Vetekudden..

.. är fortfarande som bortblåst.. jag har ingen aning om vars jag lagt den.. men det gör inte så mycket för jag kan värma axlarna på annat sätt.. sjalar som jag kan lägga om axlarna.. eller västar med hög krage.. eller en filt om ryggen när jag behöver det..

Däremot så återfann jag en bok jag köpte förra året.. Självkänsla nu! av Mia Törnblom.. Ja, just det.. samma bok som jag köpt på cd.. jag har funderat på att skicka den till någon som behöver den.. alltså någon som jag tycker behöver den väldigt mycket.. men jag har ändrat mig.. jaget själv behöver den än mer.. för den enda jag kan förändra är mig själv..och med både cd-bok och bok i handen så får jag större möjlighet att göra så.. jag får möjlighet att både lyssna till, samt läsa, om hur jag kan bli en bättre människa gentemot mig själv (och i slutändan andra).. en möjlighet att skrämma bort hjärnspöken som alltför länge huserat i huvudet.. Och med tanke på att de senaste 2 årens böcker och verktyg som jag föreslagit fått ett gensvar med att - Nåt sånt behöver minsann inte jag!!! så väljer jag att behålla både cd och bok hos mig själv!

Tom sitter jag här.. försöker minnas ord som lyft.. ord, och känslor, som givits till förmån för växande.. känner mig bara tom.. tom tom tom.. det ekar i huvudet av ord som -Vad ska det vara bra för? -Men varför? -Lilla gumman?

Fast i ett ekorrhjul maler tankarna på.. men det är Mina tankar.. och mina upplevelser.. upplevelser från igår.. Men igår är ett överstökat kapitel! Och oavsett hur mycket jag önskar det annat.. eller kanske till och med ogjort.. så finns det där.. allt som är både gjort och ogjort..

Vaknar och tänker om.. omtankar.. Omtankar om jaget.. och andra människor.. omtankar och förståelse om rädslor.. rädslor som är den största fienden, i alla fall för jaget..

I morgon är en annan dag och om den vet vi inget idag..

Kommentarer
Postat av: Blackout

Tips:
"Att leva ett liv, inte vinna ett krig" av Åsa Nilsonne och Anna Kåve.
"Vem är det som bestämmer i ditt liv?" av Åsa Nilsonne

Postat av: Mette

Ja, det där med att tänka att igår var igår... och låta tankarna och malandet försvinna. Det funkar inte. Jag vill också så gärna sluta tänka på gammal skit men det funkar inte. Man måste nog mala och älta - en dag måste det ta slut.

2006-10-30 @ 11:11:04
Postat av: Excessa

Blackout.. Tack för tipsen.. känns som att det kan vara något för mig..

Mette.. jo, men det är ju så sjukt när jag vet att Jag är ansvarig för mina tankar.. ofta funkar det att tänka positiva saker o leta leenden.. men det är lätt att halka tillbaks i gammal beteende.. Kanske vi skulle starta en utmaning; Hur många leenden lockade du fram idag.. eller hur många leenden gav du de du mötte i ex kassor, köer, busschaufförer.. eller nåt sånt.. för leenden är energigivare.. *ler brett o glittrar med busiga ögon*

2006-10-30 @ 21:20:23
Postat av: Mette

Ja... och också: Hur många gånger styrde du om dina tankar idag? Jag försöker också aktivt styra om mina tankar. Det lyckas mer och mer för varje dag. Jag känner mig lätt missnöjd, ensam och uttråkad. Då tänker jag - "men här är ju lugn och ro! Här är mysigt. Jag har en fin lägenhet." Det lyckas ganska ofta faktiskt. Jag har ett väldigt behov av just lugn och ro efter en jobbig uppväxt med överteatraliska föräldrar.

2006-10-31 @ 11:04:50
URL: http://akuttvekan.blogspot.com
Postat av: Excessa

Mette.. det är nog som med cykling.. om viljan finns så går det att lära sig.. men det behövs träning och åter träning.. speciellt om man ska cykla på en enhjuling utan att drösa i backen hele tin.. Men snablar den som ger sig..

2006-10-31 @ 20:56:24
Postat av: Mette

Jo det är sant! Jag hörde att det tar 21 dagar att få in en vana. Kanske man skulle vara superaktiv i 21 dagar med att tänka: Vad mysigt jag har det! Vad priviligierad jag är som har det så här bra. Ja, osv.

2006-11-03 @ 12:09:34
URL: http://akuttvekan.blogspot.com
Postat av: Excessa

Mette.. 21 dagar.. hmm.. det är säkert någon som har ständigt tillgång till personlig coach som sagt det.. och hittat rätt verktyg till just det den behöver.. Kanske är jag ute o cyklar, men att vända tankar till tacksamhet och omtanke om sig själv tar nog bra längre tid än att välja cykeln framför bilen för transportera sig.. för tankarna kan man, Jag, inte ta på, och ibland känner jag mig som hjärntvättad o hopplös att vända på.. men en sak vet jag, och det är att leenden ger mig väldigt mycket energi så jag försöker (o misslyckas ibland) med att ge ett leende till busschauffören, kassörskan m.fl. och när jag får ett tillbaka så känner jag mig sedd.. äh, svårt att förklara.. om du vill kan du mejla.. bloggnamnet(snabela)hotmail.com Men vill du inte så kan du ju göra det en annan gång istället *ler*

2006-11-03 @ 16:48:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback