Djungelboken..

.. är en av mina favoritfilmer.. speciellt Baloo som bara gör det vi andra kanske ska försöka göra, så gott han/vi kan.. kanske därför jag gillar farsan Baloo.. han gör också bara så gott han kan.. och mer kan han, och vi andra, inte göra..

fast farsan Baloo gör, egentligen, ännu mer.. för han tänker på
andra.. och tack o lov för det.. för det ger mig en liten vänlig (?) spark därbak som påminnelse att om vi hjälps åt tillsammans så blir det, faktikst, lite klirr i kassan till de som verkligen behöver det..

Nu har farsan Baloo tänkt sätta ihop ett helt arbetslag o så ska vi mura ihop skolor till barn som behöver skolor.. och vett´u att man, faktikst, kan gå in o kolla hur många tegelstenar som kommit till sen sist man var där och byggde..

Idag bestämde jag att i morgon ska jag också vara lite hjälpsam och dra på mig arbetsoverallen och hjälpa någon annan..

Själv lider jag mest av I-landsproblem som att När ska jag ställa undan sommarbilsdäcken.. fast det är ju i och för sig inte den viktigaste frågan.. den viktigaste frågan är nog när ska jag orka hissa ner vinterdäcken från förrådet.. i kväll var det isbark på fönstren.. det underkylda regnet är nog inte långt bort.. och till underkylt regn behövs en väl fungerande isskrapa.. så jag tog en tur o fixade en sådan till bilen.. så nu är bilen glad som har en isskrapa med flera funktioner.. o så är handtaget vadderat med något material som gör att den känns varm att hålla i även när det är kallt ute.. så nu kommer jag säkert att skrapa rutorna.. o till på köpet kommer jag ju också att se bra ut..

Kommentarer
Postat av: Inga M

Djungelboken ja....
Vilka minnen det triggar igång. Jag läste en gammal utgåva när jag gick i årskurs 3 en gång i tiden. Det var en tjock grön bok med psalmbokstunna blad, väldiga anfanger och grafiska bilder. Den var skriven på en ålderdomlig spännande svenska och jag var totalfascinerad när jag läst den. Det var alltså 1959. Jag föreslog min lärare att vi skulle ha den som högläsningsbok i klassen. Hon läste en liten bit in i kapitlet "Djungelns lag" som jag tror börjar "Se detta är lagen i djungeln, så gammal och sann som himmel och jord......" Sen gav hon upp och bytte till Pippi Långstrump! Tänk om hon anat att den här storyn skulle bli en världskändis några decennier senare.

Postat av: Elisabet

Tack för din kommentar hos mig ..., den värmde må du tro! Du är alltid välkommen, även i affären (som inte är min ...)! /Elisabet.

2006-10-24 @ 21:51:04
Postat av: Blackout

Har alltid haft stora hundar men nu vill jag ha något mindre och behändigare som inte tar så mycket plats i båten. Mest intresserad är jag av irländsk terrier men har inte träffat så många. En kompis har chinese crested och dom är något för små egentligen men ganska mysiga, man kan sy kläder och sånt...få utlopp för mammakänslorna. Fast kanske de inte pallar en daglig mil i skogen.Inget är aktuellt förrän till våren/sommaren...håller på att reka. Det slutar förmodligen med att jag kommer hem med en bullmastiff, trots alla småhundsplaner :-)

2006-10-24 @ 21:57:04
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Visionary soul

Ja... nu är det nog risk att det är lite underkylt... min cykels alla rörliga delar vara alldeles sega i eftermiddags... Man får ta det försiktigt på backen i morgon! :-)

2006-10-24 @ 23:09:09
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Excessa

Inga.. ja, hade hon vetat det så hade hon kanske kunnat föregå med en egen liten film.. o Pippi Långstrump är ju också rätt bra..

Elisabet.. Så gott! Och det gör inget att affären inte är Din, för det är inte alltid ägaren är den intressanta.. Kommer titta förbi, och kanske kommer det även en vänsterhand till dig.. *ler*

Blackout.. hmm.. ni har inte fundilerat på skaffa större båt då?

VS.. ja, det måste du.. och ett utmärkt tillfälle att använda hjälm.. och dubbdäck på cykeln..

2006-10-25 @ 21:57:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback