Jag har hört..

.. att man aldrig ska säga aldrig.. men det är aldrig för sent att ändra sig.. o det är aldrig för sent att kasta ut hjärnspöken.. Fast ibland är det svårt.. speciellt om de spökat länge.. man blir liksom rätt hemtam med dem.. o kke blir man rädd för vad händer om dom försvinner.. Ofta är det det okända som är skrämmande, även om vi vet att det okända är snällt för oss.. För tänk om vi gör bort oss.. tänk om någon skrattar åt oss.. Och? Då är det väl egentligen deras hjärnspöken som härjar.. hos dem.. eller..

Jag kastade ut ett hjärnspöke idag.. eller jag började träna för fredagens hemgång från jobbet.. Jag har ju haft gåstavarna ståendes i hallen i 1 år nu.. hon jag fick dom av sa att hon inte ville ha dem.. för hon tyckte inte om att promenera.. Tack, sa jag, o sen har jag sett dem varje dag, men inte gjort något mer.. Jag har däremot tänkt en massa.. men hjärnspökena har satt stopp för mitt planerande.. Tänk om jag snubblar på stavarna.. Tänk om någon skrattar åt mig.. Tänk Om.. det skulle vara skönt att ha något att stödja sig på när jag promenerar.. så idag tog jag dem i handen o gav mig ut.. rätt fort började fantasin leka med mig o jag såg ett par skidor framför mig.. *s* Jag får väl bearbeta dom spökena till nästa vinter.. för jag Kan inte åka skidor.. Men jag kan gå med ett par stavar o det är ju halva jobbet.. eller..

Jag blev iaf skönt varm o svettig.. o jag märkte att jag sträckte på mig o rätade upp ryggen.. o musklerna i skinkorna o vaderna o låren Arbetade.. o det kändes som att jag skulle kunnat vara ute ett par timmar.. så jag kke tar en till prommis innan sängdags.. men bara kke..

Men det kanske Mest konstiga.. är ju att jag känner det som att jag fick mer energi efteråt.. hmm.. dom kke har rätt.. dom som säger man mår bra av att röra på sig..


FANTASI..


är viktigare än kunskap, sa Albert Einstein.
Med fantasi och
intuition
kan vi närma oss det omöjliga.

Med hjälp av fantasi kan vi också
väva in guldtrådar
i vardagens enahandaväv,
så låt fantasin blomma! 

 
En tanke varm kram till den som behöver!
enbart av egoistiska skäl  =o)


Sov gott i natt..

.. o jobbedagen var rätt bra.. Fick en, eller om det var flera, komplimanger att jag är trevlig när jag ringer.. o ibland händer det att någon säger att de blir så glada av att höra min röst.. o det gör mig glad.. behöver väl få höra lite beröm ibland också.. *s* men det fick mig att tänka att jag är rätt snål med mitt beröm till andra.. eller är det en skyddsmekanism kke.. att inte säga för mycket för då kke dom tycker jag är för påig.. Fast jag brukar säga att jag tycker att det är kul o se någon.. eller att jag blir glad av något.. eller att något är Nice.. Jag undviker ordet trevlig.. för mig har det en dålig klang..

På morgonnyheterna i morse, och när skulle det programmet sändas om inte på morgonen tro, så var det en någon som pratade om champagne tror jag ( eler var det mat kke).. han sa att de billiga alternativen tillhörde B-laget (eller något liknade).. men man kunde ju fräscha till dem med lite citrus eller vad det nu var.. O jag blev så himmelens Arg.. på Sättet han sa det för han lät så förbannat överlägsen.. Alla har faktikst inte RÅD att gå o köpa det mest exklusiva.. tillhör dom B-laget av människor pga det? Fast det kke bara var en midre bra dag för honom.. han kke inte hade fått något på länge.. eller så hade han bara sovit lite dåligt de sista nätterna.. men ska man inte vara professionell i TV-rutan.. o då behöver man väl inte se ner på dom billiga alternativen.. Äh, är nog bara jag som är lite kinkig..

T ringde förut.. o han har hittat tillbaka till sitt ställe igen.. o det är jag glad för.. de har öppet i morgon också o då skulle han åka dit.. Han har defenitivt inte råd att köpa det exklusivaste.. inte ens det billigaste.. men han är en av de mest empatiska människor jag pratat med.. Men det är ju bara Min åsikt..

Nyårsafton i morgon.. o jag behöver inte oroa mig att någon ska smälla o skjuta raketer som vovsan var rädd för.. nu kan de skjuta hur mycket som helst..

Ju mer jag börjar tänka på det så har nog allmäntillståndet rätt mycket att göra med humör.. ju mer andfådd jag blir av att gå i trappor.. o ju sämre jag sover desto sämre humor får jag.. Men nu är det snart dax o börja göra något.. på torsdag är det sista dagen på månadsparkeringsbiljetten till bilen.. Haha.. o säg inte jag kan börja på måndag för det är jag inte förberedd på.. En psykolog jag gick hos ett tag sa att verksamma förändringar ska vara ordentligt genomtänkta innan man tar itu med dem annars misslyckas man.. ;o))Skott: 36-23..

.. inte konstigt att vi förlora.. med 5-1 =o(  Men vi kommer igen nästa år.. då killarna samlat krafter över nyår.. 3 januari.. Frölunda.. som Brynäs mötte igår.. o förlorade med 1-5..  Jag misstänker, men bara misstänker, att C inte är speciellt glad idag.. hehe

Bortamatch..

.. HV71-Leksand 2-1.. Just nu.. i mitten av andra..

Det kan hända mycket mer för hela matchen ska ju spelas.. ;o))


Vaknade klockan 04,16..

.. i morse.. med ett hjärta som dunkade som om jag sprungit 100 m ikapp med de som springer fortast i världen.. eller sprang jag kke ifrån något.. det måste ha varit en dröm som väckte mig.. men jag kommer inte ihåg något av den.. bara känslan av.. rädsla.. det tog säkert en halvtimme.. eller iaf en kvart innan hjärtat var tillbaka i normal rytm.. sen kunde jag inte somna.. låg o lyssnade på tystnaden.. försökte med mitt vanliga insomningstrick, sakta räkna baklänges från 99, men det fungerade inte.. jag var inte stressad för jag inte kunde somna om.. men irriterad för att jag inte kunde komma ihåg drömmen.. Fast jag vet att jag inte kan påverka det o det ger inget gott så är det ändå svårt att tänka bort såna tankar.. Fast jag Vet att min egen irritation bara tar en massa ork.. o så hamnar jag i en ond cirkel.. irriterad för att jag inte kommer ihåg drömmen.. irriterar mig på att jag irriterar mig på det.. haha.. Det är konstigt.. eller är det inte?

Men jag har hoppat hopprep nu när jag kom hem.. en stund iaf.. sen vart jag liite anfådd.. *s* Jaajaa, det är långsiktigt planerande.. o jag tar ett par minuter om dagen.. O jag har inte tänkt springa något maraton.. varken i morgon eller till sommaren..

Hittade ett
gudinnetest på en sida.. o jag kunde inte låta bli.. jag liknar mest

Artemis

Gillade det jag läste om henne.. Artemis: Goddes of the Hunt  =o)

Hittade en bok på en mack i dag.. o en massa bra tankar nedskrivna..NÄR VI VANDRAR

ser vi mycket mer än när vi springer.

När vi stannar upp o tar en paus,
slösar vi inte med tiden.

I stillheten får vi överblicken. Då
samlar vi kraft och ökar den inre
tillväxten.

*--o--*

Bara för att påminna.. Mig..

Morgondagen

Ja, jag försöker iaf.. ibland..Tog sällskap..

.. med en jobbkompis på lunchen.. hade bestämt mig för att jag skulle titta efter några tröjor.. vi pratade om julmat o jag sa att jag måste nog göra något ät att mina byxor börjar bli lite trånga.. Aha, köpa nya kke, sa hon.. fast hon förstod vad jag menade.. så vi fick oss ett litet leende där när vi gick.. till Lindex o jag hittade  ett par långärmade svarta tröjor utan tryck.. bara 179 kr så det var bra pris.. en annan jobbkompis hade köpt en tröja på rea.. för 279 kr.. O det var en rätt snygg tröja..  O Tack o lov att vi har olika smak allahopa.. för annars skulle det ju bara finnas en affär.. med en sorts tröjor.. Guuud så trist..

När vi var ute på stan så såg jag många människor som såg så ledsna ut.. eller är det stressade.. o trötta efter julen.. fick de inte det de önskade sig i julpaketet.. eller var de bara lite eftertänksamma.. Jag blev lite fundilersam o misstänker att jag så ungefär lika ut.. o så fick jag en flashback o minnet av "käre" far.. "Är du sur? Se inte så grinig ut"  Men man kan ju inte låta ansiktsmusklerna vara på helspänn jämt heller.. ibland måste de vila lite.. haha..  Fick lov o springa (?) till spegeln o kolla rynkorna.. o bekymmersrynkan var väldigt liten.. om det nu är den som är som ett lodrätt streck mellan ögonbrynen.. hmm.. har ju inte speciellt mye koll på det här med skönhet o vad som är ok, enligt media, eller inte.. men jag har däremot många rynkor från ögonen o utåt öronen.. eller kanske lite mer uppåt.. för hur skulle jag se ut med örona i jämnhöjd med ögonen.. men, ja, kke ändå.. är ju iofs från Venus.. ;-)

o ikväll hade jag inte... hmpf.. Ikväll hade jag tänkt hålla soffan sällskap.. men så kom jag ju på att räkningarna Måste betalas o då fick jag ju lov att starta häcken en stund.. men bara en stund.. som redan har gått.. Men det gör inget.. På jobbet så brukar jag, när någon frågar hur det är, säga; Jo tack rätt bra, för det är ju snart fredag.. Att jag börjar med det redan på måndag morgon gör att rätt många tycker jag är lite tossig.. på ett positivt sätt.. Tror jag iaf.. Men jag möts till 99% av ett leende när jag säger så.. o allt är ju relativt.. 5 dagar av mitt liv är rätt lite.. närmare bestämt 3,2615786e-4%.. om jag nu räknat rätt.. matematik är kke inte är det starkaste ämnet för mig.. förutom när det gäller att vara matte då förståss.. Fast det är ju en helt annan sak..

Nåja, tillbaka till byxorna.. när månadsparkeringsbiljetten går ut den 5 januari.. så har jag fundilerat på om jag ska köpa busskort.. o ta bussen till jobbet o sen gå hem efter jobbet.. Det är en prommis på ca 6 km.. o i rask takt så tar det ungefär 1 timme.. o jag har ett par gåstavar som kan få åka med mig på bussen för att sen stötta mig när jag går hem.. Ska jag vara ärlig så har jag funderat i dessa banor ända sen i början av augusti.. Men det hjälper ju inte byxorna att passa bättre att jag bara funderar.. Så mina snyggjeans i garderoben i morse o det hjälpte mig att fundera lite till.. o ev dubbelhyra inför flytt hjälper mig också.. Så då vore det väl Fan om jag inte kan göra nåt själv också.. För jag kommer att spara pengar eftersom jag inte behöver köpa ännu ett par nya, större, byxor.. o min lekamen behäver ingen dyr bensin för att fungera.. inte ens diesel..

o så har jag hört att man blir lite (underdrift igen?) piggare av att röra på sig..


Vi behövde förstärkning..

.. på jobbet.. o chefen, som ju jobbat längre än oss andra, sa att den här människan Kan jobbet.. o den är Trevlig.. o Duktig.. o vi köpte det.. o sa att vi kan ju pröva.. o vi behövde förstärkning på en gång.. vi litade på henne, chefen.. för hon hade längst erfarenhet i jobbet.. o hon hade jobbat med den.. även om det var några år sedan.. Vi andra, eller om det var jag, föreslog att K skulle komma o jobba bredvid den en vecka så den skulle få det lättare att komma in i jobbet igen.. Den ignorerade K hela veckan hon var där.. även när K diskret försökte tipsa om saker o ting ..  När jag började på jobbet så var K där.. o gav tips o var ett stöd.. när jag sa Hjälp.. vad gör jag.. o hon hjälpte mig o lät mig testa.. men fanns där o stöttade när jag behövde stöttning.. När K slutade efter 1 vecka så satt jag o den o skulle försöka jobba..  det gick inte bra..  En del pga mig, Ja!  Men inte enbart! Om man sitter o lyssnar på en som säger att kundregister, o Alla register BORDE vara på ett annat sätt. Som ni jobbar är inget bra!  När de vanliga sättet att jobba blir rackat ner på.. när man får höra; Du borde INTE ha gjort så! Du BORDE ha gjort si eller så!

Nej, jag var inte någon ängel.. jag sa inte hej på morgonen.. när dagen var slut så gick jag utan att säga hej då.. ibland sa jag att det som är kvar tar vi itu med imorgon.. o så gick jag till bussen.. För jag orkade inte sitta kvar med 25% av jobbet när klockan var hemdags..

Vi hade möte med chefen.. men hon lyssnade inte på någon av oss.. för hon ville så jävla gärna att det skulle funka.. o konstigt hade det väl varit annars.. Vi hade möte med chefen över chefen.. En människa som varit med om mycket.. en människa med erfarenhet.. o empati.. o sympati.. o både jag o den fick prata till punkt.. Jag lyssnade o (tror jag) förstod o sa att jag är ledsen för vad som hänt.. o jag tror att jag menade det.. det kändes som det.. Den lyssnade på mig.. o kom med inlägg.. o flinade efteråt; Nej nej nej, så har jag aldrig menat det.. Det där jävla förbannade flinet gjorde att jag hade lust att slå han på käften där o då..


Men det var inte pga mig han var sån.. det var inte pga att han var 11 år äldre som han var sån.. Det fanns/finns nog en massa osäkerhet/sorg/förtvivlan/bitterhet/rädsla bakom.. Vad vet jag.. vi pratade inte med varandra.. kke för att jag har svårt för människor jag inte känner mig bekväm med..


Jag sa till chefen att jag letade annat jobb.. jag är inte kvar om han är det.. o när han började tracka henne med så var hon väldigt ledsen.. o stressad.. När ingen stod på hans sida.. Då är det jobbigt.. men han kämpade in i det sista.. på gott eller ont..


Jag vet inte vems fel det var.. från början.. o var började allt.. o jag vill skriva att han saknade ödmjukhet.. empati.. samarbetsförmåga.. Men det vet jag ju inte om han gjorde.. Han hamnade på fel plats pga fel förutsättningar.. Eller var det jag som gjorde det..


Men en sak Vet jag med säkerhet: Jag ändrade Aldrig i dataprogrammet i det som han sparade.


Idag är de där 25% av jobbet kvar vid em-fikat, 2 timmar innan vi hemdags.. o vi är för det mesta klara i god tid innan vi stänger butiken.. o det är en jävla skillnad..

Dags för lite positivism!
Ibland blir jag..

.. stillastående.. o när jag ska röra på mig känns det som om jag befinner mig i sirap.. Kall sirap..  jag Vet att jag kan reagera.. men det liksom funkar inte.. att tex byta kanal på radion till en som spelar "gladmusik" faller inte ens in i tankebanan..  På nätterna så brukar jag ha radion på i köket.. jag hör inte orden de säger eller sjunger, men det är som ett sällskap.. o på något sätt så blir det ett sällskap..  en ,maskinell, ersättning för vovsans rörelse i lägenheten.. *ler* på nätterna var hon ju iofs tyst men hon rörde andades ju o rörde på sig.. Men när jag kom hem.. o när hon var kelsjuk.. eller ville göra något.. Då kunde hon prata.. o lika ofta som hon började prata kunde jag börja o hon tittade på mig o höll med.. då sträckte hon på halsen o sjöng för mig.. o där fanns det inga falska toner..
Oooppsi.. tappar visst bort mig.. som vanligt..
I morse när jag vaknade o hörde radion så insåg jag att jag hela helgen lyssnat på, iofs skön musik, men speciellt Upplyftande har den inte varit..

Igår blev det mye tv-tittande.. tsunamin.. o filmer.. bl.a. Utanför din dörr.. o den var så himmelens goo.. jag kände igen mig i både henne o honom.. en massa rädslor.. o ibland lite tokiga saker som man ibland bara måste göra.. Jag är inte någon som kan analysera filmer, eller något annat för den delen, men jag tyckte om filmen.. o en av replikerna.. Du har ingen rätt att tala om för mig vad jag ska känna.. Äh, jag måste nog börja skriva upp sånt jag tycker är bra.. Men hon älskade honom fast han hade Tourett (eller vad det heter)..

Peter Pan som vuxen gav mig också en tankeställare.. Tingeling sa; Tänk en Glad tanke så kan du flyga.. o fattar du hur svårt det var för honom, den Vuxna, ansvarstagande, Peter Pan? Men med lite träning så gick det.. o när jag tittade o så kom de glada tankarna på filmen.. o låtsasmaten dukades fram.. o det blev låtsasmatkastning.. Då kände jag lite pirr i magen o jag nästan lyfte jag med..

Lite gladledsen blev jag när jag hörde en kurator/psykolog som sa att Nu har de lärt sig att ta hand om barn i kris.. för 10 år sedan fanns visst inte den tanken.. Fast det är klart att allt går ju framåt.. o det ska vi ju vara glada för..  För 5 år sedan gick jag på KomVux o läste in högskolekompetensen.. jag valde samhällskunskap för att jag trodde det var ett lätt ämne som jag bara skulle sitta av i stort sett.. Hahaha.. jag som inte är intresserad av politik.. varken Sveriges eller andra länders.. Jag fick VG.. eller var det G.. Jag gjorde ett specialarbete o det handlade om BRIS.. det fick jag bara G på eftersom jag mer koncentrerade mig på hur de hjälpte o vilket jobb frivilliga lade/lägger ner på att i alla fall låta barn få prata med någon.. Någonstans glömde jag bort den ekonomiska biten.. Ett tag tänkte jag anmäla mig som volontär.. men efter en träff där ändrade jag mig.. de förklarade att den som svarade i telefon helst inte skulle ha så stor egen ryggsäck att bära på.. För de får höra mycket..


Somnade..

..i soffan igår vid 23-tiden.. vaknade halv sex i morse o gick o la mig i sängen.. men kunde inte somna om så då åt jag en tidig frukost istället.. o nyss blev det en till, senare, frukost.. hårdbrödmacka med lax.. är gott..

Har tittat lite på sändningarna från tsunamin.. de som är med gör det bra.. man, Jag, får en så stark känsla för dem.. ibland förstår jag inte hur de orkar.. men ibland är vissa saker nödvändiga för att kunna komma vidare.. Jag känner ingen som var med där.. då.. förra året.. känner ingen som förlorat någon där.. så deras berättelse behövs för att iaf jag ska få lite förståelse.. även om jag inte kan förstå vidden av allt..

Såg lite av en film på 3:an.. en pojke som trodde att en man var jultomten.. o i ett samtal sa jultomten att vi måste bestämma oss för om vi vill tillhöra dem som gör livet gråare.. eller dem som vill göra livet lättare.. ok, jag kommer inte ihåg ordagrant vad han sa, men det var ungefär det han menade.. o jag vill vara med dem som gör livet lite ljusare.. men ibland behöver man lite tid för sig själv.. tid till eftertanke..

o ibland behöver man, Jag, påminna mig om att ett skratt livar upp.. så nu blir det en stund på den aviga sidan.. =)

Har varit på resa..

.. bland andra bloggar.. o till många skulle jag vilja ge bilden nedanför.. o jag skulle vilja säga så mycket, men olika beroende på vad ni skrivit.. Men skriver jag kommentar i Alla bloggar så känns det som att jag blir bara en hoppetossa som försöker nysas..  haha.. synas..

Jag är själv på en resa geonom livet.. o försöker följa vad min magkänsla säger är rätt.. Det är inte lätt alla gånger.. Men det sägs att trägen vinner..

Where ever You are.. and what ever You do.. Take Care! My Friend =)


Unik...


 Unik... !!!

Jag har inte..

.. talat om för mina vänner att jag bloggar.. o jag känner inget behov av det.. Det jag behöver är att få ut saker o träna på att prata/skriva/beskriva det som legat i magen o malt som en kvarnsten.. som o klämma på en finne som en annan bloggare skrev..  En som jag för övrigt känner igen mig mycket i.. Även om våra liv inte påminner just nu om varandra så är bakgrunden liknande.. Tror jag iaf.. ibland tror jag att jag kan läsa mellan raderna.. eller är det de att jag känner igen mig.. det spelar ingen roll.. för det är SÅ SKÖNT O ATT KÄNNA ATT.. JAG ÄR INTE ENSAM.. o jag är tacksam för det.. o jag kan gå en liten bit vidare..

Såg, delvis, på gomorronprogrammet i morse på 4:an.. en präst som jag gillar var med.. de pratade om tsunamin.. o han sa att man får vara arg.. på Gud.. Nu vet jag ju inte om jag tror på en Gud.. vare sig det är en honom.. eller henne.. men om jag förstod rätt vad han, prästen, menade så är alla känslor är rätt.. för dig o mig.. det mest jobbiga är att plocka fram dem o visa dem.. o så är det nog.. men samhället.. våran uppväxt o hur det var.. säger att man ska hålla sig inom vissa "normer".. Skratta lite lagom mycket.. bli inte arg.. o blir du ledsen så ser du sur ut.. o då är du inte trevlig.. så då kan du gå in på ditt rum..

Jag har frågat "kära" mor om hon o mormor pratade med varandra.. Jovisst, det gjorde vi.. var hennes svar.. jag vågade inte utveckla frågan o säga att jag menade om känslor.. kke jag menade om de gav varandra ett leende.. kan inte minnas några leenden när vi var där..

Farmor o farfar bodde inte så långt från mormor.. morfar har jag aldrig träffat.. han dog innan jag föddes.. Vi, bror o jag, var mest hos farmor o farfar.. En sommar ville jag åka på kollo med kompisar från byn vi bodde i.. jag fick ett nej o de kändes som att kollo var för de som inte hade något annat.. kke var det så.. o jag borde vara tacksam att jag hade en farmor o farfar att åka till.. När jag ser tillbaka så känns det som att det var för att "kära" mor o "käre" far ville vara barnlediga som vi åkte till dem..

Men vi har alla vår Sanning.. o min är lika rätt som någon annans.. Sen är ju frågan om man vågar öppna ögonen o säga att jag gjorde fel.. Just Då hade jag inget val.. idag vet jag o känner att jag inte gjorde saker som jag skulle gjort idag..

Jag var på väg att skriva: Borde ha sett..

Jag hatar ordet Borde!

Har diskuterat med en jobbkompis om det.. hon sa att hon borde ha kunnat lösa problemet.. Då frågade jag; hade du någon kunskap om hur du skulle lösa det? Nej, sa hon. Men om du inte visste, hur menar du att du borde kunnat lösa det då?

Ja, frågan är väl hur vet vi om vi borde göra något? Tex.. jag är på väg till jobbet en morgon o det ligger lite pudersnö på backen.. jag råkar halka eftersom det var is under snön.. Borde jag ha struntat i att gå till jobbet den dagen.. eller borde jag ha räknat ut att just Där är det is.. o gått en annan väg...

*skrattar* ibland blir det lite kringelikrokar.. o slutet har inget att göra med början.. eller har den det..

Har svårt att bestämma vilken kategori jag ska placera detta inlägg i.. Men som jag känner det Just Nu.. så blir det som det blir..

En varm tanke kramar till dig som tittar förbi :-)


Rainbow Bridge

Just this side of heaven is a place called Rainbow Bridge.


When an animal dies that has been especially close to someone here, that pet goes
to rainbow bridge. There are meadows and hills for all of our special friends so
they can run and play together.

There is plenty of food and water and sunshine, and our friends are warm and
comfortable. All the animals who had been ill and old are restored to health and
vigor; those who were hurt or maimed are made whole and strong again, just as we
remember them in our dreams of days and times gone by.

The animals are happy and content, except for one small thing: they miss someone
very special to them; who had to be left behind. They all run and play together, but
the day comes when one suddenly stops and looks into the distance. The bright
eyes are intent; the eager body quivers.

Suddenly she begins to break away from the group, flying over the green grass, her
legs carrying her faster and faster. YOU have been spotted, and when you and your
special friend finally meet, you cling together in joyous reunion, never to be parted
again. The happy kisses rain upon your face; your hands again caress the beloved
head, and you look once more into the trusting eyes of your pet, so long gone from
your life but never absent from your heart.

Then you cross the rainbow bridge together,
never again to be separated.

Dedicated to the loving memory of The best one in my life

I morse glömde jag..

.. le mot mig själv när jag såg mig i spegeln.. o sen låg jag bara i soffan o titta på TV-skärmen som inte verkade vilja visa något roligt.. eller kke var det jag som inte fastnade för något.. eller inte var på humör.. Men så tog jag en biltur..o tränade på att bromsa med mina ABS-bromsar.. o jag kom på mig själv med att det var roligt.. Ibland behövs det inte så mye för att leendet ska komma fram.. o när jag väl funnit det så kom jag på att Avigsidan brukar ha rätt mycket kuligt.. Så nu har jag setat o skrattat så grannarna kke tror jag är lite knasig.. men det gör inget..

I morse glömde jag titta om snöänglarna var kvar utanför fönstret.. men jag vet att jag gjorde 3 st i gårkväll.. för jag kommer ihåg känslan.. o all snö som fastnade på fleecetröjan..


I morse bestämde jag mig för att inte veva igång denna maskinen.. oki.. liten överdrift där.. men min dator är lite antik.. Fast det gör ju inget så länge den fungerar för mina syften.. Det är inte bra att bestämma sig för att INTE göra saker.. för inte är en negation o det fungar rätt dåligt.. O det har jag belägg för.. Nåja, jag vet inte om det kan klassas som regelrätta doktriner men om man står rätt upponer o blundar o säger högt för sig själv, eller den som vill lyssna, jag ska inte falla baklänges.. jag ska inte falla baklänges.. jag ska inte falla baklänges.. så faller man baklänges.. jaa, man kke inte faller ända ner i golvet om man inte har en madrass eller något mjuk liggandes där.. men man, jag, har då varit på väg när jag testat.. o det hjälper föga att säga till en hund som hoppar; hoppa inte..

Fast ibland funkar negationer Väldigt bra.. tex när jag tänker.. jag vill inte städa.. eller jag vill inte diska idag.. Alla som tror jag städat eller diskat när jag tänkt så håller upp en hand..

Igår ringde jag grannen o frågade om jag fick låna en hund eller två o ta med på en prommis.. o jag fick det.. o det var så himmelens underbart att ha med sig ett par vovvar o vara ute o gå.. o det kändes väldigt bra i benen.. vi var ute en timme.. Men jag kan ju inte låna dem varje dag..  Förstår inte varför det är så svårt att ta mig i kragen o ge mig ut själv.. för jag är ju en självgående människa.. kan till o med betala mina räkningar alldeles själv..


Jag har fastnat..

.. i bloggarnas värld.. o har svårt att ta mig härifrån.. Önskar den hade funnits för 20-25 år sedan.. *skrattar* o de som utforskar sin värld om 20-30 år ser kke bloggandet som primitivt..

Egentligen så är det bra att vi är just här..

Är det skillnad på att på bli psyksiskt sönderslagen.. eller misshandlad med knytnävar?

Måste, man (Jag) försvara andras sjukas handlingar..

Ibland vill jag "lätta mitt hjärta" o berätta hur jag uppfattat min uppväxt..  vända ut o in på mina känslor..

Men jag tror inte att det hjälper någon av oss.. De är ju redan offer.. o har frågat mig; Vad gjorde jag för fel? Vad kunde jag (hon/han) gjort annorlunda? Så dags att tänka på Nu..
Men i deras sätt att se så är det jag som förändrar mig.. o jag är inte som förut.. Har försökt förklara att jag telefonerade när jag inte var nykter.. Har sagt rent ut: De enda gångerna jag ringde var när jag druckit något.. Haha.. glömde visst säga att jag menade alkoholhaltigt drickande..

Kan man göra något som redan hänt annorlunda? Jaajaa, de kke har en trollstav o kan förflytta oss allahopa tillbaka till.. början..

Jag både vill o vill inte sitta i en konfrontation..

Ger Mig själv en varm o leende vinterkram.. för det behöver jag.. o det är jag värd..
Vad gör jag sen..

.. när mina 10.0 MB är slut.. har ju redan använt 11% på mindre än 2 månader.. *skrattar* det ordnar sig nog.. tror jag har fått ut en del av det som behöver komma ut.. o det finns väl (?) inget som är för evigt..


Fick ett sms från en människa som bjöd mig på julbord i eftermiddag.. en människa som bryr sig.. o som jag bryr mig om..  just nu orkar jag inte.. Men bara känslan värmer mig.. o jag ska skicka en varm hälsning till honom.. och de andra som är där..


Jag väljer istället att gå ut o ta en promenad.. i vinterkvällen.. på vägar som inte är plogade.. Jag ska ställa mig o luta huvudet bakåt o känna o lyssna på snön som faller.. o ladda batterierna lite.. känna mig som ett med naturen.. o om ingen ser mig.. ska jag göra en massa snöänglar i den nyfallna snön.. o jag hoppas de flyger till någon som behöver sällskap..


O sen ska jag möblera om på tangentbordet för ö och ä skulle behöva byta plats med varandra så jag inte behäver rötta till det jag skriver..


Kom ihåg vara rädda om Er o Varandra.. o försök göra någon glad idag, om det så bara är Dig själv =)
Det har snöat..

.. hela dagen idag.. o jag älskar det.. alla ljud utifrån dämpas o jag i min lägenhet bäddas in i mjuk varm (?) värme.. Jag hade tänkt ta en promenad för allt julgodis på jobbet har satt sig runt midjan.. o mina kärlekshandtag går att hålla i.. det enda som saknas är någon som kan hålla i dem..

Istället för en prommis tog jag en tur med bilen till affären eftersom jag snart saknar toapapper o så räcker nog inte cigaretterna ända till tisdag då jag Måste iväg.. men nu klarar jag mig hela helgen..

Det var mysigt att vara ute o åka.. bara vitt vitt vitt överallt.. ok, inte så bra med all snörök men jag hoppas att de som är på väg någonstans till någon kör försiktigt så de kommer fram.. Olyckor är Alltid hemska men på något sätt känns de värre när förväntningarna människor har helt plötsligt och utan förvarning kraschar..

pms-humöret har lämnat mig för denna gången.. o då blir jag mest eftertänksam.. eller kke omtänksam.. eller kke nåt som jag har svårt att sätta fingret på.. eller snarare sätta ord på.. Upp till jag blev 13-14 år hade jag många brevvänner o skrev dagbok.. sen försvann det.. nej, rättera sagt; jag drog mig undan andra.. o ville nog helst bara sitta på väggen uppe i ett hörn vid taket o bara iaktta.. Jag blev sån när de jag trodde jag kunde lita på inte var närvarande.. jag kommer ihåg en morgon när jag vaknade.. jag kke var 13-14 år.. en bekant till mina föräldrar satt på sängkanten o han hade handen under mitt täcke.. Det var inte första gången det hände.. o jag skämdes för vad han gjorde.. o jag fattar inte varför jag inte skrek.. Men det kke inte är så konstigt.. hemma hos oss så visade man inte känslor..  Sen på kvällen satt jag o "kära" mor o tittade på tv.. hon hade armarna i kors o stirrade stint på tv:en.. o frågade mig om han hade gjort något.. Nej, sa jag.. o skämdes ännu mer.. Ibland kunde "käre" far säga på morgonen att han o mor bara diskuterat saker under natten.. Det var när han såg jag var tyst.. för jag hade vaknat av att saker kastats i väggen.. eller vars de kastade saker.. kke på varandra men missat..

Ooh, shit.. vilken vacker julsaga.. Men jag behöver o måste få ut det.. för att kunna gå vidare.. för att inte ramla tillbaka i mitt beroende.. för att hitta mitt braiga jag.. inte det destruktiva som har skuldkänslor för vad andra gjort.. för att få bort bitterheten.. för att få slut på mitt kontrollbehov.. för att få slut på mitt inbillade ansvar för andra människors känslor.. Är jag sanningsenlig så får jag skuldkänslor bara av att skriva ner det här.. för tänk om någon läser o blir ledsen..

*skrattar* Hur mycket känslor kan ett barn på 1.5 år beskriva för andra människor annat än med leenden o gråt.. På något sätt är jag någonstans där i min känslomässiga utveckling.. fast med en tants kropp.. o någon liten dubbelhaka.. men bara när jag lutar huvudet neråt.. o några kärlekshandtag som söker någon som vill hålla i dem..


Stolt tant ikväll..

.. för trots många år av ensamfirande så gjorde jag min debut av julskinkegriljerande ikväll.. bara för att jag har varit, o är, sugen på julskinka.. det blev rätt lyckat.. kke beroende på att jag inte behövde koka skinkan själv..

Skickade några sms med varma helghälsningar till dem jag tycker om bara för att jag kände för det.. o fick ungefär lika många svar.. Det gjorde mig glad.. Men 1 sms gick över huvudtaget inte fram.. så då ringde jag istället.. tror nog att det är ett år sen vi pratade förra gången.. men med E känns det som igår.. så jag är glad att sms:et inte gick fram för annars hade jag inte ringt o vi hade inte fått oss en god pratstund på nästan 1 timme.. det är så skänt med människor som lyssnar på vad man säger.. o som frklarar så man förstår..
E är en av de få som jag känner mig riktigt ordentligt bekväm med.. o jag kom på när vi pratade att nu när jag inte har vovsan så kan jag åka o hälsa på hur o när som helst.. jaa, kke inte på en kvällsfika för hon bor ju ändå cirkus 650 km söderut.. men möjligheten finns..

Kom att tänka på ett mail när jag pratade med E.. hittade det i inkorgen o...


Hej!

Om jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för er så att ni lättare kan förstå mig. En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Jag har säkert inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hondär. Hon är en listig jävel. Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne. När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild. Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka.

Jag tycker det är ganska grymt.

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men nej, hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis.

Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig. Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom????? JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl. Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna. Men det är inte bara pengar som försvinner!

Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt godsaker som choklad, vin och annat gott. Jag kan inte ha sånt hemma numera! Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort. Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.

Stackars kärring, för att vara en gammal människa é hon väldigt barnslig. Hon ändrar även på mina kläder så att dom inte längre passar mej. Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker  så att jag inte kan hitta nåt längre. Speciellt det här är tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt. Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar.

Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står. Tv:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.

Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre. Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.

Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis???

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.

Hon följer mej vart jag än går, när jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln. Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.

Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på men då jag skulle ta ett nytt passfoto - vad tror ni då hände? Just som det blixtrade till ställde hon sig framför mej!

SÅ NU FÅR JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT !!!!!

Fast, så länge man har roligt så får väl kärringfan försöka hålla jämna steg. . . . . . . . .

=)=)=)

Oooppsi..

.. har redan utnyttjat 2 timmar av modemets tid..  Måste begränsa mig lite för annars kommer jag stå på ruinens brant när nästa uppkopplingsräkning kommer..

Where ever You are.. and what ever You are doing..


En varm tanke leenden till Dig som tittar förbi :o)

Jag har inget..

.. emot att fira jul ensam.. men det kke beror på att jag har valt det själv.. umgås med människor som tar orken från mig eller vara själv.. Fast hur kan människor ta ork från mig.. det är ju ändå min känsla.. Ändrar mig o skriver att jag inte vill umgås med negativa människor.. Fast vem har sagt att jag skulle vara mer positiv än dem.. det är ju ändå bara mina tankar.. Hon påstår ju att hon skulle bli glad om jag kom dit.. för hon har ju inte sett mig på så länge.. vadå, ska vi bara sitta o glo på varandra 1 vecka..

Men om jag inte vill umgås med negativa människor så skulle jag behöva ta semester från mig själv just nu.. iaf en vecka eller så..

Hörde Peter Jöback sjunga Jag kommer hem till jul på radion i morse när jag var på väg till jobbet.. att han skulle åka hem till sin vän o de skulle umgås utan familjer o paket.. Det är verkligen tur för honom att det inte är hit han ska.. Fast hade någon speciell sjungit så för mig hade jag nog gått här lite smått leende.. o det där var en underdrift.. hade nog gått ikring med det största smilet på läpparna..

Det finns något som heter skratterapi.. har prövat det en gång men jag kände mig bara löjlig.. kke beroende på att jag inte är van att höra mig själv skratta högt.. med vidöppen mun.. o kke för att jag är lite fåfäng, fast jag inbillar mig att jag inte är det.. jag känner mig mycket mer bekväm i leenden o fnitter o småskratt.. o då är det nog det som är min melodi.. för jag vet att man, jag, kan påverka mitt humör genom att le mot mig själv i spegeln.. o tänka positivt..  O så hjälper det att få skriva bort lite irritation.. så nu känns det mycket bättre..


Alldeles nyss var jag i nerförsbacken för att jag var på väg ner i en svacka.. Nu känns det som att jag är i nerförsbacken för att allt känns lättare..

O nu ska jag ta på mig min hobbitkostym o ge mig ut på äventyr bland andra bloggar.. ;o)
...

I would say that what people really mean by happiness is unlimited consumption. We are a society of consumers. I think if you ask people what their concept of Heaven is, they would say, that it is a big department store with new things every week, all the money to buy them. Actually we are the eternal suckling, the eternal baby who wants the bottle.
Happiness should be not an aim in itself but something that accompanies intense relatedness to many things - to man, to nature - a relatedness that does not exclude deep sadness, because one cannot remain sensitive and responsive to the world without often being deeply sad.


Erich Fromm


Det har snöat..

.. så allt är vintervitt.. o snön har inte hunnit bli lortig än.. Tycker om när träden är tungda av snö.. o har man tur så får man ett schåk snö i huvudet o så far det innanför kragen.. o så kan man stå där o skratta åt hela alltet.. Om man inte är på dåligt humör då förståss..

Vaknade i morse o trodde jag skulle upp.. men när jag var på toan kom jag på att jag inte tittat på klockan innan jag slängde mig ur sänge.. gick tillbaka o kikade o då var den bara 04,15.. somnade fort om o vaknade ännu tröttare när klockradion larmade.. Kände mig lite stressad men hann ändå det jag skulle + att jag hann se julkalendern.. Tycker den är bra i år.. kke inget för de minsta barnen men jag är ju ändå lite större än de minsta..


Ett äventyr..

.. att surfa runt bland bloggar.. *ler*  Via en hittade jag en annan som hade en länk till atir som hade hittat The elvish name generator.. o hädanefter heter jag; Nessa Cúthalion =)

o mitt andra jag som hobbit heter; Ruby Bolger of Newbury =)

Allt är inte vad det verkar vara..

o man kan inte ta någonting för givet..


En kockväska..

.. fick vi i julklapp från jobbet.. 13 delar! 1 väska, typ portfölj, i metall (med LÅS på).. innehållande; 1 sax.. 1 brynje.. 1 skinkgaffel.. 1 fisksax (?).. 8 knivar.. Häftigt! På omslaget står allt på tyska så jag förstår inte spec mye av det.. men det står Kompletpreise 99 EUR..  o även om företaget bara betalt hälften av det så har jag aldrig någonsin fått så dyr jobbjulklapp..  Månntro om jag nu blir expertis på att.. hacka grönsaker.. stycka kött.. skära bröd.. o andra saker man gör i ett kök.. ;-)

Nu har det snöat snart ett dygn.. o jag fick skotta trappen när jag kom hem.. Det kändes konstigt att ha tid för det.. har ju ända sen jag flyttade hit, struntat i det o gått ut med vovsan först.. Men det är väl bara en av alla vanesaker som inte är några vanor längre.. Men då kan jag ju ta en alldeles egen promenad istället..

Det har jag gjort på lunchen.. den här veckan iaf.. kollade avståndet idag på nätet o det är iaf 1,5 km.. o det är ju ändå en början, även om det är mycket mindre än vad mina ben är van att gå.. Men Allt är ju relativt.. Det är iaf Väldigt skönt att komma ut o röra på mig lite..


Förbannade PMS-humör..

..som gör att jag blir överkänslig o tårarna börjar rinna för ingenting.. Det blev så igår när T sa att han inte skulle åka med sina bröder till syster o hennes familj.. Är han dum eller bara idiot.. Jag vet (?) nåja tror iaf, att han gillar sina syskon o systerbarn så jag fattar inte varför han säger nej till att vara med dem under julhelgen.. Om han åtminstone kommit med en ursäkt som verkat rimlig.. men så smart var han inte.. sa han inte kunde åka dit för att han var rädd att han skulle stöta näsbenet o han därför skulle bli grinig.. OK, han fick en smäll i förrgår o näsan är skadad.. men det är inte nån ursäkt att inte åka till de som gillar en o man gillar själv.. 
Fast jag vet (tror jag) att det ligger andra saker bakom också.. o kanske var det fel av mig men jag sa att han skulle fundera på varför han inte ville åka.. Jag har bett om ursäkt för han behäver inte redovisa något för mig överhuvudtaget.. han är bara ansvarig inför sig själv..

Och i morse började mensen så då förstod jag varför tårarna kom i går.. Ibland får jag sån jävla mensvärk.. eller snedrag i livmodern som jag kallar det för att försöka förklara hur det känns.. Tabletter hjälper inte när det väl satt i gång men i morse var jag liite kvickare.. motade bort "sendraget" med ett par orgasmer.. en gång med vibratorn innan frukosten o sen en gång för egen hand efter frukost o innan dusch.. Jag kan inte påstå att det var speciellet mysigt men det hade iaf effekt.. sen tog jag en värktablett när jag kom till jobbet o hittills har jag klarat mig.. förutom vid em-fikat då jag kände att sendraget kom smygande o försökte få fäste.. stoppade upp det med en tablett för hur kul är det att gå in på jobbtoaletten o ta sig en stund på egen hand.. *s*  Tror jag måste försöka ha lite bättre koll på datum i fortsättningen..


Laget är klart..

.. o Mäkinen stannar nästa säsong..


1. Sofia Lundgren
2. Anna Paulson
3. Johanna Frisk
4. Karolina Westberg 
5. Emma Berglund 
6. Malin Moström 
7. Lisa Dahlqvist 
8. Anne Mäkinen 
9. Anna Sjöström 
10. Hanna Ljungberg 
11. Erika Karlsson 
12. June Pedersen 
15. Sanna Valkonen
17. Johanna Andersson
20. Elaine E Moura
21. Johanna Baecklund
60. Marta Vieira da Silva
89. Maria Bergkvist


Han skrev han är förvånad..

.. att jag lägger ner så mycket Tid på att leta reda på ställen på nätet som kan hjälpa en som har det svårt.. o tungt.. Men tid är ju det jag har mycket av.. o för mig är tid inte pengar.. iaf inte när jag är ledig.. Och av egen erfarenhet vet jag vad det är att vara ensam o stå o stampa på samma ställe utan att veta var man ska ta vägen.. när det vanliga inte längre är tillgängligt.. o allt ser nattsvart ut.. o man inte vet vad morgondagen skall föra med sig..  så behäver man ibland lite hjälp på traven.. iaf med tips.. men sen är det upp till en själv att göra något av det.. Men bara det att någon annan tänker på en gör Mycket skillnad.. för ens självförtroende.. o självkänsla.. o man (jag) tänkte, o tänker, jag kanske är värd något trots allt..

I och för sig så vet inte jag heller vad morgondagen för med sig i sitt sköte.. Men jag har iaf en egen lägenhet att komma hem till.. mat i kylskåpet.. o en varm o skön säng att krypa ner i på kvällen..

Dagen idag är en märklig dag.
Den är Din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mer innehåll
än du redan givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen idag den har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är Din.


Indisk dikt

Är nog lite skrockfull..

.. När jag var på väg till affären efter jobbet så ramlade korset som hänger i backspegeln ner.. o jag blev stressad o såg en massa olyckor framför mig o började fundilera.. Ska jag stanna o leta efter det.. eller vända o åka raka vägen hem.. men när jag insåg att jag inte bara kan stanna på E4:an så tänkte jag att om jag inte trampar på det så kommer inget att hända.. Tll saken hör att när jag köpte bilen så bad frun i huset mig att låta korset hänga kvar för det skulle skydda mig på min färd.. o jag hade lovat att jag inte skulle ta ner det.. Inget hände tackolov.. men jag var Väldigt uppmärksam på vägen, omgivningen o övrig trafik.. o när jag stannade vid affären så letade jag reda på korset o hängde tillbaka det.. o sen kände jag mig mycket lugnare.. ;-D

Annars har dagen varit relativt bra.. iofs har telefon gått i ett men jag har varit rätt pigg.. Tog en rask promenad på 20 minuter på lunchen.. o det kändes väldigt bra.. Ska nog förtsätta med det.. iaf de dagar jag har mat med mig... Annars kan jag ju ta en prommis när jag kommer hem från jobbet.. Som om jag inte tänkt på det förut..hehe

Sparade jaget..

.. på en datingsida igår.. var in o kallade nyss men hade inte fått några svar.. eller kommentarer i gästboken.. Fast vad kan man vänta sig på 1 dygn.. ;o)  Tittade runt bland andra annonser o funderade lite på hur olika vi uttrycker oss i skrift.. Jag tycker om att försöka få med ett leende o kke en liten undertanke i det jag skriver (kke inte här- men iaf när jag chattar..) andra skriver lite stelt.. men det behöver inte alls betyda att de är det.. De kan ju vara världens härligaste människor.. Går jag miste om något om jag inte svarar på en sådan annons.. Det får jag ju aldrig veta..  Men om man träffar någon irl så vet man ju inte om den är ungefär på samma våglängd när det gäller skriftspråk.. Haha.. Hur ska man kunna gardera sig mot sånt som man inte är på samma våglängd i..  Ajajaj, låter som jag har de värsta kraven på en eventuell promenad- o badvän.. Får nog lov att tänka till lite där.. o vara tacksam om det är någon alls som svarar.. hehe.. Men jag har ju ocksa valet att svara.. O kke blir det ett äventyr.. Vem vet.. Lite måste man väl riskera..

Ibland tänker jag att jaget inte har några fördomar.. O i mycket är det nog sant.. Jag försöker se människorna oberoende av utseende o var någonstans i ålder- o arbetsförhetsammanhang de befinner sig.. Men varefter dagar o timmar går så upptäcker jag att så snabla fördomsfri är jag inte..

Men det är ju bra att jag upptäcker det.. Då kan jag jobba på det..

Lite eftertanke skadar ingen :-) 

Med upplyft blick han granskar husses drag,
glädje, tröst, var människa till behag;
den fattiges vän, den rikes försvar,
den ende som har sin trofasthet kvar.

George Crabbe, ur "The Borough"

Fick ett brev..

.. från vägverket för 1,5 månad sedan.. trodde det var skatten men då var det bara info om att man måste betala vägtullar i Sthlm.. o det är klart de måste informera alla som har bil så ingen kan säga den varit ovetande om tullarna.. Jag har ju ingen koll på tulldiskussionen, men som jag försått det så är det för att få färre bilar i innerstan.. Men hur mycket kommer det att kosta med all information, alla stationer o de där dosorna man kan få gratis.. för att inte tala om den kostnad som är nedlagd på att undersöka olika förslag.. Kommer det i slutändan gå + i tullkassan.. men hur långt bort är det isf? Fast miljön måste ju få komma i första hand..  
I veckan fick jag ett till brev från vägverket men nu var det på skatten.. 1853 kr.. o i november satt jag uppkopplad 74 timmar.. det stod på räkningen.. får nog försöka hushålla lite med internet så länge jag har modem.. 
Det är tur att jag inte har så många julpaket att köpa för denna månad är räkningarna rätt många.. o det är ingens annans fel än mitt.. Ibland skulle jag vilja skylla på någon annan men det går ju inte.. Jag erkänner mig skyldig att betala alla mina räkningar!  O jag är tacksam att jag kan betala dem.. en vän har bara sin hyra att betala.. men istället har han kronofogden som tar allt över existensminimum..

Var iväg o handlade o när jag åkte hem var det stora lätta snöflingor som föll.. O jag kände för att fortsätta köra till tanken blev tom.. o där skulle jag bosätta mig.. Men frågan är åt vilket väderstreck jag skulle åkt.. Norrut tror jag..

När jag kom hem så hade jag iaf kommit ihåg att köpa schampo eftersom det var helt slut.. sen när jag började städa lite o plocka ur alla kassar som samlats på kökssoffan så hittade jag 2 flaskor schampo till.. Jag har tydligen kommit ihåg att köpa det förut.. men det hade jag glömt.. Men nu är iaf alla kassar tömda o jag kan börja om på nytt att samla kassar med oupplockade saker.. Om jag fortsätter städa så kan jag snart äta vid köksbordet.. men varför ska jag sitta där o äta o stirra in i ingenting.. Sitter hellre i rummet o stirrar på tv:en..

Undra om det blir bättre ordning på mig när/om jag får en hälften så stor lägenhet.. jag tvivlar på det men det kommer ju att bli färre ställen att samla saker på.. så jag kke kommer att plocka undan lite oftare.. men det kommer ju att vara mindre att plocka undan för samma mängd kommer inte att få plats..

Har skickat mitt första julkort för i år.. det var till T.. o jag skickade med 2 fribiljetter till sf-bio.. Han har större nöje av dem än vad jag har.. o jag har ändå 2 st kvar..

Jag tycker om december.. iaf när snön kommer o alla adventsljusstakarna o julstjärnorna lyser i var o varannat fönster.. det känns som det finns en massa värme på så sätt.. Tycker de ska få vara tända till i slutet på februari..Jag tror på solen,
även när den inte skiner.
Jag tror på kärleken,
även när jag inte känner den.

Rader ristade på en källarvägg i ett hus
som förstördes vid ett bombanfall i Köln under
andra världskriget

Längtar efter..

.. ohämmad sex just nu.. o i brist på annat skulle jag vilja ha en vattentät vibrator.. men duschen är ju inte helt fel.. o så en stund med den vattenotäta vibratorn som jag köpt mig själv i julklapp i år..

Man, rättare sagt Jag för jag kan inte tala för andra, kan bli rätt frustrerad av ingen orgasm.. Kan komma på mig själv efter ett par dagar o inse att jag behöver lite njutning för att fungera normalt..

Tror jag ska köpa fler julklappar till mig.. i väntan på något trevligare..


O nu är det dax..

.. att lyfta mig i kragen lite.. Fast det är inte så svårt.. när jag läser andras positiva bloggar.. när jag skickar en sms-kraaam till någon jag gillar.. När jag tänker till liiite o ställer in hövvet på positivism..
Jag anser,
att vi aldrig -
så länge vi faktiskt lever -
kan sluta med att längta och önska.
Det finns sådant vi upplever
som vackert och gott,
och vi måste
verkligen sträva efter just det.

Georg Eliot
[Mary Ann Evans]
(1819-1880)

Såg ett program..

.. med Dr Phil idag.. det handlade om en familj på 5 personer där alla var missbrukare.. Det var bara mamman o 2 söner som var med i studion för pappan o den 3:je sonen ansåg inte att de hade några problem.. Mamman hade ju iofs inte heller några problem för hon åt bara mediciner.. att hon svalde ner dem med alkohol verkade vara okej.. 2 av sönerna hade varit på behandlingshem för sitt missbruk.. när de kom ut därifrån så bjuder både mamman o pappan på öl, för det är koej att dricka innanför hemmets väggar.. *suckar* Den ena sonen hade tagit återfall o var tillbaka i missbruket men den andra hade, hittills klarat sig.. Men det mamman sa hon var rädd för var att sonen skulle åka i fängelse.. att någon skulle kunna dö verkade inte ha fallit henne i tanken.. Men så är ju missbruket ibland.. så länge man inte gör bort sig eller åker fast så är det ingen fara på taket.. Så länge man har ett jobb man sköter o ett hem som är presentabelt så kan det ju inte finnas några problem.. eller? Så länge man inte dricker på veckorna utan bara på fredag- o lördagkvällar är det ingen fara.. att sen veckan går åt till att tänka ut vad man ska fira till helgen är ju något helt annat..eller? Att man dricker för att kunna koppla av på fredagkväll för att man är så trött efter en arbetsvecka är en helt annan sak.. eller? Om enda gångerna man är social är när man fått i sig några öl eller vinglas är ju ingen fara för det har ju bara varit en fruktansvärd vecka på arbetet.. eller så har ju vädret varit så hemskt så man har blivit sur bara för det.. O om sen alla andra människor oavsett vad de gör, är idioter, så har man det inte lätt.. då måste man ju få koppla av med ett glas öl eller vin eller grogg.. gärna tillsammans med andra som har det likadant.. o om det inte har de likadant så vill man ju gärna få dem att tycka synd om en..


Jo, jag talar av egen erfarenhet.. jag är uppväxt med en alkoholiserad far.. som bjöd på öl när jag var 13-14 år.. för han ville ha någon som lyssnade när han självömkade sig pga att mor arbetade kvällar o aldrig var hemma.. Jag skäms för att jag tog emot öl o satt o lyssnade på honom.. Men det har sagts till mig att barn kan vara så in i helvete lojala att det skadar dem själva..

Jag är uppväxt med en mor som gärna tog med mig på krogen från det jag var 16-17 år.. men bara för att det var så roligt att dansa.. alkoholen var ju bara något vi drack för att släcka törsten.. Men hoon har inga problem, säger hon.. De enda gångerna mina föräldrar var sociala o pratsamma var när de hade druckit alkohol.. Fast jag kanske överdriver för jag kan inte minnas något från mina 10-11 första år..  Jag har hela tiden haft ett val.. o det har jag väl gjort på grund av vad jag lärt mig som barn o tonåring.. så jag blev också alkoholist.. redan när jag var 22 började jag fly från allt.. trodde att allt skulle förändras om jag bara flyttade.. Bullshit! Men om jag flyttar igen, lite längre bort.. om jag byter jobb o slutar jobba på restaurang o börjar jobba tidigt på mornarna.. Bullshit! Om jag omskolar mig o "blir" något..Bullshit! Det är en sjukdom som bara eskalerar o det går inte att få stopp på den själv.. Det spelar ingen roll hur än mycket vilja o envishet som finns i en, man klarar det inte själv..
Förra sommaren var jag på behandlingshem.. o det handlar inte bara om att sluta dricka.. För mig handlade det, o handlar om, att bejaka mig själv o mina känslor, o inte vara så sabla rädd att såra andra.. för jag kan inte ta ansvar för andra.. Bara för mig själv.. Om jag inte kan acceptera o tycka om mig själv hur ska jag då kunna göra det mot andra.. Om jag inte kan vara snäll med mig, hur ska jag kunna vara det med andra.. Om jag inte kan visa mina känslor för mig själv, hur ska jag då våga visa dem för andra..

Det är svårt att förklara mina känslor.. Vad är ilska o vad är bitterhet.. Vad är sorg o vad är självömkan.. Jag är inte sämre, eller bättre, än någon annan människa, oavsett om den är en människa som inte har en säng att sova i eller om sängen står i ett slott..

Ringde "kära" mor igår o förklarade att jag aldrig stängt av luren när hon ringt.. Men hon trodde inte på mig.. Försökte förklara att när det är upptaget hos mig så går det iaf fram 4 vanliga ringsignaler hos den som ringer o sen blir det upptagetton.. men hon förstod inte.. o jag förstår inte varför jag ens försöker förklara.. När hon frågade vilken bank jag har nu för hon ville ge mig en slant till jul (fast hon inte har det så bra ställt) Ok, om du mår bättre av det så har jag bank x.. Va, men du har ju xx.. Nej, jag har aldrig haft bank xx.. o sen förstod hon inte vad jag menade.. men har dom kontor här? Vet inte, men tror nog det.. Annars kan man gå in på kassaservice.. Men vad skriver man då?
Bör jag sen ringa o tacka henne för julklappen? Det är frågan.. orkar inte med henne o hennes försök att få mig att tycka om henne.. hennes försök till att få mig att komma ner o hälsa på "jag har ju inte sett dig på så länge".. o jag betalar resan om du vill komma hit..  Jag är kvar i gammalt beteende o vågar inte säga vad jag känner.. Men jag är ändå en bit på väg, även om det är långt kvar.. o frisk blir jag aldrig.. Det handlar bara om att ta en dag i taget o fokusera på sinnesro för mig..

Är det skillnad på fysisk o verbal misshandel.. förutom att fysisk ger blåmärken som syns..Ibland..

.. blir det bara för mycket.. fick brev från "kära" mor idag.. en människa jag för övrigt inte orkar med eftersom hon tömmer mig på ork.. o inget jag gör är positivt i hennes ögon.. eller om jag säger som så att hon ifrågasätter 90% av allt jag gör.. så jag ser ingen mening med att prata med henne.. o nu är det synd om henne eftersom jag aldrig ringer till henne.. men om jag inte har något att säga så förstår jag inte varför jag ska ringa.. hon skrev i brevet att hon tänkt ge mig en slant till jul. Men då måste jag ju ge henne Mitt kontonr eftersom jag bytte bank i somras så har hon inte det.. Man kan säga att hon har rätt stort kontrollbehov.. o det där var en underdrift.. Jag har varit precis som hon, men det sista 1,5 året har jag fått lite mer insikt.. Jag kan inte ändra på andra människor.. o om jag blir arg, sur eller grinig så är det inte på grund av någon annan människas sätt att vara utan det är helt o hållet mina egna känslor som styr Mig.. o det är bara mig själv jag kan ändra på.. Varför skämmas för något någon annan gör.. O jag är inte perfekt, tack o lov för det, men jag har fått mycket större insikt om mig själv.. Men jag erkänner att ibland är det svårt att styra känslor även om de bara är mina egna.. det är lätt att lägga skulden på andra och kanske är det det jag gör med mor min.. O det är väldigt lätt att halka in i gammalt beteende.. Ok, jag åker väl o hälsar på då så blir det lugnt ett tag efter det.. Ibland är det väldigt svårt att säga nej fast man inte vill göra en sak, eftersom det är lättare att vara andra till lags än att tänka på sig själv..

Egentligen så är det ju konstigt att man lär sig att mer lyssna på andra o försöka få dem att må bra.. o på så sätt så börjar det där lilla sandkornet mala i magen o till slut har det blivit en kvarnsten som maler ett stort svart hål i magen på mig.. o jag mår sämre o sämre av att göra saker jag inte vill.. Att bryta det mönstret är inte lätt, men jag har hört att det går.. om jag bara står på mig o påminner mig att den viktigaste människan i mitt liv är Jag.. om jag påminner mig om att jag inte kan ta ansvar för andras känslor, för deras känslor är deras.. Deras välbefinnande hänger inte på mitt agerande.. För jag är inte elak.. o jag skulle (tror jag) inte kunna berätta hur jag egentligen känner.. eller rättare sagt, jag har inget behov av det just nu.. Haha.. om jag inte kan berätta vad jag egentligen känner så tror jag ju ändå att jag måste ta ett visst ansvar för andras känslor.. En enda stor självbedrägerska jag.. Men det har tagit mig 42 år att komma hit så jag kan väl knappast vänta mig att bli mig själv på bara nått år.. *skrattar* Allt har sin tid.. o min har just börjat..
Om hundar kunde tala, kanske vi skulle ha lika svårt att komma överens med dem
 som vi har med människor.
Karel Capek

Det dåliga samvetet..

.. börjar vakna nu igen när julkorten börjar dimpa ner i postlådan.. Men jag skickar inga.. har inte gjort det på flera år.. Men jag blir glad när jag får ett.. o förhoppningsvis så är det det som är meningen när någon skickar till mig.. Fast just nu i år så har jag ingen ork att engagera mig i några kort..

Annars har dagen varit rätt bra.. även om det varit mycket på jobbet.. men jag har fått flera leenden iaf.. o förhoppningsvis gett några..


Blev så glad idag..

.. för i postlådan så låg ett kort från D.. 2 elefanter på framsidan o texten Snablar också.. Hur kunde han veta att det 'r ett av mina favorituttryck.. Fast det visste han nog inte..
O igår fick jag ett mail av A-M där hon tusentackade mig för att jag fanns på utställningen i Sthlm  o kunde hålla hennes hundar när hon mest behövde det.. fast det var ju jag som behövde det mest.. hålla en rasfrände till vovsan.. vet ju inte när det händer nästa gång.. får nog åka till A eller L o promenadlåna en hund.. Men de är ju inte mina..

Fick ett Tack o en kram av L i länsspalten för att jag varit med på måndagsträningarna.. Men det är ju jag som vill tacka dem för att jag fått vara med..  förhoppningsvis har jag gett några goda råd till några på vägen.. men jag har varit där enbart av egoistiska skäl.. bara för att få umgås med hundmänniskor o kanske få någon hundkram eller puss..

I går var klockan över elva innan jag kom i säng.. o vaknade innan fem.. men somnade om.. Ikväll ska jag börja fundera på sänggående redan vid nio.. o kanske tar jag mig dit innan 10..

Jag önskar mig....

en hand att lägga min kind i
en hand som sakta smeker min kind
en hand att hålla i min hand
en hand som stöttar mig
en hand som kittlar mig tills jag kiknar av skratt
en hand som torkar bort tårarna på min kind

en hand som hjälper mig upp
en hand som smeker mina bröst
en hand som är lätt som en fjäder över min kropp
en hand som masserar mina axlar
en hand som försiktigt väcker mig på morgonen
en hand fylld med värme
en hand som möter min
en hand full med bus

o någonstans kanske den finns.. handen som nästan passar i min..Om jag säger..

.. att jag varit trött idag så är det en underdrift.. jag har vart seg som sirap o verkligen fått koncentrera mig.. o det är väl egentligen inte konstigt.. Gårdagen började 05,50 eftersom jag vaknade innan klockan ringde.. Sen var det dusch, frukost o packning av det lilla jag hade innan bussen avgick 07,30 till Älvsjömässan.. o där blev det mycket gåing hela dagen..
Men det var mysigt att träffa lejon.. o få lejonpussar.. o vara hundhållare o få känna känslan av ett lejon igen.. o det var så skönt att få prata om vovsan o att hon är borta med människor som förstår exakt hur jag känner.. o jag är nog tacksam att det gick så fort för vovsan för det var ett par stycken som hade tikar som börjar bli gamla.. ena dagen är de pigga o nästa är de inte alls på alerten.. Det gör det svårt att ta beslut om att de ska få fortsätta på andra sidan regnbågen.. eller stanna en dag till här i detta nuet.. En som åkte med bussen som jag känner lite sa, att det känns tyngre när de blir så gamla för då har de en stark personlighet o sätter djupa spår.. Fan, att det ska vara så svårt att inte skämmas för sorgen som ju är något av det naturligaste när det bästa man har haft inte finns mer.. Många jag träffade sa att de tänkt på mig o det värmde.. det behövs inte en massa ord som försöker trösta..

När vi skulle se finalerna i stora ringen så var det en STOR besvikelse.. vi fick platser längst ner bland publiken o det satt folk framför o kvaliteten på filmen de visade var urusel.. Hade man tur så skymtade man ryggarna på finalisterna en sekund eller två.. Det verkade som om den som filmade hade satt ett rött filter framför linsen.. Blä säger jag bara.. SÅ jag gick ut i bussen o pratade med min resekompis o chauffören.. Vid 19,30 styrde vi framhjulen mot hemstaden.. Jag hade bytt plats o satt på guidens stol eftersom att jag på min plats fick kramp i benen.. det var värre än att sitta i en flygplansstol där.. nu kunde jag röra benen o fick inte alls samma ont.. fast en lucka till bagaget hade fått spel så en summer varnade titt som tätt.. ändå lyckades jag sova lite till o från.. kl 04,50 var jag hemma hos mig.. lyckades somna en kvart i min egen säng.. men var halvdöd när klockan ringde.. Funderade faktiskt på att ringa o säga att jag inte kommer, men eftersom jag inte har några semesterdagar så åkte jag ändå.. o dagen har gått sakta.. men hur det än är så brukar dagarna ändå ta slut på ett eller annat sätt..


Det jag mest av allt önskar just nu är att ha råd att jobba halvtid o ha ett nytt litet lejon.. med en alldeles egen personlighet.. För någon som vovsan får jag aldrig igen.. o det vill jag inte.. hon var hon o ingen annan..

Undra om åtta är för tidigt att krypa i säng..


Irrat runt..

.. på IKEA.. tappat bort mig på Willys... o gått vilse i en galleria.. o det bara på en förmiddag.. o det känns i benen.. dax att inta lite föda o sen vila en stund.. morgondagen lär nog blir tillräckligt jobbig.. hela dagen på Stora Stockholm o sen 10 timmars bussresa hem..

Jag brottas med livet,


oavbrutet på jakt
efter varje glädjeämne.
Letar ambitiöst efter svar
och pressar ur också det smärtsamma.
Jag undersöker livet grundligt,
fångar in det.

Marita Golden

Igår..

.. var ingen bra dag.. var alldeles för trött o det medförde att hjärnverksamheten inte alls ville vara med.. fick verkligen koncentrera mig för att saker o ting skulle bli rätt.. o hörde på mig själv att jag lät grinig.. o hur jag än försökte låta gladare så gick det inte.. Men jag kan inte skylla på någon annan än mig själv eftersom jag ringde D alldeles för sent i tisdags.. o att starta ett samtal sent med honom är inte alls bra eftersom tiden bara rinner iväg o rätt vad det var var klockan midnatt.. o så vaknade jag för tidigt igår o kunde inte somna om.. Men jag tog i alla fall en prommis då på morgonen strax före 6.. I gårkväll somnade jag däremot ovaggad o dagen idag har varit en helt okey dag.. jag har varit piggare o därmed mer positiv..

På personalmötet i eftermiddag föreslog jag chefen att hon skulle fixa en filt som jag kan spika upp framför fönstret som jag sitter vid.. o kanske blir det mindra kallras så jag slipper sitta o vara kall vintertid.. Jo, jag vet att det är arbetsgivarens ansvar att se till att arbetsmiljön är bra, men vad gör man när det inte händer något..

Har börjat packa för Stockholmsresan imorgon.. bussen går inte förrän 11 så jag får sovmorgon.. behöver inte kliva upp förrän vid 8.. Fast frågan är ju om jag kan sova så länge.. Vet inte om jag ska träffa T på lördag.. har sagt jag ska ner o att på lördag har jag inget för mig.. på söndag blir det hundutställning för hela slanten.. sen går bussen hem efter finalerna någongång vid 19 på söndag.. kommer till stan vid 3-tiden kanske så jag förvarnade jobbkompisen att om jag inte kommit till arbetet vid 8 på måndag så får han nog ringa o väcka mig..
Men frågan är ju hur mycket behöver jag ha med mig.. i morgon blir det ju att sitta på bussen hela dagen.. på lördagen vet jag ju inte riktigt vad som sker, men någe nattliv blir det inte.. o söndagen tillbringas med en massa hundar.. Undrar vilka som ska dit o ställa.. förmodligen känner jag några stycken.. Undra om jag ska ta med en liten stol att sitta på.. Jag har ju aldrig varit på Stora Stockholm så jag vet inte ens hur det ser ut där.. Äh, det ger sig.. det mesta brukar göra det..

Måste nog tacka nej till lägenheten för jag törs inte riskera att måsta betala dubbla hyror i 2 månader.. o min denna lägenhet är ju lite special.. både kommun o en skola är inblandad så ingen vet vem som egentligen är ansvarig.. Men nu vet jag hur 1:orna ser ut där upp o nästa gång kanske det är min tur..

På personalmötet föreslog jag att vi skulle ta ett studiebesök till Malmö.. o jag hade inga baktankar alls med mina tankar.. *korsar fingrarna* hehe Det skulle i så fall bli en fredag-lördag.. o några timmar borde vi ju få för oss själva.. o kanske D är ledig o inte har något annat att göra..

O Leksand åkte på ett baklängesmål redan efter 4.34.. Men hela matchen ska ju spelas innan det är avgjort  =)

Uppskatta..

.. det lilla i livet, så upptäcker du det stora!

Det har snöat....

..nästan hela dagen så nu är det vintervitt överallt.. snö på träd, tak o vägar.. o jag älskar det.. allt blir så mycket mjukare o ljusare.. o allt känns mycket lättare.. o jag hoppas det håller i sig..

O Bond-showen var nice.. De sjöng väldigt bra men kläderna verkade de bara ha rafsat ihop.. men det spelar ingen roll.. Det var en skön stunds avkoppling mot vardagen..

O så vann Leksand igår.. ledde med 0-2 borta i Scaniarinken mot Södertälje men sen vakna SSK, eller var det månntro Leksand som lurade till.. Nåja, det slutade iaf med seger i förlängningen..

Var o tittade på en 1:a på Tomtebo i em.. visserligen bara 33m2 men det finns mycket som talar för..
Den ligger i ett område jag gillar med naturen runt hörnet
Välplanerad med sovalkov, 5 garderober, kokvrå med ett köks alla attiraljer på 2:a våningen med balkong
- Internet o kabelTV ingår i hyran
- Det blir närmare till jobbet så jag kan gå
- Det verkade finnas flera hundar i huset som jag kan bli kompis med o ställa upp som hundvakt ibland
- Huset är byggt -96 o rätt fräscht

Vad talar emot då?
- Kökssoffan får inte plats där.. men den kan jag sälja
- Jag måste köra saker på återvinningen.. de ska ändå dit
- Jag måste packa allt jag äger o har.. flyttkartonger finns på vinden o jag är fullt rörlig
- Flyttstädning.. jaja, är väl på tiden att lägenheten får sig en ordentlig genomstädning
Jag har till på fredag att fundera.. o övertala nuvarande hyresvärd att jag ska få kortare uppsägningstid för jag har inte råd med dubbla hyror i 2 månader.. O jag förstår inte varför de skulle neka mig det för de har ju ändå sagt att de vill att jag flyttar..


Var väldigt oeffektiv på jobbet idag.. men det kändes som att gårdagens funderingar o problemlösningar tog all kraft.. jag får ta igen det imorgon.. o imorgon måsta jag in på Djurmagazinet o få detaljer för Stockholmsresan på fredag.. Funderade på om jag kan avstå den o få tillbaka pengarna men den är ju betald o jag behöver komma bort lite.. få lite miljöbyte ett par dagar.. sitta i en buss o se landskapet fara förbi utanför fönstret..  bara sitta o vara o åka med.. gå på ställen jag aldrig varit på o upptäcka saker.. Fast upptäckelser kan man göra i sitt närområde också.. om man bara öppnar ögonen o ser ut.. ser möjligheterna.Det har varit..

.. en bra helg.. Har vart hundvakt så det har blivit mycket promenerande o det känns i benen.. men det har varit skönt.. snö o några minusgrader.. o så har vi setat o myst i soffan emellanåt.. dom är väldigt gosiga dessa 2 golden..

I morse vaknade jag 45 minuter innan klockan skulle ringa.. gick upp o tog en promenad.. Ja, jag kom ihåg det.. Ska jag lova mig själv att jag ska göra om det ett par gånger i veckan.. eller ska jag bara göra det de gånger jag vaknar tidigt.. Det gör mig ju bara gott o jag ser inte så glåmig ut..

Ikväll blir det mingel o show efter jobbet.. Hoppas det blir trevligt.. O på fredag åker jag till Stockholm o blir där till söndag.. Ska på Stora Stockholm, hundutställning alltså.. "min ras" går inte förrän på söndag så lördagen ska jag kanske titta in på Ikea.. eller bara vara.. Måste komma ihåg ta kudde med mig så jag kan sova lite på bussen.. o kaffetermos o något att äta.. vi är nog tillbaka i stan någongång på morgontimmarna på måndag.. o börjar jobba 8..

Hyrde en film igår.. Hide and seek.. Rätt bra.. o fast jag har livlig fantasi blev det en oväntad vändning i filmen.. hade inte alls haft tankarna åt det hållet..

Tycker du..

.. att du brukar ha inflytande?
Försök att få någon annans hund att göra som du vill, så får du se.


Blivit kallad..

..Vän o go i 2 merp ikväll från 2 olika personer.. o det känns så jävla skönt.. o lånevovvarna har turats om att ligga bredvid mig i soffan.. o jobbet är någonstans i framtiden o jag kan inte göra något åt det just nu.. Ja, det är iaf vad jag försöker intala mig själv.. eller övertala hjärnverksamheten.. för jag är Ledig nu!

T ringde från t-stugan.. o rätt vad det var så hade 1 timme av mitt liv försvunnit i bara prat.. Trevligt prat! Sen försvann 1.5 timme av mitt liv när jag var ute med lånevovvarna.. o det var så underbart att vara ute med dem i vintervärlden o promenera.. jag tror inte jag fatter hur mycket jag saknar vovsanprommisarna..

Sen fick jag ett sms av D.. o då ringde jag honom.. Det blev ett väldigt trevligt ring.. o så försvann ännu 1 timme av mitt liv..
O både T o D är glada för att de känner mig.. o de sa de.. Jag behöver, för min egen skull, också tala om att jag är glad att jag har dem..

Sen somnade jag i soffan några timmar men det gör inget.. jag är Ledig i möra.. o ska ta en lång frukost o sen en ännu längre lånevovveprommis.. o sen kanske bara sitta i soffan o ha en vovve vid sidan o en som ligger på fötterna.. o skicka sms med till några utvalda med en önskan att deras dag blir en underbar dag med en massa leenden..

I morse innan jag gick in på jobbet såg jag en tjej som gick förbi mig.. hela hon log o det såg ut som att det kom ända inifrån hennes varmaste.. det fick även mig att le.. O kanske grundade hon min inställning till min dag.. då, när hon leende gick förbi mig..


Vi behöver...

hitta och sjunga
vår egen sång,
riktigt sträcka ut oss
och skaka loss i en dans
så vild,
att inget kan vara stilla,
som rör upp längtan
efter att resa på egen hand.

Barbara Lazear Ascher,
ur "Playing after dark"

Ibland blir jag..

.. bara så jälva matt.. kunder som inte vill betala för tjänster de beställt.. o frilansare som vill ha dubbelt betalt för tjänster de utför.. Har haft ett besvärligt uppdrag i veckan som krävt en massa fundering o planering o idag så var allt klart.. resan var bokad o kunden meddelad att allt var fixat.. o så åkte chefen o frilansaren i luven på varann idag kl 16 eftersom de av princip inte kunde göra det frilansaren begärde.. så nu är jag tillbaks på noll igen.. vad kunde jag göra annat än sucka.. o börja ringa runt igen.. fick inte tag på någon innan jag gick hem så skiten är kvar till på måndag..
Jag trivs skitbra på jobbet o med min jobbarkompis.. men ibland funderar jag på om cheferna över huvud taget är insatta i vår arbetssituation.. Ska det vara så jävla svårt att frångå principer ibland..

Men nu är det ju så att jag stängde av datorn kl 17,00 exakt.. o just då lämnade slutade jag arbetet.. o ska inte tänka på det förrän på måndag kl 08,00 igen.. dax för mig att komma ihåg det!

I helgen är jag ensam i huset.. grannarna är borta o jag kan sjunga med Winnerbäck hur högt jag vill.. o jag har 2 goldisar som håller mig sällskap.. o det är så mysigt att höra hundtassar som går runt.. känna en nos på armen.. o ibland få en puss på handen.. att känna en hund som lägger sig på fötterna.. Grannen tycker att det är jag som gör honom en tjänst som är hundvakt.. Egentligen är de han som gör mig en tjänst som låter mig få ha hundarna när han är borta.. o det är så skönt att få gå ut o gå o ha sällskap med..

Måste komma ihåg att tacka honom för förtroendet att få ha hans ögonstenar..


T ringde igen i morse.. han brukar ringa när jag är på väg till jobbet men nu har det gått några dagar utan morgonsamtal.. det har blivit en vana att få säga god morgon.. o kram.. i o för sig är det mest han som pratar men det gör inget.. Vi tänker på varandra.. o det är skänt att få en kram även om den "bara" är ett ord..


Pratade med D igår kväll.. han hade fått mitt brev o var glad.. Jag hade gjort ett gratulationskort o skickat tillsammans med en sten som det stod Puss och kram på.. Till kortet hade jag tagit pärmen från ett skrivblock som jag bundit samman med ett blågult band o i det hade jag klistrat in ett kort på en UIK-spelare o utskrift från datorn.. o så var det en pipande leksaksmus till hans katt.. o jag var glad när jag gjorde kortet.. o jag log när jag postade det.. Men sen kom rädslan att tänk om han tycker det blir för Mycket.. Vi känner ju egentligen inte varandra.. så gårdagen gick åt till att o-roligt kolla mobilen o om det kommit något sms.. Vid 16-tiden fick jag ett rart sms o han tackade o var glad *ler* o det var ju just Det som var meningen.. senare på kvällen pratade vi  över en timme.. mest om hockey.. o katter o hundar.. o norsk mat..
Men det var iaf Väldigt trevligt.. att prata med D alltså.. o jag kom ihåg att säga att det var för att jag hoppades att han skulle bli glad för kortet som jag skickade det..


Människan är inte..

.. där hennes skor står, utan där hennes drömmar är.


Haha...

... gjorde ett vuxentest.. o fick hela 12p.. ;-D

i svårigheterna...

... finner man möjligheterna..

Men måste man nog öppna ögonen..