Sommartiden är här..

.. och i gårkväll inbillade jag mig att jag skulle vakna 1 timme tidigare i dag.. haha.. Sov gottigt ända till efter 10.. Underbart!
Frukost tillsammans med Tilde och så fick jag reda på att sommartiden infördes 1980.. Ja, det var väl det jag visste, när jag var liten så fanns det bara sommarlov och tiden betydde inte någonting för sommarloven varade en hel evighet..

Bestämde mig för att låta fransyskan vila till en annan dag eftersom jag upptäckte att frukostbrödet var slut.. Däremot tog det emot lite att börja med dem.. hade mest lust att bara ligga o filofisera och kisa ut genom fönstren.. Men så bestämde jag mig för att jag inte ville ha köpebröd så då var det ju bara att ta tag i problemet.. och nu har jag solrosbröd att njuta av i ca 2 veckor.. just det får mig att känna tacksamhet eftersom jag vet att man ibland inte ens orkar tänka på i morgon.. bara att överleva dagen i dag kan ibland vara en resa utan dess like..

Istället för fransyska så bör jag ta hand om spättan jag tog fram för tining.. kom på att jag inte hade någon fisklunch i frysen och jag Vill Ha fisk minst ett par gånger i veckan! Fisk är gott! O så blir jag inte så komaaktig som jag blev i fredags av skrovmålet.. o matkoma är inte alls roligt att drabbas av när man ska försöka vara effektiv..
Jag tror att det får bli panerad spätta, smörstekta kastanjechampignoner och pressad potatismos..

Men i och med att jag börjar med mat denna helgen så kommer jag i otakt.. har ju försökt lägga upp det så att jag bakar varannan helg o matar varannan.. nu blir det dubbelt upp denna helg.. hmm.. knepigt för jag har ju bara en liten frys.. Äschan då, det ordnar sig..

Lyssnade på P3 och hörde en tjej som oftast använde olikfärgade strumpor.. hon var väldigt less på alla som ifrågasatte hennes val.. Var hon psykiskt ofrisk? Instabil? Punkare? Någon (kommer ej ihåg namnet) förklarade att det har en del att göra med de "koder" som finns o som inte får, eller bör, överskridas.. o så har det mycket med symmetri att göra. Människor blir helt enkelt förvirrade om saker o ting inte ser ut som de bör göra.. Hon avslutade med att säga att rebeller behövs och hoppades att den olikfärgade strumptjejen skulle fortsätta vara olik! I morgon ska jag vara lite olikmönstrad på fötterna..

Sen fångar mig
Gabriellas sång..
Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått



Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever

Veta att jag räcker till
Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar
Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv
[Text: Py Bäckman Musik: Stefan Nilson]




Livet
Är allt bra
skönt
emellanåt..
:-)



Kommentarer
Postat av: Malin

Hmm... Olikfärgade strumpor skulle nog vara en bra idé till lite omväxling i tillvaron. Just för att folk bara måste fråga varför? Tyvärr äger jag nu bara svarta strumpor så valet blir ju rätt enkelt. Svart. En annan fördel är att jag slipper leta efter par eftersom det är samma modell på alla strumpor:) Å andra sidan så om jag skulle köpa olika färger på strumporna och bestämma mig för att alltid ha olika färg på fossingarna så skulle man inte heller behöva leta efter olika par.

Postat av: Excessa

Malin.. Välkommen hit! Jag tror att många skulle både le och skaka lite på huvudet om de upptäcker olikfärgade strumpor på mötande.. och leenden är sällan fel så förhoppningsvis skulle grå dagar bli mindre grå för alla.. Var lite för trött i morse o glömde olikfärgade men det kommer en dag även i morgon :-)

2007-03-26 @ 19:20:18
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback