Min..

.. fitnessprofil.. hmm..


Du är: Swinger
- passionerad och impulsiv
 
Swingern är ett riktigt energiknippe som är impulsiv och älskar att ge sig i kast med nya motionsformer. Det får definitivt inte vara för schemalagt eller för enformigt.

Personlighet: Du är varm, engagerad, uttrycksfull och passionerad. Du hatar rutiner och fasta scheman och trivs bäst med arbetsuppgifter som stimulerar din kreativitet. Du vill kunna utveckla din energi och använda din gnista och entusiasm.

Fitness: Med sitt stora behov av konstant variation är swingern den perfekta kandidaten till crosstraining. Eftersom du lätt blir uttråkad är det bäst att välja flera olika träningsformer som du kan variera allt efter humör. Det skulle t ex kunna vara inlines när solen skiner och dans när det regnar. Du blir uttråkad om du försöker göra samma sak dag ut och dag in. Anmäl dig till olika lopp t ex genom ditt jobb - då tvingas du nämligen att gå, löpa eller åka inlines hela vägen till målet. Pilates kan användas både för träning av flexibilitet och styrka.

Peak: Du toppar helt enkelt mitt på dagen. Medan alla andra tar sig en lur eller slappnar av lite efter lunchen bör du skaffa en träningskompis och tillsammans bränna energi på motion.

Träningsmöjligheter

KONDITION: Orientering, jazzdans, mountainbike, triathlon, squash
STYRKA: Bodypump
SMIDIGHET: Pilates, hemmaövningar för smidighet

Vaknade..

.. 1 timme innan klockan skulle ringa.. låg o funderade på om jag skulle försöka somna om eller gå upp.. Gick upp o kom på att jag hinner ta en promenad.. så jag var ute o gick klockan 6 i morse.. Visserligen bara en halvitmme, men det var skönt.. Ska försöka komma ihåg att göra det nästa gång jag vaknar tidigt..

Smyger med blommor o tårta idag.. chefen fyllde ju år förra veckan men var borta så idag ska vi fira henne.. Jag tror inte att hon misstänker något.. hon har sagt att hon inte vill ha något firande men vissa saker kommer man inte undan..

Vill inte sitta här just nu.. Solen skiner o det är snö ute.. o några minusgrader.. Vill ta en långprommis.. med någon att hålla i handen.. helst med D men han bor ju i Malmö.. o ska jobba i eftermiddag.. o jag ska ju äta tårta..

O ikväll ska jag på bio med en jobbkompis.. ska se Den bästa av mödrar.. ska ladda med näsdukar.. många som sagt den är sorglig.. o jag ska låta tårarna rinna.. Fast de kanske uteblir helt för det kan ju bli så ibland..

Dags att öppna telefon o jobba lite igen..

Märkligt..

.. att det som nyss låg framför oss.. nu ligger bakom oss.

Ibland är det..

.. som om all ork tar slut o jag bara vill sitta o stirra in i väggen.. o låta världen gå under.. jag bryr mig inte.. Det känns som en enda stor tomhet inuti mig.. Är jag då närvarande eller frånvarande? Mitt i intet..

Har just betalat räkningarna.. o det är inte så kul för det var många den här månaden.. Men jag försöker känna tacksamhet att jag överhuvudtaget kan betala dem..

I tvättstugan är det ungefär likadant.. jag blir less på att stå o vika tvätten.. men jag är tacksam att jag har en tvättstuga att gå till.. o tvätt att tvätta o vika..

Men när orken tagit slut så är det jobbigt att tänka tacksamhet..

Har en liten bok jag.. Hopp! Drömmar! heter den.. Sitter o bläddrar i den o försöker hitta motivation.. Ibland funkar det..

Asch då.. jag har flera små böcker.. med kloka ord.. En heter Hundliv..
"De är vida överlägsen människor som sällskap. De grälar eller argumenterar inte med dig. De pratar aldrig om sig själva, utan lyssnar medan medan du pratar om dig själv, och ger intrycket av att vara intresserade av samtalet." Jerome K. Jerome

O nu är det dags att prata med T en stund..Stress...

... stress, Stressigt på jobbet idag.. Det kändes som vi jobbade i motlut hela dagen.. som om vi stått i lera upp till knäna o försökt skotta ett hål.. bara det att hålet har ju fyllts på av kringflytande lera så vi kom aldrig ner till botten.. Vill inte ha tillbaka denna jobbardag..

O när jag var o köpte lunchlådan så hade de höjt den till 38kr.. Blä.. Men jag fortsätter nog iaf att gå dit.. Alternativet är ju att laga mat hemma.. men jag är ingen vidare matlagare.. o när jag lagar mat så ska det gå fort.. iaf när jag ska äta ensam..

Men jag hann med mycket på lunchen.. beställde tårtor till tisdag eftersom chefen fyller 60.. hon har vart utomlands o ville väl egentligen inte fira någe hemmavid.. men jag pratade med "högsta" chefen o klart vi skulle fira med tårta o blommor.. beställde blombukett när jag gick hem..

Såg i ett skyltfönster en sten det stod Puss och Kram på.. tänkte på D som fyller 40 snart.. köpte den o har nu gjort tillverkat ett födelsedagskort till honom.. Jag är lite osäker på vilket datum han fyller men det gör inget.. jag Hoppas han blir lite glad iaf.. o jag kände mig väldigt glad när jag gjorde kortet.. Jag tycker om att göra småsaker som (kanske) gör någon annan glad.. Så egentligen gör jag det av egoistiska skäl.. =)
Tänk vad ett sms kan betyda mycket o få en dag att bli ännu bättre.. sms:a med D igår kväll.. rätt många blev det.. Blir glad av honom.. är jag måhända lite förälskad.. Kanske det.. Hade det varit skillnad om han bott närmare än i Malmö? Chansen/risken att vi ska träffas är rätt liten.. *s*

Var också köpte 2 skivor av Lars Winnerbäck, Söndermarken o Vatten under broarna.. Så skön musik.. Tack
Matte för att du skrev om honom.. funderar på att köpa biljett till 20 juli då han är här.. Winnerbäck alltså.. =)

Det blev inget hopprep igår.. men jag känner av lördagens övningar i vader, rumpa o under fötterna.. muskler som varit vilande.. Det är nog dags att väcka dem..

Så med facit av denna dag som den varit hittills.. så har den nog varit mest Possitiv  *Glad jag*

Det har varit..

.. en bra dag.. Jag har tänkt på vänner.. o de har tänkt på mig.. Men vad är en vän? En människa man släpper in till sina innersta tankar.. eller räcker det med en människa som jag tycker om o vill väl.. någon som jag vill ge ett leende.. ??? Måste jag ha sett människan irl.. eller räcker det med att ha läst dens tankar..

Det kanske finns olika slags vänner..
T har jag umgåtts med via chatt, sms o telefonprat i snart 2 år.. Mest telefonprat numer.. o mest på morgnarna när jag är på väg till jobbet.. 

C har jag umgåtts med som med T men det är nog mest msnchatt med honom.. fast bara sen ett halvår..

D är det likadant med men bara några månader..

Sen har jag hittat G som bloggar.. fast det är ju bara sen en vecka eller 2

Får inte glömma L.. som jag känner sen 25 år.. vi pratar inte spec ofta.. men mina tankar finns hos henne..

Mina hundvänner.. som jag ju inte skulle träffat om jag inte haft vovsan..

Oj, många blev det.. o det finns nog olika kategorier av vänner..

o idag har jag "sjungit" för G.. =) Chattat med C =) Pratat med T =) Träffat hundvänner =) o sms:at med D =)

o alla har hjälpt mig att få mig en Bra dag =)


Julgranen min ;-)

Julgranen min ;-)


Som är Mycket sötare i verkligheten.. Kanske en blixt till kameraluren skulle göra bilden bättre *s*

O det har varit bra idag..  Var på hundutställningen o titta en stund.. pratade tillomed med några som jag känner litegrann.. Sen var jag in till stan på julskyltningen.. Mycket folk.. o trångt.. o då blir jag lite stressad.. Människor som jag inte känner kommer alldeles för nära.. så det blev bara en kortis där..

Tog en biltur sen.. Tycker om att köra min bil.. Den är den nyaste jag någonsin haft.. Toyota Camry -92.. Jag känner mig lite lyxig när jag åker i den.. förra bilen var en Ford Escort -84.. Väldigt stor skillnad är det..


Idag..

.. känns det som att det blir en bra dag.. Lite snö på backen o strålande sol.. Ska gå o titta på SSRK´s utställning som är ca 400 m härifrån.. Sen ska jag försöka göra om gårdagens prommis.. med lite hopprepsövningar när jag kommer hem..

Ja, jag tror det blir en bra dag..

Kan man säga..

.. att sport i form av tv-tittande är motion? Tja, men det beror ju på hur mycket man lever sig in i det man tittar på..

Som nyss till exempel tittade jag på travet.. spelar med några jobbkompisar o satsar 20kr i veckan så det är inga stora pengar.. men när mållinjen närmar sig så blir jag och min kropp väldigt aktiv.. Oki, jag sitter inte o skriker eller ropar hejjaramsor, det är jag alldeles för blyg för.. men min kropp sitter o hoppar upp o ner i soffan.. o det höjer ju hjärtfrekvensen.. o för blodet att rinna lite fortare.. o så syresätts det lite extra eftersom andningen intensifieras.. O det är väl det motion går ut på.. Eller?

Min kropp.. min Kropp.. MIN kropp.. Jo, den är bara Min! O jag är själv ansvarig för vad som händer den..

O nu är det dax att stoppa i den lite näring..

Ibland..

.. är allt bra mycket enklare än det verkar.. Det gäller bara att veta vilken knapp man ska klicka på.. Satte på mig läsglaösögona o klickade på textstorlek.. o nu ser allt bra mye bättre ut.. Men jag lovar att jag fick mig ett gott skratt när jag kom på det.. *leer*

Dax att se om travkusarna tänkt springa min väg idag.. ;-)

Att känna sig..

.. som om man , Jag, är i en nerförsbacke.. kan ha flera betydelser.. är jag på väg ner i ett mörker.. eller går livet lätt o jag rullar med av bara farten..

Det är svårt det här med man.. och jag.. Jag kan ju bara prata för mig själv.. o så är jag ingen man heller.. o vet inte hur män tänker.. vet förresten inte hur andra kvinnor tänkter heller..

Gårdagskvällen gick åt till att ligga i soffan o titta på en TV-chatt.. chattade lite.. gav o fick några trevliga ord.. Har aldrig träffat någon därifrån o känner ingen, men ändå känns några så välbekanta.. o att ge o få ett leende får iaf mig att må lite bättre.. O det är väl det man.. Jag.. ska sträva efter..


Today when I walk out the door
I won´t be the girl I was before  
Nathalie  Jill Jonsson

Äntligen..

.. kom jag iväg på en promenad.. en som varit planerad ända sen i början av augusti.. Det var skönt.. marken var vit av nysnö o det blåste lite snålt, men jag gick fort så jag blev varm.. Men gick jag fort för att försöka komma ifrån sorgen.. eller för att jag var rädd att vända mig om för att se om vovsan var bakom.. Jag vet att hon inte finns där.. inbillade mig att hon sprang där bakom o lekte med sin "storasyster".. dom sprang ikapp med varandra o skrattade med svansarna.. o någonstans inom mig tror jag att det är så.. på andra sidan regnbågen.. o en dag kommer vi att träffas igen.. o deras nosar kommer att buffa på mig igen o vi kommer att rulla runt i snön o leka.. Tårana rann sakta nerför mina kinder.. o det är skönt att gråta.. när ingen ser.. Förstår inte riktigt varför det känns så farligt..

Kanske försöker jag bara komma ifatt mig själv.. försöka landa i mig istället för att stå utanför o titta på..

När jag kom hem tog jag fram hopprepet.. som jag köpte för 8 dagar sedan.. så det har jag bara planerat en kort stund.. o det var roligt att hoppa.. försöka fortsätta hoppa med armarna korsade.. fick börja om flera gånger.. Hjärtat bankade o lungorna fick jobba.. o svetten började rinna.. vaderna spände.. o det kändes så befriande.. o jag struntade i om någon såg mig.. o jag kände att jag log med hela kroppen.. o det var underbart.. o jag lovar mig själv att det ska jag göra om..


Drygt 1 timme..

..kvar tills det är dax att göra helg o åka hem.. Hade tänkt ringa travet o fråga om de hade något jobb till mig ikväll men jag är glad att jag inte gjorde det.. känner mest bara för att lägga mig i soffan o slöglo på teven.. o äta några knäckbåtar.. Men några såna har jag inte hemma.. däremot har jag minidajmstrutar o dom är nästan lika goda, fast på ett annat sätt..

Mensvärken är inte så hemsk idag.. klarar ju av att vara på jobbet.. Kke beror det på att jag tog en värktablett till frukost när jag kände att det var på väg.. enda chansen att slippa ontet är att mota olle i grinden.. hinner jag inte det så blir det ett dygns plågor.. Men nu slapp jag det *glad o tacksam*


Sitter...

.. o lyssnar på sportradion.. Leksand tar emot Mora..o nyss kvitterade hemmalaget så nu är det 1-1.. Fast det går ju inget vidare för Leksand i tabellen.. Men de har iaf lyckats komma upp i 2-siffrigt poängintag.. Vet inte varför jag håller på just Leksand.. har ju väldigt långt till deras hemmamatcher.. kke för att jag är uppväxt i dalarna..

Annat är det med fotboll.. där vann mina töser det mesta.. Var o såg de 2 sista hemmamatcherna o den mot DIF/Älvsjö var mycket Nice.. 7-1..
Det är tråkigt att Frida Östberg lämnar laget.. men jag hoppas det går bra för henne i Linköping.. Men många andra stannar ju nästa säsong; Sofia Lundgren, Anna Paulson, Karolina Westberg, Maria Bergkvist, Anna Sjöström, Hanna Ljungberg, Sanna Valkonen, Erika Karlsson, Elaine E Moura och Marta Vieira Da Silva..

Jag är nog en liten sportfåne.. älskar handboll.. skidor.. fotboll.. hockey.. hästhoppning.. när jag kan ligga i soffan o titta.. Fast när det blir spännande så studsar jag upp o ner o blir nästan svettig bara av att titta..

Har tänkt..

.. åka på linedancekursen ikväll.. men jag är så trött.. Det känns som om all ork som vaknar på morgonen bara räcker till att ta mig igenom arbetsdagen.. Men vad spelar det väl för roll om jag är hemma 17,30 eller 20,00.. Ingen större..
Fast jag kan ju inte påstå att det är någon större ork som vaknar på mornarna.. i morse var det bara tur att jag vaknade överhuvudtaget.. hade nämligen glömt ställa klockradion igår.. o farfarsväckarklockan är inte direkt att lite på.. den funkar bara när den ligger ner.. fast ibland så stannar den o jag måste ruska på den för att den ska komma igång..

När jag var ut på lunchen kom jag på varför jag är så nedstämd.. säger bara pms.. så nu är det bara att se till att ha värktabletter hemma som jag kan pula i mig när jag känner att värken är på väg.. Fast börjar det när jag sover är det ju lite svårt att stoppa i sig några tabletter överhuvudtaget.. Då är det bara att hålla tummarna att den där jävla krampen som känns som ett sendrag i livmodern uteblir..

Positivt tänkande.. hahaha..

Beställde..

.. en leksak till mig i helgen.. I måndags fick jag ett mail att paketet var på väg o jag kunde följa paketets väg via postens hemsida.. o det var jättespännande.. jag kände mig som ett litet barn på julafton.. Igår levererades paketet till mitt utlämningsställe o jag hämtade det.. o var o köpte nya batterin.. När jag kom hem så funkade inte leksaken.. Till en början var jag rätt sur, men sen tänkte jag att det kanske inte är meningen att jag ska ha nån leksak.. Planerade att skicka tillbaka den.. men i morse så provade jag ett annat batteri o då funkade den.. så jag behöver inte skicka tillbaka den.. o nu har jag ännu en dag fylld med förväntningar för jag vill ju hem o leka.. Och Nej, den lämpar sig inte att leka med på jobbet.. ;-)

Färgade..

... hövvet i förrgår.. Det var meningen att det skulle bli rött med ljusare röda slingor.. det blev nästan svart, men bara nästan, med röda slingor.. Fast det blev rätt bra iaf.. o det är iaf lite roligare att se sig själv i spegeln nu.. Pratade med en jobbkompis om att plocka ögonbrynen men det tänker då inte jag börja med.. just nu iaf.. för jag tror inte jag blir lyckligare för det.. Kanske skulle färga ögonbrynen.. exv gröna.. Tycker om färg, speciellt nu när det är grått o svart ute.. Det hade ju kommit lite snö så det var vitt på backen men det har smält bort nu.. Längtar till det blir kallt så jag kan börja använda min knallröda dunjacka..

O förresten... numer ser jag väldigt bra ut för jag bytte torkarblad på bilen härmodagen..


Jag försöker...

.. ha överseende med de som inte förstår.. Jag försöker att inte visa hur jävla lessen jag är.. Jag försöker vara som vanligt på jobbet.. o jag gör allt för att inte visa några tårar för någon..

Men hon var DET BÄSTA JAG HADE!

Några säger; Ja, dom blir ju som en familjemedlem.. men dom kan inte sätta sig in i känslan.. o visst känner jag deras sympati.. o dom kan inte känna annat..

Men jag behöver ingen jävla sympati..

Jag vill ha EMPATI!

Men det kanske är deras rädslor som får dem att säga YTLIGA saker..

Men jag behöver inga ord..

Och det är mina rädslor som håller tårarna tillbaka..

För vem skulle orka med dom om jag släpper ut dom..

Det får jag aldrig reda på.. eftersom jag stänger in dom.. o fortsätter bygga denna jävla fästning runt om mig.. så ingen får tillträde..


Njöt ordentligt..

.. när jag var hos frisören idag.. Tvättning av håret, hårbottenmassage...ja, bara sitta o bli ompysslad är underbart.. o det blir inte sämre av att man får sitta i en skön stol när håret blir tvättat o sen inpackat.. Så nu ser jag ut som 17 igen.. ;-)

Längtar efter snö nu.. o idag på förmiddagen kom det några flingor utanför fönstret o jag kände mig lite piggare.. Dom blåste ju iofs bort lika fort men det var iaf inte regningt o blött på vägen..

På förmiddagen var jag på en krishanteringskurs.. Kände igen mig i mycket o satt med tårarna i ögonen mest hela tiden.. Kursledaren sa från början att mycket o många känslor kan komma fram såna här gånger o att det var helt okej att gråta om man kände att för det.. Jag kände väldigt mycket för det.. Men har så förbannat svårt att släppa ut det.. Sorg är också en kris.. o kan ta 1 år.. eller 7 år.. att bearbeta.. Det gäller bara att ge det den tid det behöver.. o inte skämmas för sorgen.. För jag har all rätt till Mina känslor! O det är inte fel eller tokigt att be om hjälp.. det gäller bara att hitta den som orkar vara med.. o att våga fråga o be om hjälp..

Var rädd om Dig, för det finns bara en av dig..

Sa upp..

.. medlemskapet på en kontaktsida på nätet.. Rädslan kom spökande i huvudet o jag kände att jag inte orkar med den just nu.. Att meila går bra, men sen om någon vill träffa mig så slår jag bakut o vill helst springa o gömma mig.. o allt det beror enbart på en massa rädslor.. Ok, man ska vara försiktig när man träffar en okänd första gången, o jag har inte lämnat ut telenr o adress.. Fast jag tycker nog helst om människor som är lite på håll.. som inte behöver se mig när jag känner mig som fulast.. när jag är mest ledsen o liten.. Det är bra mycket lättare att Ge hjälp till andra, än att sträcka ut en hand o be om hjälp..

Sviker jag den andra eller sviker jag mig själv..

I går hände en trevlig sak.. Jag var o tittade på en inofficiell utställning för hundar.. När jag stod o prata med en kompis så kommer det en tjej fram o säger; Tack!  Jag log förvånat o sa; Inte för att jag vet vad du menar men du har nog någon orsak, så Varsågod! Hon berättade att för 7-8 år sedan hade jag varit handledare på en valpkurs hon gått o jag hade hjälpt henne o hennes valp. Han levde tyvärr inte mer men hon hade en annan hund som hon fått uppflyttad till elitklass inom bruks. Jag är glad för hennes skull!

Det är konstigt att ens egen syn på en själv kan skilja sig så mycket från andras syn på en..

Grattis alla pappor..

... som varit närvande o medverkande med era barn. Er beundrar jag, liksom jag beundrar mödrar som ser barnen som barn..

Ni som lämnade ifrån er era barn till andra för att ni inte klarade av föräldraskapet, er beundrar jag också.. o förhoppningsvis fick barnen det bra..

Ni som psykiskt o fysiskt utelämnade o utestängde era barn... kan jag inte förstå.. O det spelar ingen roll vad jag säger, ni kommer aldrig at förstå ändå.. Iställer kommer jag få frågan; Vad gjorde jag för fel..? Vad skulle jag gjort annorlunda..? o på ett litet ögonblick så är det du som är offret.. som behöver tröst, omtanke o omhändertagande..

Det onormala blir normalt.. o det normala blir en utopi..

Man Måste inte älska sina föräldrar! Varför ska det vara så Jävla svårt o få in..


Änteligen..

... har sommardäcken förflyttats till källaren.. När jag väl kom till skott så tog det maximalt totalt 10 minuter att utföra den handlingen.. Men om jag räknar den totala tiden jag tänkt att jag ska bära ner dem så hamnar jag på 3-4 veckor. Kommer inte ihåg det exakta datumet jag bytte däck för det är inget viktigt datum.. Men är allt man inte kommer ihåg oviktigt? Troligen inte, troligen aldrig på ti´n..


Annars sägs det ju att korsordslösande är bra hjärngympa.. Håller mycket på med korsord.. finner, för det mesta, ett lugn i det.. men frågan är om det påverkar minnet nämnvärt..

Minnet kan också vara bra att ha när man är ute o kör bil.. Bland annat så är det bra att komma ihåg vad det stod på hastighetsskylten man sist passerade.. Tycker det är trivsamt att vara ute o åka o mig gör det inget att det är bara 50, 70 o 90 km på våra vägar.. O av någon orsak så finns just den hastigheten på den sträckan.. Kanske att det finns barn som färdas till o från skolan på vägen bakom nästa kurva.. eller att just den biten av vägen har varit olycksdrabbad.. eller något annat som jag inte har den blekast om.. Men jag är övertygad att hastigheten finns där av någon orsak..
Idag när jag var ut o åkte så gick det mesta bra.. Jag höll hastigheten för det mesta, utom på 90sträckorna då jag var nästan uppe i 100.. Några åkte om mig o det är ju opp till dem att väjja det.. Men när det blir 70 o jag får en långtradare 3 meter bakom häcken är det inte roligt! Då får jag lust att ställa mig på brolmsen o kliva ur o fråga vad den håller på med.. Nu har jag ju lite självbevarelsedrift o inser att långtradaren har betydligt längre stoppsträcka än jag så jag gör det inte.. Skulle ju bli överkörd o kvarlämnad som en liten blöt fläck på asfalten..
Nu finns det säkert de som säger att jag är kinkig.. o att trafiken flyter så mycket bättre om man följer rytmen.. o att bromsklossar som jag gör trafiken osäker.. o att hastigheterna är ogrundade.. o att bilar inte är hårda.. Men det driter jag i.. Låt mig slippa bli påkörd bakifrån när jag håller hastighetsbegränsningarna i trafik Tack :-)


Drömmar..

..har jag numer.. För ett år sedan trodde jag att drömmar skulle vara uppnåeliga.. Men  alla är ju inte det.. Det skulle vara en upplevelse att åka till månen.. Känna tomrummet runt ikring sig o vara alldeles ensam..
Jag skulle vilja åka till
Monkey World i Dorset, England.. Brukar besöka en djurisk planet med hjälp av min box.. Så just nu drömmer jag om att ta ett halvt sabbatsår o åka dit som volontär.. Eller kke flytta dit o jobba..
Eller också skulle jag börja jobba på ett universitet i England som studerar surikater i..hmm.. Fy vad jag är dålig på fakta.. men familjen Whiskers visas också på den där djuriska planeten..

Det är lika när jag lyssnar på radion, oftast RixFM.. kan sjunga med i många låtar.. men frågar någon mig vem som sjunger..ja, då står jag där som ett stort frågetecken..

Korsord är jag däremot lite duktig på.. Utom när jag läser ett ord o omöjligt kan få ihop det.. Nästa gång jag är inne i krysset så står det något helt annat där.. o då är ju lösningen hur lätt som helst.. Men jag har inga större problem med det.. krysset räcker ju lite längre på så vis.. o hjärnan min får lite gymnastik.. Har hört att det är bra o nyttigt..

Nyttigt är det också med motion för kroppen.. funderar på om ett sånt där massagebälte skulle kunna göra underverk med min lekamen.. Ja, jag vill gärna ta lite genvägar.. Vill att saker ska hända NU..


Har sovit dåligt de sista månaderna.. Mycket pga att vovsan inte finns mer.. Det finns så mycket saknad kvar.. o sorg.. Men i förra veckan hittade jag en drömfångare.. den var det första jag såg i affären.. o dessutom det sista exemplaret de hade.. Jag inbillar mig att sömnen är bättre.. Fast den får mig ju inte att krypa ner i sängen tidigare på kvällen.. Undra om jag ska ställa väckarklockan när jag kommer hem från jobbet så den ringer när det är dax att krypa ner..

Kom ihåg att vara rädda om Er.. & varandra :-)


Jaha..

..o när jag skriver så ska jag bara hålla mig här, insåg jag nyss.. Var o bläddrade bland annat men hade inte sparat innan.. Så nu har jag lärt mig något idag med..  :-)  Planerar att lära mig mer.. tex hur jag ändrar textstorleken.. skulle vilja ha ner den lite.. -97 gjorde jag en hemsida med html-kod.. sen gick jag en hemsidekurs o då använde vi ett program.. Nu för tiden kommer jag varken ihåg html-koder, eller vad programmet hette som vi använde..

De bidde ingen Nanne Grönvallskiva.. råkade fånga Jill Jonsson med blicken o nu snurrar hon på,,,skivtallriken,,, hmm.. i musikmaskinen.. Saknar vinylskivorna.. När man köpt en sån så kändes det att man hade med sig nå nytt hem.. en cd får ju plats i fickan.. Märks inte på samma sätt.. Apropå vinyl.. läste att Sweet skulle uppträda i stan ikväll.. Tror jag måste damma av en vinyl o sjunga lite.. tex Wig-Wam Bam, Little Willy eller varför inte Poppa Joe..


Det är...

..inte meningen att jag ska flytta Just Nu.. Tackade nej till lägenheten o väntar på något bättre.. Jag har ju faktikst inte någon panik.. O det är jag tacksam för.. Det är inte heller meningen att jag ska lyssna på Ola Magnell i bilen.. Bandade cd:n men det hördes inget i bilen.. I förra bilen hade jag bara radio.. nu har jag radio Och bandspelare.. Men nu är det nästan omöjligt att hitta kasettband i affärerna.. I nästa bil ska jag ha en cd-spelare..

Har varit trött idag.. o när jag är det så tappar rösten orken.. har låtit som en kråka i telefon.. tänk om jag hade fått en sexigt hes röst istället.. kke om jag hivar i mig massa whisky.. Men det är inte nyttigt.. iaf inte för mig.. Tror jag avstår från det..

Lyssnade på rix morronzoo imorse.. Nanne Grönvall var med.. hon sa hon samlar på troll.. för hon tycker de är charmerande.. Troll är inte vackra om man menar vacker som en,,, docka,,, men dom symboliserar något vackert ändå.. hmm.. tror jag var lite trött i bilen med i morse.. Men det lät väldigt bra det Nanne sa.. o jag håller med henne.. Gillar en del av hennes låtar oxå.. o jag tror att jag ska titta efter hennes senaste cd i morgon.. men hittar jag den inte så kke jag hittar något annat..

Häromveckan var jag på stan o letade efter något, jag har glömt vad, men jag hittade en bok av Dalai Lama, En enkel väg.. Ordinarie pris var 329,00 men på rea kostade den 59,00.. Den var lite halvt gömd bland alla andra reaböcker o när jag kom till kassan så log kassörskan o sa att det bara fanns 3-4 st av den.. Jag log tillbaka o sa att den lyste lång väg o att det stod mitt namn på den, så det var meningen att jag skulle ha den.. :-)


Stillheten..

...kommer jag att sakna om jag flyttar.. Var o tittade på lägenhet.. Grannar på 3 håll.. Nu har jag bara en, som dessutom inte hörs så mycket.. Ja ja, jag har natten på mig.. o jag måste ju inte ta den här.. Kan vänta på ett bättre tillfälle..

Annars har måndagen flytit på som vanligt.. Utan skandaler.. En alldeles vanlig måndag med andra ord.. Ska strax träffa några hundmänniskor.. Saknar min.. Träffade en kompis på stan o pratade en stund.. Hejjade på en annan som cyklade förbi.. Var in på Åhléns o hittade en cd med Ola Magnell.. Guldkorn.. Nostalgi.. *ler* Nu blir det poppa av i bilen.. O så köpte jag Mauro Scoccos Herr Jimsons äventyr.. Har nog bara hört Kall stjärna från den men nu när jag börjar läsa texterna så är det mångs som passar min sinnesstämning..

Våga..

... är det väl bra om man törs.. Lägenheten ligger på nedre plan.. o ingen annan som tittat på den.. kke har jag första tjing.. Men jag undrar om det är rädsdla, eller spänning, som huserar i magen nuförtiden.. Jag har ju inte tvekat förut.. Kastat mig in i mycket.. Ibland har det inte gått riktigt som jag trott.. Men de hårda törnarna beror ju inte på var jag bott.. Just nu tror jag iaf att jag behöver börja om på något nytt.. Det känns som jag hakat upp mig o bara står still på ett ställe.. Känner mig ensamstående.. Vill vara självgående.. Kke dags att visa rädslan att jag minsann kan ta mig förbi den..
Lyfta självkänslan i kragen o börja lita på att jag duger som jag är.. Dags att jaga ut hjärnspökena som ändå bara hackar på mig..

Försök göra någon Glad idag, om det så bara är dig själv :-)

Ängel...

... var det en kvinna som sa till mig att jag är... Jag har ingen aning om vem hon är o förmodligen kommer vi aldrig att mötas.. Det började nog för länge sedan.. för allt jag gjort hittills har ju lett mig dit jag är idag.. Just Nu! O allting har en mening.. Jag skulle träffa jobbkompisen utanför bion 18.40 men jag var tidig.. som jag är till nästan allt när det rör sig om att umgås med andra människor.. Varför vet jag inte, kke för att jag vet hur det är att vänta på ingen som kommer.. När jag står utanför bion så kommer det en kille på kke 14-15 år, är urkass o bedöma ålder på människor jag, men han frågade om han fick låna mobilen för att ringa sin mamma.. Jag tänkte inget utan räckte bara fram den. Tyvärr fick han inget svar.. Då var han så modig att han frågade om jag hade en tjuga så han kunde ta bussen.. O jag hade en i jeansfickan som jag egentligen skulle ha gett till en 30-årsinsamling på jobbet idag, men det glömde jag, så han fick den..o jag fick en kram som tack.. Den värmde kan jag lova.. När jag såg ryggen försvinna på killen så ringer min lur o då är det mamman.. Klart som korvspad att hon funderar på vem jag var som ringt till henne.. Hon kke tillomed hade hemligt nr.. men man kan ju också slå fel ibland.. Jag är iaf glad att hon ringde för då kunde jag berätta att sonen var på väg till bussen o hem.. O det var då hon sa att jag ar en ängel.. O det värmde lika mycket som killens kram.. När hon sen frågade hur hon kunde betala tillbaka tjugan så kom jag på något jag läst för länge sedan o som jag tror benhårt på.. Hjälp någon osjälviskt idag o du skall få den hjälp du behöver det den dagen du har det svårt.. så jag sa till henne; det behöver du inte göra, hjälp istället någon annan en annan dag.. Jag hoppas att killen kom hem ordentligt.. o att mamman blev glad för det.. o visade det åt honom..

Jag är nog lite snäll ibland..


Bestämma sig...

...måste man däremot ibland..som tex i helgen har jag möjlighet att åka o titta på en lägenhet. Den är närmare mina kompisar... o det blir bara 5 km till jobbet, mot mina 6 som jag har nu ;-).. dit går det också lokalbuss. Nu är det olokala bussar jag får åka med. De har visserligen skönare säten, men å andra sidan så går de inte lika ofta.. Fast hur ofta åker jag buss nu när jag har bil o punka på cykel... det kommer att bli 30 kvadratmeter mindre att städa.. de 74 jag har nu är lite väl mycket ibland... eller rättare sagt, oftast.. Men jag kommer inte att ha några hästar att stå o prata med där. Kan ju inte ha dom i stan. O förresten så är dom inte mina.. men de hjälper mig att ladda batteriet o hitta ett lugn.. Förut har jag gått med skygglappar o bara tittat framåt.. Grävt ner mig i sådant som jag inte kan påverka.. O varit bitter för sådant som varit.. Det händer fortfarande att jag blir sån ibland.. eller är det mer som ett vakuum nu.. o lite är jag nog på väg dit igen.. Julen närmar sig o snart så kommer det där samtalet från mamma... Var ska du fira jul? Hemma, säger jag numer.. Men det är ju så länge sen jag har sett dig.. Ock? Ibland har jag sagt att jag kan skicka ett kort så får hon se hur jag ser ut.. Sist hon ringde, tror det är 3 v sedan, sa hon att jag kunde ju ringa henne ibland.. o bror min.. o far min.. Jaha, sa jag bara.. Jag förstår inte varför jag ska ringa om jag inte har något att säga.. Jo, det finns mycket bitterhet hos mig.. Föhoppningsvis minskar det.. Lugnast är det när jag inte tänker på dom.. så varför gör jag det då??? Tänker alldeles för mycket ibland... Fast jag har börjat tänka mer på mig själv.. Positiv egoism... Gör mer såna saker som ger en skön magkänsla.. inte en där det ligger en sten o mal i magen ända tills allt är över.. Man måste inte älska sina föräldrar..


Men det är bra om man kan älska sig själv..Planera gärna...

... Men inte resultatet.. Däcken ligger fortfarande kvar i bilen... o inte fixade jag nå mat hemma igårkväll.. Var på Max o köpte ett skrovmål.. o nu är jag nästan i paltkoma.. 1 timmes luch är alldeles för lite eftersom man inte hinner sova om man även ska äta.. Iofs skulle jag kunna välja bort maten o bara sova men risken är stor att eftermiddan skulle gå åt till att bita ihop om allt jag blev grinig på.. o jag tycker inte om jaget när jag blir sån.. Idag får vi sluta en Hel timme tidigare än vanliga dagar.. När vi var kommunala fick vi sluta vid lunch.. men då hade vi iofs mycket lägre lön.. O jag ska iaf inte göra något speciellt i helgen.. Om man inte kan beteckna sova som väldigt speciellt.. Förutom att jag ska gå på bio ikväll med en jobbkompis.. Vi ska se Harrys döttrar.. Personligen har jag inte fött några barn.. eller närt några vid min barm.. men jag tror den kan vara bra.. o tur är väl det.. för varför skulle jag gå o se en film som jag inte tror är bra..

Annars är jag mest för rysliga filmer.. såna där hjärtat hoppar i galopp bara av att en dörr smäller igen.. eller där det händer överonaturliga saker.. hmm.. Hyrde en dvd förra helgen, men jag har glömt namnet på filmen *suck* Men den var Väldigt bra.. Ska åka förbi ICA o kolla vad den heter..


 


K å t s l a g...?!

I gårkväll satt jag vid datorn tills klockan var nästan midnatt.. o risken är att det kan bli lika kväll.. Har chattat ikväll igen.. Men till viken nytta...? Annat än att jag blir våt o kåt... Fast, jag var nog redan det innan jag startade datorn.. Har lagt upp en bild där just det syns att jag är det.. Bara den tanken.. sätter igång mig.. Exhibitionista.. Ja, tydligen.. Men det är väl ändå inget att skämmas för! Tror bestämt att det är något väldigt naturligt.. Våt.. Fuktig.. Svullen.. Det doftar i hela rummet.. o det gör inte saken sämre.. Ja, jag längtar efter beröring.. Kan föreställa mig.. händer.. tungor.. kroppar.. *skrattar* Är det en fördel att ha livlig fantasi...? När det inte finns en enda annan människa i närheten.. o alla tio fingrar känns välbekanta.. Det blir inte så mycket överraskning..
Hmm.. tror jag behöver en dusch.. ;-)

Crispy filé..

..blev det till lunch.. inköpt på Escarol.. Fast egentligen borde jag ha matlåda med mig.. har ingen ursäkt att skylla på varför jag inte lagar mat hemma.. Tid har jag ju gott om.. det är bara orken som fattas.. o lite fantasi.. Köpte faktiskt en ny kokbok häromveckan med bara lättlagade recept.. Det är bara det att då skulle jag behöva ha en inköpslista med mig till affären.. annars kommer jag bara hem med en massa annat.. tex knäckbåtar..

Knäpper mig själv på fingrarna.. Jag Borde ingenting... Avskyr det ordet.. Det är som om ett stort finger står framför mig o hackar på mig.. Gör så o gör si, för allt du gör nu är fel... Det finns bara ett borde som jag borde göra.. o det är att ta hand om mig själv o vara snäll med mig..

Satt o pratade med en jobbkompis på lunchen om att fylla jämt.. alltså år.. inte ständigt.. Den dagen det blir dax för mig att fira 50 så ska jag nog sätta in en annons i lokaltidningen: Kom gärna hem till mig o fira mig.. Bjuder gärna på kaffe men fikabrödet är jag tacksamt glad om ni tar med er :-)
Fast jag hinner nog formulera om det där många gånger för det är ju ett antal år att genomleva innan dess.. ;-)

Förståelse...?

Jag tycker inte om när människor inte förstår enkla meningar jag säger.. ringde nyss till en vxl o sa att faxat jag skickade igår inte hade gått fram, men jag har skickat ett nytt nu.. Fick ta om det flera gånger.. Men vad har jag för rätt att bli irriterad.. Sånt händer ju mig lite nu o då... Speciellt om mina tankar är inne på ett spår o så börjar någon annat spåra åt ett annat håll.. hmm.. Jag är nog lite rättletlig nu.. Satt vid datorn till midnatt igår o det är inte nyttigt för mig.. till råga på allt så vaknade jag en halvtimme innan klockan ringde i morse.. o somnar jag om då så brukar jag försova mig.. Så det var ju bara att kliva upp...

Har åkt med sommardäcken i skuffen sen jag bytte, men ikväll Måste jag bära ner dem i källarer.. Man ska inte åka omkring med en massa onödig last..

Onödig last.. Är det den osynliga ryggsäck man bär, som ibland väger ton..?

Brukar lyssan på rix morronzoo när jag åker till jobbet.. I morse var frågan: Vart tar ljuset vägen när man knäpper av lampan..?
Har själv en fråga jag brukar fundera på.. Om fyra bilar kommer samtidigt till en 4-vägskorsning o alla blinkar att de skall svänga vänster.. Vem ska åka först då? ;-)

Bekräftelse...?

Varför började just jag med en blogg? Är det för att jag tror att någon, liten eller stor, medmänniska ska se mig.. eller är det för att få på pränt saker som jag lovat o lovar mig själv att jag ska göra..
Till exempel har jag lovat mig själv att återta prommisarna fast vovsan inte finns mer. Det märks att jag mest legat i soffan o inte gjort något på ett par månader. Bältet har liksom krympt 2 hål eller så. Fast att jag inte gjort något alls var ju att ta i.. Har fått fnatt på Knäckbåtar. Suget efter det är stort ibland. Läste häromdagen om mat (?) vanor o om man åt glass tydde det på att man sökte tröst.. Ja, just nu stämmer ju iaf det på mig. Skulle nog helst av allt bara vilja bli omkramad o omskött o tröstad. Ändå sätter jag upp en mask på dagarna o visar inget. Jo, lite. Mitt glada jag har sprungit o gömt sig... Undrar om det ligger i tvättkorgen eller bland dammråttorna i något hörn.

Satte in en kontaktannons på nätet för någon vecka sedan. Å jodå, den har gett några svar. Fast det är kke lite föör sexiga svar. Men det får jag väl skylla mig själv egentligen. Men vaddå skylla mig själv.. Jag längtar ju efter sex så jag blir sjuk ibland.. Ooh Ja, jag är kåt.. Och var hittar man något om inte på nätet.. Jaja, på stan då.. springa runt o viska i attraktiva människors öra... Vad gör Du ikväll? Hehe.. Skulle se ut det... Men det svåra med nätet är ju att man inte ser människan.. eller hör.. För även om någon stavar lite kråkigt så kan ju den vara väldigt rolig o nice ändå.. O en som man träffar på stan som verkar trevlig kke är en kratta på att skriva.. Jag vill ha både ock..

Men jag har iaf börjat få lite fart på mig.. Råkade av en händelse se en liten föreningsannons att det var en line dancekurs för nybörjare som började på torsdagkvällar o faktiskt så ringde jag o anmälde mig samma dag.. Det är KUL med line dance. O inte behäver man ha någon partner med, vilket är ett stort plus i kanten :-) Nu är jag lite sugen på att pröva riverdance också.. I över en månad så har jag letat efter det ordet.. Riverdance.. Nu ska jag bara leta efter en kurs.. eller Lord of the rings.. eller bara irländsk folkdans..

Skulle vilja åka till Irland jag.. o kke.. nu när jag inte behöver tänka på vovsan.. att jag kommer dit en vacker dag..

Tant...?

Har börjat kalla mig tant... I egentlig mening är jag ju inte det. Det är väl mer sättet jag tänker på, bryr mig inte så mye i vad andra tycker o tänker o vad som är inne eller inte. Försöker mest vara mig själv. Men iofs, det gäller väl kke för de flesta.

Idag är det 3 månader sen som min bästa vovsa somnade.. Det är fortfarande jobbigt o Fruktansvärt tomt hemma. Men man, eller iaf Jag, kan inte bara sudda bort nästan 9.5 år av mitt liv. Allt har sin tid o så småningom orkar jag nog le igen...


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!
Excess betyder utsvävning.. o eftersom jag är kvinna så blev det ett a efter.. Lite utsvävningar behöver vi alla lite nu & då :-)