Smärtsamt..

.. uppvaknande när huggtänderna bet jaget i läppen.. sprättade till i sängen o läppen kändes nästan strömförande.. Som tur var så var vaknalarmet endast 20 minuter bort så efter att ha samlat ihop mig klev jag upp.. satt o fundilerade en stund om grannar o deras diskvanor.. hmm.. eller mer på vilken av grannarna som gillar att diska vid 23- tiden på kvällen.. Jag tror inte att det hörs så mycket nerifrån och upp utan snarare är uppifrån och nerljudet kanske mer hörsamt.. eller vänster till höger.. Låg o väntade på att disken skulle sluta för man kan väl inte vara så borta i minnet att man inte har koll på hur mycket klockan är slagen.. Hmm.. känner igen mig lite o skuldkänslorna kommer krypande.. jag har nog också vart minnesborta emellanåt.. Fast det var väldigt länge sedan o ex-grannen har sagt att han så gott som aldrig hörde mig när jag bodde i lägenheten under..
Efter ca en halvtimmes diskstörande dängde jag en näve i väggen men den gjorde ju ingen nytta.. förhoppningsvis väckte jag inte några grannar som sov.. strax efter somnade jag o sov till jag blev huggen i läppen..

Tack vare att jag vaknade lite tidigare hann jag koka lite gröngula vitaminer o ta med i lunchlådan.. När jag värmde den i lunchrummet så frågade P om det var nåt gott.. Jag hoppas det, sa jag för jag hade inte smakat på den.. Butiksgrillad o hemrensad kyckling som jag småbitsstekte lite o sen hällde på grädde o lät skinnet o dess kryddor smaksätta, couscous o så blev det broccoli o gula morötter till.. Det var spännande att sätta sig till bords o smaka för jag hade inte smakat i går.. Kockar smakar alltid av rätterna innan de serveras men sånt brukar jag glömma.. Det blev i alla fall en mycket smakfull upplevelse för det var ju Gott! :-)

Jobbedagen var lite.. nä något.. nej Mycket lindrigare idag! VABaren kom tillbaka o göranUjobben var itne alls lika många som i går.. I och för sig så säger egentligen siffror ingenting men vi jobbar för morgondagen.. i går jobbade vi med ca 150 jobb till idag.. idag jobbade vi med knappt 100 jobb till i morgon..
Vart lite skadeglad då bj satt ensam med telefon ca 30 minuter o blev både stressad o tom i huvudet.. Men jag sa inget för hon har nog tillräckligt med dåligt samvete för att hon var hemma igår för jag hade redan talat om hur det var igår.. och trots gårdagens elände så håller jag fortfarande på att barn ska gå i första hand!


Efter jobbet motionerade jag bilen en stund.. inhandlade solrosfrön och sesamfrön, lite mer mjöl o fullkornspasta.. jösta mig vad det där läte nyttigt ;-) När jag står i kassan ringer lillchefen o har frågor om min kompledighet på fredag.. hon hade, änteligen, fått tag på storchefen o pratat med honom.. men hon hade fått för sig att jag ville vara ledig mellan 8 och 12.. Nej, sa jag, jag jobbar 8 till 12 o sen vill jag vara ledig för jag ska skjutsa en kompis till flyget och sen ta hand om hans hundar! Hon blev lite ställd o frågade, mest ut i luften, varför hon skrivit 8-12..
Jag förklarade flera gånger; Nej det är efter lunch för jag ska skjutsa en kompis till flyget! Vojne vojne vilka bekymmer hon fick.. Vem jobbar, nej hon kan inte, men hon är här.. Hon blev märkbart stressad när jag sa att det var kompisar och flyg inblandade o det lät som att hon satt mitt mellan 2 stolar o inte visste riktigt vilken hon skulle välja för storchefen hade nog tyckt att eftersom vi vart/är kort om personal så behövs alla resten av veckan men när jag förklarar varför så blir hon lite ställd för jag ska ju inte bara vara lat..
Uppriktigt sagt så tycker jag lite synd om lillchefen där hon sitter mitt i sitt dilemma.. MEN hälften av mina komptimmar är från sommaren -05 så det är dags att börja nyttja dem.. Och det känns än mer behövligt att få litet extra helg och andrum efter en sån början på veckan som det var igår..

I kväll tror jag att jag somnar oavsett om någon diskar grannar eller river huset..


Kommentarer
Postat av: Lena

hur hittar jag listan på de som är på tur?

2007-01-30 @ 22:23:30
Postat av: Lena

tack för allt ditt stöd och dina vackra ord namnen...

2007-01-30 @ 22:24:20
Postat av: Excessa

Lena.. Jag vet (av egen erfarenhet :) det är inte lätt att hålla reda på inläggen.. Länken till den här rundan är: http://giraffen197.webblogg.se/120107153020_frsta_skrivarcirkeln_2007.html

2007-01-30 @ 22:32:09
Postat av: Pallas

Du kan ju inte rå för att Lillchefen har fattat fel vad gäller vilken tid du be´höver vara ledig. Om det är så kort om personal så kanske de måste ta in någon extra. Jag vet ju inte vad du jobbar med. Det kanske inte är möjligt att ta in någon och lära upp? Låter som om det behövs någon mer i alla fall...

Postat av: Excessa

Pallas.. Jag hade sagt jag ville vara ledig på em o jobba 8-12 så hon var bara lite förvirrad, kanske pga av för mycket att göra.. Jo, vi skulle absolut behöva extrapersonal och några har provat men tyckt det varit för mycket att hålla reda på och ibland är det fruktansvärt stressigt.. Men förhoppnongsvis tar cheferna tag i det igen o söker fler som vill prova..

2007-01-31 @ 19:46:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback