Komde ihåg..

.. att jag skulle få skjuts hem o var inte alls förvånad när jag inte hittade cykeln i eftermiddag.. Nä, travade snällt iväg till mötesplatsen ca 10 minuter innan överrenskommelsetiden.. Medans jag väntade så började det regna o guu vad glad jag blev. Ja, att jag inte hade cykeln o behövde cykla hem i vätan o bli genomfrusen. Nu kunde jag torr stå under tak o sjunga i kapp med radion..

Jag vet inte hur det är med andra men imellanåt så händer det att jaget tuggar fradga o sväljer en massa luft.. o eftersom fradgan skummar så finns det ingen naturlig väg uppåt för luften vilket medför att den måste ut någon annanstans.. För det mesta är jag lite fin i kanten o släpper inte ut den när jag är bland folk för en vet ju sällan hur de reagerar på såna utsläpp.. Kanske har de aldrig ens varit med om det o då kan de, om de har svagt hjärta o högt blodtryck, gåsta o ramla ihop på gatan, och något sådant vill jag inte utsätta mina medmäniskor för..
Men, om jag står o lyssnar på öronsnäckorna och sjunger med så hör jag inte om jag släpper ut lite luft imellanåt.. O hör inte jag så hör ingen annan!

Ex-grannen plockade upp mig exakt 13 minuter efter jag ställde mig o vänta, men det var inte hans fel att han var sen för jag var ju lite tidig.. Vi började prata om vikter o han sa han brukade vara o träna ett par gånger i veckan.. Men hur kul var det när han, efter att ha setat på träningscykeln i 20 minuter o med puls på 150, knappt ens förbrukat kalorier för chokladklicken på eftermiddagsglassen.. Svettig blev han o hjärtat pumpade men vette 17 om det var värt att jobba sig så trött.. ;-)

Han släppte av mig o gammelhårbollen o så pratade vi lite. Gammelhårbollen verkade känna igen sig o snosade runt o lämnade ett par avtryck. Och kors i taket, när jag kallade in honom, alltså hårbollen inte ex-grannen, så kom han på en gång. Hade för mig att han hade knäck i lurarna, men jag kan hända minns lite tokigt.. Han fick gå före mig in i trapphuset o med bestämda steg ställde han sig framför min dörr.. ett husse åkte brydde han sig inte alls om.. Månntro han tycker det är lite semester att vara här, eller också kanske han (hoppas, hoppas, hoppas) gillar mig litegrann i alla fall..

När vi kom in så inspekterade han stället o hittade flera änglatofflor.. *skumt* Hur har de kommit hit? Sen började han prata o berätta att han inte fått mat på en vecka hemma.. eehum.. Jag svarade att jag inte riktigt trodde på det eftersom gammelhårbollens husse verkar vara en rätt schysst o omtänksam husse.. Nänänä, det tror du bara, jag har inte ätit på flera dagar. Säkert! Lovar!
Förmodligen är gammelhårbollen aaningens för gammal för att känna till att det finns sätt att komminicera trots att man inte kan se varandra så jag ringde hussen.. När jag berättade vad jag fått höra så skrattade hussen o sa att mina misstankar var helt korrekta, mat hade utdelats tidigare och då var gammelhårbollen väldigt kinkig med maten.. Efter det samtalet så slutade hårbollen att tjata om mat..

Soffan är inbäddad o strax, efter kvällsprommisen, så blir nog även sängen det.. Till i morgon håller jag alla tummar o tassar att han är så trött att han glömmer bort att vakna vid 05,30-tiden.. Äschan då, nu är jag lite kinkig, en morgonpromenad kan vara underbart skön.. o efter frukostintag är det tillåtet att kika på televisionen och lura i soffan! Vill jag känna mig lite mer sofistikerad så kan jag ju öppna pärmarna till en bok o läsa så långt jag orkar, vilket nog blir endast ett par eller fem rader..

Livet är allt bra skönt emellanåt!
Gott!

Kommentarer
Postat av: Lena

låter helt rätt....fortsatt skön söndag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback