Radioreklamen..

.. berättade om erbjudande både här o där på den lokala marknaden..

En handlare hade många produkter till bra priser.. och som sista mening i reklamen sa rösten; Vi har även fått in ett mindre parti skönhetsfel.. Välkommen!

Johodu, tänkte jag.. den frasen lockar nog måååånga kunder.. i alla fall till skratt.. 

Antingen har jag kommit in i den åldern när jag bara hör det Jag vill höra.. eller har jag månntro aldrig kommit ur den åldern..

Vilket som.. meningen fick mig i alla fall att le med hela kroppen..

Idag är det..

.. 3 månader sedan hon ringde..
- Hej, hur är det? frågade hon..

- Jo, tack, det är rätt bra! Jag har sagt upp lägenheten idag o flyttar om 3 månader.. jag tror att jag lät uppspelt o det kändes som att förväntan  var mitt första namn..

- Men vARfÖR ska du göra det då? frågade hon.. Ja, hon kan verkligen sin sak med att ta ner en på backen..

- För att jag behöver förändring.. för att komma vidare.. sa jag..
inom mig tänkte jag; Vilken rätt har du att ifrågasätta det jag gör.. mina handligar..

- Jahaaa, vart ska du flytta dÅ? Du ska väl inte flytta frÅN stan?

- Nej, jag ska bara flytta till andra sidan.. o jag är lite less på den här lägenheten..
inom mig tänkte jag; Är det så svårt att förstå att precis Allt är annorlunda för mig idag..

Kanske tror hon att jag inte skulle tala om vart jag flyttat.. att jag helt enkelt vill försvinna..
Men det har aldrig varit meningen.. o flyttkort har jag skickat..

Kanske ville hon att jag skulle be henne om hjälp..
Men jag vill inte ha henne hjälpandes.. ifrågasättandes om varför o hur jag gör mitt.. försökande att få ta över o styra o ställa som hon tycker att saker o ting BÖR vara..

Visst tänker jag på henne ibland.. o jag vill henne inget ont.. eller är jag så arg på henne att jag vill ge igen för sånt som hon gjort när jag var liten..

Inom mig så vill jag skydda henne från mina känslor.. mina känslor av att ha blivit sviken av hennes handlingar..

Men jag kan inte bara klampa på o vräka ur mig det som finns här.. inom  mig..

O trots hennes ständiga fråga; Vad gjorde jag för fel.. hur hade jag kunnat göra annorlunda.. så är det hennes att fundera på..

Jag har fullt upp med att jobba på min egen förlåtelse gentemot det barn som bor o lever i mig.. All energi går åt till det..

Och det är där jag lägger energin!

Letar leenden o omtankar.. fyller på energiförrådet med hjälp av andras ord o omtankar..

Idag så vet jag att; Jag är inte ensam!
Om jag bara vågar titta upp så finns där massor med underbara människor som är precis som jag.. eller i alla fall näst intill..

Tack!

Det är skillnad..

.. på fart.. o fart..

Hörde i fikarummet att det pratades om semestrar o bilåkning.. vägarbeten o hastigheter..

En av dem som satt där sa att när man ska någonstans så vill man ju komma fram så fort som möjligt.. o har man en tid att passa så går det ju fort.. o är det inga andra bilar ute så spelar det ju inte så stor roll om man åker lite för fort..

När hon sa det minns jag hur hennes kommentarer var tidigare i våras.. om trafiken i hennes bostadsområde.. där alla som åkte förbi körde som ena biltjuvar..

Hon är inte ensam om att resonera så.. i morse när jag åkte iväg var det nästan ingen trafik.. men jag valde att ändå puttra fram i 50 km/h.. eller var det 52 kanske.. rätt vad det är kommer det en bil o åker om mig så det bara fladdrar i gardin.. ok, han kanske var sen till jobbet men är det inte bättre att komma senare än inte alls.. om han inte var brandman eller hade nåt annat räddande yrke..

Den här tanten jobbar i en reception o har sina regler för arbetet.. iofs rätt okej regler.. har hon rast får kunderna vänta.. o pratar hon i telefon får nästa vänta.. o visst behäver hon sätta gränser för att det inte ska bli kaos..

Men hur ska vägarbetsmänniskorna kunna sätta sina regler o gränser.. förutom med hastighetsskyltar o eventuella trafikljus.. Vad ska de göra med dem som inte följer detta.. ställa sig mitt i vägen.. eller gå så nära passerande bilar att de skrämmer förarna.. hur de än gör så gör de det med sitt eget liv som insats..

Jo, jag har förståelse för dem som åker fort.. men också för dem som vill att andra håller hastigheten..

men ju mer jag förändras.. desto mer känns det som att det handlar om respekt.. respekt för dem som står utanför bilen.. barnen som leker vid sidan av vägen.. arbetarna som gör sitt jobb på våra vägar.. oavsett om det är mitt på dagen eller mitt i natten.. hastighetsbestämmelserna finns där för dem som bor där jag åker.. ibland kan det verka oförståeligt men vad vet jag om vad som döljer sig bakom nästa kurva.. eller på andra sidan bullerbarriären..

Oavsett hur många gånger.. eller hur ofta jag blir omkörd.. så fortsätter jag att göra mitt bästa för att hålla hastigheten som, pga det ena eller andra, är bestämd.. För mig handlar det just inte så mycket om lagar.. utan mer om att respektera de som är bredvid o på vägarna jag åker..

Kvartersbutiken..

.. förärades mitt första besök idag efter jobbet.. i o för sig så vet jag var den ligger eftersom jag har en kompis i det området.. o jag har tittat in nån nång förut för flera år sedan.. men då hade jag sällskap o när vi gick ut så gick vi åt andra hållet än där jag parkerat cykeln idag..
Kanske var det därför som jag efter butiksbesöket ´vaknade´ upp på fel sida av butiken.. ståendes förvirrat medans ögonen febrilt letar efter cykeln.. rädd att den blivit nappad på den korta stunden jag var borta..
När jag vaknar o tittar mig omkring ser jag att så hÄr såg det inte ut när jag gick in..  o knappast att någon hunnit bygga om på en kvart.. leende går jag in i gallerian igen o hittar en annan utgång.. o se.. där väntar min trogna följeslagare sen 5 år..

Lättad grenslar jag cykeln o trampar iväg.. dit näsan pekar.. hinner fram till en korsning där jag inte alls känner igen mig.. stannar o tittar mig fundilersamt omkring.. hmm.. här brukar jag åka med bilen.. åt ==> hållet.. då är det nog inte så smart att korsa vägen eftersom jag förmodligen kommer att hamna långt från hemmet om jag fortsätter på den vägen.. vänder o cyklar tillbaka till butiken.. stannar än en gång.. undersöker solens läge o tar ut kompassriktningen.. vilket ofta betyder att jag överlägger med mig själv o tänker så det knakar.. varifrån kom jag från början.. om jag tittar åt ena hållet så känner jag inte igen mig.. men åt det andra kan det tänkas att jag varit på väg ditåt.. så jag provar mig fram än en gång.. o kommer till slut hem..

Ungefär samma sak hände på stormarknaden.. gick omkring bland hyllorna o letade efter än det ena o än det andra.. o när jag hittat det jag inte tänkt köpa tittar jag upp o har inte den blekaste var kassorna är..  då brukar jag följa trafiken av vagnar som, för det mesta, är på väg åt ett o samma håll.. Antingen får jag då en nästan guidad tur genom hela butiken.. eller också hamnar jag strax vid kassorna..

Tja, ungefär så är det att ha ett ofungerande lokalsinne..

Jag är mest glad för det.. eftersom det ger mig tillfälle att upptäcka så mycket som jag inte skulle ens fundilerat på annars..

Semesterplanerna..

.. har varit väldigt diffusa ända sedan jag bestämde vilka veckor jag vill vara ledig.. idag fick jag en fråga om jag kan tänka mig att semestra utanför Molkom 8 dagar i augusti..  resan betalas av den som frågade.. boendet är gratis o jag får ett helt hus att använda.. det enda som kostar är det jag tänkt stoppa i mig..

Nåja, lite lite motprestation väntas av mig.. måste vara hund- o husvakt under tiden som ägarinnan är på sin semester..

För 2 år sedan, eller är det rent av 3, var jag o vovsan ner o var hund- o husvakt 1 vecka.. jag o 3 hundar i ett hus på landet.. långt till grannar o endast sällsynt trafik.. sitta i skuggan ute i trädgården o läsa.. filosofera.. eller bara vara.. ta en promenad på morgonen innan den värsta värmen kommer.. o på kvällskvisten när luften blivit lite svalare.. en lisa för själen..

Att vakta hundar är ju enbart ett nöje.. o hus är inte heller så svåra att vakta.. de står för det mesta kvar där man lämnat dem.. själv har jag aldrig råkat ut för något rymmande hus.. men det kanske beror på att jag mest bott i hus där de funnits flera lägenheter.. o då är det ju åmnga som hjälps åt att vakta eftersom de ofta är någon som har koll på vad husen hittar på..

När jag cyklade hem så möttes min näsa av gräsklippsdofter.. o grilldofter.. det luktade sommar..

Sen var jag o kikade om de hade några databord på en stormarknad.. men jag kom hem med ett par knälånga byxor o en t-shirt.. o så en jordad slarvskadd.. så nu kan jag koppla in några lampor.. fast vid denna årstid behövs inte så mycket lyse.. det räcker att jaget är ett ljushuvud.. =o)

Älskar..

.. brittiska deckare.. så nu ska Miss Marple få underhålla mig en stund.. o så hörde jag att Karl för sin kilt börjar på lördag..

UIK får klara sig..

.. utan jagets inblandningar idag.. är helt enkelt alldeles för trött för att engagera mig..
Första veckan här var det väldigt lugnt på kvällarna men de senaste sena kvällarna har det spolats o gåtts i dörrar.. jag har blivit lite irriterad men hur ska man kunna veta vem som stökar o bökar när det är 4 våningar.. I eftermiddag gick det upp en liljeholmens.. förmodligen är det såna som ska flytta den sista.. o visst måste de få städa klart..

Färgbutiken vid busstation var som bortblåst idag.. eller också såg jag den bara inte.. Ibland händer sånt mig.. även om saker o pinaler står mitt för ögona så ser jag dom inte.. kanske det handlar om selektivt seende.. Men det ordnade sig ändå.. Färg o tapet på Västerslätt låg efter vägen så jag tittade in där.. hittade ett medel som verkade bra men tålade mig en stund till ett proffs kunde svara på min fråga.. Killen jag pratade med föreslog att jag skulle slipa golvet o lacka om det.. Nej, tack! sa jag.. jag vill bara fräscha upp det eftersom jag har flyttat.. o till det dög flaskan jag höll i alldeles utmärkt.. hmm.. vad ska de med butiksbiträden till när man ändå tar rätt själv.. ;-D
En kvart tog det att göra klart så nu känns det som att jag så gott som lämnat stället..

Fast jag fick nästan lite ångest.. lägenheten är Väldigt charmig o om (När!) den renoveras så kommer den att bli underbar.. en liten tår smög sig nästan in i ögat..

Avsked gör mig nästan alltid lessen i ögat.. o visst är det lite sorgligt.. men jag har valet att tänka framåt o det gör jag..

Kikade på nätet efter katter idag.. tror jag är inne på en norsk skogskatt.. vill ha en mjuk o go päls att goosa med.. men än så länge är det bara fundileringar.. behöver få bort lite kartonger.. fast i och för sig.. så länge jag har dem kan ju katten leka kurragömma hur länge som helst.. o ska jag ha katt så vill jag fixa ett nät på balkongen så den inte råkar sta o trilla ner.. eller himska tanke, rymma..

UIK klarar sig förresten alldeles utmärkt utan jaget.. Moström gjorde visst mål redan efter 3 minuter.. o Mäkinen efter 39..  =o)

En liten notis..

.. blev det i gårdagens ab på nätet.. idag hittar jag den, tyvärr, inte när jag letar o söker..

i getingtidningen skrivs det några
rader..

"Åtalet är det första i sitt slag sedan lagen med förbud mot könsstympning av kvinnor infördes 1982. Sedan 1999 gäller den även könsstympning som utförts utomlands, uppger TT, som även skriver att rätten är enig i sin dom."

Jag letar efter uppföljningar som informerar mig..

"Infubilation (även kallat "faraonisk omskärelse") är den värsta typen av kvinnlig könsstympning och innebär att klitoris, de inre blygdläpparna samt delar av de yttre blygdläpparna skärs bort. Huden sys sedan ihop och ett litet hål lämnas för att menstruationsblod och urin ska kunna passera. Infubilation leder till många allvarliga fysiska och psykiska konsekvenser för den drabbade."

Bara att läsa om det gör ont ända in i hjärtat.. att någon kan göra detta mot ett barn..

Det är inte bara i Somalia och afrikanska länder det händer, som de sa på morgonnyheterna i morse.. det pågår även i andra länder.. hittade en gammal nyhet från 2005..

Oavsett var man bor, var man är född, vilket namn eller vilken hudfärg man har.. så ska man inte behöva vara rädd för att bli utsatt för ord, slag, misshandel, tortyr mm mm

Allra minst om man är ett barn som inte vet något annat än att ens föräldrar o släktningar tar hand om en o vill en sitt bästa..

Gör ett besök hos Waris Dirie..

Betrakta mig som blödig eller vad Du vill.. men jag anser ändå att det här en, av många, oacceptabla saker som sker mot barn..

O politiker ska jag Aldrig bli för bättre än så har kan jag inte formulera mig..


En Gammal häck..

.. till dator är just vad jag har..

Men Nu har jag installerat Turbo.. o det går så fort så fingrarna knappt hänger med..

Det var ql förut.. men nu är det ännu Qligare! =o)

Skickade ett sms..

.. till T.. att han skulle hålla på tummarna o tåarna för nu skulle jaget programmera en massa nr o sånt som var alldeles nytt för henne.. sen skickade hon ett till; "YIIHAAA.. Jag Lyckades! Nu slipper jag modemräkningarna! ;-DDD"
Fick snabbt svar: "*ler glatt* Tvivlade jg aldrig på, Vännen!"

Svaret gladde mig..o värmde mig så jag fick tårar i ögonen..

Svårt att förklara.. men det handlar inte om duktighet.. bara det att någon tror på en.. o blir Glad när man lyckas göra något man aldrig gjort förut..

Sånt Värmer!

En kiosk och en

.. pizzeria som ligger bara 250 meter från porten.. hittade dem idag o lyxade till det med en stor schweizernötkaka.. ja, jag behövde det eftersom jag cyklat så jag blev svettig både i morse o i eftermiddag.. men det var en engångsföreteelse.. har så gott som helt lagt av med godis..

Fast det är bra att veta att det finns både mjölk o pizza nästgårds.. det känns lite lyxigt.. har ju haft 4,5 km förut..

Funderar lite..

.. på hur chefen tänker.. just nu är vi 3,5 som jobbar.. from med 1/7 är vi 3 eftersom det blir lite omfördelning av tjänsterna.. de senaste veckorna har antal uppdrag o telefondsamtal ökat med cirkus 30%..

Nästa o nästkommande vecka är det bara jag och chefen som jobbar eftersom semestrarna börjar.. men någon vikarie har hon inte tagit in..

När volymen ökar så blir effekten att efterarbetet också ökar.. o det kommer ju 1 månad i efterskott.. månntro hur hon resonerar.. att hon o jag ska jobba över var o varannan dag.. Det lite lustiga är att inget får kosta något.. men hur vettigt är det att köra slut på de som jobbar istället för att ta in extrapersonal som ju ändå har en något lägre lön.. än att säga att vi ska jobba övertid var o varannan dag..

Jaja, jag är bara en liten arbetare jag o kan nog inte planera sånt där.. ;-D

Kom på att jag nog måste åka o lacka parketten i gamla lägenheten för den är inte vacker.. men det hinner jag i morgon eller på onsdag kväll.. ska bara fixa nåt bra parkettmedel.. Måste man förresten använda ett tabort-medel först eller kan man bara stryka på nåt? Klarlack kanske..

Slängde mig (mindre) graciöst..

.. på cykeln i morse o (inbillade mig att jag) tog närmsta cykelvägen till jobbet.. mötte motvinden men trampade envist (men leende) på.. eftersom jag numer bor uppe på en kulle så måste någon ha vickat jorden lite hit o dit så jag fick uppförsbackar imellanåt.. jublade JAA, nu får jag motion o kalorierna kommer att fly all världens väg.. tack o lov så fanns där även nerförsbackar så jag kunde återhämta andningen o vila mjölksyran i benen.. när jag kom fram hade jag avverkat 5,4 km.. jippie, det är 600 meter närmare än förut..

Pratade med en jobbkompis som bor i kvarteret o hon cyklar en helt annan väg... som går mycket fortare än den jag tog.. haha.. att bara följa näsan dit den pekar blir inte alltid kortare.. =o)

Hem tog jag en annan väg.. men det var lika mycket motlut där med.. däremot var det bara 5,3 km.. MEN.. cykeln fick sig i alla fall motion o nästan alla växlar fick röra på sig..

Tog mig också för att ringa min internetleverantör o jag skulle visst fylla i ansökan så skickar de hem IP-adress o jag kan (försöka) börja använda den uppkopplingen snart.. o slippa modemet.. månntro det kommer gå fortare då.. att knacka på tangenterna alltså.. =o)
En nätkabel fick jag av en jobbkompis så då är det bara att koppla in sen.. fast då måste jag flytta datorn närmare uttaget i väggen.. hmm.. börja möblera om redan efter 1,5 vecka.. tja, om några kartonger flyttar så går nog det bra.. men jag undrar vart de ska flytta i så fall.. hmm.. går det månntro att montera ben på dem så jag inte behöver bära dem..

Upptäckte rätt vad det var ikväll att.. jag har blitt kär.. i en som är prexis i lagom ålder (40).. o lagom lång.. o händig.. o empatisk (verkar det som).. fast han kommer få långt att pendla till jobbet eftersom han verkar på i amerikat.. Ty Pennington heter han.. i alla fall i eftertexten..

o när vi gifter oss kan jag leka väldigt ohändig o då fixar nog han till både datorbord o flyttkartonger med ben..

o när vi gifter oss får hans designare åka runt o hämta upp alla bloggvänner så att ni kan komma o vara med..

Mör i hela kroppen..

.. men Änteligen är det färdigstädat.. o det känns som att jag aldrig mer vill flytta.. ca 15 timmars workout bara i helgen.. jösses amalia.. undrar hur många kalorier jag gjort slut på.. Fast det spelar ingen roll för kalorier har jag aldrig räknat.. trappsteg har jag däremot ofta räknat men nu har jag hållit styr på tankarna så den här nya trappan har jag ingen aning om hur många steg det är i..

Jag kunde också underhålla tankarna på annat håll så jag har inte räknat skåpluckor.. inte heller hur många hinkar vatten jag använt..eller hur många gånger jag klivit upp o ner i helgen..

Men idag kom jag ihåg att kolla hur långt det är itll Gammliavallen.. o närmsta bilväg är 5 km.. har 2 fribiletter till UIK- Hammarby som spelas på onsdag kl 19,00.. o nu när jag tagit hit cykeln så kan jag ju trampa dit utifall att det är en strålande kväll vill säga..

I morgon tänkte jag motionera den, cykeln alltså, igen.. den har ju fått vila 2 veckor o längtar nog ut på vägarna igen.. Förut har den alltid stått alldeles ensam på nätterna.. med endast en blå herre som sällskap fast han bodde runt hörnet så jag vet inte hur mycket de språkade med varandra.. nu har hon fått många nya kompisar.. både tanter o farböder cyklar.. hoppas hon kommer trivas där.. Fast jag är allt lite orolig att någon ska nappa bort henne.. men eftersom det är ett lugnt område detta så kan jag nog slå bort såna farhågor..

Hann inte med att åka o titta på water trail-träning o tävling men får väl göra det nästa midsommarhelg istället..

På tisdag ska några jobbkompisar ner till IKEA.. fundilerar på att be dem köpa ett databord åt mig.. så jag kan börja använda köksbordet som avlastningsyta..

Oj, vad trött jag blev när jag parkerade mig här.. det är väl avslappningen som vaknade efter att ha slutfört något som har vart jobbigt..  o nu kan jag inte göra så mycket mer än vänta på besiktningskarl.. klagar han på städningen ska han minsann få på moppo.. o säger han något om att tapeterna ser för himska ut så har de setat där sen 1994 eftersom jag flyttade in 4 januari 1995.. så det är liksom dags för omtapetsering.. i alla fall som jag tycker..

Jag tror jag oroar mig i onödan.. o sånt kräver bara en massa energi så jag tror jag skippar det o tar den dagen när den kommer.. Det ordnar sig nog vad det lider..

Over änd out..

County..

.. var det visst o inte alls någon square dom var på.. Underbara broar hade dom o jag underar om de finns kvar.. jag trodde jag hade sett filmen förut men troligtvis var det i så fall en gång som jag låg i soffan.. o råkade somna mitt i.. nu såg jag hela.. o skulle Clintan komma som sådan förbi jagets kvarter så skulle nog jag också falla för honom.. pladask..
Blev tagen av alla känslor som jag såg i filmen.. men blev bara en aaanings irriterad när hon räknade upp vad som skulle hända alla andra om hon tänkte på sig själv.. eller rättare sagt så blev jag förbannad.. men jag kan också till viss del förstå varför..

Att sätta sig själv i främsta rummet är inte lätt.. speciellt om jag måste säga nej till andras behov av uppmärksamhet..

Det handlar inte om att skrika o vara elak.. egentligen är det bara att förklara att jag har inte tid för det eller den eftersom jag just nu måste prioritera mig själv..

Det handlar inte om att nedvärdera andras handlingar.. bara förklara att jag väljer att handla på ett annat sätt..

Det handlar inte om att förskjuta någon från ens liv.. bara förklarar att jag är inte som jag varit,,, försöker bara hitta mig själv någonstans i villervallan av tankar o känslor..

Pratade med T i eftermiddag.. vi pratar varje dag.. men det vi pratar om har inget med kontroll över varanda att göra.. vad vi har gjort spelar ingen större roll.. det är vad vi känner som betyder något.. eller rättare sagt vad vi på var sitt håll upptäckt.. igår berättade han om några böcker han lånat.. o delade med sig till mig om innehållet.. i dag pratade vi om min semester.. jag funderar på att åka till dalarna några dagar.. hälsa på vänner i Avesta, Sifferbo, Gagnef, Rättvik.. o så kanske jag tittar förbi hos "kära" mor en stund.. - Det sista är inget som du prioriterar, sa han. Men jag förstår dig efter allt du berättat..


Fast semestern är 5 veckor bort o mycket kan hända innan dess.. men jag är nyfiken på vad henens första ord kan tänkas vara.. har många gånger mötts av; Men gud så tjock du har blivit... o hon har sagt samma om bror; Fy vad tjock han är.. Tja, allt är relativt o varken jag eller bror är någon benget.. o jag erkänner att då hade jag kanske 5 kg mer än idealvikten.. nu har jag väl 10 kg..


Jag kan inte förändra andra.. o jag vill inte förändras för andras skull..


Jag vill bara vara lite snäll med mig själv.. så jag fortsätter leta leenden istället för att gå under av bitterhet o önskan att allt kunnat vara bättre..


Btw.. just nu kan det inte vara bättre än det är! =o)Kroppsarbete..

..är ju egentligen rätt skönt.. efteråt i alla fall.. när det känns i varenda muskel att man gjort nytta..
Kanske var det därför jag inte orkade se hela Rain man igår.. halva filmen satt jag o titta.. sen kändes det bättre att lägga mig o se.. haha.. vaknade halv fem o tog mig halvsovande till sängen för att somna om.. o sov där till nästan 10.. sen tog det 3-4 timmar innan startmotorn fungerade o städningen kunde fortsätta.. hade med mig lite energi att tugga på men efter 5 timmar så var risken för huvudvärk i antågande.. men nu är det bara spisen o hallen kvar.. o så ett fönster.. tänk att dom där eländiga färgflagnade o kittlösa fönstren aldrig tar slut.. men som jag bedömer det nu, så är det mindre än 5 timmars jobb kvar.. Nu när jag håller på att flyttstäda så förstår jag varför jag bott där så länge.. har ju alltid misstänkt att det skulle ta en evighet att göra klart,,, om jag vetat hur rätt jag haft så hade jag nog bott kvar till någon kommit o lyft ut mig..

Ända till för 8 år sedan hade jag arbete där jag var tvungen att använda kroppen.. först inom restaurangnäringen.. bara spring o bäring hit o dit.. sen som lantarbetare.. saknar djuren o utearbetet.. många säger att det är ett fritt jobb men det håller jag inte riktigt med om.. mjölkningstider ska passas o djuren ska ha mat.. men det är ju fritt på så sätt att man får vara ute mycket.. fast slitit var det..

Att sitta vid en dator o prata i telefon är inte riktigt samma sak.. det enda som rörs är hjärncellerna.. o visst blir jag trött men det är inte samma trötthet.. Ja, jag vet.. man kan fara på ett gym o trötta ut kroppen.. fast en nackdel är att man åste betala för det.. när man får betalt så är det mycket lättare att röra på sig..

Nu ska jag slappt zappa mellan tittarnas önskekonsert o Broarna i Madison square..

Sommar.. =o)

060624_140335
Sommar.. =o)

Vaknade..

.. först vid 6-tiden.. vände på mig o somnade om omedelbart.. o sov till strax efter 8.. glömde bort promenaden som jag nästan lovat gå, men det gör inte så mycket.. jag får ha den till godo.. långfrukost o sen ännu längre funderande på om jag skulle, eller inte skulle, åka o titta när de tränade vatten o räddning i Tallbacka.. bestämde till slut att städningen var viktigare.. så vid 11 vaknade jag ordentligt o åkte o började städa.. hann ta ena fönstret i köket innan solen började stråla på det.. sen gjorde jag klart sovrummet, rummet, badrummet o kyl/frysen.. så nu är det bara 1 fönster, köket o hallen kvar..

Fortsatte också att kasta i konteinern.. innan allt är klart så tror jag att jag har fyllt en hel halva med bara mitt skräp.. o mer lär det bli när jag börjar tömma kartongerna här..

5 timmar höll jag igång.. antingen är jag bara långsam eller också rätt noggrann.. men jag ser ingen mening med att stressa mig igenom städningen.. har ju 2 hela dagar till.. o kan hålla på ända till fredag morgon om jag vill..

Fick ju faktikst tömt 2 lådor köksattiraljer i morse.. det rör minsann på sig även om det tar 2-3 timmar att starta kroppen på morgonen..

Jösses, det känns som att jag genomlidit värsta gympapasset.. sover nog gott i natt också..

Vädret är i alla fall nästan perfekt för de som firar midsommar.. strålande sol o myggfritt.. misstänker att alla mygg sitter o håller i vingar o snablar någonstans där det är lä..

Noll koll..

.. eller bara en anings disträ.. Trodde vi skulle jobba hela dagen idag men när klockan var 15.52 så hörde jag D säga till en kund att han strax var på väg hem.. hmm.. har han sagt han ska flexa idag eller.. fick ju lov att fråga o då sa han att vi slutade 1 timme tidigare eftersom det är afton i morgon..
hmm.. afton är det väl varje kväll så då tycker jag att vi inför den regeln regelbundet..

I dag fungerade i alla fall adressandring.se så nu har/ska jag flytta.. för innan man fyllt i ett sånt formulär så har man inte flyttat.. oavsett var man lägger sin kudde någerst..

Förr i teden fick man lov att gå till posten o hämta en blankett som skulle fyllas i i 3 exemplar.. lämnas in på posten minst 1, om det inte var 2, veckor innan.. o så fick man gratis flyttkort som man fick sitta o skriva i själv.. nu knappade jag bara in mobilnumret till de jag villa meddela min nya adress o så var flyttkortet ifyllt o skickat.. var ju lite nyfiken vad det stod i det så jag skickade ett till jaget också.. o det var nog rätt bra egentligen för nu har jag adressen i mobilen utifall jag råkar vilsa bort mig nån gång..

Ja, livet är enkelt.. när tekniken fungerar vill säga..

I dag orkar jag inte göra det endaste lilla dugg.. men det gör inget.. det där flyttkartonghörnet (halva lägenheten alltså ;) på en bild jag skickade är numer utspritt o soffan är fullt liggbar.. liksom säng.. o televisionen fungerar också.. o nu när jag ställt in kanalerna som Jag vill ha dem så hittar jag dem.. med automatinställningen blev det; 1, 4, 2, 1, 6, Eurosport, 3, city-TV, ZTV, 5, Discovery mix.. eller nåt åt det hållet.. Lite besviken är jag att jag inte har Animal planet mer.. kommer att sakna mina frukostkompisar på helgerna.. Monkey World..

Funderar på om jag skulle kunna tänka mig att bo med en katt.. eller 2.. men måste läsa på mer.. o fundilera ett tag till.. o är det en raskatt jag vill ha.. eller en vanlig bondkatt..
När det gäller hund är jag mest för renrasiga individer.. men är bondkatt en egen ras eller inte..

I morgon tror jag att jag ska ta en prommis innan frukost.. har hört att det är som godis för midjan..
Ibland känns det nästan som att jeansen börjar bli en liten anings större.. men det kan ju också vara inbilling.. fast det tror jag inte.. allt går sakta.. vet att man inte ska jäkta på nåt.. allt har sin tid..

Fundilerar på att anmäla mig till nån matlagningskurs i höst.. även om inte allt jag äter är obra så behövs inspiration..

Blygrå himmel..
björklöv som leker
lustfyllt
med varandra..
och
fläktande vindpustar..
Fridfullt..


Önskar Dig..
ja, just precis
Du
som tittar förbi..
en underbart skön midsommarhelg!

Om man..

.. kliver in i en hiss..
o glömmer bort att trycka på knappen..
så kan man få sig ett gott skratt när man kliver ut o inte känner igen sig..  =o)

Var o badade..

.. bastu i gamla lägenheten efter jobbet.. inga fönster hade varit öppna sedan i söndags o solen har jobbat för högtryck.. i alla fall just där.. på sommaren är det bastubad o på vintern är golvet kallt som ett stenlagt källargolv.. konteinern var tom så jag fyllde hela bilen med brännbart o körde bort det.. sen körde jag nästan hela skuffen fylld med elektronikpinaler till återvinningscentralen..

"käre" far ringde tidigare.. Nykter? Nja, när jag frågade så sa han, som vanligt, att han bara delat en folköl med en kompis.. ja, det är ungefär som det alltid varit då.. han ville höra sin lilla dotters underbart ljuvliga stämma.. "Min lilla gumma" säger han..

Alla minnen fram till jag började högstadiet är som ett trasigt mosaikpussel.. o jag kan bara se några få hela mosaikbitar.. resten är bara känslor.. men när jag hör den där rösten o tonfallet så kryper det i mig.. äckel är allt jag känner.. o jag vill bara säga "Kom INTE hit! Håll dig så långt borta det bara går"

Har kommit överens med mig själv att det är okej att sitta o säga nej o ja en, eller högst två gånger, om året när han ringer.. Några gånger han han sagt att han vill komma o hälsa på men då har jag sagt att jag inte vill! Förmodligen med några väl valda ursäkter.. men det är ok.. han o hans är lagt bakom jaget.. o det känns inte som att det tar någon energi från mig..

Kom mig för med att beställa lägenhetsbesiktning idag.. var lite rädd att jag var ute i sista minuten men det var inga problem med tider.. fredag 30/6 kl 08,15 måste jag ha städat klart.. förhoppningsvis ska jag fixa det till helgen.. har ju flera dagar på mig så det ordnar sig..

Däremot är adressandring.se lite kinkig.. blir bara Systemfel när jag försöker..
Fast i dag när jag försökte från jobbet så gick det bra ända till jag upptäckte att man skulle ha bank-id för bekräftelse.. o det har jag inte på jobbdatorn.. Men till i morgon kväll har de nog rättat till systemet o då kan jag försöka igen.. Det ordnar sig..

3 nätter har jag sovit ända från jag la huvet på kudden till strax innan klockorna larmat.. o det känns Underbart! Kan inte minnas när det var så senast.. har oftast vaknat minst 1 gång per natt o sen vänt på mig ett par/flera gånger innan jag somnat om.. o sängen känns som rena rama hästen.. månntro jag hamnat i himmelriket eller är jag bara lite tröttare än vanligt.. Men det sista tror jag inte på eftersom jag känner mig rätt pigg när jobbedagen är slut.. fast allt är relativt..
Eller också är det bara så enkelt som att sängen står i rätt väderstreck numer.. o så är det mörkare o svalare där jag sover.. eller nåt annat kanske..

Även om jag inte är speciellt intresserad av herrfotboll så "råkade"jag se lite (?) igår.. från strax innan 1-0-målet till 2-1-målet.. då bäddade jag ner mig.. men sen så fick ju några grannar tuppjuck så då vart jag så nyfiken så jag måsta kliva upp o knäppa på televisionen igen.. hann se reprisen av 2-2-målet.. Ja, dom kan ju spela lite när dom vill.. *flinar*
Men jag tyckte att det var Mellberg o inte Henke som nätade.. fast jag hade ju inga läsglasögon på mig.. o så var jag lite pömsig..

O nu är det dags att bädda ner vita björn och jaget o sussa några timmar..

Bär upp kartonger..

.. till vinden med tanken att just det här behöver jag inte Nu.. tänker att jag ska gå igenom dem nån gång när jag får tid.. hahaha.. känner väl mig.. när dom väl är uppburna o inte ses mer så kommer de bara att stå där uppe bortglömda o damma igen.. till nästa gång o då blir det bara en massa barlast att släpa på..
Fundilerar på att packa upp endast det som känns nödvändigt.. o så skänka bort eller sälja resten.. men det får bli när jag gått på kurs på tradera.. sen när det blitt lite ordning här ikring..

I dag regande det o det var rätt skönt.. jag var visserligen innesittande på jobbet men luften rensades o just nu känns det lätt.. o svalt.. Skönt med andra ord!

Diskusionerna om midsommarvädret pågår för fullt på jobbet.. eftersom alla sitter vid datorer så kollas prognoserna tittan som tättan.. o ojandet hörs genom korridorerna.. "det blir regn på midsommar.. Fy, vad tråkigt! Vad ska man då hitta på?"
Jaget är inne i sin egen lilla värld som består av kartonger o städning så hon orkar inte säga något.. tänker bara för sig själv.. jamen, planera för nåt inomhus o blir det sol kan ni överraska er själva o improvisera utomhusaktiviteter.. fester o sammankomster är väl till för att man vill umgås med andra.. o om man är inne så blir det ju egentligen än mer intensivt umgåsande..

Men det går ju också att vara ute även om himlen bestämt sig för att vattna vår törstiga jord.. men då kanske man, istället för badkläder, ska ta på sig en extra tröja så man slipper klaga på att det är kallt.. o så ett färgglatt regnställ o ett par blommiga gummistövlar..

Stövlar

Regn betyder ju faktikst inte grönmurriga tråkiga kläder.. o det går ju att inspirera andra genom att utlysa en liten skojstävling.. Roligast o Gladast klädd.. slipper diska till exempel.. eller får äta så mye jordgubbstårta den orkar.. eller blir bjuden på frukost dagen efter (om man nu bor kvar på midsommarstället ;).. det enda som egentligen hindrar ett roligt midsommarfirande är ju fantasin.. o ens egen vilja att vilja ha roligt..

Själv har jag planerat att valsa med kvasten.. o Mr Muskel.. en redig karl att hålla i handen.. men jag undrar just vad det är som egentligen finns i honom...

Men jag ska nog ta en tur bortåt Sveriges bästa campingplats.. Jo, den har blivit utsedd till det av besökande.. det är vattenläger o vattentävlingar där hela midsommarhelgen o jag vill nog titta lite en stund på alla duktiga hundar o förare.. o kanske vara lite koppelhållare o få några pussar som tack.. =o)

Kanske är jag..

.. larvig.. sentimental.. You name it.. men inte kunde jag lämna varken första eller andra vovsan kvar där på gamla stället.. dom är med mig.. lutar sig mot benen o buffar med nosen under armen..

Jag har hört deras nyfikna, men försiktiga, tassande när de undersökt stället.. o det verkar som att de godkände det eftersom jag hörde ett par dunsar när de la sig ner.. förmodligen ligger de på min nya stora fina balkong o kikar på de som passerar.. låter vinden lyfta öronlapparna.. vänder på huvudet o kollar att jag fortfarande är här..

Ja, kanske är jag larvig.. eller nåt annat..

Jag vet inte När.. men jag vet Att.. vi så småningom kommer att mötas.. där på andra sidan regnbågens bro..

Första natten..

.. i nya lägenheten sov jaget som en liten gottegris.. förmodligen pga att kroppen var en aaanings mör efter bäring från o till.. o så har jag inga fönster i sovalkoven så det är rätt mörkt där.. Vaknade i och för sig en stund innan klockringningen men har varit rätt slut idag..

Transporten gick i alla fall väldigt bra.. vi började vid 09,30 o vid 13,30 var allt inpackat på stället.. vi stressade inte men svettigt var det ändå.. rena rama gym-passet..

Hälften är väl städat i gamla så jag ska åka dit o göra klart till helgen.. har ju ända till sista juli på mig..

Snablar vad Mycket det är att tänka på som jag inte tänkt på.. trodde adressändring skulle funka att göra på nätet men eftersom jag inte ska ha eftersändning så gick det inte.. har iaf beställt etiketter så de kan skcika min post hit.. Mycket kan jag ju anmäla direkt men då måste jag hitta lite kundnr o sånt som är bra att ha.. jaja, det ordnar sig.. Hemtelen funkar iaf.. men jag måste fixa nätkabel o ringa Skycom o få instruktioner om hur det funkar så jag slipper det häringa modemet..
Tyvärr funkar inte min boxerlåda med kabelteveleverantören.. men det är ju inte så länge kvar på boxerabonnemanget.. jaja, det är sånt som händer.. Allt går inte att planera eller förutse..

När jag skulle hänga upp lampor o sätta i kontakter i väggarna så upptäckte jag att jag är lite antik.. kontakterna stämde inte alls.. 1 taklampa har jag med rätt kontakt.. alla andra är anpassade till gammeldags runda uttag.. o i väggarna är det Bara jordade uttag.. det fanns bara i köket i gamla lägenheten.. men Säkerhet är ju i o för sig ingen nackdel.. o jag får tillfälle att uppdatera med lite nya fräscha inredningsdeteljer.. haha.. Experten har talat.. ;-)

Hmm.. misstänker det blir tidigt i säng ikväll.. kroppen är stel o tröttheten gör sig påmind..

Bara några kartonger.. =o)

060618_153836
Bara några kartonger.. =o)

Mötte vänner..

.. som jag inte sett sen förra sommaren.. de bästa vänner som förstår saknaden.. bekräftar den.. men inga "Åh, vad tråkigt".. dom bara finns där.. o det är så underbart att få vara sig själv.. hålla lite koppel o titta på lejon.. o hitta en liten lejontik som tittar upp på en med ögon glittrande som svarta brunnar.. o när jag sätter mig ner kommer nosen o undersöker.. snosar lite.. sen kommer första "pussen".. som följs av många fler.. Underbart!

Lyssnar på vänner som berättar om hur deras Bästa är.. hör samspelet som ständigt o dagligen pågår.. känner igen mig.. o hela jaget fylls med värme för deras skull..

Tacksam att jag får ta del av deras vardag..

Alla skåp o lådor är tömda.. det som ska skruvas i sär är i delade delar.. bara radion, TV:n, micron o perkolatorn kvar.. + kylskåpsinnehållet.. o så datorn då.. Dax att packa ner allt utom kaffekokaren!

Hela köket är ostädat men det gör inget.. har ju 2 veckor på mig..

Förväntningarna stiger..
Vaknade vid 5 i morse..
Trött..

Det är inte bara lägenheten jag lämnar.. lämnar även en massa minnen av äventyr av första o andra vovsan.. men jag kan inte leva på dessa.. livet går vidare..
Fast dom 2 kommer Alltid att ha sina platser hos hjärtat.. Ska kämpa för att komma ihåg allt tokigt o struligt o individuellt.. komma ihåg skratten o lekarna.. för det är ju det som har varit det vanligaste förekommande..

Jag glömmer inte.. jag går bara lite vidare..

I går..

.. är inte i dag..
i går försvann..
liksom i förrgår..
o likaså är idag försvunnen
när i morgon kommer..

Det enda vi har..
är just Nu!

Just denna sekund..
Nu..
är Din tid!

Så packa din ryggsäck lätt..
Fyll den..
med leenden!
då väger den lätt..
och hjälper Dig på vägen..

Visst finns där ånger,
ledsamheter..
och
sorg..
Glöm inte bort dem..
MEN!
Packa dem i de
små sidofickorna..

Låt all världens
leenden
få ta största platsen..

Fyll på ryggsäcken
med Nya leenden
under resans gång..

Var inte rädd för att ryggsäcken blir för full..
den är ofyllbar..

Så ut med dig o leta..
i röster..
i ögon..
i ord..
Om du orkar så finns de där..

De begär inget i gengäld..
så ta emot dem
o sug i dig så många du kan..
tillåt dig växa med dem..
njut av dem..

Leenden som berikar..
värmer..
speglar sig..
o ger
ringar på vattnet..

 © Excessa

Tidsoptimisten..

.. inbillade sig att hon skulle vara klar med all Packning vid den här tiden.. o det mesta av städningen.. hahaha.. jag tror att skåpen förökar sig nattetid.. eller försöker lägenheten hålla mig kvar genom att plocka ur kartonger som redan packats.. ett evighetsgöra känns det som att jag håller på med..

Tur att jag tog ledigt idag annars hade jag legat risigt till.. nu är det i stort bara skafferi, kylskåp o städskrubb som ska packas.. o så liiite smågrejor här o var..

4,5 fönster är tvättat o sovrummet o rummet så gott som färdigstädat.. resten av städningen får jag fira midsommar med.. men det gör inte så mye för när allt är borta så går det ju fortare än när man måste hålla på o flytta kartonger hittan o dittan..

Frågan är om jag hinner åka på specialen i morgon.. i och för sig så har jag svårt för att komma igång med något hemmavid på morgnar o förmiddagar.. så troligtvis kommer jag inte att vara speciellt aktiv innan 13-tiden.. o utställningen börjar 10.. kanske kan jag ändå åka o titta en stund.. 18 ska jag hämta hyrbilen.. o sen har jag ju hele natten på mig att packa det sista..

Nog för att jag är glad i husdjur.. o jag brukar dammsuga lite nu o då.. men jag fundilerar var alla råttor kommer ifrån.. stora som katter är dom o springer överallt framför föttera på mig.. tur i alla fall att dom inte hugger i mina fossingar..

Dans..

Fönstertvättning behöver egentligen inga tankar.. man kan vara någon annanstans under tiden.. tillsammans med en skönsjungande Typ.. eller en vacker Jill.. sjunga skönt o högt tillsammans med dem.. Samtidigt som solen leker kurragömma bakom björkarna.. o vinden leker med torktrasorna..

Men hur mycket jag än försöker vara i sången och nuet så dansar tankarna iväg på sitt eget lilla vis..

Envist gör jag allt för att putta bort dem.. Säger högt o tydligt; Ni är inte det minsta viktiga just nu, så far o flyg med vinden till solens näste borti skogskanten.. följ med henne ner bakom grantopparna o var så vänlig o stanna där! För jag ska göra klart detta fönster nu i kväll så jag har inte tid med dig o dina idéer..

Men har man en gång blivit uppbjuden till dans av tankar är de svåra att motstå.. eftersom det är en dans man, Jag, kan varenda steg av.. så till slut var jag där.. mitt i.. försvinner in i tankevirvlarna.. lägger ner trasan o sätter mig med papper o penna.. o miniräknare..

6,5 fönster.. 5 "vanliga" fönster o ett trippelfönster.. => 13 halvfönster..
I varje halvfönster finns det 6 glasrutor..
1 glasruta är ca 45*48 cm => 21,6 dm2.. o den ska tvättas på 2 sidor => 43,2 dm2 per glasruta..

hmm.. 13 halvfönster * 6 rutor => 78 glasrutor.. * 43,2 dm2.. => 33,69 m2 glas att tvätta..

Haha.. i denna gamla lägenhet har jag lika mycket glasyta att tvätta som boytan är i nya lägenheten..

Det har sagts mig att Jag styr över mina egna tankar.. o visst vet jag att det är så.. letar ju överallt efter leenden som jag kan skicka vidare till någon annan själ.. och jag försöker ge leenden till andra..

Men det är svårt att säga nej när jag blir uppbjuden till dans av en kavaljer jag känner så väl.. varendaste steg är bekant.. o på ett sätt är det en njutning att trå dansen.. för när jag går in i den så har jag Kontroll.. o jag mäter vart steg.. för att i nästa sekund glömma det.. o då får jag börja om på nytt nästa gång..

Kontrollbehovet dyker upp med ojämna mellanrum o bjuder upp..stjäl tid.. tid som jag istället kan ägna mig åt omtankar..

Allt är relativt, men det är mer o mer sällan som kontrolldansen knackar på min dörr.. o jag är inte lika fastlåst som jag varit.. idag kan jag be den vänta en stund så jag får göra klart det jag håller på med..

Framsteg? Ja! Men dom stegen låter jag bli att räkna..

Mitt ämne till En liten tant: Omtankar..

Ger upp..

.. eftersöket av f.d. grannen som lämnat flera lådor med böcker i mitt förråd.. Böcker som för henne, dÅ, var värdefulla men inte fick plats i hennes flyttbil.. den som gick för ca 5 år sedan,, om inte mer,, o som hon skulle hämta så småningom..
Har hon inte saknat dem på den här tiden så har hon kanske/förmodligen glömt bort dem.. livet förändras ju för oss alla o det som då var viktigt kan idag kännas bagatellartat..

Hon har/hade ett inte alltför vanligt namn så det fanns inte så många att välja på.. har ringt och skickat sms till alla (tror jag) men fått enbart negativa svar.. Nej, det är inte hon! Börjar nästan fundera på om det är en komplott o att hon inte vill svara.. Eller så har hon gift sig o hur lätt är det dÅ att spåra någon..
Ringde hennes systers mobilnummer som jag råkade hitta i en gammal adressbok.. men på det numret fanns det ingen som hette/heter så..

Men det är inte mitt ansvar att ansvara för hennes saker! Tänkte bara försöka vara lite snäll,, vilket är väldigt sällsynt för att vara jag..

Eftersom de står i mitt förråd så tror jag att jag åker till han som köper upp böcker för 1 kr st o lämnar dem där.. nånting ska jag väl ha för att jag tagit hand om dem så länge.. o hon har inte hört av sig på hela tiden.. fundilerar om det var av lathet kartongerna hamnade just i mitt förråd..

Bekvämar mig med att motionera bilen denna vecka eftersom jag bestämt mig för det.. tänkte spara på krafterna till packning o städning.. fast mitt starka kort, att Prioritera, är en anings svagt eftersom de viktiga sakerna alltid kommer i sista hand.. men jag har ju bara 2 händer..

I går när jag ringde o frågade när jag kunde hämta resterande nycklar så var vaktmästaren väldigt stressad.. i hans papper stod det att jag kulle flytta in 1 juli o han hade inte besiktat lägenheten.. o jag försörde hela hans planering genom att ringa o fråga om såna saker Nu för han hade inte alls tid att besikta den.. o så kan man ju inte göra..
- Kankse inte sa jag, men jag har Ok från hon som flyttade och från kontoret så i så fall har det blivit nåt missförstånd.. men enda helgen som jag kan få hjälp med flytten är kommande helg så jag vill allt att du grejar detta..
- Ja, men jag Måste kolla med kontoret om man kan göra så här *mutter mutter*
- Gör gärna det för jag har pratat med E flera gånger o det är Ok därifrån..

Idag ringde han o var en solstråle.. lägenheten var besiktad men det skulle omtapetseras i sovalkoven eftersom det var fettfläckar på väggen.. Men jag var välkommen att flytta in när jag ville..
Tyvärr så ersätts den dovröda färgen jag gillade med något äggvitt som är lätt att tvätta av.. men det gör inte så mye eftersom jag brukar vara lite redhead o då kan jag ju lysa upp sovalkoven alldeles själv..
Jag tror att han bara hade en lite obra dag i går o då kan såna där snäsiga o snörpiga ord lätt hopp ut lika fort som grodor.. men efter att han fått sova en stund o solen strålade så försvann grodorna..

Nu ska jag i alla fall prioritera kudden några timmar framöver.. =o)

Tillåter mig..

.. att tillfälligt inneslutas i historia.. brev som sänts mig igår.. men oavsett om igår var igår morse.. eller i förrgår kväll.. breven är fyllda med ensamhet.. bitterhet.. självömkan.. ilska.. brev som skriker i rädsla för ensamheten..

Tankarna går till filmen Titanic.. kommer inte ihåg vad rollfigurerna heter men mamman säger till dottern att det är hennes Plikt att gifta sig med en karl så att familjen kommer på fötter igen o inte behöver bli "tiggare"..

I 25 år har jag försökt peppa hon som skrev.. gå nån kurs.. ring nån.. gå ut o gå.. ta en cykeltur.. gå till biblioteket.. gå o hälsa på nån..
Inte den endaste av mina idéer har tagits emot positivt.. till o med den enklaste sak som att ringa någon har varit negativt o den snipiga rösten smyger fram; Jag ringer minsann till den o den en gång per år men dom ringer Aldrig tillbaka, så varför ska jag fortsätta ringa dem?
Kurser? Nej, det finns inget som intresserar mig!
Gå ut o gå? Nej, fy vad tråkigt!
osv osv osv

Det enda jag finner i breven som hon blir glad över är telefonsamtal från sonen eller dottern.. eller besök från dessa.. bara det att dessa 2 bor 60 mil åt var sitt väderstreck.. o de lever sina liv..
Grymma o elaka barn hon har.. som tänker på sig o sitt.. speciellt dottern.. som har sagt ifrån.. som har nog och tillräckligt med sitt idag.. som inte orkar peppa någon som bara kommer med invändningar mot allt som föreslås.. som inte orkar fortsätta vara en spelpjäs i brevskriverskans liv..

Jag vill inte vara elak mot andra.. tycker inte om att såra andra.. o det är svårt att säga nej..
Men det är nödvändigt ibland.. för andras känslor är Deras, inte mina..

Den enda egentliga Plikt jag har.. är att ta hand om mina egna känslor.. känna efter i magen vad den tänker o tycker.. Fast jag måste omprogrammera den lite så den verkligen visar sitt rätta jag.. den omtänksamma magkänslan..

Jaa, det tjärövertäckta repnystanet i magen håller sakta på att bli en anings mindre..

Saker o ting tar tid.. det måste få ta tid.. men förhoppningsvis tar det lite mindre tid att ta sig ur det än det tog att komma hit..

Dags för ett nattligt äventyr med kudden..


Ps. Om peronalpolicyn fortfarande gäller så är jag flyttledig, utan löneavdrag, på fredag.. =o)

Många minnen..

.. möter mig de här dagarna.. fyller mina ögon med tårar.. tårar av glädje och tårar av sorg o saknad..

När jag går igenom hyllorna så genomlever jag, i texter och bilder, alla äventyr och allt roligt jag fått vara med om.. först tillsammans med första vovsan.. hon som bara blev 3,5 år.. minns dagen jag tog beslutet.. men hade jag inte gjort det så hade hennes livskvalitet inte varit vad jag önskade henne och hon förtjänade..

Några veckor fick jag tillsammans med både första o andra vovsan.. sen var det bara jag o andra vovsan.. o vi hann med många äventyr under hennes 9,5 år långa liv.. Stora raser blir inte så gamla så jag såg varje dag efter det att hon fyllde 7 som en bonus..

Det är en skön känsla när minnena kommer.. o kanske är det just det jag behöver.. att gå igenom hyllorna och hitta texterna och bilderna.. samla ihop dem på en plats där jag vet var de i fortsättningen finns.. kanske återuppleva dem någon annan gång i en annan tid..

Hon den första.. lyhörd.. följsam.. arbetsvillig, både med mig o andra.. kom ofta med nosen o puffade på mig o ville bli kelad med.. satt jag uppe för länge kom hon o sa till att det var dags att lägga sig i sängen.. hon låg bara i soffan o sängen när jag var där.. blev själaglad när det kom någon hit.. älskade både människor o hundar.. på prommisarna var hon några steg före men hade full koll på var jag var.. väntade glatt till det var hennes tur att få en godis om det var flera hundar i närheten.. o tog den sen försiktigt..

Hon den andra.. fylld med mycket egen vilja o proppar i öronen.. följde med på träning o tävling men gjorde momenten i sin egen takt.. A-hindret i agilityn var hennes favorit eftersom hon hade översikt över världen där uppifrån.. flyttade suckande på sig när jag skulle lägga mig i sängen o gick då o la sig i soffan istället.. Lämnade jag över hennes koppel till någon annan vägrade hon följa med den o stod bara o tittade åt det håll jag försvunnit.. prommisarna ansåg hon skulle gå i hennes takt så att hon hann undersöka alla dofter efter vägen.. ville jag gå fortare fick jag väl göra det men i så fall ensam.. otaliga gånger upptäckte jag att hon var borta.. men lika många gånger kom hon skitaglad tillbaka efter 5-10 minuters äventyr.. tyckte om när det kom människor hit men hundar hade inte i hennes revir att göra, oavsett om det gällde hemmet eller bilen.. o skulle någon annan hund ens titta på min godisficka,,,ajajaj.. o blev hon bjuden på godis så kunde både fingertoppar o annat som var i vägen åka med..

2 individer olika som natt o dag fastän de var av samma ras.. o båda var mattes Bästa på sitt sätt..

Tacksam för Minnen värda att bevara..

O nu ska grannens Bästa få sig lite till livs o en prommis..

Tacksam och glad är jag att han lämnat dem i min vård idag..

Fönstertvätt..

.. är inte något jaget är särskilt glad i.. men ibland är det nödvändigt.. speciellt som jag ska lämna lägenheten.. o jag vill hemskt gärna lämna den städad o fin.. så att den som kommer ser möjligheter o drömmar när den kliver innanför dörren till sitt nya hem..

Men.. gamla spröjsade fönster med torkat kitt o färg som lossnar bara man tittar på dem.. fönstertvättvatten som letar sig genom träspröjsarna till andra sidan glasrutan.. hur jag än vänder o vrider så blir det ränder.. o det torkade kittet flyger ikring i hela rummet.. färgflagorna fastnar på den rena rutan.. Värsta mardrömmen har det varit.. o fönsterbräda o karmen saknar många fläckar färg.. Fast Nu är värsta fönstret gjort..

5 garderober med överskåp är tomma.. flyttlådorna fylls sakta.. o oregelbundet.. planerande så att de ska bli lagom tunga/lätta att bära.. lite koll har jag men det är ändå en salig blandning i dem..

Har också lärt mig lite om cd-spelaren som jag haft cirkus 1 år.. om jag trycker på repeat-knappen 2 gånger så snurrar den skivan jag lagt i konstant.. o jag behöver inte gå o starta om den..

Jaa, livet är nog rätt bra i alla fall..

Fast jag missade Kingdom hospital på kanal 6.. och The Shining på samma kanal.. men den har jag ju sett ett par gånger förut så det gör inget.. o Kingdom hospital känns som att den var bättre på danska.. med Ernst-Hugo Järegård..

hmm.. ska nog natta mig innan jag börjar svamla alldeles för mycket..

Om jag verkar lite frånvarande ett tag framöver så har jag nog hamnat i en flyttkartong eller två.. återkommer så småningom när jag packat upp..

Försök komma ihåg 1 sak medans jag är lite borta.. det finns bara 1 av Dig så just därför är Du Unik.. Var rädd om Dig!

Sjunger..

.. det Högsta jag kan.. en underbar sång tillsammans med Jill Johnson..

Jag har havet ett stenkast från mig

Här vill jag bo, här vill jag ställa min säng
Jag bygger ett hus och jag kallar det sen för mitt hem
Det ska ha väggar av timmer och sten
Ja fåglar ska sjunga från vårträdets gren

Jag har utsikt mot världen
Från fönstret till mig ser jag havet och himlen
Jag kan sträcka mig uppåt
Och nå med min arm både stjärnor och månen
Jag är en del av den vilda naturen
En droppe av regnet ett saltkorn ett berg
Jag är den kärlek som kommit med vinden
Jag har havet ett stenkast från mej

Här är mitt rum, här mitt hörn av vår jord
Det är inte så stort men vänner får plats runt mitt bord
Vid den blå horisonten tar landsvägen slut
Där öppnar sig vägar som når längre ut

Jag har utsikt mot världen
Från fönstret till mig ser jag havet och himlen
Jag kan sträcka mig uppåt
Och nå med min arm både stjärnor och månen
Jag är en del av den vilda naturen
En droppe av regnet ett saltkorn ett berg
Och jag är den kärlek som kommit med vinden
Och jag har havet att stenkast från mig

Kom låt oss dansa som virvlande höstlöv far runt när ljuset flyr
Håll mig så hårt i din famn medans morgonen gryr

Jag har utsikt mot världen
Från fönstret till mig ser jag havet och himlen
Jag kan sträcka mig uppåt
Och nå med min arm både stjärnor och månen
Jag är en del av den vilda naturen
En droppe av regnet att saltkorn ett berg
Jag är den kärlek som kommit med vinden
Jag har havet ett stenkast från mej

©Lionheart International


Har ju hört den förut men inte tagit den till mig.. texten påminner om Ted Gärdestad som jag tycker om.. Upptäcker att det är hans bror Kenneth som varit delaktig i denna tillsammans med Göran Danielsson..

Hittar en
intervju med Kenneth från 2006-02-17..

Jaget tar tacksamt emot det underbara som andra delar med sig av..

Svar på mejl..

.. från postkodlotteriets kundtjänst.. om man INTE vill ha deras reklambrev om att vara med i lotteriet så ska det tydligen räcka med att mejla namn o adress till dem så tar de bort en från listan.. så jag har gjort det o nu återstår det att se om det är sant.. adressen skickade jag till: kundtjanst(at)postkodlotteriet.se eller var det månntro kundservice(at)postkodlotteriet.se .. hmm.. fast både tjänst o service ska väl fungera..

O så fick jag tillbaka de jag betalat för mycket i skatt förra året.. mmm.. smakade bra..

1 bokhylla är så gott som tömd.. huua mig, vad mycket damm det fanns i den.. tror jag ska bli minimalistisk i hädanefter..

På jobbet har det gått i 120 idag så jag känner mig ungefär som en björn som är på väg in i sitt ide just nu.. förhoppningsvis blir det en tidig kuddekram ikväll..

I gårkväll var jag på middag.. ett 40-tal trevliga människor o jag.. vi blev bjudna på en mycket god vegetarisk buffé.. i o för sig så vet jag inte riktigt vad det var jag åt men gott var det.. o så hade vi lite kubb- o boulespel en stund..

O på söndag får jag vara lite hundvakt till grannens hårbollar.. eller är det månntro dom som kommer att vakta mig..

Fick ett mejl..

 
ETT VIKTIGT MOBILTIPS!

Nedan ett litet tips till alla mobilanvändare.

Ett snabbt sätt för räddnings/sjukvårdspersonal att i händelse av olyckshändelse eller akut sjukdom komma i kontakt med anhöriga är att söka iden nödställdes telefonbok.

I takt med att telefonböckerna ökar i omfång, blir det allt svårare för räddningspersonalen att snabbt finna rätt nummer.


För att underlätta sökningen föreslog en frustrerad ambulanssjukvårdare följande enkla lösning:

Lägg in nummer till närmaste anhörig i mobiltelefonen under rubriken ICE (In Case of Emergency).

Använd utlandsprefix så att det även fungerar när du är utomlands. Det är också viktigt att man informerar den eller de personer som lagts in som kontaktpersoner.


Förslaget håller nu på att bli standard genom att det snabbt sprider sig Sverige, hälsar Anders Klarström, SOS-Alarm, som gör vad han kan för att få ut budskapet via media.


Om du hittas akut sjuk eller skadad kan ett telefonnummer med bokstavskombination ICE i din mobils telefonbok få avgörande betydelse. Räddningspersonal kan snabbt nå närmaste anhörig och få viktiga besked om medicinering eller om man lider av någon sjukdom Se det som att du har en försäkring som du i bästa fall aldrig behöver utnyttja men händer något allvarligt har du förberett dig för att öka din trygghet


Idag har bilen..

.. varit hos doktorn så nu mår den bra igen.. Hur länge vet jag inte men det kan man ju aldrig veta.. alltså vad som händer imorgon.. Bilen mår bra men det svider i plånboken.. ett nödvändigt ont eftersom jag är lite bilberoende.. Bildoktorn var i alla fall Mycket trevlig o sånt uppskattar jaget..

I går när jag kollade på nätet angående telefonflytt så stod det att jag måste anmäla 3 veckor i förväg.. Oooppsi och Ojdå.. är ju bara 2 veckor kvar.. fast jag har ju i o för sig besittningsrätt till sista juni så det är ju egentligen ingen panik.. ringde min telefonoperatör o efter ca 6 minuters telefonkö kom jag fram.. Hon frågade när jag ville ha flyttning o jag sa att det blir väl om 3 veckor från idag.. Ja, men vill du ha det tidigare så kan vi ju titta om det går. Jag ser det på en gång när jag knappar in.. Ja tack, den 19 juni i så fall.. o det verkar fixa sig.. i alla fall på papperet.. Oavsett om det hade gått att fixa eller inte så var hon oxå Väldigt trevlig.. Tycker om trevliga människor jag!

1,5 timme innan det var dags att stänga butiken så ringde en kund angående ett heldagsuppdrag på onsdag.. ett Besvärligt sådant.. lovade att göra vad jag kunde o ringa tillbaka innan jag gick hem.. Fick inte tag på den/de människorna jag Ville prata med så jag ringde en annan.. o han lovade åka.. Ringde tillbaka till kunden o sa som det var; att jag hoppas det kommer någon på onsdag men att osäkerheten är Stor! Men kommer det ingen så är det bara att ringa så försöker vi ordna det på nåt annat sätt.. Kunden var oxå trevlig.. Tycker om trevliga kunder jag!

Fick ett litet rosa kuvert i dag i postlådan.. eller heter det brevlådan.. hmm.. det var i alla fall adresserat till mig från Sveriges enda cancerförsäkring för kvinnor..
Visst låter det bra..
Om jag får bröst- eller underlivscancer ger försäkringen mig ett engångbelopp på 50 000 kr + 5 000 kr/månad i 12 månader..
Ju tidigare jag tecknar försäkringen desto lägre månadsbelopp får jag.. en 18-åring betalar bara 27kr/mån, men jag som är 42 betalar 67kr/mån..
För att stödja svensk cancerforskning skänker dom HELA den första månadspremien till Cancerfondens insamling Rosa Bandet!

Fast den dagen jag fyller 65 år slutar försäkringen att gälla!

När jag läser den söta rosa broschyren står det
"Varje dag, vecka efter vecka får bortåt 30 svenska* kvinnor reda på att de har cancer i bröst- eller underliv. "
* www.cancerfonden.se

Siffran ger mig ett slag i ansiktet.. 30 kvinnor per dag som får diagnosen.. i lilla Sverige..

Eftersom de hänvisat till cancerfonden så känner jag att jag måste kolla.. Är det verkligen så många.. för är det så, så står jag på tur nästa gång..

På cancerfonden hemsida står det att mellan 15 och 20 kvinnor per dag får veta att de drabbats av
bröstcancer..
"Bröstcancer drabbar framför allt äldre kvinnor. Hälften är över 64 år när de får diagnosen. Mindre än fem procent är under 40 år."


Cirka 7 st/dag får veta att de drabbats av underlivscancer..  "Livmoderkroppscancer drabbar framför allt äldre kvinnor och sjukdomen är mycket ovanlig före 40 års ålder."

Summerar man så blir det bortåt 30 kvinnor/dag..
Ja, det är skrämmande siffror! Hitintills har ingen av mina vänner o kompisar (vad jag vet) fått cancer.. men ju äldre jag blir desto närmare kommer den dagen någon av dem, eller Jag, får beskedet..

Men VARFÖR i all sin dar gäller försäkringen bara fram till och med den dagen jag fyller 65 år? Sen då? Är livet efter 65-årsdagen intet o noll värt?

Själva försäkringsformen verkar ju rätt vettig eftersom en cancerprognos nog ställer livet på huvudstupa o all tänkbar hjälp är välkommen.. men som jag ser det så behövs nog hjälpen ännu mer på ålderns höst.. men pang bom så slås dörren igen..

Nej, fortsätter leta priser till rasspecialen som går av stapeln den 17 juni i Vännäs.. samtidigt som jag passar på att fylla några flyttkartongen..

Ögongodis =o)

060603_201117
Ögongodis =o)

Var till lägenheten..

.. o lämnade min del av hyran till hon som flyttar.. o så fick jag en nyckel.. o på den satt min nya sambo..
060603_193735 Mycket söt! =o)
Hon som bor där nu far till 100 mil söderut i morgon.. lägenhetsbesiktningen ska visst göras på fredag men då hinner jag inte åka o kvittera ut de andra nycklarna utan får göra det på måndag efter då han har kvällstjänst.. Tiden har gått fort o nu ska jag ta tag i packningen.. eller kanske i morgon..

Somnade i soffan i går vid 22- tiden o vaknade halv 4 i morse.. klarvaken! Kände att det var lönslöst att lägga sig så jag kikade på tv.. o åt en tidig frukost kl 4.. sen såg jag Monkey business som jag egentligen brukar se kl 10 på helgerna.. glad att jag såg det då för när jag sen somnade vid 6- tiden så sov jag till 11.. utan att skämmas det minsta.. =o) Skönt var det i alla fall.. o sen blev det en sen frukost..

I går morse..

.. protesterade cykeln med hacketihack o rassel när jag trampade iväg.. efter att ha växlat både upp o ner så blev den tyst men jag trampade väldigt försiktigt resten av vägen.. ville inte få helstopp o tvingas gå.. kom i alla fall fram men hela vägen funderade jag på vad det kunde vara.. drivaxeln har glappat ett tag o kanske ville det bli utbytt nu..
I o för sig så kan det tänkas att jaget är lite enkelspårig eftersom det just är en drivknut som bilen ska göra hos bildoktorn på måndag..

Letade lite på nätet om drivaxlar o vevpartier.. Gissa vad jag hittade.. en hel Djungel med olika gängor både till vänster o höger.. o om märket man letade efter var ett visst så fanns det både ock.. *suck*

När jag kom hem så undersökte jag kedja o drev o upptäckte att de är rätt slitna.. fast egentligen är det ju inte så konstigt eftersom det blivit bortåt 120 mil/år o jag köpte den våren 2002.. o jag har inte varit speciellt snäll med rengöring o smörjning.. Det blir nog till att ringa cykeldoktorn när bilen kommer tillbaka.. lämna in den för ordentlig genomgång till ett fast pris.. sen om det behöver bytas ut något så ringer de o berättar hur mycket det kostar..

Undrar om det är typiskt att när man har extrautgifter så kommer det ännu fler.. Flytten kostar ju några kronor.. extrahyran (som jag nöjt betalar eftersom jag får 2 veckor istället för 1 dygn på mig).. hyrskåpbilen (som jag glatt betalar eftersom Allt kan flyttas samtidigt istället för att åka 7 vändor med lånad släpvagn)..

Hoppas bara att skatteverket hållit jagets läsglasögon hållit reda på + och - i år.. för om de inte gjort det så blir det kanske lite knepigt.. haha.. tänk dig själv.. på förhandsbeskedet står det + ungefär en halv månadslön.. men när beskedet sen kommer har de ändrats  till -... Blir det något skratt som kommer genom strupen så misstänker jag att det i ett sånt fall låter en anings hysteriskt.. Frågar mig om allt skratt släpper lös endorfinerna..

Eftersom jag gnisslat tänder sen urminnes tider, mest på nätterna, så har tandbenet blivit lite trött.. o just nu känns det som att en av tänderna skulle behöva bli frisläppt.. den är Mycket kinkig o klagar varenda gång jag tuggar på något..
Är det arv eller miljö som gör att man, Jag, gnisslar tänder.. funderar.. det spelar ingen roll egentligen.. tror att det är känslor som inte vågat komma ut under dagarna som på något sätt måste få utlopp..
Men en sak som är underlig är att på dagarna när jag biter mig i kinden så gör det Ont utav bara h-vete o jag skulle kunna skrika högt.. när jag haft en riktigt orolig natt, men ändå sovit, så kan jag vakna o vara söndertuggad i kinderna.. förmodligen har jag sovit oroligt men jag har inte vaknat av betten..
Sista året har det blivit mindre o mindre av kindtugg men i morse hade jag bitmärken.. gissar att det beror på flytt o bildoktor o cykeldoktor.. förväntningar o spänningar o ekonomi.. om några veckor så lugnar det nog ner sig igen.. o efter bli- o cykeldoktor o flytt ska jag ringa tanddoktorn..
Tack o Lov (peppar peppar ;) har jag aldrig haft huvudvärk pga av gnisslandet..

I höst ska hela kompaniet på kick-off i hufvudstaden.. vi fick ett mejl att vi ska börja vid 10,30 en lördag o att vi som reser långt ska planera resan redan nu.. kollade flyget o första flyg landar 10,05 på Arlanda.. Sa det till chefen o hon sa att vi hinner, vi hinner.. Ja, det gör vi nog.. försökte bara vara lite förutseende.. o det beror ju på vad de planerat.. SJälv är jag hellre en kvart för tidig till överenskomna tider.. blir stressad av att vara i sista minuten.. avskyr att komma springande o se andra knacka otåligt med fingrarna.. Att andra är sena gör inget för då kan jag sitta o fundilera en stund.. drömma lite.. andas lite.. bara vara lite..

De sista 2 dagarna har volymen ökat markant på jobbet.. telefonen ringer oftare o det har blivit fler omedelbara "problem" att lösa.. Gamla kunder har kommit tillbaka.. Jaget blir glad av att höra deras röster o försöker säga Välkommen tillbaka till alla.. kanske får några höra det flera gånger men det gör inget.. o genom telefonen ser jag deras leenden som sprider sig till jaget.. eller är det jaget som delar med sig av sitt till dem tro.. Men det spelar ju ingen roll vem som ger o får.. huvudsaken är att båda har försökt.. o på så sätt följer leendet med till nästa människa vi möter..

När jag cyklar hem korsar jag flera vägar som går till ett industriområde.. o lastbilar, långtradare, personbilar med o utan släp korsar min väg.. korsningarna är öppna o det är fri sikt.. de flesta motorfordonsförare ser en liten cyklist när hon kommer susande på sin lila ATB o röda hjälm (jopp, den används varje tur numer :) o stannar o släpper förbi henne.. i gengäld ger hon dem en nick till tack o ett leende..
Idag var det en som inte såg henne.. han var så stenkoncentrerad på vänstersvängen han skulle göra att han totalt glömde titta efter små cyklister.. så cyklissan stannade svärande o muttrande grymt för sig själv; Du SER att du måste vänta minst ett par minuter för att komma ut på vägen.. kunde du inte stannat någon meter innan så jag fått cykla förbi.. inte för att jag hade bråttom utan bara för vänligheten..
Medans cyklissan står där o väntar kommer en till bil åkande.. den åker sakta o hon ser att rattstyraren söker ögonkontakt.. hon ler o vinkar förbi honom o säger högt att eftersom hon ändå står här o väntar så kan han åka förbi.. rattstyraren ler stort o vinkar Trevlig helg innan han sakta högerstyr ut bilen på vägen..

Med ett varmt leende som värmde i hjärtat cyklade cyklissan hel o välbehållen hem..