Lördagar..

.. är slödagar.. Sova länge men förhoppningsvis vakna lagom till Scrubbs.. Långfrukost o sen kika på Gilmore girls.. Sen en kort tid tillbaka så har även How to look good naked fått sin lilla plats i min lördag.. Jag gillar människor som lyfter andra istället för att klanka ner på dem.. Kvinnorna som är med är modiga för egentligen vill de inte alls klä av sig och bland det värsta som finns är, i början av programmet, att klä av sig inför en annan människa.. Deras kroppsuppfattning är många cm och kilo större än vad de egentligen är..
Jag känner igen mig i de tankarna.. När jag känner mig plufsig, fet o otymplig så blir jag stort som ett berg.. och fruktansvärt oattraktiv.. Men det är den bild som jag fått med mig från det jag var liten, ung, tonåring och även vuxen.. Kommentarer som; sÅ där kan du ju inte se ut! Ska du verkligen gå ut i det där? Gud, vad tjock du har blivit!
Meningarna är djupt inslagna i min självkänsla och svåra att bli av med.. och att vända tankarna till något positivt om mig själv är inte gjort över en natt.. men i varenda kvinna som är med i How to look good naked/ Snygg naken så tar jag till mig litegrann för jag är precis lika som de.. Snygg naken!

Förmodligen, men jag gissar vilt, har kvinnan som hela mitt liv kommenterat mitt utseende och vikt större problem med sig själv än med mig.. Och hennes inställning att jag finns för att göra henne lycklig har jag tagit avstånd fån och ringer endast om det är något viktigt.. Enligt henne så har jag förskjutit både henne och min bror.. Fast det vet inte bror om för i så fall hade jag inte blivit bjuden till bröllop och fått välkomnande inbjudan att besöka honom och hans fru..

Sen råkade (hehe ;) jag se ett program om en tjej/kvinna på 37 som förtvivlat vill hitta en man till sitt liv.. Hon testar allt under en 10 veckor lång programserie.. Själv så känner jag inte alls igen mig för jag är varken programledare eller blond.. Men evenuella tips tar jag åt mig.. Btw.. Länge sedan jag var 37 så de problem hon har har jag kommit över.. hehe

Efter all TV-tittande tänkte jag lura i soffan.. Men upptäckte att toapappret var slut o sånt klarar jag mig inte utan.. Inbillar jag mig för jag har aldrig testat.. Klädde mig o for iväg till affärn.. Och kors i taket, jag kom ihåg både papper och att köpa en ny diskpropp.. Visserligen fanns inte min modell i sortimentet men med lite modifikation så har jag nu en fungerande diskpropp.. Alltså betyder det att om jag blir lite borta länge så har jag bosatt mig i diskhon..

Sen tog jag tag i badrumsventilen.. Har tittat på den mååånga morgnar o fått nästan kräkkänslor.. Att rensa avlopp är inga problem men sitter rensninggsbehovet ovan huvudet så vet jag ju aldrig vad som skulle kunna ramla ner i ögona eller, ännu värre, mun.. I dag tog jag dock mod till mig o städade.. Jag vet, det är bara lite damm, men jösta vilka känslor som for genom min kropp.. Meddelar, lycklig, att rent blev det!

Sen råkade (?) kylskåpet bli rensat från gamla sura mjölkförpackningar och dessa blev även utburna till soprummet tillsammans med massa annat..
Och på vägen därifrån så råkade en lampa hängas upp i sovavdelningen.. Lampan har legat i hyllan i 1 år, ungefär lika länge som jag saknat bra ljus i mina garderober.. Nu slog jag två flugor på smällen o fick bort en onyttig hylldammsamlar samtidigt som jag fick ljus där jag behövde det på en annan plats..

Lyckades omplacera strykbrädan till skrubben men blev påhoppad av snabeldraken som känt sig liite ensam.. motionerade den en stund och guuu vad Tacksam jag är att det räcker med cirkus 10 minuter.. Sånt kallar jag effektivitet! Tackolov att jag är större än den för den förstökte knuffa in mig i skrubben när jag skulle ställa undan den.. Som pricken på i-et så bad o bönade såpan att få komma ut ur garderoben och det kunde jag inte, hur mycket jag än ville, säga nej till.. Så nu har jag inga änglatofflor under sängen men det är okej, såpadoften håller mig sällskap..

Däremot upptäckte jag just att magen är lite kinkig.. Enbart fukost är inte nog för den så det är väl bäst jag försöker tillfredställa den.. men det gör jag enbart för att jag är självisk för jag vill lyssna på radio/titta på TV utan att få en massa brummande störande oljud..

Livet är gott när man gör det man själv känner för!


Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Dumma tankar man fått inpräntat sedan små krumma bebisben sitter som berget. I mitt fall var det en far som gjorde allt för att förtrycka och förnedra. Inbillade mig att jag var både dum, ful och tjock. Men det var nog för att han själv var sådan.. fast inte tjock mer än i skallen då. Och för att han var livrädd att männen skulle hitta mig. Män var ju snusk och snusk ska förgöras. Jisses, vilka tankar...

Postat av: Excessa

Nina.. Många tjockskalliga tankar finns det.. Andras tankar kan man inte styra över men tackolov så är det tillåtet att tänka annat och förändra sig själv.. Det tar tid men tar man det en dag i taget så går det lättare..

2007-07-30 @ 18:15:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback