Idag är jag är tacksam..

.. att jag gick rundan i korridoren innan jag gick hem för då kunde jag säga hej då till E.. o så blev hon glad att jag inte larmade in henne..
.. att jag har  varma kläder som skyddar mig mot snöblåst o kyla..
.. att jag hade en buss att sitta i när jag åkte hem idag.. för en cykeltur var inte lockande idag..
.. att jag har en färgklick till mössa som skänker leenden till mina medresenärer.. för deras leenden smittar av sig på mig..
.. för att jag vågar omsätta tankar o känslor till ord.. för det är ungefär som att stoppa in finaste svarta långklänningen i torktumlaren.. den krymper.. o om jag fortsätter torka tankarna i tumlaren.. så kommer den snart att vara en knälång kjol.. sen blir den nog ett linne.. kanske ett par trosor.. o så ett par strumpor.. o till slut är det bara en dammtrasa kvar..

Jaa, tänk vad livet är skönt ibland..

Diskussionerna i fikarummet har handlat om en o samma sak hela dagen.. gripandet av Hagamannen.. Lättnaden är stor o många sa att nu behöver inte tjejer, flickor, kvinnor vara rädda mer.. Jag är också lättad, men inte sjutton tänker jag springa ute på nätterna hur som helst för han är inte ensam förövare här i stan..


Fast de flesta kommentarerna var att ingen förstod hur han hade klarat sig utan att bli upptäckt.. att det var konstigt att ingen närstående till honom sett det på honom.. som om det skulle stå våldtäktsman i pannan..

På ett sätt förstår jag dom.. ju närmare det kommer en själv desto svårare är det att ens misstänka någon för något så fasansfullt.. Men hur många familjer finns det inte som lever dubbelliv.. med husets väggar som en mask utåt , där allt är bra, varken mer eller mindre bråk än hos andra, där gräsmattan är välvårdat, bilen vaxad, blommorna vattnade o barnen har hela o rena kläder? Bakom ytterfasaden finns de närmaste, de mest lojala.. och det är där det mest onormala blivit normalt.. o även om de bara haft en anings misstänksamhet så har nog hoppet funnits att de kanske inbillat sig allt..

Jag hoppas av hela mitt hjärta att det är rätt man de gripit.. o är det rätt.. så önskar jag att dom rullar han i kaustiksoda o häller i han lika mycket till blandat med klorin..

Men mina tankar går till offren och jag hoppas de fått o får hjälp att komma vidare.. och till de närstående.. för de är också offer..

Kanske är det inte dom i fikarummen som är enögda.. men i så fall så tar jag det.. för just nu så fanns bara dessa tankar hos jaget.. o än en gång har de blivit några ord..





Långt där borta i solskenet
finns mina största förhoppningar.
Jag kanske inte kan nå upp till dem,
men jag kan rikta blicken uppåt
och se hur fantastiska de är och tro på dem ...

 
Louisa May Alcott (1832-1888)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas att det är rätt man.
Man skall aldrig vända andra sidan till, det visdomsordet är överreklamerat...så klorin och kaustiksodagrejen tilltalade mig.

2006-03-30 @ 22:40:32
Postat av: Blackout

Uups, jag glömde identifiera mig. Det var jag som var så ohyfsad.

Postat av: flasknosen

Brotten som begås inom familjens fyra väggar (i de familjer de begås) är värre på många sätt. Dolda, tystade, svek och överläge, rädsla där tryggheten ska finnas.*ryser*

Som du säger, inte sjuttsiken syns brottet utanpå vare sig gärningsman, eller offer för den delen.

2006-03-31 @ 11:31:38
URL: http://flasknosen.blogg.se
Postat av: HOM

Skönt för oss alla att dessa män hamnar bakom lås o bom. Många gånger tänk på att skapa en öde ö för sexualbrottslingar och de som skulle sköta anläggningen är deras fd fruar....(fniss)
Dessa män skapar sådana djupa sår och man kan trösta sig ibland med tänka hämdlysta tankar men IRL ska vi glädja oss åt att den bästa hämd är att vi andra mår bra o lever vidare,något som dessa äckliga idioter INTE kan ...de är så djupt fölorade i sig själva

2006-03-31 @ 21:45:34
URL: http://blogg.4onlyme.net/
Postat av: Excessa

Blackout.. om man tittar på tiden så hann du identifiera dig innan inlägget kom in =o) Du har rätt.. man ska aldrig vända andra kinden till!

flasknosen.. den värsta saknaden.. att inte kunna lita på de enda man trodde man kunde lita på som barn..

HOM.. ibland behöver vi steka dom i olja o sen doppa dem i fosforsyra, i tankarna.. IRL är nog det bästa vi kan göra, som du säger, att gå vidare och skapa något eget som är bra för oss.. förhoppningsvis finns stödet o den orken att gå vidare..

Det är så lätt att säga att man har valet i sin hand.. Men är man mitt i något så kanske valet inte finns.. man blir paralyserad och fryser fast där man står.. trots att hjärnan säger åt en att man ska SKRIKA!!! NEJ!!! STOPP!!! o HJÄLP!!! i samma andetag.. o SPRINGA så jävla långt bort man kan..

Men hur ska människan kunna springa från en övergreppsman/kvinna som långsamt tar över dens liv.. som långsamt bryter ner självkänslan o självförtroendet.. när reklammakarnas raider som pågår på och i bussar, på reklampelare, i tv o radio, böcker, tidningar mm mm ständigt talar om för oss att vi inte duger som vi är..
hmm.. vart en liten utsvävning detta..

Kom bara ihåg en sak mina vänner.. var rädd om er o era nära o kära!

Ps. Nära o kära behöver nödvändigtvis inte ha att göra med stamträd o släktskap! Ds.

2006-04-01 @ 00:09:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback