Räkningar..

.. är det rätt bra om man betalar.. ännu bättre är det om man betalar dem i tid, men glömmer man det så hålls det reda på av räkningsutställaren för då kommer det en påminnelse i brevlådan.. i och för sig så får man en extraavgift att betala men det är ändå bra att det kommer en påminnelsei för hur skulle det annars bli om man helt glömde ett helt år.. Huvva mig vad dyrt det skulle kunna bli..

Vill man vara riktigt säker på att inte få någon påminnelse så kan man betala räkningarna dubbelt.. det råkade jag göra i januari.. inte konstigt jag hade mindre pengar på kontot sen.. fast så mycket mindre var det inte eftersom det endast var 174 kr mindre på kontot.. värre hade det varit om det vart 10 gånger mer..
Extrabetalningen trodde jag att de skulle skicka tillbaka men inte kom det något utbetalningskort till mig, däremot kom det ett inbetalningskort för månaden efter.. Fast med flera hundratusen kunder så kanske de har tillräckligt att göra med att påminna de kunder som har dåligt minne.. Om jag drar paraleller med mitt jobb så har inte vi tid att ringa o bekräfta till alla kunder att de får den hjälp de vill ha.. Skulle vi göra det så skulle arbetsdagen behöva utökas till 12 timmar/dygn men så mycket har jag inte tid att jobba för då skulle jag ju knappt ha tid att sova.. och huvva mig vad trött och irriterad jag skulle bli i såna fall och det har jag varit tillräckligt idag, fast jag bara jobbat 8 timmar.. Men jag gjorde ändå 1 bra sak idag när jag delegerade några saker till en av de andra jobbarna.. Hon brukar ibland prata ojobb o medans hon gör det kan hon fylla i klara beställningar som ska faxas iväg.. Själv ska jag försöka klara de röda beställningarna.. helst utan att börja se rött under tiden.. TackoLov så är det bara 4 dagar kvar av denna jobbevecka.. :-)

Dagens humör räddades när jag ringde kundtjänst o frågade om min dubbelbetalning.. Trots trötthet o irritation så inbillar jag mig att jag lät snäll när jag frågade om det gick att föra över på något vis.. -Javisst går det, sa Maria på fakturaservice och ändrade till månaden efter så nu behövder jag varken betala, eller få påminnelse om, februariräkningen.. Nice! Frågade lite försiktigt om hon kunde se hur många månader jag har kvar.. - Javisst sa Maria på fakturaservice och förklarade att om jag inte ville ha abbonemanget så måste jag säga upp det i april.. hmm.. o hur ska minnet kunna komma ihåg det då funderade jag inne i huvudet.. Men det behövde jag inte fundera länge på för hon sa att hon kunde säga upp det nu så att det är slut när det är slut.. Thank U! tänkte jag o blev omedelbart genast mycket gladare.. Tönk att ett litet telefonsamtal kan göra så mycket.. :-)

Strax är det en ny serie på 4:n.. Hitta hem. Omhändertagna hundar och katter som behöver ett nytt hem.. hmm.. Vet inte om det är så smart av mig o titta på det för jag kan ju gåsta o bli lite sjuk.. o om jag blir sjuk så kan jag inte jobba i morgon.. o i så fall måste jag vara hemma o kurera mig.. o kurerar jag mig hemma kan jag inte jobba.. Äschan då, lite chansningar måste jag ju få göra.. så jag tar risken att det inte står Excessa på varken hundar eller katter i programmet..



Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Jag kom ihåg "Hitta hem"... sådant arbete kan jag tänka mig. Ta hand om stackars djur och se till att de får ett drägligt liv. Inte för att samla dem själv utan för att ge dem nya fina hem.

Postat av: Excessa

Nina.. Jag med! Skulle hemskt gärna vilja jobba på Monkey World http://www.monkeyworld.org i England..

2007-03-06 @ 21:22:54
Postat av: johannapannan

nu har jag skrivit. Vilket härligt ämne det var. Först visste jag inte alls vad jag skulle skriva men sen så. Hoppas att du tycker jag gjorde ämnet rättvisa.

2007-03-06 @ 21:39:29
URL: http://johannapanna146.blogg.se
Postat av: Excessa

Johannapanna.. Det var en upplevelse att läsa och leendet kommer, hoppas jag, stanna kvar länge hos mig :-)

2007-03-06 @ 22:01:49
Postat av: Visionary soul

Ifall du inte redan gjort den fast jag har missat det - så får du en utmaning av mig! :-) Läs på min blogg vad det går ut på.

2007-03-08 @ 15:56:56
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Excessa

VS.. Länge sedan jag fick en utmaning så du har nog inte missat någonting.. :-)

2007-03-08 @ 19:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback