2 brända..

.. våfflor men ingen brandvarnare som ylar.. antingen är batterierna slut eller också har jag lärt mig rökdraget efter 10 års övningar..

Men varför våfflorna brändes har jag inte den minstaste aaaning om.. skulle inte jaget klara 2 saker samtidigt..  näää, måste bero på att datorn är sååå snabla långsam..

Önskar alla en vårlig valborgsmässoafton med sjänsjungande skönsjungande sång o god korvgrillning..

Själv ska jag mumsa på våfflor, glass o sylt..

Vårkontraster..

060430_203417
Vårkontraster..

Solstrålar och sandalfötter..

.. gjorde att jaget lyckades lyfta rumpen o ta sig i kragen o börja fundilera på att fixa cykelpunkan på framdäcket.. o vid mitt-på-dagen-tid både jacka eller långärmad tröja var överflödiga tog hon verkligen tag i saken.. Smart var hon också! Tog ut en plastback o fyllde med vatten o innan däcket plockades av så kollade hon var ev luftbubblor kom från.. ventilen eller någonannastans på däcket.. det var någonannastansifrån bubblorna kom så då var det bara att demontera hjulet.. Gummireparationslappar hittades i allt-i-all-lådan, liksom kondomer vars bäst-före-datum var för cirkus 1,5 år sedan.. men vid närmare synundersökning av däcket så beslutade jag mig att åka o köpa ny både däck o slang eftersom gummi ju är en färskvara..

Hmm.. åka iväg med bilen o köpa nytt cykeldäck eller byta ut vinterdäcken på bilen.. med tanke på att jag nästan hellre cyklar än åker bil, i alla fall nu när det inte är halkigt, så fick bildäcksbytet vänta.. o tur var väl det.. När jag stod i den stora allt-i-allo-affären o inte hittade den storlek jag skulle ha så kom en jobb-bio-kompis.. hon sa att sportbutiken var öppen o där kan man få personlig hjälp! Vilken tur att jag började jobba med cykeln just när jag gjorde det för annars hade hela arbetet blivit nedlagt till en annan dag.. Nu fick jag personlig hjälp att hitta rätt dimesjang på däck o slang o kunde lycklig åka hem o slutföra jobbet..

Egentligen hade jaget tänkt lämna in cykeldäcket men eftersom solen tankat lite energi så är jag glad att jag gjorde det själv..

Däremot så måste jag åka iväg med bilen för att få däcken bytta.. Hjulmuttrarna var det inga problem att lossa.. kanske beror det på att jag var så grym i höstas o muttrade något om att skicka dem till metallåtervinningen eftersom de då stenhårt motarbetade mig.. tyvärr hade jag glömt att fälgar kan vara nog så irriterande när de sätter den sidan till.. speciellt vinterdäcksfälgar.. Kanske är de bara lite rädda för att än en gång tillbringa ett halvår instängda i förvaringspåse i en mörk källare.. men hallå, det har ju sommarfälgarna gjort.. o nu är det deras tur att komma upp o lyckligt rulla genom livet.. Nåja, det är ingen idé att reta sig på det man inte kan påverka.. o dumt att riskera träningsvärk genom att banka o slå sig förtvivlad på dem.. så jaget har beslutat att åka till en proffesionell däckbytare.. kanske på tisdag morgon.. Fast när jag kommer dit skulle det inte förvåna mig det minsta om fälgarna är snälla o rara o hoppar av alldeles av sig själva..

hmm.. fast jag undrar om det är fälgarna som vägrar släppa greppet om bilen.. eller bilen som vägrar släppa fälgarna..

Cykeln ser då i alla fall mycket gladare ut.. o det glädjer jaget..

Uppskatta det lilla
i livet,
så upptäcker du
det stora!

Fast känslan att gå i sandaler utan strumpor eller sockar.. är stort..

Skulle vilja..

.. jobba i teamet som gör Extreme Home Makeover på 3:an.. ett gäng som åker runt i amerikat, tror jag det är.. bygger om och till.. ibland nytt.. I dagens repris var det en kvinna som hade adopterat 2 pojkar som var drogberoende redan när de föddes.. hon hade tagit ett lån för att renovera huset de bodde i men entreprenören hade bara påbörjat jobbet o sen stuckit med pengarna. :-/ Eftersom de inte kunde bo i huset hyrde de in sig i ett litet vindsutrymme.. För någon vecka sedan var det en familj som hjälpte och stöttade handikappade barn.. Glädjen i arbetet teamet gör o det ofattbara som familjerna möter när de kommer hem, till ett Nytt hem, värmer så det känns ända hem i jagets soffa..
Visst finns det väl en underliggade orsak som kallas god PR för företagare som ställer upp med saker o pinaler.. men den driter jag fullkomligt i..

Innan, eller var det efter, var det en ny sånt där pengarnaellerkärleken-såpa.. 1 tjej o 12 (?) killar.. bara det att det fanns ett antal homosexuella killar i drösen av heterokillar.. o som jag försod det så vinner hon kärleken o pengarna om den kille som är kvar sist är hetero.. är killen bög så får hon stå där med lång näsa.. i dagens avsnitt skulle hon rata 2 killar o när hon sagt att de inte får vara kvar så får hon ställa frågan om de är gay eller straight.. Båda var straighta! Oooppsi.. vilken ånger hon fick.. Har hon missbedömt killarna är kan man inte se på en människa om den är homosexuell.. eller är killarna så bra skådespelare att de kan dölja det..  I bakhuvudet hörde jag resonemang om vilka hon skulle ratat för att till slut få pengarna.. o jag är Tacksam att jag inte satt bredvid den rösten (människan!) idag för då hade mina svar på det drypt av elakheter.. o till svar hade jag fått; Ja men, det var ju inte Så jag menade.. Frågan är då varför säger man saker man inte menar?

Hörde för övrigt på radion idag om ett par i 80-årsåldern som hade gift sig.. De hade umgåtts i 6 år o kände att nu var rättan tid.. de bodde 200 meter från varandra men skulle inte flytta ihop.. Men gifta sig ville de..

Idag hade varit en underbar dag att vara ute o cykla.. så jag hämtade hem den o i morgon ska jag kolla om det är ventilen eller punka på framdäcket..

Dagens förebilder.. som vanligt Monkey World och deras arbete med att rädda utrotningshotade apor från misskötsel, som ofta beror på okunskap.. Gänget i Extreme Home Makeover som som sliter en vecka för att underlätta en familjs fortsatta levande.. o så fick jag än en gång bevis för att det aldrig är för sent att gifta sig.. o att jaget har cirkus 40 år på att hitta den Rätta.. kan alltså luta mig tillbaka i soffan, eller trampa cykel, o låta rynkorna frodas i maklig takt.. =o)

Ögongodis =o)

060429_215418
Ögongodis =o)

Om..

.. Du
tittar ut o ser stjärnor
en kväll..
så är jag en av dem
och
Tänker på Dig!

Och när
jag..
tänder ett ljus
så lånar jag
Din värme
till mig!
Excessa

Det selektiva minnet..

.. gjorde att jag glömde cykeln i stan.. men jag kom i alla fall ihåg att ta med bilen hem.. o att komma ihåg 1 av 2 saker är väldigt bra gjort..

Än så vet jag inte hur mycket jag selekterade när jag var o handlade födoämnen men jag kom ihåg mjölk.. o tomater..
Godishyllorna passerade jag med så högt huvud att jag inte ens såg chokoladen som låg där.. o just Det, känner jag, att jag kanske kommer att ångra lite senare.. Fast då kan jag ta en hårdbrödmacka med leverpastej.. 

Kvällstidningarna valde jag medvetet bort eftersom jag inte orkar läsa om alla tragedier.. likaså de färgglatta veckotidningarna med alla tips om hur man kommer i form till bikinisäsongen..

Såg nyheterna i morse och de pratade om människohandel på ena kanalen o om pedofilhärvan på andra.. de hade hittat filmer som är inspelade i Sverige.. och Ja, det är så jävla äckligt att det knappt finns ord att beskriva det! Men är det Värre än de som är inspelade i andra länder? Jag tycker att oavsett var de spelats in så är det lika hemskt. Att vuxna (?) människor utnyttjar, tvingar, lurar, utpressar, lockar mm mm barn till något så vidrigt.. ^~§£%"^'~xX*&~' :-/ :-"(  Häng dom högt med ett snöre i det dom tänker med.. fast de tänker nog inte.. Orden för att beskriva vad jag känner fattas mig..

Blev glatt överraskad i veckan när jag upptäckte att måndag är ledig dag.. hade inte tänkt så långt som till 1 maj.. många tillrättameningar har det blivit; kan du på måndag.. Nej, jag menar ju Tisdag! Så i slutänden bidde det nog rätt..

Såg att det finns en 1,5-årig vovve som behöver ett omplaceringshem.. Saknaden gör sig påmind.. o önskan om ett nytt lejon gror.. men förståndet säger nej.. nu är ingen bra tid.. Förbannar förståndet o vill skicka det dit inga vägar bär.. men med bortavaro hela dagarna o förestående flytt så är de bästa förutsättningarna långtbortistan någonstans.. Sjunger lite.. Gillalalalala läget.. o lägger mig med förståndet.. Tacksam för det lilla jag har..

Pyspunka och motvind..

.. är inte alls roligt.. I morse var framdäcket tomt men eftersom jag har en väldigt behändig cykelpump, som också funkar till bildäck och fotbollar, tog det bara en halv minut att pumpa upp däcket till cirsuk 3 bar, en äldre enhet för tryck. 1 millibar= 1000 dyn/cm2.. hmm.. själv tror jag att jag säger 3kg.. fysikens regler o lagar är rena rama latinet för mig.. början på cykelturen gick lysande ända till jag mötte vinden.. den motarbetade mig idag och tillsammans med pyspunkan blev turen rena rama motionspasset.. Vid lunchtid så fanns det inte det minsta lilla bar i däcket o hemturen blev en busstur.. Absolut inte oäven eftersom jag fick sällskap av en mycket empatisk jobbkompis.. Cykeln får övernatta i jobbgaraget o i morgon ska jag bekväma mig med att motionera bilen så jag kan skjutsa hem cykeln för reparetioner..

Medlemslogginar är väldigt bra för då kan man skriva mail direkt till berörda istället för att sitta i telefonkö en halv dag..loggade in på "mina sidor" hos facket o skrev en fråga till dem.. satt o fundilerade o plitade ner det jag ville fråga om men när jag skulle skicka så hade jag varit inaktiv alldeles för länge så jag måsta logga in igen.. o alla mina ord försvann rätt ut i ingenstans.. fast jag hade inte alls varit inaktiv.. funderade ju på formuleringar o skrev nästan hela tiden.. Måste allt gå på ackord? o om det ska göra det så kan de väl sätta en röd varningstext; OBSERVERA att du har endast 10 minuter på dig att skriva och skicka iväg meddelandet.. eller också kan de sätta en nedräkningsklocka i röd fet stil över halva skärmen.. *suck* Tappade orken helt så jag får göra om det imorgon..

1/5 - 30/9 har vi sommararbetstid o får gå hem 0,5 timme tidigare på dagarna, men nu säger arbetsgivaren att kontoret måste vara öppet till 17,00.. Vi kan schemalägga så någon jobbar 08,00-16,30 o den andra 08,30 - 17,00.. Ingen är intresserad av det senare schemat så funderingarna gäller hur mycket dessa små halvtimmar är värda i pengar.. Jaja, det reder sig nog vad tiden lider..

Tomaterna är slut men jag tror jag ska testa något nytt.. rivna morötter, strimlad gurka o äpple + några rivna salladsblad.. Hade inget nyttigt med mig varken igår eller idag och jag Saknade det.. hmm.. tänk om jag börjat bli van vid några små nyttigheter.. En ny erfarenhet!  =o)

Cykelmusklerna..

.. fungerade alldeles utmärkt i morse.. Men jag tog det väldigt lugnt o liksom bara flöt med kändes det som.. tacksam att det är mest plant med en anings medlut o endast några korta svaga motbackar.. 20-25 minuter tog cykelturen o jag var inte svettig när jag kom fram.. Det var 3 plusgrader o jag hade lite svårigheter att bestämma vilken jacka jag skulle ha men bestämde mig att lämna den röda dunjackan hemma.. och det är jag glad för, för i den hade jag nog blitt svettig.. När jag cyklade hem så var det varmt även utan jacka.. + 55,4o F är varmt.. i alla fall för jaget som gillar vintern.. Om jag får önska något så kommer sommarens Maxtemperatur inte att överskrida 60 o F.. i alla fall nattetid..

Cykeln är en alldeles underbar uppfinning.. tillsammans med vinden vill säga.. o solen också då.. För med solen som möter ens ansikte och vinden i ryggen så känns det nästan som att man flyger när man trampar framåt.. Trampar jaget bakåt så kommer hon däremot ingenstans eftersom det bara snurrar pga av att det inte finns någon fotbroms.. Nej, enda vägen att ta sig är framåt..  och om det är motvind så blir det ju i och för sig lite jobbigt o förmodligen blir man svettig.. men vinden som är en sådan underbar uppfinning kommer att torka pannan i samma takt den blir svettig.. sen är det ju upp till mig att välja vilken växel jag vill använda.. Talesättet; Gå ut hårt o bara öka.. följer i alla fall inte jaget.. Hon går ut i lagom takt o så kommer hon förhoppnongsvis att orka ända fram..

I går i fikarummet när jag väntade på kaffemaskin kom en jobbvän o ställde sig bredvid.. hon berättade att hon just vinkat av sin man vid flyget.. han ska vara på andra sidan jordklotet 3-4 månader så hon var lite låg.. hennes ord räckte endast någon minut men de berörde.. avvinkningar är jobbiga även om man vet det är en begränsad tid.. Det var inte jag som vinkat av, men mina känslor trodde nästan det.. En kvinna som mitt i allt tar sig tid att berätta hur hon känner det.. ger mig förtroende och delger känslor som betyder så mycket för henne.. Jag är tacksam att ha henne som jobbvän!

Jag har packat ner en liten tuggtygknut i ryggan som jag tänkt ge till B o hennes Molly.. vältuggad men hållbar tuggtygknut som hjälpt mig o vovsan många gånger och låtit skor o andra ovovsiga saker förbli hela.. förhoppningsvis kan det hjälpa B o Molly till kanske något liknande.. Hoppas B är på jobbet i morgon fast annars så ligger den ju bra i ryggan tills hon kommer dit..

Lösningar på hur
man får saker
gjorda är att veta
vad man ska
lämna ogjort.
Lady Stella Reading


Cykelpremiären..

.. fick vänta till imorgon för när jag la mig igår så kom jag på att jag hade BARA pumpat däcken.. uppsmörjningen och bromskontrollen hade jag alldeles helt glömt bort.. eller var jag bara för bekväm o lite skraj för att det skulle vara jobbigt o kallt.. om det tvista de lärde..

Bekvämade mig till att ta bilen idag med den ursäkten att då kan jag åka o köpa lite cykelsmörjgrejor direkt efter jobbet.. o så en domkraft till bilen.. Jag har snart haft den här bilen i ett år och jag har ingen domkraft i den.. får jag punka så blir jag ståendes o kan inget göra förrän någon barmhärtig samarit stannar o vill hjälpa mig.. hmm.. o tänk om den barmhärtiga inte är barmhärtig.. om det vet de lärde ingenting heller.. men nu kan jag i alla fall fixa däckbytet eftersom våren nog har kommit för att stanna..

O cykelbromsarna är kollade.. bromsbeläggen behöver bytas snart men de fungerar! Smörjningen är utförd och det är bara att hoppa upp på den o trampa iväg.. och Japp, planer finns inför morgondagen!

Gläntade på köksluckorna när jag kom hem och såg en såsskål med stämpel från Rörstrand.. 561.. försökte leta lite på nätet om vad den kan vara värd.. svårt o hitta men jag tror den är från någonstans på -50-talet.. kanske skulle försöka värdera den o sälja om den är värd något.. för det finns ju ingen mening i att jag gömmer den i mitt köksskåp om det finns någon som saknar just den såsskålen.. Fast är den bara värd en hundralapp så kanske jag vågar använda den.. =o)

I morse när jag kom till jobbet o stack chefen in huvudet o frågade om jag hade haft det bra.. - Jo, hann jag säga innan hon fortsatte; men det har ju inte varit något vidare väder, men några dagar har det ju varit soligt.. innan jag hann säga något mer var hon borta.. hmmm.. Jag tror hon är lite stressad för att överchefen kommer hit på onsdag o då måste ju allt vara tipptopp.. men kan vi göra något annat än vårat bästa oavsett om överchefen kommer eller inte..

Dags för lite mental cykelpremiärträning..

Solstrålar o lervägar..

.. förmiddagspromenaden var som gjord för kanalbyggande så vattnet kunde rinna av vägen.. helst hade jag velat ha en spade med för det fanns hjuldikeskanter som liksom var för höga för en stövelklack.. Människan är nog gjord för skapande.. det gäller bara att hitta det som jag gillar.. idag var det kanalbyggande o i morgon kan det vara något helt annat.. som till exempel att göra en enfärgad tröja lite personlig med några enkla penseldrag.. jag har ett par svarta tröjor som jag fundilerat på att måla lite på.. absolut inga stora mönster.. kanske bara några prickar i olika färger..

Eftermiddagspromenaden blev till en massa lek o lite aktivering för både mig o gammelhårbollen.. uppletande av tygknut.. o nycklar.. inte för att jag tappat dem utan för att han är en sjujäkel på att leta reda på saker.. nästan 2 timmar blev det ute i solen så nu känns det i ansiktet..
Nyss kom grannen hem o då ville han ha tillbaka hårbollen.. fast när vi stod på gården o jag sen gick in till mig så tänke han följa med mig.. inte grannen alltså.. o det tar jag som att han har trivts här..

I morse plockade jag ihop tvätten o gick ner i tvättstugan.. o upptäckte att det var för igår som jag hade skrivit upp mig.. som tur var så var den ledig idag så jag har tvättat undan.. jag ska nog försöka komma underfund med ett bra sätt att komma ihåg tvättiderna för sen blir det en helt annan femma.. kanske någon form av planeringsalmanacka som hänger någonstans.. då gäller det bara att koma ihåg att skriva upp planeringarna i den..

Nu har jag planerat att jag ska göra veckans mat.. så då är det väl bara att sätta igång med det.. en grönsakssallad ingår också.. i och för sig bara tomat, gurka, äpple och krispsallad (eller heter det krispsallat? det är i alla fall gröna krispiga blad..)... men det är ju 100% mer än vad jag brukat ha.. Det kallar jag för framsteg..

Gammelhårbollen..

060422_193612
Gammelhårbollen för en stund sedan när vi var på kvällspromenad..

Det vita till höger är snö.. o det mörka till vänster är bra träningsunderlag för benmuskulaturen..

Ovanan vid sol, vindar o lerpromenader gör att jaget känner sig lite trött just nu.. men det är en skön trötthet.. ska göra mitt bästa för att komma ihåg hur jag fick den även när grannen hämtar hem honom i morgon kväll..

Nu ska vi softa lite i soffan innan kudden kallar.. o om gammelhårbollen väcker mig vid halv sju imorgon också så gör det inte så mycket, för då är jag ju tillbaka i arbetsuppstigningstiderna till på måndag när semestern är slut..

Någonstans vid 06.30..

.. började gammelhårbollen prata o tycka att det var dags att vakna.. jag försökte tala om för honom att det är lördag och då får man sova längre.. ibland kanske man till och med behöver det.. men attans att han lyssnade på mig.. fast han gav mig i alla fall 5-10 minuter mellan varje prat för att ge mig en liten chans att kliva upp.. efter en halvtimme gav jag upp o klädde mig.. Egentligen måste jag nog ge honom en eloge till valet av promenadtidpunkt eftersom det varit minusgrader i natt så var det väldigt lätt att gå.. o solen var också vaken.. fåglarna kvittrade o det var alldeles lugnt o stilla ute..

Solen var också vaken när vi tog långpromenaden.. men vägarna hade på något konstigt sätt blivit alldeles leriga o fulla med tjälskador.. hur jag än bar mig åt så hade jag nåt kilo lera på skorna.. Fast det var ju i och för sig bara bra träning för benen.. när vi kom tillbaka så blev det en stund lek i snön som ligger kvar på gräsmatten.. o även om det bara är någon decimeter så är det lite drygt att pulsa runt i.. fördelen var att sand o lera försvann på hårbollarna och mina skor..
Unghårbollen är transporterad till hussen och för tävlig.. Räddningstävlingar.. Jag önskar dem all lycka till som jag förmäktar.. Gammelhårbollen har jobbat med aktiveringsbollen en stund o ligger just nu o drömmer.. hoppas det är trevliga drömmar.. i alla fall så låter det som lek o ser ut som spring..

Slog på televisionen i eftermiddag o såg början av Du är vad du äter.. Har aldrig sett det från början förut men det jag sett får ju mig att börja tänka på mina mat- och rörelsevanor.. Jag äter sällan godis, chips, kakor, pizza eller går o småäter men vanorna kan absolut bli bättre..
Fast idag blev jag bara förbannad.. Jag vet inte hur man kommer med men troligen anmäler man sig själv.. Måste då den där renlevnadsmänniskan stå och förnedra människorna som vill ändra sitt sätt att leva.. Jag kommer inte ihåg vad hon sa men för mig lät det som; Är ni dumma i huvet eller? O vad är det för fel på mejeriprodukter i måttlig mängd.. jag har fått för mig det förebygger benskörhet.. däremot var det intressant att få reda på att sötningsmedlet som används, istället för socker, i lightprodukter är förbjudet i Japan.. 

På 8 veckor ska de förändra sina levnadsvanor och jag beundrar de människor som vill vara med.. de inser att deras vanor är tokiga och vill göra något åt det.. det verkar nästan som ett heltidsjobb och jag funderar på om de är lediga eller om de hinner med det i alla fall.. På slutet när de gjort framsteg så är renlevnadsmänniskan mycket positiv och glad för deras skull.. så slutet gott allting gott..

Hundkoll skrämmer mig.. antingen hoppar de över en massa steg eller så,,, ja, jag vet inte.. Men att rycka i kopplet när hunden ska sätta sig.. *ARG* Tala om för jaget vad för positivt hunden ser o känner i denna behandlig!  O så skulle de lära sig ett Nytt kommando idag (veckans repris) "Stanna kvar".. Jaha.. lämna hunden med ryggen till o gå flera meter.. Har filmarna missat 17 steg däremellan eller menar den där Jeppen att hundarna ska klara detta på första försöket.. Jeppen sa att hundägande ska bestå av 5% dominans och 95% kärlek.. eeeh.. Själv är jag inne mer på ledarskap o det har jag då inte byggt upp med ryck i koppel eller övningar som är så svåra för hunden att lyckas med..

Annat var det i dagens repris av TopDog.. hjärngympaövningar o hon som leder det sa att gör övningarna så lätta för hunden att den Lyckas första gången.. det ger den motivation till att vilja jobba mer.. och var det någon hund som inte alls fattade vad den skulle göra så skulle de få hjälp med att fundera ut andra infallsvinklar för att just den hunden skulle få känna roligheten i att lyckas lösa problemet..

Jaget har starka ogillnadskänslor för dem som kommer med pekfingrar o pekpinnar..

O nu ska vi se om det blir någon av hästarna har tänkt vinna på Olympiatravet.. alltså rätt hästar..

Det är skillnad..

.. på promenader och på.. promenader.. o det sitter enbart i jagets huvud..

När jag o bror var små (kanske 6-7 år), köpte "kära" föräldrarna en hund.. en liten pudel.. eftersom jag sett kort på honom så vet jag att han var svart som sot.. men jag tror jag kommer ihåg känslan av min hand mot hans päls.. så mjuk som sammet.. Vi bodde i ett hus i en liten by och hade stor gräsmatta.. och jag kommer ihåg att "kära" föräldrarna brukade gå ut med honom.. eller rättare sagt de ställde sig i dörren och lät honom rasta sig på gården.. men några ut o promeneraminnen tillsammans har jag inte.. Fast när jag blev kär i en av pojkarna i byn så brukade jag gå ut med honom.. o gå förbi huset där kärleken bodde..
Men när vi var till kusinerna som hade en tax, så gick det bra att vara ute o promenera med hundarna..

Kanske spelar minnen ett spratt.. men när jag ser tillbaka känns det som att den lilla söta svarta sammetslena pudeln bara var ett prydnadsföremål för "kära" föräldrarna.. något de ville ha bara för att andra hade det.. någon sorts statussymbol.. en av många..

Det är bäst att vara hänsynslös mot det förflutna. Det är inte vilka slag som träffar oss som spelar någon roll, utan vilka slag vi överlever! Och kom nu ihåg, och minns att det gäller Ditt förnuft, om inte ditt Liv!

Grannens hårbollar är här nu.. och vi har vart ute ett tag.. vägarna är leriga och snön porös så det enda som fanns att göra var att kämpa på i leran.. men det var en underbar promenad.. solen strålade och hårbollarna kom när jag ropade.. jag misstänker att det evenuellt kan ha med godiset i fickan att göra.. eller också tyckte de bara om mig litegrann så det var Därför de kom springande.. Jaget tror benhårt på det sistnämnda..

För ett tag sedan hörde jag inledningen för ett radioprogram.. någon hade undersökt varför barn till idrottande föräldrar ofta idrottade själva.. tyvärr var programmet på finska så jag fick aldrig reda på varför det är så.. Jaget misstänker i alla fall att det har med vanor från uppväxten att göra.. o att glädjen i att röra på sig /evenuellt/ kan överföras till nästa generation..

I alla fall ska Jaget ska träna på promenader i helgen.. o på måndag ska hon cykla till jobbet.. och hem också.. Om o utifall inget ointräffar händer förstås..

Vi lever i gärningar
- inte i år.
i tankar
- inte i andetag.
i känslor
- inte i siffror på en urtavla.
Vi borde räkna tid
efter hjärtslag. Den
lever mest som tänker mest, känner ädlast,
handlar bäst.
David Baily


hmm..

Ju mer jaget..

.. tänker desto mindre kommer det ut.. ord alltså.. Men det gör inget för då kan hon fundilera lite till..

Meilade till ringsekreterarfröken igår att jag inte kan komma på lördag.. och inte heller resten av kursen.. Inte för att jag inte vill gå men orken fattas just nu.. jag kan ju fortsätta, eller börja om en annan gång..

En liten orsak är nog kanske att jag brukar bli så snabla trött på våren när det börjar tina.. och när det tinar så blir det så himmelens tungt att vara ute o gå.. till o med när man kör bil så känner man hur leran suger tag i däcken och gör allt för att man riktigt ska känna att den vill stoppa en.. Om det är grått, mulet eller soligt spelar inte så stor roll men låt försjuttsingen vägarna torka upp.. Så fort jag sätter foten i leran så känns det som att jag ska fastna och bli stående där och då.. stirrande på all brunsvart fulsnö som finns runt ikring.. Var försvann den vackra vita gnistrande snön.. hmm.. förhoppningsvis kommer väl träden snart att sätta färg på tillvaron..

En annan orsak till orkeslösheten är nog kanske att jag ser Hela flyttprojektet istället för små delar som blir en helhet.. Ju mer jag tänker på vad jag behöver ha med mig och vad som ska förpassas till återvinning desto jobbigare blir det.. Inte så att jag har svårt att skiljas från saker när jag väl fundlirerar på om jag måste ha kvar det eller inte, men det blir så mycket på en gång..

Såg en dokumentär i eftermiddag.. Minus 58 grader.. Mikael Strandberg och Johan Ivarsson som färdas 10 månader och 350 mil
genom Sibirien.. I och för sig så kom dom hem för nästan 1 år sedan men det var spännande i alla fall!  Dom träffar människor som inte kan ta sig från ställen och de som gömmer sig av någon orsak.. men det som jag tänkte på är att människor hjälper varandra och de säger att de träffar de finaste människorna de någonsin mött.. När de ligger i tältet på nätterna o huttrar så de knappt kan sova så tänker de på att det finns de som hade det kallare..

Dom hade planerat färden länge och visste vars dom skulle.. men när de väl var på väg så kunde de ändå bara ta 1 steg i taget.. Själv ska jag bara genom 74 m2 och 11 kilometer på drygt 2 månader..

Lite perspektiv är nyttigt ibland.. eller kanske rätt ofta... tror jag..

I går bakade jag en kaka; Cappucino con Amore! Behövde bara tillsätta vatten o olja.. tillomed bakformen fanns i kartongen.. Väldigt behändigt! God var den också eftersom den numera är uppäten.. troligtvis av den däringa käringen som flyttat in..
I dag har jaget lyckats städa bilen.. o det är inte fy skam för någonstans måste det ju börjas.. o så har jag skrivit upp mig för en tvättstugedag.. fast jag måste kolla vilken dag jag bokade för det har jag glömt..

Nu när det är som mest lerigt ute är jag, men bara Lite, tacksam att jag är ensam för vovsan drog med sig mycket sand in.. och sanden saknar jag inte.. Men från i morgon till söndag får jag återuppleva lite sandhistorik.. Jaget har ännu en gång fått förtroendet att ta hand om grannens ögonstenar.. *GLAD*


En kärring..

Hej!

Om jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för er så att ni lättare kan förstå mig. En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Jag har säkert inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där. Hon är en listig jävel. Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne. När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild. Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka.
Jag tycker det är ganska grymt.

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men nej, hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis. 

Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig. Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom????? JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl. Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna. Men det är inte bara pengar som försvinner!

Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt godsaker som choklad, vin och annat gott.
Jag kan inte ha sånt hemma numera! Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort. Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.

Stackars kärring, för att vara en gammal människa é hon väldigt barnslig. Hon ändrar även på mina kläder så att dom inte längre passar mej. Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre. Speciellt det här är tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt. Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar.

Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står. Tv:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.

Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre. Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.

Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis???

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går, när jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln. Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.

Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på men då jag skulle ta ett nytt passfoto - vad tror ni då hände?
Just som det blixtrade till ställde hon sig framför mej!

SÅ NU FÅR JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT !!!!!

Fast, så länge man har roligt så får väl kärringfan försöka hålla jämna steg. . . . . . . . .

=o) =o) =o)

Att säga..

.. Nej! är svårt.. speciellt om man tror att man kommer att såra den man säger nej till.. efter tjat och meningar om att det är ju för Din skull Du ska göra si eller så kommer förmodligen Nej:et att bli ett Ja, okej, jag gör det för din skull.. Inom sig blir man ledsen och besviken på den som tjatade.. men mest på sig själv...  I vuxen ålder kommer funderingarna och tankarna.. Hur kunde jag vara så jävla dum att jag gick på samma sak om och om igen.. Skuldkänslorna och skammen att inte ha kunnat stå för det Nej som man sa.. som barn.. 1 gång.. 2 gånger.. oräkneliga gånger..

Kommer ihåg sist "kära" mor var hit (3-4-5 år sen ?).. hämtade henne på eftermiddan och när vi kommer hem till Mig så tittar hon sig omkring och jag ser att hon ser diskbänken.. o det fanns disk där, dock inte så mycket som det brukar finnas.. jag säger att Jag tar hand om det sen.. Tydligen hade hon öronproppar för det gick bara 10 minuter så tog hon hand om disken.. Okej, gör så tänkte jag.. När hon var klar kom hon och sa att jag Måste ställa undan en del porslin eftersom hon inte visste var det skulle vara.. Tack för att du diskade, jag ställer undan sen.. Efter 1 timme hade hon hittat egna stället eftersom jag inte gjorde det på en gång.. vilka blickar jag fick ska jag inte berätta..

Dagen efter när jag kommer hem från jobbet så har "kära" mor möblerat om.. min stryk- och avlastningsbräda är borta.. Jag frågar vad som har hänt.. - Jag ställde bort den för sÅ kan man ju inte ha det! säger "kära" mor..  Jaget hämtade tillbaka strykbrädan och ställde den där den Ska stå.. Lilla Jaget sa inget men jösses att jag tror hela stan hörde när jag ställde ner brädan.. Förhållandet mor vs dotter förbättrades inte efter den händelsen.. Toppen på isberget höjdes..

Det gör ont att tänka på sådana här händelser.. men förhoppningsvis har jag fått lite eftertankar.. och jag tror att jaget lärt en del på vägen.. Omtankar och närvarokänslor är attans så mycket viktigare än diskbänkar och strykbrädor..

För "kära" mor var hennes handlingar omtankar.. på hennes sätt och det hon lärt sig.. och då hade hon kanske inget annat val.. Jag vet inte! Bitterheten finns inom mig men jag försöker mest tänka på mig själv.. Egoistisk? Japp!

O förståndmässigt förstår jag, att som barn hade jaget inget val.. Idag har jag verktyg och kunskap att välja jaget i första hand... och det känns lika fel det ibland..

Hmm.. behovet av en
Avigsida måste nog omedlebart tillfredställas..

4 dagar..

.. av självomtänksamhet och återhämtning.. Fast jag har gått o kikat lite i skåp o sånt o fundilerat.. och jag planerar att inte ta med något som jag inte har nytta av när jag flyttar.. eller ja, så lite som möjligt i alla fall..

En kasse med gamla elektroniksaker som inte fungerar och en påse med gamla batterier åkte jag med till återvinningsstationen idag.. Egentligen är det ju konstigt att man, Jag, har kvar apparatar som inte fungerar.. som om jag skulle omskola mig till radiotekniker en vacker dag.. inte för att det är en omöjlig sak att omskola sig till, men innan jag blir klar med utbildningen så har nog mina saker blivit antika..

På hemvägen plockade jag upp cykeln som hade dammat igen i jobbgaraget.. tvättade av den ute och pumpade däcken.. vi får väl se hur mycket luft som stannar kvar eller om jag måste reparera/laga luften så den stannar kvar där den hör hemma..

Sen blev det lite oorganiserad rensning.. tömde övergarderoberna och hänggarderoberna på sånt jag aldrig i min vildaste fantasi kommer att använda igen eftersom jag inte siktar på att bli sÅ smal igen... det blev en sopsäck med ohela kläder som det bara är att kasta samt ett par kassar hela och rena kläder som jag antingen kör till Röda korset eller flyktingmottagningen..

För att få lite ombyte i rensandet så tog jag sen hand om köksbordet och kökssoffan.. haha.. hittade tidningar från 2002.. en massa korsordsbilagor med halvlösta kryss.. + en massa annat Gammalt.. det blev en 3 cm hög hög med Måste-spara-papper, 5-6 specialklubbstidningar som jag vill ha kvar + 2 rediga kassar som pappersåtervinningskontainern blir glad för.. bland återvinningspappret så hade jag 7-8 kollegieblock.. o det som håller ihop papprena är ju metall och jag satt o fundilerade ett tag hur jag skulle göra.. sen tog jag bort metallen.. kanske behöver man inte det men det var lite rogivande o sitta o snurra ut de där spiralerna.. och fundilera på vad man skulle kunna ha dem till.. När jag kom på vad jag höll på med sa jag till jaget på skarpen att det Enda hon får göra med dem är att slänga dem i metallåtervinningen..

O så har jag gjort en grovrengöring av köksfläkten.. huvvaligen så det såg ut där inunder.. det lämnar jag åt fanatsier att föreställa sig.. fast låt hellre bli för jag önskar ingen några mardrömmar om droppande fettbubblor som smyger omkring i ert kök när ni gått o lagt er..

Hittade ett papper när jag rensade i en hög.. om utträde ur kyrkan.. Eftersom jag döptes nån gång -63 så blev jag automatiskt med i kyrkan och har rätt till kyrkans tjänster som; Dop.. räcker väl om jag är döpt 1 gång.. Konfirmation.. avstod från det eftersom jag var anti till att alla gjorde det för presenterna dom skulle få.. jag fick ändå en moped av märket Puch Dakota, med förbehåll att jag skulle sluta röka.. oooppsi.. Eller avstod jag från konfirmaitonen för att tron fattades.. eller försökte jag göra mina föräldrar besvikna.. kanske försökte jag bara gå min egen väg.. Det var, i alla fall som jag kommer ihåg, ingen diskussion om varför jag valde bort.. fast det kan hända att minnet spelar mig ett spratt.. Igen! När jag är med i kyrkan så har jag också rätt till vigsel och kristen begravning..  och delta i kyrkans val.. Rätten till begravning och kremering berörs inte om jag går ur.. 

Kanske var det meningen att jag skulle hitta detta papper nu.. samtidigt som jag fann ett frankerat kuvert i en annan hög.. jag tycker varken till eller ifrån om kyrkan.. har helt enkelt ingen åsikt eller nåt sånt.. läser en del om andra religioner, förhållningssätt till livet, som känns rätt för mig.. Och de gånger jag går till kyrkan kan jag ju lägga något i kollekthåven istället.. om den finns kvar numer.. Och det går att gå med igen om man skulle ångra sig..

Dessa funderingar har inget med människorna som jobbar i kyrkan att göra.. de människor jag träffat som arbetar (?) i kyrkan, med eller utan prästkappa, har hittintills varit underbara människor.. fast jag måste erkänna att det är inte så väldigt många jag råkat på..

I morgon ska jag kanske samla hop några glasburkar till glasåtervinningen.. Förstår inte varför jag sparat på dem eftersom skogspromenader endast är just promenader för jaget.. syltning och marmeladdning överlåter jag åt dem som kan.. dvs matvarubutiken..

Ögongodis =o)

060418_194329
Ögongodis =o)

Kanske är jaget..

.. en lat och oansvarig människa.. eller en som försöker vara omtänksam om sig.. 3 dagar av ingentinggöra.. fast titta på televisionen är ju ett göra det också..

På Animal planet visar de
Monkey World kl 10,00 på lördagar och söndagar.. vaknade i tid både igår och idag och hann plocka fram frukosten innan de började.. För mig är det programmet en höjdpunkt.. de räddar och månar om utrotningshotade arter och ger apor ett nytt liv bland sina rasfränder.. Där skulle jag vilja jobba! Eller i varje fall åka dit på semester någon gång.. o förhoppningsvis kan det ske eftersom parken ligger i England o det är ju inte långt bort..

Somnade i soffan mitt i 4:ans 22-nyheter både i förrgår och igår.. vaknade vid 3-tiden.. vandrade några gånger mellan sängen o soffan innan jag somnade om, efter tidiga frukosten, vid 7..

Göteborg Horse show var fin att se.. Tänk vilket samarbete måste (?) vara mellan ryttare och häst.. en människa på 60-80 kg jämtemot en häst på 600 kg.. om hästen inte vill vara med så kan den bara kasta på huvudet o sticka..

I morgon ska det visst bli regn o rusk här.. tycker synd om Malmötöserna som ska hit upp o spela fotboll mot UIK.. hoppas de har packat ner långkallingarna för de lär nog behövas..

hmm.. det är visst söndag idag.. hoppas jag orkar vara vaken o se Six feet under..

Tjaa, är jag lat.. eller omtänksam om jaget.. Håller på det sista för vilan är nödvändig ibland.. att jag sen vaknar väldigt tidigt har nog mest med flyttplaneringen att göra.. men jag somnar ju om så småningom.. och i morgon ska jag allt ta en prommis och röra lite på mig..

Har fått en finne inne i näsan och det gör ont när jag trycker på utsidan.. Varför ska man, Jag, hålla på o trycka när det gör ont.. den läker nog fortare om den får vara i fred..

Försiktigt..

.. och blygt fick jag frågan för ett par veckor sedan.. av B, en kvinna på jobbet.. en mycket kompetent och kunnig kvinna i sitt jobb.. hon frågade om jag kunde och ville hjälpa henne lite med hennes nya, första, hundvalp.. det värmde mig och jag sa att det gör jag gärna fast jag är bara en amatör och ingen instruktör.. första träffan blev inställd.. men igår bestämde vi att idag på långfredagen skulle vi träffas..

Innan jag åker dit funderar jag på vad jag har att ge.. kommer fram till att jag kan bara ge utifrån mitt eget valp- och hundägande.. enkla, för mig Idag, övningar som byggde upp min o vovsan samhörighet.. övningar som bygger upp förtroende.. vardagsövningar.. Var Dags Övningar.. utan prestationskrav.. men med kvalitetskrav..

När vi möts känner jag hennes glädje i att ha en hund, en levande varelse som ger så mycket tillbaka.. jag ser hur hon lyser upp varenda gång hon tittar på Molly.. jag ser också rädslan som finns.. frågorna som snurrar i hennes huvud.. har hon gjort fel.. gör hon fel.. hur ska hon göra..

Vi satt i köket och pratade.. jag känner igen mig i henne.. frågorna.. osäkerheten.. Molly är en blandras och vi pratar raser.. en del hon mött har sett den ena och andra den andra rasen.. Själv vet jag inte vad jag ska svara.. inom alla raser så finns det rasvariationer.. ett väldigt brett spektrum.. men Molly är Molly! Jag visar några hjärngympaövningar inomhus.. och betonar att det är viktigt att börja med lätta övningar.. gör det enkelt för hunden att lyckas med det du tänker..

Vi tog en promenad.. jag ser valpen och valpbeteendet.. och B´s vilja att göra "rätt".. och än en gång känner jag igen mig i henne.. Det blev en skön promenad trots att jaget blev lite (?) anfådd.. vanan att traska i snöiga traktorspår har försvunnit.. eller är det konditionen månntro som tappats någonstans i soffan kanske.. 

Mer köksprat och kaffe när vi kommer tillbaka.. funderingar och frågor.. Jag säger att lyssna på Alla råd du får! Ta med dig det hem och fundera på dem.. tänk efter och se dig sen genomföra dem innanför ögonlocken.. ta den tid det behövs.. för tid är nödvändigt.. Molly är bara en valp.. ställ inte för höga krav..

När vi skiljs har hon fått mycket att fundera på.. och hon säger försiktigt att vi kanske kan göra någon uppföljning.. Hela jag blir varm och det vill jag gärna..

Värmen från mötet följer mig hem.. B och hennes känslor för Molly.. och jag önskar dem det allra bästa..

Jag hoppas jag förvaltade förtroendet jag fick i hennes fråga.. och att jag kunde hjälpa lite på vägen..

I dag mötte jag en spegelbild..

Energi..

.. kan aldrig ta slut.. eller hur det nu är med fysikens lagar.. minnet är som sagt lite.. vilande ibland.. eller är det så att energi föder energi.. mer energi alltså..

Varför är det då så lätt att hamna i den negativa spiralen som ju endast är energikrävande.. o hamnar man i den så är det svårt att hitta leendena.. omtankarna..

Är det rädslan för närhet som gör att det är lättare att hamna i den nedåtgående spiralen..

Är det rädslan att för att "förlora" den känslomässiga maktkampen som gör att vi stövlar rätt in i den nedåtgående spiralen..

Är det rädslan för att ...

I spegelbilden ser vi oss själva.. När vi möter en annan människa ser vi oss själva.. Alla delar finns där.. det vi inte tycker om.. OCH det vi tycker om..

Spegelbilden finns där hela tiden.. från olika sidor.. och olika människor.. och Vi har valet att välja vad vi vill se..

Beskriv den människa i Din närhet som Ger dig energi!

I den beskrivningen passar även Du in.. för i spegelbilden.. igenkännandet.. så beskriver du dig själv..

Det svåra är att se värmen hos oss själva.. men med träning så går det..


Att vara tacksam
och inte visa det,
är som att slå in en present
och aldrig överlämna den..

Önskar alla en..

En Glad och Fin Påsk!

Själv ska jaget njuta av ledighet och möjligheten att få somna om på morgnarna ända till 24 maj höll jag på att skriva.. mena april ju.. Det känns verkligen att det behövs nu..  eller rättare sagt är Nödvändigt..


060413_191219  På väg till Blåkulla.. =o)

Ps. Hittade inte läsglasögona så därför är bilden lite otydlig.. Ds


GLAD PÅSK =o)


Ta det lugnt i..

.. påsktrafiken.. 

Kolla läget på vägarna innan ni far..

Tråkdag..

.. på jobbet.. telefonerna är tysta.. Inget att göra..

Fantiserar.. planerar.. tar en
tripp till någonstans.. i Sverige.. bara för skojs skull..

Hundkoll..

.. ja, lite har jag kanske.. haft hund i 13 år.. gått kurser med dem.. utbildat mig till handledare.. aktiverat mig med mina hundar.. Men jag är ingen instruktör och jag har inte tävlat på elitnivå.. för oss var aktiveringen alldeles på lagom nivå för oss.. att vardagen fungerade o så lite tävling och utställning..

Jag gillade programmet.. fokuseringen på att det är hundägarna som ska utbildas..

Kände igen väldigt mycket från de kurser jag gått och hållit.. Första kurstillfället.. Det är väldigt svårt att ta till sig vad en handledare/instruktör säger till en.. Man tycker att alla tittar på en, man spänner sig o vill att hunden ska "sköta sig", och man är stel som en pinne..

- Var roligare!, säger instruktören, o gå inte och titta på hunden hela tiden. Det är inte du som ska fråga om den vill följa, den ska följa Dig för att det är kul..

Man hör orden.. reagerar med att bli ännu stelare o försiktigt pipa "duktig vovve".. Inom sig skriker man, Jag; Jag Är rolig.. ser du inte att jag slår volter och rullar runt i gräset..

När jag höll kurs så brukade jag visa med vovsan lite hur man kan och får vara ibland.. eftersom hon var väldigt lekfull så drogs hon till andra lekkamrater.. i en sådan situation hjälpte det inte om jag ropade, skrek, lockade.. den andra hunden var ju bara så mycket roligare.. Men om jag började slå kullerbyttor och lägga mig på rygg o vifta med fötter o armar.. Då blev jag roligare och hon avbröt det hon höll på med.. jaa, för det mesta i alla fall..

När en av de medverkande hundägarna presenterade sig sa hon att deras hund var som ett tredje barn.. men att det inte går att beskriva för den som inte upplevt det.. Och fast jag inte har några barn förstod jag precis vad hon menade..

Igenkännandet


Läderbältet
runt midjan
i hällorna på jeansen
sista hålet är nådd
snart räcker det inte till

I går
fanns det 3
eller var det 4
överblivna i reserv

Idag är de slut
finns inga nya att hitta
varken i märkesbutiker
eller
kom-hit-o-spara-pengar-när-du-handlar

Men en promenad
i
kvarteret
igenkännandelandet
en timme eller
kanske 2
halvtimmar

Den promenaden
underlättar
minnet kommer ihåg leendet
glädjetårar


Med endast ett klick..

.. städar du datorn och allt går så mycket snabbare.. stod det i en artikel.. hahaha.. Det klicket funkar inte i jagets dator eftersom den nästan är antik.. på hempromenaden, jo jag motionerade hem idag, bestämde jag att jag skulle "städa" datorn.. full av energi gav jag mig i kast med uppgiften.. gjorde som det stod i artikeln.. "programmet finns inte eller kan inte hittas" eller nån liknande ruta fick jag upp.. hmm.. nästa punkt då.. defragmentera hårddisken.. Jaa, det kan jag för det brukar jag göra på jobbdatorn.. hmm.. Inget defragmenteringsverktyg tillgängligt.. *suck*  På den tiden denna häck var ny så var det nog bara adm-personal som fick göra såna saker.. när jag rensade, i alla fall lite, så hittade jag program som var installerade 1998..

Men Tack o lov så fortsätter jagets gamla häck ändå att fungera..

Som hämnd till alla som skriver om datorstädningar men glömmer de gamla trotjänarna ska jag rekommendera en dag vid jagets dator.. förmodligen kommer deras frisyr att förändras i motsats takt till vad som händer när de är ute på nätet.. förhoppningsvis tycker de lite synd om jaget o skänker en ny laptop till henne..

O nu börjar ett nytt hundprogram på televisionen.. Kan inte hålla mig borta från sånt..

Solen strålade..

.. i eftermiddag o det kändes som om all ork helt plötsligt tog slut.. Kanske beror det på att jag slappnade av och slutade leta efter positivitet när snövädret avtog.. som om leenden bara skulle komma automatiskt när solen tittade fram.. men så är det inte.. att aktivt sluta leta leenden gör att i alla fall jag glömmer bort det..

I och för sig så hittade jag rätt fort tillbaka till leendet eftersom paketavin låg i postlådan när jag kom hem.. skynda skynde innan utlämningen stängde och jag hann.. o så har jag vart o tittat på lägenheten.. Jag har ju tackat ja till dne men inte sett den förrän idag.. jobbkompisarna tycker jag är lite tokig för den hade ju kunnat se ut hur som helst.. Det gjorde den inte! Hon som bor i den trivts väldigt o skulle gärna bott kvar.. fast då hade hon fått liiite långt att pendla.. ända till skåne..

Snart går det att börja cykla igen för cykelvägarna är så gott som torra.. o egentligen skulle jag nog ta hem cykeln o fixa till den.. smörja upp den o laga punkteringen.. Nästa vecka kanske för då har jag semester..

Fundilerar om jag ska gå o se UIK´s premiärmatch på måndag.. Malmötöserna kommer hit.. Hoppas det blir en liknande match som sista förra säsongen.. om jag inte kommer ihåg tokigt så blev det hemmaseger då.. Såg bilder från träningen i går, eller någon annan nyligendag, i morse på TV:n o då snöade det på dem och runt ikring låg det snöhögar.. men gräsmattan var grön.. haha.. gräsmatta.. som om de skulle vara utanför någons hus o träna.. fotbollsplan heter det ju.. Och det får mig, som Peter Harrysson säger, osökt att tänka på flygplan.. för det kändes ungefär som om jag flög hem när jag kom från lägenhetstitten..

Egentligen är det inte konstigt att jag inte känner mig speciellt hemma i matematiken och fysiken världar.. jag fascineras av dem men har lite svårt att få hjärnan att jobba med det.. tyngdlagen förstår jag nog litegrann för annars skulle jag nog lyfta o sväva bort någerst.. Ord kan däremot bära nästan varsom helst.. i alla fall med jaget..

Eftersom jag bestämt mig för att förebygga vissa saker och ting så ska jag nu träna lite på att knipa.. Egentligen är det ju konstigt.. våra tänder sitter i ett mörkt hål och de enda vi släpper in dit är tandutbildade.. alltså av okända människor.. och TV-reklamen pratar sig tokig på att förebygga karies o tandlossning.. När reklamen däremot "pratar" om ett annat mörkt hål så visar de bara inkontinensskydd.. använd det eller det så förvinner all lukt.. Men varför ska vi vänta så länge när vi kan förebygga själva orsaken och bygga upp musklerna.. Fast det är klart, knipkulor är ju bara en engångssumma och förhoppningsvis är det svårt att slita ut dem.. så då kommer ju inte företaget att tjäna speciellt mycket pengar.. Nej, då är det nog bättre med skydd som man måste köpa varje dag.. *suck*


Vi förlorar mycket
av oss själva,
när vi försöker
ha det som andra..


"Fjäderpennan och franska revolutionen"

Direkt när jag såg rubriken jag blivit tilldelad av Manon i Skrivarcirkeln, så tänkte jag; vilken revolutionerande uppfinning fjäderpennan måste ha varit när den kom. Tänk på allt som kunde börja tecknas ner på papper, istället för att bli inhuggna på stentavlor. Och vilken underlättelse det måste ha varit för alla dåtidens mödrar när de skulle läsa godnattsagor för barnen. Hmm.. det verkar som att jag sov mig genom historielektionerna för när jag letar lite fakta på nätet så slutade den yngre stenåldern ca 1500 f.Kr. och de första fjäderpennorna började användas av romarna under 300-talet efter Kristus. Nästan 2000 år skiljer.. snacka om minneslucka..

Fast i dagens samhälle gör det inte så mycket om man inte minns allt. Det mesta kan man ju hitta på internet. Om och utifall man har tillgång till en dator. Med tillhörande modem eller kabel så man kommer ut på nätet. För bara några år sedan hade jag en gammal skorv som jag bara kunde använda till.. ingenting! Hårddisken råkade bli rensad o så stod den bara där och var ful som stryk. För en dator är ju egentligen inte vacker.. eller..

Vilken himla tur vi har som lever just nu i detta.. vi behöver inte lyfta rumpen och traska iväg till ett bibliotek för att få reda på saker och ting. Fast i och för sig så finns det dom som har bibliotek hemma. Tänk ett helt rum fyllt med böcker. Stora sköna fåtöljer och alldeles stillsamt.. Men attrans vad mycket att damma den dagen luften inte går att andas där inne..

Om man däremot glömmer bort var man gömde den däringa lilla dosan till att betala räkningarna via internet ligger man lite risigt till.. Då blir det till att vandra iväg till posten och uppsöka en ledig lucka.. Fast posten finns ju inte numer utan det heter ju kassaservice och de tar hutlöst betalt.. Undrar lite om det är kassan eller servicen de tar betalt för.. Köerna är nog i och för sig väldans långa där så det går nog fortare att vända upp och ner på lägenheten, inbillar jag mig.. Varje månad faktikst..

Franska.. är ett romanskt språk som talas av ca 100 miljoner människor. Kallas också ibland "vulgärlatinet" eftersom det utvecklades från det latinska talspråket.. En gång i tiden för ungefär 30 år sedan försökte jaget lära sig franska. Bara för att jag tyckte att det lät vackert. Och så hade jag hört att tyskan bestod av enbart grammatik. Som jag minns det så var det mycket grammatik i franskan också och det sista året i högstadiet valde jag konst istället. Och betyget förvandlades från en fransk 2:a till en konstig 4:a!

Men en fras kommer jag allt ihåg.. Je´m apelle Lena.. stavningen är jag däremot liiite osäker på..


Revolution.. sjöng Beatles om. Från allra första början så hette de The Quarrymen. Deras stora genombrott kom 1963 i och med att Please, please me släpptes 11 februari. I april 1970 upplöstes gruppen.  Själv har jag inte lyssnat speciellt mycket på gruppen. Föddes ett halvår efter deras genombrott.. o så har jag glömt, eller förträngt, mina första 10-12 år.. men när jag väl hör en Beatleslåt på radion så kan jag i alla fall sjunga med i refrängen.. Men det kanske beror på att de spelas lite nu och då för någon skiva har jag inte..

Den franska revolutionen, den stora och politiska omvälvningen i Frankrike genomfördes av det tredje ståndet, borgerskapet (bönder fanns tydligen inte på den tiden). Den började 5 maj 1789 och avslutades i november 1799 då Napolenon tog/fick makten. Som alla ju vet från melodifestivalen 1974 så stupade Napoleon i den Belgiska orten Waterloo 1815..

Helt apropå fjäderpenna.. ordet penna är latin och betyder fjäder.. och den vanligaste fågeln verkar ha varit gåsen.. stålspetspennor började tillverkas i slutet på 1700- talet..Bläcket som användes har en alldeles egen historia som jag inte går in på här.. Men hör och häpna.. blyertspennan började användas redan under 1200- talet..

Ja, så kan det gå när en penna blev en fjäder..
Faktafel får ni reklamera till internätet.. Jaget är utan personligt ansvar för sådant..

Mitt ämne till En liten tant blir.. Signalhorn och trafikljus..


I går..

13 år
Klockan är vid 9-10 på kvällen och nybadad kommer hon ut från badrummet. Pappan sitter i köket. Ensam och ändå inte. Hans vän står på bordet. En ölburk. I ett ögonblick av glömska frågar hon om han sett fönen. I samma sekund orden kommer ut ångrar hon sig. HOn vet vad som kommer att komma. Men kanske har hon fel denna gång.

- Nej, säger han. Men mamma vet nog. Ring och fråga!
- Äh, jag behöver den inte. Håret tokar ändå, säger hon och förbannar sig själv. Varför tvättade hon håret över huvud taget? Och hur kunde hon glömma att hon lovat sig själv att inte fråga något.. hon går in på sitt rum. Pappan följer efter.

- Ring till mamma och fråga. Du ville ju torka håret. Ring! Nu!
- Det behövs inte säger hon, och jag har inte telefonnumret till hotellet.
- Telefonnumret ligger vid telefon. Det finns ingen ilska i hans röst, innerst inne tror han att det är av omtanke för dottern. Och hon försöker intala sig samma sak. Ändå vet hon, när hon slår numret, att mamman inte kommer att vara där. Bara hennes jobbarkompis som säger att mamman är kvar i restaurangen. Pappan öppnar ännu en vän. Stänger in sig i sig själv. Dottern stänger in sig i sitt rum. Så småningom somnar hon. På en kudde våt av tårar.

17 år
På väg till Öland. Mor, far och dotter. Solen strålar och det är varmt. Hon har lyckats övertala föräldrarna att hon ska få övningsköra, i alla fall en stund. Hon har kört på körskolan och det är bara någon vecka kvar till 18-årsdagen. Hon har till och med fått datum för uppkörningen.
De packar bilen och åker iväg. Hon får köra. Hon ler och känner sig stolt. Och hon hoppas inom sig att föräldrarna ska tycka att hon är duktig.
Men några förmaningar får hon allt..
- Du ser väl att det är rött så nu måste du stanna och vänta tills det blir grönt.. Mamman som sitter bredvid hjälper till att bromsa. Hennes fötter trycker hårt mot passagerarsidans golv..
- Såg du hastighetsskylten? Det är bara 70 här.. kör inte så fort!
- Jag kör bara 70..

Efter ett par mil ser hon att vägbanan är ojämn. Det är spår efter alla andra som åkt före. Ett spår för vänster hjul och ett för höger hjul. Men det går bra. Ända till vinden puffar bilen lite i sidled. Då blir det lite gungning fram och tillbaka men efter en stund hittar hon hjulspåren igen. Föräldrarna hade inte ens märkt något. Än en gång uttalar hon ord som hon redan vet svaren på..
- Varför gick bilen fram och tillbaka, frågar hon.
- Vad menar du, fräser mamman.
- Ja, den liksom gungade lite till vänster och höger. Men är det som vanligt igen så det var nog inget.
- Stanna bilen! Jag kör! säger mamman.
Hon stannar o mamman sätter sig vid ratten. Pappan bredvid. Hon själv i baksätet. Lutar huvudet mot rutan. Känner samma gungningar i sidled. Väntar på ett svar på sin fråga; Det var bara spåren i vägen som gjorde gungningarna, det var inget fel som du gjorde.

Men inget svar kommer från den stela, spända nacken framför.

Än en gång förstår hon inte varför hon ställer frågor. Varför kan hon inte lära sig? Att fråga betyder att hon inte klarar av det hon håller på med. Att fråga betyder att någon annan tar över. Att fråga betyder att hon inte kan. Att fråga är misslyckande.

Varför gjorde dom som dom gjorde.. svaret är nog av omtanke för dottern.. i alla fall i deras ögon.. Omtanke kan visa sig på många olika sätt.. och uppfattas på andra..

I går, när hon var barn, såg hon inget annat val än att göra sitt bästa för att dom skulle tycka att hon var en bra dotter.. Det har följt henne länge, att göra dem stolta.. Inom sig har hon upprepat en mening fylld med bitterhet; Jag vill INTE bli som mina föräldrar!

Hon har en del av dem båda i sig.. det kommer hon aldrig ifrån.. Men idag har hon valet att välja bort..

HON har valet att ställa frågor..
HON har valet att växa..
HON har valet att minnas..
HON har valet att välja bort..

Minnen gör ont och tårarna rinner sakta nerför kinderna..
Insikten att hon inte kan förändra dem..
Gör ont..
Det enda hon önskade var
en
kram

Det enda hon hör
är moderns röst som stolt säger
jag har bara slagit mina barn
en enda gång
och det var då de lekt med
tändstickor


Nödvändiga minnen för henne
så hon inte faller tillbaka i samma handlingssätt som igår..
Nödvändiga minnen för henne..
frågor är behövliga..
frågor är nödvändiga..
frågor som ger svar..

Aprilväder..

i kväll
släcker jag lampan
vilar näsan mot rutan
förundras över snöflingorna

Aprilväder
ofantligt varierande
liksom humorn
och humöret

Aprilväder
alla talar om
påverkar människorna
men ingen gör något åt det

Aprilväder
föder längtan till våren
längtan till sol
och värme

Aprilväder
Är vår
ombytligt
och lekfullt

Aprilväder
nysnön täcker gammelsnön
låter oss njuta
en stund till av det vita vackra

Aprilväder
ett yrväder
lockar och luras
skrattar o fnissar
o önskar åt oss
att vi ska njuta
av solen


Vaknade i morse..

.. o i drömmen var jag i vindsförrådet.. det var rena rama katastrofen där uppe o jag var fastfrusen i golvet o alldeles kallsvettig o visste inte hur jag skulle få ut allt.. i och för sig så är inte allt mitt.. en tjej som flyttade från huset för kanske 6 år frågade om hon tillfälligt fick ställa in lådor där o det fick hon.. tydligen har hon glömt bort dem.. eftersom jag inte vet var hon nu bor så sökte jag på eniro och hittade inte mindre än 438 st som heter samma som hon.. *suck* jag tänker inte ringa runt till alla dem o fråga om hon är hon.. får ja ginte tag på henne så kan jag ju åka o sälja böckerna till en som köper böcker.. För när det har gått så här lång tid så får hon lite skylla sig själv..  Fast hennes syster bor här ikring o av henne fanns det bara 4 st.. Om man söker på mitt hela namn så finns det bara en av jag.. Fast det finns det, egentligen, av alla eftersom vi alla och envar är unika :-)

Var upp på vinden o kollade och mina flyttkartonger som jag samlat på mig under 10 år är kvar.. Ibland är det faktiskt bra att spara på saker som kan vara bra att ha någon gång i framtiden.. kartongerna har vart där i 10 år så nu är de nog tillräckligt utvilade för att orka med nästa flytt.. om nu inte några husmusar varit o gnagt på dem.. *hoppas inte*

Inte blev det någon vinst på travet heller.. men det gör inget.. 20 kr får jag unna mig att ha lite spänning på lördag eftermiddag.. För hästarna måste ses på TV:n o hejjas på så det står härliga till.. fast ibland, eller ofta, så har meddelandet om vilken häst som ska vinna gått fram till fel häst.. hmm.. den telepatiska förmågan räcker inte till alla gånger.. men det kanske beror på att hästarna har proppar i öronen.. inte konstigt i så fall..

Lördagar är sköna dagar då inte speciellt mycket händer.. ja, förutom på televisionen då.. tittade på Top Dog.. det är ju  inte enbart en skönhetstävling, även om det var det idag, utan hundarna får träna på många saker.. Tänk att få umgås heltid med sin hund i 10 veckor.. jaa, om man inte åker ut förstås.. Valle och Majken är mina favoriter.. vad deras matte o husse heter kommer jag tyvärr inte ihåg..

Nu är det bara 4 arbetsdagar kvar sen har jag semester.. fast i och för sig är det inte 4 hela dagar för på torsdag får vi gå hem 1 timme tidigare.. när vi var kommunala fick vi sluta till lunch.. men 16 istället för 17 gör kvällen rätt mycket längre i alla fall.. :-)Hmmm...

.. fundilerar angående förra inlägget..

Är det okej att klaga på klagande.. eller hamnar jag i samma fack som dem?

Läser en bok just nu.. ja, har i alla fall börjat på den.. Att hjälpa sig själv av Dave Pelzer.. Det är den fjärde boken han skriver o jag har inte läst de förra.. Pojken som kallades Det, Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde.. Den handlar ju inte alls om vädret men en punkt som han betonar skriver han:

* Begränsa din exponering för negativa omständigheter och gör det bästa möjliga av dem.

Man, Jag, kan ju inte förbjuda alla i fikarummet att klaga på vädret.. men jag försöker göra det bästa av det o se vinden i ryggen o en takdroppe som missade nacken innanför jackan som positivt..

Tror jag ska måla en tröja med texten:


Dåligt väder idag?

Försök förändra det!
 :-)

Fast man, Jag, behöver tömma tunnan ibland.. o inlägget vart mildare än det jag tänkte när jag promenerade hem i dag.. i snögloppet men med vinden i ryggen..

Fick ett brev i postlådan idag.. nya kontraktet i lägenhetsplan.. ska mäta o planera.. en liten söt lägenhet är det.. o jag får hälften så mycket att städa mot vad jag har nu.. o diskbänken rymmer inte alls lika mycket som denna.. fast det går ju att stapla på höjden om man har bra balanssinne..


Jag är Tacksam...

.. att denna arbetsvecka äntligen är slut!

Det enda minne jag har av veckan är allt detta gnäll på vädret.. Visst har det snöat o blåst så det går knappast att kalla det för vår än.. men vad kan vi göra åt vädret? Ingenting! Så varför ödsla tid på ständig klagan.. den tar ju bara så fruktansvärt mycket ork, i alla fall tär den på mig..

Jaget har försökt se det lite från den positiva sidan;

- Ja, men jag är i alla fall glad att jag inte behöver cykla i motvind.. :-)
- Ja, men vi sitter ju inne o här snöar det i alla fall inte.. :-)
- Nej, det var inte kallt att gå för jag hade långkallingar o mössa på mig.. :-)
- Vad, fick du takdropp i huvudet.. vilken tur att det inte hamnade på nacken innanför jackan.. :-)
- Ja, det blåser, men vi har ju i alla fall medvind.. :-)

Det har inte funnits någon ironi (hoppas jag) i det jag sagt för jag har verkligen menat det! Många oförstående blickar har jag fått.. o det finns de som sagt att jag är lite konstig..

Varför är det så lätt att falla in i negativt tänkande.. o en längtan efter annat.. som när det andra kommer ersätts i en längtan efter ytterligare något.. Mitt i vintern längtas det efter ljusare tider.. när ljuset kommer längtas det efter värme.. när värmen kommer så är det för varmt..

Varför klaga på vädret när vi inte kan påverka det? Varför se enbart det negativa? Är det kanske för att det är lättare att hamna i en negativ, nedåtgående spiral som bara snurrar på.. o har man väl hamnat där så krävs det så mycket för att börja tänka om.. o tänk OM någon tycker man är lite konstig..

I sommar när de klagar på att det är För varmt.. då lovar jaget att hon ska hålla med dem!

Men fram tills dess så fortsätter jaget att försöka se det på den positiva sidan..


Varför männen..

.. kissar stående...

När Gud hade skapat Adam och Eva, hade han två saker kvar som han
tänkte ge till dem.
Gud sa:
- Jag har två saker kvar till er, den ena är konsten att kissa stående...
Adam avbröt:
- Jag, jag vill ha den, det skulle vara riktigt kul, livet skulle vara
mycket lättare och roligare!
Gud tittade på Eva som nickade och sa:
- Varför inte, det är inte så nödvändigt för mig.
Så Gud gav Adam den här gåvan. Adam skrek av glädje, hoppade upp och
kissade runtom, skvättande på väggarna och sprang till stranden och kissade
och beundrade mönster han gjorde i sanden.
Gud och Eva tittade på Adams glädje och Eva frågade Gud:
- Och den andre saken som Du skulle ge bort som gåva?
Gud svarade suckande: - Hjärnan Eva, hjärnan.

En röd bil.. Tack!

En röd bil.. Tack!

hastighetsmätare

verktyg


I går kväll..

.. gick det inte att få någon uppkoppling.. det spelade ingen roll att jag var envis som en.. röd gris.. det tutade bara som att det var alldeles för trångt på ledningarna.. så jag lekte med mobilen istället o upptäckte att det i alla fall gick att skriva kommentarer via den.. Kanske har jag ett Stephen King-modem som lever sitt egna lilla liv.. det är bara att hoppas att det inte kommer o äter upp mig på natten.. sladden är lång till det så om det vill så kan det smyga sig på mig när jag sussar som skönast..

Till för några år sedan läste jag nästan allt av King.. gillade känslan att av inte ha kontroll på saker o ting.. vad som helst kunde hända.. o skräckkänslan efter ryggraden var underbar.. Nu är det länge sedan jag läste något av honom.. kanske var det en flykt från verkligheten.. o kanske har jag blivit lite modigare idag o ser dagen som den är.. Kanske fann jag i hans böcker något som jag önskade skulle drabba andra.. för jag vet att jag har varit osnäll.. och oglad.. bara sett fel i allt.. som andra gjort.. o oavsett hur de gjort saker o ting så har jag tyckt det blivit fel o då har de ju naturligtvis gjort fel med flit bara för att jävlas med mig.. men jag vågade ju inte säga något till den berörda personen så varenda dag var en kamp som jag måste ta mig genom.. Idag blev jag påmind.. en kund ringde o gjorde en bokning som måste göras inom 1 timme och jag fixade det men muttrade lite.. efter 5 minuter ringde hon igen o avbokade samma sak.. o jag blev bara liiite mer irriterad och det hördes nog på mig.. då föklarade hon vad som hänt och det var inget som hon kunde påverkat.. både kunden o jag är beroende av andra.. så vi vinner ju inget på att irritera oss på varandra.. samtalet slutade i samförstånd och leenden.. Sånt slut Gillar jaget!

För övrigt så sussar jag numera skönt sedan jag införskaffade en nackkudde.. efter bara några nätter så har spänningarna i nacken o axlarna nästan försvunnit.. men jag ska nog unna mig lite massage på fredag ialla fall..

Igår strålade solen o jag tror att minst 1 dm av snön försvann.. takdropp o smältvatten som rann ner i dagvattenbrunnarna.. o när jag lutade mig mot solväggen så längtade jag efter ett par gummistövlar.. lusten att med klacken göra rännor för vattnet var stor.. tyvärr hade jag bara tofflorna, de fotvänliga, på mig så smältvattnet fick rinna som det ville..

I dag har det varit snöväder nästan hela dagen.. o många röster i fikarummet längtade tillbaka till gårdagens sol.. några arga.. andra uppgivna.. o jag förstår dem.. för har man lämnat långkallingarna o mössan hemma så känns det kallt när snövindarna kryper innaför skinnet.. *inte ett dugg snäll jag*

När jag klev på bussen i eftermiddag så sa jaget, med ett leende, till chauffören; ja, idag ska man vara glad att man inte behöver cykla i motvind.. först tittade ha lite förvånat på mig, sen skrattade han.. =o)

Pysslolös?

.. testa något av detta ..
 

Förändringar..

.. skapar frågor.. Nya frågor..

Internet ingår i hyran.. kan jag då säga upp hemtelefon och skaffa IP-telefoni.. men måste man ha en dator modell nyare för det.. hmm.. kanske bäst ringa hyresvärden o i alla fall kolla vilken leverantör de har..

O den däringa elen.. jag har ingen lust att ge mig in i den djungel som jag bara hittills har ögnat igenom rubrikerna i tidningarna på.. hmm.. kanske kommunens konsumentvägledare har några tips..

Nu ska jag mäta kökssoffan för den kanske får plats hos en jobbkompis..

Någon som vill ha en vävstol?

O varför ska jag ha kvar en massa vinylplattor för när jag aldrig spelar dem..

Praktiska frågor är lätta frågor.. 

för pinaler o saker frågar sällan varför man gör som man gör..

Landskapet förändras..

grävmaskiner, lastare och dumprar
skyfflar undan skogen
träden försvinner
och ger plats för
nya..
kommunikationsvägar

90 har blivit 70
och
70 blev 50
Hallå.. bromsa..
ha inte så bråttom!

Du hinner nog fram ändå
dit Du är på väg..
Lätta på gasen
och
njut av utsikten..

Stanna en liten stund
kliv ut och sträck på benen
Förundras över förändringen


Följ stigen som leder in i

den djupaste skogen

finn stubben

som väntat på Dig..


Slut ögonen

och unna dig en stunds

varande

med vindens sällskap


Lyssna på tisslet o tasslet
och viskningarna..

är det nyfikna rumpnissar

som smyger kring Dig

och Din stubbe

Det lär du aldrig få veta
för öppnar du ögonen
är de borta med vinden
som smekte Din kind
och
en halv evighet
försvann i samma sekund..


 
Excessa

Hoppet
är en bevingad varelse
som fladdrar i själen
och sjunger en melodi -
utan ord.

 
Emily Dickinson (1830-1886)

 

 

Jaget gammalt?

..inte alls..

"På min tid var inställningen till saker och ting annorlunda. Till exempel så tyckte inte kvinnorna om sex. Ja, det var i alla fall vad de sa åt mig."

"När jag var i din ålder hade vi inte låtsashundbajs. Vi hade bara riktigt hundbajs och ingen tyckte att det var ett dugg roligt."


"På 70-talet hade vi ingen rymdkapsel att vara upphetsade över. Vi fick nöja oss med folk som gick omkring på månen.""På min tid hade vi inte speciella restauranger som serverade hälsomat. Varje dag åt vi mängder av lätt igenkännbara djurdelar, tillsammans med potatis dränkt i fett från samma djur. Och vi är alla starka som AAGGKK-GAAK. Urrk. Duns."


"På min tid hade vi inga miniräknare. Vi fick räkna addition på fingrarna, och när vi skulle räkna subtraktion var vi tvungna att amputera en del av fingrarna."


"På min tid fick vi aldrig höra den där smått utskällande rösten som sa "Dörrarna stängs". Vi gick på tåget, dörrarna stängdes, och om din hand stack ut skrapades den mot tunnelväggen hela vägen till Silver Spring-stationen och var en blodig stump vid ankomsten. Fast tågbiljetten kostade bara en dollar."


"På min tid hade vi inget vatten. Vi var tvungna att själva slå ihop väte- och syreatomer."


"På min tid hade vi inte Astrid Lindgren. Nej, vänta. Jo, det hade vi."


"Barn av idag tror att världen kretsar kring dem. På min tid kretsade solen runt jorden och jorden satt fast på ryggen på en jättesköldpadda."


"På min tid bar vi byxorna uppdragna ända till armhålorna. Vansinnigt obekvämt, men vi såg eleganta ut."

"På min tid var inte "60 minutes" bara en bunt gråhåriga liberala 80-åriga män. Det var en bunt gråhåriga liberala 60-åriga män."


"På min tid hade vi inte virtual reality. Om en enögd barbarisk krigare jagade dig med en yxa var du tvungen att hoppas att du kunde springa ifrån honom."

Jaget har inga citat över huvud taget för dem har hon glömt..  
Humorix.nu hjälpte henne komma ihåg gårdagen..


Vaknade lite chockad..

.. o fundilerade på om jag drömt att jag ska flytta.. hjärtat hoppade några extraslag.. hallå, vad håller du på med? Ska du verkligen lämna det här stället? Tänk på vilken städning det krävs (glöm inte dra fram spisen o kylskåpet..).. rensning av allt som bara ligger o skräpar.. o så måste du faktikst tvätta fönstren innan du lämnar stället..

Mina fönster är en historia för sig själv.. smala och höga.. med spröjsar så i varje ett av dem finns det 12 rutor.. enskilda rutor med kitt mellan varje.. kitt som är gammalt o torkat.. 5 fönster + 1 brett med 3 öppningar.. 6,5 * 12= 78.. o så ska de tas på båda sidorna.. = 156 st sidor som ska tvättas..

Måste jag ta med mig alla gamla Hundsport o rasklubbstidningar.. de som ligger på hög o som jag inte tittar i längre..

2 fåtöljer ska i alla fall köras till returmarknaden.. men kökssoffan.. går det sälja den tro.. tveksamt, men kanske Myrorna vill ha den.. vävstolen då, någon som vill ha en vävstol? Bara att komma o hämta! O min gamla kasettbandspelarradio.. vinylskvivorna o stereon.. hmm.. ju mer jag funderar desto mer finns det som jag, nog kanske, inte kan ta med mig..

Separationsångest.. Fast huvudet säger att jag kommer klara mig gott ändå..

Nya bostället ligger i utkanten på stan med många cykel- o gångvägar.. o stigar i skogen.. så när jag är ute o går kommer jag att möta människor.. något som är sällsynt här.. Mötena ser jag fram emot.. inte så att jag måste stanna o hälsa o prata med alla.. det är tillräckligt att bara mötas ett ögonblick..

Mängder med blomkrukor har jag också.. tomma..

Våra små båtar hissar segel
på ett okänt hav.
Vi är en del av något förunderligt.
Havet ligger märkligt spegelblankt,
himlen är översållad med stjärnor.
Och vi lever
mitt i detta.

 
Pam Brown, F. 1928

 

 

Jaget är en..

Bulldog

Engelsk bulldog
Bulldoggen är en cool livsnjutare av rang. Den ser tuff ut, men har inte riktigt koll på vilket skrämmande intryck den kan göra på såväl människa som andra hundar. Den börjar aldrig ett slagsmål, det behöver den inte. Tvärtom så förväntar den sig att alla är lika fredliga som sig själv. Bulldoggen lever under devisen "peace, love and understanding annars får du riktiga problem". Skulle den dock mot förmodan hamna i slagsmål är det bara ett som gäller; vinna eller dö. Många skulle nog kalla bulldoggen för den perfekta hunden, lugn och sansad. Den skäller nästan aldrig. Och sist men inte minst, en bulldog älskar att åka bil, tåg, båt eller flyg. Den är lättskött och behöver inte alltför mycket motion

o det har inget med jagets frisyr att göra..

Hittade testet hos den söta Cocker Spanieln Maleandro =o)

Ett telefonsamtal..

.. som jag visste skulle komma för med jämna mellanrum har hon ett behov av att tala om hur ledsen jag gjort henne.. för jag har inte ringt.. o eftersom jag inte ringt så vet jag ju inte om hon är levande eller död säger jag att jag hoppas hon har det bra.. inte har jag ringt U eller B heller.. vill jag inte ha reda på hur dom mår.. O jag hör hur kontrollbehovet styr henne.. har du kvar bilen, jobbet, lägenheten.. när jag säger att jag ska flytta så frågar hon men varför då..

Gårdagen kan jag inte göra något åt.. o det hjälper inte att lägga den i kvarnstenen i magen o älta den än mer än vad jag gjort för inget av igår kan förändras.. Den enda förändring jag kan göra av något.. är mig själv.. att börja leva här och nu.. och börja ta ansvar för den viktigaste människan i mitt liv.. Mig själv!

Att ta ansvar för sig själv.. inte så lätt.. när vissa känslor nästan varit förbjudna.. och andra förträngda.. Uppväxt o inlärt beteende att det värsta du kan göra är att trampa andra på tårna.. blir du arg, sårad eller ledsen så stäng in dig på ditt rum o prata inte om det.. för du missförstod nog bara o inbillade dig allt..
Att mötas med orden; Men vad tjock du har blivit.. var ju bara av rena rama omtanken om mitt yttre..

Kanske skulle jag säga det rätt ut till henne vad jag tycker.. men det får bli en annan dag.. för det skulle inte hjälpa mig det minsta eftersom jag inte har någon ork att ta emot hennes självömkan o martyrskap..

Hon har fått verktyg.. tips på böcker som kan underlätta hennes situation, och adresser dit hon kan gå om hon vill.. Det är det enda jag kan ge henne; Verktyg.. hur hon använder dem är upp till henne..

Så än en gång sa jag bara att jag försöker hitta det som är viktigt för mig.. o visst kan jag ringa någon gång; När jag har något att säga..