Pusselbitar..

Någonting finns där som oroar.. irriterar.. gnager i bakhuvudet.. maler ner det i små, små delar.. försöker förklara dem för sig själv.. Orden hon hört.. Anpassning.. och att tala samma språk..

Längre kommer jag inte.. hittar inte orden.. kommer bara ihåg en fras som jag ofta hört.. o som inpräntats i mig.. Släck lyset! Men varför ska jag släcka lyset när jag strax ska återkomma till just det rummet.. jag som ville komma tillbaka till ett rum fullt med ljus så jag såg vad som fanns där.. Jag ville känna mig välkomnad när jag gick in dit igen.. kanske skulle monstren inte våga vara kvar där..

EN liten liten lampa kan det väl inte göra nåt om den lyser..

Släck lyset!

- Nu är det elransonering och då Måste vi släcka lyset!

Elransonering.. vad betyder det ordet för ett barn.. kommer allt ljus att ta slut? Frågorna samlas i huvudet men inga svar finns.. eftersom frågor måste ställas för att få svar.. men dumma frågor ställer hon inte.. Hon fortsätter bara glömma släcka lyset..

I över 10 år har elen ingått i hyran.. o det har lyst små lampor både här o där.. med hjälp av timer så har hon blivit välkomnad efter jobbet till ett ljust hem..
Under tiden har tidningarna skrivit om hur mycket elen kostar.. och vad man kan spara om man drar ur kontakter från väggen..

Idag kommer förståelsen till varför hon alltid uppmanades att Släcka lyset.. och kanske kommer hon att förstå mer så småningom..

Ord tas in.. händelser påminner sig.. tankar omvandlas och känslor bearbetas.. och jag hoppas att jag kan förmedla vad jag tänker till andra så att det får en mening för dem.. men det är inga facit jag har.. bara frågor.. kanske förslag.. förhoppningsvis kan jag ge dem några verktyg..

Det handlar om ord..
det handlar om känslor..
det handlar om hundar..

Det handlar om dåtid..
det handlar om nutid..

Det handlar om sorg..
det handlar om glädje..

Det handlar om upplevelser..
det handlar om spöken..
det handlar om Idag..
Det handlar om mig..

Det handlar om pusselbitar!


Kommentarer
Postat av: En liten tant

Att förstå sitt liv är verkligen ett pusselläggande. Svårt med så många bitar som inte verkar passa ihop, till en början. Men vartefter får man ihop mer av den blå himlen och motivet börjar anas...

Postat av: Excessa

En liten tant.. Så är det.. o att använda kniv o försöka anpassa bitarna funkar illa..
Men i lagoma bitar så kommer bilden..

2006-07-16 @ 21:29:32
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Ninni

Man lär så länge man lever!!
Ha en skön dag, kram

2006-07-17 @ 13:04:21
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: flasknosen

Jag känner verklligen igen mig i pusslandet och tycker inte jag gjort annat ibland.
Plötsligt kommer ändå en bild som syns lite klarare än de andra och då kommer kraften för att fortsätta pusslandet lite till.

2006-07-17 @ 17:53:51
URL: http://flasknosen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback