Början på helgen..

.. var rätt skön.. På fredagsmorgnen vaknade jag halvtimmen innan larmkockan och eftersom jag kände mig mer utsövd än trött så beslutade jag mig för att graciöst vingla ur sängen och starta morgonpysslorna.. medans jag gjorde det så lade sig himska promenadtankar i bakhåll.. viskande o väsande försökte de övertala jaget att ta 07-bussen o studsa av vid lassa för att ta en lite längre morgonpromenad.. Jag gjorde allt jag kunde för att motstå dessa tankar men ändå fann jag mig sittandes på 07-bussen.. o plötsligt, utan att jag hade någon kontroll över min hand, så var det plingat o jag klev vackert lila, röd, gul och vit mitt i Universum.. med äpplekinder och vitandandes andedräkt promenerade jag från Universum till arbetet.. 20-25 underbara minuter tog det.. Undras hur lång tid det tar att gå till Universum.. ;-)

Jobbedagen flöt på med de vanliga katastroferna samt att lillchefen smög in med Utvecklingssamtalsformuläret där jag ska kryssa hur mycket eller litet jag tycker att jag gör på jobbet.. huua mig, det är inte roligt.. Ibland är jag ju göörbäst och ibland är jag uruseltsämst..
Jo, o så fick, och gav, jag många leenden och förhoppningsvis gav jag lite styrka till några som behövde..

Hemresan blev inte riktigt som jag tänkt.. avstod 10-bussen eftersom den var 2 minuter sen från avgång o tänkte ta 17-bussen.. När den kom hoppade jag glatt på o log hejande mot chaufförskan.. Hon hejade tillbaka och det är jag glad för.. sen kom det fler o fler passagerare o klev på och tiden gick.. o busschaufförskan startade bussen o försökte åka iväg men när hon lade i växeln o gasade så suckade bussen djupt o lade av.. hmm.. månntro om även bussar kan tappa bort lusten.. När 25-bussen ställde sig bakom vår buss så ropade hon stresstrött att Ni får åka med den bakom för den här bussen går inge längre.. Hade jag setat längre fram än jag gjorde hade jag gått förbi o sagt att det inte var hennes fel, bussen var ltie trött o då kan bussar få för sig saker. O så ska nog ingen av resenärerna med nåt flyg så 7 minuter hit eller dit har ingen större betydelse! O så skulle jag tacka henne för att hon är en busschaufförska! De gör ett bra jobb de som skjutsar runt oss både hitt o ditt..
Lång kö till 25-bussen men när jag väl satte mig fick jag ett gott leende av en man o en kvinna som åker med samma tur som jag.. och jag log tillbaks, This is Life! :-)  7 minuter sent startade hemturen och jag valde att åka ända hem eftersom gammelhårbollen skulle komma strax efter 18.. När jag kom hem, i god tid innan gästen, så överraskade jag mig med att ta itu med disken.. Jösses, en fredag kväll.. o min gäst fullkomligt struntar i om jag har diskat eller inte.. hmm.. står allt rikigt till hos jaget eller är hon infekterad av något?
När det plingar på dörren så blir jag i alla fall väldigt glatt bemött av gästen :-) Jaja, hussen var lite glad också o tacksam att jag vill ha en vakthund.. men han har inte förstått riktigt att det är han som gör mig en tjänst genom att ge mig förtroendet att få ha hand om hans bästa!

Helgen har anars varit rätt livgivande.. mycket goos, kel och promenader.. o så vaknade jag tidigt i går, lördag, så jag hann både promenera och se VM-skidor.. o mitt på dagen skulle jag till närmsta stormarknad för att shoppa lite men oj vilken kö det var på parkeringen.. For istället till närmsta mack o köpte mjölk o for hem o bakade.. Mitt på eftermiddagen?! Kors i jösses.. jag var klar vid den tiden jag normalt brukar börja.. Men överraskningar är trevliga så jag njöt litegrann :-)
Missade dagens VM-skidor men sov så gott så det gjorde inget.. Mitt på dagen var vi till en liten byabutik (valde att undvika evenuella köer på stormarknaden) o handlade.. åkte hem, promenerade och började städa.. dammsög, dammtorkade och svabbade golven.. När jag tog ut dammsugarn, och ställde undan ett paraply, så hittade jag mina stavar som jag trodde jag kastat eller gett bort.. Efter städning, avlämnande av gammelhårboll och en 1-timmes rask o svettig stavpromenad så valde jag bort att baka lite kanelbullar.. o ändå var klockan bara vid 15,30-snåret..

Det är Underbart att känna Lust och ha energi till pysslingar som annars är lågt prioriterade hos mig..

Ja, just det, plockade ju fram symaskinen i fredags o reparerade ryggan där många sömmar lossat för länge sedan.. o så ställde jag tillbaka den där den på sin plats..

Nu är det bara hämtning av tvätt nere i tvätt-stugan som fattas denna dag men sen ska jag nog sova rätt skönt.. ja, i alla fall efter dagens middag som kommer att bestå av stekt palt severat med extrasaltat smör.. rena rama gourmetmiddagen! :-)

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

mmmm... stekt palt ska jag ha till lunch idag, en bra sak med norrland är palten, det skriver jag villigt under på.

Postat av: Mette

Du skriver så himla bra och man blir glad av att läsa om din helg. Så mycket fixande och donande och så nöjt och tillfreds på nå´t sätt.

Jag får gå in här och läsa när jag själv har mitt vanliga helgdepp.

2007-02-28 @ 16:42:21
URL: http://akuttvekan.blogspot.com
Postat av: Excessa

Nina.. mmm, stekt palt är rena rama gourmetmaten.

Mette.. Tack! Jo, det var en helg fylld med nöjt och tillfredställt donande.. annars brukar jag mest måsta tvinga mig till sånt o det är inget roligt..
Du får bokmärka inspirationstexter för vem vet, antiinspirationen kanske ligger här o lurar.. hehe

2007-02-28 @ 19:37:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback