Fick ett mejl..

 
ETT VIKTIGT MOBILTIPS!

Nedan ett litet tips till alla mobilanvändare.

Ett snabbt sätt för räddnings/sjukvårdspersonal att i händelse av olyckshändelse eller akut sjukdom komma i kontakt med anhöriga är att söka iden nödställdes telefonbok.

I takt med att telefonböckerna ökar i omfång, blir det allt svårare för räddningspersonalen att snabbt finna rätt nummer.


För att underlätta sökningen föreslog en frustrerad ambulanssjukvårdare följande enkla lösning:

Lägg in nummer till närmaste anhörig i mobiltelefonen under rubriken ICE (In Case of Emergency).

Använd utlandsprefix så att det även fungerar när du är utomlands. Det är också viktigt att man informerar den eller de personer som lagts in som kontaktpersoner.


Förslaget håller nu på att bli standard genom att det snabbt sprider sig Sverige, hälsar Anders Klarström, SOS-Alarm, som gör vad han kan för att få ut budskapet via media.


Om du hittas akut sjuk eller skadad kan ett telefonnummer med bokstavskombination ICE i din mobils telefonbok få avgörande betydelse. Räddningspersonal kan snabbt nå närmaste anhörig och få viktiga besked om medicinering eller om man lider av någon sjukdom Se det som att du har en försäkring som du i bästa fall aldrig behöver utnyttja men händer något allvarligt har du förberett dig för att öka din trygghet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback