Mångfaldig..

.. söndag..

Lejontjejerna försökte få upp mig redan vid 6- tiden men det vägrade jag.. - det är söndag, sa jag o vände på mig.. gammeltjejen (7 år) klev upp o utan pardon intog hon halva sängen.. la sig raklång med ryggen mot mig o buffade in mig mot väggen.. Om jag tänker, o känner, efter så är nog det ett av lejonens charmighetstecken.. de kommer o vill sitta, ligga, vara bredvid en o så glömmer de att de är stora.. en liten tik väger väl kring 50 kg o en stor hanne uppåt 70 kg.. De parkerar sig där de tycker det känns bra o råkar det bli bredvid/på mig så är det bara av kärlek de gör så.. råkar det bli vid en möbel som flyttar på sig, so what! Det blev ju bekvämare när möbeln anpassade sig efter lejonet.. Det är inte av storhetsvansinne de gör så här, utan de tror helt enkelt bara att de får plats där de tänkt sig..

Morgonpromenaden blev en blöt promenad eftersom det regnade.. efter halva promissen fick jag ett sms av L.. 3 timmars försening.. Mig gjorde det inget för då fick jag ju några extratimmar med tjejerna.. o jag mös så mycket jag kunde.. lockade ut varenda energipåfyllning som fanns.. När hon kom berättade hon att förseningen berodde på att  någon hade kastat sig framför tåget..
Vi satt o fikade lite äppelkaka o vaniljsås.. sen lånade hon ett paraply och gick hem i regnet.. tillsammans med sina bästa..

Tågolyckan fick mig lite låg.. tog en biltur.. tänkte och kände.. det kan hända vem som helst.. livslust som försvinner.. vad beror det på.. förlorad tro på mänskligheten.. mobbning i skola/på jobb.. oräkneliga negativa kommentarer som till sist får bägaren att rinna över o den sista lusten att finnas försvinner.. Omgivningen påverkar oss.. o det är inte bara reklam, utan allt bemötande.. .. o när jag tänker så hamnar jag i en konflikt med mig själv.. i mitt bemötande mot andra.. gör jag rätt som väljer bort vissa kontakter.. Jag vill inget något elakt, men jag Är elak i den människans ögon när jag väljer bort den.. jag förkastar o ratar något som den människan tror är bra..Vem är jag som inbillar mig att jag känner empati med vissa, men inte andra.. Vem är jag som inbillar mig att jag är ödmjuk.. Har jag alls någon rätt att ens försöka framställa mig som empatisk och ödmjuk..

När vi åt äppelpajen o vaniljsåsen spred sig doften i hela rummet.. det fick mig att tänka på doftminnen.. Vilka dofter har satt spår i mitt komihåg.. Det första jag tänkte på var doften av en valp.. trampdynorna från ett solvarmt lejon.. blöta lejon.. Behagliga doftminnen! För Mig!
Sommarlov.. hos farmor o farfar, tvåldoftande badrum.. nykokt kaffe.. hembakta mumma"hästar" (om man hade fantasi såg de ut som hästar, o jag tror det var kardemumma i dem)..farmorkramar har sin alldeles egen doft som aldrig går ur, inte ens efter 22 år..
Mormordoften.. den var skrämmande.. betydde att vi måste vara tysta o snälla.. Snälla i andras ögon! Kanske är det den rädslan som sitter kvar i "kära" mors minne.. o hon förväntar sig att jag ska ta efter henne.. och visst har jag gjort det länge.. alldeles för länge.. Jag skulle vilja ändra på henne för hennes skull, inte min.. nej, nu ljuger jag.. det är för min skull jag vill ändra på henne.. för jag saknar en närvarande, sympatisk, empatisk, ödmjuk människa som skulle kunna vara min vän..
Doftminnena från mitt liv som barn.. rök, parfym och öl..

Jo, jag inbillar mig att jag känner empati.. och ödmjukhet.. Trots, eller kanske Tack vare det, så har jag också rätt att säga nej till de som kräver och kväver den energin som jag har.. och det är min skyldighet, gentemot mig själv, att avstå möten med människor som är enbart energikvävande.. För den människa jag ska leva med resten av mitt liv är mig själv.. o då är det bra mycket behagligare att vara snäll med henne än att försöka tillfredställa andra för deras skull..

Lejontjejerna blev lit tokiga när L kom.. eller snarare själaglada.. Jag kände igen mig från mitt liv med vovsan.. min namne och jag är rätt lika.. jag är glad för hennes skull att ha såna Bästa som välkomnar henne.. o jag är tacksam att jag fick förtroendet att få ta hand om dem i helgen!  O kors i krysantemumen, det sa jag också till henne.. Modig jag!

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Mysigt med besök av de pyttesmå lejonen i sängen... och som du säger, desto större hund desto mindre tror den att den är.

Originalvovven, som är lite mindre, säger att det är trångt och att hon inte vågar klämma in sig på en liten yta... så kommer Bortbytingen, lite större, och säger att han ryms galant på den lilla ytan. Och se på sjuttsingen, han gör det! Så de stora kan vara små om de vill också och ta ytterst lite plats. Om de vill alltså...

Postat av: Excessa

Nina.. mm.. visst är även stora hundar små.. får till o med plats i knä.. om dom vill alltså..

2006-10-03 @ 19:23:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback