Våren..

.. är underbar! Allra mest när jag hinner cykla till jobbet innan det börjar snöa och det var precis vad som hände i morse.. en halvtimme efter att vi öppnat butiken föll snöflingor stora som lapphandskar utanför fönstret.. Så Vackert! Ungefär vid den tiden började latmasktankarna smyga sig på mig.. eller rättare sagt så satte dom sig på axeln, både till vänster, höger, bakom o framför, o viskade att jag inte skulle kunna cykla hem.. Deras argument var; Stormblåst! Kastvindar! Motvind! Snöiga ögon! Men andra ord; Cyklar du hem så kommer blåsten att motarbeta dig så lungorna kallopsar.. o snön kommer att piska dina ögon så du inte ser det minsta vilka du krockar med.. o cykeln kommer bara att slira så vartenda framtramp blir ett halvvägs baktramp, vilket kommer att medföra att du hamnar någon helt annerstans än det var meningen att du skulle..
Tänk bara vad skönt det skulle vara att sätta sig i en varm o goo buss o bara låta sig transporteras nästan ända hem till porten..
Äschan då, sÅ faaligt kan det inte vara! Drog ner luvan över huvudet o önskade mig lycka till, för cykeln trivs ändå bäst hemma på gården där den kan hojta på mig utifall någon kommer o skrämmer den..
Men huvva vad låren inte tyckte om vädret.. iskalla o med blodcirkulation som kröp längre o längre in i benet..
Halvvägs upp i långbacken så sa de, samt snöfyllda ögon, ifrån o jag insåg att det inte handlar om liv o död att jag måsta cykla hela vägen upp så jag tog en liten promenad.. o promenader är sällan fel.. Jag är i alla fall glad att jag hade en liten Martin med mig i öronsnäckan för det gjorde att jag själv inte hörde det myckna flåsande från den som gick framför/bredvid/bakom mig..

Det enda som var varmt på jaget när hon kom hem var hövvet eftersom det hade både luva och hjälm på sig..
I morgon däremot så lämnar jag nog både cykel o hjälm hemma för vädemän/kvinnor varna för vindar och nederbörd.. o för egen del så räcker det med att vara ståndaktig o tjurhuvud 1 gång/vecka..


Hos
Nina fick jag lära mig ett nytt ord i dag.. Ambigram..


laenneal


Är Du nyfiken så kan du kolla in den här länken..


Den osatta degen får vänta till en annan dag för nu vill jag sova..

Kommentarer
Postat av: Mette

Här är det då ingen snö eller blåst eller vinter. Jag läste precis att det ska bli 25 grader varmt här i helgen. Det låter helt otroligt.

Postat av: Nina på Johangården

Det är verkligen aprilväder nu minsann...

snöar det inte så blåser det så in i baljan att man tappar både andan och annat, som en spetig Originalvovve... vinden tryckte till henne i baken så att hon nästan gjorde en kullerbytta :-)

Nu väntar jag på den värme som komma skall.

2007-04-11 @ 09:32:44
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Excessa

Mette.. Men du bor ju nästan utomlands ju så långt söder ut man kan komma, så inte konstigt du int har snö.. hehe 25 +grader i april.. låter som rena rama skämtet.. blir svettig bara jag tänker på det *s*

Nina.. En fördel med aprilväder är att det varierar sig, på gott o ont.. Hoppas Originalvovven förlåter mig att jag fnissar när jag för min inre syn ser hennes vindakrobatik :-)

2007-04-11 @ 19:13:35
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Anonym

jag vet...snö omväxlande med sol..visst blir man gaaaalen?:)

2007-04-11 @ 23:23:20
Postat av: Excessa

Anonym.. Jaa, okej, liite galnare än innan.. Men det är ändå härligt med variationer för ingen dag är den andre lik :-)

2007-04-12 @ 20:41:46
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback