Vaknade..

.. före larmklockan i morse.. o det var rätt skönt att ligga o dra mig lite.. o det var skönt att gå upp o vara lite mer än nästanvaken.. o det var skönt att sitta o äta frukost utan att behöva hålla koll på klockan hela tiden.. ändå blev de nästan bråttom de sista minuterna.. Morgnar är inte min starka sida för oavsett om jag vaknar före larmklockan eller inte så är tiden ändå lite knapp..

Förmiddagsfikat vart däremot mycket leende.. o det är ju lätt när det finns trevligt sällskap vid fikabordet.. lunchen blev stillsam och trygg tillsammans med en av tanterna M.. hon pratade om sin stuga vid norrbottenskusten o jag sa att jag kanske skulle komma o hälsa på henne.. - Men, det var ju precis det jag tänkte säga, säger hon på sin underbara norrbottensdialekt. Är du synsk? -Ja, ibland har jag nog lite telepatisk förmåga, säger jag.. Det både hörs o märks på henne att hon längtar dit, och snart är det vår så hon planerar arbetet så hon kan åka upp tidigt på fredag o vara där över helgen.. o hon hade tänkt på mig.. *Glad jag*

Nästan varje sommar tillbringade min bror och jag hos farmor o farfar i Sangis.. o att höra dialekter uppifrån ger mig en trygghet som jag har svårt att hitta någon annanstans.. jag känner ett lugn och hela jag andas ut på ett annat sätt.. Själv har jag inte någon utpräglad dialekt (tycker jag själv) efter att ha flyttat runt i närapå hela landet.. men jag gör mitt bästa för att dialektera mera.. bv2 är också norrbottning och har kvar sin dialekt och jag skulle nästan kunna bli kär i henne bara för det.. fast hon är på tok för ung för jaget..
Flirtis är däremot i lagom ålder.. när jag kom till em-fikat stod han vid kaffemaskin och frågade leende hur det står till med valpsjukan.. jaget log brett o sa - Jo tack, det är bara bra, jag skäller tillomed på natten när jag sover (lånade ett uttryck som jag fått i en kommentar ;).. han är fast övertygad om att jag snart kommer att ha en vovsa igen.. och javisst kommer jaget att ha det, den dagen en halvtidslön räcker till att försörja henne eller att hon hittar någon karl som kan göra det.. hmm.. snablar också, att jag inte passade på att fråga om han kunde tänka sig det..

Btw.. fick reda på, av en händelse, att det evenuellt kan bli förändringar snart som öppnar till lite förhandlingar och förändringar gällande friskvård före, under och efter arbetsdagen.. kanske jag ska börja vara sparsam med ekonomin, eller kolla om någon önskar en fodervärd till sommaren eller nåt sånt..

Idag fick jag nästan vårkänslor.. alltså såna som beror på vädret.. gick ut ett par minuter o lutade mig mot väggen.. blundade o kände solen småvärma mina kinder.. ljumma vindar viskade i mina öron.. från ett håll kom ett par klackar raskt gående o försvann knastrande.. några vinterskor knastrade i sakta mak i gruset.. och från taket droppade snön.. Tänk så underbart att känna vårkänslor i november.. Halkan däremot är inte det minsta rolig.. hade hellre haft några (eller flera) minusgrader så helgens snö önskat stannat kvar..

Kom på att jag behövde tvätta lite så jag sprang,, haha,, ner till tvättstugan o kollade om det var ledigt.. men vilket datum är det.. tittade på mobilen o där stod det 2006.07.11. och vilken snabla tur jag har: den 11:te är det ingen som bokat 19-21-passet.. springer upp o börjar plocka sortera.. stannar till o tänker efter.. hmm.. nej, det stämmer inte alls.. för det är ju inte den 11:te idag.. kollar almanackan o inser vad som blitt fel.. På jobbet skriver vi månad och sen dag.. men det är ju inte juli nu.. för i juli är det sällan isigt ute.. Jaajaa, sånt händer även den bäste.. Men jag har vatten, tvättmedel och ett handfat att skölja upp det viktigaste i.. o det var ju så de gjorde förr i tiden.. fast änu längre förr i tiden så gick de ner till sjön o högg hål i isen.. Jag är glad att jag kan stanna inne och att jag har varmvatten.. Och att jag har en handdukshängare som kan användas som torkställning..

Sen ska jag lägga mig o läsa om Safiya Hussaini som, när hon blir 13 år, blir bortgift med en man som är 40 år äldre.. hon föder honom 4 barn men när 2 av barnen dör i vattenkoppor förskjuter mannen henne och hon tvingas lämna hem och barn.. mm mm..
Ibland gör det så fruktansvärt ont att läsa hennes berättelse.. men jag behöver den.. liaksom ajg behöver andra berättelser oavsett hur stora eller små de verkar för den som berättar dem.. 

Och på fredag får jag förhoppningsvis en dator som är sÅÅ mye nyare än den jag nu har.. och snArt är det fredag.. =o)

Kommentarer
Postat av: Inga M

Kan det ha något samband; de där vårkänslorna o han flirtis? Trevligt med lite uppiggande umgänge på jobbet så där!

Postat av: Excessa

Inga.. hmm.. kanske det kanske.. och visst är det uppiggande med fikasällskap som lockar fram leenden :-)

2006-11-08 @ 17:49:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback