Vanor..

.. ska man vara försiktig med.. helst av allt ska man man undvika ovanor.. olater däremot kan däremot vara okej ibland.. fast det beror ju på vilken olat det är.. bor man som jag i norra delen av landet så kan olat vara en väldigt bra sak.. obra saker är däremot aldrig bra.. men man ska ju aldrig säga aldrig så vem vet, obra kanske är en bra sak..

Själv har jag hela denna vecka, som ju inte är slut än eftersom det fortfarande återstår 1 2 jobbedagar, olatat mig med att ta morgonpromenaden från Universum till jobbet.. alldeles frivilligt kliver jag upp innan 6 o fixar grötfrukost med hembakta frullor o ett par koppar kaffe på det.. Kaffet försöker jag dra ner på men vanor är vanor o en del är svåra att ändra på.. o medans jag äter frukost så tänker jag att Om jag är klar i tid till 07-bussen så kanske jag tar den. Men är jag inte klar så tar jag nästa! Konstigt nog så har jag haft fler minuter tillgodo än när jag försöker hinna med 20-bussen.. *skumt*
Fast egentligen är det nog inte så skumt eftersom man, Jag, blir mer effektiv ju mer avslappnad jag är i mitt förhållningssätt till tiden och tankarna jag hinner/hinner inte med bussen..

Jobbeveckan har annars varit nästan lika katastrofal som vanligt.. På måndag morgon tittade lillchefen in o sa/frågade: O alla är friska idag?! -Jag hoppas det men bästa vickan1 har ju inte kommit än (hon börjar lite senare).. Haha Det gick 2 minuter så kom lillchefen in o sa att bv1 var sjuk.. Bv2 kunde inte komma in och det har jag förståelse för, hon har sina jobbetider hemmifrån på eftermiddagarna o planerar sina dagar efter det.. däremot, och TackoLov, kunde bv3 komma in o börja jobbträna lite mer.. Hon har gjort det görbra dessa dagar och helt klart verkar det som att hon trivs med att sitta i telefon så framledels kommer hon att jobba fredagar. I morgon kommer hon in redan vid 8 för att börja ta emot samtal o få lite hum om kundnummer o sånt som vi behöver ha reda på för att kunna göra ett bra jobb..

I går kväll satt jag ett par timmar med mitt utvecklingssamtalspapper.. huua mig.. Förväntningar hit o förväntningar dit.. bra o obra.. arbetsmiljö o stress o gud vet vad.. Tills slut bestämde jag mig för att vara stolt för det jag gör och även värdera mina insatser rätt högt, för jag gör ett bra jobb!
Vi började med att diskutera framtiden och det verkar som att vi flyttar någon gång i maj (vilket är ju nästan nästa vecka ;) Arbetsuppgifterna pratades o om hur man kan lägga upp dem och jag hade några tips angående våra storjobb. Tipsen verkade bli väl mottagna eftersom storchefen inte reagerade översittande utan kanske fick sig en tankeställare.. Men jag vet inte om jag riktigt kan lita på honom för vi spelar i olika divisioner, svårt att förklara men jag tror att det enda som intresserar honom är om företaget kan göra en vinst i saken.. hmm.. fast jag kanske lurar med att jag gör en vinst i en viss löneökning om förslaget går igenom så vi kanske inte är så olika trots allt.. hehe

Dagens morgon började alldeles underbart med en 20-minuterspromenad och det är jag glad för, för fem över åtta fick vi meddelande att hk-kontoret inte kom åt jobbprogrammet.. kan vi ringa o meddela samt eventuellt fixa lite jobb.. hmm.. småjobben var ju inga probelm men lite storjobb var skrämmande! Eeh.. hmmm.. hittade som tur var mobilnumret till J o kunde ringa honom o fråga var det o det stället låg.. Jo just det, min geografi är ju inte vad den var för 27 år sedan.. hehe.. fick lite, nej Mycket bra, guidning i norrorter och söderorter o fixade några jobb..

Hmm.. när jag tänker tillbaka på dagen så känns den väldigt konstig.. första gången som hk inte kommer åt programmet (vilket hänt för oss några gånger).. storchefen som de inte kunde nå.. snälla hjälposs- och gör det ni kan-samtal.. hmm.. undras om det var något test av nåt slag.. Och ingen information från IT-sektorn om vad felet var och de brukar vara snabba på att skicka ut såna meddelanden.. Äschan då, jag är nog bara lite inbillningssjuk.. hehe

Jag är Tacksam att jag börjat promenera mer o mer för det ger mig en skönare sömn och jag får möjligheten att rensa huvudet från sånt som har tendenser att börja gro.. Men första gången jag skulle kliva en en hållplats innan min vanliga plats var det väligt svårt.. Ja, jo, jag är lite knasig, vaddå svårt att kliva av bussen? Jo, det är det! Vanor sitter så långt ingrodda i våra ryggmärgar att till o med tanken kan bli svår ibland.. Många gånger så hann bussen både stanna o åka och jag andades lättad ut att jag fick fortsätta med mina gamla vanor.. sen en dag, efter många dagars tänkande, så kastade jag mig ur bussen på fel hållplats och jag Överlevde! Och jag såg inga retande o skrattande ansikten inifrån bussen..
När jag försiktigt berättar för andra om att jag promnerat hittan o dittan så tycker de jag gör det Bra! Hmm.. visst sträcker jag på mig och ler..  och plötsligt vill jag göra det ännu bättre o bli än mer olat.. Snablar, det är så lätt att dras med och höja ribban till höjder man, Jag, inte riktigt är beredd på..
Jag gör promenerandet för att jag vill röra på mig och få mer ork och sova bättre, inte för att vara bra i andras ögon (men det skadar ju inte :).. Jag får nog vara väldigt försiktig med hur högt jag sätter ribban för det är ju ändå jag som ska hoppa över den.. Fast så länge jag inte känner mig
lämmen efter promenaderna så är det nog ingen fara.. :-)

Nu är det dags för lite själavård med Ior, Vita Björnis och Ettriga Bettan..

Början på helgen..

.. var rätt skön.. På fredagsmorgnen vaknade jag halvtimmen innan larmkockan och eftersom jag kände mig mer utsövd än trött så beslutade jag mig för att graciöst vingla ur sängen och starta morgonpysslorna.. medans jag gjorde det så lade sig himska promenadtankar i bakhåll.. viskande o väsande försökte de övertala jaget att ta 07-bussen o studsa av vid lassa för att ta en lite längre morgonpromenad.. Jag gjorde allt jag kunde för att motstå dessa tankar men ändå fann jag mig sittandes på 07-bussen.. o plötsligt, utan att jag hade någon kontroll över min hand, så var det plingat o jag klev vackert lila, röd, gul och vit mitt i Universum.. med äpplekinder och vitandandes andedräkt promenerade jag från Universum till arbetet.. 20-25 underbara minuter tog det.. Undras hur lång tid det tar att gå till Universum.. ;-)

Jobbedagen flöt på med de vanliga katastroferna samt att lillchefen smög in med Utvecklingssamtalsformuläret där jag ska kryssa hur mycket eller litet jag tycker att jag gör på jobbet.. huua mig, det är inte roligt.. Ibland är jag ju göörbäst och ibland är jag uruseltsämst..
Jo, o så fick, och gav, jag många leenden och förhoppningsvis gav jag lite styrka till några som behövde..

Hemresan blev inte riktigt som jag tänkt.. avstod 10-bussen eftersom den var 2 minuter sen från avgång o tänkte ta 17-bussen.. När den kom hoppade jag glatt på o log hejande mot chaufförskan.. Hon hejade tillbaka och det är jag glad för.. sen kom det fler o fler passagerare o klev på och tiden gick.. o busschaufförskan startade bussen o försökte åka iväg men när hon lade i växeln o gasade så suckade bussen djupt o lade av.. hmm.. månntro om även bussar kan tappa bort lusten.. När 25-bussen ställde sig bakom vår buss så ropade hon stresstrött att Ni får åka med den bakom för den här bussen går inge längre.. Hade jag setat längre fram än jag gjorde hade jag gått förbi o sagt att det inte var hennes fel, bussen var ltie trött o då kan bussar få för sig saker. O så ska nog ingen av resenärerna med nåt flyg så 7 minuter hit eller dit har ingen större betydelse! O så skulle jag tacka henne för att hon är en busschaufförska! De gör ett bra jobb de som skjutsar runt oss både hitt o ditt..
Lång kö till 25-bussen men när jag väl satte mig fick jag ett gott leende av en man o en kvinna som åker med samma tur som jag.. och jag log tillbaks, This is Life! :-)  7 minuter sent startade hemturen och jag valde att åka ända hem eftersom gammelhårbollen skulle komma strax efter 18.. När jag kom hem, i god tid innan gästen, så överraskade jag mig med att ta itu med disken.. Jösses, en fredag kväll.. o min gäst fullkomligt struntar i om jag har diskat eller inte.. hmm.. står allt rikigt till hos jaget eller är hon infekterad av något?
När det plingar på dörren så blir jag i alla fall väldigt glatt bemött av gästen :-) Jaja, hussen var lite glad också o tacksam att jag vill ha en vakthund.. men han har inte förstått riktigt att det är han som gör mig en tjänst genom att ge mig förtroendet att få ha hand om hans bästa!

Helgen har anars varit rätt livgivande.. mycket goos, kel och promenader.. o så vaknade jag tidigt i går, lördag, så jag hann både promenera och se VM-skidor.. o mitt på dagen skulle jag till närmsta stormarknad för att shoppa lite men oj vilken kö det var på parkeringen.. For istället till närmsta mack o köpte mjölk o for hem o bakade.. Mitt på eftermiddagen?! Kors i jösses.. jag var klar vid den tiden jag normalt brukar börja.. Men överraskningar är trevliga så jag njöt litegrann :-)
Missade dagens VM-skidor men sov så gott så det gjorde inget.. Mitt på dagen var vi till en liten byabutik (valde att undvika evenuella köer på stormarknaden) o handlade.. åkte hem, promenerade och började städa.. dammsög, dammtorkade och svabbade golven.. När jag tog ut dammsugarn, och ställde undan ett paraply, så hittade jag mina stavar som jag trodde jag kastat eller gett bort.. Efter städning, avlämnande av gammelhårboll och en 1-timmes rask o svettig stavpromenad så valde jag bort att baka lite kanelbullar.. o ändå var klockan bara vid 15,30-snåret..

Det är Underbart att känna Lust och ha energi till pysslingar som annars är lågt prioriterade hos mig..

Ja, just det, plockade ju fram symaskinen i fredags o reparerade ryggan där många sömmar lossat för länge sedan.. o så ställde jag tillbaka den där den på sin plats..

Nu är det bara hämtning av tvätt nere i tvätt-stugan som fattas denna dag men sen ska jag nog sova rätt skönt.. ja, i alla fall efter dagens middag som kommer att bestå av stekt palt severat med extrasaltat smör.. rena rama gourmetmiddagen! :-)

Borttappad Lust..

.. kan vara fruktansvärt svårt att hitta igen.. Jag vet! Tappade bort min för ungefär 1,5 år sedan och har haft svårt att hitta igen den.. eller också var det bara så lång tid som lusten behövde för att återhämta sig o så smått börja visa sig igen..

http://sv.wikipedia.org står det: Lust är något man känner att man vill.

Visst finns det en del saker jag gjort fast jag inte haft lust, som till exempel betala räkningar och kliva upp på morgonen för att gå till jobbet.. Fast det är på något sätt nödvändiga saker för utan arbete hade jag inga pengar att betala räkningar.. men det var inte själva arbetet jag inte ville till utan det var just uppklivandet..

Under den här tiden har jag så gott som varenda kväll och helg känt det som att jag behöver sova.. jag Måste få sova, får jag bara göra det så blir allt lättare i morgon.. morgondagen har dock sällan varit lättare än gårdagen.. Ju fler såna dagar desto lägre har självkänslan sjunkit.. ungefär i samma takt har centimetrarna parkerat runt midjan och kondisen flyttar längre och längre bort till kvarter jag inte vet var de ligger.. Snabbmaten bjuder självmant in sig och inbillar mig att den kommer som en räddare i nöden, och visst gör den det för den får mig att överleva. Lusten att Leva tar den däremot sakta men säkert död på..
Allt är relativt, det handlar också mycket om rörelseenergi.. har vart en promeneramycketmänniska och plötsligt blev jag en överdrivet soffsittande/liggande människa.. Det handlar om att energin som tas in helst ska förbrukas av utgående energi..

Ibland har jag, nästan, tvingat mig till saker som att leta leenden för leenden är underbart livgivande.. jag har stått och blundat och lyssnat på ljuden av fotsteg.. ibland bara stannat och beundrat naturen och dess konstverk.. men ändå har Lusten saknats.. Lusten att Lena och Uppleva livet.. Fast vovseträffarna (och vaktvovvarna jag fått förtroende att ha här) jag har varit med på har visat att det finns lust och glädje att finna även om de inte är mina..

Allt har sin tid, jag vet, men är man mitt i det så känns vartendaste fotsteg tungt.. och ögonen blir mer o mer insjunkna samtidigt som ICA och Konsums ( o evenuellt andra) plastkassar hänger mer o mer under ögonen.. Waow, vilken vacker syn man, Jag, blev.. och detta enbart på grund av att Lusten tappats bort..

Men allt har sin tid! Jag vet! Gick ju en krishanteringskurs strax efter min kris.. 1-7 år tar det att komma igen.. men man, Jag, kommer aldrig igen till mitt gamla jag för jag har, hoppas jag, lärt mig en del saker om mig själv.. fått lite mer erfarenhet.. förhoppningsvis har jag lärt mig när jag behöver vila, eller rättare sagt jag har kanske lärt mig att det är Nödvändigt att låta vilan få sin tid och eftertanken sin.. och jag får vara med dem som varit med om liknande kriser bara för att vara och få känna empati.. För det är ju så att vi alla har olika erfarenheter och ryggsäckarna våra är totalt olika och ibland har jag inte förmågan att förmedla mina känslor till andra människor.. och ibland har inte andra människor förmågan att sätta sig in i och förstå min kris.. I början av krisen kan det vara svårt att ta in men förhoppningsvis kan vi hitta de som inte behöver förklaringar till varför vi kännar som vi känner.. grupper som inte behöver en massa förklarande utan accepterar oss och våra känslor som vi är..

Det lättaste är väl kanske att strunta i dem som inte förstår och bara gå sin egen väg.. men jag tror inte att det är riktigt så lätt.. Det gäller också att acceptera de som inte förstår och släppa den frustration som finns inom en, Mig, när förklaringar och beskrivningar inte når fram till dem som har ett annat tanke- och känslosätt än jag..

På onsdag ska vi ha utvecklingssamtal.. och jag vet, och har känt, att mitt humör varit både upp o ner.. både på grund av mycket på jobbet, kort om folk på jobbet och hemskt många jag Måste ha hjälp NU.. samt min ryggsäck.. Jag vet att jag kan vara trevligare i mötandet med jobbkompisar.. och jag jobbar på det för jag Vet att jag är på väg att hitta min borttappade Lust! Sakta är den på väg tillbaka till mig och jag tackar varendaste Lustminut som kommer springande..

Helgen..

.. inbillade jag mig skulle börja med en morgonprommis med gammelhårbollen allra tidigast vid 8 på morgonen.. sen skulle det bli långfrukost och många timmars skidåkningnjutning.. hmm.. När jag tittade vilka tider skidåkningen skulle börja så tappade jag hakan för den börjar redan 05,45,, både lördag o söndag.. Stackars skidåkare tänkte jag o fattade inte hur de kan lägga starttiderna sÅ tidigt.. Fattade noll och ingenting för Sapporo ligger väl någonstans i Finland o de har ju nästan samma tidszon som vi.. hmpf, när jag gick i skolan så låg det i alla fall där, det är jag väldans säker på eftersom jag hade 4:a i geografi när jag slutade 9:an..
Fast jag har hört att det finns ett Oceanien numer o det fanns inte på min tid.. så det är väl inte så konstigt att någon flyttat på Sapporo när det går att skapa en helt ny världsdel på bara cirkus 30 år..

Nu är ju frågan om ens gammelhårbollen har lust att kliva upp långt innan normal uppklivningstid.. o om jag ska hinna vara med på hela skidåkningen, och morgonpromenera innan, så är 05,15 en tid att sikta på, långt tidigare än normal jobbedagsuppstigning.. Fast efter morgonprommis så kan jag ju ta långfrukost och åka skidor och efteråt kan jag lura i soffan en litta stund..

Fick en strålande idé idag eftersom jag skulle ut o titta till vovseträningen så stannade jag till på ÖB o letade pulka.. hittade en rund röd en med handtag på sidorna för endast 45 kr.. Waow, nu kan jag ta en tur i backen till helgen.. :-)

Lejonmadammerna blev pussglada att se mig.. Gammelmadammen är väldigt kärvänlig och tycker om att luta sig mot mina ben.. fast jag har upptäckt att hon har en baktanke i huvudet för hon vill  bli kliad på ryggen.. Jag förstår henne för att bli kliad på ryggen är väldans skönt..

Nu planerar jag att bädda ner mig o förhoppningsvis har jag gjort det innan jag somnar..

Lunchen..

.. var nog det enda som var bra i går.. ja, förutom att jobbedagen tog slut då.. o att jag gracilt lyckades kliva av bussen vid halvhemvägshållplatsen o raskt promnera ända hem.. Ja, o så T´s sms där han nästan nästan skrattat rakt ut då jag Ödmjukt tackat för hans komplimang om att jag var knasig.. Jag förstår det kan kännas lite obegripligt, men jag är gärna knasig :-)

Till lunchen så sprang jag ut o in i närmsta butik o köpte mig lite svartvinbärsgelé och den var verkligen pricken över i:et.. Underbart gott helt enkelt..

Bästa Vickan 3 var inne o började ta emot samtal och det gick väldigt bra. Hon är inte rädd för telefoner eller dataprogram (och DET är en stor fördel ;) men jag förstår att alla kundnummer kan vara en anings skrämmande.. Hon behövde inte sitta med telefonkön utan hade bara direktnumret öppet samt en av oss bredvid sig.. o det behövs, jag kommer själv ihåg hur det var när jag var ny.. och helst av allt ska ju våra ringare fara till rätt ställe, vid rätt tidpunkt, och hitta den kunden som beställt det den ska.. och så är det rätt bra om vi skickar rätt ringare till kunden.. Nu återstår det att se om cheferna tänker låta henne komma in regelbundet så att hon får en chans att komma in i rutinerna eller om de tror att hon kan sakerna efter 2,5 dagars inskolning..

I går bäddade jag ner mig strax innan 22 och det var skönt att sova en hel natt o vakna strax innan larmklockan.. Frågan är vem som tjänar på att jag sitter uppe till alldeles för sent, fast jag itne tycker det är sent.. men om jag ska upp tidigt dagen efter så kan 1 timme göra mycket..
Minns en gång när jag var 14-15.. en kille som kanske skulle ringa vid 22 och jag hade fullt sjå med att hålla mig vaken så länge.. när klockan slagit 22,15 och han inte ringt så slocknade jag med tårar i ögonen.. Är det kanske det som fortfarande sitter kvar, att jag väntar på att han ska ringa.. Nä, det tror jag inte, men kanske (gissar vilt) inbillar jag mig att allt roligt sker sent på kvällarna.. Jag får nog omprogrammera tankarna o intala dem att om jag vaknar utvilad och tidigt så orkar jag göra sånt jag känner för.. o så anar jag tanken att sånt som känns tråkigt evenuellt kan få en annan dimension.. Men det är bara en vild gissning jag har..

Eftersom våran lilla smitare inte gjort något åt de storjobb hon registrerat så bestämde jag mig för att ta itu med dem i dag.. fast jag själv hade också försökt förtränga några och bästa jobbkompisen är inte heller ett dugg bättre.. Men, innan jag tog itu med dem så meddelade jag högt och tydligt att jag kommer att vara utloggad en stund för jag ska fixa lite storjobb.. Oooppsi, det kändes lite som att mitt pekfinger viftade väldans i luften o näsan drogs på något konsigt sätt mot taket.. Men jag lyckades i alla fall boka en överdagenresa till på fredag, en måndag-tisdagresa nästa vecka samt en tisdag-fredagresa nästa vecka.. o kors i taket, alla övernattningsresor fick plats i en säng så ingen av dem behöver ta varken tält eller sovsäck med sig..
Ja just det, ska man ta sig från Sthlm till Gällivare så bör man inte vara kinkig för det finns det bara 1 flyg/dag att välja på.. Jag är glad att det inte var någon sådan resa jag behövde fixa.. :-)

I morse hann jag inte klä mig så jag avstod från 3-hållplatspromenaden eftersom det var bortåt 17 blågrader.. o så valde jag bort hempromenaden o åkte med bussen ända till under min balkong.. Men istället hade jag trevligt sällskap med mig och hon är också en promenerare så kanske vi kan ta en helhemsvägpromenad tillsammans någon gång..
Vi hade en underbar busschaufför som tog ett extravarv i sista rondellen som fick oss att vakna till o uppleva lite skratt tillsammans.. Hade jaget varit busschaufför så hade nog såna varvningar varit ständigt återkommande eftersom jag ju ibland inte riktigt vet åt vilket håll jag ska..
Jag hoppas busschauffören ser extravarvet som en upplevelse till oss resenärer och inte ett misslyckande för att han, för ett ögonblick, var lite förvirrad..

Nu är det dags för en kopp te med leverpastejsolrosmacka..
Och Nej, denna blogg har inte blivit en matblogg, är ju bara lite hungrig.. :-)

Kom ihåg att försöka vara rädd om Dig!

25-öringarna..

.. trillar ner o snart förvandlas jag nog till en sparbössa..

Jag vet att förändringar tar tid, fast jag vill de ska gå fort.. I gårdagens På jakt efter lyckan (på 2:an) intervjuade Helle Lyster Mette Nørgård som har skrivit en bok om några av H C Andersens berättelser och hur man i dem kan få hjälp till att skapa ett bättre liv, både på arbetsplatser och privat. Den fula ankungen togs upp och det är väl rätt naturligt att man så småningom inser vad och var man är.. Men det var inte det som gav mig mest utan det var när Mette sa att det tagit henne 30-35 år att ändra sin egen självbild.. de ord hon fick sig sagda när hon var liten satt så djupt inne i henne att oavsett hur många som sa motsatsen så hade hon länge kvar bilden från hon var barn.. Det tar tid och det måste få ta tid, men så småningom så är barnabilden borta.. eller i varje fall undanstuvad o mycket mindre betydelsefull..

På P1 i morse så resenserade ehmm Ahlström boken A perfect mess.. Jahupp, tänkte jag, änteligen har resten av världen förstått det där med att inte behöva ha perfekt ordning och reda.. detta har jag själv förstått ända från dagen O som Orkar inte.. Men otaliga är de kommentarer, och handfasta "hjälpsamheter", som försökt få mig att bli/vara något jag inte är.. 

I dag har en massa 25-öringar ramlat ner vad det gäller mat.. Den senaste tiden har jag ju i alla fall försökt, och för det mesta, lyckats med att ordna till lite skapligt goda lunchlådor.. för inte så länge (ett par-tre år) sedan kunde jag steka falukorv och koka snabbmakaroner på morgonen innan jag gick till jobbet.. Ja, jag vet, det låter helt sjukt.. men jag orkade inte på kvällarna och jag inbillade mig att jag inte kunde laga mat.. Om jag, mot all förmodan, orkade laga mat på kvällen så blev det hemgjord potatismos och stekt falukorv..
I dag har jag haft lusten att tilllaga, och reparera, sånt jag förut aldrig haft en tanke på att ens försöka göra..
När jag tänker tillbaka så är det kanske inte så konstigt att jag varit en aaanings rädd för matlagning, för hon som lagade mat när jag var liten tyckte det var rena rama pinan att laga mat.. och att beräkna portionerna var för henne ett litet helvete eftersom hon ville att alla skulle bli mätta och att alla fat skulle vara tomma efter måltiden.. Jag tror att letandet efter perfektion samt kontrollbehovet var/är hennes största fiende.. och jag tycker mest synd om henne för då, 30 år sedan, hade hon nog inget annat val.. arvet och hur man skulle vara satt nog (gissar jag) så hårt inpräntat att något annat inte fanns att välja.. I dag, med otaliga program, böcker och andra verktyg, har hon alla möjligheter att välja.. Men det är hennes val!

Själv har jag njutit av helstekt hjort, potatis- o morotsgratäng och kantarellsås.. Waow.. jag blev nästan imponerad av min egen matlagning.. hjorten var alldeles lagomt stekt, mör o fullkomligt smalt i mun.. gratängen la sig lent med lite sting i mun o kantarellsåsen toppade det hela med en smak av skogen.. I och för sig så har jag ingen annan hjortstek att jämföra med men det gör inget.. Gott var det! :-)
Waow.. för första gången har jag ätit en söndagsstek.. o så fick jag 4 lunchlådor också..

Laxfiléerna var inte alls några filéer utan schnitslar.. provsmakade en liten bit (orkar ju inte äta 2 middagar efter varandra :) o de verkade också vara rätt okej.. potatisarna hann däremot koka sönder så det blev mos istället för pressat.. men det är okej det med.. i alla fall så blev det 4 st såna..
O så bidde det en stor bunke med tomater, gurka och äpplebitar..

Men nästa helg behöver jag inte reparera någon mat för nu är alla mina lunchlådor fyllda med något ätbart, + att jag fick flytta över några förfrysta lådor till plastpåsar, så nu har jag 2,5 veckas hemlagade lunchlådor i frysen.. Waow, jag blir nästan imponerad,, igen.. ;-)

Nej, men allvarligt.. förändringar tar tid.. o gissningsvis så har bland annat höstens (och förra höstens) line dancen gjort en del.. promenaderna en del.. reflektioner en del.. bloggandet en del.. Förändrade tankar har absolut gjort sin del.. valet att välja vila sin del.. promenerandet sin del.. Måånga delar blir det.. 

Livet är ett pussel så stort att vi inte kan se ytterkonturerna på det, men kärnan finns där alltid..
det spelar ingen roll om det är bara en pusselbit vi har att hålla fast vid från början
i den lilla biten ryms regnbågens alla färger..
Så småningom finner vi fler bitar
bygger på vårat pussel
och regnbågen blir vackrare och vackrare
liksom den som bygger..
Jag hade inte planerat denna dag.. och jag har inte varit bäst i dag.. men jag har gjort upptäckter och jag har vågat pröva saker jag aldrig kunnat drömma om.. Underbart med andra ord :-)

Till veckan ska jag göra mitt bästa för att bli en pulkaägare.. annars får jag väl kamoflera mig med nåt lånat nåt barn.. ;-)

Skrämmande..

.. och Spännande när jag ger mig ut på okänt vatten och det handlar om mat.. Hjortstek.. o torkade kantareller.. jaja, potatis- o morotsgratängen är i alla fall i ugnen och en kastrull skalade potatisar kokar på spisen.. tänkte pressa dem till laxfiléerna..

Lite grönsaker ska jag nog också kunna skrapa ihop..

Tog förresten en 1-timmes rask promenad.. fast den tog bara 40 minuter.. och jag har fortfarande en massa energi kvar trots morgonens övningar.. *skumt*

Nu ökar spänningen i köksavdelningen..

Pappers-, plast-,

glas- och förpackningsmurvlarna fick tidig frukost av mig idag.. råkade vakna före 6 o kunde inte somna om så då tog jag tag i kragen o lyfte upp mig.. lyckades bära ut en massa saker till återvinningen o sen körde jag också iväg en del.. passade på att inhandla lite kollijox o gissa om det var tomt i butiken klockan 0815 en söndag morgon.. Det gjorde absolut ingenting för jag är inte så mycket för folkträngsel..
Och detta, inklusive frukost, var jag klar med innan klockan slagit 10,00.. Kors i taket ;-)

Fyndade färsk laxfilé och färsk hjortstek för det var kort datum på det.. men eftersom jag känner mig full av energi, och dagen knappt har börjat än, så hinner jag ju laga till de idag.. fast hjortstek har jag aldrig lagat till förut.. tänkte till i butiken o fick även med mig en förpackning torkade kantareller.. Tänkte mig potatisgratäng, helstekt hjortstek o smörfrästa kantareller till.. Potatisgratäng har jag gjort förut o resten ska nog bli bra även det.. Modig idag jag ;-)

Läste ett ordspråk i veckan men jag kommer inte ihåg vem som sagt det.. men ungefär så här var det..

Långtråkighet botas lätt med nyfikenhet.
Nyfikenhet kan man däremot inte bota.
?


Dagen i dag är en rätt skön dag..

10 timmars..

.. oavbruten sömn.. Gudagott! Förvisso har jag varit lite slö i dag men det gör inget för lördagar är slödagar.. och långfrukostar är sköna frukostar.. Tittade på en nyare verson av Spiraltrappan men blev inte speciellt imponerad för den var inte speciellt skrämmande..

Bestämde tid för en date till kvällen men höll mina förväntningar nere för annars kan det ju bli platt fall o pannkaka..

Sen kom jag på att det är bra att gynna närproducenter så jag beställde en pizza och dagens promenad var när jag gick dit o hämtade den.. hmm.. 10 minuter fram o tillbaka, men jag är glad för det lilla..

Klockan 19 var det så dags.. men eftersom jag somnat efter pizzan, och därmed missat travet, så blev jag en kvart försenad.. Det gjorde inget för jag var välkommen trots att jag var lite sen.. Swisch sa det o så hade vi tumlat runt 3 gånger innan jag ens hunnit fundera på att ta av mig kläderna.. efter det fick jag hämta andan en timme o sen var vi igång igen.. nu började det verkligen hetta till så svetten nästan lackade.. Jösses, detta var nästan jobbigt..
Sista tumlandet är strax klart.. alla strumpor återkom i par, fast en liten vit hade smitit iväg o färgat sig rosa.. Det gör absolut ingenting för då får jag ju något att le åt den morgonen jag tar på mig dem..

Jag är tacksam att det finns tvättstugor så jag slipper hacka upp en vak i sjön o stå där på knä o frysa ändan av mig..

Upptäckten att öronen varit tysta i dag fyllde mig också med tacksamhet.. o det får mig att förstå att det var rätt smart att åka hem efter jobbet i går.. sträcker lite på mig för det :-)

Livet är rätt skönt emellanåt..

På ont..

.. eller gott, valde jag bort line dancen i går.. Vid em-fikat så höll jag, bokstavligt talat, på att somna.. o jag menar inte att jag bara gäspade stort 17 gånger på 20 minuter, jag kände mig helt däckad helt enkelt. Jobbets bäbbemamma var hemma o VAB:ade och det gjorde hon helt rätt i för jag tycker att barn ska komma före jobb. Samma dag, i går, kom Nya Vickan första dagen o jag mitt lilla mähä försökte göra många och massa saker samtidigt.. I och för sig så lyckades jag med att inte skrämma iväg nya Vickan och det var en bedrift i sig för ett par gånger röt jag i till alla som var i rummet att skulle de babbla som ett kafferep kunde de väl gå ut.. Efteråt bad jag om ursäkt och förklarade att när det blir för mycket prat av många i vårt rum så hör jag inte, fast jag höjer o höjer volymen i headsetet, vad den i telefon säger o då rinner mitt humör ibland lite över.. Jag önskar att jag kunde be besökare (och jobbande) snällt sänka rösterna men allt händer på ett ögonblick, både deras möte och glädje i samtalet samt mitt reagerande.. Jag sitter i en liten björnsax för jag tycker inte att spontan glädje ska hållas tillbaka.. hmm..

På msn så peppade L mig att komma på line dancen och jag längtade dit.. tänkte åka hem o hämta skorna men somnade på bussen.. det kändes som det i alla fall.. vaknade (så det var nog bara en en liten lur) dock vid halvvägshemhållplatsen o hoppade av o tänkte jag piggnar till lite.. kände mig zoombieaktig på promenaden hem o när jag kom hem la jag mig i soffan o hann inte ens se början på de lokala nyheterna.. Totalt borta! Halvvaknade lagom till Medium o tog en kvällsmacka o sen somnade jag igen..
Vaknade trött när larmklockan ringde och hade mest av allt lust att strunta i att gå upp men det kan man väl inte för då får man säkert kvarsittning och det vill jag inte ha.

Morgonarna är dock en anings trevligare. Jag har hunnit med 20-bussen varje dag denna vecka o fått en skön kvarts-morgonpromenad genom ett vintrigt landskap.. jag har hunnit hämta en kopp kaffe, och kollat mailen, innan jag öppnat telefon.. det är sen när jag öppnat telefon som det dragit iväg all världens väg..
I går (och i dag) så inbillade jag mig att promenaderna gjort nytt o att volangerna minskat en millimeter eller så.. tyvärr tror jag de flyttat upp i huvudet istället för det känns som om innehållet i min medfödda hjälm bara växer o växer för var dag.. Någon som har ett större skallben att låna ut? Behöver bara låna det tills vi flyttar o får nya headset o nya lokaler o beslut på hur vi ska jobba när vi kommer dit.. osv osv osv..

Fick en fråga om after work o tackade ja på förmiddagen.. och ända till lunchtid så längtade jag för det var en speciell som frågade (fast det var bara som en jobbkompisfråga).. eller kanske det inte var det.. ;-)
Längtan höll dock i sig rätt länge ända till kunderna började ringa o säga att på måndag vlil ajg att X kommer hit! - Tyvärr, X är redan upptagen. Går det bra med någon annan? - Nej, det går det inte! Kan X någon annan tid på måndag då *snörp*? - Nej, jag är ledsen men X är upptagen hela dagen, liksom alla andra som eventuellt skulle kunna. De är liksom bokade redan för en vecka sedan! *ler elakt* Om Du vill kan jag fixa ett alternativ? - Nämen Det går ju inte! Dialogen fortsätter efter många om o men förstår kunden att enda alternativet att få hjälp är alternativet.. o vi fixar alternativet till kunden och meddelar detta..
Jag vet inte hur många gånger jag varit nära på att fråga kunderna om de verkligen tror att de kan ringa på fredag eftermiddag o få just sina önskamål tillgodosedda.. om de tror att de är de viktigaste kunderna.. Jag ger mig den på att om jag frågade om deras ärende är det viktigaste så sa de nog Ja! Skulle de förklara närmare så har de min fulla förståelse och empati, men med en helhetsbild så kan jag inte välja vare sig bort eller till något, för alla jobb är lika viktiga.
Vid 16-tiden kände jag mig katastrofal i sinnet och valde bort after worken.. det kändes som att det enda som fanns i mitt huvud var ett övertryck av jobbproblem och sånt har jag ingen lust att dela med mig till människor som jag bara (ja, jag har aldrig varit naken med någon av dem ;) fikarumskänner o som är på uppåtgående och positiva..

Det sägs att man ångrar sånt man inte gör.. men det är ju faktiskt upp till en själv att välja vad man inte vill, men ännu mer vad man Vill, göra.. I stället för att halvsovande sitta o förtvivlat leta efter poänger så fick jag iväg ett långt (menar långt som i Lååångt :) mail till en vän med en massa svammeltankar som behövdes fås ut.. Inget var mot henne men jag tror att hon kan ta mitt ordsvall.. o ibland behöver man, Jag, bara få ur mig saker som legat o pyrt..
Just nu känns det som att jag missade litegrann, men istället har jag "pratat" av mig så någon jag ångrar att jag inte gjorde si eller så känner jag inte.. Flirta kan jag göra en annan dag.. fast sånt har jag ju slutat med ;-)

Nu är det nog dags att sova lite igen.. gissar att jag gör det ända till söndag förmiddag någon gång.. Om jag nu inte känner för att se Hannibal rising eller Pans labyrint i morgon.. Men det är en helt annan fråga som inte berör mig just nu..

En *varm tankekram* till Dig!

De små..

.. chokladhjärtepaket hann jag aldrig med att göra i går eftersom det tog alldeles för lång tid att klippa till de små AllaHjärtansHjärtarna som jag tänkte sätta fast på de små foliechokladhjärtepaketen.. AllaHjärtansHjärtana kom jag på att jag ville dekorera folien med eftersom jag inte hade någon röd folie.. det enda jag hade som påminde om något rött var en ny och oanvänd rosa vettexduk.. Ja just det, en rosa disktrasa..

Måste nog erkänna att det kändes som en lite (rätt ;) tokig idé och jag har ingen aning om varsinfrån den kom, men kom gjorde den.. klippte ut små hjärtan ca 2,5 cm på höjden.. Eftersom jag klippte utan att rita (fast jag tror inte något ritande hade gjort det lättare) så blev ingen den andra lik..

Nyttjade vetekudden hela gårkvällen o lagom till jag la mig så värmde jag på den lite extra och la den som ett extrastöd alldeles under kudden.. Vetekudden passar alldeles utmärkt där och om jag lägger den runt och i baknacken så blir det göttigt skönt åt både axlar och nacke.. o så håller värmen i sig väldigt länge för den är ju inbäddad i både vete, kudden, mig o täcket..
Kanske vart det lite för mycket varmt för i morse vid 4-tiden vaknade jag o var heltäppt i näsan och att somna om en sån gång är svårt.. låg o försökte slappna av ungefär 1 timme sen gick jag upp o öppnade ett fönster på glänt.. när det blev lite svalare så blev näsan mer otäppt men det var så dags.. Fundilerade på om jag skulle gå upp o promenera till jobbet men orken var någon helt annanstans så istället tog jag en lite längre frukost än vanliga vardagar..
Kom ihåg att ta med mig chokladhjärteasken till jobbet och även AllaHjärtansHjärtana.. Jag kom också ihåg matlådan samt att hoppa av 3 hållplatser innan slutplatsen så jag fick mig en skön morgonpromenad.. I och för sig så tar den bara 10-15 minuter men skön är den ändå :-)

Ja, just det, morgonen blev lite av en skön morgon även innan promenaden för strax före mig när jag kommer ner i trapphuset går en tjej med en berner sennen.. När jag såg det så ville jag ropa; Stanna, stanna jag vill hälsa ;-) Jag gissar att telepatin fungerade för hon stannade o höll upp porten till mig och jag fick tillfälle att säga Hej till både tjej och hund.. Artigt sträckte jag fram handen så hunden fick nosa på mig o han var väldigt nyfiken, dock inte pussig ens på handen men det var klokt av han för man ska inte pussa på okändisar.. Frågade om jag fick ge en godis och det fick jag men han är nog en finsmakare så mina dammiga godisar nosade han bara på.. Jag har mina aningar om att han är en väldigt smart hund för man kan ju aldrig veta vad främlingar har stoppat in i sina godisar.. I dag på en av mina andningsvändor så kom det en ung schäfer o gick förbi.. han spanade in mig på långt håll o efteråt gick han lite baklänges med koppelföraren.. hmm.. är jag lite skum eller var han bara hungrig..

Innan jag åt upp halva chokladhjärteasken så hann jag, faktikst, bjuda några av mina jobbkompisar.. K tyckte jag var gullig o andra blev bara glada.. Sen delade jag ut AllaHjärtansHjärtana och blev glad av deras kommentarer att det var urgulliga små hjärtan.. förutom P då som tappade hakan o frågade vad han skulle med en liten vettexduk till.. Äschan då, han blev nog bara lite rörd o då kan man ibland (o det var en liten underdrift ;) säga tokiga saker.. Själv sa jag bara att han får göra vad han vill för jag hade gjort mitt, vilket bara var en liten tanke till mina medmänniskor, ja alltså, dem jag trivs med..
Strax efter lunch kom lillchefen in med en stor kartong Merci som hon fått från en av våra ringare.. hennes kommentar var hon i ett nötskal.. - Jag förstod att någon skulle komma med nåt sånt här så därför köpte inte jag något! Bj och jag bara skakade på huvudena och log. Nu när jag tänker tillbaka så kan jag inte annat än skratta och känna tacksamhet till att vi är olika.

I morgon är det Line dance och jag vet inte hur jag ska göra.. har bara varit en där gång, sen var det Björn Skifs och förra veckan kallras i nackenont och huvudvärk.. Jag är inte skraj för att jag ska vara helt borta o inte kunna de nya danserna de lärt sig för varierat har jag gjort ända sedan första gången jag var där :-)
Fördelarna är ju att det är underbart befriande och skönt att få vara bara här och Nu när jag dansar, och vem behöver inte få just den känslan av att glömma resten av världen för en timme eller två och bara le och skratta.. o så är det roligt att le tillsammans med L.. :-)
En halvnackdelen är att jag blir så full i energi och adrenalin att det tar många timmar innan jag somnar.. fast när jag väl somnar, och det är ju en fördel, så sover jag väldigt gott om än natten känns otroligt kort.. Nackdelen är att min vän Tinnitus bara blivit värre o det piper oavbrutet i öronen.. eller snarare i huvudet.. fast ibland känns det som att det är i hela kroppen.. och jag har kommit på att höga volymer gör det värre.. Ja, o så tillkommer ju även stress och saknaden av tillräckligt med sovtimmar..
Tja, helt enkelt så känner jag mig en anings splittrad.. men jag tar nog med mig både skor och vattflaska i morgon så får jag se hur det blir när jobbedagen är slut..

Nu ska jag fuskrätta jobbetravet på text-tv (orkar inte vänta till 4:an visar det;) o sen blir det varm nerbäddad vetekudde o radion på låg volym så jag får lite distraktion till allt pipande.. Men jag är glad att jag hade med mig mina rosa vettexhjärtan och kunde glädja några värdefulla människor i dag o sånt känns Gott!

Önskar världen en god natts sömn!

Tänkvärd..

.. föreläsning i går kväll om Besvärliga människor.. hmm.. Jag är kanske inte alltid så lätt att ha att göra med.. Fast nu när jag gjorde det test vi fick med oss så verkar jag inte ha någon favoritroll utan pendlar vilt mellan förföljare, offer och hjälpare.. Äschan då, så dramatiskt var det ju inte för ajg är ju inte längst ut i spetsarna på någon av dessa roller utan är mer av gränssättaren, stödjaren och den ödmjuke.. I och för sig så beror ju det lite på vem jag agerar med/mot..

"Om du fått ungefär lika många poäng i alla

tre rollerna har du troligen en bred "dramare-

pertoar ".Detta kan indikera att du kan växla

mellan de olika rollerna i olika situationer.Alla

relationer kan ses som ett växelspel.Utan Offer

ingen Förföljare eller Hjälpare osv."Men jag är helt klart medveten om att mitt sätt mot en del människor skulle kunna vara bättre och jag vet också orsaken.. eller snara så gissar jag orsaken men speciellt en människa påminner väldigt i sättet om en annan (som jag inte har speciellt mycket kontakt med nu).. Men den okontaktiga ämnniskan har absolut inget med mitt arbete att göra så det blir rätt mycket orättvist mot den jag jobbar med..

Det sägs ju att man ska lämna arbetet på jobbet när man går hem men lika viktigt är det att lämna den personliga ryggsäcken hemma när man går till jobbet.. Jag får nog börja tänka på vad jag tar med mig dit jag går..

Annars var gårdagens jobb en liten katastrof eftersom en jobbkompis var borta och ingen extrapersonal fanns att kalla in.. (och jag hade vaknat vid 3 o somnade inte om förrns vid halv fem (fast det är ingen ursäkt för katastrofen!)) Frågade lillchefen om hon visste vi var kort (jag hade fått sms på söndag kväll) och det visste hon men hon kunde inget göra och sa bara att Vi får kämpa! Som så många gånger förut sa jag att vi behöver fler extrapersonaler.. - Ja, jag vet men vi har inga just nu.. Vi får kämpa så gott vi kan, repeterade hon o gick in till sig..    *SUCK* Hur länge ska vi kämpa? Det är ju det enda vi gjort sen jag började där och det verkar aldrig ta slut.. Och tills vi flyttar, vilket troligen sker i vår någon gång, får vi nog också avvakta med vem som ska fixa alla storjobb och besvärligheter..

Just nu jobbar vi med en liten smitare, nä, det var väldigt osnällt,  orsaken kan bero på osäkerhet samt att några gammjobbare tidigare tagit över såna saker..
Diskuterade med bästa jobbkompis hur vi ska göra, ska vi strunta i storjobbet o låta den ta fullt ansvar för det hon tagit emot eller om vi ska göra jobbet.. Ska  vi göra en kortsiktig konsekvensanalys eller en långsiktig.. Det är bara det att den som tog emot jobbet glömmer bort, fick annat o göra, hann inte med osv osv, ursäkterna är många.. Visst skulle vi alla kunna ursäkta oss med samma saker men de som får på moppo när det inte fungerar är oftast gammjobbarna.. Efter att ha frågat om storjobbet några gånger (och fått de svar jag skrev) så orkade jag inte längre utan började ta tag i det. Fick nobben på första ringningen, men fick då ett förslag från "smitaren", suckade och sprang nerför trappan för o andas lite frisk luft en stund.. ;-) Gick in o började om.. ringde o möblerade om fredagen för en av mina ringare och löste fredagsjobbet.. fast nu har vi ett annat jobb att lösa istället men förhoppningsvis är det mer lättlöst..

Jag är glad att vi har löst jobbet men inte på det sätt det blev gjort.. för vi jobbar alla med samma saker och ska kunna fixa såna här saker.. men det är trist när någon smiter undan istället för att i alla fall försöka.. I och för sig så förstår jag henne för jag var livrädd för dessa jobb men till slut var jag tvungen och då gjorde jag det (med hjärtat i halsgropen!)..

Jag ska fortsätta fundilera över mina roller.. känner att jag, just i detta fall, har pendlat mellan Förföljaren, Offret och Hjälparen.. Men det är väl kanske just det de flesta människor är.. eeh, betyder det att jag är väldigt mycket normal tro.. eller har jag anlag för att bli skådespelerska kanske.. ;-)
Under en av mina friskluftsitag så bestämde jag mig i alla fall för att låta allt vara som det är tills vi flyttat. Mycket kommer då att bli annorlunda och då kan vi börja om på ny kula.. Ja, just det, sa idag till alla som ville höra att jag ville bli en mottagaren sen vid om organisationen. Bj tapapde hakan o lät lite skraj när hon frågade om jag verkligen menar det.. - Japp, sa jag, just nu vill jag bara ta emot jobb o slippa resten!

Nu ska jag kika på lite storslalom på 2:an.. o lite ombyggning på 4:an.. Skulle Anja komma förbi så skulle jag bjuda på ett korvgrillningskalas i backen baki kvarteret.. skulle Matte komma förbi så släppte jag aldrig ut han igen ;-)
O så ska jag göra lite småpaket med chokladhjärtan till i morgon.. önskar mig lite vackert rött foliepapper men nå sånt har jag inte så vanlig folie med rött band blir, förhoppningsvis, i alla fall lite fint..

Förresten så inbillar jag mig att det är tanken, och inte utseendet, som räknas.. Men jag kan ju ha fel..

O Anja åkte ur.. Ledsamt, men Hallå! Hon har redan 3 Guldmedaljer i detta alpina VM.. Jag inbillar mig att jag förstår hennes vilja att få en till men man måste inte vara Bäst i allt! Men jag ju ha fel även i dessa mina tankar..


Maria Pietilä- Holmner däremot fixade en vacker Silvermedaljong!  Härligt!  Underbart!

Ja, just det.. småpaketen ska ju göras.. men bara för att jag vill göra dem.. :-)


Bortåt 120 km..

.. i timmen har de som åker nerför störtloppsbanorna i Åre.. Det är tur att de håller sig inom inhängnat område i backarna, för åker man så fort på våra vägar kan det bli dyrt..

Dagen i dag har gått i sportens tecken och varit en underbar upplevelse.. Patrik Järbyn, 37 år (o nästan lika gammal som jaget ;) tog en härlig bronspeng i störtloppet.. Klla webb-tv där 
Bode Miller hyllar Järbyn: "Han är nästan 50 år gammal- fantastiskt!" Miller själv är född 1977 o rena rama ungdomen ;-)

Efter den känslan så fick puttade jag upp rumpan o tänkte att jag minsann också kan träffa en port på rätt sätt, dock inte i den hastighet Patrik hade.. Pylsade på mig lagom ledigt underställ samt fleecetröja, lila-gula täckbyxor, röd dunjacka samt asseccoarer såsom röd mössa med vita teckningar och röda vantar.. Satsade stenhårt nerför trappan, timade vänstersvängen alldiles korrekt o svepte vackert, och vacker, ut genom porten..
Klev ut i en underbart vintrig februaridag med strålande sol, vindstilla och kring 14 blågrader.. Traskade iväg med raska steg åt rundan där jag vet det finns ett par lagom långa uppförsbackar som ger härlig fart åt hjärtmusklerna och svettporerna.. Samtidigt som det var underbart så finns det en sorg i mig för jag hade så gärna velat ha med mig såna här upplevelser från det jag var liten.. o jag tror mig se ett samband med att jag gjorde vad jag kunde för att slippa gymnastiken... fast skolkade jag så fick jag allt veta att jag gjorde fel för det borde jag ju veta att man inte skulle göra :-pPpP

Men jag kände även en glädje i insikten, som jag ju egentleligen redan vet men det är rätt bra att påminna sig emellanåt.. Jag Kan, Får och har alla Möjligheter att förändra mig och mitt beteende.. Att upptäcka upplevelser är underbart, oavsett om det görs var eller varannan dag..

På promenadgåendet mötte jag många en-gående, stav-gående, två-gående, fler-gående o barnvagns-gående.. glad-gående, fundersamt-gående o slösöndags-gående.. puldrags-gående och skrandrags-gående.. Fast jag mötte ingen röd pulka-gående.. Men längst uppe i en backe önskade jag mig en röd pulka för där, mitt inne i skogen, fanns en backe som var så lockande! Får nog kolla lite vad en pulka/skrana kan tänkas kosta.. fast en sån är kanska lite otyplig att ha med mig på promenader så ett tefat vore nog lagom storlek.. hmm.. fast jag har inga tefat i skåpen så det får istället bli en stjärtlapp..

Efter halva promenaden kom jag på att damernas störtlopp börjat o öronsnäckorna kom lagomt i till Nike Bent körde sitt lopp.. Åj, vad spännade (misstänker mina svettningar hade lite med Nike att göra ;).. o så ledde hon ända till jag kom hem.. Länge hade hon andraplatsen o jag hann duscha innan Anja åkte.. Sen vart det svettigt igen, trots att jag bara satt i soffan.. HA! Jag sitta still när det är spännande :pPpP Studsade mest opp o ner o viftade med armar o ben (en annan form av sittupps ;) och hade för mig mina egna hejjaskrik som jag hoppas inte skrämde grannarna..
Sen vart det lite sjöngsjungande segersång

ÅJÅJÅJ
ÅJÅJÅJÅJ
ÅÅJÅÅJÅÅJÅÅÅJ
ÅJÅJÅJÅJ

Oki, jag dansade loss lite grann också, men den bilden lämnar jag till andras fantasier ;-D


Gårdagen gick mest åt till att hålla soffan sällskap.. och att göra ingenting.. Tittade på skidskytte och saknade ACO.. men Helena Jonsson gjorde s**tbra göörbra lopp och har all rätt att sträcka på sig! Gissar hon kommer ge mig många upplevelser framöver :-)

Herrarnas skidskyttestafett gick inte som den skulle.. men det är sånt som händer i sport.. Själv tycker jag de gjorde de bra! Fast jag tycker ju att de flesta som tar sig runt gör det bra.. o så är jag kanske lite partisk eftersom jag mest håller på svenskarna :-)

Och Marcus Grönholm vann Svenska rallyt för för femte gången.. Grattis!
Är inte speciellt insatt i rally så lääänge trodde jag att Grönholm var svensk..

Btw.. en gång för länge länge sedan, innan jag fick körkort, så hade jag mina funderingar på att bli kartläsare i rally.. gjorde provet och fick godkänt! Tyvärr klarade inte mina körkortskompisar provet och det var väl lika så bäst det för jag insåg vad jag var på väg att ge mig in i o backade så långt det gick.. Sen gick bilarna deras lite knackigt o förälskelsen gick över så det blev inte ens någon träningskartläsningstur.. Lika så gott det för som kartläsare ska man ju hålla reda på vad som händer framför nästa kurva och det är ju inte min starkaste sida.. speciellt inte eftersom jag ibland vänder kartboken upp&ner..

I går blev jag också påmind om min vän tinnitus.. den blir emellanåt lite mer vänslig än vad jag skulle vilja.. Men jag kan leva med den och inbillar mig att den inte hindrar mig och mitt liv..
Jag har mina misstankar till varifrån den däringa tinnitus kommer.. på -80-talet jobbade jag på dansrestauranger och diskotek.. sen blev det jordbruk och verkstäder.. o nu sitter jag med headset som visat sig kan komma upp i höga decibel.. Jag förstår om det finns de som inte har den minsta aning om vad jag pratar om med pip i öronen men längst ner till vänster på denna sida kan du få ett litet smakprov..

Jag ångrar inget som varit eller är, men det är gott att forskningen går framåt..
I morse visade de hur skidutrustningen gått framåt och ingen skulle väl i dag ställa sig i en störtloppsbacke med de förutsättningar de hade för långt och länge sedan..

Gårdagen fick mig också att fundera på hur jag kan beskriva ljud för någon där hörseln saknats från födseln.. eller ska jag vara ärlig så var/är det en kommentar som fått mig att fundera.. Och ärligt sagt var det en kommentar/fråga som tog ner mig lite på jorden. För det finns inga självklarheter oavsett var vi befinner oss.. eller rättare sagt, vilka rättigheter har jag att ställa frågor till den som inte är som jag, om jag inte låter den människan få ställa frågor till mig..

Hörseln hör ju till de fem sinnena så jag är lite inne på ett av de andra.. känseln i samband med vatten i olika former..

I LG Hockey Games har vi redan vunnit fast sista matchen är oslut.. Dags för lite mer segersång och dans :-D

Btw.. det finns ingen som är som jag..

och Du är Unik i Dig!

O nu är det, sent om sider, dags att sätta en liten solrosdeg.. hoppas den inte degar ner sig i soffan för det börjar rycka lite i de nytinade rödspättefileérna som behöver tas om hand innan kvällen är slut..

Klev ut..

.. genom porten i morse o hamnade mitt i ett underbart vackert vykort.. Jopp, det är sant öfr det var så det kändes.. i natt hade det snöat ca 10 cm och det var sån där underbart fjäderlätt snö, nästan som moln som hamnat på marken.. den hade lagt sig på allt som den kunde ligga på så alla träd, o andra saker som lyktstolpar och tak, var heltäckta och hela världen var som inbäddad i bomull.. o så upptäckte jag att det var närapå dagsljus när jag åkte med 20- bussen.. Även i dag hoppade jag av 3 hållplatser från centrum och tog en promenad.. hela resan var helt enkelt en upplevelse mitt i ett vintrigt vykort.. :-)

Satte upp
dagis-testet på jobbet o krävde (! ;) av alla som kom in att de skulle gissa och föklara åt vilket bussen åker.. Några förstod över huvud taget inte alls varför de skulle gissa eller föklara men jag förstår det för är man mentalt någon annanstans och i en annan sinnesstämning så blir det ju bara fel..
Alla fick samma instruktion att läsa texten o sen gissa. När de stod o funderade o skakade på huvudet sa jag åt dem att Titta på bussen! :-)

Flera var bergsäkra att bussen åkte åt höger med förklaringen att det är åt det hållet man läser (en med arabisk bakgrund hade gissningsvis gissat vänster ).. J gissade vänster bara för att P sagt höger.. S var tvärsäker på att den åkte åt vänster men hon kunde inte förklara varför..
När jag sen förklarade så tändes det ett liljeholmens i alla blickar ;-)

Har varit på lite bushumör hela dagen o i eftermiddag besökte jag Avigsidan o blev än mer fnissig.. Läste upp några för jobbkompisarna så även de fick sig ett fredagsfnitter innan dagen tog slut.. Snäll idag jag :-)

Kikade nyss på Från koja till slott o de bjöd på underbara fnitter och skratt som var otroligt smittande.. tror jag ska ringa till byggpojkarna o fråga om jag får jobb hos dem.. efter att ha varit självboende i 10 år så har jag ju, faktikst, rätt många års erfarenhet av fantasifull och finurlig händighet.. Något mattegeni är jag däremot inte eftersom vi flyttade isär hösten -94..

Nu tror jag att jag ska sjunga lite.. eller dansa..

23,7..

.. täckgradebyxor i morse men det gjorde inget för jag hade ju kaffe hemma o täckbyxorna är stora, färgglada och värmande.. Fast jag använder dem inte inomhus samtidigt som jag dricker morgonkaffet..
Hann med (utan att stressa) 20-bussen och valde att hoppa av 3 hållplatser innan centrum och på så sätt fick jag en liten frisk promenad innan jobbepasset..

Inomhus vill jag gärna välja att temperera rummet till min fördel.. Tyvärr kan jag inte göra det på jobbet :-/ Ju lägre temperaturen är ute desto svalare (haha!) blir det inne eftersom jag sitter längst inne i ett hörn med stora oisolerade fönster på båda sidor.. emellanåt blir det lite väl mycket kallt i mitt hörn och det vet lillchefen om för jag har påpekat problemet i 4 vintrar! ! !
Förmodligen är jag lite knäpp eftersom jag inte säger till ännu mer på skarpen och istället bara klär på mig mer o arrangerar gardinerna i ett ovackert svep om fönstrena.. Fast i veckan vaknade hon o letade reda på en filt jag kan svepa om mig själv och jag känner mig lite varm och upptinad.. Tyvärr så tar nacken o axlarna en del av det där kalla så i eftermiddag och i kväll är jag en aanings stel.. Flera av våra närbelägna kunder som brukar komma in o beställa jobb förstår inte hur jag klarar av att sitta där.. Men vad ska jag göra? Strejka kanske? Äh, vi ska ju snart flytta o då blir det nog bra..

Fundilerar på att köpa en pilatusboll.. fast jag fick inte så många träffar på just den sökningen.. gymboll gav många fler.. Priserna varierar väldigt mycket men jag tror att det har lite o göra med märken hit o dit liksom med allt annat inom mode.. Hittade en för 99 kr på stans "gubbdagis" o jag tror jag testar en sån istället för de lux-varianten á la 300-500 kr, för tänk om träningen inte alls passar mig.. då blir det en dyr leksak som blir liggandes uppe på vinden..
För den delen så förstår jag inte varför Clas Ohlson kallas gubbdagis för jag tycker också om att gå där o filofisera o fantisera om saker jag fundilerar på att göra.. Hos jaget finns misstankarna att det är lika mycket tantdagis som gubbdagis.. ;-)

Nu har jag tillbringat kvällen med vetekudde under fleecefilten o axlar o nacke känner sig lite varmare så det är nog dags att uppsöka znarkofagen.. tror jag värmer vetekudden en sista gång o bäddar ner mig med den..

Ja, just det.. ! I morgon är det fredag :-)

Varken..

.. jag eller vovsan.. men liknelserna finns även om det är en ung pojk i filmen.. själv inbillar jag mig att jag är en anings mer kvinnlig i formerna.. Men leken känns väldigt väl igen.. :-)

Läslusten..

.. kommer och går.. Ibland är den vilande och ibland känns det som att det enda jag skulle vilja är att läsa böcker dag ut o dag in och till exempel jobba som bokresencent.. Fast då skulle jag ju måsta läsa sånt jag inte vill läsa.. o så måsta jag nog producera en eller annan text om det jag läst.. Nää, är nog inget för mig så jag fortsätter läsa när jag har lust och när jag vill.

Just nu har jag 2 olästa böcker liggandes i soffan och jag vet inte vilken jag ska börja med för båda känns lika lockande..
Om jag utgår från omslagen så är jag förälskad i båda eftersom det i bilderna finns underbart vackra ögon med.. Ögon som sett mer än jag någonsin kan drömma om.. Ögon som genomlevt saker jag aldrig kan föreställa mig..

Jag får nog dra lott om vilken jag ska börja med för båda känns lika intressanta..

 Jean Sasson

 Waris Dirie

Kaffet..

.. var plötsligt slut i morse och det kom som en total överaskning.. hmm.. jag brukar ha ett par paket i skåpet men hur mycket jag än hoade så hittade jag inget.. fick i alla fall ihop 2 mått som jag höftade med lite vatten men kaffet blev väldigt tunnt och tunnt kaffe är ogott.. så istället för 35-bussen tog jag 20-bussen för på jobbet finns det kaffe och jag behöver kaffe efter gröten på morgonen..

21 täckbyxegrader påminde mig om att även öronen vill vara varma och plötsligt kom jag ihåg min röda öronlappsmössa.. Yiihaa, hittade den precis där den skulle ligga. I och för sig så luktade den en anings instängd men det struntade jag i.. När jag var påklädd såg jag ut som en söt karamell och jag kände mig som promenerande färgterapi och bara det gjorde att jag smålog för mig själv..

Jobbet vill jag helst inte prata om så därför borde jag lämna det därhän men det finns ju även positiva saker.. I går, strax innan jag skulle stänga butiken, kom jag på att en av mina resenärer nog inte fått uppgifter om vart hon skulle bo så jag kastade mig i panik på telefon o ringde,,, o ringde,, o blev uppringd.. Hasplade ur mig hotellinformationen till henne o frågade om hon satt på tåget.. - Nej, sa hon. Men du ringde förra veckan o sa vars jag skulle bo och så är det inte förrns i morgon jag åker.. - Eehh.. AhaaAAA, det är bara tisdag idag?! Ooppsi, men det är ju bättre att jag ringer en gång för mycket än ingen gång, o så skrattade vi o jag stängde i lugn o ro..

I morse gick jag bet på ett jobb o ringde kundväxeln o bad att få prata med Lasse.. blev kopplad till honom o han svarade med en mycket bred, lite sävlig norrbottnisk dialekt.. Jag förklarade problemet jag hade o frågade om det gick att lösa på ett alternativt sätt.. Han blev lite fundersam o sa att han int satt vi´ datorn. Inga problem, sa jag med ett leende, ska jobba till 17 så jag kan vänta en stund! När han la luren på bordet så hörde jag att någon frågade om hon skulle lägga på  -Nä, he fånt du jö fö ja prat me e så trevli kvinna o he vill ja fortsätt me.. Jag log än bredare och efter att han kollat i datorn så löste vi problemet till bådas bästa.. :-)

I dag var förvirringen total när C sa något om någon Xxxx Xxxxx och x-företag kunde jag öppna telefon o ta det? Visst kunde jag väl det. Fast jag förstod inte varför jag skulle ta det för jag kände inte igen namnet på företaget. Och jag visste ajg inte beställt något privat från någonstans..
- Är det Xxxx Xxxxx, frågade hon
- Jo, sa jag
- Nu får du inte tro att jag skojar med dig men jag heter också Xxxx Xxxxx. Jag har aldrig pratat med någon som heter precis som jag så det känns som en upplevelse, sa hon och skrattade.
Jag kunde ju inte annat än skratta med henne för det hade inte jag heller..

Hon hade fått förfrågningar om en reserekvisition där det står hennes namn och företaget hon jobbar på.. Omedelbart visste jag vad hon pratade om och vad det gällde.. Vilken himla tur jag skrev telefonnumret så inte hon vart anklagad för något som hon inte gjort..
Jag sa att allt var korrekt och bad henne fakturera oss, men eftersom hon behövde en del uppgifter som jag inte hade i minnet så skulle jag ringa tillbaka till henne..
Gissa om det kändes konstigt att ringa o presentera sig och sen fråga efter mig själv.. Underbart! Det fick mig att le ännu mer. När jag berättade för jobbkompisarna vad det hela handlade om o namnen så fick även de sig ett gott skratt..
Min helnamne var väldigt trevlig att prata och skratta med och eftersom jag heter lika så har jag bestämt mig för att jag är lika trevlig att prata och skratta med :-)

När jag kom hem så kom jag på att kaffet var slut.. *snablar!* Hade tänkt gå in i en närbutik men bestämde mig för att chansa o motionera bilen lite.. utifall det starta vill säga.. Sist jag motionerade den så var det +grader och jag hade låst dörrarna för när det är +grader fungerar låsningen alldeles ypperligt.. Det gjorde den däremot inte i dag.. Jo, om man vänta sig tjyvar o banditer så hade låset stängt uta alla sådana eftersom det var genomfryset.. Trixade o fixade med både låsolja och tändare och efter en kvart lossnade det o jag kom mig in i min egen bil.. och den startade trots den stått orörd en vecka och det vart 25 blågrader i natt :-)
Tacksam att jag kom ihåg plocka ner kaffe, mjölk och en ny spännande Prästost o varukorgen.. Imorgonmorgonen är räddad! ;-)

Gillar Caroline Quentin så nu blir det en stund med
Maggies nya liv :-)

Nyfiken som jag är så letade jag i feletonboken på internet o det finns 80 st jag som bor runt om i landet.. byter man däremot ut mitt efternamn till Andersson så finns det 1711 st.. Inget ont i att heta Andersson o det är för den delen inte alls säkert att man springer på namnar var o varannan dag..


Översättningar..

.. kan vara nog så besvärliga, speciellt om man ska göra det själv o inte kan det andra språket.. Engelska klarar jag väl hyfsat så länge det inte handlar om terminologi där jag knappt förstår det svenska ordet..

Hos
Anne-Maj hittade jag en länk som översätter mina svenska ord till 14 andra språk.. fast att översätta till grekiska, spanska, kineiska skulle nog inte få mig att le så jag satsade på den engelska variant..

hmm.. om det vart i slutet på -70 början på -80 så hade jag förstått permanent och får (ja, erkänner, jag var modelejon o följden blev att jag var lockig som lammull i huvudet ;), men i dag.. Nää.. påminner nog mer om getragg..

Här kommer ett litet översättningsexempel;

Det är lite knepigt med mat o att jag ska ha med mig o värma i micron.. Kokt potatis är ingen höjdare, liksom bara en stekt köttbit.. Fast bara en stekt köttbit äter man ju sällan hemma heller.. pasta o korv eller köttbullar blir också lite torrt.. Nej, det behövs lite såsaktigt om maten ska kännas attraktiv när den värms.. o de lägger sig ju gott runt volangerna.. Men jag får väl fortsätta med mina halvhemspromenader o snart är det ju dags att plocka fram cykeln.. ;-)

It is little tricky with food o that I will have with myself o to heat in micron.. Boiled potato is no bigwig, like only a fried piece of meat.. Permanent only a fried piece of meat eats one of course seldom home neither.. pasta o hot dog or meatballs become also little dry.. No, it is needed little såsaktigt if the food will feel attractive when it is heated.. o they put themselves of course well around volangerna.. But I sheep well continue with my half home walks o near is the of course day's to pick forward the bike.. ;-)


 Testa själv!

Klarar Du detta?

Fuska inte!!!!! 

 


DAGIS-TEST
 

 

 

Dagisbarnen fick följande fråga: 

 

"- I vilken riktning kör bussen på teckningen nedanför?" 

buss


Titta noga på bilden och se om du kan komma på svaret.

 

(Du får välja mellan höger eller vänster riktning)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vet du fortfarande inte? Tänk efter noga 

  

 

 

 

 
OK, då avslöjar jag det! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Alla dagisbarnen svarade "Vänster"

 

 

När vi frågade dom "- Varför tror ni det? Varför kör bussen åt vänster?"

 

Svarade de "- För man kan inte se dörren!"

 

 

Hur kändes det där?????


;-))

 

 


I dag..

.. var februarivädret alldeles underbart.. någon blågrad, strålande sol o knappt någon vind att tala om.. Det blev en långpromenad på nära 2 timmar och lillhårbollen gick som en liten ängel med sitt nya halsband.. Hittade också en "säker" plats där jag kunde släppa dem så de fick sjåa runt en stund.. Waow, vad mycket spring de hade i benen, eller i alla fall hade lillhårbollen det, o brottades med 2-meters pinnar och med varandra.. Efteråt la jag mig i soffan o skulle lura lite till skidskytte-VM:et men det blev inte så mycket luring eftersom tävlingarna var spännande o så fick jag 2 hårbollar som sällskap.. en anings trångt blev det men vi hade det mysigt! :-)

Middagen i går vart lite spännande.. skivade fläskfilén o stekte.. kokade upp matlagningsgrädde o kramade ur en halv apelsin i såsen.. hade mina misstankar om att det skulle bli världens skärning men det bidde det inte.. hade i lite honung o skar ner några pärllökar + salt o peppar o i det fick filébitarna koka tills de vart så möra att de smälte i mun.. serverades till råris o rivna morötter.. Jo, det vart rätt så gott faktiskt o några lunchlådor blev det också..

Det är lite knepigt med mat o att jag ska ha med mig o värma i micron.. Kokt potatis är ingen höjdare, liksom bara en stekt köttbit.. Fast bara en stekt köttbit äter man ju sällan hemma heller.. pasta o korv eller köttbullar blir också lite torrt.. Nej, det behövs lite såsaktigt om maten ska kännas attraktiv när den värms.. o de lägger sig ju gott runt volangerna.. Men jag får väl fortsätta med mina halvhemspromenader o snart är det ju dags att plocka fram cykeln.. ;-)

Jag o hårbollarna var o hämtade ex-grannen vid flyget o de välkomnade honom väldigt mycket.. ja, uppriktigt sagt så vart de rätt så tokigt glada. Underbart att se :-) Berättade att jag hade letat reda på ett annat halsband o att lillhårbollen blivit som en liten ängel att promenera med.. ex-grannen sa att han aldrig haft något stryp på honom.. ahaa, det var därför han blev som en annan hund för känslan var ju helt annan än det vanliga halsbandet.. 

Avstod  melodifestivalen igår o kikade lite på 2:ans temakväll om kärleksförmedling.. bl a intervjuande Orvar Säfström en kvinna som är proffesionell matchmaker.. om jag inte hörde helt fel (hon kanske sa 7 000) så fick den som ville anlita henne betala 17 000 kr. Men, sa hon, det är billigt för i USA tar de 20 000 dollar.. Eeh? Hallå där! Vi är inte i USA! Jag har lite svårt för dem som sätter det landet som förebild för varken till yta eller befolkningsmängd är vårt land likt det. Sen frågade Orvar hur många par som fattat tycke för varandra och exempelvis gift sig.. Ingen alls, sa hon.. Waow, det var starkt gjort att erkänna att ingen av hennes kunder hade fått den utdelning de ville ha. Fundilerar på om kunderna har någon rätt att reklamera o få tillbaka i alla fall en viss del av det de betalt när hon inte lyckas hitta den rätta parten till dem.. eller också kanske de får rabatt vid andra anlitningen.. ;-)

Nu ska jag njuta lite av veckans konsert på 2:an. Sopranen Jessye James intervjuas och sjunger.. Eftersom jag är väldigt mycket okunnig inom det området så skrev jag bara vad som står i tidningen..

Många dofter..

.. här i kring gör att lillhårbollen blir en dragare av stora mått och om det tycker jag inte.. När vi promenerar blir det en massa tjatande o ältande när jag ständigt måste påminna honom om att han ska gå med mig..
I går lessnade jag o var upp på vinden o letade fram ett strypkoppel.. i och för sig så är ju vovsans saker på tok för stora till honom, men jag visste att jag hade ett som var för litet åt henne o som nästan passar lillhårbollen.. I dag har han varit en helt annan hund och går jättefint med mig.. o jag har varken behövt strypa honom eller rycka i kopplet.. Inte heller har jag slagit honom eller läxat upp han genom att bita han i örat för såna saker ligger liksom inte för mig.. Jag tror att det räcker att han känner att det är ett annat halsband och då blir situationen en annan.. Förmodligen har husse lärt han att inte dra med ett sånt koppel eftersom de både tränar och tävlar, och till vardags så går de mest lösa med husse o då drar de ju inte.. men eftersom de bara är här typ 1 helg varannan månad så vill jag inte ha dem lösa då jag inte kan kräva 100% lydnad utifall de skulle få för sig att dra iväg.. Jag kan bara göra det bästa av situationen och det tror jag att jag har gjort..

För övrigt så är ju lördagar rena rama latardagen så i dag har vi mest gosat lite till o från mellan promenaderna.. de har omväxlande kommit o bytt av varandra för att bli lite kliade bakom örona eller på magen.. Jag tror att de i alla fall gillar mig litegrann..

Nu ska jag försöka göra något av en fläskfilé som råkade hoppa på mig när jag var o shoppade.. när jag kom hem kom jag på att nåt sånt har jag aldrig gjort.. haha.. 1980 gick jag hemteknisk linje o där ingick ju matlagning, tvättning, städning och omvårdnad men jag har glömt det mesta av allt.. Fast jag kommer ihåg att vi en gång gjorde blodpalt men eftersom jag inte tyckte om det så la jag inte receptet på minnet.. och lika bra är väl det för det receptet hade inte alls hjälpt mig med min fläskfilé..

Wish me luck! ;-)

Sjung med..


Fynd..

1 klädrulle
Låsolja
Imprenex
Siliconstiftlistskydd
Galltvål..

Insikter.. berör..

Ett porträtt av Carl Johan Magnus Olof Rabaeus.. ord som fastnar och upprepar sig..

- Du vet väl att jag älskar dig!?
Som om en bandspelare fångat alla inre ord spelar den upp allt..
- Nej, det vet jag inte för..
Hur ska jag kunna veta det när du knappt aldrig sagt det?
Hur i F ska jag kunna veta det när du aldrig visat det?
Hur i h-vete ska jag kunna veta det när närhet och ömhet inte funnits i ditt ordförråd?
Hur i s---n ska jag kunna veta det när dumförklaringarna var de mest använda meningar du hade?
Hur ska jag kunna känna och veta vad kärlek är där inga kramar funnits?

- Jo, svarar hon med en tyst suck..

Carl Johan Magnus Olof Rabaeus beskriver det så bra.. som en svart liten punkt.. men utan den hade han inte varit den han är i dag.. (referat är jag inget vidare på men special-K repriseras 4/2 och 8/2)

Tankarna vänder sig ut och in och plötsligt tänker de ur ett annat perspektiv..men ändå är det samma..

Om man verkligen älskar någon så har man väl respekt för den människans tankar och handlingar? Om man verkligen och äkta håller av någon av hela sitt hjärta så accepterar man väl det den gör, eller åtmistonde försöka stötta den människan i dens handlande? Om det inte är vansinniga handlanden som skadar människan på ett eller annat sätt..

Livet är inte lätt alla gånger men jag har all rätt att välja min väg! Därför väljer jag vägar utan pekfingrar och dumförklaringar! Väljer vägar där uppskattning föder uppskattning och där leenden sprider sig som en löpeld genom hela riket.. hmm.. varför begränsa löpeldsleendena till enbart Sverige.. nej, låt de spridas över hela världen..

Inledningssången från igår har förföljt mig.. men hittar inget med min, just nu, största favvo.. Men lite romantik hittade jag allt..Larmet gick..

.. igång i vanlig 0610-tid i morse o då var jag trött eftersom gårkvällen vart lite sen.. I och för sig så gäspade jag nästan käkarna ur led på hembussen men när jag sen la mig så hade jag fortfarande en massa upplevelseenergi kvar i kroppen..  Fast jag hade ju endast en halvdag att se fram emot så jag pallrade mig upp i alla fall.. Behövde endast koncentrera mig på gröt, smörgås, kaffe o dusch så jag hann med 20-bussen.. Det är lite skönt att komma till jobbet några minuter innan världen vaknar och jag tycker int om att öppna telefon samtidigt som datorn håller på att starta upp.. Hämtade en kaffekopp o kollade recensionerna.. Recensenten i VK hade aldrig varit på en så bra konsert (eller nåt sånt :) och i VF, som jag länkat till i förra inlägget fick han 4 av 5.. fast jag tror det var lokalen som drog ner betyget ;-)

Sen började jag arbeta och öpnnade mun.. Oooppsi.. jagets röst var en anings förändrad.. till att börja med var den bara lite hes.. sen blev den väldigt hes.. gissningsvis sexigt hes eftersom många var väldigt pratglada idag.. fast det brukar de vara även vanliga dagar.. kanske bara jag som utstrålade lite mer energi än vanligt..
Hann ändå med mycket på förmiddagen.. fixade både tåg- och flygresor och ordnade flera hotellnätter.. eller rättare sagt jag planerade o sen delegerade jag till Eva som sitter i en helt annan del av landet.. Eva är väldigt trevlig fast hon är försäljare.. eller är det därför hon är trevlig kanske ;-)

Pratade med Krister o han skulle gå hem efter lunch o fixa sängkammaren.. Aah, när ska jag komma frågade jag, är ju också ledig i em.. hehe.. fast det var ju inte riktigt så han mena o jag har en anings långt att åka till honom.. minst ett par dagars resa om jag cyklar.. och jag skulle ju vara hundvakt i helgen så jag hade inte tid..

Jag är Glad att jag hade bara halvdag i dag för rösten hade inte hållit en heldag.. Stängde min butik exakt kl 1200 o skyndade till träffpunkten.. blev upplockad av exgrannen o skjutsade honom till till flyget. Frågade om det var nå speciellt med hans bil, som är Mycket nyare än min.. röd o fin är den också :-)
Johupp, det finns antislirsystematik på den.. och jag som trodde antibromssystematik var modernt.. ;-D  Tjaaa, den var så automatisk att jag knappt tror jag behöver hålla i ratten om vi ska åka någerst.. och måååånga lampor är det som lyser när man stoppar nyckeln i låset.. Underbart och s--tkul  *ler brett*

Naturligtvis hittade bilen hem till mig eftersom ju exgrannen hämtat hårbollarna flera gånger.. tog en prommis med dem o sen lurade jag soffan ett par timmar.. Det var skönt! Och Välbehövligt!

I trapphuset så visste hårbollarna prexis till vilken dörr de skulle.. Skynda, skynda, skynda, kanske finns det en snygg vovsa där inne.. Nähä, då får vi väl bära kring lite av hennes leksaker.. o ligga i fåtöljen o soffan vilket de inte får hemma men jag har kollat med husse o för hans del så får jag göra vad jag vill med hårbollarna när de är här..

Just nU när jag lyssnar på cd:n jag köpte igår (bara för att en autograf ingick i priset :) så är musiken från gårkvällens första halvlek alldeles underbar.. Gamla goda örhängen som skrivits av Jules Sylvain, Povel Ramel m fl.. lite omarbetade men tänkvärda och underbart sjungvänliga.. Gott och njutbart!

Btw.. jag var göörsnygg igår! Ja, bara för att jag ville vara lite fin på kvällen alltså.. o finkläder på kvällen måste ju vara göörsnygga i dagsljus..

Min lilla svarta skinnjacka (fast inte så liten att jag inte får plats i den :) o så dessa varma gosingar som en liten färgklick


Lillchefen blev imponerad o tyckte de var sååå fina.. uppmärksammade flera andra i fikarummet att jag var så fiin (egentligen inget ont i det, och de är snygga!) Själv fick jag en liten backflash o sa att jag har dem inte för att de är snygga utan för att jag behöver dem eftersom det nu är vinter och än en gång kallt i mitt hörn!  Oooppsi, det var nog ingen bra kommentar för hon blev stentyst.. Men hon är arbetsgivarens representant och ska se till att arbetsmiljön är okej och det har hon inte gjort så lite pikar tycker jag att jag får kosta på mig.. eller är jag lite elak nu? Nej, jag har påpekat problemet i 4 år men inget händer..

Fast det är ju bara när det kryper neråt 10 blågrader o vinden ligger rätt som det är väldigt kallt.. kallras o drag från fönstren alltså.. Men tack o lov att jag tyck om o bylsa på mig tjocktröjor o långkallingar.. egentligen är det rätt mysigt o kläderna är absolut inte små utan rymliga så jag känner mig skänt ombonad.. Fast när jag går o fikar eller lunchar ser det kanske lite skumt ut när andra sitter i t-shirt o jag kommer i dubbla tröjor.. Men gör inget för då får jag ju i mig lite värme.. alltså i form av kaffe! :-)

Nu är det dags för en liten prommis med hårbollarna.. som klädsel blir det lila täckisar med gula detaljer (storlek xl så det ryms nästan 2 jag;), röd jacka, vit virkad mössa o röda vantar.. en liten färgklick tillsammans med 2 goldisar.. :-)

Sen ska vi sjunga.. eller dansa.. jaget är liiite splittrad.. eller också går vi bara långt o länge o struntar i splittringen..

Skinnflådda..

.. händer, röst som en rasplig fil och blåmärken på benen efter att ha kastat mig över kravallstaketet..

Första halvlek av 4 decennier var en anings lugn o stillsam med lite mer storbandsfeeling.. o flera historier från hans liv.. och han kan berätta bra historier.. men jag tänker inte avslöja en endaste eftersom de inte skulle bli lika roliga om jag berätta dem.. ;-)

Sen kom andra halvlek med örongodis från Slamcreeper´s tid på scen och till o med jag, som knappt var född på den tiden, sjöng med i så gott som alla låtar.. o så hjälpte jag till att klappa takten för det verkade de behöva.. ;-)

Förresten så tror jag att jag var bland de yngsta som var där för många satt med benen i kors o taktvickade bara lite på ena foten.. men det gjorde inget för jag njöt i alla fall.. och förmodligen de andra det också.. När han sjöng Håll mitt hjärta var det knäpptyst i lokalen och snacka om att jag hade ståpäls över hela kroppen.. efteråt ville applåderna knappt tystna..

Men när de drog igång med den
Här sjöng o klappade nog hela sporthallen i takt.. Underbart! Och när sen Denna kom som extranummer så stod alla upp och taken lyfte nästan.. Waow! Det var häftigt! :-)

Hela kvällen var det en vakt som stod i ett hörn o spände ögona i mig så jag vågade inte röra mig.. hade jag vågat så hade jag sprungit upp på scen o gett han en kram, ja vakten alltså..

Blåmärkena.. de kommer från att jag inte iddes köa i uppgångarna från sportgolvet (som låg på motsatt sida av var jag satt) utan kastade mig över närmsta räcke o smet ut den vägen.. hmm, det var såg nog inte så gracilt ut, kanske mer påminde om en hockeyspelare på väg ut från isen över sargen.. Men byxorna höll o jag stöp inte på näsan.. :-)

När jag kom ut så fundilerade jag på att promenera hem men kom på att i söndags tog den turen ca 45 minuter.. gick istället till närmsta busshållplats i tron att det fortfarande var kvartstrafik men tji fick jag.. vid denna tid på dygnet var det halvtimmestrafik.. men jag hade tur o behövde bara köa 5 minuter innan min buss kom..

Nu är både min röst och jag trött och det är nog tur för grannarna för annars hade jag nog sjungit i sömnen..

Och i morgon är det fredag och jag jobbar bara halvdag! :-)

Uppdate!
Det var här jag var :-)