2 hårbollar..

.. tassar omkring o undersöker om allt är likadant som förra gången.. en nos som puttar på armen.. ett huvud som lägger sig i knä.. mörkbruna ögon som tittar upp o ber om en vänlig hand.. sen en suck av belåtenhet när de lägger sig tillrätta.. o jaget är tacksam att grannen har förtroendet att lämna sina ögonstenar här.. o det är så rogivande.. att lägga handen på dem o känna pälsen.. o andningen.. Livgivande..

Undrar om de också saknar vovsan.. när jag hämtar dem så rusar de direkt hem o vill in o kolla.. jag tror att de minns.. eftersom jag varit med om liknande.. när jag var 16-17 år var jag tillsammans med en kille som hade hund.. en lite avvaktande hund.. som inte gick fram till vem som helst.. men vi blev vänner.. efter ett par år slutade vi träffas.. ungefär 4 år efter det råkade jag o killens syster bo grannar.. o då var det hon som hade hunden.. när vi träffades första gången efter 4 år.. så blev han väldigt glad.. tryckte sig mot benen o snodde nästan runt sig själv..  efter 4 år så kände han igen mig.. Fast jag tror inte att det var så att han gick o funderade på vad jag hade haft för mig sen sist.. eller kan det ha varit så.. tyvärr så flyttade jag rätt snart så jag fick inget svar..

Läste ett par recensioner av Att göra en pudel.. att jag kommer ihåg titeln beror enbart på att jag har kvar biobiletten.. båda skrev att filmen var väldigt förutseende.. fundilerar på vad de egentligen menar.. är det för att filmer oftast slutar lyckligt.. eller är en film förutseende för att den slutar som recensenten önskar den ska sluta.. eller..

I alla fall jag vill att filmer ska sluta lyckligt.. då har jag ju en Bra känsla med mig från biobesöket.. asch då.. nu är jag nog bara lite kinkig.. Eva Röse o Lena Nyman fick väldigt bra kritik.. så egentligen tyckte vi lika.. recensenterna o jaget..

I morgon ska jag se The fog.. o jag hoppas att den också är förutseende.. att dimman till slut kommer att lätta..

Jag tror att jag sett någon svartvit dimmig film när jag var liten.. o det är mer än 10 år sedan.. ibland får jag tillbakabilder o blir rädd.. skyndar mig hem.. som om hemmet kan skydda mig från det onda.. Jo, visst stämmer det att jag kan låsa dörren om mig.. o stänga fönster.. dra ur sladden till telefon.. hjärnspökena är det däremot svårare att stänga ute..

Har en återkommande dröm sen jaget var liten.. mindre .. Jaget är 5-10 år.. ute o går.. ibland på vintern, ibland på sommaren.. vars jag ska vet jag inte.. jag går på vänster sida som man ska.. till vänster om vägen finns ett staket.. vad som finns innanför staketet är okänt.. det är ett ståltrådsflätat i fyrkanter o når ungefär i axelhöjd.. när jaget är där o går.. mot ?.. kommer det en stor maskin bakifrån.. ibland en plogbil.. lastbil.. när jag tänker efter så kör den på fel sida.. fast jag är ju i o för sig född på vänstertrafikens tid.. i alla fall känner sig jaget jagat av maskinen.. o enda stället att komma undan är att springa framåt.. fortare.. fortare.. fortare.. för staketet är för högt att hoppa över.. o att springa över på andra sidan vägen finns inte ens i tanken.. För Så gör man inte..

Jag Vet att man kan ändra drömmar.. har skrämt bort andra återkommande drömmar genom att tänka ett annat slut på drömmen.. o då har de upphört.. en gång räcker inte.. men att säga till sig själv att i natt ska jag göra si.. eller så.. hjälper.. o drömmen blir meningslös.. o försvinner..

Ska tänka om om jagandedrömmen.. springa över på andra sidan vägen.. eller bli en Kajsa Bergkvist.. hmm.. troligaste är väl att springa över vägen o gömma jaget bakom ett stort träd.. för tänk om det blir ett feltramp o hälsenan går av.. blir liggandes i klistret då ju..

Tänkte förresten fel om att jag ska röja köksbordet.. det är ju soffan som ska tillgängliggöras för mina 2 helghårbollar.. tidningar.. böcker (kanske hittar en eller annan borttappad).. kläder.. uppslagsbok.. cd-fodral.. dvd-skivor..fjärrkontroller.. måste bort så hårbollarna kan ligga på var sin sida om jaget.. 

hmm.. med tanke på alla saker, tingar, klokaordbokar o pinaler som huserar överallt i jagets boende.. så är det nog tur att jaget är självgående.. fast skulle en Puh-liknande varelse dyka upp.. så behövs ju iofs bara en plats..

Jaget önskar alla Excessabesökare en mysig fredagskväll.. en skön lördagsmorgonfrukost i sängen.. en härlig långpromenad.. o som toppen.. en massa många leenden..

O kom ihåg.. Var rädd om Dig.. för det finns bara en av dig..

Varma tankekramar till just DIG.. från ett litet tantjag..

Kommentarer
Postat av: HOM

The fog vill jag se :=)
HOppas den är bra !
Ha en bra lÖrdag

2006-02-04 @ 10:42:45
Postat av: Ca

Så fint ..... att DU tänker på "mig".... :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback