Möss..

.., råttor och änglatofflor har samlats hos mig den senaste veckan.. eller är det kanske flera veckor.. och många morgnar har jag tänkt för mig själv att Jag Borde städa när jag kommer hem! Detta har lett till följdBorden;
- jag Borde inte sitta vid datorn
- jag Borde inte glo på TVn så mycket
- jag Borde inte vara uppe såå länge
- jag Borde börja röra på mig
- jag Borde går ner i vikt
osv osv osv osv osv osv osv osv osv.. det finns oändligt många saker man Borde göra.. 

Jag vet var det där Borde kommer ifrån.. ett arv från gamla gångna tider och i samma stund jag tänker tanken Borde så sjunker självkänslan och jag blir Anti mot allt som jag Borde göra.. Förståndet säger att i alla fall några Borde är Bra för mig, men hjärnspökena sätter sig på tvären med armarna i kors Vill Inte alla det där Bordena! Rättare sagt, spökena Vägrar göra något som har med Borde att göra!

Och den onda spiralen har plötsligt fått bränsle och snurrar bara fortare o fortare..

Det kan vara svårt att lura de där spökena men det går! Det gäller bara att vara lite finurlig!

Bland annat så lurar jag dem eftersom jag kliver av bussen efter halva hemvägen o promenerar resten av vägen, för deras lokalsinne är nämligen sämre än mitt så de fattar inte att jag lurar dem..
Ibland så lurar jag spökena med att säga högt att jag ska bara skölja ur en kaffekopp och det går de med på, för endast 1 kaffekopp är OK att diska.. sen smyger jag förbi några bestick.. o nåt glas o nån tallrik.. Oooppsi, allt blev visst diskat..

I kväll var jag lite jävlig med spökena för jag klev av 2 hållplatser senare än vid närmsta Å-centrum.. Detta medförde ju att jag var hemma 10 minuter tidigare än annars.. o så tänkte jag att  jag ska Bara plocka undan lite skräp på bordet så jag kan lägga upp fårskinnstofflefötterna sen när jag lutar mig tillbaka i soffan.. Ojdå, det blev visst en kasse till pappersinsamlingen.. o en kasse förpackningsåtervinningsgrejor.. o så råkade jag knyta hop soppåsen och så skulle jag bara lägga några glassaker i en annan kasse som snabbt blev fylld med diverse sorterade saker.. Viskade till spökena att jag ska bara gå ut med en liten soppåse.. Oooppsi, i farten råkade visst de andra kassarna följa med o jag kunde ju inte bara lämna dem hur som helst utan sorterade en stund..

När jag kom in igen så satte jag mig en stund o lyssnade på Vivaldi.. o viskade till spökena att jag ska bara lägga in ett par extraskarvsladdar i skrubben.. Oooppsi.. snabeldraken rymde.. bäst att hålla i den så den inte försvinner till grannen för då sku jag bli lissen ju.. Efter en kvart ungefär hade jag övermannat snabeldraken o bäddade in den på sin plats..
Trodde att jag var klar för kvällen så jag njöt en stund av musiken men fick ju fullt upp då swabben också rymde.. övertalade spökena att man inte kan ha en rymmande swabb i lägenheten eftersom grannen under riskerade att få vattenskador och det vill jag inte att den ska ha.. Tänk dig själv att ha ett evigt droppande i nacken när man ska sova.. Ischan då! När jag sa jag ska bara fånga swabben så gick spökena med på det..

Mössen och råttorna är borta med änglatofflorna sitter lite här o var och njuter av såpdoften och de doftvärmeljus som sprider ett varmt och vänligt skimmer i rummet..

Jag är Tacksam att jag bara har en liten lägenhet istället för ett stort hus.. :-)


Kommentarer
Postat av: Visionary soul

Vad duktig du är! Ja, det är bra när man kan finta sig själv lite sådär... för man blir ju så himla tacksam mot sig efteråt, när man får njuta av det rena! :-)

Postat av: Excessa

VS.. Tack! Jag går i ständig klinch med de där hjärnspökena men jag börjar lära mig hantera dem :-)

2007-01-27 @ 15:16:26
Postat av: Pallas

Ha, ha, ha! Jaså, är det så man lurar spökena... En fråga bara... Vad är änglatofflor? Spindelnät...?

2007-01-27 @ 18:02:11
URL: http://www.pallas.blogg.se
Postat av: Excessa

Pallas.. Ja, ett av sätten.. har du något annat tips får du gärna dela med dig :-)
Änglatofflor är det som finns under sängen, och på andra ställen, när man inte dammsugit på länge.. Numer har jag aldrig ostädat utan de är ju änglarna som ställt från sig sina tofflor en stund.. :-)

2007-01-27 @ 21:06:56
Postat av: Nina på Johangården

Suck! Vad gäller att ha uthållighet att städa så borde jag bo i en garderob. För övrigt om jag slipper städa vill jag bo mycket stort och generöst.

Dessa änglatofflor... de går samman med hundhåren och bildar stora kolonier så fort jag vänder ryggen till. Man kan tro att hundarna och änglarna har fortplantningsverksamhet för sig när jag inte ser. Jag kan ju inte gå och titta med ögat i nacken för jämnan. Det måste ju få sova någon gång det med.

Man kan tro att jag slätrakat hundarna och lagt allt hår i trapporna inomhus. Jag sopar bort håret och en kvart senare syns det inte. Oavsett om de fäller eller inte. Fast denna vinter kanske de fäller kontinuerligt.

2007-01-27 @ 21:14:47
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Pallas

Det var ju ett vackert och poetiskt namn på dammråttor! Jag ska börja säga änglatofflor för det låter ju mycket trevligare att änglarna har ställt ifrån sig sina tofflor ett tag. Nej, jag har nog inget bättre tips att komma med. Din metod verkar funka alldeles utmärkt! :-)

2007-01-28 @ 06:34:09
URL: http://www.pallas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback