Motivation..

.. bör man försöka vara omtänksam med.. Själv har jag lätt för att tro att jag klarar och orkar mer än vad som är nyttigt o då faller jag platt som en pannkaka i soffan.. Visst kan platta pannkakor vara väldigt gott med blåbärssylt och vaniljglass, men frasiga våfflor är nog snäppet godare.. speciellt om de serveras med hjortronsylt och äkta vaniljglass..  Fast det är min personliga smak.. vet att det finns människor som inte tycker om varken glass eller hjortron så de får välja sin egen favorit..

Mina funderingar angående morgondagen har tagit rätt mycket plats i tankarna.. Ett nytt månadsbusskort behöver jag absolut inte, inbillar jag mig i alla fall.. och just i dag har de börjat sopa gatorna i stan o ikväll var även sopmaskin framme hemma på gården.. Kanske är det så att det inte kommer mer snö o frost o då kan jag använda cykeln.. eller promenera.. Men, jag har nog inte tillräckligt med motivation så den räcker både till o från jobbet där den sammanlagda tiden skulle bli någonstans runt 1 timme o 45 minuter per dag.. Cykeln däremot tar ca 40 minuter till o från.. fast den är inte lika energiförbrukande.. Speciellt inte på morgonen när det i stort sett bara går nerför.. eftermiddagarna däremot kan vara aaningens svettiga eftersom nerförsbackarna vänt sig o blivit uppförsbackar.. *tokskrattat* Har nog sett mig fruktansvärt blind på lätta jobbbackar och totalt glömt de jobbiga hembackarna.. hehe.. Där har jag energiförbrukare som kräver (blod?) svett (o tårar?).. och därmed är mitt dilemma löst o jag behöver inte ha det minsta dåliga samvete för att jag cyklar istället för åka buss.. ;-)

För en gångs skull så fikade både bästa jobbkompis o jag samtidigt i dag.. jag berättade att mina volanger känns aningens lösare nu efter nästan en hel vinters promenerande.. hmm, 4 månader är det i alla fall.. Frågade hur länge det skulle ta för henne att kliva av hållplatsen innan när hon åker hem.. kanske 10-15 minuter svarade hon.. frågade om hon testat någon gång men det hade hon inte.. men hon höll med om att det kanske kunde vara en idé att prova i alla fall.. Jag såg tankarna börja födas hos henne o sen kom vi in på garderober och kläder.. hehe..
Själv rensade jag mycket när jag flyttade och än mer för 2-3 år sedan.. det är bara inse faktum att någon 36:a kommer jag nog aldrig mer att bli.. o för den delen så vill jag inte heller bli det för det är allt bra goare o krama en mjukis..
Mitt i samtalet kom en kvinna in o sa att hon läst att man ska ha stegräknare och sikta på att gå 10 000 steg per dag på jobbet.. Inget ont i det för hon menade förmodligen väl.. Men om vi säger att vi har 25 steg tur & retur till faxen.. Då skulle vi behöva gå dit 400 gånger/dag.. Även om vi räknar bort ca 500 steg t&r fikarummet så blir det ohållbart för vårt jobb är ju ändå att sitta vid datorn och svara i telefonen.. Visst skulle vi kunna ha frigående headset men det blir aningens otympligt att bära kring på en dator hela dagarna.. till o med om det är en laptop..

Att kliva av en hållplats tidigare sägs ju lite nu o då när det pratas om att röra på sig.. men hur ofta hör man att det har gett resultat? Njaa, vet inte om jag har hört det annat än när någon i förbifarten nämnt att det var så den började röra på sig o nu springer den människan maraton.. Jahupp, jag är inte ett dugg intresserad av varken maraton eller triathlon (som jag inte ens kan stava till ;).. Jag är heller inte intresserad av stegräknare och 10 000 steg/arbetsdag motiverar inte mig.. Jag är intresserad av mitt problem och om korta promenader ge något resultat.. Javisst ger det resultat om man gör det så ofta man kan.. visserligen tar det lite längre tid om man inte gör det varje dag, men man kan också tänka att jag bibehåller mina volanger o gör dem inte större..
Om man känner att man inte orkar promenera mer än 5 steg åt gången så är 10 000 steg ouppnåeligt.. men man kan gå dessa 5 steg flera gånger per dag och så småningom kommer vilopauserna att bli kortare och ett par till 5-stegspromenader läggs in i dagordningen.. Vi behöver börja där Vi är och sluta se upp till alla rekommendationer som ges.. fast de är menade i alla välvilja..

Sen tror jag att mycket sitter i huvudet.. både på en själv och andras kommentarer..
- Varför kliver du av där när du har ne hållplats som ligger mycket närmare ditt hus?
- Jo, jag känner att jag behöver röra lite på mig och en liten promenad är alldeles utmärkt..
- Vaddå? Vad menar du? Vill du inte komma hem så fort som möjligt? Har ni problem hemma eller?
- Nej, vi har inga problem (annat än att jag jämnt känner mig trött)..

- Haha, kliver du av här? Harru inte betalt hela vägen va va va?

- Vavava, har du flyttat? Har ni flyttat isär?

- Vad, kliver du av hÄr? Varför det då?

Äschan då, det finns otaliga kommentarer man kan få när man ändrar beteende och de flesta är ett försök till att vara rolig.. Speciellt om man åkt samma buss som andra i flera år o dem brukar man träffa i byaffärn och på ungarnas fritidsaktiviteter.. och att bara säga att man behöver röra lite på sig kan sätta igång spekulationer som man aldrig ens funderat på.. Det är då man behöver påminna sig om att man gör det för att man vill sig själv väl.. orkar man lite mer så ger det fördelar till omgivningen.. Bland annat så blir man (jag blir det i alla fall) väldigt mycket gladsprittig när jag märker (eller inbillar jag mig) att jeansen känns aningen mer otrånga.. :-)

När jag insåg att mitt cykeldilemma inte var så stort som jag inbillat mig så bilade jag iväg o köpte bromsar för jag kom ihåg att de var inte de bästa när jag parkerade cykeln på 5:te våningen.. Kom på att den tiden jag "sparar" genom att cykla kan användas till annat så jag köpte en gymnastikboll, även kallad pilatesboll.. o så kom jag på att jag hittat guider på nätet hos
I FORM.. o 5 minuter här o 5 minuter där.. mm.. tål att funderas på.. Nu gäller det bara att pumpa upp bollen.. Har gjort några pass men mååånga liter får det plats i den.. orkar inte räkna men diametern är 55 cm.. :-)

Cykeln är däremot både smord och pumpad.. och eftersom en cykeltur går bra mycket fortare än kombinerad buss/promenad så kan jag sova en halvtimme extra i morgon.. eller ta en extratur runt någor okända kvarter.. vad vet jag vad som händer i morgon.. Hittade i alla fall hjälmen, km-räknaren och cyeklkorgen.. Blir lite imponerad av mig själv för de har ju legat latenta i många månader.. hmm.. får nog lite lov att fundilera på om jag ska använda hjälmen även till bollövningarna.. en del är ju ändå rätt vågade.. i alla fall för en amatör..

Nu ska jag öva på att påverka mina drömmar..

Kommentarer
Postat av: flasknosen

Ens egen väg, absolut det viktigaste. Ens egen startpunkt och varande. Rekommendationer brukar oftast bara skapa ångest hos mig.

Personen med marathon, som du nämnde, tycker jag personligen låter inspirerande, även om jag varken vill eller kommer att springa något marathon. Mig ger det hopp om att det aldrig är för lite det man gör, om det är vad man orkar, om du förstår vad jag menar.

Konstigt att det alltid väcker funderingar om man ändrar sina vanor. Låter lite tröttsamt med alla kommentarer, tycker jag.

Postat av: Excessa

Flasknosen.. Jag förstår prexis vad du menar.. bra mycket skönare om man kan vara glad för det man gjort istället för att gräma sig över det man inte gjort.
Jag vet inte om de där kommentarerna existerar i verkligheten.. kanske var ett gammalt hjärnspöke som poppade upp hos mig.. ska skicka det till långtbortipepparn igen..

2007-03-30 @ 18:27:35
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback