Dagen i dag..

Larmklockan pinglade snällt 10 minuter innan utsatt tid så jag hann till jobbet en halvtimme tidigare.. Att jag skulle börja tidigare var redan bestämt och inte alls något spontant infall.. Fast vi får inte jobba övertid så jag var tvungen att gå hem en halvtimme tidigare..

Ringde till en av mina ringare som det var vääldigt länge sedan jag pratade med.. Sa först bara Hej det är L.. fick ett fundersamt Hej tillbaka.. sen sa jag snygging o då hördes det lång väg att hon sken upp.. mmm.. Kanske är det bara jag som är hennes snygging.. och hon min.. ;-)

C ringde o bokade en sak till i augusti.. frågade om si eller så.. o om jag skulle ringa tillbaka i dag.. Nja, vet inte om jag får tag på h*n.. -Nämen, det gör inget! Ring i morgon för då har jag gått på semester. Jag vill inte ha något mer o göra, sa hon o skrattade..
- Jamen, om du vill så kan du hänga kvar så ringer jag på en gång, sa jag o log brett..
- Nejnej, det behövs inte! Det riktigt hördes på henne att hon inte ville
- Okej, jag kanske ringer tillbaka idag, men gör jag inte det så önskar jag dig en skön semester!
Hoppas hon blev glad att jag inte ringde tillbaka för det var annat som kom imellan..

Ringde en annan av mina ringare som jag ofta pratar med.. hon var i Danmark på sommarcamp med 2 andra tokiga tanter och kunde tyvärr inte ta det erbjudande som jag hade.. Men, hon välkomnade mig ner till deras sommarcamp i Danmark.. Jag sa att jag skulle hoppa på cykeln o komma snarast jag slutat.. I morgon får jag nog ringa o säga att soffan kidnappade mig..

Fick ett samtal från en kund om ett reklamationsärende.. När jag hörde vad det gällde så tänkte jag bara **** vem i äffan kan jag koppla detta till.. Tyvärr kunde jag inte koppla utan fick försöka reda ut alldiles själv.. Mycket lyssnande blev det och vad kunde jag annat göra än bekräfta det kunden sa.. och be om ursäkt och hoppas att vi inte ska göra samma sak en gång till.. Vi redde i alla fall ut vad som hade hänt och sånt kommer man långt på.. Jag hoppas den kunden fick rediga svar som den förstod för den skulle skriva den pratat med mig..

Det konstigaste samtalet jag fått i dag var från en dialekttalande man.. Han frågade saker som jag absolut inte får lämna ut, och det förstod han. Men han ville ändå ha svar på sin fråga..
- Har du sökt på internet, frågade jag samtidigt som jag sökte själv och fick upp en massa sidor som gav svar på hans fråga..
- Nej, sa han, jag kan inte.
- Om du inte har internet hemma så kan du gå till ett bibliotek o söka och då kan de hjälpa dig
- Joo, men jag vet inte hur det fungerar
- Har du dator? Kan du öppna internet?
- Joo, på skånsk (?) dialekt
- Öppna internet o så skriver du veveve.. nä, tänkte jag, nybörjare då fungerar inte vvv.. skriv dubbelv dubbelv dubbelv punkt ge o o ge äl e punkt äs e..
- Vad ska jag trycka på sen då, frågade han..
- Skriv in hmm hm hmmm hmm sa jag..
- Ska det vara med mellanslag?
- Ja, och sen klickar du på sök..
- Waow, här står om x o si och så..
- Ja, och det är väl den hjälpen jag kan ge för några telefonnummer kan jag inte lämna ut.. Lycka till o hoppas du hittar vad du letar efter..
- Tack, sa han och så var det över..
Hmmm.. Redan från första början kändes detta telefonsamtal aningens skumt o annorlunda.. men han respekterade att jag inte kunde lämna ut saker.. o trots att han sa att han inte kunde internet så verkade det som att han ändå hade full koll.. eeehummmm.. Mina associationer gick till Anders o Måns o fundileringar om de håller på med någon ny programserie.. hehe.. Hoppas i så fall att jag låter snällt respektfull och inte nedlåtande för att han sa att han inte kunde något..

Fick ett storjobb till nästa vecka och upptäckte att min A blivit tagen av mina kollegor i mellanlandet.. Ringde henne o frågade (snällt ) om det var Okej att jag stal A till ett annat jobb.. - Inga problem! sa hon och log så det hördes ända till mig..
Sen ringde jag A som just hade klivit av ett flyg från fjärran land.. Han sa att han precis hade slagit på mobilen för han kände på sig att jag hade ett jobb åt han.. - Aaah, så underbart, sa jag, då fungerar vår telepati för jag har tänkt på detta jobb ända sen i morse o då hade det ändå inte kommit in.. ;-)
Ringde kunden o sa tisdagen är ordnad.. Han tackade o sa det var väldigt bra jobbat.. Jag dubbelkollade lite tider o han sa det skulle de ordna sig. Glad var han i alla fall att hans problem löst sig..
Ringde E, som jag inte pratat med på flera veckor.. Hon blev glad o höra min röst.. elelr var det jag som var glad o höra hennes? Berättade vad jag ville ha men råkade säga fel månad.. oooppsi.. Jag menade ju juli.. Jamen då går det bättre.. Det fanns flygplatser så A behöver inte cykla 70 mil tur o retur.. o det tror jag att A är glad för..

Strax innan jag skulle stänga butiken så fick jag in ett sent jobb.. ringde S som jag visste jobbat i dag o frågade om hon ville.. Det kunde hon inte eftersom hon stod vid spisen med alla slevar i grytorna.. Men hon bjöd in mig på lunch i morgon.. Ja tack, sa jag.. jag har lunch 1130-1230.. Om jag tar cykeln så är jag väl framme vid kvart i tolv.. på natten.. S skrattar så gott så det bara pärlar i örona.. Underbart!
Fast hon (och många med henne) är allt lite knepiga när de säger att de vill träffa människan bakom den här snygga trevliga rösten..

Det är ju inte jag som är trevlig, det är ju dom jag pratar med som är det eftersom de så frikostigt delar med sig av komplimanger, leenden, fnitter och porlande skratt..


Livet är en underbar gåva

Ja, i alla fall när man får förmånen och möjligheten att få möte leenden som berikar och förgyller..

Dagen i dag..
en dag att bevara i minnet..


Ja, just det.. sen kollade jag in o utgående datatrafik.. hos min internetleverantör får jag stora skälvan för där är det bara rött o blått. Men vissa dagar saknades statistik fast jag vet att jag haft igång datorn..
Ställde mig på kö hos
PTS och efter utförd undersökning fick jag
image146

Vem ska jag tro på?

Nu är det i alla fall grönt ljus till kudden så det är lika bra jag hoppar ner till så han inte blir lissen..


Kommentarer
Postat av: Farsan Baloo

Hejsan
Solidaritetsbloggen tar inte sommarlov. Den här månaden ger vi vår hundring till WWF, Världsnaturfonden. Klicka in till på http://delameddig.blogspot.com för att läsa mer.
Mvh / Marcus

Postat av: Nina på Johangården

Blir du aldrig trött på att prata i telefonen dagarna i ända? Det blev jag, i mitt förra jobb.

2007-07-26 @ 23:24:56
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Excessa

Farsan Baloo.. Tack för påminnelsen, WWF behöver allt stöd de kan få.
Nina.. Jo, ibland.. Men 95% av alla människor jag pratar med delar ju med sig av sina leenden till mig.. o så blir jag bjuden på luncher, middagar camper o en massa annat runt om i hela landet.. Som tur är har jag en snabb cykel.. :-)

2007-07-27 @ 23:48:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback