något annat.. o så en minut till
WAD-dagen som är i dag, den 1 december..

Red Ribbon - det röda bandet:

1991 fick Visual AIDS i New York en idé till en internationell symbol för kampen mot Aids.


En symbol för solidaritet och tolerans med de som ofta blir diskriminerade av allmänheten – de som lever med Hiv och Aids. I samma stil som "yellow ribbon" - som var populär i USA vid den tiden som en symbol för att stötta soldaterna i Gulfkriget – skapades RED RIBBON.

Efter de första evenemangen i New Yorks artistvärld siktade Visual Aids på TONY prisutdelningen. I en spontan kampanj sände volontärer brev och Red Ribbons till alla medverkande. Olyckligt nog var filmskådespelaren Jeremy Irons den ende som bar symbolen den kvällen. Tv – publiken hade inte blivit informerad om vad den nya symbolen betydde. Numera är nästan alla medvetna om Red ribbon eller t.o.m. har ett själv. Symbolen kom först till Europa påsken 1992 när mer än 100 000 Red Ribbons distribuerades under Freddie Mercury Aidsgalan på Wembley Stadion i London. Mer än 1 miljard människor i över 70 länder världen över såg konserten på TV. Samma dag grundades Red ribbon international I London.


(källa: Red Ribbon International) 

..  saknar Freddie..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback