Och i morgon...

... är en ny dag.. o mitt nya liv börjar.. har tagit ut pengar.. o hittat det laddningsbara busskortet.. o ställt in stavarna i rätt höjdd.. Återstår bara att komma i säng i lite lagom tid ikväll.. o ställa om väckningssignalen så den skrämmer upp mig lite tidigare..

Fast jag måste erkänna att jag har försökt hitta ursäkter för att inte behöva börja stavgå hem i morgon.. det är bara det, att de ursäkter jag kommer på, är så usla att till o med jag genomskådar dem.. o när jag kollade bankkontot så medger det inte parkeringsavgiften denna månad.. eller bensin för del delen.. men 15 bussresor sa kontot ok till.. Fast jag skulle ju kunna sluta röka.. men jag tror jag gör det en annan dag..

På lokalnyheterna i morse intervjuade de en kvinna, Åsa ?, som skrivit en bok som heter Brottet, offret och förövaren.. hon har forskat kring vålsdbrott mot kvinnor.. o sa att på medeltiden ansågs det att kvinnorna inte hade någon skuld i våldtäkter.. men ju mer jämställda kvinnorna blivit desto mer skuld läggs det på dem.. oss..
Men det finns nog de som säger tvärsom också.. precis som det finns de som säger att Förintelsen aldrig funnits.. trots att de varit och sett resterna av människor som inte överlevde.. Precis som det finns människor som säger att allt de råkar ut för är på grund av andra.. att de själva skulle ha någon skuld är otänkbart.. de ser inget fel i sina egna handlingar.. o konsekvenser är något andra råkar ut för.. Och oavsett vad någon säger så kommer de inte att ändra mening..

hmm.. jag ville ju vara lite positiv idag.. på det här sättet blir det ju bara tungt..

Men i morgon är en bra dag att börja mitt nya liv.. förhoppningsvis får vi sluta lite tidigare.. Övriga "jobbkompisar" i korridoren får gå hem redan till lunch.. men vi är ju inte kommunala mer.. men vi kke får stänga butiken vid 15.. eller iaf senast 16.. o det är ju iaf minst 1 timme tidigare..

Ska strax se "Ondskans ansikte- om psykopater" på 4an.. Föds man till psykopat eller är det något man blir växer upp? Själv tror jag inte att man är psykopat vid födelsen.. Precis som jag inte tror att någon människa är född ond.. Såg en liten bit av ett lokalt diskussionsprogram häromkvällen.. det handlade om fördomar.. eller något liknande.. (förlåt mitt förvirrade hövve som inte registrerar allt).. o de sa att man måste berätta för ungdomar o vuxna o lärare o en massa information måste ut i samhället.. o ja, det håller jag med om.. men ofta är det ju så att mycket av det vi lär oss kommer från föräldrarna.. o om de har sitt med sig från sina.. o om de verkligen Vet att världen är som den är.. pga människor som har annan religion.. annat hemspråk.. hur tacklar man det..

Haha.. Glad blogg idag.. :p

Where ever You are.. Whatever You do.. Take Care!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback