Fast egentligen..

.. är flytten inget som dök upp helt oförberett.. har hållit ögona öppna sedan i augusti- september.. har till o med vart o tittat på några lägenheter, bla en likadan som jag fick idag.. så jag tog denna osedd..

1981- 1994 flyttade jag i genomsnitt 1 gång/ år..  ofta till osedda lägenheter eftersom de för det mesta fanns i andra städer än den jag bodde i.. kommer ihåg första stället jag bodde själv i.. ett uthyrningsrum med sittbadkar o kokskåp.. kokskåp är rätt behändiga för det är bara att stänga skåpluckorna när man inte vill se eländet.. 600 kr tror jag att jag betalade då o det var dyrt.. ett annat ställe hade dusch o ett kök på cirkus 0,5 * 0,5 m.. den låg längst upp under taket o var det svinkallt på vintern o gööörhett på sommaren.. 300 kr..

Lägenheten utanför Vargön gillade jag.. ett gammalt hus med 2 lägenheter.. stor kök o stort rum på nedervåningen o sovrum uppe.. knarrade helmysigt i alla golv o trappen..

När jag tänker efter så är det nog bara den i Svalöv som jag inte tyckt om över huvud taget.. lövtunna väggar så ibland trodde jag nästan att grannarna var inne hos mig fast dom ju inte var det..

Till detta ställe jag bor Nu, kom jag en dag i början på januari 1995.. förra århundradet.. huvva vad tiden går fort ibland.. o då fanns det ju liksom bara ett telefonbolag att hålla reda på.. o elleverantörerna var väl inte så många de heller.. fast nu tror jag det är nåt helt annat.. läste i veckan om dyr el o krångliga räkningar.. hmm.. o jag som oälskar såna däringa val.. kan någon tala om för mig vad som är bäst.. eller ska jag skriva ut en lista o kasta pil o se vem som blir vinnare tro.. vojne vojne, vad har jag gett mig in på..

Uppriktigt ser jag fram emot flytten.. för ombyte förnöjer.. eller rättare sagt.. förändringarna är välkomna..

Egentligen känns det som att jag skulle kunna hoppa jämfota rätt upp i luften o göra några dubbelsaltomortalar.. fast jag undviker det ikväll eftersom jag inte har någon ridhjälm..

WEEIIIHYAA... Tomtebo.. here I come  =o)

Ibland går det undan..

.. nästan som att sätta sig i pulkan högst upp i backen.. först inte våga släppa greppet om trädstammen man håller så hårt.. men så råkar man slappna av lite o rätt vad det är så är det full fart som gäller.. o det är bara att åka med..

Idag om 3 månader så flyttar jaget.. =o)  o det är något som jag inte hade den minstaste lilla aning om i morse..

Idag är jag är tacksam..

.. att jag gick rundan i korridoren innan jag gick hem för då kunde jag säga hej då till E.. o så blev hon glad att jag inte larmade in henne..
.. att jag har  varma kläder som skyddar mig mot snöblåst o kyla..
.. att jag hade en buss att sitta i när jag åkte hem idag.. för en cykeltur var inte lockande idag..
.. att jag har en färgklick till mössa som skänker leenden till mina medresenärer.. för deras leenden smittar av sig på mig..
.. för att jag vågar omsätta tankar o känslor till ord.. för det är ungefär som att stoppa in finaste svarta långklänningen i torktumlaren.. den krymper.. o om jag fortsätter torka tankarna i tumlaren.. så kommer den snart att vara en knälång kjol.. sen blir den nog ett linne.. kanske ett par trosor.. o så ett par strumpor.. o till slut är det bara en dammtrasa kvar..

Jaa, tänk vad livet är skönt ibland..

Diskussionerna i fikarummet har handlat om en o samma sak hela dagen.. gripandet av Hagamannen.. Lättnaden är stor o många sa att nu behöver inte tjejer, flickor, kvinnor vara rädda mer.. Jag är också lättad, men inte sjutton tänker jag springa ute på nätterna hur som helst för han är inte ensam förövare här i stan..


Fast de flesta kommentarerna var att ingen förstod hur han hade klarat sig utan att bli upptäckt.. att det var konstigt att ingen närstående till honom sett det på honom.. som om det skulle stå våldtäktsman i pannan..

På ett sätt förstår jag dom.. ju närmare det kommer en själv desto svårare är det att ens misstänka någon för något så fasansfullt.. Men hur många familjer finns det inte som lever dubbelliv.. med husets väggar som en mask utåt , där allt är bra, varken mer eller mindre bråk än hos andra, där gräsmattan är välvårdat, bilen vaxad, blommorna vattnade o barnen har hela o rena kläder? Bakom ytterfasaden finns de närmaste, de mest lojala.. och det är där det mest onormala blivit normalt.. o även om de bara haft en anings misstänksamhet så har nog hoppet funnits att de kanske inbillat sig allt..

Jag hoppas av hela mitt hjärta att det är rätt man de gripit.. o är det rätt.. så önskar jag att dom rullar han i kaustiksoda o häller i han lika mycket till blandat med klorin..

Men mina tankar går till offren och jag hoppas de fått o får hjälp att komma vidare.. och till de närstående.. för de är också offer..

Kanske är det inte dom i fikarummen som är enögda.. men i så fall så tar jag det.. för just nu så fanns bara dessa tankar hos jaget.. o än en gång har de blivit några ord..

Långt där borta i solskenet
finns mina största förhoppningar.
Jag kanske inte kan nå upp till dem,
men jag kan rikta blicken uppåt
och se hur fantastiska de är och tro på dem ...

 
Louisa May Alcott (1832-1888)


I brist på annat..

.. sökte sig mina tankar till Svarta hål..

Ett svart hål är en himlakropp, där gravitationen är så stark att flykthastigheten överträffar ljusets hastighet. Detta innebär att varken fysikalisk kropp, strålning eller information kan lämna hålet.
Svarta hål aldrig kan observeras direkt, men deras existens visar sig ändå genom hur de påverkar materien omkring sig.


Minnen
inte ens tanken hann fånga
lämnade ett
svart hål efter sig

Men svarta hål
ser ingen

fyll dem med..

fantasier

tvinga dit leenden
tvångsmata.. det
med kramar.. och
vänliga ord


Materia som är på väg att sugas in i ett svart hål faller inte rakt in, utan tillbringar en tid i en ansamlingsskiva, där den rör sig i spiral in mot hålet. Materien i skivan hettas upp mycket kraftigt av denna process och precis innan den faller in, vid skivans innersta kant, har den blivit så het att den sänder ut röntgenstrålning.


Tvångsmatningen

går sämre o sämre
för leendena och kramarna
de inbillade
börjar en livsfarlig dans
o spiralen
virvlar snabbare.. o snabbare
o tanken stannar i luften
fryser till is..

en brännskadad tanke
svart som ett hål
gömmer sig
skadad
Tvingar resten av himlakroppen att
blunda

Men ögat är snabbare
och
ser leenden sanna som solen
och hjärtat är
fyllt av värme
o vägrar sluta hoppas

Det svarta hålet finns
men

omtankar..
och
samtankar..
gör att det
förminskas..


Flykten avtar
långsamt..

Nyfiken på dina..

.. pensionspengar? Stod det på brevet från SAF-LO som låg i postlådan när jag kom hem.. Njaa, vet inte det jag för det är ju 23 år tills jag når pensionsåldern.. hmm..  enligt övergångsreglerna för traditionell försäkring, från 65 år och livet ut, var det..  245 kr PER ÅR!!!  hmm.. dividerat på 12 blir det cirkus 20 kr/månad.. o så ska dom säkert dra skatt på det också.. i slutändan blir jag nog skyldig.. Sen var det en summa pensionskapital också.. tack o lov så står det att jag har en förvaltare..

När de häringa oranga kuverten började komma i brevlådan o man skulle välja var man ville placera sina pengar, så valde jaget att välja bort valet att välja själv.. Det där med aktier, fonder o vad det nu kan vara är inget som jag är det minsta intresserad av.. och jag har inget intresse av att lära mig heller.. Det kändes som att kändes som att de som bestämt att det skulle vara så här ville att alla skulle börja leka med pengar o aktier.. o till slut ska varenda männska stå på börsen o vinka lite hit o dit.. skicka meddelande; SÄLJ allt o köp av det eller den.. JAG VILL INTE! O vägrar därmed! O den dagen de skriver att de slutar att förvalta mina pensionspengar ska jag stoppa in dom i madrassen.. o vem vet.. om jag vattnar dom lite nu o då så kanske dom växer mer än på börsen..

Apropå pensionsålder.. den trodde jag att jag var nära när jag var 38.. men då kvittrade en liten fågel i örat att jag hade 27 år kvar.. o Mycket till kan hända innan jag är där..

Har fundilerat i en vecka på att ta fram cykeln o börja trampa till jobbet.. cykelvägen har varit så gott som snö- och isfri.. Nu är den inte det mer.. för det har ramlat ner ungefär 1 dm nysnö.. o plötsligt är allt som börjat bli grått o dammigt Vitt igen... jag får nog motionera tankarna istället för kroppen ett tag till.. eller också kan jag valla sparkstöttingen o sätta segel på den..

Såg ju Möbelhandlarens dotter igår o jag tror jag tyckte om den.. idag på jobbet så pratade vi om den.. de som sett den sa att den var tråkig för att det inte hände något.. Fast jag tyckte att det var just det som var skönt.. ja, att det var lite långsamt tempo.. det var som att vila i berättelsen ungefär.. Ska nog försöka se nästa avsnitt också..

Klockan skulle fram 1 timme..

.. men när jag stod o väntade på bussen i morse så visade mobilen 08,17.. vilket medförde att jag trodde jag var 1 timme sen till busse.. förvirrad.. tänkte ringa Fröken Ur men kom inte ihåg numret.. hmm.. aah, jag skickar ett sms till mig själv då får jag upp aktuell tid.. o tydligen har jag ställt fram mobilen 2 gånger.. Undrar om det är en kompensation gentemot saker jag inte kommer ihåg.. ja, att jag kommer ihåg andra saker 2 gånger..

Fick mig ett gott skratt åt mig själv idag.. ända sedan jag frisyrade mig har jag tänkt att en människa på jobbet ska kommentera det negativt.. eller att jag var sötare förut.. fast jag vet ju inte hur en söt tant ser ut.. När hon kommenterade så var det ju alldeles tvärsom vad jag trott.. Jo, jag vet att man inte kan förutse andra människor tänkande.. o jag fick mig en liten läxa.. som gjorde att skrattet bubblade i magen..

Varför är det förresten så svårt att bara säga Tack när man får en komplimang.. eller är det bara jag som är lite kinkig tro.. kommer med en massa förklaringar o bortförklaringar.. Det enda som behövs är ju ett litet ord, som ändå är stort, Tack, vad trevligt att du tycker det, för jag gillar också det här..o så ett litet leende också då förstås..

4 böcker till priset av 3.. utan inbördes ordning blev det:
Ett öppet hjärta Dalai Lama
Att hjälpa sig själv Dave Pelzer
Ta vad man vill Louise Boije af Gemnäs
Falskt minne Dean Koontz


Fast nu blir det Möbelhandlarens dotter på 1:an..

Jagets frisör..

.. förlorade nyss en kund..

För hanses del gör det kanske inte så mycket.. vill man få en tid hos honom så måste man vara ute i god tid för han är duktig o eftertraktad..

Oooppsi.. måste avboka tiden jag redan har.. Vad ska jag skylla på.. Vad ska jag säga om han frågar om jag vill ha en ny tid..

Hmm.. dags att utvisa spöket.. Du har inget här att göra! Far o flyg o skräm dig själv!

Öppnar dörren och släpper in leendet som smyger baki hörnet.. för det är bra mycket skönare än spöken..


Idag..

.. skiner solen.. o jag tog fram stavarna o tog en prommis.. bara för att jag ville.. till sällskap valde jag E-type.. men det är skillnad på att sitta still o stampa takten o vara ute o gå i takt.. redan efter några minuter var jag varm.. o några sekunder senare kände jag svettpärlorna i pannan och på överläppen.. det är en skön känsla i benen att de fått röra på sig.. musklerna är faktiskt lite trötta.. o jag tänker att jag borde göra det här oftare.. o genast slår jag bakut o vill klappa till någon på käften.. jag borde ingenting! för det är bara mina hjärnspöken som säger så.. spöken som inte tycker att jag gör tillräckligt.. o varför gick jag ut när det finns disk att ta hand om.. för så här kan det ju inte se ut.. Försöker grina illa åt dem.. räcker ut tungan o lipar det mesta jag kan.. HA HA HA.. Du är bara ett hjärnspöke! o jag ska skrämma dig så du försvinner! O det där ordet Borde ska förpassas till någonstans där ingen hittar det!

Läser några bloggar.. om mod.. o jag tänker att jaget är då inte alls modig.. vill krypa ur skinnet när någon säger att så där borde du inte göra.. o att ta en konflikt är det värsta jag kan tänka mig.. o att ge mig in i en diskussion om varför något är si eller så.. hujeda mig.. låt mig hellre få sitta i ett hörn o lyssna.. kanske flika in en fråga ibland.. fundera lite..

När jag var 16-17 flyttade jag hemifrån.. vid 22 flyttade jag från hemstaden till Västerås.. visserligen bara 20 mil, men ändå bort.. ett år senare flyttade jag till Luleå.. o efter några månader var det Övertorneå.. Bytte yrke o var tillbaka i hemstaden.. tills jag flyttade igen.. till värmland.. träffade en kille o flyttade tillbaka till hemstaden eftersom vi båda fick jobb där.. Sen fick jag för mig att utbilda mig lite.. sökte o kom in på en skola i Svalöv.. fixade lägenhet o skulle få den 1 januari 1994.. pratade med en bekant lastbilschafför för transporten av våra flyttlådor.. lastbilen skulle vara på plats 27 december och jag o min dåvarande vovsa åkte ner o tog emot dem.. på nyårsaftonsdagen kom min kille ner o "kära" mor var också med.. När hon sa att hon skulle komma ner sa jag att det räcker med att hon är över nyårshelgen.. Tjopp, tjopp, tjopp.. Nej då, hon stannar en vecka o ska hjälpa oss få ordning.. Jag orkade (vågade) inte, som så många gånger tidigare, säga ifrån..

När jag berättat min historia har många sagt att det är mod.. att flytta till okända platser o ställen.. ge mig in i jobb med nya jobbkompisar.. anpassa mig efter nya rutiner.. Visst har jag lärt mig mycket.. o mycket är positivt.. men nu när jag ser tillbaka så har allt bara varit en flykt.. ett försök till att komma bort från ett litet ord.. Och det är bara ett litet enkelt ord.. 5 bokstäver..

Jag är 42.. o försöker bli modig.. gentemot mig Själv.. försöker lyssna på vad jag vill o kan.. försöker sätta mig själv i centrum.. kvarnstenen i magen ska inte behöva ta hand om sandkorn som bara blir större o större.. Att vara egoist har varit ett skällsord för mig.. idag försöker jag vända det.. sätta mig själv i centrum av magen.. dela med mig av det jag har.. ta del av andra.. ge o få i samförstånd och uppskattning..

Ja, lite modig är jag.. kanske....

När jag väl somnade..

.. så sov jag som en gris ända till en strax innan klockan ringde.. eller rättare strax innan den brukar ringa i vanliga fall, för i morse skulle den ringa senare eftersom jag hade tänkt missa första bussen idag.. eftersom jag igår kväll trodde att jag ville sova en halvtimme extra idag.. jag trodde lite fel.. ibland fundilerar jag på om jag verkligen känner jaget.. för om man verkligen känner sig själv, då vet man väl hur länge man vill sova.. Fast vilja och känsla kan ju vara helt skilda saker..

Planering och resultat är också helt olika ting.. hade planerat att ta senare bussen, men vaknade och hade hunnit med tidiga om jag velat.. istället tog jag bilen.. för jag ville vara lite bekväm idag.. o lite bekvämlighet är det bra att unna sig ibland..

Unnade mig också att gå till massören idag.. oj, vad skönt det blev efteråt.. men just när jag låg där så vet jag inte om jag kan kalla det skönt.. min smärttröskel är rätt hög och jag brukar bara säga Oj när det känns ömt.. idag sa jag Aj aj aj flera gånger.. han hittade muskler (?) mellan skulderbladen och på baksidan av överarmarna som var Väldigt onda.. o jag kan lova er att gäddhäng är inte bara gäddhäng.. Efteråt vart jag trött o hade jag helst velat åka hem o lägga mig.. men halvsov framför jobbdatorn istället.. sätter jag mig bakom datorn så måste jag sitta på golvet..

När jag blir stor ska jag gifta mig med en massör.. eller i alla fall bli lite särbo.. fast har massören en diskmaskin kan jag tänka mig att bli delbo..

På lunchen så blev chefens utlovade bjudning äntligen av.. o de som misstänker att vi inte pratade jobb räcker upp en hand NU..  Det blev lite prat om semestrar o att de ev skulle bli ändring på veckorna.. och sen hur vi skulle lösa det med vissa saker.. jag försökte fråga om hon kunde skriva ner arbetsgången till några saker som hon gör.. Nej, jag har lärt mig eftersom (cirkus 20 år) o det gör ni också.. Ja, men kan du skriva ner det eller finns det nerskrivet, frågade jag igen..  Nej, Nej, Nej, det finns här i huvudet sa hon o pekade på sitt.. hmmm.. hon har nog glömt koppla in mig till sitt huvud.. eller också är jag bara lite kinkig idag..

Maten, indisk kycklinggryta, var i alla fall god!

Ibland fundilerar jag på hur människor tänker.. i morse var det cirkus 13-15 grader kallt.. och Soligt! Morgonnyhetsvädret lovade 2-3 grader varmt vid lunchtid.. och Soligt! Efter lunchen så hörde jag flera som sa att det var så kallt ute.. varje gång var jag på väg att fråga om de hade långkallingar o mössa på sig.. Det finns ju, faktikst, fortfarande snö ute och även om solen strålar så möter oss nordanvinden när vi går ut..
Men kanske är det så, att de önskar sig värme så mycket att de inte ser minustecknet framför graderna på väderkartan.. Långkallingarna, dunjackan o mössan klär i alla fall jaget fortfarande..

Delade med mig några
Monk-e-mail (min gamla häck klarar inte av den sidan så jag vet ej om länken funkar.. testar på måndag.. men för övrigt är jag nöjd med häcken),  som jag hittat hos Silverfisken, till några jobbkompisar och ni kan aldrig tro vilka leenden jag fick.. Oj, vad sånt smittar av sig..

Hela dagen har jag sagt till mig själv att jag ska inte ta bussen hem idag eftersom jag åkte bil i morse.. men negationer funkar illa på jaget, så i slutet så sa jag att det är bra om jag kommer ihåg bilen när jag ska hem.. o tur var väl det.. annars hade jag kommit hem o trott att någon stulit den.. Tog en timmes tur efter jobbet.. testade lite med farthållaren och den är nog bra.. det blir jämn fart o det spar bensin.. o pengar.. det är bara det att det känns så avslappnande o bekvämt så det finns risk att jaget somnar.. o det är inte bra.. då vet hon ju inte var hon vaknar någonstans.. o jaget vill hemskt gärna vakna hemma hos sig..

Har varit lite rädd för att se Så ska det låta.. men ikväll vaknade jag lagomt till det började.. o blev mycket glatt överraskad.. men Peter Settman gjorde ett suveränt jobb.. Martin Stenmarck o Hanna Hedlunds röster var rena rama örongodiset.. likaså Reine Mirros och Sara Dawn Finer..
Hela programmet blev som rena rama vitamininjektionen.. Kanske tur för grannen att han o hans ögonstenar  var borta.. för jaget kan allt ta lite höga toner.. även om de är lite orena..

Tjaaa, det blev väl en alldeles nästan vanlig fredag det här med.. förutom att vi blev bjudna på våfflor, hallonsylt o grädde på em-fikat på jobbet.. Gottit! I morgon är det våffeldagen, o eftersom det är det så är alla middagsbekymmer för morgondagen över redan nu..

25 mars.. Våffeldagen.. kommer från vårfrudagen.. som kommer från Marie bebådelsedag och är den första av vårens högtider och fester.. Dagen markerar slutet på vintern och början på våren.. Fram till 1953 var dagen en helgdag i den svenska almanackan..

Vad det är härligt att livet är som en berg-o-dalbana.. För tänk vad trist o tråkigt.. o Jobbigt.. om en o samma känsla fanns i en hela tiden..

Morgonnyheterna..

.. visade en valp som tidigare omhändertagits pga misskötsel o vanvård.. den hade nu hittat till sitt nya hem..

en liten busig valp
söt som honung
varm som en hjärtekram
stolt bärande en leksak
o sen plötsligt
trött o snarkandes
på mattes arm..

Minnen väcks
och
Sorgen vaknade
mornade sig lite
tog en lång frukost
och ännu längre lunch

Lutade sig väntande
mot tegelväggen
njöt av solen
tinade i värmen

Sorgen hade bara tappat nyckeln
men visste fanns där
innanför fodret
på den röda dunjackan

Minnena väcktes
och i tystnaden
hittade sorgen hem

Saknad
och
Välkommen!

Excessa
Djupt, djupt inne i sorgens
mörker, glimtar en annan
sorts glädje fram,
en allvarligare glädje,
i grunden besläktad med sorg.

Se magnolian! Den blommar nu!


Barbro Lindgren

Trött, trött, trött..

.. på att chefen kommer in o pratar om att vi har så lite att göra.. trött, trött, trött.. på att hon ser ner på det dom, konkurrenten, gör.. när jag idag sa att dom gör precis samma sak mot oss som vi gjort mot andra.. så ser hon bara oförstående ut.. Hon berättade att hon pratat med en av "våra" frilansare och sagt att; ja, vi kan ju inte förbjuda dig att jobba för dem.. så ville jag bara skrika.. försökte säga att även om de andra betalar mindre så är det faktiskt en inkomst, o de flesta är i behov av en sådan..

Trött, trött, trött.. på att hon kommer o säger att hon "råkade" jämföra förra årets siffra med årets.. som om vi inte skulle märka det.. vi som tar emot beställningar o fixar dem..

Trött, trött, trött.. på att påminna henne om att de kunder som lämnat oss nog kommer tillbaka för alla säger att dom är nöjda med oss.. o de som ändå ringer till oss säger att det bara strular på det andra stället.. o i slutändan blir strul kostsamt för dem.. o då kommer de nog tillbaka.. fast det är ju bara vad jag tror.. o jag kan inte speciellt mycket om hur det fungerar bland topparna som bestämmer..

Till idag skulle vi skicka in en medarbetarpresentation.. har gruvat mig lite.. funderat på vad jag ska skriva om jaget.. vad kan de andra tänkas vilja veta.. men kom på att det har jag ingen aning om.. så jag berättade bara lite om mig.. inte allt.. bara lite..  men det var jag som berättade.. Men när jag gör sånt så kommer den där hornbeklädda rösten o knackar på axeln o viskar i örat; men så där kan du väl inte skriva.. ingen annan skriver så där.. vad ska dom andra nu tro då.. o den kommer att få mig att tro att vänliga ord bara är ironi.. förklädd elakhet..

Idag vände jag på huvudet o tittade på rösten.. frågade; Är du avundsjuk.. eller rädd.. i så fall är det upp till Dig.. för jag är bara jag.. o kan inget annat vara.. än mig själv.. o tycker någon att det inte är bra så vad är det med det.. Jag tar bara emot det braiga.. resten lämnar jag till sopstation.. o den ligger inte i min mage!

Vilken himmelens Tur att man, jag, bara kan ändra på mig.. för tänk vilket slitgöra jag annars hade fått göra..

Oj, vad otrött jag helt plötsligt blev..

Funderar allvarligt på..

.. att ringa återbud till frisören.. och plocka fram trimmern igen.. det börjar kännas jobbigt att varje morgon kamma bort indianfrillan jag vaknar med.. fast det är väl kanske bara en vanesak.. men efter 1 års frisörgående skulle jag väl vant mig nu.. Innan så trimmade jag mig själv i cirkus 7 år.. 1,5 cm stubb.. lättskött.. o så friserade jag mig precis när jag kände att NU är det dax.. kvällar, nätter, helger.. det spelade ingen roll.. det gällde bara att komma ihåg att ladda trimmern..

Jag nekar inte till att det är underbart att sitta och bli omhändertagen 1 timme.. var tredje månad.. men de pengarna kan jag ju lägga på en massör istället o bli hel- eller halvkroppsomhändertagen istället.. nacken och axlarna är nog i större behov av det än huvudet..

Tacksamt nog så har jag en tjock kalufs.. och jag missklär inte i kortkort.. Fast allt klär ju en skönhet.. och inget misspryder en ful.. ;o)

Och till sommaren när det blir varmt kommer kalufsen att kännas som en mössa.. då blir det huvudsvett o kokta hjärnceller.. o kokta hjärnceller är inte att leka med.. långsamma som dom är.. känns som att de simmar i gelé..

Fick åka dragspelsbuss hem idag.. satte mig där det gungar mest.. blundade o drömde jag var ute på havet.. lite tråkigt turen är bara knappt en kvart.. men jag är glad att jag inte somnade för det var en nästanny busschaufför och han vet kanske inte var han ska väcka o släppa av mig.. Fast nu för tiden är det ju inte så illa om jag tar en omväg på 5-6 mil innan jag är hemma.. hmm.. kanske ska testa det någon gång..

Tittade på nyheterna och Freivalds presskonferens.. är inte intresserad av politik eftersom jag tycker att de mest gnäller o skyller på varandra.. men har följt med litegrann.. Som jag förstod det så avgick hon för att journalisterna i Bryssel inte ställt sakfrågor om det hon hade att rapportera om ang valet i Vitryssland (eller vad det var).. och att det var då hon insåg att hon inte skulle kunna göra ett seriöst jobb.. Eeeh..? Nej, det är nog bäst jag håller mig borta från politiker..

o ägnar mig åt att.. vara här.. och nu..


Ställde mig med ryggen mot tegelväggen idag..
blundade och njöt av solen..
lyssnade på steg som gick förbi..
snön och isen var borta och bara sand och grus täckte trottoaren..
lyssnade på varje steg..
de kom först närmare för att sedan fortsätta bortåt..
mot vad..
några var hastiga..
andra eftertänksamma..
som om det bara var ute och flanerade..
de flesta var mjuka i gruset..
andra stampade ner klacken o lät ilskna..
och faktiskt så fanns det de som lät glada..
några minuter med ryggen mot väggen..
njutandes av solen..
..här och nu..

Världspoesidagen den 21 mars..

Du ska tacka

Du ska tacka dina gudar,
om de tvingar dig att gå
där du inga fotspår
har att lita på.

Du ska tacka dina gudar,
om de gör all skam till din.
Du får söka tillflykt
lite längre in.


Det som hela världen dömer
reder sig ibland rätt väl.
Fågelfri var mången,
vann sin egen själ.


Den som tvingas ut i vildskog
ser med nyfödd syn på allt,
och han smakar tacksam
livets bröd och salt.


Du ska tacka dina gudar,
när de bryter bort ditt skal.
Verklighet och kärna
blir ditt enda val.Karin Boye

Vårdagjämningen..

.. En ögonblicklig händelse när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan. Gränsen kallas himmelsekvatorn och utgörs av den punkt på himlen där solen på väg norrut passerar himmelsekvatorn (vårdagjämningspunkten).

De flesta äldre solkalendrar räknade vårdagjämningen som nyår.

I Iran, Afghanistan, Uzbekistan och Azerbadjan firar man det persiska nyåret, Norouz/ Nauroz/ Nav Roz/ Novrus Bairam. Nyåret infaller vid vårdagjämningen i mars och firas i 13 dagar. Man brukar säga att det är en tid av förnyelse och hopp inför framtiden. Det är också en tid för att träffas och umgås med släkt och vänner. När man firar Norouz i Iran har skoleleverna ett 13 dagar långt lov. 
Persiska traditioner  

Även i Indien firar man nyår vid vårdagjämningen.. OCH höstdagjämningen.

Det var vid vårdagjämningen man i många av antikens kulturer firade nyår (normalt 20/3), alltså var mars årets första månad. Det här ser man fortfarande på månadernas namn. Eftersom September då var den sjunde månaden i året har den fått sitt namn från det latinska talet sju (septem), liksom oktober har fått sitt namn från octo som är åtta på latin o.s.v. År 153 e.Kr. började romarna fira nyår den 1 januari.

Men är det då verkligen Vår nu? Här hos oss i Sverige alltså.. Enligt SMHI så är det vår mellan vårdagjämningen och sommarsolståndet.. men det beror ju också på temperaturen.. För närvarande säger SMHI att dygnsmedeltemperaturen ska vara mellan 0 grader och +10 grader i 7 dygn..  ==>

För mig gör det inget om våren kommer förr eller senare.. men jag skulle allt bra gärna velat fira persiskt nyår.. med 13 dagars ledighet..

Nyfiken? Titta in i en Mångkulturell almanacka 


Ps. Detta har jag inte lärt mig av egen erfarenhet utan letade på nätet.. Hoppas det är rätt.. annars kan jag rätta till det om någon känner för att rätta mig.. Ds.

Fyndade idag..

.. 2 cd för bara 99kr..

Splittrad.. för jag vet inte vilken av dem jag vill lyssna på.. Vill höra på båda samtidigt.. men i min musikmaskin får det bara plats 1 cd åt gången så någon mix blir det inte tal om..

Ted Gärdestad
 eller

Sol, vind och vatten Set the world on fire och This is the way för Jag vill ha en egen måne eftersom I just wanna be whit you.. så Låt kärleken slå rot trots Angels crying.. När showen är slut, Hold your horses, Kom i min fantasi, Snurra du min värld och Until the end vi Fight it back..

Örongodis..

Och svenska folket..

.. utsåg Carola till vinnare i melodifestivalen.. Själv tyckte jaget att Andreas Johnson var bäst.. eller kanske Bwo.. eller Björn Kjellman.. mest för att han verkade vara väldigt prestigelös.. hmm.. det är nog tur att jaget inte är någon recensent eftersom hon har rätt svårt att sätta ord på det hon tycker och känner..

Lena Ph gjorde i alla fall bra ifrån sig.. mest tror jag att jag gillade när hon frågade Carola om det stämmer att hon redan bokat rum i Aten.. för det har ju stått i tidningarna men tidningarna vet jag inte om det går att lita på.. Inte för att det gör mig varken till eller ifrån om hon gjort det.. bara lite nyfiken..

En sak funderar jaget dock på.. var går gränsen för vad vi människor pressar oss till att göra för att se bra ut o duga i andras, och egna ögon?

Att färga håret gör om mig.. liksom att plocka ögonbryn.. raka sig under armarna och på benen gör om mig.. att trimma bikinilinjen likaså.. numera ska visst hela alltet trimmas vilket medför svamp o annat obehagligt i underlivet när kläderna är åtsittande och av  onaturliga material..

Att sminka sig är också ett sätt att göra om sig..

Att operera bröst o fettsuga är ett sätt att göra om sig.. liksom intimkirurgi..

Numera sprutas det in nervgift i ansiktet så musklerna förlamas o huden blir slät o skrynkelfri..

I vissa länder i Afrika anses en omskuren kvinna vara det
vackraste som finns.. Och trots att könsstympning är förbjudet i många delar av Afrika, påbjuder traditionen att endast en omskuren kvinna kan ingå äktenskap och bilda familj. Äktenskap och barn är för många kvinnor ett sätt att överleva. Ingen omskärelse - inga garantier.  Därför beslutar många mödrar att deras döttrar ska omskäras.  ==>

Visst är det trevligt att se fräch ut.. själv färgar jag håret emellanåt.. sminket får däremot vara eftersom jag har svårt för att låta bli att gnugga mig i ögonen.. bikinilinjen, o resterande, får vara som den är eftersom jag sällan är på stranden pga soleksem..


Nu protesterar säkert många att lite mascara inte kan jämföras med kvinnlig könsstympning.. och kanske kan det inte det.. men gränser har så lätt för att tänjas.. o hur långt från varandra står kvinnliga intimoperationer från kvinnliga könsstympningar..

De som har svårigheter till ett fullvärdigt fungerade liv ska naturligtvis få de operationer som är nödvändiga!

Det är utseendefixerandet jag funderar på.. Var går gränserna?

Och vem sätter gränserna? Du? Jag? Eller är det media o reklam som styr?

Nog för jag kan ..

.. litegrann om hur det går till på utställning eftersom jag haft både en tik som bara fick blåa band och en som blev både svensk o norsk champion.. men det är rätt stor skillnad på att stå utanför o vänta på att komma in i ringen.. mot att vara innanför o hålla reda på att de som ska in kommer i rätt ordning.. o att resultatlistorna blir korrekta.. jag tror ändå att det blir roligt att vara ringsekreterare..

Först och främst för att det på varje utställning kommer att finnas de som inte har den blekaste aning om hur det går till.. o dem skulle jag vilja ge en så bra start som det bara är möjligt.. sen okmmer jag att få lära mig mycket om olika raser.. hittills är jag helt inkörd på en ras.. som jag älskar av hela mitt hjärta.. men den dagen jag pensioneras kanske jag inte orkar med 60 kg självständig tik i andra änden av kopplet.. Fast det är ju mentaliteten som jag fallit för på just den rasen.. o med lite övning så behöver det inte bli en massa drag i kopplet..

Fast just nu känns en annan ras långt borta.. mest beroende på att jag haft lyckan att ha 2 väldiga individualister.. mmm.. får nog lov att försöka jobba bort de där skygglapparna att det inte finns några andra raser..

Det var en tjej på kursen som kände igen mig.. i höstas när hon var på kennelklubbskvällarna hade jag varit där.. hennes labbetikvalp hade varit lite skraj o inte vågade gå fram till nya människor.. men det hade slutat med att hon o jag hade pusskalas.. tikvalpen o jag alltså.. Av någon anledning så har jag lättare att komma ihåg hundar än människor..

O nu är frågan.. apropå något jag inte kommer ihåg.. vilka är med o tävlar i melodifestivalen ikväll.. o kommer rätt låt att vinna.. Btw.. de som röstar.. röstar de på artisten eller låten..

Bloggstafetten: När jag tog över Plus efter Sverker

Det hela började en solig söndagseftermiddag. Våren hade tagit ordentlig fart o snösmältningen gjorde att översvämningar var mer regler än undantag.

Jag hade just kommit in efter en långpromenad när telefonen ringde. – Hej, jag ringer från SVT och är producent för Plus. Jag undrar om du skulle kunna komma hit i morgon o leda programmet?

Om jag säger att jag tappade hakan o ögonen blev stora som tefat så är det en underdrift.

- Va.. va.. va.. stammade jag fram.. men Sverker då? Han Är ju Plus.. o har ju gjort varenda program i 18 år.. tillsammans med soptunnan.. Hur har ni fått mitt telefonnummer? Jag har aldrig gjort TV.. vet inte ens hur man gör..

- Nja, egentligen skulle ju Sverker göra programmet som vanligt, men han är försvunnen sedan 3 dagar. Han skulle varit här igår och fått manuset men jag får inte tag på honom. Ditt nummer fick jag av en kollega. Kan du komma i morgon vid 10- tiden så hinner vi gå igenom hur allt går till?

-Kan jag få en timme på mig att fundera, frågade jag samtidigt som tankarna förvirrade sig mer än vanligt o 1000 fjärilar kläcktes i magen. Hur hög pulsen var har jag ingen aning om, kanske någonstans i närheten av max.


När jag lagt på damp jag ner på rumpen där jag stod o fick ett hysteriskt fnitteranfall. Dom är ju inte kloka på en endaste fläck. Nog måste dom ha ringt fel nummer för jag känner ingen som jobbar på SVT. Inte ens på lokalavdelningen. När jag satt där och flämtade efter luft så ringde en vän. Han blev en anings fundersam då han bara hörde fnitter. Efter en stund lyckades jag förklara vad som hänt o han tyckte absolut att jag skulle ta chansen. För en sådan chans får man nog bara en gång i livet. O vem vet, programledaranlaget kanske legat gömt ända tills nu. Trots mina protester om att de ringt fel så fick han mig att lova att ringa tillbaka, tacka ja o så åka dit morgonen därpå.


När jag väl somnade så sov jag faktiskt några timmar. Och konstigt nog så drömde jag också. Att jag kunde flyga. Jag vaknade innan klockan ringde och gjorde mina vanliga morgonbestyr tills jag kom ihåg vad jag gett mig in på. Gröten kallnade och osten började svettas. I duschen tog jag balsam först och sen tvättade jag håret. Garderoben hann jag vända ut och in på och byrålådorna fick en alldeles ny ordning.


Vi hade bestämt att jag skulle vara vid studion kring 10- tiden och jag var där i tid. Väldigt god tid. Närmare bestämt redan vid 9. Men så tidigt kunde jag ju inte gå in så jag åkte runt TV- huset o tittade efter var jag skulle kunna smyga in. Körde omväxlande höger- och vänstervarv.  O varje varv så räknade till 4 ingångar, varav en var en kajplats och två var dörrar med kodlås. Alltså skulle jag bli tvungen att ta stora entrén för att komma in.
Parkerade bilen och tog ett djupt andetag. Ok, vinna eller försvinna! Gick in genom dörren o mötte mig själv i en spegel.. Oj, hade visst glömt kamma mig.. men det var så dags att tänka på när jag stod öga mot öga med producenten. Hon tittade leende på mig och hälsade mig välkommen. Mina protester att jag var  fel människa, på fel plats, vid fel tillfälle hördes inte för hon började presentera mig för reportrarna, bildproducenterna, kamerafolket och lämnade mig sedan i händerna på en erfaren scripta. En scripta är en människa som håller reda på det mesta som händer på en inspelning. Vi började gå igenom dagens program. Hon förklarade att jag skulle se in i den kameran som det lyser en röd lampa på. Istället för en massa papper i handen så fanns det en rullande textremsa i en monitor och det var bara för mig att läsa den. Jag skulle också ha en snäcka i örat med direktkontakt med producenten. I den skulle jag få alla instruktioner jag behövde. Så egentligen behövde jag bara stå där och läsa innantill.


Jag blev visad till sminket o fick tillfälle att sitta o andas en stund innan jag blev omklädd. Det var ungefär som "Gör om mig" i Go´kväll. Gissa om jag blev snygg.


Sen var det dags att börja öva. Dagens test var om hur man skulle sköta behåar så de höll så länge som möjligt. Sedan var det en intervju med en kabelleverantör som inte håller de löften de lovar i reklamen. Och även om jag inte behövde tänka själv så gjorde stamningarna att omtagningarna blev otaliga.


Plötsligt kliver Sverker in i studion. Med andan i halsen förklarar han att han varit ute på en flerdagarstur på hästar tillsammans med sin dotter Linda och hennes naturkollegor från Island. De hade blivit instängda pga vårfloden och eftersom de var i fjällen och alla hade comviq- abonnemang så gick det inte att få kontakt med resten av världen. Efter många omkringridningar hade de till slut kommit fram till en tågstation. Där hade de väntat på tåget i 2 dagar innan de till slut kunnat ta sig hem.


Tacksamt återlämnade jag programledarrollen till Sverker och satte mig att prata med Linda och hennes isländska vänner. Rätt vad det är så kläcker jag ur mig att Island alltid fascinerat mig och rätt vad det är så har jag en inbjudan i handen att åka dit och jobba med deras hästar. Efter ett par månader med jobbavslut, möbel- och tingbortskänkning samt lägenhetsrensning så sitter jag nu på ett plan till Island. Och ska få jobba med hästar och lära mig köra slädhundar. Men det.. är en helt annan historia.


Jag fick senare reda på att en 6:a hade blivit en 9:a.. Så det kan gå..


Mitt ämne till Mys och Pys: Därför är jag bussguide i Italien


Och mitt första...

.. TV-framträdande blev en flopp.. jag som setat o filat o skruvat hit o dit.. glömde sätta på kameran o säkerhetskopiera.. *suck*

Fast jag har ju ända till söndag på mig att få till frisyren..

Återkommer när jag kammat mig.. =o)

Hemresan vart annorlunda..

.. för det var en dragspelsbuss som plockade upp oss resenärer.. o så var det en skylt om Upplands Lokaltrafiks nya taxor from 15 mars 2005.. blev lite full i skratt.. men det kan ju vara bra att veta för den som ev är på väg att flytta till Uppsala.. kan bara säga att de taxorna är något högre än våra..

Har rätt länge känt en anings liten irritation på att den info som chefen kommer in o ger oss lite nu o då.. den går oftast någon av oss misste om eftersom det råkar vara så att telefon ringer.. jag har sagt det här förut, men någon förändring har inte hänt.. idag gick jag in till henne o föreslog att hon kan skicka ett mail till våran gemensamma box så får alla samma info.. för ofta så kan hon prata 5 minuter med en av oss.. o när sedan den andra blir fri från telen så kortar hon ner det hon sagt till en halv minut.. - Ja men, det kanske inte var något viktigt det andra, sa hon.. - Det är inte riktigt det de handlar om.. den som får höra bara en halvminut känner sig utanför.. o jag menar inte att du ska sluta komma in o prata men det viktiga kan du kanske skriva ner o skicka.. Hennes min var väldigt skeptisk så vi får väl se om något händer..

Kanske är jag bara kinkig.. men det är jobbigt när hon börjar prata till alla.. när sedan någon av oss blir upptagen så fortsätter hon till den som är ledig.. Fast hon går i pension om 5 år o då kanske det blir några förändringar.. *s*

Var o handlade efter jobbet.. summan slutade på 161 kr.. jag drog kortet i kortmaskinen, knappade in koden.. o sa till kassörskan.. vänta lite.. 1 krona har jag..  Hon såg lite paff ut o sen skrattade hon o sa att det gör nog inte så stor skillnad..

Jaget höll med o gick förvirrat leende ut ur affären..Ser fram emot lördag..

.. o starten på ringsekreterarkursen.. det ska bli roligt.. hoppas jag i alla fall.. Anmälningsavgiften är betald o nu gäller det bara att hitta kompassen så jag kommer fram till Lövånger..

Tog en tur med bilen.. fullmånen följde mig.. tills den försvann bakom molnslöjorna.. Undrar om det är den som spökar med humöret.. vet inte vad jag känner.. neutral.. eller orkeslös.. eller blev helgen lite för mycket.. Det känns inte riktigt som att jag fått någon helgvila.. kanske är det bara saknanden av en heldag i attgöraingenting.. Har mest av allt lust att krypa in under en filt o gömma mig en vecka.. eller månad..

Kanske beror det på att vi tappat några kunder på jobbet.. o fast jag VET att det handlar om vilka avtal de gjort.. så kommer tankarna smygande.. vad kunde jag gjort annorlunda så de stannat kvar hos oss? Vi påverkas ju alla på jobbet o är lite nere.. mest chefen tror jag.. o när hon kommer in o beklagar sig försöker jag säga att; Det beror i alla fall INTE på vårat kundbemötande.. o visst håller hon med.. lite lamt.. det är jobbigt för henne när hon ser intäkterna som minskar.. o nu kommer vi aldrig att kunna slå några rekord i antal hit o dit för statistikstaplarna kommer att sjunka.. o de andra kontoren kommer att prestera mer än oss.. *suckar*  Hur mycket jaget än ler så är det intet värt jämfört med statistikstaplar.. o dollartecken..

Troligtvis kommer vi att få tillbaka de kunder vi tappat inom ett par månader.. jaget försöker se det som att vi bara får en stund att andas innan vi kommer att bli överbelamrade igen.. o under tiden har vi chans att ta igen det vi inte hunnit med det sista året..  o kanske hinner vi gå ut o äta lunchen som chefen lovade oss när vi var o åt julbord i mitten av december.. O = H.. haha..

Nähä.. nog om detta.. tror ett besök på Avigsidan kan liva upp lite.. eller kanske titta runt i bloggosfären..

O strax börjar..

.. Prison Break.. Förra veckan gjorde jaget något annat än såg det.. hmm.. kan det ha varit då..? Tur minnet är litte dåligt ibland.. *nickar Ja*

Kom ihåg att vara rädda om er!

Jaget önskar sig..

.. den värstigaste värsta musikanläggningen som finns att uppbringa.. vill spela Mamma Mia-musicalen på högstaste volymen så grannarna studsar jämfota.. för idag kom hon, faktikst, ihåg titta in till en musikhandlare o fann cd:n för endast 79,90 kr.. o kanske var det Därför Reuben inte fanns med som tillbehör..

Sjunger med i allt.. så håll för öronen..


Känslorna åker berg&dalbana..

 

 
Berör jaget..

känslor som saknats..
varit gömda..
lockas fram..

känslor som önskats..
men inte hittats..

känslor som finns..
dolda..

känslor som funnits..

o avskytts..


känslor som kommer..


Rädslor..
Styrkor..
Sårbarhet..
Önskningar..

Tacksam för sagorna..
och bilderna..
som får jaget att känna..
leva sig in i..
beröras av..
stärkas av.. 

Sagor och bilder...
att Växa i..

Välkommen sol =o)

060313_070901
Välkommen sol =o)

Borta bra...

.. men Hemma Bäst.. så är det i alla fall för mig.. Stockholmsresan gick utan missöden.. vi var bara lite halvvägs vilse i en galleria men när vi väl hittade rätt ingång ut så vart vi ovilse igen.. Träffade jobbkollegor fredag em o det var roligt att få ansikten till de röster man pratar med.. Fredagskvällen blev det Stockholmbynight.. eller kanske by evening.. hittade en libanesisk restaurang i närheten av hotellet där de hade God mat till ett helt ok pris..  sen dansades det så det rykte o svetten skvätte.. i alla fall gjorde Anna &  David o Måns det.. själva satt vi o smaksade på karra o chips.. i en skön fåtölj på hotellet..
Lördag.. träff med nya vd:n o fler jobbkollegor från Norrköping.. sen en stilla promenad längs Kungsgatan o kikande lite i fönstren.. lite mat.. o så byte till finkläderna o avresa till Circus på Djurgården..  det var första gången jaget var
Cirkus.. o bara byggnaden var imponerande.. Jag gillar såna där gamla ställen.. det känns som man förflyttas tillbaka i tiden.. o jag föreställer mig hur människor var klädda.. o jag skulle vilja krypa in i väggarna o höra byggnaden berätta om svunna tider.. sen började föreställningen av..

Mamma Mia.. Med noll koll på var vi skulle sitta hamnade vi mitt för scen på rad 10.. kunde knappast bli bättre.. Föreställningen..  den överträffade alla mina förväntningar.. ståpälsen på armarna återkom flera gånger.. Vilka skådespelare, sångare o dansare.. helt underbara.. o det gick rysningar av välbehag genom hela mig.. Tänk vilka sångröster det finns.. Jaget  är tacksam att de vill dela med sig till oss tondöva.. men sjöng med gjorde jag så jag nästan blev svettig.. fast jag var inte ensam.. =o)

O den som frågar jaget om hon rekommenderar den.. så är svaret ett sjungande JA! Boka biljetterna omedelbums.. såg att de släppt biljetter för okt-dec.. Varför inte redan nu planera ett julpaket till Dig?

Lördagkvällen sjöng vi ikapp med melodifestivalen.. fast de texterna kunde vi ju inte.. så det blev mest lite kommentarer om kläder.. men vi gjorde vårt bästa för att se det som var nice.. resten blundade vi för..

Det är trevligt att fara iväg ibland.. o märka tempoförändringar.. vi tog det väldigt lugnt.. jobbkollegorna hade några kommentarer om långsamma norrlandskunder.. o jag är glad att jag är norrlandsbo.. hastigheten i storstan är nog lite för hög för jaget.. Fast jag har ju ingen koll på oaserna som ju säkert finns där med.. o vad vet jag om vart människorna som sprang förbi mig var på väg.. kanske till något skönt möte.. o då kan man ju faktikst ha liiite bråttom..

Missade att de sålde musiken från föreställningen på Cirkus.. men läste på nätet att cd:n finns i handeln.. o den ska jag ha.. tråkigt bara att jaget inte kan få med Reuben Sallmander på köpet..

Är denna sekund..

.. lika lång som den förra.. och nästkommande?

När bloggstafetten startade den 8 januari i.. år tror jag det var.. så kändes det som att det var en evighet innan det skulle bli min tur.. nu är snart evigheten slut o det är bara 2 st innan jaget ska sätta sig o fundilera över sitt ämne som hon kommer att få av
En liten tant.. o sen hitta på ett ämne till Mys och pys..

När vi bokade biljetter till Mamma Mia.. så kändes det som att tiden fram till föreställningen var hur lång som helst.. jaget skulle hinna ut på stan o shoppa innan resan började.. nog för att hon vart på stan alltid.. i alla fall varendaste vardag.. men hur många shoppingbutiker har hon vart in i.. inte ens den minstaste lilla.. så det blir till att ta fram nån gammal trasa från garderobens gömmor.. o hoppas att garderobstemperaturen varit lagom så inte alla trasor är för små.. hmm.. en dammtrasa kanske klär jaget.. kan säga jag är trendguru o att dammtrasor kommer att slå nästnästa vår om 4 år.. gråvita med mörkare flammor..

Sätter jag mig vid datorn o beger mig ut på äventyr hos andra bloggare.. så rinner sekunderna iväg som en porlande bäck.. o det märks på räkningen när den kommer.. men det gör inget.. månadsräkningen är ju  ändå billigare än en krogsväng.. vilket jag inte varit ut på på.. en hel evighet.. dvs flera år..

O hur kan det komma sig att tiden när man åker till ett ställe.. känns så mycket längre än hemresan.. 

Denna vecka när jag, tillsammans med radiosnäckan o solen, väntar på bussen.. så kommer det en buss från det hålle ditåt jag ska åka.. o den busschauffören har börjat heja på jaget som står på andra sidan vägen o väntar på bussen som är på väg dit där den andra kom från.. 

Snäckan, solen o hejande busschauffören gör att jaget, faktikts, börjat dagen med ett leende.. i alla fall igår o i morse..

O råkar ni se någon förvirrad norrländska i Stockholm i helgen.. försök ha lite överseende om hon ser förvirrad o frågande ut.. hon är bara sitt vanliga jag.. 

Men en liten varning måste nog jaget utfärda.. försöker ni le lite mot henne.. så kommer hon nog att stråla tillbaka..  =o)

Isbjörn i stan..

060309_141712
Isbjörn i stan..

Fortfarande vackra..

060307_204621
Fortfarande vackra..

Det är tur..

.. att man får ändra sig.. tog radiosnäckan o Roger, Titti o Fylking med som sällskap i morse o dagen började bra mycket mer leende än igår.. o gnällkäringen sprang o gömde sig.. jaget tror att ho kände sig lite utanför..

Det var 22 grader kallt när jag stod där o väntade på bussen.. men det gjorde inget för solen tittade fram mellan trädstammarna o värmde mig..

Ett tag funderade jag på hur dum jag var när jag lämnade snäckan hemma.. men det var ju egentligen inte dumt.. jag försökte bara tänka på att ta hand om kroppen som ju jaget kommer att bo i ett tag framöver.. o visst ska man vara rädd om den.. men själen behöver också sitt.. o musik gör mycket i allafall för mig.. men även tystnaden behöver få sitt.. det gäller bara att hitta en balans.. men man kan balansera åt olika håll ibland..

Gjorde ett impulsköp idag.. bara för att jag kände igen namnet.. Anastacia.. kunde inte komma ihåg någon låt.. men namnet kom jag ihåg.. Nu när jag lyssnar så träffar texten mig..

They say timing.. is everything
But nothing you control
´Cause there´s always a tomorrow
But tomorrow never knows
It´s 1 day at a.. Time keeps running away
No matter what´s left behind
It keeps on moving
Tomorrow is not in today
And all of your yesterday
Are only a matter of time
And the journey of a lifetime
Will begin with one step
When you´re clumbing up the mountain
It´s so easy to forget
One step at a timeo faktikst så är det inte antikvärde på skivan.. tycker mig se 2004 tryckt på baksidan..

I fikarummet diskuterades melodifestivalen.. o en av dem som satt där hade inget gott att säga om någon av deltagarna.. var inte låten bra så hade den eller den så fruktansvärt gräääsliga kläder så hon förstod inte hur någon kunde ta på sig något dylikt.. som om hennes smak skulle vara allrådande.. jaget hade lust att vara lite frän o säga att det var nog någon som hade slagit vad om stora pengar med artisten att den inte skulle våga ta på sig den klädseln.. men höll tyst.. det hade inte gjort varken till eller från.. o jaget orkar inte försöka positivera någon annan än sig själv just nu.. koncentrerar sig istället på de eftertänksamma.. o de som har lätt till leenden..

o efter arbetsdagen så koncentrerade hon sig på att sätta en fot framför den ändra.. ända hem.. o hon Lyckades.. =o)

På vägen hem kom jaget ihåg ett par ord hon hört.. 


Från varje möte man gör..
ska man bara ta med sig det som berör..
o det som är viktigt..
för en själv..
resten ska man lämna..

Det är bättre..


att ha många
olika visioner
än bara en enda,
då blir man mindre sårbar.

Om någon skulle råka vissna
kan de andra fortsätta att blomma.

Anne SwärdO jaget fortsätter leta..

Vikarie C..

.. var in o jobbade idag eftersom vi är borta på fredag.. hon fick sitta vid datorn o jag satt bredvid.. jag gjorde lite rollspel med henne o låtsades att jag ringde o så fick hon hitta reda på kundnr o en massa annat i programmet.. sen fick hon ta telefon när det irngde.. jag vill ju att hon ska börja känna sig lite trygg i det hon gör men kanske är jag lite för hjälpsam så jag stressar henne istället.. hmm.. Inte lätt det där.. På ska jag nog försöka vara lite tystare så får hon lite tid till att själv komma på saker.. 

Satt jag o sorterade rekvisitioner under tiden.. ungefär 1000 st med 6 siffror som skulle sättas in i fallande ordning.. så just nu har jag bara en massa siffror i huvudet som snurrar runt..

Det känns skönt att den här veckan blir kort.. ja, i ordinarie arbete räknat.. på fredag bär det ju av till Stockholm.. o oavsett hur det blir med besök på hk så är avbrottet välkommet.. o lördag eftermiddag blir nog en upplevelse i syn- o hörselintryck eftersom vi ska se Mamma Mia.. =o)
Hoppas bara jag inte har för stora förväntningar för då kanske det blir platt fall.. Fast det tror jag inte..

I några veckor har jag inte haft radiosnäckan i örat eftersom jag fick för mig att den förvärrar min tinitus.. jag tycker mig inte märka att det gör någon skillnad på kvällarna.. fast jag har å andra sidan inte graderat ljudnivån.. Däremot saknar jag Rogers, Tittis o Fylkings radioprat på morgnarna.. deras prat gör ju att dagen känns lite roligare.. o leende står jag o väntar på bussen.. Jag ska nog återgå till snäckan.. kanske saknaden har sin del i orsaken till att gnälltanten kommer smygande..

I morse var det i alla fäll nästan dagsljus när väckarklockan slet mig ur mina drömmar.. o det är skönt..  att det är ljust på morgonen alltså.. o när jag kom hem var det ljusare än i fredags samma tid..


O bloggstafetten har gått i rasande fart sista veckan så nu står det inte på förrän det är min tur.. Jag är nyfiken på ämnet jag ska få.. o på vilket jag ska skicka vidare.. Alla andra har ju så himla bra ämnen så jag blir nästan rädd att dom ska ta slut så att jag inte hittar något bra att skicka vidare.. eller tänk om jag får datakrasch o missar mitt.. Huua mig.. eller ännu värre; hjärnsläpp o ordtorka.. Fast det hära är nog bara uttryck för spänd förväntan.. hoppas jag i alla fall.. =o)Skulle se reprisen..

.. av Six feet under igår.. men råkade lura till i soffan så jag såg bara de sista 15 minutern.. David som är i underläge o blir hotad.. o går emot sina egna värderingar.. Han som hotar har en pistol o är påverkad.. Sitter man med en pistol riktad mot sig.. så tänker man nog bara på att komma levande ur det som händer.. Överlevnadsinstinkten är så stor att David, som inte röker o är emot droger, drar i sig det som sträcks fram.. Davids tårar o rädsla nyper tag i mig.. Scenerna är starka o de berör mig.. i det nästanvakna tillståndet jag befinner mig så överfalls jag av minnen..

Det finns inga pistoler.. eller något våld som i slag eller aga.. men ord.. o meningar.. som gör att man, Jag, tänker att; om jag bara gör det här.. så kommer resten att bli lätt.. eller lättare..

Såg delvis en dokumentär; Det perfekta barnet.. den skrämde mig.. Inte pga att det finns äggdonatorer.. för de behövs.. Men kraven som fanns på dem.. Snygga, intelligenta, välvårdade o friska.. fast är de inte friska kan man väl bara ta bort en gen eller två.. Visst har gener sitt att göra med vad vi blir.. Men själva uppväxten är ännu mer betydelsefull.. för det är den som formar oss.. efter det har vi våra egna val att välja..

Räddningshundarna är åter hos grannen.. vi hade lite pusskalas en stund innan de gick.. mysigt.. o jag är tacksam att grannen har förtroendet för mig som hundvakt..

O disken tog inte alls så lång tid som jag befarat.. den längsta tiden var innan jag började.. sen gick det som en dans.. =o)


You're not good at any one thing..

Hittade en liten test hos Anne-Maj o kunde bara inte låta bli..


Your Birthdate: August 23

You're not good at any one thing, and that's the problem.
You're good at so much - you never know what to do.
Change is in your blood, and you don't stick to much for long.
You are destined for a life of travel and fun.

Your strength: Your likeability

Your weakness: You never feel satisfied

Your power color: Bright yellow

Your power symbol: Asterisk

Your power month: May


Ska fylla en skål..

.. eller kanske en kruka.. med små handskrivna lappar.. en för var dag.. Små lappar där jag skriver ner vad jag är tacksam för just den dagen.. eller något som jag tycker att jag gjort bra.. just precis den dagen..

Var dag innehåller något att vara tacksam för.. eller något som jag ärligt kan säga att jag gjort bra.. hur litet det än kan tyckas för andra.. så är det något som jag kan stå för.. i alla fall i mina egna ögon..

Det kan vara enkla saker.. som att gå ut med soporna..

Det kan vara jobbiga saker.. som att kämpa sig upp en sovtrött morgon..

Det kan vara underbara saker.. som att få ett leende av någon..

Ibland kanske jag bara är tacksam att dagen är över..

Oavsett hur jobbig en dag kan ha varit.. så finns det oftast något positivt.. o det ska jag samla på små lappar i en vacker skål eller kruka..

Kanske kommer den dagen jag inte orkar skriva någon liten positiv lapp..

Men det gör inget.. för då ska jag läsa alla små lappar jag redan skrivit o lagt i den vackra skålen eller krukan.. o då påminns jag.. o kan förhoppningsvis ta till mig det jag kände när jag fyllde krukan med små lappar..

Så lätt..

.. att hamna i den negativa spiralen som bara drar neråt.. allt fortare o fortare.. till slut tar gnällkäringen all plats.. står här strax bredvid knackar menande på axeln.. hallå du där, du hinner inte med va.. hör du inte hur det ringer på de andra telefonerna va.. skynda skynda skynda.. klarar du inte av att göra flera saker samtidigt va.. har du glömt vad du lovade dig själv att du skulle göra idag va..

Den livsfarliga negativa spiralen.. hakar fast jaget o drar neråt i allt högre tempo..

Bromsar.. vad är det.. var hittar jag dem.. snablar oxå, det har jag glömt..

Men jag fick hjälp.. grannen åkte bort o lämnade sina de bästa till mig att ta hand om.. fast det är dom som tar hand om mig.. Ligger bredvid mig i soffan o delar generöst med sig av sin värme.. en nos som kommer o puttar.. ett huvud som vilar i knä..

Fast jag hade glömt tala om för dem att lördag är en dag man sover lite längre än på vardagar.. strax efter väckarklockstid kom den äldre vakthunden, la en av mina fårskinnstofflor bredvid kudden o började sen "prata".. med sitt småylande berättade han sagan om den snälla hundvakten som ger dem mat o är ute o går med dem.. o i hennes soffor o säng får man ligga.. o eftersom han var så himmelens goo så kunde jag inte motstå hans blick utan gick upp.. letade förgäves efter den andra fårskinnstofflan.. gav upp o tog istället en promenad med vakthundarna..o trots att det var molnigt ute så såg jaget solen vakna..

Efter frukosten somnade jaget i soffan ett par timmar..  vaknade sen lite som en ny människa..

Resten av dagen har bara gått åt till att vara.. vara hundvakt.. o ta hand om räddningshundarna..

En riktig vän..


.. är som en vind..
du märker inte av den hela tiden..
men den finns ändå alltid där..

Ibland svag..
o andra dagar starkare..
men försvinner gör den aldrig..

 

?

Bloggen..

.. är min dagbok.. o det är mina känslor.. o mitt kännade som jag sätter ord på.. blir lite splittrad.. för jag vill spy galla över saker.. människor.. tankar.. känslor.. ändra.. mig själv.. Vill vräka ur mig allt som JAG tycker andra gör orättvist.. mot mig.. o andra medmänniskor..

Hornjaget.. den elaka.. den själviska.. den hånflinande.. den oförstående.. finns där.. men berikar mig inte på något sätt..

Fast kanske behövs hornjaget också.. för att kunna säga ifrån..

Det handlar om:

Rättigheter..

Skyldigheter..

Accepterande..

Empati..

Är jaget.. o jag.. en o samma person.. ?

Mina problem är ändå bara små problem.. jämfört med andra så har jag det bra.. fast jämför man med ännu några andra.. så har det vart mycket.. eller svårt.. tungt..

Men min livshistoria är bara min.. o det är bara i den jag kan vara.. oavsett hur mycket jag skulle vilja hjälpa någon annan.. så kan jag ofta bara skänka tankar.. o omtankar.. o varmatankekramar..

Det är bara så långt jaget jag räcker..

Strax innan jaget gick..

.. hem idag, kom chefen o var väldigt uppåt o glad.. o berättade att nästa fredag när C o jaget åker till stora staden Stockholm, så kommer vi att få träffa många kollegor på huvudkontoret.. så fredag eftermiddag kommer att tillbringas på Stureplan.. o det har jag räknat med.. ja, att bli lite jetsetare eller vad det nu kan heta.. med chefens ögon så är det i alla fall Väldigt exklusivt.. att vara på Stureplan menar jag.. på hk´s hylla.. Det riktigt lyser om henne när hon pratar om den.. Hon är helt klart imponerad av hyllan o har sagt att hon önskar vi hade något liknande.. Tydligen så är det någon våning upp o när man står där så ser man ner på de som rör sig i markplan.. hmm.. Själv förknippar jag Stureplan med skottlossningar.. o nerskjutningar i folkmassor.. o vackra, smala, penningstinna, drogpåverkade, skjutande, skadande andra människor..  köförbigående, blåsarökpåandra, nonchallanta, oleende..

Jag har aldrig vart på Stureplan så mina förknippningar är mina fördomar.. o jaget misstänker att 98% av de som rör sig runt den platsen är vanliga människor..

Sen kom chefen med en "bonus".. Vi ska inställa oss på hk på lördagen också.. Jaha, då får vi övertid då? Sa jaget.. Nej, det vet jag inte, sa chefen, men jag kommer ju också att vara där.. chefen kommer att åka DIRKEKT från flyget till Stureplan.. Ok, fredagen har jag räknat med att vara tillgänglig för arbetsgivaren, men lördag förmiddag kanske jag planerat annat.. då måste jag ställa in det!  - Ja, men det är ju en studieresa.. o det finns ingen annan tid att göra detta på.. sa chefen.. - Ok, men då får vi väl betalt för den tiden? - Det har jag inte tänkt på, sa chefen.. du får prata med vd:n.. kanske timme mot timme i ledighet.. men det är bra att du tar upp det för jag hade inte tänkt så långt.. sa hon.. Ja, jag vet inte vad jag ska skriva.. Jaget är bara en alldeles vanlig lite rund varelse som inte imponeras av titlar eller platser.. ger allt jag kan o gör mitt bästa den tiden jag är på arbetet.. men jag har då ingen lust att gå på tvångsinfomöten utan att få betalt för det..

Gnällkärring somnade visst inte igår.. :-/

Blev i alla fall väldigt väl emottagen när jag hämtade grannens 2 vovsar.. dom sprang direkt till min dörr o ville in.. när jaget tog en prommis så kom dom direkt (nåja, Nästan direkt) när jag kallade in dem.. fast jag hade lite godis o dom blev belönade..

Nu ska jaget inte soffan o misstanken finns att jag får ett värmepaket på var sida.. nackdelen är att liggytan blir väldigt liten.. räcker bara till för rumpen..

Men det gör ingen.. kan ju luta huvudet bakåt o somna sittande..


Hopp är som att mikroskopiskt litet frö,
från vilket något stort kan växa fram -
mod, vänlighet, tålamod,
uthållighet, kärlek
.

Charlotte Gray


Du har så vältränade..

.. o starka käkmuskler att jag knappast sett maken till liknande.. säger alltid min tandhygienist när jag gör min halvårliga kontroll hos henne.. o det syns på henne att hon är imponerad.. eller kanske snarare konfunderad.. för jag har sällan o aldrig huvudvärk, eller värk i käkarna.. fast det kanske beror på att de är så vältränade..

Önskar att resten av kroppen var lika vältränad.. fast.. då hade jag ju måsta börjat träna på att gå i sömnen för långt länge sedan.. men.. nää, det är nog skönast att ligga ner när man sover.. o säkrast också.. för då är ju chansen större att man vaknar på samma ställe man somnade.. hade jaget tränat till exempel maraton i sömnen så hade ju uppvaknandestället varit cirkus 4 mil från sängen.. då hade det kunnat bli långt till toan på morgonen..

Hade nästan tänkt göra ett par rulltårtor till jobbfikat imorogn men orkar inte.. var istället o lyssnade på hur nya bangården kommer att påverka vägen till o från centrum.. o det blir nog fint när det blir klart.. om cirkus 4 år eller så..

Idag kom chefen på att hon glömt säga en sak från kundbesöket förra fredagen.. alla de hon träffat hade bara positiva saker att säga om vårat kundbemötande.. De tyckte/tycker att vi Alltid är: Glada! Trevliga! Hjälpsamma!  hmm.. undrar om chefen glömde det ända till nu för att hon inte tycker att kundbemötandet är så viktigt.. Jaget tycker att det är väldigt viktigt.. för det är ju det som gör att kunderna kommer tillbaka..


Men nu är det dax att inta sängen så jag är utvilad innan hårbollarna imorgon =o)Ibland tjorvar det..

.. som till exempel i dag.. o igår.. o förrgår.. Jaget hade tänkt skicka MMS från mobilen till bloggen men mobilen har varit VRÅNG.. den har bara sagt: Det finns inte tillräckligt minne! Jaha *suck o fundilerande*

Raderar bilder.. Nähej, det räcker inte..

Aha, batterinivån är låg.. laddar batteriet.. Nähej, inte det heller..

Undersöker mobilen från utsidan till insidan.. hittar Inställningar.. o Minneshanteraren... Jaaa, den rensar jag.. Nähej, bara jagets hövve som blir tomt.. på idéer..

Aaah, sätter in några kronor på mobilkortet.. Nähejdå, inte ens det räckte..

Börjar fundilera på hur dyrt det egentligen kan vara att skicka MMS direkt till bloggen.. men det kanske inte alls är där problemet ligger..

Blir less o stänger av mobilen o tar ut både batterie o kort.. Nollställer hela snabla luren.. o se det hjälpte..

Oki, några fina kort förlorades.. men inget är ju för evigt..  o allt är förgängligt.. kort kan tas igen.. på något annat som behöver kommas ihåg en stund.. lite annat försvann det med.. men det är nog sånt jag inte behövde..

Korten har inte knivskarp skärpa.. men det är inte det jag är ute efter.. det är nog lite känslan jag letar.. att kunna vara ute o skicka en bild.. komma hem.. veva igång datorn när jag känner för det.. o fortsätta i den känslan.. detta varandet i nuet.. det sköna nuet..

Gnällkäringen är borttrollad.. o leendet smyger sig på igen..

Tulipanerna skickades från mobilen.. o fler bilder kan komma.. precis när som helst.. =o)

En liten bukett tulipaner =o)

060301_202754
En liten bukett tulipaner =o)

Är less..

.. på allt som har med jobb just nu.. I måndags ringde D att han var sjuk o i tisdags var C hemma med sjuka barn.. Kopplade en telefon till chefen så att kunderna ska ha någon chans att komma fram.. det har ringt i ett o det gör att man får nästan dåligt samvete bara för att man går o fikar.. eller äter lunch.. en vikarie kom in o hon är jätteduktig.. men ett litet extraöga hålls ju i programmet.. o ett halvt öra på vad hon säger.. o när jag hör att hon är tveksam så tittar jag upp o föreslår vad hon kan göra.. frågor som ska besvaras.. o mycke information som ska med.. Ibland blir hon bara sittandes o stirrar in i skärmen o jag frågar hur det går.. om det är ett enda virrvarr i huvudet.. jo, det är det.. o jag känner igen mig.. Säger åt henne att gå o ta en kopp kaffe o rensa huvudet lite.. för blir man låst o tankarna inte kommer fram så hjälper det inte att fortsätta stirra..

Igår när jag gick hem så sa jag till chefen att det som är kvar tar vi imorgon för nu är klockan fem.. hon sa att hon skulle vara kvar eftersom Allt Hennes var kvar.. o i mina egna tankar så fyller jag på; eftersom jag hjälpt dig med ditt.. o jag känner så väl igen mitt eget beteende.. mina tankegångar.. kanske är det bara spöken.. men jag sticker inte under stolen med att "kära" mor o chefen påminner väldigt mycket om varandra i sättet.. inte i allt, men det finns i vissa saker..

Egentligen ska man aldrig upphöras att förvånas.. vi får in många underlag som ska behandlas.. antingen i vårat dataprogram eller också ska det skickas vidare till något av våra andra kontor som också jobbar med samma typ av saker.. de vi faxar vidare har vi samlat i en pärm inne hos oss "arbetsmyror".. idag när jag frågade chefen om några underlag sa hon att hon hade dem i en pärm inne hos sig.. Jaha, så då måste vi leta på flera ställen i olika pärmar när vi letar efter något.. ja, för jag orkar inte springa hit varje gång så jag har gjort en egen.. o jag hade bara lust att skrika.. är hon helt jävla dum i huvudet.. ska det kallas att underlätta arbetet.. Själv så tror jag på att samla underlagen på så få ställen som möjligt för att underlätta sen om man måste leta efter ett.. vilket händer ett par gånger i månaden.. Men nej då.. att gå 5 meter extra när man ändå är upp är alldeles för jobbigt..

Mitt o D´s o C´s arbete består i att svara i telefon, serva kunder o ringa för att fixa det kunderna vill ha.. o ibland kommer chefen in o informerar om saker o ting.. o det är bra.. fast hon stannar inte upp om det ringer o någon av oss måste svara.. då fortsätter hon o prata till den andre.. när man lagt på luren så börjar hon inte om.. Jag brukar be henne börja om o då sammanfattar hon med några stödord.. oki, antingen var det inte något viktigt för verksamheten eller också var det inget som var viktigt för mig att få reda på.. Jag har sagt det här problemet till henne flera gånger förut.. men antingen så kommer hon inte ihåg det.. eller så hörde hon inte vad jag sa.. eller också är väl jaget bara lite kinkig som tycker att alla ska få samma information..

Träffade en kompis idag.. frågade hur det var o hon sa att hon hade det jobbigt med saker o ting.. sen frågade hon hur det var med mig.. svarade att sen vovsan somnade så har det varit/är det tungt.. att somna o vakna utan henne är det värsta jag varit med om.. längre hann jag inte för Hoppsansa vilket avbrytande det blev.. plötsligt fick hon väldigt bråttom o avslutade med att vi ses.. tittade efter henne o kände det som om jag Spladdebonk satt mig på ändan.. Kanske skrämde jag henne med min sorg.. eller också kom hon bara ihåg att hon var på väg någonstans..

På fredag kommer i alla fall grannens 2 goldisar hit o ska hålla mig promenadsysselsatt ända till söndag kväll.. jaget ser fram emot det.. o sällskapet i soffan.. o värmedynor i sängen vid fötterna..

Nästa fredag bär det av till Sthlm för studiebesök på HK.. o Mamma Mia vad vi ska roas på lördagen..

Den 18 mars åker jaget till Lövånger för att kursa lite.. ska utbilda mig till ringsekreterare.. för även om jag just nu inte kan ha egen hund så vill jag fortsätta umgås med hundar.. Fundilerar på att fortsätta upp till kusin C efter kursen.. ska kanske ringa o höra om det är ok för dem..

Nu ska ögonen få vila lite i en bukett tulpaner.. röda.. o på väg att spricka ut..