Fredag morgon..

.. och med fruktbarhetsgudinnan Freja i tankarna var det en skön dag att vakna till..

Som vanligt var jaget väldigt hungrig men hungern var ändå aningens annorlunda än vanliga dagar.. men eftersom havregrynsgröten såg ut att vara mer än en vanligdagtallrik så blev det ändå bra.. Funderade över gårdagens Du är vad du äter som jag zappat till o från.. på veckobordet låg en massa friterat och ca 15 liter popcorn.. o så en liten morot tillsammans med en banan.. I och för sig så är jag inte riktigt på samma våglängd som programledarcoachen. I sättet hon pratar med deltagarna så är hon (min helt personliga uppfattning!) att hon i sin ton är aaningens nedlåtande mot de som är med.. men jag beundrar de som frivilligt deltar.. För är man mitt i karusellen så tror och hoppas man att man gör allt så bra som möjligt för en själv.. fast i slutändan kanske man lägger ut en massa snubbeltrådar åt en, utan att veta om det.. En scen från programmet berörde mig själv väldigt mycket: - Jag har en massa påsar med vete/bönor/krossat/helt mm mm men vad ska jag göra med dem? Och det står ingenting på förpackningarna!
Jag kände hjälplösheten ända hem till mig.. För vad har jag för nytta av nya dörrar om jag inte får någon nyckel att låsa upp dem med?
De som är med gör det bra, och är himskans modiga, för de vill (och vågar) förändra sitt liv till, förhoppningsvis, något bättre..
Visst, jag äter sällan friterat, pizza eller vitt bröd.. o jag försöker få i mig lite grönsaker var dag, + att jag har med mig 3-4 frukter i form av smoothisar varje dag.. men när jag började fundera på hur många koppar kaffe jag dricker på en vecka.. Oooppsi.. skulle nog täcka hela halva bordet.. Men frågan är om jag verkligen Behäver dessa kaffekoppar.. får nog lov att fundilera på saken..

Kikade lite på Lyxfällan.. En tjej som levde för sina hästar och var fruktansvärt rädd för att hon nallat för mycket på skattepengarna och levt över sina tillgångar. O så var ju fallet.. Huua mig vilka känslor det drog igång när coacherna (som, enligt min känsla, är bra mycket mer förstående än föregående) var tvungen att sälja ett par hästar.. Det gjorde ont i mig! Men jag förstår hennes handlingar för i rädslan att förlora allt så väljer man att inte se det skrämmande.. Tyvärr så kommer det skrämmande ofta i fatt en o då blir katatrofen än större..

Jag hoppas o önskar allt väl och gott till dessa kvinnor som var beundransvärt modiga och tog tag i en förändring.

Fredag den 13:de.. Otur? Nej, inte för mig! hmm.. Har aldrig förstått varför men
googlade lite..

Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen, antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.


Tänker mig dagen som en dag att njuta av.. Inbillar mig att upplevansvärda saker som kommer att hända.. Och det gjorde det redan på morgonen.. J kom in o ville att jag skulle gå o hämta datorn som han glömt i bilen.. - Jag hatar att gå tillbaka efter någonting, sa han. Nä, det har jag inte tid med sa jag men du kan få låna min cykel.. O det gjorde han.. när han kom tillbaka så sjöng han för mig.. "Jag ska köpa bromsar för pengarna.. "  Okej, de är lite långsamma, men jag har ju i alla fall hjälm när jag cyklar.. Förresten så kan det ju inte vara speciellt nyttigt att tvärnita om man råkar fara fram i 30-35 km/h.. Nä, mycket bättre med mjuk inbromsning för annars kommer jag ju bara att flyga över styret om jag bromsar o i luftfärden tappar jag säkert bort cykeln..
Men jag lovade honom att jag skulle försöka fixa frambromsarna och justera bakbromsen.. hmm.. kanske det är lättast att lämna in cyklen så någon som är kunnig fixar till sakerna.. för får jag inte till bromsarna så kan jag ju inte vara snäll o låna ut den till evenuellt behövande..

Strax före lunch kom S dotter med lilla puppisen.. Ååh, så söt den var när den låg i S armar.. Men fy snablar vad elak jag var.. När S kom fram till mig så började jag smaskla med mun, sträckte vackert fram handen o lutade sidan av huvudet mot honom.. Halledunadendå, har jag inget hundvett eller.. Hundar hälsar ju genom att vända ändorna mot varandra, själv satt jag stadigt om en matrona.. Är det ingen ordning på mig eller?
I och för sig så låg puppis stadigt och tryggt i S famn.. S såg så lycklig ut att jag vart lite avis. Men bara liite. . När de släppte ner puppis på golvet så tittade han bara på oss andra o gick o la sig vid S dotterfötter..
Gårdagens kastafrågamänniska kom o vi pratade lite.. Hon förstår min längtan efter en hund/vän/familjemedlem/livskamrat men jag tror inte hon förstår innebörden av att ha en hund.. men, hon trodde att jag var hundvakt varenda helg (i brist på eget).. Både S och jag protesterade: Det är ju endast om det är nödvändigt som man lämnar bort sin hund! Eftersom man, S och jag, har hund för livskvaliteten och alla upplevelser som man får, så anpassar man sig efter situationen.. Kan man inte ha hund med sig dit man ska så väljer man bort det..
Ja, just det, den människan har även frågat Varför jag inte har barn.. o människan tappade hakan ner i knä när en berättade om att hennes syster flyttat samman med en tjej.. Men hon räddade sig när hon sa att hon minsann jobbat mycket tillsammans med homosexuella människor o de kan minsann jobba precis lika bra som någon annan.. 
Undrar hur jag klarat av att ha samma jobb i 4-5 år för den människan är fruktansvärt påminnande om henne jag klippt navlesträngen av.. hmm.. Håller jag på att bli en riktig tant? Hoppas..

Lunchen var alldeles underbar! I och för sig så vart broccolin lite överhettad o laxfiléen aningens torr, men det var så skönt stillsamt i fikarummet.. Det vill säga ända till S kom.. Trött men med så mycket liv i sig.. Jag är så glad för henne o hennes familj skull.. o Tacksam att hon vill dela några minuter med mig för hennes leende sprider sig till mig..

Tråkigt nog måsta vi säga ifrån till ett par kunder som, i eftermiddag, kom in med ett par storlångbeställningar till måndag.. Men vi är varken trollkonstnärer eller maskiner .. En av dem hade ingen förståelse när jag sa att vi inte kunde fixa saken. Det enda ord som fanns i hennes förråd var Måste! Måste! Måste! När jag får en människa med sådana känslor i andra änden av telefonen så sugs hela min lungkapacitet ut från mig, varenda droppe energi försvinner rätt ut i tomma luften.. Ibland är det svårt att nå fram till dessa människor.. De uppträder som om det är vi som gör fel när vi inte kan fixa det de vill. Men, jag vet (inside information!) att de sällan bokat in denna viktiga händelse i kalendern i går.. Nä, deras Måstejobb planerades för minst 2 veckor sedan..
Jag gissar vilt att just den kunden känner sig som att h*n är tvångsplacerad i Sibirien. Av hela mitt hjärta önskar jag att h*n snart hittar hem.. Men jag är bara självisk, för om h*n hittar hem så kommer vi nog att slippa Måstejobben..

Snokade lite på Fredag den 13:de..

Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Däremot ansågs det vara en bra dag för hår- och nagelklippning. Även fotsvampsbehandling var lämpligt daggöra.

Men det var efter att jag satt trimmern i huvudet.. gissar vilt att jag har övernaturliga krafter..


Kommentarer
Postat av: Lena

oj, vilken text att möta så här en lördag morgon,jag är imponerad.Du verkar ha koll på läget!
Hoppas du nu får en skön helg med solenergier in i ditt sinne och du...ta det lugnt med trimmern..jag tycker det där låter farligt ja...

Postat av: Blackout

Freja? Vad drömmer du om på nätterna?
Egentligen :-)

2007-04-14 @ 21:41:46
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: En liten tant

Kastafrågamänniska! Vilket lysande ord. Fick en blixtbild av en person i form av en så'n där apparat som slungar upp lerduvorna vid lerduveskytte!

2007-04-15 @ 13:34:49
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Excessa

Lena.. Tack för din omtanke! Men.. Jag hade redan lekt med trimmern innan jag skrev detta, och innan jag läste om hårvård.. Misstänker jag har dolda talanger i trollformler för den uppförde sig exemplarisk..

Blackout.. Fredagen är ju Frejas dag så klart jag tänkte på henne.. hmm.. drömmar.. nä, håller mig till rulltårtor för såna kan jag hantera :-)

Tant.. Jamen, just så är de ju.. Inget ont i det, men eftersom jag inte gillar det där överraskande/överrumplandet/Ifrågasättandet så kommer svaren långt efteråt.. Men det gör inget, för jag samlar på brasvar o när jag blir tillräckligt gammal så kommer jag ha ett helt lager med brasvar i packsäcken.. om jag, när jag blir gammal, kommer ihåg hälften av alla brasvar så kommer jag att bli lycklig.. har jag däremot glömt dem så blir jag nog ändå lycklig eftersom många ändå är aaningens bitska..

2007-04-15 @ 19:02:38
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback