Vild och fri..

.. lämnade jag min andra BookCrossing.com bok i en affär jag brukar vara in i ibland.. Jag tänkte nästan sitta kvar i bilen o kika efteråt eftersom jag är lite nyfiken på upphittarens reaktion.. men gjorde det inte.. Jag hoppas att det är någon som uppskattar äventyr.. och att ett leende sprider sig i dennes ansikte.. som genererar fler leenden till dennes vänner..

I dagens lokaltidning så hade de en artikel om hastighetsövervakningskameror och var de skulle placeras ut.. Många Ojojdå blev det.. Jag sa att dom är inte alls farliga om man håller hastigheten.. -Ja, jo, men just deN sträckan är en mycket LÅÅÅNG 50-sträcka.. -Okej, finns det hus där?  -Jo, det är ju många byar.. -Och om Du bodde där, hur skulle Du vilja ha det?

En dam sa att hennes man ofta påminde henne om att hålla hastigheten, för har hon otur så tar dom körkorten på plats.. o hon brukade skärpa till sig en stund.. för det sista hon ville var att bli utan körkort.. en kompis till henne hade haft bråttom till jobbet en morgon o kört 20 km för fort.. blev stoppad o fick inte ens köra till jobbet ^förbannade poliser^

Övervägande var orsaken till att de körde för fort att de glömde bort sig.. kanske för att de i tankarna var någon annanstans.. o då är det lätt att glömma nuet.. jag vet för jag har också varit där.. och halkar ibland tillbaks.. mer o mer sällan hoppas jag..

Stressen att inte ha kontroll över omgivningen kan göra att jag blir tunnelseende.. o arg på andra för att de inte gör som jag vill och tycker är bäst.. fast jag har ju inte rätt alla gånger.. att lyfta blicken och försöka se saker ur andras perspektiv är nyttigt..

Hastighetsövervakningskamerorna sätts inte upp för att jävlas med oss bilister.. för dom är som sagt inte det minsta farliga om vi håller hastigheten..
50- skyltar finns inte där för att få oss att komma för sent fram till stället vi ska till.. de finns där för att skydda de som bor och vistas bredvid den vägen..
och "råkar" jag köra för fort så hoppas jag att jag har sinnesnärvaro nog att vara tacksam att det är polisen, och inte något barn, någon gångare eller cyklist, som stoppar mig..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback