Promenader..

.. kan nog varieras i det oändliga.. själv har jag bara kommit på några olika sätt att promenera..

Om man vill ha något att hålla i handen kan man ta med.. stavarna.. Men det går lika bra med en kär vän.. en liten fördel är det om vännen tycker om att promenera.. annars kan man ju iofs promenera korta bitar o sen stanna en stund o kramas.. Fast just nu så har jag varken någon liten eller stor vän som kan promenera med mig..

Vill man promenera för att få en naturlig upplevelse så är, just nu o här, vinterväder med yrsnö att rekommendera.. men det går lika bra med ett stilla snöfall där flingorna är stora som lapphandskar.. vill man förstärka upplevelsen så rekommenderar jag att man investera i en pannlampa.. fast för mig blir dessa promenader inte speciellt intensiva eftersom jag lite titt som tätt stannar o riktar lampan uppåt bara för att få se skådespelet snöflingorna visar för mig..

Skulle man däremot vara ute efter ett äventyr så tar man med sig fantasin ut en stund.. för vem vet vad som väntar runt nästa krök.. eller backkrön.. Har man livlig fantasi föreslår jag att man tänker på älvor.. o stora snälla troll.. annars kke man får lov att ta en språngmarsch hem.. o det var ju inte meningen att promenaden skulle bli en joggingtur..

Vill man ha lite variation i sin promenad så kan man ha musik i örat.. rixfm funkar rätt bra.. varierande musik o lite prat emellanåt.. o så går man i takt till musiken.. ibland kan det vara lite svårt att finna takten i musiken.. men då är det bara att göra ett litet dubbelsteg.. eller nåt liknande.. men var försiktig om det är halkigt o isigt.. 

Annars var Nanne Grönvalls Håll om mig bra att gå till.. det blev bestämda steg o sväng med armarna.. o vill man kan man också sjunga.. fast det kan finnas en liten risk att syret tar slut i så fall..

Till några låtar kan man bestämma sig för att försöka sig på gångstilen.. ni vet de där tävlingar man ser på TV, framförallt sommar-OS, där människorna riktigt anstränger sig för att rulla med höfterna så mycket det någonsin går.. kom bara ihåg att vara ordentligt uppvärmda innan ni prövar den stilen..

E-Types musik var liiite jobbig att gå i takt till.. den är väldigt glad o taktfast.. men man får låta benen pinna på som aldrig den.. fort fort fort fort.. för mig var det inte ens lönt att försöka få armarna att hänga med för jag hade fullt sjå att tänka på var jag hade fötterna.. men kul var det.. o jag missade nog bara ett par takter.. eller två..  fast mina obefintliga smilgropar fick också jobba för jag kände hur mungiporna åkte upp.. o bara tanken att någon kke gick efter mig gjorde att jag fick mig ett skratt inombords.. så magmusklerna fick sig nog en liten duvning de med..

Jag fick mig iaf ett träningspass som heter duga.. för kroppen ångade av värme o svett när jag kom hem.. o jag tror jag sparade in flera hundra kronor eftersom jag inte behövde besöka något dyrt gym som tar inträde.. men mest sparade jag nog in kronorna på att inte behöva köpa alla snygga välsittande träningskläder.. Inget ont om dem.. men kuligheter behöver, faktikst, inte kosta en massa pengar..


Kommentarer
Postat av: Lena

Du é underbar, Blir jätte glad att läsa att en speciellt person finns med på din repertoar…Martins musik, då ska jag sätta samman låtar där du har drag under ett pass och man tar steg som är rejält tryck i(lättast är att jogga eller springa för livet…headbanga ordentligt )…ibland blir det aerobics steg… kanon…tre å fyr…sju o ått
då står man still på en plats och kör parallella spår …bra…(kanske ett alternativ till sparkstöttningen) därefter tar du några ballader …så igång med den tyngre delen från de första skivornas underbara innehåll, där det är rejält tung gung…avsluta så med Birka the Soundtrack då flyger du som en Vikinga älva fram och kan se hur modur svartur jordur behagar och där lugnet lägger sig över Birka. Där du tar en relax och så stretchar och vandrar så i skönhetens tecken…härligt…
kram på dig visst ler man till Martin han är svår att låta bli att le mot …gå på en konsert han är ju ofta uppe hos er i norr…:(...faast ja fårla åka dit iår då...så kan vi ha sällis med eller utan spark:-)

Postat av: Lexrex

Ohhh jälp en typare till. Finns snart i varje buske, tror jag.........

2006-01-17 @ 20:05:08
Postat av: Lena

tänka sig va Lexrex...du är ju snart en du med ju...

2006-01-17 @ 20:14:35
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Excessa

Lena.. "lättast är att jogga eller springa för livet".. hmm.. jag är än så länge bara på promenadnivån.. även om den kan vara rätt jobbig ibland.. om jag tar i lite.. kke.. Oki.. säg till om du ser han är hitåt så ska jag borsta tänderna o le mot honom.. :-D o jag tar gärna sällis med dig om du kommer.. men hövvet tror jag att jag behåller under armen.. =o) *fnissar* har du inte tänkt jag ska komma hem från promenaderna.. stå still o headbanga.. o köra paralella spår.. Men du är gullig som tänker på mig o min kondis..
Lexrex.. Jag har bara en liten radiosnäcka i örat så det var inte jag som valde musiken.. han bara råkade dyka upp.. men kuligt var det.. =o)

2006-01-17 @ 20:24:58
Postat av: Lena

hahaha...du är rolig du, "han bara råkade dyka upp"...tror jag det...du kommer inse att han är med överallt kära namne, hans musik finns överallt, även om man inte tror det!kram

2006-01-18 @ 08:48:21
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback