Vart på studiefrämjandets

.. Stora Hunddag.. med föreläsningar o filmvisning.. o fika med rättvisemärkt kaffe o smörgås.. o gratis lunch..

Den första föreläsaren var Stefan Söderfjäll.. doktor i.. psykologi.. Tror jag.. Han var iaf Väldigt duktig.. o intressant att lyssna på.. han pratade om ledarskap.. o ofta så tänker iaf Jag på det ordet i samband med Hundägande.. men också i samband med chefer.. men i många olika situationer i vardagen har vi alla en eller annan ledarskapsroll.. 

Till syvende o sist så gäller det bara att lösa en liten ekvation.. O=H.. Lätt som en plätt.. Ord = Handling.. säger jag en sak så är det rätt bra om handlingarna kan visa att jag menar vad jag sagt.. Jag ångrar att jag inte noterade något.. Men jag känner att det han sa var bra.. o att många skulle behöva en kurs i ledarskap.. Fast det är ju ingen idé att gå en sådan kurs om man anser att allt man själv gör är rätt.. Men många kke kunde få sig en funderare..

Varför åker jag till jobbet varje dag? Är det:
För att ha något att göra?
För att jag ser en mening med det?

Pga att mina axlar inte klarade av ett arbete jag hade så blev jag omplacerad till en plats inom administration på ett annat ställe.. på utvecklingssamtalet sa jag att ett jobb är ett jobb.. o jag behöver arbete för att försörja mig.. just Då såg jag inget annat val än att jobba där.. jobbkompisarna var jättetrevliga.. i fikarummet där vi träffades.. övrig tid satt jag ensam i ett rum o konterade fakturor o knappade in dem i datorn.. En kväll när jag pratade med E så brast allt.. jag berättade att på morgonen när jag åkte till jobbet så visste jag vad jag måste göra.. på kvällen när jag åkte hem så visste jag vad jag skulle ha gjort.. men jag visste också att jag inte hade gjort det.. vad jag hade gjort på dagen.. på jobbet.. hade jag inte den blekaste om.. timmarna mellan 0800-1700.. var helt o hållet Blanka.. Borta.. som om jag hade sovit under dagen.. Fast när jag åkte hem så visste jag.. att jag inte gjort det jag tänkt på på morgonen..

Dagen efter jag pratat med E så sjukskrev jag mig.. o jag har, Tack o lov, inte måstat gå tillbaka dit..

Just nu trivs jag jättebra med jobbet jag har.. men när jag sitter o skriver det här.. o tänker efter på dagen idag.. så är jag nog inte så långt ifrån samma situation som då.. om jag inte klarar av.. orkar.. om jag inte säger ifrån.. Om inte jag tar ansvar för mig.. så kommer ingen annan att göra det..

Det är svårt när man är mitt i det.. man behöver en tankeställare.. o eftertänksamhet.. kke en putt.. några tankar omsatta till ord.. knuffa bort rädslor.. o så tro en på att jaget är minst lika betydelsefullt som andras jag.. Rättelse: Jaget är Precis lika betydelsefullt som andras jag!

hmm.. undrar om jag är på väg in i pms-världen..


Äh.. tar en dubbelsparkstöttetur borti norrland.. någonstans under stjärnorna..  o fullmånen.. =o)


Kommentarer
Postat av: Lexrex

Tänkvärda tankar. Kul att få dela dem under stjärnorna på en dubbelspark :-)

2006-01-15 @ 00:49:44
Postat av: Lena

haha.. nu hittade jag honom tösen...ingen snödriva då...

Postat av: Excessa

Lexrex.. o jag är glad du vill följa med ett par namnar på en dubbelstöttingtur.. med röda pulkan på släp för ändra äventyr.. =o)
Lena.. Nä, ingen snödriva.. mössan hade bara hamnat över ögona hanses.. men nu är han med igen.. =o)

2006-01-15 @ 19:23:37
Postat av: Lena

bra tösen då far vi...mot nya blåshål där det "varde hår av ljus" eller upp mot vidderna...skulle vilja ta en tur till ett fjäll...

2006-01-16 @ 00:53:44
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Excessa

Lena.. Har alltid drömt om att fjällvandra jag.. men har hittills aldrig kommit längre än till just drömmar.. men tänk dig en, nej många, höstdagar då solen värmer o luften är klar som en morgonstjärna.. o bara vindens sus runtikring örona.. o att bara få vara.. ett med naturen..

2006-01-16 @ 18:23:16
Postat av: Lena

Det skulle vara ...alldeles...alldeles underbart...

2006-01-16 @ 20:05:50
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Excessa

Jaa, precis så skulle det vara.. o jag tror det finns stigar att följa så lokalsinnet kan jag lämna hemma.. skulle du kunna tänka dig att ta kameran med.. för dina omvandlade minnen till bilder är underbara.. o jag kan montera hjul på pulkan.. o så kan vi fråga om pulkägaren vill guida oss.. eller iaf ge oss en karta..
Vad är väl en bal på slottet.. jämfört med detta äventyr..

2006-01-16 @ 20:23:29
Postat av: Lena

Alldeles.. underbart...åh.. jag blir mållös... har redan packat ner kameran, bra idé med hjulen, det gillar han säkert…ett dunbolster till då…och han måste nog hänga på, för mitt lokalsinne är lika med zero…bra med en äkta scout leader med.. Själv var jag bara barnet när jag lärde mig knep och knop…vilken resa det här blev hörru…kuligt värre!

2006-01-17 @ 00:56:33
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Excessa

Lena.. åh.. du kan knopar o stekar.. då kan vi bygga en flotte av stockar o rep.. o sakta flyta nerför en älv någon vacker sommarkväll när solen knappt går o lägger sig.. sitta o spegla oss i vattnet.. o förundras över naturen.. o fiskarna som gör ringar på vattnet.. o lyssna på tystnaden.. ja, alltså tystnad från kylskåpsmotorer.. o element som väser.. o annat som fräser.. fast myggorna kommer vi nog inte ifrån..

2006-01-17 @ 19:53:09
Postat av: Lena

ok… är det några jag vet som alltid kommer och uppvaktar & svärmar för mig så är det myggen... mycket fixar jag men inte mygg...
hjälp mig dessa klarar jag inte men du...vi kan montera upp en sänghimmel som är som ett myggnät där under kan vi vara...typ...:)
älvar ja härliga bilder… och så fiskar vi, det gillar jag. Sedan röker vi dom och njuter...men du hur är det med forsarna där uppe?
är bra på att simma men höjdrädd...typ---

2006-01-17 @ 20:10:17
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Excessa

Lena.. Vilken underbar idé.. vi täcker flotten med myggnät o så kan vi sitta där under.. sticka ut metspöt o fiska o sen röka fisken.. Rökt fisk är Gott!
hmm.. har ju inte så mycket koll.. tror vi får fråga fjällguiden.. annars tar vi väl en tur till värmland.. jag Tror det finns stilla älvar där.. =o)

2006-01-17 @ 20:47:33
Postat av: Lena

Värmland är vackert..har varit i Karlstad med omnejd, Mårbacka...har några bra ställen vi kan fara till...

2006-01-17 @ 21:24:13
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Excessa

Jo... Sverige är vackert.. iaf det jag sett.. bott i Dalarna.. Värmland.. V-götland.. Skåne.. V-botten.. ;o) Men jag är visst lite förvirrad.. Fryken är nog frusen vid denna tid på året.. så kanske vi ska ta på oss långfärdsskridskorna.. men eftersom det är åratal sedan jag åkte på isen.. så behövs sparkstöttingen.. o blir vi hungriga kan vi ju pimpla lite.. hoppas bara fjällguiden har isborr o kan hjälpa till att fjälla fisken..
Vi får bara inte glömma isdubbar o dubbla flytvästar.. är lite skraj för isar jag..

2006-01-22 @ 16:20:16
Postat av: Lena

samma här...

2006-01-22 @ 19:43:42
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback