Karlssons..

.. tips..


HUR MAN IMPONERAR PÅ EN KVINNA:
- ta ut henne på restaurang
- krama henne
- håll om henne
- överraska henne
- ge henne komplimanger
- le åt henne
- skratta med henne
- gråt med henne
- köp blommor åt henne
- håll hennes hand
- skriv ett kärleksbrev till henne
- lyssna på henne
- åk till månen och tillbaka för hennes skull


HUR MAN IMPONERAR PÅ EN MAN;
- kom naken och ta med en öl...

Karlsson..

.. är en människa som ibland skickar mig ett litet skratt i mobilen..


Det var en kille som hette Bo som varje dag cyklade över en bro. Varje gång så skrek han "Hej jag heter Bo och jag cyklar över en bro."
En gång mötte han en kvinna på bron, de blev kära i varandra och bestämde sig för att träffas senare på kvällen under bron där det var mörkt och ingen kunde se dem.
När de träffades under bron så sa kvinnan; "Jag har mens så du får köra in den där bak." "Visst" sa Bo och körde in den.
När de stod där och gökade så ropade Bo; "Hej jag heter Bo och jag har sex under en bro!!!"
Då ropade kvinnan; "Hej jag heter Kjell och jag är utklädd i kväll!"

I Solidaritetsbloggen..

.. kan man få lite tips o hjälp till att hjälpa.. Denna månad hjälper den som kan Världens barn.. Vill du läsa mer så besök Solidaritetsbloggen

Ingen kan hjälpa alla! Vi kan däremot hjälpas åt att hjälpa litegrann efter den förmågan som finns just idag..

Lördagen..

.. var på väg att bli en katastrof eftersom jag vaknade vid halv sex o kände mensvärken börja komma.. Men tack vare att jag vaknade kunde jag ta ett par värkbrustabletter o pyssla med lite egenhändigt handarbete och lyckades mota olle i grind, somna om o vakna smärtfri.. Vet inte varför men det verkar som att värkbrustabletter är det enda som fungerar för mig. Har testat alla möjliga olika värktabletter men inget funkar lika bra som brus.. fast då ska de tas just när värken börjar komma smygande för när den väl kommit igång så hjälper ingenting..
Vad egenhändigt handarbete är tänker jag inte skryta med för det är något som är väldigt privat o inget man, Jag, springer runt på stan o gör..

Vaknade i lagom tid och hann med långfrukost o lite filofiserande innan jag åkte iväg till extrajobbet. På vägen dit funderade jag på när jag sist hade varit där, hmm, kanske 2 år sedan.. Många ansikten var dock välbekanta när jag kom dit o och leendena började anfalla mig redan i entrén.. Härligt!
När jag väl hittat min plats så gick tiden fruktansvärt fort.. jag hann inte ens med att vända sidor i programmet men tack o lov så fanns det kunder som hjälpte mig hålla ordning på vilket lopp det var som var aktuellt.. Att tiden gick fort beror nog på alla leenden jag fick.. förväntansfulla leenden.. lyckliga, glada, flirtiga och vinnande leenden.. Och mitt i alltihop så var det en kille som inte kunde hålla tyst; Fan, vad Gullig du är! sa han o log med både mun och ögon.. För en hundradels sekund var jag på väg att slå ifrån mig hans ord men tack o lov så ändrade jag mig och bestämde mig för att tacka och ta emot så jag mötte hans blick, sa Tack och log lite extra.. Resterande timmar gick ännu fortarare än första halvan o rätt vad det var så var det slut.. lite drygt 5 timmar försvann i ett litet nafs och jag hann lagom hem för att rätta jobbtravet.. hmm.. av TV-bilderna var det tydligen soligt och mycket folk på Umåker.. ;-)

Lördagkvällen blev väldigt lugn.. småkikande på än det ena än det andra.. chattade lite o blev varnad för att jag skrev F-n.. Men reglerna är såna så jag tar min varning med ett skratt.. Ringde en värmlänning som brukar vara där och fick ett långt trevligt samtal med många leenden och skratt.. Sen somnade jag väldigt sent, eller rättare sagt långt efter midnatt så det kanske var tidigt på morognen.. Nä, det var nog mer mitt i natten..

Sex dagars arbetsvecka sätter dock sina spår så igår var jag bara fruktansvärt trött o gjorde just ingenting.. förutom fortsatt upptäckande av min nya röda mobil.. Lyckades ladda hem MMS- och WAP-inställningar.. sms-pratade med T o börjar få lite hum om tekniken.. Visst trycker jag på fel knappar ibland men det gjorde jag också med mina andra mobiler.. Övning ger färdighet och jag fortsätter träna och hitta genvägar till menyer.. Och det är så himla roligt att lära mig något nytt..

Söndagkvällar kl 21,20 är lite heliga för då är det
Six feet under.. en underbar serie om en dysfunktionell familj som jag följt nästan ända från den började.. Att jag tycker den är underbar beror kanske på att jag känner igen mig så mycket, eller rättare sagt känner igen beteendena hos mig och min uppväxt..

I morse vaknade jag en liten stund innan ordinarie jobbbörjan och sÅ skönt att jag kom ihåg att jag var/ÄR ledig.. Långfrukost och slappande.. var iväg o handlade o plockade undan lite.. Njuter av att bara vara med mig själv.. för trots den livgivande energi som jag fick i alla leenden i lördags så behövs tid till vila.. för utan vila överlever ingen..

I går sms:ade T att h*n var rädd för ett möte idag.. På sätt och vis förstår jag rädslan, och jag kände också igen den från andra gånger h*n varit det.. sms:ade tillbaks och förklarade hur jag uppfattade saken och sa åt h*n att överlevt andra gånger känslan kommit så det var "bara" att marschera iväg idag! Ibland behöver man en liten puff och ett par ord av någon som tror på en, för rädslan kan sätta skygglappar och göra att man inte vågar.. Ju större rädslan blir desto mindre blir tilltron till ens egen kraft och ork.. Alldeles nyss fick jag ett sms att; "Det var inte lika smärtfullt att gå dit som jag trodde det skulle vara". Jag blir glad för T´s skull och det ger mig ett leende att bevara..
Fick ett brev på posten idag.. ett långt ett om en upplevelse som var full av förväntan.. att läsa det värmer ända ner i bramagen och känslotårarna får lufta sig.. Sköna känslor!
Det får mig att tänka på en film jag sett lite då och då.. Pay it forward..

 

Nu ska jag nog steka lite färsk lax, mixa broccoli och koka med bulgur.. till efterrätt blir det nog lyxig vanillaglass o färsk fruktsallad.. eller nåt åt det hållet..

Önskar Dig en skön valborg och 1:a maj!

Aprilkväll..

Img6AAD018C.jpg


Larmklockan..

.. hann inte starta i morse för jag vaknade med ett ryck och insikten att jag knappast hinner både hämta nya mobilen, få 30 minuters massage och äta mat under lunchtimmen.. o inte skulle det gå att åka dit innan jobbet eftersom ajg måsta skriva ut ordern o jag har ingen skrivare hemma.. för den delen så var det inte heller öppet förrns 10,00, o eftersom de stänger 17,00 så kunde jag inte åka efter jobbet..  Äschan då, bestämde mig för att åka på arbetstid. De andra brukar ju gå o klippa sig på arbetstid så varför skulle inte jag få hämta en liten röd mobil..

Många akutjobb idag men eftersom måndagen har väldigt få jobb bokade så gick det ändå bra.. Fick nobben på ett par storjobb men fixade ändå dem till slut..
Kanske var jag o bästa jobbkompis lite elaka när vi lämnade ett stort jobb utan att ens tänka på det.. nä, nu ljuger jag, vi tänkte väldigt mycket på det men eftersom andra bästa jobbkompis i går sa till kunden att h*n skulle ta hand om det, så tänkte vi att då får h*n ta hand om det! Ingenting hände.. ingenting hände.. ingenting hände.. 16,55 hände det saker, men det hände bara med förstadagen för andradagen kunde inte ringaren ta så den är kvar till en annan dag.. och en annandag kommer på måndag men då är jag LEDIG!  *L*

Frågan är ju om vi har gjort tokigt när vi lärt upp eller om jobbet bara är sÅ fel för h*n. En fråga som är väl värd att tänka på till nästa gång det kommer en ny bästejobbare.  För det är inte alls bra om någon känner sig överkörd och klappad på huvudet. Det är inte heller bra att ta ifrån nya den chans de ändå får i och med att de även tar emot storjobb genom att aldrig låta dem få försöka och lyckas.. Ja, frågorna är i alla fall många och svaren är förmodligen i trippeluppsättning eftersom vi varit 3 som jobbat ett bra tag.. På onsdag är vi också 3 men en är lite mer ny.. hoppas och önskar att h*n ska trivas med jobbet och att vi gammjobbare kan tillåta växande för h*n..

Jösses vad snygg nya telfonen är.. o jättelätt att använda.. det var inga problem alls att hitta menyer o inställningar o annat onödigt men att skriva ett sms är ju rena rama grekiskan o grekiska kan jag inte alls.. men kanske kanske kan jag lära mig.. Kameran fungerar i alla fall.. Men jag är lite konfunderad över en sak som försäljaren på teknikprylmagasinet sa igår; En VGA-kamera är ju egentligen ingen bra kamera. Eller rättare sagt den fungerar väl okej till vardags men bilderna blir bara sisådär.. hmm.. Allt är relativt! Bilderna blir i alla fall bra mye bättre än med min gamla mobilkamera :-)

Kände av mensvärk i eftermiddag men motade den i grind med värkbrustabletter och jag hoppas den håll sig långt bortistan för strax innan jag skulle gå hem i em så ringde en telefon.. eftersom jag inte kände igen signalen så svarade jag inte för jag trodde att det var en bästa jobbkompis mobil för h*n sa; Det Ringer!  Inte så konstigt jag inte kände igen signalen för den var ju från min nya röda fina mobil.. hehe.. Det var den jag ringt i går som ringde mig o sa att jag gärna får jobba i morgon.. Ringde tillbaka o jag var väldigt välkommen imorgon klockan 12,00.. H*n tyckte jag var gullig som stängt på morgondagen.. Så nu jobbar jag i morgon o får in ett par extrakronor och ändå är jag helledig i 3 dagar.. Underbart!

Lyckades ladda hem inställningar så jag kan skicka bilder.. Aningens korning bild (jag är ju inte pms-kinkig idag ;) men den kom i alla fall fram så jag Måsta nog tillstå att jaget är liite dutti ibland ;-) Okej, skyller på att ljuset inte var det bästa o så är jag ju, faktikat, bara nybörjare på den här kameramobilen..
Vi pratade lite om mobilmärken o nya mobiler på jobbet.. Väldigt många som byter mobil byter till en i samma märke. Ofta beroende på att de vant sig vid den menyn och det tillhandagångssättet som ofta hålls kvar modell efter modell.. Det enda krav som jaget hade satt upp var ju att den skulle vara röd och det blev den. Märket var ovidkommande. Jagets resonemang var att har hon en gång kunnat lära sig hantera en mobil så ska det väl inte vara så snabla svårt att lära sig en ny modell? Efter att jaget visat upp mobilen för både villiga o ovilliga så sa en fikakompis att köper man något helt okänt så finns viljan till att upptäcka och lära sig nya saker. 
mmm.. och i viljan finns livslusten och begränsningarna flyttas en bit längre bort..

Trots veckan extrema akuta jobbansamligdagar o inre frågor som rumlat runt huruvida vi/jag missat något i inlärning så känns jag ändå väldigt lugn och positiv... skumt.. Kan det ha att göra med att det känns som att flirten är på väg att återupptas.. hmm.. små små nyanser i blickarna.. en tiondels sekund.. aningens aningens elektricitet och en snabla massa rädsla.. Men, är det verklighet eller bara fantasier i jagets hjärtetrakt.. hmm..
Verklighet är i alla fall att när *fösaihopmänniskan* är frånvarande så blir vi mer närvarande.. Men det är väl inte så konstigt? Om man är en liten trettonåring så vill man ju inte att en gammal tant, hur väl hon än menar, kommer o föser ihop en med värstaste och hemskaste okända killen.. Nä tack, gamla tanter ska hålla sig på sin kant o låta bli o försöka lägga sig i för unga tanter klarar sig faktiskt rätt bra själva..

Ja just det.. min dator var på tok för kort i rocken för förra layouten.. Ja, halva bloggsidan fick inte plats så jag bytte.. Förhoppningsis får hela sidan plats i denna annars byter jag igen.. Btw.. Ombyte förnöjer och inget liv är statiskt.. inbillar jag mig i alla fall..

URL missing

Img279200FA.jpg
URL missing

Prexis..

.. 06,57 klev jag ur bilen o gick in o pratade med däckmannen.. frågade om det var kopparpasta man skulle smörja naven med.. -Vaffö ska du göra det då? -Jo, för att fälgarna sitter fast. -Äh, det behövs inte, sa däckmannen o körde in min bil i verkstaden. Jag tror inte han förstod riktigt det där med att däcken satt fast på bilen. Var jag månntro väldigt otydlig eller trodde han att tanten inte visste vad hon pratade om.. *muttermutter*
Muttrarna var det i alla fall inga problem med att få lös men sen när han skulle lyfta bort hjulen så gick det upp ett liljeholmens.. ahaa.. stora släggan åkte fram samt även lilla blysläggan.. Trots att han hade maskiner o släggor o kunde hissa bilen upp o ner hur han ville så tog det honom nätta 30 minuter att skifta mina däck.. o då hjälpte ändå jaget till att lyfta ur o lyfta in däcken i bilen.. Vilken himla tur att jag hade beställt tid redan till kl 07,00 för då hann däckmannen bli klar. Själv hann jag däremot inte hem o byta till cykel men det gör inget för det var skönt att kunna sätta sig o åka dit jag ville efter jobbet utan att bli svettig..

Jobbedagen var både lättsam men ändå krävande.. en massa trixande hit o dit men ändå var både kunder och leverantörer lättsamma att ha att göra med.. o vi hade nog en väldigt tir att de var lättsamma för p eftermiddagen när vi kollade mängden vi haft så upptäckte vi att vi aldrig förut haft så mycket att göra.. Jössta då, hur gick det till.. När vi berättade för lillchefen så blev hon alldeles till sig o tyckte (precis som vi) att vi måsta fira det på något sätt.. Vi tänkte oss ett par tårtor till em-fikat men hon pratade om att vi hade en halv bullängd i frysen.. eehmm.. hur kul är det att sitta i fikarummet med 20 andra o tugga på bulla utan att bjuda de andra.. Jag frågade om vi inte skulle bjuda de andra men hon tyckte att det brukar alltid vara någon annan som bjuder på fredagar så det var ingen bra idé.. då ville jag helst av allt bara  :-pPpP men det gjorde jag inte utan föreslog istället att hon skulle köpa ett par kartonger kakor för de håller sig ju flera dagar. Nåja, vi får väl se vad, och om, det blir något extrafika i morgon..

Sista halvtimmen på jobbet så snookade jag efter röda mobiltelefoner.. fick ett tips av bästa jobbkompis om en
nätbutik som henses sambo har koll på.. snookade lite till och efter jobbet åkte jag till en av de större teknikprylsförsäljarna i stadens utkant.. tittade, funderade o kände.. Fy, vad många mobiler som har en alldeles slät knappanel.. Halledudanedå, med såna släta knappar har jag ju ingen koll på vars tummarna trycker.. hmm.. har jag månntro tumvalkar så känslen är nedsatt.. Kikade lite extra på ett par mobiler där det stod en massa abbonemangspriser o så priset utan abbonemang.. hehe.. frågade en försäljarman (varför är det mest män som säljer teknikprylar? Såg inte en enda kvinna där) o då fick jag lära mig att även om telefonerna inte har något abbonemang så är de ändå låsta till operatören.. Eeh, jahaa sa jag o fattade ingenting.. fast jag förstod ju ändå litegrann tror jag..
Åkte dock hem utan vare sig ny mobil eller annan teknikpryl.. Testade sommardäcken på motorvägen o nu är skakningarna borta. Förmodligen (som jag misstänkt hela vintern) var det bara lite obalans i ett av vinterdäcken som gjorde att vintern varit aningens skakig. Nu däremot flyter bilen framåt i maklig takt.. Shoppade en halv kasse frukt i bybutiken o åkte hem o parkerade framför datorn.. snablar vad det är svårt när tankarna börjat snurra.. Kolalde bankkontot, räknade o insåg att jag har mer kvar än jag trott.. hahaha.. O i morgon måste jag åxå ta bilen till jobbet för jag hinner inte cykla bortåt utmarkerna på lunchrasten o hämta min nya mobil.. Märke? Det har jag ingen aning om men eftersom jag lyckades lära mig de mobiler jag haft så ska jag väl lyckas lära mig en gång till.. Nyaste, värsta o dyraste är det inte heller men jag har ingen lust lägga 3-4-5-6 tusen på en så liten pryl.. Nejdå, nöjer mig med att den är röd.. och väldigt mycket olåst och obunden så, om ajg förstått allt rätt, kan jag använda mitt gamla vanliga sim-kort o behöver inte byta nr.. Men det ska jag kolla när jag hämtar den i morgon..O så har jag ringt o anmält intresse för att jobba på lördag.. Jag kan ju inte bara göra av med pengar utan måste ju försöka jobbe lite för att få in dem.. Fast behövs det inga fler händer så gör det inget för då får jag ju ligga hemma i soffan o pilla lite.. evenuellt och kanske öppnar jag instruktionsboken..

I kvällens smoothie blir det nog apelsin, päron, banan o lite hallon.. mmmums..


Och i morgon är det Fredag o sen är jag ledig från ordinarie jobb ända till onsdag morgon..


Livet är allt bra underbart emellanåt..


Tack vare..

.. att rostmärkena på bilen fortfarande var kvar efter gårdagens tvättomatbesök så hittade jag bilen i morse när jag behövde den, eller rättare sagt cykelpumpen som ligger i skuffen.. En bilskuff är ett utmärkt förvaringsställe för en cykelpump för då är den ju lättåtkomlig när jag upptäcker att cykeln behöver fyllas på med luft.. i och för sig skulle jag kunna ha pumpen i lägenheten men då måsta jag ju springa upp en trappa för att hämta den o sen springa upp för att lämna tillbaka den till lägenheten.. Det kan bli många extra trappspringningar på en vecka o sånt vet jag inte riktigt om jag har tid med.. Fast jag fundilerar på att ta ett extravarv i trappen bara för att jag hört att man får en snygg häck av att ta dubbeltrappsteg.. Jag har också hört att fettet förbränner väldigt effektivt på morgonen innan man ätit frukost men inte orkar jag göra något innan frukost.. speciellt som jag inbillar mig att det Måste ta minst en timme.. Egentligen skulle ju en rush upp o nerför i trapphuset väl göra sitt till.. o jag behöver ju nödvändigtvis inte använda mina ickeexisterande träskor så då störs nog ingen granne av mina tidiga trappspringingar.. om de nu inte är väldigt känsliga o vaknar av mitt flåsande.. Okej, evenuellt kan jag kanske ta en stillsam trappromenad på morgonen, huvudsaken häcken blir fast o lite snygg snyggare..

Ett redigt styrkepass har jag i alla fall gjort i dag för jag transporterade ner sommardäcken till bilen, som jag hittade även i kväll, och i morgon, om jag kommer ihåg att kliva upp, ska däckservicemännen få lite att bita i för mina däck sitter väldigt mycket fast på bilen..

Jobbedagen har varit lättjobbad med endast ett tiotal akutsaker.. Underbart!
Många leenden o mycket fnitter.. Livgivande!
Ett flertal TummenUpp.. Uppiggande!
Flertal sekundlånga ögonblickar o magfjärilar.. hmm..

Har fått för mig att jag behöver (?) en ny mobil.. märket spelar ingen roll bara den är röd.. eller svart.. men jag vill inte ha någon som kostar flera tusen enkronor.. Har sökt o kikat lite men jag ska nog sova en natt eller två på saken för jag är lite osäker på om jag verkligen behöver en ny.. Känslan säger en sak o förståndet en annan.. Vaffö kan aldrig dessa två hålla sams?

Nu ska jag samsas med kudden, o jag hoppas att sömnen räcker lika länge som natten..

Btw.. hade olikmönstrade sockar på mig idag men inte var det någon som sa nåt om det.. ääh, alla som såg mig drunkade nog i mina ögon o då har de ju inte tid att titta på mina fötter.. Men det gör inget att de inte såg, själva känslan var ändå rätt skön..

Bestämde mig..

.. redan i morse för att ta bilen till tvättomaten i dag och kors i taket, jag kom också ihåg det.. Har läst om En liten tants äventyr i liknande tvätthallar och såg fram emot ett det men inte händer sånt mig inte..
Framför mig stod det 2 äldre herrar i skägg med varsin bil.. båda parkerade långt från knappmaskin o klev ur för att knappa in koden o sen fick de bråttom in i bilarna.. Själv var jag, som vanligt, himskandes bekväm av mig o åkte fram med nerhissad sidoruta o sträckte bara ut armen o knappade.. När jag åkte in i tvättomaten så kom jag ihåg att hissa upp rutan.. det är nästan så jag blir lite imponerad av att jaget kom ihåg flera saker samma dag..

På jobbet däremot upptäckte jag att jag hade glömt fixa en sak till på fredag.. som tur var hade vår leverantör koll på saken så h*n ringde o påminde mig.. Jag är tacksam att jag har såna leverantörer som påminner mig.
Däremot var jag på väg att gå i taket när jag upptäckte ett storjobb som blev mottaget i går o inget var gjort åt det.. AjAj vad många svordomar som började dansa samba i huvudet, men jag tror (kan minnas fel) att det bara var några små elaka pikar som nådde ut.. Det känns som att h*n är mitt i ett tunnelseende o sånt man inte ser finns inte. Inte ens frågor o påminnelser får det att gå upp några liljeholmens..
Egentligen tycker jag synd om h*n för jag kan känna igen mig i hur jag var när jag en gång sa att Ett jobb är ett jobb. Halvåret efter var jag maktlös o tunnelseendet gjorde att jag inte klarade av att jobba där. Ett jobb är inte bara ett jobb! Speciellt inte när man själv känner sig otrivsam och otrygg i det samtidigt som andra ger en små pikar om sånt man valt att inte se. Jag hoppas o önskar att h*n får ett jobb som h*n trivs med!

Jobbedagen var annars en liten smärre katastrof och jag är Tacksam att jobbedagen tog slut! Jag är också Tacksam att jag fixade 3 småjobb till i morgon fm trots att det tog 1,5 timme.. o jag tappade inte tålamodet utan fick glada leenden när jag hittade rätt människor.. Underbart!
Och de ca 25 ringare som inte kunde jobba lovade jag att ringa en annan dag.. men det veta sjuttsingen om jag vill.. Äschan då, nu är jag lite kinkig för de var ju ändå glada att jag ringde o det räcker för mig för att jag ska ringa tillbaka en annan dag..

I biltvättomaten hann jag städa bilen invändigt också, men jag skulle allt ha behövt även dammsugare o trasa.. hmm.. tänk om firman kunde hyra ut även sånt samtidigt så kunde man göra både ut- och invändig renovering.. Fast det klart, kanske kräver en anings simultankapasitet för de färgglada tvättborstarna var ju rätt roliga att titta på..

I morgon är det rätt bra om jag kommer ihåg transportera ner sommardäcken från vinden för en tidig torsdagmorgon orkar jag nog inte det.. Frågan är väl bara om jag hittar min nytvättade bil i morgon, tvättomaten verkar ha lackat om den..

Om jag börjar förbereda mig för sänggående redan nu så kanske jag tar mig dit i skaplig tid.. Wish me luck! :-)

Tänkte inte heller..

.. att det skulle bli bara ett litet c i förra inlägget..

Hade ju skrivit en lång text om mycket väl fungerande cykelbromsar, luftakrobatik, äventyr, ont krut o änglavakter.. men eftersom inlägget tog en stund att skriva så skulle jag kopiera texten med hjälp av Ctrl+c utifall jag råkade bli utslängd när jag skulle publicera det jag skrivit.. hmm.. hade aningens bråttom för när jag hade markerat texten så halkade på Ctrl-knappen o så bidde det bara ett litet c o innan jag hann reagera så klickade jag på Spara & publicera..
Ja ja, det är sånt som händer även den bäste och inget att gräma mig över.. I och för sig så tyckte jag att jag bollade lite underfundig med orden men hur jag gjorde har jag glömt bort.. o underfundighet kan jag inte producera på löpande band..

Men jag kom i alla fall både till o från jobbet helskinnad.. o bungyjump kommer jag nog aldrig att hoppa.. luftballong däremot skulle jag gärna vilja flyga med i..
Och apropå luft så kom jag i morse ihåg att ringa mina däckmästare så på torsdag klockan 0700 ska jag ringa på där.. månntro jag kan komma ihåg o fråga vad de tar för olje- och glykolbyte..

Tänkte inte..

c


Dagarna..

.. blir långa när en gammelhårboll kommer med tofflorna redan vid 7-tiden.. visserligen är jag knappt vaken vid den tiden och morgonpromenaden går nog på rena rama (icke bortglömda) rutinen.. Men jag måste erkänna att dessa prommisar är sköna då vi är så gott som helt ensamma med naturen får njuta av tystnad o solstrålar.. alltså om man bortser från andra tvåbenta.. förutom fåglarna då som också är tvåbenta men de kvillrar så vackert så det gör inget att de är närvarande.. Jo, jag älskar solen när den håller sig på visst avstånd o låter bli att krypa under skinnet på mig..

Tack vare att jag blev väckt i tid så kunde jag ta långfrukost o samtidigt titta på ett favoritprogram; Monkey Business.. Om jag ska önska mig något så skulle jag vilja åka dit o bara vara en hel helg.. hmm.. varför vara blygsam, jag skulle vilja jobba på det stället!

Efter frukost o TV-tittande så har vi lurat i soffan lite en timme eller två.. Fler prommisar och lite lurande.. Överraskade mig själv genom att göra ett par lunchlådor redan igår, stekt lammskav med sås av trattkantareller, röd lök, grädde o en klick tomatpuré o så bulgur till.. Rätt okej!

Kikade på 1:a matchen i Womens Cup-finalen som sändes både på Eurosport och 24:an.. Tyvärr förlorade UIK (på övertid :-( Tänk om domaren hade blåst av vid full tid ;- ) Men, returmatchen ska spelas innan guldpucklan delas ut så hoppet är inte helt slut..

Sen kom jag ihåg tvättstugan både vid start o urplockning.. inplockningen i garderoben ska jag göra sen, en anna dag..  Men jag måste erkänna att en positiv sak med att det blir varmare är ju att tjocktröjorna förpassats till sommarvila o tvättenpassen blir då något mindre..

När jag var i tvättstugan så fick jag en förnimmelse av att ha glömt något.. hmm.. Tänkte jamen då får jag väl tvätta det sen.. när jag gick därifrån så såg jag för min inre syn en biljett till norrlandsoperan o jag hittade den när jag kom in.. Cest si bon-konserten hade börjat vid 18,00-tiden.. Ajajaj, hade ju sett fram emot att lyssna på kören Vuxna röster men det får väl bli en annan gång.. Det är sånt som händer o jag väljer att skratta åt det istället för att bli irriterad på mig själv..

I går flyttade jag sängkammarmattan så att gammelhårbollen skulle få (om han ville) ha något lite mjukare än bara golv att ligga på.. han valde att mest ligga i soffan o mattan blev bortglömd där den låg.. I natt han däremot haft det lite jobbigt eftersom han inte vågade hoppa ner från sängen när golvet blänkte o såg halkigt ut, för mattan låg ju inte där den brukar ligga.. men jag fattade noll utan jag bara vände ryggen åt han, kröp närmare väggen o lät han ligga o kika på golvet.. Förhoppningsvis så kunde han sova också för annars kanske han är så trött när husse hämtar han att husse tror att jag plågar livet av han när han är här.. men det gör jag ju inte för vi mest bara promenerar och lurar i soffan..

I dag kom jag i alla fall ihåg att cykelbromsarna var fruktansvärt dåliga.. när jag bromsade lasarettsbacken så stannade jag inte förrns backen tog slut o sånt är inte bra.. Men till mitt försvar så kan jag tala om att det endast var i nerförsbacken, inte uppför, som bromsarna var så dåliga..
Nåja, när gammelhårbollens husse ringde o sa han snart var på väg så gick vi ut o jag band fast hårbollen vid en stolpe o började skruva med bromsarna.. pillit värre var det o jag kände att snaartsvär jag.. hussen kom o jag fick att tips att ta av däcket.. Ahaa, hade inte tänkt på det.. vi pratade lite o jag fick ett laddat biokort av hårbollarna.. Lutade mig mot gammelhårbollen, tackade honom o fick en puss.. Åh, vilken underbart andedräkt.. kommer sakna den nu när han åkt..
Fixade i alla fall nya bromsar fram på cykel o justerade bakbromsarna som inte tog det minsta.. Egentligen skulle ekrarna behöva justeras men sÅ händig är inte jaget.. får fundera över att lämna in den för en helrenovering, men det får bli en annan dag eftersom inga cykelreparatörer har öppet en sen söndagkväll.. Däremot upptäckte jag när jag provcyklade, att jag får lov att bromsa försiktigt i fortsättningen.. trampade iväg som jag brukar göra o så testade bromsa som jag gjort hittills o då fick jag mig nästan en flygtur.. Tur jag inte trampade så fort..

Nu har laxfiléerna tinat o jag ska nog skicka in dem i ugn en stund.. har fundilerat på sås till men är ju en stor novis oavsett vad såsen ska vara till.. lurar lite på om jag ska röra hop crème fraiche, philadelphiaost, svart stenbitsrom o hackad charlottenlök.. couscous, bulgur eller råris? o saftiga rivna morötter till..

Garderobsblomman jag haft i 5-6 år har börjat växa så det knakar.. Har aldrig planterat om den men det kanske inte behövs.. i alla fall inte just nu när den är mitt i växtningen..

Går jag ut på balkongen o studerar närmsta björk så är den grön i knopparna.. Underbart! Tacksam att jag inte är allergisk mot något luftburet, direkt solstrålning däremot kan jag undvika antingen med skyddande kläder eller välja skugga..

Kan man smälta smör, blanda i en droppe honung, hacka ner lite nötter eller frön o pensla på laxfiléerna.. hmm..


Uppdate.. Tyvärr kommer jag aldrig att få träffa Jim Cronin, grundaren till Monkey World, eftersom han dog, endast 55 år gammal/ung, 17 mars.. Visst  tittar jag på
nyheter men kanske förtränger jag sådant jag inte vill se..
Många jobbkompisar åker till Thailand på semester.. Jag hoppas de har förstånd att inte leta upp, och besöka, spektakel och s.k. zoo som finns där..

Fredagens..

.. kvällspromenad var underbar med kall nordlig vind, eller rättare sagt nästanstorm.. Waow, det kändes som höstväder och det var rena rama njutningen att vara ute! Ja, jag är lite tvärsom och gillar höst o vinter bäst. Visst gillar jag även vår och sommar, speciellt när temperaturen håller sig under +10 grader..
Jag vet inte hur många gånger jag fått urdumma och nedlåtande kommentarer och blivit dumförklarad när jag sagt att +20 grader är alldeles för varmt för mig för värmen gör mig trött, svettig, illamående och det känns som att hjärnan kokar.. Ork till att göra något, Nej, det finns inte..

På vintern är det många som klagar på att det är kallt. Jag förstår det, att de tycker att det är kallt. Speciellt som de inte har mössa på sig när de är utomhus o det är minusgrader. Likaså förstår jag att det känns kallt när de inte har vare sig långkallingar eller termo/täckbyxor..

När någon klagar på att det är kallt så brukar jag fråga om den använder mössa o extrabyxor, antingen innanför eller utanpå sina vanliga byxor.. Gissa hur många som svarar nej på båda frågorna..

På vintern kan man klä på sig mer eller mindre för att slippa frysa.. på sommaren är det däremot aningens svårare att reglera kroppstemperaturen när det börjar bli för varmt..

Tack o lov att det finns flera årstider som gör att det blir variation på vädret.. för utan det ena blev det andra långtråkigt..

Komde ihåg..

.. att jag skulle få skjuts hem o var inte alls förvånad när jag inte hittade cykeln i eftermiddag.. Nä, travade snällt iväg till mötesplatsen ca 10 minuter innan överrenskommelsetiden.. Medans jag väntade så började det regna o guu vad glad jag blev. Ja, att jag inte hade cykeln o behövde cykla hem i vätan o bli genomfrusen. Nu kunde jag torr stå under tak o sjunga i kapp med radion..

Jag vet inte hur det är med andra men imellanåt så händer det att jaget tuggar fradga o sväljer en massa luft.. o eftersom fradgan skummar så finns det ingen naturlig väg uppåt för luften vilket medför att den måste ut någon annanstans.. För det mesta är jag lite fin i kanten o släpper inte ut den när jag är bland folk för en vet ju sällan hur de reagerar på såna utsläpp.. Kanske har de aldrig ens varit med om det o då kan de, om de har svagt hjärta o högt blodtryck, gåsta o ramla ihop på gatan, och något sådant vill jag inte utsätta mina medmäniskor för..
Men, om jag står o lyssnar på öronsnäckorna och sjunger med så hör jag inte om jag släpper ut lite luft imellanåt.. O hör inte jag så hör ingen annan!

Ex-grannen plockade upp mig exakt 13 minuter efter jag ställde mig o vänta, men det var inte hans fel att han var sen för jag var ju lite tidig.. Vi började prata om vikter o han sa han brukade vara o träna ett par gånger i veckan.. Men hur kul var det när han, efter att ha setat på träningscykeln i 20 minuter o med puls på 150, knappt ens förbrukat kalorier för chokladklicken på eftermiddagsglassen.. Svettig blev han o hjärtat pumpade men vette 17 om det var värt att jobba sig så trött.. ;-)

Han släppte av mig o gammelhårbollen o så pratade vi lite. Gammelhårbollen verkade känna igen sig o snosade runt o lämnade ett par avtryck. Och kors i taket, när jag kallade in honom, alltså hårbollen inte ex-grannen, så kom han på en gång. Hade för mig att han hade knäck i lurarna, men jag kan hända minns lite tokigt.. Han fick gå före mig in i trapphuset o med bestämda steg ställde han sig framför min dörr.. ett husse åkte brydde han sig inte alls om.. Månntro han tycker det är lite semester att vara här, eller också kanske han (hoppas, hoppas, hoppas) gillar mig litegrann i alla fall..

När vi kom in så inspekterade han stället o hittade flera änglatofflor.. *skumt* Hur har de kommit hit? Sen började han prata o berätta att han inte fått mat på en vecka hemma.. eehum.. Jag svarade att jag inte riktigt trodde på det eftersom gammelhårbollens husse verkar vara en rätt schysst o omtänksam husse.. Nänänä, det tror du bara, jag har inte ätit på flera dagar. Säkert! Lovar!
Förmodligen är gammelhårbollen aaningens för gammal för att känna till att det finns sätt att komminicera trots att man inte kan se varandra så jag ringde hussen.. När jag berättade vad jag fått höra så skrattade hussen o sa att mina misstankar var helt korrekta, mat hade utdelats tidigare och då var gammelhårbollen väldigt kinkig med maten.. Efter det samtalet så slutade hårbollen att tjata om mat..

Soffan är inbäddad o strax, efter kvällsprommisen, så blir nog även sängen det.. Till i morgon håller jag alla tummar o tassar att han är så trött att han glömmer bort att vakna vid 05,30-tiden.. Äschan då, nu är jag lite kinkig, en morgonpromenad kan vara underbart skön.. o efter frukostintag är det tillåtet att kika på televisionen och lura i soffan! Vill jag känna mig lite mer sofistikerad så kan jag ju öppna pärmarna till en bok o läsa så långt jag orkar, vilket nog blir endast ett par eller fem rader..

Livet är allt bra skönt emellanåt!
Gott!

Kompromissade..

.. i morse när jag skulle till jobbet.. i och för sig så väckte larmklockan mig en stund tidigare än vanligt och jag gjorde mig i ordning och var nästan på väg att promenera heela vägen men då upptäckte jag att det börjat småsnöregna.. hmm.. inget roligt o vara ute i det vädret 1 timme o sen sitta o huttra hela dagen.. bestämde mig för att ta vara snäll med mig o ta snabbussen.. hmm.. Plötsligt dök en liten tanke upp att en liten prommis kan jag väl ändå ta.. kikade på klockan o insåg att jag hade 1,5 minut på mig så jag rushade o hann med 07-bussen.. o tack vare mitt snabba handlande så fick jag mig en liten promenad från universum.. o där nere på låglandet så varken snöade det eller regnade..

Blev aningens irriterad när en kund ringde o frågade om ett storjobb i nästa vecka.. Under samtalet fick jag större o större ögon o det var nästan så jag tappade hakan i knä.. repeterade allt kunden sa bara för att kontrollera att jag ville kolla så jag förstått rätt.. fast jag hade nog en baktanke i mitt tydliga repeterande för jag underade om det skulle ge någon reaktion från den som tagit emot jobbet i förrgår! Men, nej då, hon reagerade inte det minsta utan satt o glodde rätt in i sin skärm.. När vi skulle avsluta samtalet så tackade jag kunden för att den ringt o frågat om jobbet (för annars hade inget blivit gjort förrns på måndag).. efteråt så beklagade jag mig lite o sa att vi har ett storjobb till på tisdag-onsdag.. Bästa jobbkompis frågade om det var hon som tagit emot o sen glömt. Nej, sa jag o glostirrade (inte snällt alls) på bästa vickan.. - Va, vad pratar du om? Det kommer jag inte ihåg, sa hon o fortsatte stirra i skärmen..  Vad kunde jag göra annat än ta tag i problem för om hon säger att hon absolut itne har något minne av saken så kan jag väl inte klandra henne.. Men det är bara det att jag inte riktigt trodde på det hon sa..  Fy mig vilket belåtet leende jag fick när det bara behövdes ett enda samtal för att fixa jobbet.. Ajaj, i efterhand så känner jag mig fruktansvärt elak för jag trivs inte i den rollen. Men! Det är heller inte rätt att släppa allt ansvar o totalt obry sig om kommande storjobb. Det är inte heller rätt att strunta i dessa jobb o låta oss andra få ta smällen när den kommer.. Förklara för kunder att, hmm, vi jobbar på det.. Tack för att du ringde o påminde oss!
I slutändan så handlar det ju om kollektivt ansvar, att stötta varandra och inte skylla på någon annan om det blir fel..  Jag är inte felfri och har jag gjort något fel så försöker jag rätta till det. Har någon annan gjort fel så säger jag att Vi har gjort fel o försöker rätta till det.  Tyvärr så är det inte lika för alla. Har hört någon som säger till kunder/ringare att det var en kollega som gjorde fel men jag ska rätta till det!  Bläää! Såna jobbkompisar vill jag inte ha! Tack o lov så är det bara en till jobbevecka med den kollegan för hon har bestämt sig för att inte vara kvar. Uppriktigt sagt så är jag glad för både hennes och vår skull, för finns det rädsla, ovilja och en känsla av otillräcklighet så blir en själv, jobb och jobbekompisar lidande. Och det är ingen bra kombination! Ja jsut det, ingen bra kombination oavsett hur få eller många som än blir lidande.. Det tär på förståndet hos alla som är inblandade..
Som fika- och krysslösarkompis är hon däremot väldigt trevlig! Och jag hoppas o önskar henne ett jobb där hon känner att hon trivs och får tillfällen att le.
Hon ska i alla fall ha en eloge som prövat, insett att det inte var hennes grej och sen går vidare!

I går var en annan bästa vicka in, alltså hon som legat hemma måndag- tisdag o bara latat sig.. Nä, hon latade sig inte. Snuvan hördes o rösten höll nästan inte så jag betvivlar inte att hon hade orsak att vara hemma. På grund av hennes dåliga samvete att hon lämnat oss i sticket så hade hon med en kartong wienerchoklad.. Oooppsi, jag tror det var precis vad vi behövde för innan eftermiddagen var slut så var alla bitar borta.. ;-)

Innan hon gick sa hon att om någon vill vara ledig sista april så kan hon jobba. Den tanken glömde jag bort ända till i eftermiddag då ett ljus gick upp hos jaget.. Waow, en klämdag o massa många komptimmar.. Kikade in hos chefen o frågade om det gick för sig att jag tog ut några sista måndagen i april. Jag har ju x antal o det är svårt att få ner dem. Men vickan sa att hon skulle kunna jobba! Chefen erkände att hon sett mina timmar o ringde omedelbart till vickan och hon kunde komma in. Så tack vare en tanke så har jag en långhelg nästa helg.. Gott och nyttigt! Någonting att se fram emot!

Njuter..

.. av att det blir ljusare.. fast i morse tyckte jag att det var på tok för ljust i min lilla sängalkov.. hmm.. det är ju ändå mörkt där jämfört med förra årets sängpalats..

Glömde kolla temperaturen innan jag cyklade till jobbet o frös som en liten oklädd bäbbe när jag kom fram för det var minusgrader och jag hade inga långkallingar på mig.. Men tack o lov så hade jag fortfarande kvar en storsjal som jag kunde bädda om mina ben så de, Jag, värmdes upp..

Upptäckte att jag omedvetet går o drar upp jeansen jag köpte för ett par veckor sedan.. snabla dåligt tyg det måste vara i dem som börjar töja sig så mycket.. hmm.. ska jag åka tillbaka o klaga månntro, för ett par jeans ska väl hålla formen mer än ett par veckor.. eller..

Vilken himmelens tur att jag for iväg o träffade lejonmadammerna i går för annars hade jag nog klagat på ännu mer i dag.. Gammelmadammen är opererad och hon var inte riktigt lika pussglad som hon brukar vara.. eller också beror det på att det är länge sedan vi träffades att hon glömt mig.. men rumpen hennes hittade genast stödet mot mina ben o lockade på att jag skulle klia henne litegrann på ryggen så litegrann kommer hon nog ihåg mig.. När hon la sig så påminde hon väldigt mycket om vovsan i det ljud hon gav ifrån sig..
Lillmadammen var väldigt pratig och pussig.. flera gånger försökte hon äta upp min näsa, eller i alla fall stoppa in tungan i den.. vicken himla otur att den inte fick plats.. Madammmatten är lite konstig för jag fick en näve godis och lillmadammens koppel.. eehum.. Aahaaa, dom hade inte fått nå middag så jag skulle hjälpa henne mata dem.. Lätt gjort! Fast jag försökte se mina inre bilder av hur jag o lillmadammen gjorde perfekta (!) lydnadspass, vattenträningspass och viltspårspass men tröttheten satte stopp för det.. o nu får jag nog aldrig mer låna varken godis eller koppel.. 
Får nog förtydliga det där med perfekta.. De gånger ett träningspass är perfekt är de gångerna en själv och hunden är laddade med lust, motivation och glädje! O jag vill ju inte sabba något som madammernas matte tränat så därför blev det bara goosning o sittning.. Jag hoppas o önskar av hela mitt hjärta att gammeldammens operationssår läker snart och väl!

När jag åkte därifrån så svängde jag förbi exgrannen. Både han o hårbollarna var ute på gården och Åj, vilket rejs det blev.. I och för sig så rejsade inte gammelhårbollen för han är också en som gärna lutar sig mot mina ben, men lillhårbollen rusade runt, tog sats mot oss o tvärnitade med tassarna mot mina lår.. hmm.. han trodde nog att han kunde knuffa omkull mig men ett litet jag puttas inte kull så lätt eftersom hon inbillar sig att hon står med båda fötterna på jorden..
I morgon kommer i alla fall gammelhårbollen på besök över helgen och det ses fram emot för vakthundar kan man väl aldrig få för mycket av.. Eftersom jag får skjuts hem från stan så är frågan om jag ska lata mig o ta bussen eller gå upp en stund tidigare o ta en promenad på morgonen.. Med tanke på att jeansen håller på att smyga av så kanske bussen är att föredra..

Nina har tänkt på mig o såna tankar är trevliga.. Den här gången kommer jag dock undan väldigt lätt eftersom jag redan fundilerat över saken.. Visst finns det saker som jag kanske skulle vilja ändra på men det orkar jag inte just i dag..

Nu ska jag tänka på kuddekramar och min date med John Blund..

Önskar världen en skön nattvila!

Okunskap..

.. är ofta till nackdel för en själv.. Okunskapen kan finnas på grund av många orsaker.. Rädsla.. Ovilja.. Oork.. o så det här med hur man blivit uppfödd.. man kanske kan säga att okunskap går i arv, men det är ingen ursäkt utan bara en liten del av en evenuell förklaring..

När hon var liten så minns hon att det brukade komma barn o sälja majblommor.. Dessa barn brukade uppfödarna beteckna som stackare som måste gå runt o bjuda ut o sälja.. Ja, det var nästan som om att de tiggde vid dörrn.. en gång när hon fick en liten, liten, ja den minsta majblomman, så var den så vacker att hon själv ville gå runt o sälja blommorna till andra bara för att göra dem glada, för eftersom hon själv log bara av att se blomman så ville hon dela med sig av detta leende.. men nej du, ingen ska ens få tänka tanken att det kan vara Du som behöver hälp så glöm det!
När hon frågade sina uppfödare så protesterade de högt o sa att något sånt aldrig skulle komma på fråga! Hon, deras dotter, skulle minsann aldrig få springa runt i gårdarna o göra sig till åtlöje!
Med jultidningar var det likadant.. Behöver du något så får du det av oss, och att truga på någon annan sånt de inte vill ha blir det inget av med! Förresten skulle du inte klara av att gå runt o knacka dörr heller..

Förmodligen är hennes minne förvrängt o de ord som blev sagda var inte dessa utan några helt andra som var väl och mycket förklarande.. Länge gick hon med dessa värderingar inprogrammerade i huvudet och trodde att det var så att det var synd om de barn som sålde blommorna.. Men vi kan inte klandra henne för de tankar och värderingar hennes uppfödare gav henne för Då, för hundra år sedan, var det svårt att kontrollera för vilket syfte majblommorna såldes..
Visst hade hon ett eget ansvar att ta reda på saker o ting, men om varenda fråga hon ställde, och varenda nyfikenhet hon hade, ständigt blev nedvärderat och negligerat.. Kan vi klandra henne?
Om hon allt som oftast får höra att; Nu är du dum, Du som var så snäll o söt när du var liten o helst av allt låg i vaggan och skrattade för dig själv.. Kan vi klandra henne för att hon inte vill vara dum och ful?

Med tiden växte hon upp och började utforska sig själv, världen och sätta upp sina egna gränser för vad hon vill med sitt liv.. Upptäckter som medförde förändringar.. och tack vare internet så hittar hon kunskap som visar henne nya världar.. Det var inte alls synd om de som sålde majblommor, egentligen var de starka barn som engagerade sig för att andra barn skulle få det bra/bättre.. Och att lära sig lite om omtankar om andra kan väl aldrig vara fel, oavsett hur tidigt eller sent det händer..


Jag helt emot barnarbete och jag hoppas av hela mitt hjärta att inget barn blir tvingat till detta! Och egentligen är det vuxnas ansvar att se till att barnen har det bra och mår bra! Tyvärr så klarar inte alla vuxna av det  :´-(

Nyss ringde det på dörren o 2 glada tjejer stod utanför och frågade om jag ville köpa en majblomma.. När jag upptäckte att jag hade en del pengar hemma (rik jag ;) så sken jag upp som en sol o köpte en krans och en stor blomma.. O fy i snablar va fina o söta tjejerna var som ringde på dörrn.. o glada blev de när jag sken upp.. Underbart!

image128


Att andas..

.. kan vara lite bra att komma ihåg imellanåt.. I går efter lunch beslutade sig en server att strejka.. men åj, vad den andra servern blev sur o så glömde den helt bort att andas.. fast det är nog inte riktigt sant för den drog nog kippande in ett par sekunder sen blev det en tung ut som gjorde att alla vi som var i nödvändigt behov av den blev utkastade.. Jahupp, då kunde vi inte göra annat än sitta o rulla tummarna o ödmjukt förklara för kunder o ringare att Tyvärr, datorerna är aaningens kinkiga idag. Men jag skriver ner det Du vill o så hoppas o önksar jag att jag kommer ihåg lägga in det i morgon..
Vid halvtimmen innan det var dags att stänga butiken fick vi besked att alla som kan, och vill, får jobba över.. Aah, så snälla chefer vi har.. Underbart.. Själv var jag tyvärr inte speciellt smart som inte nappade på erbjudandet att sitta o rulla tummarna o träna på att andas o samtidigt få betalt för det.. sa som jag kände till lillchefen att kommer vi inte åt datorprogrammet så kan vi ju alla fall inte göra något. Men, om det är Okej så kommer jag in 1 timme tidigare i morgon o flaxar o fixar sånt jag skulle gjort i går innan jag gick hem.. Efter ett par minuters funderande tyckte h*n det var ett förslag som var acceptabelt..
När jag stämplade in i morse så såg jag att datorerna kommit igång vid 22,30-tiden i gårkväll.. Snablar vad många extratimmar till andningsövningar jag missade.. Fast jag måste erkänna att det var oerhört skönt att komma i tid till dejten med John blund, och den började långt innan 22,30..

1 extratimme i morse gjorde dock märkbar känning på magen för jag var fm-fikahungrig redan vid 08,30.. som tur var hade jag med mig en laddning smoothies.. o så var det tur att bästa vickan2 kom in på förmiddagen o passade så att den tredje telefonen inte skulle känna sig ensam, för vem vet vad telefoner som känner sig ensamma kan få för sig.. kanske kan de få för sig att rymma o då blir vi helt utan tredjetelefonen.. Inge bra alls!
Big Boss var upp o tittade till de nya lokalerna o tillsammans med några nya medarbetare så blev det en aaningens lång arbetslunch, i alla fall om man tänker tankarna på de som passade våra telefoner medans vi var onåbara.. 
Men vaddå, vi var ute med Big Boss o då måste de ju förstå..? O det är stora förändringar på G så klart vi behöver planera..?Jag hoppas i alla fall att de förstod..

Mycket information och önskningar utbyttes och i alla fall jag känner det som att det finns hopp om lättnader.. Utan att avbryta alltför mycket så var jag (inbillar jag mig) aningens social, men jag sa också vad jag ville och önskade på det nya stället.. - Jag, o bästa jobbkompis, känner det så här o vill det här.. o det här.. o varför inte det här.. På sätt o vis kände jag mig lite i försvarställning eftersom lillchefen varit helt inställd på det storchefen sagt o inte velat ta in våra förslag.. Bland annat så har h*n sagt - Ja, ni får väl strida för saken! Blää o krackeliklack! Står h*n på våran sida eller har h*n bara så fruktansvärt stor respekt (rädsla?) för sc.. Nej, nu är jag nog lite orättvis, för jag vill i alla fall tro att h*n tänker på oss också och inte bara på den pension som kommer inom en inte alltför långtgången framtid.. hmm.. hoppas bara de inte har det minsta tankar på jaget som evenuell efterträdare för jag trivs alldeles för mycket med det jag gör, trots oplanerade andningsövningar.. Faast, jag skulle ju bli lite småtokigt hoppetossig om de ställde mig frågan.. Förmodligen skulle jag sträcka på mig o bli cirkus 2,5 meter lång.. men ödmjukt skulle jag tacka o säga nej för jaget är inget chefsämne..

Big Boss var helt med på våra förslag o tyckte att vi, med våra längre år, var helt berättigade till detta.. Att få erkännande att vi tänkt rätt och bra gjorde att jag lättad andades ut o såg h*n som en Bästa Boss..

Tack o lov så tog jag fisk till lunch för då hamnar jag sällan i den matkoma som kan komma av tyngre saker såsom kött, tyngdlyftning eller benpress.. Lagommätt tog vi itu med eftermiddagen.. tyvärr kunde inte bv2 hålla tredjetelefonen sällskap så den bidde lite ensam.. Vi sa till lillchefen, för vilken gång i ordningen har jag ingen aning om, att logga in för det behövs en tredje telefon, men inte hjälpte det.. så eftermiddagen tillbringades med att kippa efter andan o pressa ut den obefintliga luft som fanns till begripliga ord..
Jag förstår inte h*nns ovilja att vara tredjetelefonen.. istället väljer h*n att vara utringare vilket kräver betydligt mer tid än att "bara" ta emot.. speciellt som h*n säger att h*n har så fruktansvärt mycket som måste göras nU.. Kanske är det alldeles för mycket som måste göras att skygglapparna stadigt sitter klistrade bredvid ögona och tunneln bara blir mindre och mindre.. Inget bra alls! Och så väldigt svårt att ta sig ur.. och alla blir lidande av h*nns handlande eftersom det ger ringar på medarbetarna.. Svårt att vara mitt i och svårt att stå bredvid..
När bj gick hem halv fem så var jag ensamtelefon.. Fick ett befogat/obefogat utbrott, satte en kund på väntan o rusade in till lillchefen.. Uppriktigt sagt så kände jag mig som rena rama vulkanen som var på väg att bubbla över.. grymtade att h*n MÅSTE logga in för jag måste faxla o flixa innan jag går hem o klarar inte av att flaxa som en skållad råtta mellan telefonkö o fax.. *Phuuust*  Förvånad tittade h*n upp o sa - Ojdå, är de sÅ illa?  Yiihieep! Vars har allt som jag, vi, förut sagt försvunnit? Förmodligen var det för att jag lät som en vulkan som h*n loggade in o jag kunde göra det jag skulle.. Men, allvarligt, det känns som att lillchefens tunnel bara bli mindre och mindre..
Eller också är det min tunnel som krymper.. bristande tålamod.. kippande efter andning och pratande som går på enbart utandning.. o så är jag lite oärlig mot både kunder o ringare för när de frågar om allt är bra så säger jag att jag är tacksam att solen skiner och att jag har jobb.. hmm.. Men det är inte helelr ljug för solen (i lagom temperatur) är ljuvlig och jag ÄR glad att jag har det jobb jag har!

Tacksamt lyckades jag stämpla ut i rätt tid o nu har jag alldeles tillräckligt många tillgodotimmar att jag, enligt personalpolicyn, är tvungen att börja ta ut dem.. Månntro vad de skulle tänka om jag vill vara kompledig nästa vecka tillexempel.. hehehe..
 
Alldeles nyss fick jag ett telefonsamtal att jag vunnit 120 kr.. Aahaa, det var lösen för nyckeltillbakalämnandet till en klubb jag inte längre är medlem i.. Hon som ringde var aaaningens konfys för mitt nyckelnr stämde inte alls överrens med listorna. .enligt dessa listor så heter jag Jan någonting.. eehumm.. Nä, jag har hetat jag ända sedan jag föddes.. Skumt var det och som jag kommer ihåg det så har jag aldrig varit såå nära bekant med någon Jan att jag bytt nycklar med han.. Fast glömmer en bort nyckeldispositioner så kan en väl glömma andra oviktiga saker som evenuellt glömda sambosar.. Hmm.. sambosar är nog inte oviktiga så förmodligen har det bara bitt lite fel någonstans..
Pengarna skulle jag i alla fall få igen o sånt är ju alltid trevligt.. Lagom till midsommar kommer jag också att få igen pengar.. Tyvärr räcker det inte till en resa till månen men det gör inget för jag är ändå glad o få igen..

Just nu, när klockan visar 21:30 känns det som att den är 22:30 o då är det dags att dejta John Blund och kudden.. Waow, en trippeldate ikväll.. Yiiehaa, slänger av mig kläderna, förbereder mig för att rumla runt i sänghalmen.. o är Väldigt mycket Tacksam att denna jobbedag tog slut!
Kanske låter det lite knepigt att ens försöka tänka tacksam efter en sån h-vetesdag som det varit i dag (+ gårdagen).. o jag medger, det där lilla ordet sitter långt baki örat och skulderbladen o gömmer sig.. Men! Jobbedagen tog slut och det är jag Tacksam för!

I morgon? Äschan då, det är ju en helt annan dag och ett blankt oskrivet kapitel..  o vem vet,, jag kan ju gåsta o få en massa trevliga leenden som möter mig..

Veckans sista..

.. dag gjorde jag ingenting.. I alla fall om jag tänker på vad jag blivit itutad i mig är ingenting.. alltså jag gjorde ingen nytta alls.. fast det beror ju på hur man ser på saken nytta.. Vad är egentligen Nytta?
För många kanske det handlar om att;  Städa.. diska.. tvätta bilen.. tvätta kläder.. påta i trädgården.. laga god middag.. måla om huset..  mm mm mm
Alltså saker som andra kan se att man gjort.. o så kan man berätta om hur duktig man varit när man kommer itll jobbet på måndagen.. Vill man sätta en liten extraknorr på berättelsen så gör man ett tillägg som att; Jag var bara sÅ trött men jag gjorde i alla fall det..
Själv så sov jag länge i går, på veckans sista dag.. o efter en hel veckas arbete så kan det väl inte vara speciellt konstigt att man, Jag, är trött.. Sen åt jag en fruktansvärt sen frukost och efter den la jag mig, tillsammans med tröttheten, i soffan.. orkade inte ens öppna en bok för att kunna säga att jag varit kulturell.. inte ens radion fick lufta sig.. Nej, jag låg mest o bara zappade bland de TV-kanaler jag har.. Imellanåt så tog jag ett glas vatten eller en frukt.. till middag blev det te och några mackor..
Såg en skräckhumorfilm på 5:an som började kl 17,00.. I början av filmen visas en 10-sekunders rad i rutan att filmen är lämplig för människor från 11 år.. Aaahmen, Hallå? En lördag klockan 17??? Vad tänker 5:anplanerarna med? Filmen var lite sådär men det fanns scener där jag, en tant på 43, gömde mig bakom kudden.. men det var bara en littet ögonblick *sääkert*
Vid midnatt började en skräckis som jag tänkt jag ville se, men efter halva filmen stängde jag av televisionsapparaten o valde att göra sällskap med kudden.. Det var familj, barn och hundar inblandade o jag kände att det blev aningens för verkligt o då blev det lite för mycket..
Jag älskar ryslare och skräcklisar men då ska det vara om sånt som är aningens overkligt..

Vaknade strax innan Monkey world började på Discovery mix.. långfrukost med (nästan) 1 timme tillsammans med schimpanser och orangutanger.. zappade över till Dr phil där en kvinna högt protesterar mot den bild som visas upp av henne.. både filmteamets bilder av henne o det som systern och modern säger om henne är fel! Bilderna är manipulerade och släkten ljuger så de tror sig själv.. o hon är ju där för att få hjälp med sin son som inte mår bra eller skolpresterar det bästa som han kan.. Hon vill så väl för sin son och jag tyckte väldigt mycket synd om henne.. inte ens bilder fångade i deras vardag får henne att ens tänka tanken på att hennes egna handlingar finns eller spelar någon roll.. Jag valde att lägga mig o titta i taket istället för att inte följa det programmet. Bland annat för att jag själv varit där (o förmodligen kommer jag för alltid bära med mig det arvet)..
sen lurade i soffan en timme eller så.. Lyckades tima in Gilmore girls och fick mig en dusch av skratt och tårar.. igenkännande.. välbehövligt.. skönt..

Fullkornsköpebrödet har varit rätt okej. Har inte tittat vad det innehåller men det smakar som att det är väldigt mycket socker i det.. men det är nog bara inbillning.. däremot kändes 3 dagar alldeles tillräckligt nog så jag lyfte mig i kragen o satte en deg i köket en stund, sen smet den men på grund av att den var så smetig så lyckades jag fånga in den o forma den till lagoma paket som jag får njuta av 48 gånger.. eller rättade sagt 96 gånger eftersom jag kommer att dela varje njutning..

Nu ska jag bara ta hand om spättan som tinat o ligger på bänken o väntar på mig.. hmm.. det där sista tog jag för givet eftersom det inte finns någon annan att vänta på här.. Hursomhelst, hett ska hon få det..

O har jag tur blir jag klar med spättan innan Six feet under börjar.. 

Ja just det, nytta.. Nä, nå sånt har jag inte gjort.. har bara tänkt på jaget o jagets mående..

Doftar mmums..

070415_175016.jpg
Doftar mmums..

Fredag morgon..

.. och med fruktbarhetsgudinnan Freja i tankarna var det en skön dag att vakna till..

Som vanligt var jaget väldigt hungrig men hungern var ändå aningens annorlunda än vanliga dagar.. men eftersom havregrynsgröten såg ut att vara mer än en vanligdagtallrik så blev det ändå bra.. Funderade över gårdagens Du är vad du äter som jag zappat till o från.. på veckobordet låg en massa friterat och ca 15 liter popcorn.. o så en liten morot tillsammans med en banan.. I och för sig så är jag inte riktigt på samma våglängd som programledarcoachen. I sättet hon pratar med deltagarna så är hon (min helt personliga uppfattning!) att hon i sin ton är aaningens nedlåtande mot de som är med.. men jag beundrar de som frivilligt deltar.. För är man mitt i karusellen så tror och hoppas man att man gör allt så bra som möjligt för en själv.. fast i slutändan kanske man lägger ut en massa snubbeltrådar åt en, utan att veta om det.. En scen från programmet berörde mig själv väldigt mycket: - Jag har en massa påsar med vete/bönor/krossat/helt mm mm men vad ska jag göra med dem? Och det står ingenting på förpackningarna!
Jag kände hjälplösheten ända hem till mig.. För vad har jag för nytta av nya dörrar om jag inte får någon nyckel att låsa upp dem med?
De som är med gör det bra, och är himskans modiga, för de vill (och vågar) förändra sitt liv till, förhoppningsvis, något bättre..
Visst, jag äter sällan friterat, pizza eller vitt bröd.. o jag försöker få i mig lite grönsaker var dag, + att jag har med mig 3-4 frukter i form av smoothisar varje dag.. men när jag började fundera på hur många koppar kaffe jag dricker på en vecka.. Oooppsi.. skulle nog täcka hela halva bordet.. Men frågan är om jag verkligen Behäver dessa kaffekoppar.. får nog lov att fundilera på saken..

Kikade lite på Lyxfällan.. En tjej som levde för sina hästar och var fruktansvärt rädd för att hon nallat för mycket på skattepengarna och levt över sina tillgångar. O så var ju fallet.. Huua mig vilka känslor det drog igång när coacherna (som, enligt min känsla, är bra mycket mer förstående än föregående) var tvungen att sälja ett par hästar.. Det gjorde ont i mig! Men jag förstår hennes handlingar för i rädslan att förlora allt så väljer man att inte se det skrämmande.. Tyvärr så kommer det skrämmande ofta i fatt en o då blir katatrofen än större..

Jag hoppas o önskar allt väl och gott till dessa kvinnor som var beundransvärt modiga och tog tag i en förändring.

Fredag den 13:de.. Otur? Nej, inte för mig! hmm.. Har aldrig förstått varför men
googlade lite..

Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen, antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.


Tänker mig dagen som en dag att njuta av.. Inbillar mig att upplevansvärda saker som kommer att hända.. Och det gjorde det redan på morgonen.. J kom in o ville att jag skulle gå o hämta datorn som han glömt i bilen.. - Jag hatar att gå tillbaka efter någonting, sa han. Nä, det har jag inte tid med sa jag men du kan få låna min cykel.. O det gjorde han.. när han kom tillbaka så sjöng han för mig.. "Jag ska köpa bromsar för pengarna.. "  Okej, de är lite långsamma, men jag har ju i alla fall hjälm när jag cyklar.. Förresten så kan det ju inte vara speciellt nyttigt att tvärnita om man råkar fara fram i 30-35 km/h.. Nä, mycket bättre med mjuk inbromsning för annars kommer jag ju bara att flyga över styret om jag bromsar o i luftfärden tappar jag säkert bort cykeln..
Men jag lovade honom att jag skulle försöka fixa frambromsarna och justera bakbromsen.. hmm.. kanske det är lättast att lämna in cyklen så någon som är kunnig fixar till sakerna.. för får jag inte till bromsarna så kan jag ju inte vara snäll o låna ut den till evenuellt behövande..

Strax före lunch kom S dotter med lilla puppisen.. Ååh, så söt den var när den låg i S armar.. Men fy snablar vad elak jag var.. När S kom fram till mig så började jag smaskla med mun, sträckte vackert fram handen o lutade sidan av huvudet mot honom.. Halledunadendå, har jag inget hundvett eller.. Hundar hälsar ju genom att vända ändorna mot varandra, själv satt jag stadigt om en matrona.. Är det ingen ordning på mig eller?
I och för sig så låg puppis stadigt och tryggt i S famn.. S såg så lycklig ut att jag vart lite avis. Men bara liite. . När de släppte ner puppis på golvet så tittade han bara på oss andra o gick o la sig vid S dotterfötter..
Gårdagens kastafrågamänniska kom o vi pratade lite.. Hon förstår min längtan efter en hund/vän/familjemedlem/livskamrat men jag tror inte hon förstår innebörden av att ha en hund.. men, hon trodde att jag var hundvakt varenda helg (i brist på eget).. Både S och jag protesterade: Det är ju endast om det är nödvändigt som man lämnar bort sin hund! Eftersom man, S och jag, har hund för livskvaliteten och alla upplevelser som man får, så anpassar man sig efter situationen.. Kan man inte ha hund med sig dit man ska så väljer man bort det..
Ja, just det, den människan har även frågat Varför jag inte har barn.. o människan tappade hakan ner i knä när en berättade om att hennes syster flyttat samman med en tjej.. Men hon räddade sig när hon sa att hon minsann jobbat mycket tillsammans med homosexuella människor o de kan minsann jobba precis lika bra som någon annan.. 
Undrar hur jag klarat av att ha samma jobb i 4-5 år för den människan är fruktansvärt påminnande om henne jag klippt navlesträngen av.. hmm.. Håller jag på att bli en riktig tant? Hoppas..

Lunchen var alldeles underbar! I och för sig så vart broccolin lite överhettad o laxfiléen aningens torr, men det var så skönt stillsamt i fikarummet.. Det vill säga ända till S kom.. Trött men med så mycket liv i sig.. Jag är så glad för henne o hennes familj skull.. o Tacksam att hon vill dela några minuter med mig för hennes leende sprider sig till mig..

Tråkigt nog måsta vi säga ifrån till ett par kunder som, i eftermiddag, kom in med ett par storlångbeställningar till måndag.. Men vi är varken trollkonstnärer eller maskiner .. En av dem hade ingen förståelse när jag sa att vi inte kunde fixa saken. Det enda ord som fanns i hennes förråd var Måste! Måste! Måste! När jag får en människa med sådana känslor i andra änden av telefonen så sugs hela min lungkapacitet ut från mig, varenda droppe energi försvinner rätt ut i tomma luften.. Ibland är det svårt att nå fram till dessa människor.. De uppträder som om det är vi som gör fel när vi inte kan fixa det de vill. Men, jag vet (inside information!) att de sällan bokat in denna viktiga händelse i kalendern i går.. Nä, deras Måstejobb planerades för minst 2 veckor sedan..
Jag gissar vilt att just den kunden känner sig som att h*n är tvångsplacerad i Sibirien. Av hela mitt hjärta önskar jag att h*n snart hittar hem.. Men jag är bara självisk, för om h*n hittar hem så kommer vi nog att slippa Måstejobben..

Snokade lite på Fredag den 13:de..

Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Däremot ansågs det vara en bra dag för hår- och nagelklippning. Även fotsvampsbehandling var lämpligt daggöra.

Men det var efter att jag satt trimmern i huvudet.. gissar vilt att jag har övernaturliga krafter..


Underbar..

.. morgon.. eller i alla fall litegrann.. vaknade halvtimmen innan larmklockan o fast jag ville somna om gick det inte.. stapplade upp o tittade på nyheterna som ännu inte hade börjat..  satt o filofiserade o tittade på solskuggorna som föll på andra sidan vägen.. Inte verkade det storma lika mycket som de senaste dagarna så jag lovade cykeln att den skulle få röra på sig i dag.. Havregrynsgrötfrukost o kaffe.. dusch, påklädning o en kopp kaffe.. När jag cyklade iväg så möttes jag av en välkommen motvind.. Jo just det, välkomnade motvind eftersom det skulle medföra medvind på hemvägen..

Eftersom det är påsklov i mina trakter så är jobbet aningens lugnare.. o det är så skönt! Telefonen ringer inte riktigt lika mycket o vi får en chans att se lite framåt.. och jag märker en humörändring på mig själv för jag känner mig myckt trevligare än när det är som värst.. Jag till o med valde bort flera, som jag kände det, irritationstillfällen.. Bland annat i fikarummet när S fick en fråga om nya puppisen.. En människa började genast kasta frågor till henne:
- Men varför skaffar ni en till hund? Är det för sällskap till den första? Vem går ut med den? Har ni gjort ett schema för vem som ska ta hand om den?
S var lugn och svarade på frågorna, men jag kände hennes känslor för dessa frågor.. Själv hade jag mest lust att fråga frågaren om hon hade den minsta aning om hur mycket livskvalitét en hund (eller annat djur) ger.. men det struntade jag i för det är svårt att förklara saker som är självklara för mig men oförklarliga för andra.. speciellt om sinnet är stängt för de känslor den andra har..
Egentligen så väckte frågarens sätt att ställa frågorna en massa gamla minnen som jag insåg att jag inte kan göra någonting åt.. det enda jag kan göra är att gå vidare!

Tog upp frågan om att bästa jobbkompis o jag ännu inte sett nya lokalen, fast vi har länge sagt att vi vill! Vi har väl tänkt lite att de andra har varit dit, vet vars det ligger o vet vem man ska prata med.. Eftersom ingen annan tagit initiativ till att få loss oss från telefonerna så tog jag tag i saken själv. Kollade med lillchefen o ringde o pratade med fastighetsskötaren. Ja, det är ombyggnad på G o öppet så det är bara att ni går dit. På en kvart var vi på väg och jösses vilken stor lokal det är. Efter att ha sett lokalen så fick vi ännu mer känsla av att vi inte vill sitta där det är tänkt för det finns ett rum som, ur arbetsmiljösynpunkt, är bra mycket bättre för oss som ska jobba 8 timmar om dagen. Utifrån ritningarna så har vi framfört våra tankar och efter besöket var jag ännu mer tydlig i vad och hur vi tänkte.. - Jaha, ja ni får väl strida för det då, sa lillchefen.. *Suck*  Men h*n har det inte lätt som ska försöka göra både oss o storchefen till viljes.. Tror jag tycker lite synd om h*n.. Och det gör mig än mer bestämd i min tanke att jag inte vill bli chef, oavsett om det gäller storchef eller lillchef..

I telefonen har jag fått många sköna skratt och leenden.. o det är väl precis det som är livskvalitét.. Härliga människor som ler redan innan de pratar med mig.. eller kan det vara så att de börjar le när de knappar in vårat telefonnummer o signalerna går fram.. Japp, så måste det ju vara.. fast oavsett var de börjat le så är det Underbart!

Flera av mina favvoringare tittade förbi o sa Hej! O när jag var på lunch hade min favvo hade lämnat fikabröd till mig. Tyvärr glömde vi det när vi skulle fika men fikat passar utmärkt i morgon när det är fredag. När jag kom tillbaka efter em-kaffet så var h*n där o jag fick en varm kram. Åh, så gott!

Btw.. fundilerar om det finns någon chans till att återfånga vinterflirten.. Nu har den fått vila ett tag o omgivningen har, förhoppningsvis, glömt allt.. hmm..
Fast om nu min favvo börjar kramas o bjuda på fika.. o kallar mig snygging o raring när jag ringer.. vars kan det då bära hän.. o så har h*n mörkbruna brunnar till ögon.. som gjort för att drunkna i.. o humor har h*n.. Längden passar som handen i handsken..
Vinterflirten har ett underbart leende.. o kroppen är inte heller fy skam vilket betyder att han har några kilo flex, det har jag också.. Ögon som magneter och humor som får skrattet att bubbla.. Visst gemensamt intressa har vi också..
Ajajaj.. svårt det här.. Tror jag fortsätter att bara vara jag så får vi väl se vem som först drunkar i mina mörkbruna ögon till brunnar..
Livet är underbart!

Charm
är en magisk egenskap som tinar upp,
avväpnar, gläder och fascinerar.
Det sägs att den som har charm varken
behöver pengar, skönhet eller rang.
?


Vilken himmelens Tur att vi alla är olika, för tänkt vad jobbigt det skulle bli om alla passade ihop med alla..

Ja just det, skulle ju sätta nya trimmern på laddning i går men glömde.. tänkte göra det i morse men frukosten kom i vägen.. när jag kom hem så började jag ladda. Tyvärr så har den inte laddat färdigt så jag får nog frisera mig i morgon eller till helgen.. Fast det är nog lika bra att den inte är klarladdad nu, för vem vet då när jag blivit ledig för sängen..

I dag har jag cyklat och Solen har strålat.. och i morgon är det fredag.. Underbart!


Flaggorna..

.. snett över vägen blåste ner i i helgen så nu har jag ingen koll alls på blåsten.. i och för sig gör inte det så mycket för jag märker ju hur det ligger till när jag går ut.. När jag gick ut i morse så vart jag nästan nerlagd, man kan också säga jag vart fångad av en stormvind.. fast den var rätt lindrig i alla fall när jag hade den i ryggen.. Jag är i alla fall glad att jag tog bussen istället för cykeln.. o så bussade jag hela vägen hem för jag tänkte jag skulle åka iväg o köpa såpbubblor eftersom det kändes som att jag behövde/behöver lite distraktion från vardagen.. Gasade iväg till en närliggande (?) kvalitetsmarknad (??) o började leta efter en effileringssax. Hittade dock ingen bland alla andra saxar så då började jag spana efter en ny trimmer.. Hittade en mängd märken men ingen som var röd så jag fick lov att nöja mig med en blå.. men det var en härlig blå färg, typ om man tänker sig ett riktigt blått hav.. o när jag vände mig om så fanns det effileringssaxar bakom ryggen på mig.. Precis vad jag längtat efter i måånga år..

Eftersom jag inte tänkt frisera mig ikväll så läste jag lite i bruksanvisningen.. det var en väldigt enkelspårig anvisning för det stod en massa tips om när man klipper någon annan, men inga tips alls till den som klipper sig själv.. hmm.. Kan man kalla det diskriminering eller är jag bara så ovanligt unik som friserar mig själv..

När jag läser de sista raderna så blir jag lite skraj.. På grund av det fortlöpande utvecklingsarbetet både vad gäller funktion och design av våra produkter, förbehåller vi oss rätten att ändra produkten utan föregående meddelande. Ehhum.. menar de att de kan komma hem till mig o måla/bygga om min trimmer när som helst, kanske till o med mitt i natten.. ääh, de jobbar nog bara dagtid.. hmm.. måsta jag lämna dörrn olåst eller kan de månntro gå genom låsta dörrar.. *fundilerar*

Utrikiska herrfotbollsmatcher kan de minsann visa både helger o kvällar, åtminstonde på de kanaler jag har.. Damfotbollspremiären har de däremot totalt glömt bort.. Har zappat igenom alla mina kanaler men den enda sport jag hittade var golf o det var liksom inte alls det jag ville ha.. Inget ont om golf för de får nog rätt mycket motion när de springer runt på banor både här o där.. och visst kan jag njuta av en god golfmatch, ca 5 minuter sen somnar jag.. o sova är skönt..

Effileringssaxen fungerar i alla fall när jag testade lite på luggen.. Men jösses, jag var tvungen att säga till mig själv det jag brukar säga till proffsiga frisörer; He ä ba å klipp, för jag har aaaningens tjock kalufs..

Qbik -UIK 0 - 1 efter en halvlek.. hmm.. har inte mina flickor vaknat än.. eller också är de bara lite ovana vid klimatet

KrashBomBang.. datorn klarade inte av både mitt skrivande och sportradion.. KrashBomBang.. Svartstillestånd.. Tydligen så hjälpte det även mina töser för efter pausvila så de började röra på sina muskulösa ben o kickade iväg bollen så slutresultatet blev 0-4 till bortalaget.. Ibland kräver temperaturförändringen en liten stund för att anpassa sig till det normala..  Själv var jag, efter gårdagens cykelnedkylning, fortfarande hurrvig när jag vaknade i morse.. Oj, vad jag önskar mig ett badkar vissa dagar för i ett sånt kan man bli väldigt uppvärmd.. till o med när man badar alldiles själv..

Luftade mitt problem med bröllopskläder med jobbkompisarna idag.. C sa att jag absolut inte skulle gå ut o fixa dress nU.. - För med allt ditt promenerande kommer den att vara på tok för stor om 2 månader.. Alternativet hon föreslog var att köpa en för liten bröllopsklänning för då måsta jag fortsätta att promenera.. Mnjaa, det måste inte nödvändigtvis vara en klänning jag har på mig, och jag Måste inte promenera, jag gör det bara för att jag vill! Och så är det skönt att benen får röra på sig, för dom har länge tjatat på mig o deras tjat blir långtråkigt i längden, eller bredden..


Två ting
är verkligt viktiga i livet: en skön säng
och ett par bra skor. När man inte är i
den ena är man i de andra.
?


Skorna får vila till i morgon för nu vill jag enas med mina gosedjur och skönaste kudden..

Våren..

.. är underbar! Allra mest när jag hinner cykla till jobbet innan det börjar snöa och det var precis vad som hände i morse.. en halvtimme efter att vi öppnat butiken föll snöflingor stora som lapphandskar utanför fönstret.. Så Vackert! Ungefär vid den tiden började latmasktankarna smyga sig på mig.. eller rättare sagt så satte dom sig på axeln, både till vänster, höger, bakom o framför, o viskade att jag inte skulle kunna cykla hem.. Deras argument var; Stormblåst! Kastvindar! Motvind! Snöiga ögon! Men andra ord; Cyklar du hem så kommer blåsten att motarbeta dig så lungorna kallopsar.. o snön kommer att piska dina ögon så du inte ser det minsta vilka du krockar med.. o cykeln kommer bara att slira så vartenda framtramp blir ett halvvägs baktramp, vilket kommer att medföra att du hamnar någon helt annerstans än det var meningen att du skulle..
Tänk bara vad skönt det skulle vara att sätta sig i en varm o goo buss o bara låta sig transporteras nästan ända hem till porten..
Äschan då, sÅ faaligt kan det inte vara! Drog ner luvan över huvudet o önskade mig lycka till, för cykeln trivs ändå bäst hemma på gården där den kan hojta på mig utifall någon kommer o skrämmer den..
Men huvva vad låren inte tyckte om vädret.. iskalla o med blodcirkulation som kröp längre o längre in i benet..
Halvvägs upp i långbacken så sa de, samt snöfyllda ögon, ifrån o jag insåg att det inte handlar om liv o död att jag måsta cykla hela vägen upp så jag tog en liten promenad.. o promenader är sällan fel.. Jag är i alla fall glad att jag hade en liten Martin med mig i öronsnäckan för det gjorde att jag själv inte hörde det myckna flåsande från den som gick framför/bredvid/bakom mig..

Det enda som var varmt på jaget när hon kom hem var hövvet eftersom det hade både luva och hjälm på sig..
I morgon däremot så lämnar jag nog både cykel o hjälm hemma för vädemän/kvinnor varna för vindar och nederbörd.. o för egen del så räcker det med att vara ståndaktig o tjurhuvud 1 gång/vecka..


Hos
Nina fick jag lära mig ett nytt ord i dag.. Ambigram..


laenneal


Är Du nyfiken så kan du kolla in den här länken..


Den osatta degen får vänta till en annan dag för nu vill jag sova..

Planer..

.. är tankar i process.. men eftersom processer inte är statiska så får man ändra tankarna till något som är mer nödvändigt än de ursprungliga planerna var.. Äschan då, känner man inte för att göra som man tänkt så har man all rätt att ändra sig.. Alltså, planera gärna men inte resultatet!

När jag lyfte mig i kragen o skulle rensa diskbänken så upptäckte jag att diskmedlet var slut, och jag fick liksom inte plats att baka någonstans.. I och för sig så hade jag kunnat stapla för det vet jag att jag är duktig på. Har staplat diskbänkar hur många år som helst, men jag hade som ingen lust att stapla.. istället bestämde jag mig för att avsluta cykelsemestern o ta med den på en tur för att inhandla en flaska diskmedel.. Cykelturen blev ungefär lika som som promenaden och det var himskandes skönt att cykla en stund.. När jag kom hem hade jag däremot ingen lust att baka.. Istället började jag med att blötlägga disken o så fick dammsugaren luft från nåognstans ifrån.. men fråga mig inte varifrån för det har jag ingen aning om..

Tvättstugan kom jag också ihåg.. tack o lov för det är rätt trevligt att ha kläder som är rena när man ska klä sig på morgonen..

Nu ska jag bara koka lite potatis o steka lax o de icke torra champignonerna som huserar i kylskåpet..

Trots havererade planer så känner jag mig väldigt nöjd med dagen i dag! Om jag ser tillbaka ett år så har jag utfört stordåd.. Promenerat! Cyklat! Diskat! Dammsugit! Tvättat! O snart har jag även fixat till lite mat.. o det mesta är gjort med lusten som sällskap..

Livet är allt bra underbart emellanåt..

Målarburkarna..

.. kan jag inte lämna tillbaka.. inte heller penslarna.. för det började klia i fingrarna och kreativiteten satt på axeln o peppade mig.. o en liten lampskärm kan ju inte ta så himmelens lång tid.. Nä, det röda tog inte så lång tid, inte heller svartränderna.. Bordet jag stod på höll och inte en enda droppe ramlade ner på golvet.. o rummet fick en helt annan dimesjang tillsammans med gula påsktulpaner och en nyduschad garderobsblomma som skjuter skott så det nästan smäller..
Men de större målarprojekten får vänta tills balkongdörrn kan stå öppen dygnet runt för färgen har en anings stark lukt, till o med fast ett lillfönster stått på vid gavel i natt..

Färgklicken gjorde att jag kände så pass mycket energi att benen ville ut o promenera.. o solen, tillsammans med lagoma 4+ grader lockade också.. O när jag klädde mig så var de nytvättade jeansen mycket ledigare än de var i vintras.. likaså var det med höstjackan, som numer är en impregnerad vårjacka.. hmm.. förklaringen är nog att de vilat i ett par dagar, ja alltså, lika många dagar som jag vilat.. 

Öronsnäckorna var med på promenaden och på radion sa de att 2 ton ägg försvunnit i helgen.. Med rent samvete kan jag säga att jag är totalt oskyldig till äggens försvinnande.. däremot har jag en kartong i kylskåpet som, om jag känner mig själv rätt, snart är på väg att gå ut..

Promenader kan vara trevliga saker att vara med om.. med musik i snäckorna och tankar som far o flyger vars dom vill.. Tankarna kom på att jaget lovat att hon ville åka till lillebrors bröllop i juli.. oooppsi.. Vad i stjärnorna tänkte jaget på när hon ville det.. Ta bara en sån sak som klädsel.. eehumm.. I och för sig så har ingen som är ditbjuden sett jagets garderob så allt är ju nytt för dem, men inte den minsta lilla trasa finns i den som duger på bröllop, ens om det är bara närmaste släkten som är inbjuden.. O vad i fridens liljor ska jaget hitta på som bröllopspresent.. Noll koll på vad de redan har o väldigt mycket lite koll på deras intressen.. hmm.. Har en klocka liggandes med trätavla.. kanske kan jag måla den med lite blomster och deras namn och bröllopsdatumet.. Personligt och nyttigt för klockor kan man väl inte få för mycket av? Men! Är det någon som har något bra bröllopspresentstips så tar jag tacksam emot det!

Nu fundilerar jag på att sätta en deg på köksbänken.. problemet är bara att bänken är full med andra saker.. Vet inte om Jag ska bara xx och sen ingenting mer fungerar.. Skulle också behöva göra ett par lunchlådor för det är nästan tomt i frysen.. hmm.. får nog göra en konsekvensanalys..
Om jag låter bli diskbänken så kan jag inte baka frukostbröd med solrosfrön.. o då måste jag fara o köpa butiksbröd.. vilket inte alls är fel men så mycket smaklöst eftersom jag vant mig vid hembakt..
Om jag låter bli diskbänken så kan jag inte steka de laxfileer som ligger i frysen o då får jag nöja mig med köpemat.. vilket inte alls är fel men den är för det mesta varmhållen o (gissar vilt) har en massa mer socker i sig..
För den delen så tar inte diskbänken speciellt lång tid att röja eftersom den är väldigt liten.. anant var det för 1 år sedan då var den 2 meter lång.. o på en 2 meter lång bänk får det plats måånga saker..

Det är svårt att träna om hjärnan, speciellt om det finns en massa Borde och Måste som sätter käppar i hjulen.. Aah, just det, Vivaldi var ju en mycket bra hjälpreda för ett tag sedan.. tror jag ska testa honom i dag med..
Wish me luck :-)


Länktåget

Pallas har bjudit in mig till länktåget eftersom hon tycker att jag har humor, o får jag en sån komplimang kan jag bara inte motstå. Det hela går ut på att få nya läsare och hitta andra spännande bloggare att hälsa på. Alltså måste det vara rena rama skattjakten.
Det svåra är att jag måste begränsa mig till 3 bloggare som jag tror vill vara med.. hmm..

Så här gör man:

Kopiera:
1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen.


2. Ta listan under "Mina 3 tillägg" från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken "Originallistan". Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.


3. Lägg själv till max 3 st bloggar under "Mina 3 tillägg".


4. Kontakta de som du har lagt till och be dem göra samma sak.


» MINA 3 TILLÄGG:
Lenjangel: Skriver om livskvalitet i sina olika caféer.. Bilder och texter som ger ringar på vattnet.. o så emellanåt får man sig ett skratt som bara bubblar..
En liten tant: Tänker om orättvisor, har gjort en egen flagga och blåser såpbubblor bara för att hon vill.. Någonting vi alla skulle behöva ta efter..
Nina på Johangården: Skriver om livet efter utbrändheten. Hennes 2 vovvar tar ibland över hennes dator o berättar om sina liv, och dom har det inte lätt alla gånger..

» ORIGINALLISTAN

Millans Bak : Mycket gott
Miss Sophie : En förvirrad Höna
Dolcevita : tjejsajt
Äta bör man : godmat
Cutwalk: frisyrblogg
Frisörguiden: frisyrer
Manligt
Carolangel: blogg om allt möjligt
Carina: blogg om allt möjligt
Junitjej: skriver om scrapbooking, foto, att vara lärare, och mycket mera.
Pallas: skriver om allt möjligt.
Ullis: skriver lite gott o blandat.
Filurlina: sånglärka med mycket humor. Skriver kul om allt som drabbar henne.
Det mörka hotet: tvåbarnspappa till A-teamet. Skriver med mycket humor och värme om smått och stort.
Excessa: har förstås också humor. Bor i Umeå, gillar snö och hundar, och är just nu i målartagen.

Sluta kopiera!

Är lite trött och evenuellt påverkad av färger, men jag tror jag fick ihop det..

Kreativiteten..

.. har fullkomligt sprudlat i dag, i alla fall i huvudet.. fast egentligen började det i vintras när jag kände att jag skulle vilja ha in lite färg här hos mig.. Väggarna är beiga, eller kanske tan eller burlywood, vad vet jag, med svagt svagt mönster som bara anas.. o så har jag en träaktig TV-byrå + träliga lagerhyllor.. Visst, de duger alldeles utmärkt åt mig, men jag skulle vilja ha lite färg på träet.. Rosa? Nä! Brunt? Nä! Gult? Nä! Grönt? Nä! Blått? Aldrig! Orange? Njaä! Rött? Tjaa, det har jag varit inne på ända från början men tycket att så kan man väl inte ha det.. hmpf.. Råkade se Simon o Thomas inredningsprogram häromdagen o de målade rött o svart.. o rött var helt okej om man bara inte småduttar här o var.. Efter helgens funderingar så blir det rött o svart.. jag är inne på rött med olika breda, handmålade, svarta ränder..
När jag väl Bestämt mig för färgerna så vill jag ju att saker ska hända nU så jag susade, med automobilen (för cykeln har semester i helgen ;) iväg o hittade både penslar, roller o färg.. men jag vet inte om jag vill ha lackfärg.. är lite inne på halvmatt röd o matt svart.. Men, ovanligt för mig, så tog jag med kvittot utifall jag ska lämna tillbaka burkarna.. På tisdag när det är vanligtöppet igen så ska jag cykla förbi färgaffärn för jag gissar att de har aaningens mer urval än dit jag var idag..
Förresten så kan jag ju inte måla förrns jag kan vara ute på balkongen eller i alla fall ha dörrn öppen dygnet runt, så jag har några dar på mig.. hmm.. hoppas det inte blir strålande sol o värmeslag i morgon för då kanske jag använder färgen jag redan köpt..

Hmm.. taklampsskärmen skulle nog också klä i lite färg.. o köksbordsbenen,,, dom är vääldigt träliga.. Hoppas jag kan låta parketten vara som den är..

Jag gillar ju det lite övernaturliga och oförklarliga, makten mellan ont och gott.. Buffy och Arkiv X är ett par favoriter.. men de visas ju numer inte på tider när jag är vaken.. har hittat en ny serie på 6:an; Point Pleasant.. Men jag blir lite kinkig eftersom det krockar med Mannen som talar med hundar och Min hund styr mitt liv.. Äschan då, att man inte alltid få som man vill..

På en skala 1-10.. Gissa hur sugen jag är på att plocka fram och öppna målarburkarna..

Ögona..

.. är inte alls som de var när jag var ung.. TV:bilden har, till exempel, varit väldigt suddig en längre tid.. I gå uuptäckte jag varför eftersom jag råkade svisha förbi alldeles för nära.. oooppsi, jag tror minsann det var lite damm på rutan för mitt svishande gjorde ränder på rutan.. På grund av att jag var trött efter jobbeveckan så tänkte jag strunta i ränderna o det gjorde jag.. i alla fall en liten stund.. sen blev jag aningens iriiterad så jag tog fram trolltrasan o torkade av den, TV:n alltså.. Mitt i allt torkande så lyfte jag blicken o tittade på hyllan som står bredvid.. hmm.. Intalade mig att jag skulle inte göra så mycket mer Än att dammtorka fotografierna på mina vovsor.. Äschan då, när jag ändå håller på kan jag väl,,, eller,,, Okej, men bara liiite! Omorganiserade (nästan) hela hyllan o så råkade fotografierna bli både dammtorkade och upphängda..
Sen blev jag trött o råkade lura till i soffan en stund, vaknade av att kudden o mina kramgosingar hojtade högt..
Somnade gott om o sov ända till 8-tiden då jag fick ett Glad Påsk-MMS.. Trots att det var aningens tidigt för mig så blev jag glad för det är skönt att veta att någon tänker på en.. H*n hade redan hunnit med att frukosta småbarn o vara ut med hunden.. Det fick mig att inse att jag har det väldigt bra som får, och kan, sova precis när jag vill.. Och den enda som ställer krav på mig är Jag.. Faast jag är lite avis på h*ns vovve ;-)

Långfrukost o zappande hit o dit på televisionsapparaten som såg väldigt bra ut.. småkikade på fönstrena som såg väldigt mycket mindre bra ut.. Bestämde mig att låta dem vara för alla gatorna är ännu inte sopade.. Fönster är inte mina favoriter efter att i 10,5 år bott i en lägenhet med 6 fönster där både inner- och ytterfönster var spröjsade o gammeldags kittade, och kittet var torrt som fnöske.. När jag låg där o fundilerade så kom jag på att nU har jag väldigt mycket nyare modell på fönstren + att de är endast 20% jämfört med gammelfönstren.. Underbart! Men jag bestämde mig för att göra ingenting!

Har motionerat automobilen i eftermiddag o när jag kom hem så glömde jag nästan bort de solgula tulpanerna som jag gett till mig själv.. de råkade bli bortglömda i röran på köksbordet.. Tack o lov så levde de fortfarande när jag återupptäckte dem.. dammade av en vas o letade efter något trevligt ställa att ha dem på.. ajajaj, det var fullt överallt så jag tänkte ställa dem på fönsterbrädan, som var alldiles dammig.. Äschan då.. Tänkte jag ska bara torka av den! Oooppssi, den där tanken Jag ska bara är rent a livsfarlig.. i farten råkade både köksbord och fönster bli skinande rena.. Solgula tulipaner bredvid en skål full av frukt samt en klar fönsterspegelbild.. mmm.. måste erkänna att både tulipaner och jag nu ser väldigt bra ut..

Ja just det, i plockande hit o dit så hittade jag 2 cd med vovsanbilder.. Hela jag fylls av värme, Tacksamhet och tårar för att jag fick förmånen att få ha denna vän vid min sida så många år..

image125
Jaha du matte.. ska vi ta ett bus eller måste jag göra egen kullerbytta i snön?

image126

Jag vill inte ligga här i solen o posera för din skull *skall* vill bada nU! (O får jag inte det kommer jag o biter dig i benet för jag är livsfarlig ;-)Minnen värda att bevara!

Världen förändras!

10, 9, 8..

Tio första
Första bästa kompis:
Eva
Första bil: SAAB99 -69 års modell.. Alltså den första egna ägda bilen! Första bil som jag körde själv var nog en blanksvart MB200D.. Åh, vilken underbar bil (vill ha, vill ha, vill hA)! Sen en dag råkade (?) jag sätta mig i en liten hundkoja.. oooppsi.. om man säger som så att pedalna i dessa bilar icke är synkroniserade med varandra.. Min första bildröm var en shackrutig PV..
Första kärlek: Stefan.. oj o jösses vad jag gjorde nästan allt för att få han.. Fast det hjälpte inte..
Första husdjur: Stor hund, mindre stor hund och så en mycket mindre stor hund när jag var liten.. som större har jag haft små fiskar, liten katt, större hund och så en aningens större hund.. ja just det, en gång hade jag också en fågel för första gången..
Första semester: Semester? Räknas niondeklassresa till Ibiza?
Första jobb: Diskplockerska på en taverna i Borlänge.. måste vart någon gång -76- -77..
Första köpta skiva: hmm.. Flamingokvintetten för 24 kr.. Dyrt var det men lycklig kände jag mig..
Första riktiga kärlek: Hmm.. räknas det om man älskar sig själv?
Första piercing: Öronsnibbarna..
Första konsert: Fyra händer och en flygel med Peter Jablonski och Rebecca Goncalves- Barham.. En Underbar upplevelse!

Nio senaste:
Senaste alkoholdrycken:
minns inte.
Senaste bilfärd: För ett par timmar sen..
Senaste filmen du såg: eehum.. Tyst vittne var lång som en film så då måste den räknas
Senaste ringda telefonsamtal: Hmm.. i går kl 15:56 på jobbet.. Privat,, Kvällen hockeykvalserien avgjordes.. ringde en MIF:are o försökte ge han lite hopp (fast mitt lag vann den matchen :)
Senaste bubbelbadet: Har inte badat sen 15 juni 2006..
Senaste spelade cd: Ola Magnells Guldkorn
Senaste kyss: hmm.. måste vart förra onsdagen när jag träffade gammelmadammen..
Senaste gången du grät: Nyss..
Senaste måltiden: Måltid.. hmm.. kaffe o hembakta solrosmackor med leverpastej..

Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar
: Nej, inte än..
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fastnat med blicken i någons urringning?: Ja
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det:Nej, jag tror inte det..
Haft ett one night stand: Ja
Busringt till någon: Javisst


Sex saker du gjort idag:

1. Sovit
2. Ätit frukost
3. Vart o handlat föda + ett fång gula tulpaner till Mig!
4. Tvättat fönster
5. Druckit kaffe
6. sms:at med ett par kompisar

Fem favoritsaker utan rangordning:
1. Soffan
2. Perkulatorn
3. Sängen
4. Vaktvovvar
5. Datorn


Fyra personer du kan berätta allt för:

hhhh.. så många? Nej, det har jag nog inte


Tre val:
Blått eller rött? Rött
Sommar eller vinter? Vinter
Choklad eller chips? Choklad!


Två saker att göra innan du dör:
1. Bli snäll/snällare mot mig själv
2. Glittra med mina ögon o ge så många leenden det är möjligt

En sak du ångrar: 1 sak.. hmm.. den saken har jag glömt..

Fyra personer som du vill ska göra samma blogginlägg:
Nä, tog den här när jag tittade förbi hos en (för mig) okänd en bloggare.. så jag låter frivilliga ta utmaningen alldeles gratis..


Påskkramar..

MManimeastsv.gif 

till Dig!

Totalt blåst..

.. kände jag mig i går när jag cyklade hem.. o det var inte det minsta roligt eftersom jag inte hade det minsta kontroll över saker o ting.. allt hände i så rasande fart att jag närapå snubblade på mig själv.. en gång tog det tvärstopp då jag for rätt in i en vägg så luften gick ur mig.. Pfssst, lät det o stod jag still.. som tur var så hade jag kommit ihåg cyklehjälmen o.. så var det ju "bara" en vägg av blåst som stoppade mig..

I morse tittade jag ut o solen sken med sina vackraste påskstrålar men flaggan vid bygget tvärs över vägen var bortblåst, och den har ändå varit där sen långt innan jag flyttade hit.. bestämde mig för att strunta i att kämpa med vindar som har svårt att bestämma sig så jag tog bussen.. Njaa, inte tog precis eftersom jag nu inte har något busskörkort, men jag åkte leende och glatt med..
Förut, när jag bodde utanför stadsgränsen, så brukade jag köpa det billigaste klippkortet o så tänkte jag göra nu också.. men på lokalbussarna har de inga sexresor.. bidde lite besviken speciellt nu när det är långhelg o jag kanske skulle vilja ha lite roligt under tiden.. Men femresa hade de så jag fick nöja mig med det.. Fast hur kul är det den dagen jag åkt sista resan, ska jag måsta gå hem då eller.. hmm.. jag skulle ju också kunna ta med cykeln på bussen på morgonen o sen cykla hem.. fast jag tror inte de tillåter cyklar på bussen för då kan de ju gåsta o blåsa av o träffa någon bakomliggande bilist, mopedist eller annan transportör.. eller också vill de att jag ska polletera cykeln en vecka innan jag ska åka.. hmm.. förmodligen så gäller polletering tågtransporter o några såna går det ju inte från denna del av staden..

Dagen i dags jobb var rätt trivsamt.. hann med att se in i framtiden och fixa flera storjobb.. Skulle ringa en aningens grinig kund o meddela att deras jobb är klart men tji fick jag för hon hade semester.. Men det gör inget, jag känner mig ändå mycket nöjd med att fixat jobbet och dens resa.. o så var det många ringare som ringde och ville ha arbete o så sa de att vi på vårat kontor är de trevligaste att prata med.. så till o med tisdagens hela dag är fixad.. SÅnt är Nice! Visst hjälpte vi de andra kontoren med lite småjobb men vi är ju oss själva närmast så vi tänkte i första hand egoistiskt.. :-)

Till eftermiddagsfikat hade en av våra rara ringare varit ut o köpt bakelser som h*n bjöd oss på.. När vi satt o smaska i oss så tackade jag för ett underbart slut på en vecka som börjat i katastrofens tecken.. Och ännu en gång kunde jag konstatera att saker o ting ofta blir bättre ju längre tiden går.. ;-)

Fick ju stänga butiken redan kl 16,00 idag och en timme gör väldigt mycket.. eller rättare sagt så känns den himskans gott.. Om jag räknar från jag gick hem till nästa gång jag ska dit (om inget oförutsett inträffar förståss ;) så är det 112 timmar = 6720 minuter = 403 200 sekunder.. Alltså, 403 200 sekunder är väääldigt många sekunder som räcker läänge.. vilket betyder att jag (nästan) har en hel evighet till att göra precis vad jag vill.. Underbart!

Kom överrens med en kund att vi skulle ses på Blåkulla i kväll.. men först tror jag att jag ska lura lite med soffan.. men bara några av de där många sekundrarna som jag har till mitt förfogande.. måste ju spara några så jag kan njuta litegrann av att göra ingenting..

Lite..

.. perspektiv kan vara bra att få i tanken emellanåt..

Streets Of London - Ralph McTell 1975


Uppförsbacke..

.. hela vägen till jobbet när jag cyklade hemmifrån i morse.. men tack o lov så var det bara npgra enstaka +grader så det vart inte speciellt svettigt.. Fast det kan ju också ha berott på att jag använde de lägre växlarna (o ändå fick jag sällskap av en liten mjölksyra ;) för jag har inget behov av att stressat trampa på som om djävulen är hack i häl på mig.. Jag är ute i så god tid att jag kan cykla några extra meter utan att komma för sent..

Många cyklar om mig o det verkar som att de trampar utav bara livet.. Jag kan förstå det för jag har varit där själv. O har man barn o familj som väntar så vill man nog hem så fort som möjligt.. Jag har också jagat minuter och skyndat, skyndat, skyndat till o från allt. Inbillat mig att jag tagit det lugnt för att jag kunde vara ute vid busshållplatsen 10 minuter innan bussen kom. Fast när jag stod där så glostirrade jag åt det håll den skulle komma från o trodde att jag missat den..

I och för sig så hade jag en vovsa då som jag ville tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med, men jag tror inte att jag i längden tjänade något på min tidsstress.. Om jag ser tillbaka så var mitt tålamod inte alls det bästa.. förmodligen hade jag skygglappar som inte lät mig se hur tokigt jag tänkte för jag ville ju bara vara hemma så länge som möjligt o sen skynda, skynda, skynda hem efter jobbet..

I dag var vi 3 jobbare ända från morgonen, men ändå var gårdagen på ett sätt lättare.. det hände saker trots att det bara var bv3 och jag i flera timmar.. idag hade vi en väldigt massa jobb kvar efter lunch.. o ännu mer kvar efter em-fikat.. i går minskade jobben sakta men stadigt hela tiden och i morse var det inte alls mycket kvar.. Till i morgon har vi rätt mycket att ta itu med redan när vi kommer.. Jag har ryktesvägen hört att en av oss som jobbade idag bara jobbar till den sista april och jag tycker det är ett bra beslut som h*n tagit, att sluta alltså.. Det fungerar inte att bara sitta och stirra på ett jobb för att det ska lösa sig.. det enda som funkar är att ringa ringa ringa.. I värsta fall får man ringa flera gånger till samma nr för att alls få svar men så småningom får man, förhoppningsvis, napp..
Jag gissar att h*n skulle fungera väldigt bra på det jobb jag hade o där jag "bara" stirrade på saker o hoppades att de skulle lösa sig genom stirrandet.. Jag är Tacksam att vi alla är olika o passar olika bra till olika jobb.. o jag är glad för dens skull att h*n slutar istället för att vara kvar o dunka huvudet i väggen efter några fler månader av stirrande..

I morse kom S in o såg finurligt glad ut.. väntade flera minuter innan jag kunde avsluta mitt telefonsamtal o sen visade hon en bild på deras nya puppy.. Åh, så gudomligt söt han var, trots att han är en liten hund.. hmm.. alla valpar är ju små hundar.. i alla fall ett tag.. o en stor hund kan också vara liten.. o en liten kan vara stor..
Nu när S pratar om sin valp så får jag frågor om jag har skaffat en ny.. eller om jag tänker skaffa en ny.. dom frågar i all välvilja men det känns som en knivhugg varenda gång.. det funkar inte med en liten puppy när man är borta hela dagarna.. det funkar inte när man inte kan åka gå hem på raster o luncher (o jag vägrar bo mitt i stan!).. det funkar inte när man inte kan ha hund med på jobbet.. Hade en dröm att nya lokalen skulle ligga lite avsides på markplan med lite gräs utanför men så bidde det inte.. O jag trivs så himla bra på jobbet (trots allt gnäll) att jag inte vet vad annat jag skulle kunna byta till..  That´s life! Hårt o orättvist.. :-p

Vart lite lessen när jag cyklade hem o kom på att det bara var tisdag idag.. var ju sjuk att träffa lejonmadammerna men de träffas ju inte förrns i morgon.. fick tankar att jag skulle cykla tid men det verkar som det blir chans till snö i natt så jag hoppas jag har i alla fall en tjuga till bussen.. Annars är det väl bara att ta en morgonprommis.. o morgonprommisar kan vara sköna, har jag hört..

Nu känns det som att kudde ropar på en kram.. o Ior, Bitska Bettan o Vita Björn skriker snart; Kom, kom, kom o krama oss för Vi behöver i alla fall Dig! För vilken annan skulle vilja drumla runt i drömlandet med oss..
Gud,
giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan;
och förstånd att inse skillnaden.

Reinhold Niebuhr

Tacksam..

.. kan man vara över både lite och mycket.. i dag är jag väldigt Tacksam att jobbedagen tog slut.. i och för sig började det i gårkväll då jag fick ett sms av bj att hon skulle bli hemma idag.. men bv3 skulle väl komma in eftersom chefen är borta.. När jag la mig fick jag en uppenbarelse att även bv1 skulle vara hemma.. var jag fick den ifrån har jag dock ingen aning om men kom gjorde den och så inföll den sig i morse när ingen bv1:a kom.. vid 9 ringde hon o sa hon är sjuk.. Jahupp, o vad skulle jag o bv3 göra åt det.. ringa o klaga hos storchefen kanske.. Fast det hann vi inte för telefonerna gick heta så det rykte från dem.. Och för den delen så hade jag ingen lust alls att ringa o sjukanmäla någon annan o få ifrågasättningar varför o är det verkligen nödvändigt att den är hemma. Basta! En stund tänkte jag skicka mail till alla kollegor; Please, 2 sjuka här, hjälp oss om ni har tid. Men det hann jag inte heller..

Förvånande nog så fixade vi så gott som allt.. trixade lite o övertalade kunder att ta andra tider än de önskade.. fast en hann vi över huvud taget aldrig ens tänka på så när hon ringde bad jag så hemskt mycket om ursäkt men hon sa att det gjorde inget för hon hade löst problemet själv.. *lättnadens suck* - Vad bra, sa jag, att vi inte hunnit fixa jobbet. - Ja, ibland måste man ha lite tur också skrattade hon..
Ett storjobb till i morgon var jag på väg att rigna o säga; Det går inte! Men för säkerhetsskull så skulle jag ringa endast ett enda samtal till.. Oooppsi, det var som att hälla kaustiksoda i avloppet för så väl löste det sig.. Ringde kunden (som visste det var ett besvärligt jobb) och frågade om hon blev ledsen om skulle komma någon i morgon.. Hon skrattade och sa att jag var underbar som kunde trolla..

Efter lunch fick jag ett msn av bv2 som frågade om hon skulle komma in.. Jaaa, gör det! Katastrof! Du behövs!
När jag tänker efter så fungerade det väldigt bra att jobba med bv3 och så bv2 jämfört med ordinarie bj:ar och bv:ar.. eller också hade vi bara en jobbeturdag i dag..

Tacksam är jag också att jag hade medvind uppför himska backen.. I och för sig så hade jag ju medvind hela vägen hem men ändå är låren aningens trötta nu.. Huvudet däremot är helt slut..

Skulle behöva fålla upp jeansen jag köpte igår.. det spelar ingen roll vilket märke jag köper de är ändå alltid för långa.. hmm.. det finns jeans för extralånga ben, varför finns det inte jeans för extrakorta ben.. Fast det finns det nog om man köper tum-storlekar.. fast jag har aldrig förstått det där med tum-storlekar på byxor.. tummar sitter ju på händerna.. till höger på vänsterhanden o till vänster på högerhanden.. förutom hos dem som har tummen mitt i handen..

Det känns som att jag redan jobbat 2 dagar denna vecka o så är det bara 3 dagar kvar.. alltså kommer denna vecka att kännas som en normal heltidsjobbevecka.. Underbart..

Nu ska jag fixa lite med stavmixern så jag har lite mellanmål i morgon.. glömde det i går o sen ville jag inte brumma i morse innan klockan 7.. Sen blir det tidig date med kudden och en förhoppning att natten blir lång och lugn ända till klockan larmar.. o kommer det några uppenbarelser i kväll så ska jag skicka dem till långtbortistan.. fast det är klart, är det underbara uppenbarelser så kan jag nog låta dem stanna en stund..

Fransyskor..

.. är inte o leka med.. men eftersom jag nu hade tagit med henne hem så var jag ju lite tvungen att åtminstonde försöka sätta klorna i henne.. På grund av att jag är lite blyg så vågade jag itne rådfråga andra utan läste böcker o så blev det en massa googlade.. frågor som Hur kommer jag lättast undan..  Hur gör jag för att det ska bli rättast för henne.. Hur kommer hon att smaka när hon väl ligger där på min tunga.. Jag var nyfiken och fick många svar.. kanske lite väl många för till slut var jag alldeles villrådig.. hmm.. till slut, eftersom jag är ovan, så vann det enklaste och jag klev upp ur soffan o började hetta upp henne.. först smorde jag in henne i olja och sen kryddade henne.. Hettade upp utsidan så hon nästan rök.. stack in spetsen så den hamnade mitt i henne.. sedan var det bara att vänta tills tempen steg.. och oj vad den steg när jag väl satte igång..
Efter 1,5 timme orkade jag inte mer.. lämnade henne ensam för att svalna medans jag själv torkade jag svetten ur pannan..

En stund senare tog jag fram kniven.. skar tunna skivor av min fransyska.. upptäckte att hon var precis så rosaröd som jag önskade.. och när jag la en bit på tungan så blandade sig det lenaste med oljan och kryddorna till rena rama njutningen..
Förhoppningsvis kommer potatis- och morotsgratängen att passa alldeles utmärkt till tunna skivor fransyska..  o litta färkst stekta champignoner..

Blir lite sorgsen.. mat var bara en tvungen sak, då, en gång för länge sedan.. nästan likgiltigt..
Men, det är mest synd om dem som inte vågade prova.. kanske vågade de inte exprimentera o leka med maten..
Själv både kan, vågar och får jag exprimentera med mina smaklökar.. o misslyckas jag så är det bara att ta nya tag en annan dag.. o blir jag less på fransyskor så kan jag ju testa en liten oxe eller fisk istället..