Verktyg..

.. är i alla fall något jag behöver.. oavsett hur stora ord jag använder o försöker intala mig att Jag kan.. o jag klarar mig.. blir dessa ord för mig ungefär som att springa in i väggen sjuttiälva gånger om dagen..
När jag hamnar i en spiral som bara för mig längre in i mig själv, o hoppet om att ens tänka tanken positiva tankar, känns lika avlägset som månens baksida..
Gårdagens länk har fått mig att fundera o försöka känna och förklara Positiva känslor för mig..

Att hitta..

.. en känsla och känna den.. är inte alls lätt.. i alla fall när man är nere o tanken på positiva känslor känns avlägset som en månfärd..
Men när jag cyklade hem funderade jag på det o upptäckte att just cykling ger mig välmående.. Tursamt nog så hade jag medvind och det underlättade.. när jag började känna efter så upptäckte jag att jag kände mig glad.. men Hur beskriver jag det idag så att jag förstår det i morgon..


Via öronsnäckans toner sprider sig energin till hjärtat och benen.. tonerna gör att jag vill hålla takten.. ibland blir benen fulla med spring o med hjälp av musikens länk till hjärtat o sen vidare till benen så gör energin att jag knappt hinner med pedalerna.. i nästa minut hämtar andan luft i det långsamma, där farten knappt är styrbar.. stillsamheten vilar..


Energin, Glädjen, finns där.. sprider sig från magen o hjärtat långt ut i fingerspetsarna.. värmen känns i hela kroppen och händerna, som så ofta varit kalla, känns plötsligt varma.. det spritter i dem o medans jag skriver så känner jag ett behov av att bara skaka loss.. sträcka ut armarna o ruska dem.. låta händerna få ett eget liv.. o ju mer jag gör det desto gladare känner jag mig..

Energi föder energi..


När jag cyklar så är jag där jag är.. både på väg från.. o på väg till.. eller varken eller.. o jag önskar att jag kunde cykla året om.. i och för sig så går det ju.. antingen fixa dubbdäck till cykeln eller spara till en motionscykel.. Valet är mitt..


Men så kommer den lilla devlen in o ifrågasätter hur jag ska klara av att cykla när jag sitter på jobbet.. o jag håller med.. Nää, det går ju inte.. för hur tokigt skulle inte det se ut.. Men! Leenden har samma effekt.. ger samma energi.. ta till vara o Kom ihåg de jag får och de jag ger..


Idag var det cykeln som hjälpte mig hit.. men när jag tänker efter så finns det många hjälpmedel jag kan ta till.. till exempel ett stopp vid hagen o en stunds känsla av värme genom att lägga en hand under manen på en häst.. eller ögonblickets molnformation på himlen.. Det kan också vara känslan under fingertopparna av ett enda rendiskat glas..

Det är så svårt att förklara.. ens så jag förstår det..

Jag skulle kunna säga att jag känner mig som en fjäder.. en vit liten lätt fjäder av dun som lyfter o svävar med vinden.. men det kan också vara en svart vacker blank fjäder som i solljuset speglar prismans alla underbara färger.. Olika som natt och dag men båda är lika vackra..



Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Visst är det härligt när man hittar lite energi...

Postat av: Excessa

Nina.. Jo, det är alldeles, alldeles underbart..

2006-05-26 @ 12:08:20
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback