Jag förstår inte..

.. varför det tar emot att säga ifrån.. fick lite ångest inför kommande arbetsvecka.. Hur ska vi göra.. går det att göra ett schema så vi alla tar del av de 08,30-17,00 passen.. eller ska en av oss fortsätta att alltid gå hem 16,30 fast telefonerna måste vara bemannade till 17,00, som vinterarbetstiden..

Jag har förståelse för tidigare hemgång pga busstider o viljan att komma hem innan barnen lagt sig.. Och egentligen känns resonemanget alldeles obehövligt.. Jobbar vi heltid alla och ska vara tillgängliga en viss tid så är det inte mitt ansvar att se till att det blir så.. Om jag ställer upp o tar halvtimmesenarearbetsdagarna när de inte ger mig något så är jag bara dum.. för inte kommer arbetsgivaren att stoppa några extra kronor i mitt lönekuvert.. bara för att jag är snäll mot en som inte kan hjälpa att hon inte bor nära, eller kan ta bilen, eller kan cykla till jobbet..

Har i alla fall skickat en fråga till facket hur mycket jag har Rätt till om jag avsäger mig sommartidsförkortningen.. något extra blir det inte, för det har arbetsgivaren redan sagt..

Äsch, jag är nog bara lite kinkig.. Lite mat gör nog humöret bättre.. o lite grönsaker ingår också i middagen.. Efter en månad så känns det som att jag Vill ha lite sallad o vitaminer som tillbehör..


Tänk att det faktiskt går att få lite bättre matvanor.. Tillåter jaget att bli lite imponerad av sig själv.. ;-)



Kommentarer
Postat av: Manon

Ja, åh, vad svårt!! Självklart ska du inte ta allt backup bara för att du inte har barn!
Här är vi bara två anställda och vi jämkar så gått vi kan.

Nu i maj backar jag för henne så hon kan kompa sig sommartider och sedan i juni har vi bägge sommartider.

Erkänner att jag gärna går tididgare pga barnen men jag vill ju inte heller att det ska gå ut över någon! Undervintern var inte detta problem för då ville hon jobba i hop komp så hon stannade kvar. nu vill hon ta ut den och det MÅSTE hon få!

Nej, det är inte ditt ansvar att se till att sista halvtimemn är bemannad! Absolut inte. Varför inte dela? Jag vet inte hur många ni är men om alla tar tex sista halvtimmen en gång i veckan eller 2 ggr i veckan, borde väl bli rättvist?

Postat av: Excessa

Manon.. Vi är 2 som ansvarar för telefonbemanningen.. o när hon frågade om det var ok att hon åkte med tidiga bussen sa jag att det var Ok.. i min enfald inbillade jag mig att det var under en begränsad tid.. o chefen hade sagt till henne att bara hon gör "sina timmar" så är det OK.. eeeh.. Det är Sånt man kallar Personalansvar!

När jag tog upp det med chefen så föreslog hon att hon och jag skulle ta varannan vecka.. Det är inte bara jag som är konflikträdd på jobbet.. :-/

2006-05-04 @ 23:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback