I dag kockan 17:00..

.. tog semestern slut.. Jo, det gjorde den för hade jag jobbat hade jag gått hem den tiden o tagit en vanlig helg.. Nu får jag ju, som grädde på moset, en hel helg extra innan jag börjar jobba.. Det gäller att dra ut på sånt som är skönt.. Hur man gör spelar ingen roll, bara man känner att man får något extra.. o det fick jag; en helg mellan semester och jobb! Uunderbart!

Har fundilerat lite på vad jag gjort av min ledighet.. hmmm... Första tanken är ingenting! Alltså jag har inte gjort det minsta lilla.. fast det är ju bara hjärnspökena som säger så o dem har jag slutat lyssna på!

Okej, varken byrån eller spegeln är målade så som jag tänkte de skulle vara.. Men det gör inget för de finns kvar en annandag när jag får energi..

Lillahyllan som ska sitta under spegeln är förvisoo målad, men det går inte att spika upp den innan spegeln kommer tillbaka på sin plats.. så då får det vänta till en annandag..

Förresten, vad vet jag om när annandagen kommer.. rätt vad det är så står den o knackar baki fönstret i morgon bittida, o då får jag väl bjuda in den.. Om jag har lust, vill säga..

Jag missade tyvärr att betala in bilens årliga kontrollavgift och fick nästan stora darren. Men jag tror inte att tåget gått för jag har ändå ända till sista november på mig. Får kolla baksidan på pappret o ringa nästa vecka. Ingen katastrof alltså.

Jag lyckades både bära ner, och köra iväg, elektronikskrotet o böckerna som jag läst flera gånger.. Visserligen så hamnade inte böckerna där jag tänkt det från början men borta är det! O jag har inte slängt dem i naturen!

Jag har vårstädat! Eller var det månntro julstädningen.. Nåja, spelar ingen roll.. Faktikst så är tillomed fönstrena tvättade.. Jag kan bara säga att det ser ut som att dimman lättat utanför..

Jag har besvarat och skrivit många mejl från min nätdejtingsida.. Många långa och andra som blev lite kortare, men jag har gjort mitt bästa för att tacka nej på ett vänligt sätt.. På de flesta kortasvaren fick jag ett tack att jag alls svarade. Några få tyckte jag var en idiot som inte förstod vad jag går miste om.. Okej, det är deras inställning o då får de ha den. Jag säger inte emot eftersom jag vet att det finns alla sorters människor.. förmodligen hade de bara en dålig dag o då kan såna ord slinka igenom.

Jag har visiterat kompisar både här o där.. Nice!

Jag har dejtat både kaffe o bio.. Några kommer jag kanske att fortsätta kaffla med, men biodejten blir nog aldrig vad han en gång varit. Jag har varken sett till han på sajten eller msn.. Men nu är jag elak.. jag har heller inte visat mig för honom.. Förmodligen så kände han, precis som jag, att vi var på tok för långt ifrån varandra för att ens fundera på merspel..

Jag har fått förtroendet att ha hårbollarna flera gånger.. Det är jag mycket tacksam för! Att lyssna till deras tassande, busande, "pratande", väckande, andande mm mm är ro- och livgivande..

Jag har fått nöjet att se friidrotts-VM när jag känt för det.. Härligt! Allt har jag inte sett eftersom jag imellanåt råkade lura lite i soffan.. Men sånt är så skönt att jag inte skämmes det minsta!


Ja just det.. bästa kaffledejten var ju förra veckan.. mmm... Blir absolut fler träffar med honom! Men det är lite tveksamt om vi ska gifta oss..
Vi är väldigt lika på det sättet att det är Här och nU som gäller. I morgon är en annan dag och den vi vet inget om.. Pga mindre stora barn blir det lite begränsat umgänge och det är okej för min del. Även fast jag inte har barn själv så är min fasta övertygelse att Barn ska, och bör, gå i första hand!
Okej, erkänner! Jag har smält liiite.. Men det är väl inte så konstigt när jag får sms som avslutas med; Du är i mina varma tankar

Msn-pratade med bästa jobbkompis i eftermiddag.. Tänkte de inte saknat mig så jag kan vara hemma 2 veckor till.. Men se det ville hon inte alls gå med på. De har tydligen haft det liite jobbigt (och hon ännu jobbigare), och det förstår jag. O det är därför jag totalt släppt tankarna på jobbet o bara varit Här och nU! Men jag längtar lite tillbaks och ser fram emot måndagen.. Men frågan är ju om jag måsta träna väckeklockan litegrann i helgen så den är alert på måndag..
För mig själv tar det väl 1 vecka att komm in i dygnsrutinerna eftersom de är fruktansvärt ofasliga.. Bäddade ner mig innan midnatt igår men slocknade väl inte förrns efter vargatimmen.. Vaknade dock pigg o alert vid halv 8 i morse så jag är en bit på väg i alla fall.. O så har jag ju hårbollarna som hjälper mig vakna i helgen.. Just nu ligger gammelhårbollen bredvid stolen o lillhårbollen i soffhörnet närmast datorn.. Myys!

Själv sjunger jag med Nanne Jag vill ta vara på varje stund..Alltså.. Jag mår rätt bra nu.. Fast det var en underdrift..

Jag trivs, och mår, vääldans bra och gott!

Måste dansa lite till..

Må Din helg bli en skön helg!


Ja just det..
O kom ihåg att sjunga högt till dig själv;
Dygnsrytmen..

.. är fruktansvärt ofaslig.. Jag fattar inte hur våra svenska friidrottshjältar orkar kliva upp o tävla klockan 3 på morgonen.. Själv skulle jag aldrig orka det, men hålla mig vaken hela natten går nästanbra.. Okej, jag brukar lura nån timme o sen vakna i tid till tävlingarna.. Jaa, o sen lurar jag lite mer på förmiddagen innan lunchpassena börjar..
Med detta skiftarbetande har det inte blivit någonting annat gjort.. men det gör inte så mycket för annat springer sällan ifrån mig, det brukar däremot växa.. Jag försöker skylla allt detta växande på annat men annat vägrar ta emot min beskyllan o säger jag får skylla mig själv.. Okej, skyller på mig själv men skäms inte det minsta! På semestern ska man ju vila o det är sista veckan nu, alltså måste jag vila extra mycket nu så jag är pigg o allert på måndag..

Aprop friidrotten..
Carro gjorde flera person- o årsbästa (eller nåt sånt) och tog VM-guld. Och slog sitt personliga- samt Europarekordet. Visserligen var det inte lika spännande som för några år sedan. Men spännande var det!
I går blev Musse 4:a på 3 000m hinder.. Jag har hört att det är värsta placeringen att komma på eftersom pallen är så nära.. Men tänk efter.. det var bara kenyaner som var före honom.. Alltså betyder det att han, som representant för Sverige, visade att vi är andra bästa land i världen på 3 000m hinder.. och det är 212 nationer som deltar! STORT STORT STORT! Eller rättare sagt Musse är stor! Må han bli hyllad som en hjälte när han kommer hem!

I morse tog sig Kronberg vidare till semi-final på årsbästa.. o så långt är det bara 16 st som tar sig.. Utmärkt jobbat!
Sen somnade jag en stund.. När jag vaknade så lyfte jag mig i kragen, åt frukost nr 2 o bestämde mig för att köra iväg böckerna o elektronikskrotet som låg i bilen. Samt fara förbi en butik o inhandla en nödvändig sak till nästa date.. och, till min egen förvåning, så gjorde jag det.. Dutti jag!
Förmodligen var det nervositeten inför veckans mest spännande VM- eftermiddag men jag klarade helt enkelt inte av att sitta still.. Tackolov så har jag radio i bilen o följde dagens alla stjärnor.. ibland åkande o ibland sittandes på en parkering.. Spännande är bara förnamnet!
Linus är 15:de bästa i hela världen på höjdhopp.. Slå det ni! Själv har jag aldrig ens blivit tillfrågad om jag ens vill åka till något VM..
Sanna och Stefan.. 4:a båda 2.. Jo, jag förstår att en medalj är mest värd, men fatta! Hur många friidrottare finns det inte där ute i världen som håller på med deras grenar.. Tränar dag ut o dag in.. Båda 2 är bland världens bästa!
O så Wissman på 400m.. finalklar efter att ha sänkt det nordiska rekordet med väääldigt många hundradelar.. Häftigt! Jag skulle inte vilja byta ben med honom efter han gått i mål..
Jag kan lova att jag var svettig i bilen men roligt var det..
Förresten så tycker jag ALLA som alls tog sig till VM är fruktansvärt himskan duktiga! Själv så är jag glad om jag tar mig ut på en promenad eller cykeltur..

Annars då? Tja, händer inte så mycket.. Dejtade i lördags.. Hade ingen uppkoppling i söndags och det var stressande.. tog till o med fram gamla burken o försökte koppla upp via modem.. hahaha.. mina modemkonton är för länge sedan avslutade så det fungerade inte alls. Men det var nog lika bra. Det går att vara utan nät en dag eller två.. istället skrev jag en lång novell, men det är alldeles för mycket brånad i den för att jag ska våga lägga ut den här.. Fast den ende som fått läsa den, förutom jag, ler fortfarande så lite bra var den..

Dejten.. mmm... Efteråt har vi både brev:at, msn:at, sms:at o prat:at och det ser ut som det kommer att bli en lång trevlig o varm höst.. o det bästa av allt; han är massör. Alltså kommer mina axlar, förhoppningsvis, att få regelbunden underhållning.. Eller nåt sånt.. *ler myysigt*

Eftersom jag bara lyssnat på friidrotten idag så ska jag nu se repriserna i sammandraget.. o vem vet, kanske sa radion fel så de tar medaljerna nu istället..

Änteligen..

.. fredag.. har liksom inte samma klang denna veckan som annars.. men det gör inget för det är ändå gott att det är fredag eftersom jag fått förmånen att ha gammelhårbollen som vaktvovve i helgen.. När husse kom hit med honom så skrattade han o sa att gammelhårbollen gick direkt till min dörr. Han funderade på om det gick o lära han ringa på dörren så behövde han bara släppa ut han från bilen nästa gång.. ;-)
Fast jag tror inte att det beror på att jag bor just här som han hittar hit.. Nä, det är nog för att han vet att han kan ligga på balkongen o spana på snyggtikar som går förbi nedanför..


.. så börjar friidrotts-VM.. Har sett fram emot det ända sen jag kom på att jag har semester den veckan det går.. Jag är bara lite fundilersam på hur Carro orkar kliva upp o tävla klockan 3 på morgonen.. Fast hon är ju mycket yngre än jag så det går nog bra..

Frågan är om jag är vaken o kan se 7-kampen imorgon bittida kl 0300 när den startar.. Har liksom vänt dygnet åt helt fel håll o inte alls tänkt på starttider.. o igår, idag, ehumm, inatt somnade jag inte förrns vid 3-tiden.. Fast det var inte meningen! Men tiden går fort när man har roligt o flera timmars prat med en vÄLdigt trevligt leende karl gjorde att klockan sprang ifrån mig.. så idag hittar jag den inte.. Men lite mycketrevligt småprat blev det även denna dag.. O hade jag inte haft gammelhårbollen så hade det förmodligen blivit en liten kaffedate i helgen.. hmm.. Ingen bra planerare jag.. Fast det gör inget för en ska inte vara föör lättillänglig.. förresten så finns det nog kaffe någonstans även på måndag.. o att längta lite kan vara trevligt det oxå..


Nu har gammelhårbollen lagt sig mitt i soffan.. hmm.. Gamla insuttna o inlegade soffor är nog bäst ändå.. Frågan är bara var jag ska hålla till inför tv-kvällen.. hmmm.. Jag skulle kunna lura han lite o låtsaslägga mig för kvällen för då kommer han o studsar upp o in i fothörnet på sängen.. Fast det är inge snällt o luras, så jag sätter mig nog i gamla insuttna fåtöljen en stund.. vet av egen erfarenhet att jag kan lura i den också..

Längtar liite till måndag.. Men det är för att jag har semester o då är måndagar efterlängtade..

Det är de små..

.. sakerna som gör det..

Ett litet sms från en skånsk norrman; Hej drottningen av Björk :-) Stort grattis på dagen! Menytips; surströmmingsrulle -s- Hoppas du får en kanondag, de är du värd :-) pok

hmm.. Den där rullen kan jag nog vara utan, men pok:en besvarade jag med en PoK o skickade en stor bit smultrontårta till han..

Ett litet, men ändå så stort o värmande, kort låg i lådan;

image150


Omedvetet så hade det landat på alldeles rätt dag.. Fast alla dagar är ju rätt.. Tack vännen!

O ballonger blir man, Jag, ju aldrig för stor för så brevet i mailboxen värmde ända ut i fingertopparna..

image151
Tack raring!


Ser ni några röda ballonger som flyger någonstans så är det bara en hälsning från mig..

T skickade massa *---o---* som värmde in i hjärtat.. Goa han! Jag hoppas o önskar honom allt gott!

O av P fick jag en göörgoo msn- kram som inte var av denna värld.. Gullehan..

Allt detta får mig att tänka på en video jag såg på barnkanalen.. lite sorglig men ändå väldigt gullig..Det är de små sakerna som gör det!


Ta gärna en bit smultrontårta, den smakar ljuvligt o smälter i mun.. Seså, inte slåss om bitarna, finns så det räcker till alla :D


O innan jag blir B8 igen så önskar jag alla

image152


Btw.. Ska plugga på andras dagar.. eller också så fortsätter jag uppskatta dem lite nu o då..

Dax stänga datorn..

.. o sova lite en stund...

Men innan jag bäddar ner mig med Ior o förvånat upptäcker att jag inte heller i morgon behöver ställa larmklockan.. *skumt* Det känns som jag varit ledig en hel evighet o lika länge till är jag ledig.. Uuuunderbart.. o jag kommer säkert sova gott hela natten o halva morgondagen.. eller blir det idagdagen eftersom midnatt redan passerat?

Nåja, till nästa gång jag vaknar får ni avsmaka och njuta av min namnes
smultrontårta.. Men ät int upp allt för då bli jag lissen i öga..

Förresten så vore ju det inte mer än rätt att ni koka kaffe o kom hit o sjönge för mig innan ni får smaka för det är ju min dag i morgon.. hmpf.. Idag!

Btw.. Ta med en haklapp till mig för smaklökarna är väldigt aktiva just nu..

image149


Helt B8..

.. o har bara varit en tyst, stillsam och eftertänksam besökare idag..

Hittat mycket intressant.. bland annat
Här hittade jag detta..

Nyfikenheten tog över o jag bara måsta testa själv.. Hmmm.. Den manlige kändis som passar mig bäst för en blind date är Mikael Persbrandt.. Den bäst matchande kvinnliga kändisdaten är Elena Paparizou, vem nu hon är. Noll koll som vanligt!.. fast hon är bara 25 så det tackar jag nej till..


Nu är jag B8.. igen..

Sandpapprena..

.. försökte ge mig dåligt samvete igår.. de satt på axeln o pickade o menade att jag måsta göra klart spegeln o måla den för den kan ju inte stå där på golvet hur länge som helst.. Jag bara lipade åt den för jag måsta inte göra någonting! Och för den delen så är det bara hjärnspöken som pickar på axlar o dem behöver jag inte lyssna på!

Förmodligen så kommer hjärnspökena nu eftersom det är någons födelsedag i morgon.. Och hur mycket jag än skulle vilja strunta i den så är det liiite svårt eftersom den är dagen innan en annans dag.. ;-)
Annars har jag hemskt dåligt minne vad det gäller firandedagar o sånt.. Okej, midsommar, jul o nyår är aaningens svårt o missa eftersom hela världen är på en om det.. Min egen dag kommer jag också ihåg men resten.. Kommer jag ihåg dem så kommer jag för det mesta ihåg dem ett halvår efter eller halvåret innan..
Men jag har i alla fall köpt ett grattis-kort..

Egentligen så är det rätt bra att ha några projekt på G för det gör att man, Jag, får annat gjort.. i går till exempel så tog jag på (? ;) mig det snyggaste jag vet o storstädade badrummet.. Det bidde också ett nästanbastubad för stängd dörr o varmt vatten brukar bli det.. Men nu är badrummet som nytt igen o akustiken är underbar.. Jag fundilerar lite på om jag ska börja sjunga där inne..

Sen blev det inte så mycket mer gjort.. förutom ett långt brev till en karl som bor långt bort o som verkade börja bli lite för glad i mig.. Puuuh.. När vi pratade sa jag att avståndet är är alldeles för långt o det blir dyrt osv osv.. Jag har läst breven jag skrivit till honom o jag har inte gett honom falska förhoppningar för det jag skrivit är som till en kompis/vän.
Kanske är det bara jag som är rädd att släppa någon in i mitt liv hur som helst o bara för att den känner pirr i magen.. Ska någon in hit så ska jag baske mig känna pirr också i min egen mage!

I natt drömde jag sanndrömmar.. fast det visste jag ju inte just då när jag drömde..
Jag drömde att jag var utan kaffe o stod som ett fån i köket hela förmiddagen.. När jag vaknat o skulle ladda perkulatorn så upptäckte jag att kaffet i burken var slut.. Lugnt, tänkte jag, för jag har ju flera, eller i alla fall 1, paket i skåpet.. eehummm... Inte ett endaste kaffepaket hur mycket jag än letade.. Jaja, jag är en liten förläggare men kaffe har sin alldeles egna plats! O där var det inte! Inte heller hittade jag en endaste cappucinopåse eller ens lite frystorkat hur mycket jag än letade.. o det är väldigt skumt för jag vet att jag haft sånt.. däremot hittade jag annat med utgånget datum som jag slängde..
Som tur var så hade jag ju kvar jordgubbsyoggin som jag tänkt äta en annan dag, så frukost fick jag.. o sen somnade jag i soffan ett par timmar.. Det var nog någon mening med det där kaffeglömmande för det var sååå skönt att sova några timmar till..
När jag vaknade nästa gång så kokade jag en kopp på de sista kaffesmulorna jag hade o fast det var svagt så var det väldans gott..

Mitt kaffedrickande är lite knepigt för när jag jobbar så hinner jag med 3 koppar innan jag ens börjat jobba, o sen blir det minst lika många till.. När jag är ledig så är det endast morgonkoppen som känns behövlig. Resten av dagen har jag inte minsta sug efter det, i alla fall när jag är själv.. Fundilerar lite på om jag kan byta ut kaffekopparna på jobbet mot något annat för jag inbillar mig lite att jag ser fräschare ut utan alla dessa koppar..

Bestämde mig i alla fall för att i morgon vill jag ha en kopp o då måsta jag till någon butik o handla lite.. o samtidigt skulle jag ta med mig grattis-kortet o posta det.. hahaha.. det är svårt o komma ihåg något som man helst vill strunta i.. När jag kom hem med kaffe så upptäckte jag kortet liggandes på bordet.. Jahupp, det måste iväg idag om det ska komma fram i tid.. *suck*
Men egentligen så gjorde det inget att jag glömde det för det gav mig tid att komma ihåg en annan sak som jag tänkt skicka i ett par månader.. o så, av en ren slump, hittade jag ett färdigfrankerat kuvert till den saken.. och adressen.. Lånade cykeln fast bromsarna var halvdanna o hittade en låda som tömmer idag o postade båda kuverten..
Jag är ingen sierska men jag är väldigt säker på att de kommer att mottas på olika sätt.. men det beror nog mest på hur jag känner gentemot dem jag skickat till.. 1 skickade jag för att "Så ska man göra!".. Det andra skickade jag för att jag bara för att jag ville det..

När jag kom hem så tog jag upp cykeln på balkongen igen o, tro det eller ej, bytte bromsklossar bak.. lite pyssligt men sånt gillar jaget.. o nu har jag väl fungerande bromsar, vilket kan vara nog så bra utifall jag får för mig att jag kan flyga med cykeln..

Nu är solen skymd bakom husen på andra sidan.. kanske skulle fixla till dem så det inte ser ut som att det är dimma ute..


Överraskande..

.. mig själv o tog, faktikst, o dansade med snabeldraken.. fast jag hade hjälp av Nanne o Martin.. Jhöösta, vilken fart det blev.. Men måste erkänna; inimellanåt så drog jag en egen vals o fick upp hjärtfrekvensen på en farligt hög nivå, tackolov att svettpärlorna hjälpte till o svalka av hela mig..
Förmodligen så tog snabeldrakejobbet dubbelt så lång tid som om jag bara hade gått in för själva jobbet.. men det driter jag fullständigt i! Nog för att resultatet har en viss betydelse men det är väl ändå vägen dit som ska vara en upplevelse.. annars blir det ju bara tråkigt..

Sen kunde jag inte hålla fingrarna ifrån den där ädrans disken heller.. skyller på Martin jag som lockade igång mina höfter att
hetta.. sen började de av sig själva.. Tackolov så tappade jag glas eller porslin i golvet när de började galoppera sin alldiles egna väg..

När disken var avklarad så började spisfläkten kalla på mig.. Knäpp fläkt.. men än mer knäpp är den som uppfann konstruktionen på "min" fläkt.. kan väl aldrig vara meningen att en ska måsta vara gymnast för o rengöra en sån? När jag blir stor ska jag uppfinna hemprylar som är lätta att rengöra! Helst av allt ska de rengöras av sig själva..

Nåja, nu doftar det såpa o ajax i en salig blandning.. o jaget känner sig rätt så nöjd..

Oooppsi, kom just på att det enda jag ätit i dag är frukost.. Men det gör inget för jag har semester i morgon..

Btw.. Någon som har lust o bju mig på tårta på torsdag.. ;-)

Jag tänkte..

.. jag skulle sova länge i morse.. Men det bidde inte så för jag vaknade halv 8.. Fast allting är ju relativt, när jag jobbar kliver jag ju upp före sex..

.. jag skulle ta mig lite frukost som en jordgubbsyoggi.. Men det bidde inte så för det nykokta kaffet doftade lockande.. Fast då har jag ju kvar jordgubbsyoggin till en annan dag..

.. jag skulle spika uåpp nymålade hyllan under spegeln.. Men det bidde inte så eftersom spegeln står på golvet o väntar på sandpappring o målning.. Fast hyllan ligger ju inte i vägen där den ligger..

.. jag skulle gå ut o känna på luften när jag kom ut från duschen.. Men det bidde inte så eftersom jag kom på att jag var naken.. Fast jag är ju snygg naken så jag hade nog ändå inte skrämt någon..

.. jag skulle ta mig en cykeltur runt sjön o flera km till.. Men det bidde inte så eftersom jag kom på att bromsarna är hemskans dåligt.. Fast bromsklossar finns ju att köpa på välsorterade mackar..

.. jag skulle låta soppåsen vänta till i morgon.. Men det bidde inte så för den luktade illa.. Fast jag har tänkt bära ut den flera dagar så bättre sent än aldrig..

.. jag skulle köpa målartvätt när jag kom till macken.. Men det bidde inte så för jag såg ett ställ med gratulationskort o kom på att jag ska skicka ett i veckan.. Fast det gör inget för målartvätt hittar jag en annan dag, födelsedagar däremot kommer ju bara 1 gång/år..

.. jag skulle byta bromsklossar på en gång när jag kom hem.. Men det bidde inte så för jag började plocka på diskbänken.. Fast jag har förberett genom att ställa cykeln på balkongen..


.. jag tänkte jag skulle diska.. Men det bidde inte så för jag satte mig vid datorn istället.. Fast det gör ingenting för det fick mig att tänka till lite..

Nu ska jag sluta tänka o ta fram snabeldraken o förpassa björkfröna till någonannanstans för annars börjar de väl gro i parketten.. Sen tänker jag mig att jag ska diska för det är ju så snabla trevligt att möta en ren diskbänk när jag tittar in i köksregionen.. o när jag ändå håller på i köksregionen så ska jag göra rent spisfläkten för det har jag lääänge tänkt göra.. o idag är en alldeles utmärkt dag att göra det.. Och så slipper jag få ryggskott o nackspärr när jag slutar springa o kika under den för o se om några vittror eller vättar gjort ren den... Jag har också hoppats att Inga skulle komma förbi men hon har nog fullt upp med annat.. Men det har hon haft så länge jag känt henne..
Försökte också få tag på Enstaka men det var rent sagt omöjligt för hon har fullt upp med att skura..

hmmm.. sluta tänka verkar inte vara något bra alternativ för då tar fingrarna över orden o jag har ingen aning om vars det slutar.. Kanske bäst att börja handla istället.. Skulle vilja ha lite ny fartig musik att lyssna på cd:n medans snabeldraken jobbar.. Men så kommer det inte att bli för kontot börjar bli tomt.. Okej, då får jag väl agera istället..

Agera --> rollfigur --> Städning --> Grynet --> googling --> Elin Ek --> Grynet föddes ur kul städning...
hmmm.. Månntro jag har några högklackade skor någonstans på vinden.. eller kanske några sexiga underkläder..

Återkommer med Rapport senare!


En Blind date..

.. skulle jag aldrig i livet våga gå på.. Harreguu, man vet ju aldrig vem man möte på en sån... Nähä, sånt får allt var för min del!

hmmm...

I somras var jag o fikade med en trevlig karl som jag aldrig hade träffat innan fikat.. Skulle gärna träffa honom igen men vi är väldans otidskompatibla.. Förmodligen är det inte meningen att vi ska gifta oss med varandra, men det gör inget..

I går var jag på bio med en annan karl som jag aldrig träffat.. Jag hade skrivit att jag har röda pjucks o röd skjorta, o ändå gick han bara förbi mig.. hmmm... Jahupp, då får väl Jag gå fram då.. Gick fram o frågade heter du xxxxx.. han flackade med blicken o var vääldans blyg men han fick i alla fall fram att det var han.. När vi köpt biletter (själv använde jag en fribilett så det kostade mig inget ;) så ställde vi oss o vänta.. Han stod hela tiden 1,5 meter från mig o pratade jättetyst.. när jag sa Va? o gick närmare så backade han..
Antingen hade jag himskans dålig andedräkt eller så fick han en inre bild av en gammal tant med hörlur o nåt sånt var det ju inte han hade tänkt sig..
Nåja, filmen, Disturbia, var rätt okej (o väl värd en fribilett ;), men det kändes väldigt tydligt att det var en engångsföreteelse att vi sågs..


Men träffa någon för en Blind date.. nä, det vågar jag inte..

Dokumentären..

.. på 3:an fick, under 1 timme, följa 3 systrar som fanns där för varandra..
En syster fick cancer o blev steril.. En andra syster donerade ägg.. En tredje syster bar barnet i 9 månader..

Det jag hör och ser är den respekt de visar för varandra.. en vilja och önskan att det ska bli så bra som möjligt för systern som blev steril..

I slutminuterna intervjuar de systern som bar barnet i 9 månader.. Tårarna rinner sakt på kinden och hon saknar bäbisen, och det förstår jag. 9 månader med ett litet liv som växer i magen.. I nästa mening säger hon att hon skulle ställa upp igen om det behövs..
Sen skrattar hon lite åt sig själv att hon ju glömt allt innan av tester o prover o sånt som behövs för att det skulle bli något..

Omtänksamheten de visar för varandra berör mig o gör mig alldeles varm inombords..

Det enda jag fått höra om min födsel är; Man glömmer ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG den smärta man får vid förlossningen..

Själv har jag ju inga barn men har, på nått sätt, lätt för att komma ihåg en del ord..


Överraskad? Njaeja...
You'll Find Love Where You Least Expect ItYou're the type most likely to find love... surprised?

You shouldn't be! You're a fun, independent woman who is always out and about.

And you're smart to sometimes leave your girlfriends behind and go it alone.

Men love to approach you when you're out by yourself - including Mr. Perfect!

Where Will You Find Your Dream Guy?

Förmodligen har Mr Perfect inte vaknat ännu.. eller osså har han solglasögona på sig o missar mina flirtiga ögonkast.. ;-)

Lite färg är trevligt..

You Are a Red Crayon


Your world is colored with bright, vivid, wild colors.
You have a deep, complex personality - and you are always expressing something about yourself.
Bold and dominant, you are a natural leader. You have an energy that is intense... and sometimes overwhelming.
Your reaction to everything tends to be strong. You are the master of love-hate relationships.

Your color wheel opposite is green. Green people are way too mellow to understand what drives your energy.
What Color Crayon Are You?

Hårbollarna..

.. har varit snälla o inte bitit mig en endaste gång.. Fast det brukar de inte göra.. eller rättare sagt; har aldrig gjort..

Däremot har de klivit på mig båda två, både på fötter, ben o armar.. Bevis har jag också för gäddhängen har tasstrampmärken.. Men det är inte så farligt för jag fick, både onsdag o torsdag, sova ända bortåt halv-8-tiden på morgonen o Det är snällt av gammelhårbollen!

O i morgon ska jag på bio.. Blev distrakterad av ett långt telefonsamtal men kom just ihåg det.. Hoppas jag kommer ihåg det i morgon med.. ;-)

Har längtat..

.. hela dagen.. ända sen jag vaknade för 12 timmar sedan..

Värmt upp med radiosång o eget nynnande..

Var ut en vända med bilen.. Klädde mig i de nya knallröda solglasögona o hissade ner fönstren.. la ut armen i fönstret o rufsade till frisyren... tog på mig JagTyckerOmLivet-leendet o sen poppade jag radiomusik som 17 så både bakrutan o backspegeln hjälpte till att hålla takten.. själv sjöng jag i högan sky till de låtar jag kände igen.. okända låtar fick mina alldiles egna texter..


Vaktvovvarna kom o jag passade deras promenad så jag skulle komma lagomt hem till klockan 20 för det är ju tisdag idag.. eller i alla fall sa ex-grannen det.. o det var ju tisdagkväll kl 20,00 jag längtat till hela dagen..

Hann lagomt hem o knäppa på TV:en minuten före klockslaget.. Kopplade av hårbollarna o parkerade mig i soffan.. Väntade! Får möta Minnenas television o fundilerar på om jag har fel kanal.. zappar genom alla.. återvänder till startkanalen o där är det bara minnen, vilket kan vara nog så gott men det var inte det jag vill.. Jag vill sjunga, sjunga, sjunga!

I brist på Allsång så bläddrar jag bland de få cd-skivor jag har.. Vinylerna ligger ju på vinden så de är nästan lika långt bort som allsången.. Hittar dock en liten guldklimp.. Sjunger o rockar loss så hårbollarna blir lite konfunderade.. Fast efter 5 repriser har de vant sig o ropar En gång till!

På något sätt letar sig minnet fram till Freddie Mercury..

Life is wonerful.. Tu me fais vivre..Mycket har hänt på 2 år.. Saknaden och sorgen finns fortfarande i hjärtat, och kommer alltid att finnas där.. Men, jaget börjar hitta ett jag som lever sitt liv..  Ett liv som hon älskar med möten att minnas och grannexgullet som har förtroendet att lämna sitt värdefullaste till henne..

Varje dag ställs jag inför Antingen eller.. Tuff fråga o svår att svara på.. I dag sträcker jag dock på mig.. ända mot himlen!

6:de dagen..

.. o jag sov, liksom 4:de o 5:te dagen, ända till 8.. Det känns väldans skönt o jag tänker att det är prexis vad jaget behöver.. Fast när jag börjar rannsaka mig själv så sover jag ju inte mer nu än annars för på något konstigt sätt så kommer jag inte i säng förrns mitt i natta.. Förutom i lördags då jag råkade somna mellan 18,30 o ca 22.. sen somnade jag om vid midnatt.. I söndags satt jag o chattade med en jobbkompis ända till närmare 3 då vi började prata mat o jag kom på att jag inte ätit något sedan frukosten, förutom lite frukt då o någon enstaka liten dajmglasstrut..

I går kom jag dock ihåg både frukost o mat.. på kvällen var jag o visiterade några kompisar långt bort i inlandet.. Mycket trevligt prat blev det.. Det är trevligt med semester när man kan visitera människor som man knappt hinner träffa annars eftersom de bor så långt bort.. När jag åkte hem så var det nästanmörkt, eller rättare sagt så gott som helmörkt.. På 7 mil så tror jag att jag bara mötte 1 bil/mil.. O det var rena rama meditationen att köra..

En gång för flera år sedan såg jag ett program om bilar o djur där de hade forskat om hur människor reagerar när en älg tex springer över vägen.. De hade kommit fram till att flesta, eller i varje fall många, styr faktiskt åt det hållet älgen är på väg till.. o det är ju lite förståeligt eftersom man blir överraskad o i rena rama rädslan så följer nog blicken djuret o då blir det nog lite ajtomatiskt att händerna på ratten följer blicken..
I natt fick jag träna lite på det där o styra undan.. Tack o lov hade jag inga bilar eftermig o inte heller något möte på G.. o tack o lov så kom haren från vänster dike.. Jag tvärnitade o hamnade i fel körfält och haren klarade sig..
Ibland är det bra med bilder som visar oss vad vi ska tänka på..

Ex-grannen ringde i går o jag blev lite förskräckt eftersom jag är himskans dagvill.. fick för mig att det var onsdag i går o att de stod utanför min dörr o jag var 1 timme hemmifrån.. Tack o lov så var det inget sådant! Han frågade bara snällt om jag ville ha vaktvovvarna redan i dag istället för onsdag kl 7..
För min det spelar det ingen roll om de kommer o ringer på dörren vid 7 på morgonen eller om jag blir väckt kl 6 av gammelhårbollen, det går liksom lite på ett ut, så jag sa det var ok att komma hit med dem ikväll.. O vem vet, de kanske får för sig att det är gott med en sovmorgon i morgon.. ;-)

Inredningsintresset har ökat de sista dagarna.. Till exempel så har jag burit ner alla bokkassar i bilen som jag tänkt åka med till Röda korsets butik.. Lite ofungerande elektronikpinaler ligger också i bilen o det är Bra gjort av mig för grejorna har legat i lägenheten drygt 1 år nu.. Förhoppningsvis klarar jag även av att bära ner den ofungerande skärmen o tangentbordet o så småningom köra iväg det till återvinningsstationen.. innan semestern är slut..

Den lilla obetydliga hyllan som jag tänkt måla ett längre tag nu har också fått färg på sig.. Röd ovanpå o på kanten.. svart under.. o så fick jag en liten visuell bild att göra små svarta streck på den som liksom påminde om att man kommer in med fart o sen parkerar som en lugnt punkt.. Så jag gjorde det.. satte en droppe svart o drog ut färgen så det slutade i en tunn linje.. När jag var klar så beskådade jag verket o fick mig ett himskans gott skratt.. Hmm... i min fantasi så såg det ut som spermier med olika långa svansar.. hehehe Visioner o realitet stämmer inte alltid överrens, men det var gott o skratta! Lade ikull hyllan o målade undersidan.. När jag var klar o hade tvättat penslar o ställt undan färgburkar så tittar jag förvånat på ovansidan.. hmmm.. Färgen hade runnit från spermiehuvudet så nu påminde det om sniglar.. Tjaa, varför inte.. en liten påminnelse om att ta det lugnt?
Månntro jag ska måla dit hus också men det får nog vara som det är.. lite obegripligt.. ;-)

O nu kom jag på att det enda jag ätit är frukost..

På 3:dje dagen..

.. vaknade jag, liksom dag 1 o 2, före 6.. O det kan ju vara vääldigt trevligt utifall om man har någon älskare liggandes bredvid sig.. Tyvärr fanns där ingen älskare när jag vände mig om.. jag tittade under sängen o i garderoberna men ingen där heller.. Inte heller stod han i duschen eller hade gömt sig på balkongen.. Alltså kändes det fruktansvärt lönlöst att vakna före 6 sepciellt som jag inte behövde tänka på jobb.. Däremot var det lite jobbigt att tänka bort älskaren som jag trodde skulle komma vid 6..

När jag stod i balkongdörren så började magen kurra men jag vet inte varför..
Centrum för känslan av kåthet är den plats i hjärnan som ligger närmst känslan för hunger. Tänk på det nästa gång du är hungrig... Du kanske bara är kåt...

I alla fall så blev det långfrukost o sen soffliggning för är man ledig så får man lata sig. I alla fall får jag det! Medans jag latade mig så gjorde
magen otaliga sittups, vilket den har gjort flera dagar i rad nu.. När jag klämmer på den så verkar det som att den förändrats, men det är nog bara inbillning för endast några veckors situps är nog på tok för litet.. eller också är det ett underverk till maskin jag köpt..
Men faktiskt så tyckte chefen att jag gått ner under tiden hon varit borta.. hmmm.. Det är ju när jag går från jobbet jag går ner.. 2 våningar.. Till jobbet går jag ju upp..

I fredags var jag ner till Ö-vik o visiterade några kompisar.. Förstår inte varför de hade bestämt just den dagen för det var hett som en bastu i bilen på nervägen.. O inte nog med det, när jag kom ner så blev det bastubad o massa trevligt prat.. När jag styrde kosan hemmåt vid nästanmidnatt var det mörkt ute o skönt svalt.. väldigt lite trafik o jag njöt av bilkörningen hela vägen.. Att köra bil är rena rama meditationen för mig..

För 1,5 v sedan fick jag ett mycket trevligt svar av en karl som verkligen kunde använda ord i text o såna tycker jag om.. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att svara o det har blivit många mejl fram o tillbaka.. Och, tro det eller ej, vi har upptäckt att vi har gemensamma bekant och jobbat på samma ställe för nästan 20 år sedan.. Världen är allt bra liten! Tyvärr får jag ingen minnesbild av honom men det gör inte så mycket för han ser förmodligen inte lika ut då som nu ;-)

I dag håller jag på att röja boendet lite (? ;) eftersom en kompis kommer hit i morgon o stannar till tisdag eller onsdag o då är det ju bra om vi har någonstans att sitta.. o slipper ramlar över saker o pinaler som jag bara släppt där de fått plats..
Hade egentligen inte tänkt röja på minst 1 vecka men vad gör man inte för kompisar.. o kanske kommer även jag att tycka att det är lite trevligt här, o sånt kan väl inte va fel.. ;-)
Men jag har liiite lust att släppa röjandet o måla en hylla som jag tänkt spika fast under spegeln.. Fast den har ju väntat i flera månader så då kan den väl vänta ett tag till..


Avslappningen..

.. började redan i måndags.. eller kanske till o med redan i slutet på förra veckan eftersom chefen kom tillbaka i måndags och då fick jag lämna över saker till henne.. Gissa om det var skönt?! Rent fysiskt så kände jag hur axlarna skönk ner minst ett par decimeter, och jag kände än en gång att chefsskap får andra hålla för sig själv för jag eftertraktar absolut inget sådant! Jag är så glad o tacksam att varje dag få möta underbara människor som ger mig leenden och pärlande skratt.. och jag är så himla glad de gånger jag kan få någon att känna sig uppskattad. Visst, jag pratar bara i telefon med de jag möter, men rösten avslöjar mycket..

Som till exempel i går.. Jag ringde en kund o skulle fråga om något. När hon svarar så lät det som att jag kom till en telefonsvarade så jag blev lite ställd o sen sa jag Hallå är det xxx? -Jo, det är jag sa hon. -Oj, jag trodde nästan att jag kom till en telefonsvarare, sa jag.. Hon lät inte speciellt glad när hon förklarade att jag inte var den första som sagt det. Vi redde ut frågan jag hade, pratade lite om semester o vilket väder man älskar mest. Själv skäms jag inte alls för att solstrålande vintersnödagar är min favorit o hon sa att det var 2 i hennes fikarum som tyckte lika. Tack, så skönt att jag inte är ensam! :-)
Under samtalet så gnagde telefonsvaren i bakhuvudet och jag tänkte att det var absolut inte min mening att såra henne. När vi var klara att lägga på så sa jag - Tack för hjälpen! Och du, telefonsvararen som jag trodde jag kom till lät mycket trevlig! Det syntes ända till mig hur hon sken upp o tackade med ett leende.. Jag gillar såna kunder :-)

När jag kom till jobbet i morse så hörde jag en massa PIIP PIIIP PIIP o någon automatröst som sa något, men vad hörde jag inte. Jag stod i porten o försökte lyssna o funderade på am det var en sån där bil med bautamegafon som åkte omkring på gatorna, men tänkte det var aaningens tidigt för något sådant. När jag stod där o funderade så kom en tjej o sa att Gå inte in! Vavava? Det brandlarm som säger att det brinner i huset! Eeeehumm? Här? Får jag inte jobba idag? YYHIIIHAAAA, börja semestern lite tidigare?
Jag väntade några minuter men inga brandbilar kom plingande.. Alltså fick jag gå in o jobba. Automatrösten hördes ett par gånger till men inga brandbilar. Ett tag tyckte jag att jag kände konstig stickande lukt i näsan men det var förmodligen bara inbillning.. O förresten så har jag ett stort träd utanför fönstret som jag kan klättra i utifall trappen skulle bli rökfylld.. o så finns det säkert någon snygg brandman som fångar mig i sin famn..

Fast brandlarm är något man ska ta på fullaste allvar, för att bli instäng är inget jag skulle vilja. Höll öron o ögon öppnade o sprang säkert 17 gånger o kollade gallerian som är närmsta granne.

På fm-fikat pratade jag o chefen om vad hon kan göra när jag är borta. Jag förklarade vad som varit jobbigt i sommar o sa gav henne förslag på vad hon kan göra för att underlätta för bästa jobbkompis, för jag vet att hon kommer att ha lika jobbigt som jag haft det. Om inte värre eftersom alla semesterfirare är återkomna till jobbet nu vilket kommer att ge oss mer jobb. Okej, alla utom jag ;-)

Lyckades sortera 4 veckors fax o få in dem i pärmar.. Städade hela min arbetsplats o slängde en massa obegripliga lappar.. Efter lunchen var jag rätt mycket planeringsborta o struntade helt o hållet i morgondagen.. Hmm.. Nåja, nästanstruntade bara..Fixade till några framtida storjobb som jag hade tänkt lämna men samvetet sa mig något helt annat. Fyllde också i lite fax o skickade. Tittade imellanåt in på torsdagsjobben men lät de vara eftersom jag icke kommer att möta de jobben i morgon. Elakt? Mnja.. Kanske är det så man ska göra, för de andra jobbade som tusan o fixade väldigt mycket. Kanske är det bara så att jag o bästa jobbekompis tar för mycket ansvar o inte ens tillåter de andra att göra saker? Är det så så har vi ju verkligen satt käppar i hjulet för oss själva..

I morse kom jag ihåg att ta med kanelpäppelsockerkakan, o på lunchen var jag ut o köpte Tofulinevanillaglass.. O hela dagen har jag varit så glad att jag lyckats baka något som mina veganjobbarkompisar kan äta..
Som pricken över i:et så tyckta ALLA jobbekompisar att jag skulle komma o bju på hembakt varenda dag på min semester för em-fikat var, i Deras smaklökar, himskandes Väldigt GOD! Okej, jag erkänner, jag tyckte också om den :-)
Om jag någon gång ska skola om mig så ska jag bli baktant!

Lyckades omadressera min jobbmejl och ordinera min telefon att svara; Personen ni söker har SEMESTER! Åter...  Personen ni söker har SEMESTER! Åter.. osv osv osv när någon ringer direktnumret..
Oooppsi, glömde visst knappa in återvändandedatum.. Men vem vet vad som kan hända på 3,5 v.. Mycket! Om man bara vill, vill säga ;-)

O mycket händer.. ex-grannen ringde o frågade om jag kunde o ville åka iväg istället för han på jobb-kickoffen.. Nä tack sa jag, men vill dina vaktvovvar komma hit så är de väldigt välkomna :-)

Känslan jag har just nu är ovanlig men väldigt avslappnande.. Kontrollen lämnade jag på jobbet så nu har jag bara mig själv att tänka på.. Jag litar på de andra o när chefen frågade om de fick ringa utifall att det skulle vara något så sa jag att jag tror på att de fixar allt o att de inte alls ska ringa. Men, måste ni, så ring inte alltför tidigt på morgonen. Nej det lovade hon att de inte skulle.. När jag cyklade hem så kom jag på att tider är relativt mot var man är i vardagen.. Fast jag sa också att de visst får ringa men det är mitt val att svara om ni ringer.. :-D

När jag stängde dörrn om jobbet så var min känsla Släpp fångarne loss det är vår.. o jag kände att jag log med hela kroppen.. På hemcykelvägen så sjöng jag ikapp med öronsnäckorna.. prickade de få vattenpussarna som fanns så sandalfötterna fick sig lite svalka.. o så bestämde att jag ska vara fruktansvärt snäll mot mig själv hela semestern.. eller åtminstonde halva.. Äschan då, de sista dagarna har jag fått så många leenden att de räcker minst ett halvår o jag hoppas jag har förmågan att dela med mig av dem till andra medmänniskor.. o det är väl egentligen det jag önskar just nu.. leenden både till höger o vänster o i spegelbilder jag möter varenda dag..

Måste erkänna en liiiten sak.. Mår väldigt mycket mys nu! Och detsamma önskar jag Dig!Kakan..

.. ramlade ihop när jag skulle stoppa in den i en påse..

HalvRäddade delarna in i formen igen men några råkade hamna utanför.. O utanförbitar får man smaka på.. mmmmums.. Doft och smak av kanelen som jag försiktigt strödde i formen efter ströbrödet, men innan smeten.. o smak o doft av päppelskivorna som var nerstickta i smeten..

Tanken på ljum kaka o vanillaglass till gör att jag dreglar lite..


Nanne..

Bara att öppna hennes sida är en upplevelse... Musik o tankar som möter mig..

Jag måste kyssa dig

MUSIK: Nanne & Peter Grönvall
TEXT: Ingela Pling Forsman
FÖRLAG: Somco Songs & Pling Publishing

Jag vill veta vem du kan vara
Kanske är du prinsen för mej
Så jag har nåt jag måste göra
Så jag gör det nu
Jag måste

 

Har alltid kunnat känna spänningen, aha
Har alltid varit snabb i vändningen, aha
Jag vill vinna varje gem och set,
Men det ska aldrig gå för lätt, aha

 

Och jag vill inte ha nåt one-night-stand, aha
Jag tänker kolla om du är min man, aha
Vet det var nånting med grodorna,
Som jag läst som liten i sagorna, aha

 

Jag vill veta vem du kan vara
Kanske är du prinsen för mej
Så jag har nåt jag måste göra
Kyssa dej, jag sa kyssa dej
Varje skepnad kan vara lånad,
Rätta svaret har bara du,
Hellre veta än bli förvånad,
Så jag gör det nu
Jag måste kyssa dej,
Ky-kyssa dej

 

Så det är dags att sätta in en stöt, aha
Vi går som katter kring het gröt, aha aha
Är du bara nöjd med det du sett,
Glöm ångervecka och bytesrätt, aha
Det är för din skull jag har kommit hit, aha
Du har min allra sista pusselbit, aha
Vill ha svar på det jag undrar nu
Så kom lite närmre och blunda nu, aha

 

Jag vill veta vem du kan vara....

 

Ja, jag vill och jag ska
Stå stå still för jag
Måste kyssa dig
Måste kyssa dig


 

Nä, kysst någon har jag inte gjort i kväll.. Däremot har jag skrivit ett långt mejl som svar på ett långt ett som jag fick.. Att utbyta tankar är spännande..

O så har jag bakat en veganäppelsockerkaka som jag ska bju på i morgon på jobbet.. Vill ju inte att mina jobbekompisar glömmer mig när jag lämnar stället i morgon eftermiddag..
I och för sig så har jag noll koll på om den är god eller inte.. Men jag var väldigt noga med att inga djurproducerade produkter kom in i den.. Lite hjärnsläpp fick jag dock när jag läste på ströbröd-förpackningen o det stod vegetabiliskt fett.. Eeeehumm.. Men tack vara den där kända söktjänsten så påmindes jag att vegetabilt handlar om växtriket..

Imellanåt brukar jag göra rulltårta o bju på men i den finns det ägg o smör. Inte bra för en vegan! Visst har jag kunnat köpa chokladbollar att bju dem på istället men hur tråkigt blir inte det att alltid få köpebullar när andra äter hembakt.. Men förra veckan sa jag det till M o hon sa att du kan visst baka. Köp mjölkfritt margarin o ersätt 1 ägg med 1 tsk bakpulver. Rulltårta kanske inte blir bra men på sockerkaka fungerar det!

Lite nersjunken blev den men herreguuu, det är ju innehållet som är viktigast!

Nu ska jag sussa så jag inte är helt slut när semestern börjar.. I morgon.. klockan 16.30 :-D

Förvirringarnas dag..

Vaknade på tok för tidigt o kunde inte somna om.. Efter en halvtimme studsade jag ur sängen ungefär vid ett klockslag som om jag skulle börjat 7.. Men så tidigt börjar jag ju inte så jag fick en lång o stillsam morgon alldiles för mig själv för Ior vägrade kliva upp..
När jag öppnade balkongdörren så blev det härligt svalt o jag satt under filten o kikade på nyhterna, fast dom hade inte börjat vid den tiden jag var vaken.. Istället satt jag i kikade på dimman som låg rätt tät utanför o fundilerade på vad vädermännen hade sagt om dagen i dag.. Tydligen hade minnet inte vaknat för jag hade noll koll på om jag sett något väder igår eller inte.. Men tackolov så visade de aktuell rapport lite senare och jag kan ju säga att jag inte blev speciellt glad för 25-27 grader är aaaningens för mycket för att jag ska trivas..
Äschan då, vädret är vad det är o ingen idé gnälla eftersom jag inte kan påverka det.. Klädde mig lätt o upptäckte, när jag cyklade till jobbet, att både´cykel- och bilvägar var mycket mer befolkade än i fredags.. Tydligen så är semestern slut för många..

I telefon fick jag möta många som skrattade åt sig själva när de hade glömt lösenord hit eller dit.. och andra som glömt bort vad de brukade göra innan de gick på semester.. Jag log o sa att det var bra de glömt sånt för då betyder det att de varit lediga!
Andra däremot gnällde på att det regnat precis varenda dag.. Okej, kanske inte hela dagarna men de hade inte haft en enda hel dag med oregn.. Jag bekräftade att jag hört vad de sa men inom mig fundilerade jag på vad de kom ihåg från ledighetsdagarna.. Har vädret hindrat dem och låst in dem så de inte kunnat göra någonting roligt?
Vilka minnen anser de är värda att bevara?
Pga lite inside information så vet jag att den människan som klagade mest på vädret har varit både i UK och SF, men inte ett enda ord om det..  *skumt*

Nåja, tillsammans med många andra fick, o gav, jag underbart pärlande medskratt.. Själv gjorde jag imellanåt 7/8 till 8/7.. 10/8 till 8/10.. vände nior till sexor och en massa mer som inte går att beskriva.. Förmodligen var det så att de som kom tillbaka idag var utvilade och orkade med min trötta hjärna som gjorde att varenda telefonsamtal tog väldigt mycket längre tid än annars.. Men det gjorde inget för så länge min linje är upptagen så ägnar jag hela min uppmärksamhet åt den jag pratar med o ingen annan får störa..

Nu blir det lite hundviskningar med en kopp varm mjölkchoklad o några hårdbrödmackor.. Sen blir det sova för i morgon /kanske/ jag har en date på G.. ;-)

Kurser för män!

(Det finns några lediga platser kvar, missa inte detta tillfälle.....)

Kurs 1
Hur man fyller ett iskubsflak. Steg för steg, med diabilder.

Kurs 2
Toalettpapper, är det sant att det växer på toalettpappershållaren? Diskussionsgrupper.

Kurs 3

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan man urinerar, och går det att urinera utan att träffa golv, väggar och badkar? Praktiska övningar.

Kurs 4

Grundläggande skillnad mellan smutstvättsburken och golvet.
Overheadbilder och funktionsbeskrivande diagram.

Kurs 5
Efter middagen: Kan disk flyga av sig själv ner i diskhon? Videoexempel.

Kurs 6
Lära sig att hitta saker, börja med att leta på de riktiga platserna istället för att vända upp och ner på huset medans du skriker. Öppet forum.

Kurs 7
Att ge henne blommor är inte skadligt för hälsan. Bilder och ljudband.

Kurs 8
Riktiga män frågar om vägen när de har kört fel. Berättelser från verkligheten.

Kurs 9
Är det genetiskt möjligt att sitta lugn när hon fickparkerar? Körsimulator.

Kurs 10
Grundläggande skillnader mellan mamma och fru. Rollspel.

Kurs 11
Hur man blir den perfekta shoppingvännen. Avslappningsteknik, meditation och andningsövningar.

Kurs 12
Hur man botar hjärnsläpp när det gäller att komma ihåg födelsedagar, årsdagsjubileum, andra viktiga datum och att ringa när du vet du blir sen. Elchocker och full lobotomi.Crea diem..

.. blev nog ordentligt inpräntat i huvudet i natt för dagen i dag har, med tanke på omständligheter, varit rätt okej..

Hag ör väldigt tacksam att jobbedagarna sällan är enformiga och att min sinnesstämning är olika från dag till dag, för utan katastrofdagar skulle jag ju inte uppskatta de dagar som känns sköna..

I onsdags till exempel så strålade solen när jag slutade och regnkläderna åkte cykelkorg, dvs 2 kvarter, då öppnade sig himlen.. tackolov så hittade jag en björk, konstigt, hehe, o regnklä mig utan att bli våt..
Visst var det lite (?) motvind när jag cyklade men det gjorde bara att jag saktade ner farten lite o fick tillfällighet att förunderligt se regndropparna piska asfalten och sen studsa upp.. rena rama skådespelet var det..
I början på långa backen, som kan gå i 40 km/h nerför men bara 8 uppför, hoppade kedjan av.. Men jag var bara glad att den bara hoppade av, hade det varit riktigt illa hade den gått av. Visst kan jag ha verktyg i ryggan men någon kedjelagare har jag inte.. däremot hade jag en handdukstrasa med så jag kunde gnugga bort oljan från händerna så jag slapp olja ner styret..

Tack vare att jag cyklade en liten extratur så fick jag tillfälle att möta lejonmadammerna.. Dom kände inte riktigt igen mig men det skulle inte jag heller gjort eftersom det är länge sen vi mötts.. o då brukade jag inte vara utspökad i regnkläder, öronsnäckor och cyklehjälm.. Förmodligen luktade jag konstigt o då förstår jag dem.. Men en liten puss fick jag i alla fall av dem.. kanske var den liten bara för att de var lite sura på mig för att jag inte hälsat på dem.. hmm.. månntro om jag får tänka på att bättra mig på den punkten.. En trevlig pratstund fick jag i alla fall med L och lillmadammen tyckte jag kliade skönt..

Gårdagens hemcykeltur kommer jag inte riktigt ihåg hur den var.. förmodligen var jag så uppe i det som hänt under dagen att jag var oförmögen att vara här o nu..


När jag vaknade i morse så blev jag glatt överraskad att jag sovit hela tiden jag legat i säng.. Jag hann också äta frukostgröten i lugn o ro och tittade förundrat på nyheterna.. vissa delar av landet har fått mer än dubbelt så mycket regn mot normalt.. Här i trakterna har det bara regnat 67 mm (enl aftonbladets vädersidor).. o det är lååångt från rekordet 2000 då det kom 180 mm.. När jag trampade till jobbet fick jag användning för regnstället och så var det motvind.. men det gjorde inget för då fick jag tillfälle att mota bort några extra kalorier.. Dom ädrarna ska inte tro att de kan parkera runt midjan hur som helst.. ;-)

Många av de jag pratar med på dagarna är tillbaka från sina semestrar.. lite trötta eftersom de har en amssa jobb som ingen annan gjort, och det är inge bra.. ja, alltså att vara ledig o sen komma tillbaka o måsta jobba i 250 för att hinna ikapp sånt som måste göras.. med sånt tempo i några veckor så är man ju snart lika trött som innan semestern.. O det är bland annat därför som jag vill ha sen semester.. När jag kommer tillbaka så är vardagen alldeles normal igen och alla andra semesterfirare har acklimatiserat sig.. Fy snablar vad jag är egoistisk.. ;-)

I dag kom ett par av mina långtbortaringare in o hälsade.. Underbara människor som jag pratat med i 5-6 år men aldrig träffat.. Känslan att stå öga mot öga är lite märklig för i telefon är vi hur avslappnade som helst och jag har delat många skratt med dem.. Men när det kommer till irl så blir jag blyg o vette 17 vad jag ska säga.. hmm.. behöver nog träna mer på självkänslan tror jag.. och lita på att andra faktiskt tycker det de tycker, att jag (ibland ;) kan vara trevlig..
En annan ringare kom in o sa att h*n kommer till mig istället för att stanna hos mina andra bästa jobbkompisar för hos mig känner h*n sig trygg.. Åh, en bättre komplimang än det kan man väl inte få..
En tredja kom in o log som en solstråle och gav mig den största saknatdigkramen.. o h*n har bara varit borta 3 veckor :-)

I morgon är det fredag.. i alla fall i min värld.. och jag har världens bästa jobb..

O om det är plusgrader ute så tror jag att jag ska fredagsfestla upp mig lite o premiäranvända klänningen jag köpte i våras..
I måndags..

.. kunde jag inte räkna.. inbillade mig att det bara var 6 jobbedagar kvar.. Men jag har ju erkänt att matematik inte är min starkaste sida.. Räknade om lite idag o kom fram till att idag är det 5 dagar kvar.. Längtar bara pyttilite! ;-)

I natt hade jag himska drömmar om att jag skulle ta mig från Ske-å till V-ås på 30-40 minuter.. eller rättare sagt så var det inte jag som skulle det utan någon annan.. Hur den fick de tankarna är, för mig oförståeligt, eftersom den visste jag skulle boka flyg till den från dens hemstad..
När jag förklarade så tyckte h*n att beställaren skulle ändra sina tider.. Eeehummmm... Nej tack, sa jag. Har beställaren kommit med en viss tid så är det så, Basta! Inom mig så svor jag o tänkte att h*n är inte den viktigaste människan på jorden så inbilla dig inte att andra ska ändra sig efter dens tider.. H*n fortsatte prata o slingra sig och det enda jag ville ha var ett Ja eller Nej! Efter många, och ännu fler, ord så fick jag ett nej!

Jag har väldigt stor respekt för det jobb mina ringare gör, men kom inte med slingringar hit o dit o i alla omöjliga sammansättningar.. Kom inte med en översittarröst som dumförklarar mig och det jobb jag gör, för då kan jag bli aaningens negativ och min förstålse försvinner till världens ände!

Några kunder ringde o frågade om beställningar.. Kunde inte annat än inse att utan bästa jobbkompis hinner jag ingenting.. Kunde inte annat än be om ursäkt o sa jag skulle återkoppla alldeles strax.. Hoppas jag kom ihåg att återkoppla till alla som ville ha det..

Jag är trött, Trött, TRött, TRÖtt, TRÖTt, TRÖTT.. Dags att sova kanske.. Men bara till i morgon..

Ska bara banka in en liten tanke i huvudet till morgondagen;

Crea diem -- "Skapa dagen"