Jag är nog..

.. en rätt naturlig människa.. så jag ändrade design.. men det är fortfarande jaget som är här.. fast jaget önskar att det funnits en vinterdesign.. men man kan inte få allt man önskar.. men drömma får man..

I veckan blev det klart att kommunen kommer att anställa x antal PLUS-jobbare.. människor som varit långtidsarbetslösa.. projektet ska tydligen pågå 2 år.. o PLUS-jobbarna ska anställas inom kommunen där sjukfrånvaron är stor o de behöver personalresurser..

Jag säger på en gång.. jag har noll koll på politiken o hur de tänker.. o jag litar inte på politiker.. inför valen så säger de att de ska göra si o så.. men sen tycker jag inte att det händer något.. Jag misstänker att de glömde O=H ekvationen.. eller också har de aldrig hört talas om den..

Från nyår ska visst alla få en hundralapp mer i plånboken pga lägre skatt.. men tydligen så sänks hyresbirdraget med lika mycket.. så vilka är det som får den där hundralappen extra.. knappast den som behöver den..

Men åter till PLUS-jobben.. skulle det inte vara bättre o ANSTÄLLA dem som vanliga anställda.. behovet finns ju tydligen eftersom det fattas personal.. fast det kke inte är för lite personal.. det kan ju vara andra saker än för mycket att göra som gör att ordinarie personal är sjukskriven.. Haha.. Ja.. jo.. vi är nog alla utnyttjare av systemet.. iaf jag.. när jag trodde att ett jobb bara var ett jobb för att kunna försörja mig.. när jag trodde att jag kunde avskärma mig från någon mening med jobbet.. Tänker PLUS-jobbarna samma sak..

Men hur går det ihop med att sjukskrivningstalen ska minskas.. i en lokalnyhetssändning intervjuades en läkare som tröttnat på försäkringskassan.. han sa att människor med samma sjukskrivning får olika beslut från kassan.. så han har anmält försäkringskassan till.. JO.. eller någonting som låter lika..

Och hur jävla humant är det att låta människor vänta 2, 3, 4, 5, 6 månader på beslut om de får lov att vara sjuka.. Vem betalar hyra.. elräkning.. mat.. under den tiden.. o vad gör de sen om de får avslag..


När jag läste samhällskunskap på KomVux så pratade min lärare mycket om att man måste göra en konsekvensanalys.. vad händer om det värsta inträffar om vi gör så här..

Men som sagt.. jag är en väldigt opolitisk liten tant.. bara lite fundilersam..


Kommentarer
Postat av: Joanna

En till funderare nickar och håller med
ja, jag begriper inte riktigt
för vem kan egentligen bestämma om nån annan är sjuk eller inte...
(ja, det finns de som utyttjar men långt från alla)
nej ett litet ganska lagom stort tvi för de på Färsäkringskassan

Postat av: Excessa

Joanna.. Egentligen kke jag inte är arg på dem.. men jag var otydlig i det jag tänkte.. o ofta så känner jag mest.. tror att de som jobbar på f-kassan sitter lika hårt till som andra.. det är direktiven jag är arg på..
Tack för att du hjälpte mig att förtydliga mig..
Är nog lite svamlig jag ibland.. *ler*

2006-01-15 @ 18:54:22
Postat av: Lena

Kul att se dig med nya kläder" tösen...vi skulle som sagt ha den i vit skrud nu...med varsin spark och en rödpulka...och ett stort dunbolster..massor av varmt att dricka för nu är jag täppt...förkyld, blev det då jag fick leta efter ägarn till pulkan tror jag...

2006-01-16 @ 00:56:52
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback