Kvartersbutiken..

.. förärades mitt första besök idag efter jobbet.. i o för sig så vet jag var den ligger eftersom jag har en kompis i det området.. o jag har tittat in nån nång förut för flera år sedan.. men då hade jag sällskap o när vi gick ut så gick vi åt andra hållet än där jag parkerat cykeln idag..
Kanske var det därför som jag efter butiksbesöket ´vaknade´ upp på fel sida av butiken.. ståendes förvirrat medans ögonen febrilt letar efter cykeln.. rädd att den blivit nappad på den korta stunden jag var borta..
När jag vaknar o tittar mig omkring ser jag att så hÄr såg det inte ut när jag gick in..  o knappast att någon hunnit bygga om på en kvart.. leende går jag in i gallerian igen o hittar en annan utgång.. o se.. där väntar min trogna följeslagare sen 5 år..

Lättad grenslar jag cykeln o trampar iväg.. dit näsan pekar.. hinner fram till en korsning där jag inte alls känner igen mig.. stannar o tittar mig fundilersamt omkring.. hmm.. här brukar jag åka med bilen.. åt ==> hållet.. då är det nog inte så smart att korsa vägen eftersom jag förmodligen kommer att hamna långt från hemmet om jag fortsätter på den vägen.. vänder o cyklar tillbaka till butiken.. stannar än en gång.. undersöker solens läge o tar ut kompassriktningen.. vilket ofta betyder att jag överlägger med mig själv o tänker så det knakar.. varifrån kom jag från början.. om jag tittar åt ena hållet så känner jag inte igen mig.. men åt det andra kan det tänkas att jag varit på väg ditåt.. så jag provar mig fram än en gång.. o kommer till slut hem..

Ungefär samma sak hände på stormarknaden.. gick omkring bland hyllorna o letade efter än det ena o än det andra.. o när jag hittat det jag inte tänkt köpa tittar jag upp o har inte den blekaste var kassorna är..  då brukar jag följa trafiken av vagnar som, för det mesta, är på väg åt ett o samma håll.. Antingen får jag då en nästan guidad tur genom hela butiken.. eller också hamnar jag strax vid kassorna..

Tja, ungefär så är det att ha ett ofungerande lokalsinne..

Jag är mest glad för det.. eftersom det ger mig tillfälle att upptäcka så mycket som jag inte skulle ens fundilerat på annars..

Kommentarer
Postat av: Visionary soul

Ditt liv måste bli ganska spännande med det lokalsinnet! :-) Man kan verkligen säga att du kan se tillvaron från olika perspektiv... :-)

Postat av: En liten tant

HiHi! Känner igen delar av detta. Utomhus har jag ett ganska väl fungerande lokalsinne men inomhus tappar jag riktningen direkt.

2006-06-29 @ 21:54:54
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Excessa

VS.. Jepp, kan vara mycket spännade.. speciellt om jag ska längs en okänd väg.. visst kommer jag fram men det kan bli lite krokig väg..
Första morgonen jag cyklade härifrån så var jag osäker på vilken väg jag skulle ta.. men se det råkade dyka upp en annan cyklist före mig o då tänkte jag att den ska nog åt samma håll som jag, så jag följde efter.. ja, det låter lite tokigt o det blev en liten omväg.. men fram kom jag =o)

En liten tant.. mitt är hopplöst oavsett om jag är ute eller inne.. Har jobbat på samma ställe i 4 år nu, men ska jag peka ditåt t.e.x. busstation ligger o jag inte har ett fönster i närheten så blir det garanterat fel håll.. o åker jag in på en mack o tankar utefter en okänd väg så är chansen/risken att jag svänger hemåt, fast jag skulle bortåt, stor när jag far därifrån.. *skrattar*

2006-06-30 @ 18:52:47
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: flasknosen

Haha, skrattar gott eftersom det skulle kunna vara jag! Själv har jag lyckats gå vilse på ett torg som inte var större än att man såg alla hörn och sidor, överallt ifrån.

2006-07-03 @ 07:27:48
URL: http://flasknosen.blogg.se
Postat av: Excessa

flasknosen.. så gott, hörde ditt pärlande skratt ända hit! hmm.. hur mycket man än ser av ett torg så gäller det att se åt rätt håll.. o rätt håll kan ju vara varsomt helst.. o om butikerna har hunnit skylta om.. hur lätt är det då? *skrattar*

2006-07-03 @ 21:53:59
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback