Vivaldi..

.. hjälpte mig genom knådandet och gräddandet i går.. Musiken gjorde att jag liksom hamnade i nån slags trans och bara var i det jag höll på med.. Tankarna försvann och jag var bara i Nuet! Jag knådade degen och när jag skulle göra frullefrallorna så hittade jag solrosfrön som jag kunde dutta på dem.. Gräddade dem o när allt var klart så till o med diskade jag..  Efteråt så gottade jag mig med ljumna ostmackor och en kopp te.. För de fungerar alldeles utmärkt till kvällsmackor..

Men det vet sjuttsingen om jag törs lyssna på Vivaldi mer eftersom det var lite skrämmande att bara vara där mitt i degen.. o sen diskbaljan.. missade Sportspegeln gjorde jag också.. Fast det kanske inte gjorde så mycket för Leksands IF förlorade ju..

I dag var det lite svalt så jag valde att bara gå från Bergartsvägen.. Benen var rätt nöjda med den promenaden för de saknade täckbyxorna.. I morgon får de nog åka med så benen kan få den promenad de vill ha.. o så längtar jaget efter att få lyssna till knarrandesnöskovalsen och få känna nästippen bli lite sval.. och i varje utandetag uppenbarar sig vackra iskristaller..
Jag konstig? Nähädåå, inte det minsta.. knarrande snö, kalla nästippar och ångande utandetag är alldeles normalt när temperaturen cirkulerar runt 10-15 blåa grader..

Hmm.. letade efter några räkningar som vet har kommit.. de verkar gömt sig långt bort men jag hittade en som jag totalt förträngt men den ska ju också betalas.. o förhoppningsvis hittar jag de andra innan förfallodagen kommer.. Kanske jag ska testa Vivaldi en gång till och då sikta in mig på pappersinsamligen.. men det får bli en annan dag..

Nu lockar en kopp te och en solrosostmacka..

Kommentarer
Postat av: flasknosen

Bakning till Vivaldi, ska testa det nästa gång, tror jag. Det lät gott med ljumma ostmackor efter väl förrättat verk.

Knarrsnö och sval nästipp är härliga grejor, så om du är konstig, får vi vara konstiga tillsammans och hävda att vi inte är det...:-)

Postat av: Excessa

flasknosen.. Jag har ofta brukat ha radion eller sjungmusik på och att bara ha ljuva toner var en upplevelse. Underbart! I bakning ingår att njuta stillhet och smaksensationer efteråt!
Aah, om både Du o jag tyck om knarrsnö o svala nästipporn så kan vi ju inte vara konstiga heller.. Unika? Ja! Men apselut inte konstiga! :-)

2007-01-25 @ 21:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback