Morgonstund..

.. och mys med 2 lejonmadammer.. Underbart! När jag sen klev upp så vart de alldiles tokglada o var både om o kring mig.. o litegrann på också.. påklädd blev jag och ut kom vi.. o jag känner att benen saknat promenaderna.. hmm.. får kanske lov att lyfta mig i kragen o promenera även när jag inte har vakthundar med mig..

Efter endast 2 promenader så känner sig mina fötter som hemma igen.. visste inte riktigt att jag saknat all sand som lejon tar med sig in..o allt vatten som de råkar ta med sig från vattenskålen.. för har man stor tunga kan man både ge jättepussar och råka få med sig vatten när man druckit.. men det är sånt som hör till.. Just nu ligger det handdukar lite överallt, om de inte hänger på tork förståss..

Efter prommis så blev det långfrukost..gammelmadamm låg bredvid mig i soffan o myste.. ungtjejen i hallen.. så länge jag åt så sa de inte det minsta pip..men när jag hade tagit sista tuggan, o innan jag ställt undan, så sa de att nU måste vi få en liten smakbit.. Jag gissar att de har någon inbyggd radar som talar om när man är klar.. men de behöver bara en liten liten smakbit för att bli tysta, så naturligtvis får de en liten ostbit.. Sen ville jag ligga i soffan men madammen hade inte den minsta lust att flytta på sig men jag är ju lite smart jag så jag lurade ner henne o hoppade snabbt som attan ner i soffan o la mig där.. hahaha.. men det gjorde inte gammelmadammen något för hon tyckte vi kunde få plats båda 2 så hon klev upp igen, la sig halvt över mina ben o knökade in sig så hon låg nog väldigt bra.. men jag klagar inte för jag fick också plats..

Sen blev det en långpromenad och det var så gott att bara vara ute o filosofera.. tjejerna är mycket väluppfostrade och oftast går de lösa med matte. Det vill dock inte jag eftersom jag inte vet riktigt om de skulle lyda mig lika mycket som henne, så jag har dem kopplade.. lite snurrande blir det men det är nog bara bra för kroppen att röra på sig.. armar uppåt sträck till vänster strax nedåt..
Det är bra för jagets mentalitet att promenera med lejontjejer för ofta stannar de upp o tittar o lyssnar inåt skogen.. och jaget får en påminnelse att det är gott att stanna upp o andas emellanåt.. för då får man, jag, tid att tänka efter lite.. Vad Vill jag göra? Vad Kan jag göra? Vad Vågar jag göra? hmm.. jo, jag tror jag vill.. och jovisst, jag kan..har kollat flera gånger idag.. men Vågar jag?  hmm.. är det det däringa lilla hjärnspöket som sitter på axeln o viskar att jaget inte ska tro att hon är något och att hon har minsann inga bra saker att komma med.. hmm.. Hjärnspöken är svåra att bemästra för de smyger sig in i tankarna likt en möglig svamp som kan äta upp ett helt hus och förvandla det till en grön möglig sörja.. o gröna mögliga sörjor mår ingen bra av att bo i..

Men mitt i en process så finns det ju ingen annan väg än framåt.. visst händer det att man halkar bakåt emellanåt..men då är det bra att ha verktyg att ta fram och tänka över vart jag är på väg..

Skrämde iväg ett jättespöke idag då jag tog en promenad med en granne.. En härlig tant ;-) fylld med energi, närvaro och skratt.. för mig så kändes det som att vi var lite lika.. This is my life och jag lever mitt i det.. Nog för att jag älskar lejonmadammerna men jag tar gärna en promenad utan deras stopp en annan dag :-)

For iväg o handlade lite.. när jag packat ner varorna i kassen såg jag att de hade buketter fyllda med romantik så jag ställde mig i kön en gång till.. för jag tycker jag är värd lite romantik.. o så ger det mig leenden som jag sparar i minnet för att ta fram vid behov..

Månntro det är dags att skrämma bort några jiddriga hjärnspökena.. hmm.. i morgon.. eller kanske kanske en annan dag.. =o)


061118_195851

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Lämna hjärnspökena i skogen. Där kan de skutta runt lite och roa sig själva en stund.

Postat av: Inga M

Hundpromenerande är nästan det roligaste man kan göra. Jag kan bara hålla med! Unnar Dig verkligen att få njuta av Dina två madammer!

2006-11-20 @ 20:22:45
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Excessa

Nina.. Bra förslag! Gör så jag o låser dörren när jag sen kommer hem.. o eftersom ajg hade vaktvovsar här så tror spökena att de alltid kommer vara här..

Inga.. Du har så rätt.. Tack, har njutit mycket i helgen!

2006-11-20 @ 21:37:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback