2 och 34..

.. är högt! Men just nu så hoppas Stefan Holm och Linus Törnblad komma över höjdhoppsribban som ligger på den höjden..
Själv skulle jag kunna springa raklång under den höjden.. Fast springer jag så når jag nog inte min högsta längd eftersom jag förmodligen lutar mig framåt, håller om hållet o flämtar förtvivlat efter luft, samt gör allt för att mina mjölksyrefyllda ben inte ska vika sig..

Ribbor ska man annars lägga på en lagom låg höjd för sin egen del.. Hur ofta har jag inte hört Gå ut hårt o bara öka! Nää, jag vill inte gå ut hårt.. vill ta det lugnt och känna att det jag gör, det gör jag bra..

Tyvärr är bästa Vickan2 fredagsjobb på kontoret slut eftersom bästa vickan1 bestämt sig för att hon vill jobba hela veckorna.. Jag kommer att sakna 2:an och hennes skratt och humor!
Lillchefen förstod inte hur hon kunde ha skrivit så fel angående min ledighet men eftersom jag har en annan som är beroende av att jag skjutsar honom till flyget så var det Ok att jag är ledig fredag em.. *suck* Tycker det är rätt tokigt att extra ledigt bara för att man, Jag o alla andra, vill ta hand om sig själv nästan inte är tillåtet.. och det är fruktansvärt tokigt att det inte finns extrapersonal att ringa in! Visst är jobbet lite knepigt att lära sig med alla nr hit o dit men det är inte omöjligt (jag har ju lärt mig ;) men med en vettig inskolning går det! Tyvärr sa en tjej Nej, jag vill inte fortsätta! Hon hade varit några eftermiddagar o börjat känna lite på programmet och telefonerna men efter att lillchefen kallade in henne en dag då det var kris o hon fick ta allt ansvar själv blev hon jättestressad och skrämd.. Jag har full förståelse för det!

Stora starka lejonpuppisen vart liiite tokig och överföll mig glatt när vi träffades tidigare i kväll.. och Oj vad han vuxit sen jag såg han sist..

Satt tidigare o väntade på att Medium skulle börja.. hmm.. Upptäckte att det är i morgon det visas..
Ex-grannen ringde o vi kom överens om var och när vi ska träffas på fredag.. När vi slutade prata sa jag; Vi ses i morgon.. Nej, sa han, så roligt ska vi inte ha.. i övermorgon är det! Oooppsi..

Fast det är ju tur att det inte är torsdag i dag för hade det vart det så hade jag missat mitt torsdagsnöje Line dance.. och i värsta fall, eftersom jag har en liten biljett det står 1/2 2007 på, så hade jag missat Björn Skifs..

Ja just det.. Varken Stefan Holm eller Linus Thörnblad hoppade så högt som 2,34 men Stefan vann och Linus vart 2:a! Många andra svenskar visade också framfötterna i Eurojump, Göteborg..

Och i Allsvenskan vann Leksand och ligger nu på kvalplats.. fast de har 21 matcher kvar att spela..

Själv känns det som att jaget ser i kors så kudden är nog den bästa platsen att uppsöka just..

I morse..

.. när jag satt på bussen så upptäckte jag att det var mycket ljusare än i går morse.. fast det kan ju vara inbillning o kanske var jag inte riktigt vaken i går.. Men jag är i alla fall säker på att det var bra mycket ljusare än det var nyårsveckan.. Solens upp och nedgång kan man hitta Här!

Har man ett engelskt ord man inte förstår kan man få en förståelse på denna sida.. men den funkar lika bra med svenska ord man inte förstår, fast då är det en viss fördel om man förstår den engelska översättningen..

På insidan av bussarnas dörrar står det; Se upp när du kliver av bussen!
Va va va.. är det vanligt förekommande att det ramlar ner flygplan o diverse andra obegripliga saker just vid busshållsplatser.. Undra om vissa hållplatser är mer drabbade än andra?

Smärtsamt..

.. uppvaknande när huggtänderna bet jaget i läppen.. sprättade till i sängen o läppen kändes nästan strömförande.. Som tur var så var vaknalarmet endast 20 minuter bort så efter att ha samlat ihop mig klev jag upp.. satt o fundilerade en stund om grannar o deras diskvanor.. hmm.. eller mer på vilken av grannarna som gillar att diska vid 23- tiden på kvällen.. Jag tror inte att det hörs så mycket nerifrån och upp utan snarare är uppifrån och nerljudet kanske mer hörsamt.. eller vänster till höger.. Låg o väntade på att disken skulle sluta för man kan väl inte vara så borta i minnet att man inte har koll på hur mycket klockan är slagen.. Hmm.. känner igen mig lite o skuldkänslorna kommer krypande.. jag har nog också vart minnesborta emellanåt.. Fast det var väldigt länge sedan o ex-grannen har sagt att han så gott som aldrig hörde mig när jag bodde i lägenheten under..
Efter ca en halvtimmes diskstörande dängde jag en näve i väggen men den gjorde ju ingen nytta.. förhoppningsvis väckte jag inte några grannar som sov.. strax efter somnade jag o sov till jag blev huggen i läppen..

Tack vare att jag vaknade lite tidigare hann jag koka lite gröngula vitaminer o ta med i lunchlådan.. När jag värmde den i lunchrummet så frågade P om det var nåt gott.. Jag hoppas det, sa jag för jag hade inte smakat på den.. Butiksgrillad o hemrensad kyckling som jag småbitsstekte lite o sen hällde på grädde o lät skinnet o dess kryddor smaksätta, couscous o så blev det broccoli o gula morötter till.. Det var spännande att sätta sig till bords o smaka för jag hade inte smakat i går.. Kockar smakar alltid av rätterna innan de serveras men sånt brukar jag glömma.. Det blev i alla fall en mycket smakfull upplevelse för det var ju Gott! :-)

Jobbedagen var lite.. nä något.. nej Mycket lindrigare idag! VABaren kom tillbaka o göranUjobben var itne alls lika många som i går.. I och för sig så säger egentligen siffror ingenting men vi jobbar för morgondagen.. i går jobbade vi med ca 150 jobb till idag.. idag jobbade vi med knappt 100 jobb till i morgon..
Vart lite skadeglad då bj satt ensam med telefon ca 30 minuter o blev både stressad o tom i huvudet.. Men jag sa inget för hon har nog tillräckligt med dåligt samvete för att hon var hemma igår för jag hade redan talat om hur det var igår.. och trots gårdagens elände så håller jag fortfarande på att barn ska gå i första hand!


Efter jobbet motionerade jag bilen en stund.. inhandlade solrosfrön och sesamfrön, lite mer mjöl o fullkornspasta.. jösta mig vad det där läte nyttigt ;-) När jag står i kassan ringer lillchefen o har frågor om min kompledighet på fredag.. hon hade, änteligen, fått tag på storchefen o pratat med honom.. men hon hade fått för sig att jag ville vara ledig mellan 8 och 12.. Nej, sa jag, jag jobbar 8 till 12 o sen vill jag vara ledig för jag ska skjutsa en kompis till flyget och sen ta hand om hans hundar! Hon blev lite ställd o frågade, mest ut i luften, varför hon skrivit 8-12..
Jag förklarade flera gånger; Nej det är efter lunch för jag ska skjutsa en kompis till flyget! Vojne vojne vilka bekymmer hon fick.. Vem jobbar, nej hon kan inte, men hon är här.. Hon blev märkbart stressad när jag sa att det var kompisar och flyg inblandade o det lät som att hon satt mitt mellan 2 stolar o inte visste riktigt vilken hon skulle välja för storchefen hade nog tyckt att eftersom vi vart/är kort om personal så behövs alla resten av veckan men när jag förklarar varför så blir hon lite ställd för jag ska ju inte bara vara lat..
Uppriktigt sagt så tycker jag lite synd om lillchefen där hon sitter mitt i sitt dilemma.. MEN hälften av mina komptimmar är från sommaren -05 så det är dags att börja nyttja dem.. Och det känns än mer behövligt att få litet extra helg och andrum efter en sån början på veckan som det var igår..

I kväll tror jag att jag somnar oavsett om någon diskar grannar eller river huset..


Måndagen..

.. började redan i går kväll vid 2250 när jag fick ett sms från bästa jobbkompis.. Jag blir hemma i morogn för bäbis är sjuk. Har försökt ringa chefen men inget svar. I sömnen registrerade jag det, tänkte för mig själv; Eeh..  Men hallå på vilken planet är du då? Du vet mycket väl att chefen är kvällstrött o ringa efter 21 är ingen idé!
Iddes inte svara henne utan somnade om.. o vaknade vid 4.. Jahupp, perfekt.. nää, vill inte! Var på toa, drack vatten, vände på vänster sida, ryggen, magen o höger sida.. Tankarna for fram o tillbaka fast jag gjorde allt för att bara ligga o slappna av till Lugna favoriter o sen Vivaldi..

Jag vet att den enda som lider av tankarna är jag själv för det är mellan mina öron de bor och ingen annan än jag hör dem utom jag.. speciellt när de hälsar på vid 4-5 på morgonen.. och jag försökte verkligen tänka på något skönt istället som tex line dance och promenaden hem förra torsdagskvällen fär den var bara så skön.. Gissningsvis så lyckades jag till slut för jag vaknade av att klockan ringde.. tror att jag drömde om hårbollarna..

Jag är oändligt Tacksam att jobbedagen tog slut för bästa Vickan1 är ledig 3 dagar o bästa jobbkompis VABar.. Bästa Vickan2 jobbar i och för sig på kontoret 8-12 måndag-onsdag men det är lite tungt.. speciellt när lillchefen glömmer bort att logga in på telefon o jag blir ensam mottagare av alla inkomande samtal.. Som mest, som jag såg alltså, var kön 435 sekunder..
Men jag brukar inte kolla kön eftersom de flesta ändå är trevliga oavsett om de har kjol på sig eller inte.. Fast jag vet ju inte om de har kjol på sig för jag har inget tittöga i telefon..

Fortsätter det så här blir veckan väldigt spännande.. och hua mig vad jag kommer att mycket Tacksam jag kommer att vara varenda dag jag stänger butiken..

I morgon blir nog en spännande dag.. ;-)

Lördagen..

.. ägnades mest till vila och ingenting.. genom fönstret tittade jag på solen o längtade litegrann ut..
Ja just det, jag motionerade bilen en vända då ut var jag ju.. o promenerade både till o från bilen hemma o vid affärn.. kanske blev det 300m tillsammans.. Jag hade lite dragningar till en bankomat men kunde inte komma på varför för jag hade/har allt jag behöver hemma.. NU kom jag på varför jag skulle till en bankomat! Månadskortet gick ut i fredags så jag behöver införskaffa ett nytt sådant.. hmm.. Hittade dock ett rabattkort med 1 resa kvar så jag kan åka ner till jobbet i morgon o fixa månadskortet när jag åker hem.. Fast det är ju inte det mest ekonomiska att köpa månadskort på kvällen så antingen kan jag gå till jobbet o klippkorta hem.. eller klippkorta dit o gå hem.. Eller också är jag lite oekonomisk.. Misstänker det blir det senare..
Natten blev lite konstig.. var sovtrött redan vid 21 igår o valde att lägga mig o titta på reprisen av Så ska det låta på 24:an.. vaknade mitt i natten o såg en halv skräckis om tandfen.. sen vaknade jag igen i morse, eller rättare sagt tidig förmiddag.. eller vad nu kvart i tio kan betraktas som.. För mig är det i alla fall morgon när det är helg..

Långfrukost o sen ringde T.. rara goa T som jag bara träffade via en chatt men bara mött 2 korta stunder när jag bytt tåg i storstan.. rara goa T som lever under helt andra livsförhållanden än jag men som , under de 3-4 år vi "känt" varandra, har förändrats väldigt mycket.. Från att ha varit väldigt ensam till att komma sig ut o ta kontakt med andra människor.. Mest har det blivit sms med godmorgon och goo nattikramar men också en pratstund emellanåt.. Jag är så otroligt glad för hans skull och önskar allt gott till honom!

Lekte med tanken att ringa närmsta bloggranne men kände mig lite lat så jag gjorde ingenting.. fast i min lathet har jag kanske utövat min telepatiförmåga för istället ringde hon.. frågade om jag ville med på en utställning och jag visst ville jag, glad att någon vill ha med mig ;-)
Allvarligt talat så är de här spontana villduföljamedpåenpromenad-frågorna något som jag uppskattar väldigt mycket! Och det känns så skönt att få säga Ja!  Frågan i kombination med valet vi båda gör är bara så skönt :-)
Det blev en rask promenad till närmsta museum o vernissaget som var där.. Funderingar om förhållningssätt till motsatta könet, vilket ju också inbegriper medkönet.. Vad är det som gör att vi är som vi är.. alltså så olika.. Som jag känner det ( men jag kan ha fel ;) så tror jag att vi har ungefär samma önskan om att människorna, framförallt barnen, ska bli lika behandlade och få samma förutsättningar att göra sig förstådda både i ord och handling..
För det mesta är det min promenadkompis som pratar och det är jätteokej för mig! Jag är lite mer av en lyssnare.. tänker, tar in och kommer (förhoppningsvis) ibland med några kloka ord.. o så är mitt flås inte riktigt på samma nivå som hennes.. o det är ju inte konsigt eftersom jag har mycket kortare ben än hon ;-)
Nej, det var inte allvarligt menat.. Men jag tycker om att lyssna, ta in och fundera.. fast idag släppte jag lite och tänkte högt om hur saker o ting varit.. Huvva mig.. Ena stunden vill jag förstärka och göra mig jätteliten o i nästa vill jag göra mig stark som kommit hit.. Hmm.. det är jobbigt att tänka sig tillbaka i känslor jag hade som barn och tonåring.. i och för sig så finns de kvar men förhoppningsvis har jag lärt mig att tänka på ett annat sätt i dag..

Det blev ungefär 1,5 timmes promenad o en kvarts tittande på utställningen.. Den var i sig rätt intressant för någo (kommer inte ihåg vem) hade gjort skriftanalyser på några människors dagböcker.. o sånt tycker jag är jätteintressant.. kan man läsa av en människas sätt o varande enbart pga dens handstil? Eller hade analysatorn tillgång till hela dagboken och gjorde sina analyser utifrån den..
Av det jag läste så verkade människorna som skrivit rätt trygga i sig själva, men jag läste inte allt.. kanske är det de människor som är trygga som skriver mest.. Nej, jag tror inte det.. otrygga skriver också men risken/chansen att de förstör det de skrivit kanske är större eftersom de inte vill/törs/vågar visa sin osäkerhet.. Äh, jag bara tänker lite o enda referensen jag har är mig själv..

När jag kom hem började jag plocka ihop till tvätt-stugan.. glömde den i torsdag men det är ju inte så konstigt eftersom det var line dance den kvällen.. mitt i allt så ringer det och en rar röst hälsar på mig.. En modig tjej full med kreativitet.. o snart har jag ett litet paket som väntar mig i min postbox när jag kommer hem en dag efter jobbet..


Tvättstugan blev 2 pass.. först ordinarie tid och sen lite till eftersom ingen bokat de timmarna.. dunjackan o soffilten behövde ju också lite luftning..

Sen ska jag fundilera på vilka förebilder jag fått med mig från jag var liten.. eller nåt sånt..
Egentligen är det ju inte så svårt, om jag bara får fundilera en stund..
Jag vet vad jag INTE vill ha.. fårhållanden där man står i varsitt hörn o endast bygger ett tak att bo under.. Nej, ett förhållande ska, enligt mig då, innehålla respekt för andras tankar och känslor. Samarbete i det man gör både vardag och fritid. Frihet att ha sin egen tid och egna funderingar. Frihet för båda att ta initiativ till mysfrukostar, gooskvällar och överaskningar. Kramar och kroppskontakt. Tänkande och funderande tillsammans.
Men aldrig aldrig aldrig dumförklarande av den andre.. Sånt har jag fått nog av!

Hmm.. det där är nog en drömbild.. fast någon gång ska jag nog träffa en sån människa :-)


Inga fel..

.. men många variationer kan man göra när man dansar line dance.. Jag är glad att jag hittat just den klubb och kurs som säger så att man kan inte göra fel, man bara gör en variation på dansen.. Jag är den första att erkänna att jag gör många variationer.. och det är sÅ roligt! :-)

I dag har jag också varierat mitt musiklyssnande och grannarna får nog en splittrad bild av mig.. Men det göra inget för det är ju så jag, liksom många med mig, är..

Ena stunden har jag en charmör som sjunger för mig på högsta volym..och i nästa stund vilar jag i underbara toner som får mig att släppa alla andra tankar än här och nu..

Vivaldi

Variationer är bra! :-)

Ex-grannen..

.. har förtroende för mig så nästa helg får jag ett par vakthundar *Glad*
Han åker mitt på dagen o jag har inget emot att hämta dem efter jobbet men nu när det vart lite kallt (nerimot 20 blå) så är jag lite osäker på om min bil startar eftersom jag inte har någon motorvärmare..

I onsdags föreslog jag att han skulle kunna åka förbi mig o lämna dem innan han flyger iväg.. Risken att jag glömmer dem minimeras (fast T bara skrattar åt mig o att jag sku glömma dem ;).. och jag behöver inte stressa upp mig för att bilen kanske inte skulle starta..

Sen kom jag på att jag kan ta kompledigt o då behöver hårbollarna inte vara ensamma nästan nånting innan jag kommer hem..

Sen fick jag mejl att ex-grannen hade lite lite tid från sista lektionen till flyget gick.. Ah, men det är okej, jag är ledig o krånglar bilen har jag ju tid på mig att flirta med någon o få knuff- och starthjälp.. Så det känns lugnt, ta bilen du o far så tar jag hand om hårbollarna!

Sen kom ex-grannen med sitt förslag att han skulle hämta mig på stan.. Jaha, tänkte jag, men du hade ju kort om tid.. eeh.. Hur ska du då hinna skjutsa hem mig så jag kan hämta min bil? Eeh?

Plötsligt går det upp ett ljus, eller rättare sagt så var det nog mer en komet o dess svans.. AaahaaA, Du tar med hårbollarna, hämtar mig o vi skjutsar ut Dig till flyget?
- Ja, det var ungefär så jag tänkt sa han, ex-grannen..

Waow, han är smart ex-grannen ;-)

Jaget har mycket att se fram emot nästa vecka..
- Vovsepussar på onsdag
- Line dance på torsdag
- Halvdagsledigt på fredag (fast lillchefen har ännu inte sagt Ja till det men jag tänker Ändå vara ledig!)
- Fått förtroendet att ta hand om vaktvovvar från fredag till söndag
- Sällskap o mat med tanterna M och M efter jobbet o sen Björn Skifs och hans 4 decennier den 1/2 kl 19.00

Ooooppsi.. på torsdag kväll blir det visst en jättekrock.. Känner mig redan splittrad men Björn var först och tanterna är sköna att umgås med.. Får väl kolla med L vad de gjort o ta igen det veckan efter..

Jag tror det blir en underbar vecka! Speciellt eftersom jag har hembakt solrossmörgåsar.. v-bottensost.. och ett välkomnande hem att vakna upp till i morgon..

Känns rätt skönt att vara jag idag!

Möss..

.., råttor och änglatofflor har samlats hos mig den senaste veckan.. eller är det kanske flera veckor.. och många morgnar har jag tänkt för mig själv att Jag Borde städa när jag kommer hem! Detta har lett till följdBorden;
- jag Borde inte sitta vid datorn
- jag Borde inte glo på TVn så mycket
- jag Borde inte vara uppe såå länge
- jag Borde börja röra på mig
- jag Borde går ner i vikt
osv osv osv osv osv osv osv osv osv.. det finns oändligt många saker man Borde göra.. 

Jag vet var det där Borde kommer ifrån.. ett arv från gamla gångna tider och i samma stund jag tänker tanken Borde så sjunker självkänslan och jag blir Anti mot allt som jag Borde göra.. Förståndet säger att i alla fall några Borde är Bra för mig, men hjärnspökena sätter sig på tvären med armarna i kors Vill Inte alla det där Bordena! Rättare sagt, spökena Vägrar göra något som har med Borde att göra!

Och den onda spiralen har plötsligt fått bränsle och snurrar bara fortare o fortare..

Det kan vara svårt att lura de där spökena men det går! Det gäller bara att vara lite finurlig!

Bland annat så lurar jag dem eftersom jag kliver av bussen efter halva hemvägen o promenerar resten av vägen, för deras lokalsinne är nämligen sämre än mitt så de fattar inte att jag lurar dem..
Ibland så lurar jag spökena med att säga högt att jag ska bara skölja ur en kaffekopp och det går de med på, för endast 1 kaffekopp är OK att diska.. sen smyger jag förbi några bestick.. o nåt glas o nån tallrik.. Oooppsi, allt blev visst diskat..

I kväll var jag lite jävlig med spökena för jag klev av 2 hållplatser senare än vid närmsta Å-centrum.. Detta medförde ju att jag var hemma 10 minuter tidigare än annars.. o så tänkte jag att  jag ska Bara plocka undan lite skräp på bordet så jag kan lägga upp fårskinnstofflefötterna sen när jag lutar mig tillbaka i soffan.. Ojdå, det blev visst en kasse till pappersinsamlingen.. o en kasse förpackningsåtervinningsgrejor.. o så råkade jag knyta hop soppåsen och så skulle jag bara lägga några glassaker i en annan kasse som snabbt blev fylld med diverse sorterade saker.. Viskade till spökena att jag ska bara gå ut med en liten soppåse.. Oooppsi, i farten råkade visst de andra kassarna följa med o jag kunde ju inte bara lämna dem hur som helst utan sorterade en stund..

När jag kom in igen så satte jag mig en stund o lyssnade på Vivaldi.. o viskade till spökena att jag ska bara lägga in ett par extraskarvsladdar i skrubben.. Oooppsi.. snabeldraken rymde.. bäst att hålla i den så den inte försvinner till grannen för då sku jag bli lissen ju.. Efter en kvart ungefär hade jag övermannat snabeldraken o bäddade in den på sin plats..
Trodde att jag var klar för kvällen så jag njöt en stund av musiken men fick ju fullt upp då swabben också rymde.. övertalade spökena att man inte kan ha en rymmande swabb i lägenheten eftersom grannen under riskerade att få vattenskador och det vill jag inte att den ska ha.. Tänk dig själv att ha ett evigt droppande i nacken när man ska sova.. Ischan då! När jag sa jag ska bara fånga swabben så gick spökena med på det..

Mössen och råttorna är borta med änglatofflorna sitter lite här o var och njuter av såpdoften och de doftvärmeljus som sprider ett varmt och vänligt skimmer i rummet..

Jag är Tacksam att jag bara har en liten lägenhet istället för ett stort hus.. :-)


I tanken..

.. föds viljan! Hmm.. det är nog inte jag myntat det uttrycket utan någon annan smart människa.. vem kommer jag tyvärr inte ihåg men orden okmmer jag ihåg.. o det är väl nog så bra..

Hela förra terminen fundilerade jag på att ta bussen till Line dance-kursen o sen gå hem.. och änteligen, efter flera månaders funderingar så gjorde jag just så.. tog en okänd buss mot ett håll jag knappt känner igen.. Det var spännande! Första halva resan var ju välbekant eftersom turen följer min vanliga busslinje men sen vart det pirrigt.. i och för sig kände jag ju igen omgivningen eftersom ett par lejonmadammer bor åt det hållet och jag ofta har visiterat L ända från början jag flyttade till stan.. Men jag har aldrig åkt buss åt det hållet.. Klarade av att hoppa av vid rätt hållplats o hittade lätt till kurslokalen, för jag har ju åkte bil dit flera gånger..
Redan när jag kom in i lokalen så kom leendet smygande i mungipan o först då inser jag hur mycket jag saknat danskvällarna.. Vi körde igenom några av förra terminens danser och jag upptäckte att jag, nästan, kom ihåg dem.. Sen blev det ett par nya.. och i takt med alla variationer blev leendet bara bredare o bredare.. och det var helt enkelt Uuunderbart!
Det var ett par nya killar med och de såg ut ungefär som jag gjorde första gången jag var där.. brett leende och vääldigt många variationer blev det..
En av killarna var bergsäker på att vi mötts någon annanstans, typ Lycksele eller Åsele.. Men det är ju 25-30 år sedan jag var på de platserna (och då var nog inte han född) så jag tror inte det.. Eller också tyckte han bara att jag var/är snygg o ville inleda en konversation.. ;-)

Ett par danser i väldigt högt tempo blev det på slutet och vi vart mycket varma.. skönt varma! L erbjöd mig skjuts hem men jag hade ju bestämt mig att promenera så då gjorde jag det.. Fast när jag började gå så ångrade jag mig nästa för till att börja med var det en skaplig uppförsbacke.. och sen många småuppförsbackar.. Fast det var ljuvligt att gå längs cykelvägen i skogen som var upplyst av varmt gulaktigt lampor.. Vitt på backen o knarrande kängor.. och inget trafikbrus som störde..
Jag hade uppskattat att det var ca 2km hem i så fall gick jag väldigt sakta för jag brukar promenera nästan 6km på en timme..

2 timmars effektiv kaloriförbränning rörelseenergi gör att jag känner mig skönt trött i kroppen.. Misstänker jag kommer att somna gött i natt.. speciellt benen kommer nog att vila skönt.. ;-)

Längtar redan till nästa torsdag!

17..

.. täckbyxegrader i dag.. Vovveträffträning i kväll, och Dit är det en aaanings lite för långt att promenera.. Fast i och för sig så promenerade jag ibland den biten innan jag flyttade, fast då behövde jag ju inte sen promenera 1 mil till för att komma hem eftersom jag ju redan var hemma..
Funderingade på hur bilen skulle reagera efter flera dagars stillastående i 15-20 täckbyxegrader.. och uppriktigt sagt så hade jag mina tvivel på att den alls ville samarbeta.. Men så mycket fel jag hade för den hoppade omedelbart igång.. eller rättare sagt startmotorn snurrade glatt o gnistorna fick fart på resterande maskineri.. Det var nästan så jag jublade men jag höll igen eftersom jag inte ville skrämma bilen..

Tydligen var det andra som hade problem med sina bilar för det var bara 3 lejon där.. tyvärr ingen stor och stark lejonpuppy men lejonmadammen o hennes plastlillasyster var där o de är också lite pussglada.. o så råkade jag springa på hårbollarna.. de satt inna på exgrannens kontor o vart alldiles tokiga när jag stannade till där.. lillhårbollen är lite knäpp så han börjar springa runt med en sko i mun när han blir glad. Tackolov så var det ingen av mina skor för de satt fast på mina fötter.. Gammelhårbollen sträcker på halsen o brister ut i hög skönsång.. jag tror att han tror att han är en världsberömd tenor.. fast jag kan ha fel för jag är lite tondöv..
Pratade med ex-grannen om nästa helg o utifall det är så här kallt, eller kanske kallare.. har ju än en gång, Tack ex-granne!) att få ha ett par hårbollar som vakthundar.. Jag brukar hämta dem när han åker iväg innan jag slutar på dagen.. Funderade på om jag kunde ta bussen ut o låna hans bil o sen hämta honom åp flyget på söndag.. Men nu när jag åkte hem kom jag på att om han får nyckel hit så kan han åka förbi o lämna dem hos mig.. Då spelar det ingen roll om min bil inte vill starta.. och risken minimeras att jag skulle råka glömma dem, för det går inte att glömma ett par hårbollar som blir lite småtokiga när man kommer hem..
Nu när jag skrev ett mejl till honom om mina tankar så kom jag på att jag har mååånga komptimmar att ta ut så jag kan nog vara ledig o hemma när han kommer o lämnar dem.. I och för sig så räcker nog komptimmarna till att jag tar ledigt redan i morgon eftermiddag och ända till hårbollarna kommer hit nästa fredag.. Fast det tror jag inte att vare sig småchef eller storchef går med på.. Men det hade ju varit ett ypperligt tillfälle att träna stavning.. hmm.. misstänker att hårbollarna struntar i min stavning så varför lägga energi på det.. o så har jag ju inte hittat stavarna... Det är däremot inte så konstigt för jag har inte ens gjort det minsta försök att leta efter dem..
Fast ibland kan man hitta saker utan att leta efter dem, eller ens sakna dem.. En gång, jag tror det var 1984, hittade jag 250 kr i ett par byxor jag var på väg att slänga för jag kände att den rosa färgen inte riktigt gick ihop med jaget.. 1984 var ett konstigt år.. För ett tag sen när jag bläddrade bland gamla papper upptäckte jag att årsinkomsten jag hade det året var ungefär lika som den jag hade 1997.. hmm.. Var lönen jag hade Då väldigt mycket hög eller var jag väldigt mycket låginkomsttagare 1997? Eller hade pengavärde och löneutveckling stått still i 13 år?
1984 jobbade jag på en "fin" dansrestaurang o hade även några kronor i dricks så gott som varenda kväll..

Nu måste jag göra några lunchlådor för frysen är tom på färdiglagade paket.. hmm.. undras just vem som tömt den.. frysen alltså, för lunchlådor vet jag att jag fixade alldeles själv och jag inbillar mig att det är jag som tömmer dem.. Fast säker kan jag nog aldrig va eftersom det försvinner saker både nu och annars..

Om jag valt..

.. att gräva ner mig i gårkvällens letande efter försvunna räkningar så hade jag fått hålla på ända till i dag, för det visade sig nämligen, när jag kom hem, att räkningarna låg i ett kuvert i  min postlåda.. hmm.. Skumt! Jag hade precis för mig att de redan kommit o jag lagt dem på det där bra stället där jag lägger alla viktiga saker.. Fast allt som oftast så brukar jag sällan komma ihåg det där väldigt braiga stället sen när jag ska ha ta fram det jag lagt där.. Jag gissar att det är några spöken, tillsammans med vättar och vittror, som är lite busig med mig..

I morse kom jag ihåg att jag glömde fixa lunchlåda till idag men tack o lov så hittade jag en bortglömd en långt in i frysen.. Att jag glömde maten beror nog på att jag blev lite stressad över de borttappade räkningarna, som ju varken var borttappade eller glömda..

Men jag kom ihåg att kliva upp i morse och äta frukostgröt med hembakt grahamsfralla.. Tog 35-bussen för att jag kände för det o så behöver jag ju inte vara på jobbet förrns kl 08,00.. förresten så är det bara lite dumt att jag kommer dit en kvart innan o låter den andra ta det lugnt när den kommer.. Den andra kan gott öppna telefonen o börja jobba kl 8, speciellt eftersom den andre stänger o går hem 25 minuter innan vi får stänga telefonera.. Äsch, känner mig bara lite kinkig och protesterar på det sätt jag kan..

Fick mycket trevligt sällskap på morognbussen eftersom tant E åkte med samma tur.. Trots att hon bott kortare tid i mitt område så har hon hittat mer än jag.. tydligen finns det en bastu som man kan boka och det var tant E väldigt glad för för hon älskar att bada bastu.. och jag blev glad för hennes skull.. o så fick jag en halv hembakt bullängd till eftermiddagsfikat.. Jag var lite snäll o delade med mig till jobbkompisarna o det blev de glada för.. Tant E är en människa jag gillar mycket,,, och jag tror hon gillar mig litegrann också.. Äh, jag inbillar mig det i alla fall.. ;-)

o så kom jag ihåg att ta med mig täckbyxorna så jag kunde hoppa av vid närmsta större centrum och promenera halvhemvägen i kväll.. Det var underbart skönt! Ca 16-17 blå grader och knarrande snö under kängorna.. kinderna kändes som om de var friskt äppelkäckrosiga och oj, det var nästan så jag kände mig vacker.. Fast jag stannade inte o tittade efter..

Under promenaden, som bara tar 20-25 minuter, så kom jag på att i mitt förra liv var jag förmodligen en isbjörn.. 
* Isbjörnar  har tät o tjock päls som håller dem varma..
- Jag har täckbyxor, dunjacka, fleecemössa o röda vantar som håller mig varm..
* Isbjörnarnas päls gör att de ser större ut än de egentligen är..
- Jag har täckbyxor, dunjacka och fleecemössa som gör att jag ser större ut..
* Isbjörnar mår lite obra när det inte är minusgrader och snö runt ikring dem..
- Jag mår lite obra när det är svart, mörkt och regnigt..
* Isbjörnar lever och jagar mest på egen hand..
- Jag lever också själv, fast jag jagar ju inte så mycket, annat än hundvakter..

I morgon är det dags för lejonpussar.. men jag är en anings tveksam till att bilen vill starta.. har ju aldrig provat starta den vid så här låga blå temperaturer.. Har annu inte fått någon motorvärmarplats.. fast jag vet inte om jag sökt någon o ställt mig i kö.. ;-)
Kanske ska jag kolla med L om hon ska åka.. Annars kan jag ta f.d. hembussen o åka med någon in till stan efteråt.. Hmm.. månntro jag börjar bli lite smart för det är ju dumt att ta bilen om man kan få lift..
På torsdag är det ju line dance-kursbörjan o då kan jag ta bussen dit o promenera hem.. gissningsvis tar hempromenaden bara en halvtimme.. På nåt sätt känns det bra mycket skönare att välja en promenad istället för buss/bil, men jag har svårt för att bara vara ute o gå.. Förmodligen gillar jag mer att förena nytta med nöje än att bara göra nytta..

Undras om jag kastade gåstavarna när jag flyttade eller om de står lutade i något hörn.. eller gav jag bort dem till någon.. hmm.. Snö och stavar hör ju liksom ihop och jag längtade efter dem idag..

Fast det går ju att stava utan stavar.. i alla fall om man har rättstavningskontrollen igång..

Och nu har jag strax date med Ugly Betty.. Gillar henne, ja!

Vivaldi..

.. hjälpte mig genom knådandet och gräddandet i går.. Musiken gjorde att jag liksom hamnade i nån slags trans och bara var i det jag höll på med.. Tankarna försvann och jag var bara i Nuet! Jag knådade degen och när jag skulle göra frullefrallorna så hittade jag solrosfrön som jag kunde dutta på dem.. Gräddade dem o när allt var klart så till o med diskade jag..  Efteråt så gottade jag mig med ljumna ostmackor och en kopp te.. För de fungerar alldeles utmärkt till kvällsmackor..

Men det vet sjuttsingen om jag törs lyssna på Vivaldi mer eftersom det var lite skrämmande att bara vara där mitt i degen.. o sen diskbaljan.. missade Sportspegeln gjorde jag också.. Fast det kanske inte gjorde så mycket för Leksands IF förlorade ju..

I dag var det lite svalt så jag valde att bara gå från Bergartsvägen.. Benen var rätt nöjda med den promenaden för de saknade täckbyxorna.. I morgon får de nog åka med så benen kan få den promenad de vill ha.. o så längtar jaget efter att få lyssna till knarrandesnöskovalsen och få känna nästippen bli lite sval.. och i varje utandetag uppenbarar sig vackra iskristaller..
Jag konstig? Nähädåå, inte det minsta.. knarrande snö, kalla nästippar och ångande utandetag är alldeles normalt när temperaturen cirkulerar runt 10-15 blåa grader..

Hmm.. letade efter några räkningar som vet har kommit.. de verkar gömt sig långt bort men jag hittade en som jag totalt förträngt men den ska ju också betalas.. o förhoppningsvis hittar jag de andra innan förfallodagen kommer.. Kanske jag ska testa Vivaldi en gång till och då sikta in mig på pappersinsamligen.. men det får bli en annan dag..

Nu lockar en kopp te och en solrosostmacka..

Slow starter..

I fredags efter jobbet var jag o handlade för jag planerade att baka i helgen.. efter förra veckans halvlitersbak insåg jag att hembakt är såå mycket godare än köpebröd.. o det är ju inte heller speciellt svårt eller krävande.. det tar bara lite tid men det har jag ju i och för sig gott om.. Men jag har gjort allt utom bakat, ända till i eftermiddag då jag lyfte mig i kragen..

Fastnade i en såningadär maratonsändning som går på en viss kanal.. i helgen har det handlat om Top Chef.. fast jag har itne vart där hela tiden.. fixade lite käk i går och plockade undan rentvätten.. har läst lite i Hameeda Lakhos bok Bakom dolda galler.. Den är väldigt bra men den påverkar och får känslorna att åka hiss.. Jag har svårt att förstå att människor, eller rättare sagt föräldrar, behandlar sina barn på det viset..

I dag har jag tittat på solen som reflekterats i snön.. o så motionerade jag bilen en vända.. Eftersom jag inte har någon motorvärmare här så behöver den få komma ut o röra på sig emellanåt för att batteriet inte ska frysa (speciellt när det vart neråt -15 under nätterna).. Blev lite rädd när jag öppnade förardörren o varningssignalslampan till "öppen dör" var svart.. Jahupp, har någon dörr varit slarvigt stängd o så har lampan dragit ur batteriet? Mitt hjärta satt i halsgropen när jag satte nyckeln i låset o vred om.. Snurrisnurr.. o så hoppade motorn igång.. Gissa om jag vart lättad! Förmodligen är det kylan som gjort att knappen till lampan fryst fast..

Satte en enlitersdeg till mina frukost- och förmiddagsfikasmörgåsar.. kikade på Top Chef  och blev glad att det var Harold som vann för jag tyckte, ända från början, att han var den mest sympatiske människan/ kocken..

Och nu signalerar degen att den är klar för en andra omgång knådning..

Tacksam..

.. att jag numer har 4 bussar i timmen att välja mellan gör sig dagligen påmind.. fast egentligen är det 6 bussar de tider jag åker.. Förra vintern kunde jag åka med 07,10- bussen, eller 07,45- bussen... missade jag dem så gick det ju en vid 09,10.. men då kom jag en liiiiten anings sent till jobbet.. Avgångstiderna var däremot inte den hållplatsen jag stod vid utan ca 9 km åt andra hållet än vad slutplatsen var.. Det där gjorde mig lite stressad för jag hade ju ingen kontroll på När bussen skulle komma till min plats och alltså gick jag till hållplatsen till den tiden bussen skulle lämna hållplatsen som var 9 km innan min.. När det var sommar och barmark behövd jag bara vänta en liten stund.. när det var vinterväglag så kunde jag få vänta en kvart.. Det gjorde mig lite stressad.. Är jag sen? Kommer bussen eller har jag missat den? När sen bussen kom så var jag stressad för att jag inte skulle komma fram i tid och det gällde ju oftast jobbet. När jag blir stressad samtidigt som jag åker buss så sitter jag o "bromsar" trots att jag vet att jag inte kan påverka busschaufförens rattande.. Men bara känslan att nu är jag sen i kombination med kontrollbehovet var en liten hemsk plåga..

Fast kontrollbehovet har jag fått med mig från modersmjölken.. så jag trodde att det skulle vara så! That´s life! Blir man itutad att den enda som har kontroll är den som håller i ratten så vore det lite konstigt om man inte tar efter.. Har man inte kontroll så sitter man o "bromsar", sniper med mun och ifrågasätter chaufförens kunskap och erfarenhet.. ifrågasätter hastigheter och bromssträckor.. och det krävs mycket för att inte springa fram och ta över bussratten trots att man inte har det minsta erfarenhet av busskörning..

Tankarna kommer när jag läser en tonårsflickas ord efter att ha blivit utsläppt och befriad från flera års inlåsning av föräldrarna: Jag trodde att det var så här det skulle vara..
Tyvärr hittar jag inte artikeln jag läste så det kan ju ha varit medias ord på hennes känslor (litar inte rikigt på media.. )

Men det kan mycket väl ha hänt! Från dem vi lever, och tillbringar vår tid med, får vi våra "regler" och "etiketter".. Normaliseringsprocessen är fruktansvärt stark.. speciellt när man inte får/ges någon möjlighet att se något annat..
Och skulle man, av någon okänd orsak, ens fundera i egna banor så får man ifrågasättande (men VARFÖR..?) eller "dumförklaringar" (Men Lillla gummman.. !)..

Jag förstår om det finns de som inte förstår vad jag menar.. vet inte om det hjälper att jag exemplar lite..
Då (en gång för länge sedan ;) blev jag 17 år och 9 månader.. Körtkort stod skrivet i mina stjärnor! Började på körskola och skulle få övningsköra med både mor o far.. Med mor gick det bra ända till jag frågade om bilen verkligen skulle låta/ uppträda som den gjorde.. Det skulle jag inte gjort för då blev jag beodrad att stanna o så tog hon över ratten.. Med far gick det lite bättre för han var sällan hemma (o var han hemma så var han inte körbar).. eller så hade han fått order av mor att inte släppa ratten till mig.. 
Under samtliga (hmm.. överdriver jag nu?) buss- och tågresor vi tog ramlade ord om att chauffören åkte för fort, bromsade för sent, det var kallt, det var varmt, det var obekvämt,  mm mm Men i slutändan handlade det om att hon inte hade någon kontroll på varken hastighet eller bromssträckor.. Jag kan bara säga att det var inga trevliga resor att resa med.. Visst påverkades jag! Konstigt hade det varit annars efter att ha fått i sig känslan med modersmjölken! Inom mig bor det där kontrollfriket som är så rädd för att ha fel.. rädd för att säga ifrån för då kanske hon blir oomtyckt.. rädd för att någon ska komma o prata med hög röst för pratar någon med hög, och bestämd, stämma så har den ju Rätt..

Jo, jag vet, det är sjukt.. hjärnspöken som härjar.. o kanske är det mina kontrollspöken som är med mig på jobbet.. mmm... Behovet av fundlieringar är alltid återkommande..

Men!

När jag sitter på bussen så sitter jag avslappnad och bara åker med.. Och jag tycker, men tala int om det för nån, att det är lite karusellkulkänsla när bussen sladdar (rättare sagt; slirar lite) i kurvorna..

Karuseller och bergodalbanor.. Gillar sånt jag!

Ja just det.. fick lappen i handen 27 augusti 1981.. En uppdateringskurs ang nya skyltar o regler hade ju nog suttit rätt bra.. eller räcker det kanske att jag beställer tid hos optikern..


Massage..

.. brukar för det mesta vara skönt, speciellt om man får gå på arbetstid utan avdrag på lön.. men i dag var det rena rama plågan.. huuvva mig vad många ställen som var ajAAj.. Jag som oftast biter ihop o väntar på det sköna som kommer efteråt är nu öm lite överallt.. Massören hittade några punkter baki nackhuvudet o frågade om jag brukade ha huvudvärk.. När jag svarade att jag nästan aldrig har det så blev han överaskad.. själv blev jag bara överaskad så jag nästan tappade andan för så ont gjorde det.. Efteråt kände jag mig som en annan mer avslappnad människa.. Och så lovade jag mig ( för vilken gång i ordningen?) att tänka mer på hur jag sitter vid jobbdatorn..

I dag var bästa Vickan2 inne o jobbade.. hon är som en frisk fläkt och har lätt till skratt.. i och för sig så har ju även de andra det men lite variationer är ofta upplivande.. o så tar hon tag i ringande redan på morgonen. Själv så fortsätter jag tjata om att vi måste titta på mer än just bara nästa dag när vi pratar med dem vi ringer till.. och eftersom jag tjatar på de andra så bör jag själv föregå med gott exempel och det märks i bokningsprogrammet.. Ibland känns det som att jag är lite kinkig men om man ändå pratar med någon om måndagen så kan man ju, faktikst, även kolla resten av veckan.. Kanske är det mitt kontrollbehov som påminner sig.. eller bara det faktum att jag vet (eftersom jag sett) att det finns de som sitter o spelar online på arbetstid.. Äschan då, jag är nog bara lite kinkig..

Bestämde att jag skulle använda bussen ända hem i dag.. när vi passerade min promenadavstigningshållplats så var det bara jag som var kvar i bussen.. som passagerar alltså för bussen hade en busschaufför.. Jag var lite på väg att plinga, stiga av o skicka hem han men så kände jag efter o det kändes som att åka värsta limon.. jag log, lutade mig tillbaka o bara njöt.. När jag kev av så ropade jag Trevlig helg! till busschauffören och han önskade mig detsamma.. Sånt är trevligt!

Skottade av bilen o for o handlade..
* Mörk sirap
* 4kg Vetemjöl.. Ekologiskt! Lite grann för att det var 3-4 kronor billigare än "vanligt" vetemjöl
* Brödkryddor
* 4 pkt jäst
* Mjölk
å så litte te..
Om jag nu råkar få lust att baka i helgen så kan jag i alla fall inte skylla på att grejorna inte finns hemma.. Ska jag skylla på nåt så får det allt bli att jag promenerat hela helgen för jag läste att 30 minuters dagliga promenader gör att man lever otaliga år längre än det var tänkt..

Tvättstugan har jag också kommit ihåg ikväll.. När jag kom ner var det en ung kille där o plockade ur tumlaren.. Vi hejade på varandra o så gick han.. När jag tittar mig omkring ligger det tumletussar och tvättmedel spridda överallt.. *suck* Varför sa jag inget på en gång om städningen.. o låset hade han flyttat så jag vet inte vilken lägenhet han bor i.. Funderar på om han (men det finns även honor) inte ser/läser och gör som det står i mappen man får när man flyttar in.. Struntar de ickestädande helt enkelt i städningen eller ser de inte instruktionerna.. kanske är de mitt i ett tunnelseende och då kan det vara svårt.. eller har de blivit så bortskämda (?) att de inte vet hur en sopskyffel, torktrasa o golvmopp ser ut.. Eller så kanske de bara är så less på den som inte städade innan de kom ner i tvättstugan så de hämnas genom att låta bli att städa till nästa.. Äschan då.. jag är nog lite kinkig idag..
Själv så finner jag en viss ro i att städa tvättstugan.. När jag är just där så är det inget annat som stör och mina tankar är ingen annanstans är just där.. så efter mig är det fint där nere.. Förhoppningsvis renderar mitt handlande till att även nästa tänker ungefär så.. haha..
Jag jobbar på att ta med mig de känslorna ända hem till jaget för där tar det emot en anings att ta itu med det som andra har svårt för i tvättstugan..

Hade lite svårt att bestämma mig om jag ville se dans eller sång.. Det blev sång! Och de sjunger underbart livligt.. rena rama energikicken.. för Så ska det låta!

Stora starka..

.. lejonpuppisen blev översvallande pussglad när jag kom till årets första träff, som numer ligger på onsdagar.. En månads uppehåll har det varit och det var nog inte förrns jag satt i bilen ditåt som jag riktigt insåg hur mycket jag saknar de här träffarna.. Det var underbart att bli nästan nertagen och pussad på.. underbart med valptänder som fastnar i näsborren o biter i örsnibben.. hmm.. Normalt? Javisst, alldeles naturligt och fruktansvärt normalt för en valp att göra så..
Några halvkändisar blev också glada att träffa mig.. men de var lite blyga o pussade nästan ingenting.. speciellt inte när det visade sig att jackan glömt fylla på fickorna med godis.. Får nog försöka komma ihåg ta en annan jacka nästa vecka..

Efter en stund kom L med sina lejonmadammer.. Eftersom det var flera hundar i lokalen så såg de ju inte mig på en gång men när jag (råkade ;) hosta till så tog de L på släptåg o galopperade till mig.. o så blev det ett pusskalas av det stora slaget.. Uuunderbart!

Pratade med E på träffen o det är nog snart dags för allmänlydnadskursen att starta.. Har funderat lite och visst kommer tvivlen fram.. Har, och Kan, jag förmedla något i en hundkurs.. hmm.. Ja, jo, kanske, förhoppningsvis.. Men eftersom det är en studiecirkel så handlar det om att alla är med och delar med sig av sina kunskaper.. och bara det att få dela med sig av sina problem ger en annan tanke på saken och får man diskutera så kommer man, ofta, själv på ett annat sätt att göra.. En massa olika tips på ledarskapsövningar har jag i alla fall med mig i bagaget eftersom jag fick träna mina vovsor i många år.. speciellt andravovsan.. Vojne vojne säger jag och skrattar vid minnena.. Huuvva mig, vad mycket dråpligt och roligt vi gjorde tillsammans! Minnen som jag hoppas stannar kvar länge!

Ex-grannen ringde o frågade om jag var i samma hus.. o det var jag ju.. Tittade in till honom o hårbollarna o de vart också alldeles till sig.. ja, dvs Glada att träffa mig.. o jag blev glad av o träffa dem.. hmm.. Glädje kan visst sprida sig.. Exgrannen ville fråga om jag kunda ha hårbollarna om 2 veckor.. ( Den som nu misstänker att jag tackade Nej räcker upp en hand ;-) Jag kollade i alla fall almanackan, och hittade inget annat där, innan jag sa Ja Tack, Gärna! Så nu är det inplanerat att jag får ett par gula hårbollar som vakthundar vecka 5, 8, 11 och 16.. o så kanske det kan komma till någon mer helg.. :-D

Och nästa vecka börjar Line dance-kursen igen.. Lääängtar!

Snart är det 1 februari o då ska ju tanterna M och jag se 4 decennier.. Blir lite sugen på att använda en del av hårbollstassklappen o boka biljett till Tomas Andersson Wijs konsert 19 april.. Om jag påstår att jag vet vem han är och vad han sjunger så luras jag.. men det känns som att det skulle bli en upplevelse att få sitta där i publiken.. fast jag kan inte förklara Varför det känns så.. Min intuition har ju lyckats över alla förväntningar förut så jag tror jag chansar igen..

I dag är jag Tacksam och Glad att jag skottade av bilen (som vilat 1,5 vecka) o fick en stunds ursköna pusskalas..

I går stängde jag telefon o gick från jobbet redan vid em-kaffet.. bestämde mina steg väståt och klädde omedelbart av mig när jag kom dit.. bröstade upp mig o blev bröstfotograferad flera gånger.. Men jag funderar på vem som uppfunnit den däringa bröstfotograferingsmaskinen för den var inte ett dugg bekväm.. Att den klämde ihop brösten har jag förståelse för men utformningen på apparaten.. eeh.. Nåja, kanterna var ju lite mjukt rundade men de var ändå kantade och följde inte alls kroppens former.. Eller också är jagets kropp väldigt oformad.. eller kanske oformbar..
När det handlar om stora pojkars leksaker såsom snygga, snabba bilar så finns det hur mycket pengar och fantasi som helst, men när det handlar om hälsa och tanter så är bidragen försvinnande små.. Fast det är klart,, det finns nog inte så mycket pengar att tjäna på att uppfinna en formidabel bröströntgenapparatur eftersom den bara fotograferar svartvitt och stillastående.. o så de är nog inte heller något av intresse för youtube-tittare..
Nåja, gjort är det o svaret kommer väl så småningom..

E och B tillät mig inte att ta med mig stora starka lejonpuppysen hem så jag får hålla tillgodo med min egenmen jag misstänker att jag ändå kommer att sussa som ett troll..

Nödlögnen..

.. som blev sanning


RIIIING!

Med ett ryck vaknar hon o på en halv sekund hinner hon fråga sig Vad i allsin dar ska jag upp i dag för? Det är ju/ väl lördag?! Äh, jag har glömt larma av väckarklockan. Samtidigt far armen ut o slänger en kyss på väckarklockan. Det blir tyst. Ah, så skönt. Enda tankarna som finns är att hon får somna om för det är lördag.

RIIIING!

Vad i peppran.. telefonen.. Halvt i sömnen och utan att reflekera lyfter hon den..
- Ja, muttrar hon långt nerifrån kudden.
- Hej, kvittrar det i andra änden. Det är Catrin! Sov du?
Hon blir lite tyst o kollar tiden. Kvart över nio..
- Nej då, inte alls. Jag höll bara på med lite annat.
- Jo, jag tänkte fråga om du kan komma ut o hjälpa till på tävlingarna nästa söndag. Vi har lite ont om folk och skulle verkligen behöva hjälp. Kan du?
- Nja, det är länge sedan jag skrev så det känns som att jag har noll koll på det där med tävlingar. Har du ingen annan du kan ringa? Jag är ju inte ens medlem i klubben o då finns det väl ingen försäkring som täcker om det händer något?
- Nej, jag har frågat varenda en och antingen ska de tävla eller också göra något annat. Men vet Du, du blir ju inte ensam. Johanna kommer också att vara i sekretariatet och hon blir som huvudansvarig. Snälla! Och din hemförsäkring täcker om det värsta skulle hända.
- Vilken tid är det då?
- Tävlingarna börjar inte förrän halv nio så det räcker om du är här till 8.
Hon blir tyst en stund och överlägger med sig själv.. 8.. måste kliva upp vid 7.. om jag inte fuskar med frukosten.. o det är klart att det är roligt att de frågar.. Knappt halvvaken suckar hon..
- Okej då..
- Jamen vad Jättebra! Då ses vi!
När hon lagt på luren somnar hon om.

Nästa gång hon vaknar så har hon ett svagt minne av att hon pratat med någon. Eller var det bara en dröm? Dagen går och känslan av att det var en dröm avtar och så småningom inser hon att hon lovat bort sig nästa söndag. Tidigt på morgonen. H-vete, varför i all världen lovade hon det.. Det är ju för sjutton 2 år sedan hon var aktiv i klubben o hon är inte ens medlem längre.. Fast det är klart, det är ju faktiskt lite roligt med tävlingar och att träffa lite kompisar. Men klockan 8 en söndag morgon.. Hon förbannar sig själv att hon sagt ja..

Veckan börjar.. Måndag.. Tisdag.. Tanken på att ställa upp blir mindre och mindre tilltalande.. Varför hade hon åtminstonde inte kunnat säga att hon skulle tänka på saken.. Även den lilla lust hon känt försvinner när hon minns att Catrin sagt att hon frågat alla andra och ingen kunde..

När onsdag kväll kommer har hon bestämt sig. Hon vill inte! Men vad ska hon skylla på? Det känns lite taskigt att vänta till samma dag o säga ifrån sig, kanske skylla på huvudvärk eller nåt annat sjukligt. Och att bara ringa och säga att hon ångrat sig tar emot eftersom hon är itutad från barnsben att man ska ställa upp om någon frågar. Varesig man vill eller inte!
Tankarna snurrar och hon känner sig splittrad.. Vill? Vill inte! Till slut kommer hon på en ursäkt och ringer till Catrin. När det svarar så pratar hon så tar hon ett djupt andetag och rabblar ramsan..
- Hej det är Lena jag hade lovar komma o hjälpa till i sekretariatet på söndag men nu har min bil börjat krångla och den vill inte starta o jag vet inte vad som är fel och de har ingen tid på verkstan så jag kan inte lova att jag kommer på söndag så jag tyckte det var bättre att ringa nu än att ringa på söndag morgon o säga att jag inte kommer. Andas
- Nej men så kan du inte göra! Du har lovat! Har du ingen annan o åka med?
- Nej det har jag inte för grannen ska bort någon annanstans o jag har ingen som kan fråga om jag får låna bilen. Jag kan inte komma! Andas
- Nähä, men du hade ju lovat! hör hon snipigt i andra sidan. Och jag har ingen annan att fråga!
När hon äntligen fått ur sig det hon tänkt på sen hon fick samtalet så landar lugnet i magen och hon kan andas normalt..
- Jag är ledsen men jag kan inte komma! Och jag tycker det är bättre jag ringer nu (även om det var en dålig ursäkt) än att ringa på söndag morgon (då jag kommer att ligga o sova) när bilen inte startar!
- Jaha, okej då, hör hon i samma ögonblick telefonen blir tyst.

När hon själv lagt på känner hon en lättnad att hon kunnat säga ifrån, men det kändes inte bra att hon måstat ta till en nödlögn. Varför är det så svårt att säga Nej? Och de hade ju ingen annan att fråga. Hur ska det nu gå för dem? Samvetet gnager och hon är nästan på väg att ringa tillbaka o säga att hon ångrar sig. Men bara nästan!

Resten av veckan går o tankarna maler lite men hon står på sig. Lite grann på grund av orden och känslan hon fick att de hade frågat alla andra innan hon blev tillfrågad. Hur kul är det att höra att man är den sista de tänkt på? Det var som att bli sist vald till grupparbetena och gymnastiken i skolan. Nej, jag ska stå på mig! Men hon ångrar att hon inte bara kunnat säga att hon inte ville..

När helgen kommer har hon två hela dagar att bara göra det hon verkligen vill! Umgås med vänner som hon uppskattar och som uppskattar henne. Tillsammans med en vän hade hon kommit överens att på söndag skulle hon åka till vännen o så skulle de ta en långpromenad till en vandrarstuga och sitta där med varm choklad, ostmackor och apelsiner. Filosofera över livet och bara njuta av naturen.

När söndag kommer så vaknar hon vid 8.. tänker på de som jobbar ute på klubben.. Är de för lite folk nu så de måste kämpa för 7? Får de tävlande vänta en evighet på resultaten? Hjärnspökena dyker upp o säger att om hon skyndar sig hinner hon dit o kan göra en massa nytta eftersom de kommer att hålla på ända till sen eftermiddag..

Hon sätter sig upp i sängen och håller händerna om huvudet.. Säger SCHAAAS till spöken och går in i duschen och spolar dem långt ner i avloppet.
Sen äter hon frukost och förbereder långpromenaden.. kokar choklad, fixar ostmackor av de nybakade tekakorna hon bakat på lördagen. Kaffe och apelsiner skulle vännen Maria ta med.
Kollar vädret.. inget regn idag men aningens sol tittar nog fram.. klär sig och packar ner en extra tröja i ryggan..
Vid 11- tiden är hon klar att åka. Ringer Maria o säger att hon är på väg och att hon är där om en halvtimme.. - Jag är redo! hör hon i telefon

När hon kommer ut till bilen ser hon, genom sidofönstret, att en lampa lyser på instrumentpanelen.. Tänker inte på det utan sätter sig i bilen o sätter nyckeln i låset.. När hon vrider på den så händer ingenting! Vad i h-vete? Hon prövar flera gånger att vrida om nyckeln.. Ingenting händer!
Tankarna snurrar.. När använde hon bilen förra gången? Hon kommer fram till att det var i onsdags.. Samma dag hon ringt o sagt att hon inte kunde komma o hjälpa till på tävlingarna för att bilen krånglade.. När hon då hade parkerat bilen så lät det konstigt när hon slog igen dörren, men eftersom hon var i andra tankar så reflekterade hon inte över det. Minnesbilden av hur det såg ut när hon kom idag ger förklaringen. Dörren hade inte varit stängd och på 4 dagar hade en liten (jävla) instrumentpanellampa hade dragit ur all ström ur batteriet.. Svordomar och förbannelser rusar runt i huvudet men hon lutar sig tillbaka och andas.. Tittar sig omkring o inser att ingen annan bilförare är i närheten som hon kan fråga om hjälp.. 

Med ett generat skratt går hon in o ringer Maria.. Berättar om det som hände i onsdags och det som hänt när hon skulle starta bilen.. Tillsammans får de ett gott skratt och Maria säger att hon kommer till henne istället för hon har startkablar i bilen o så kan de åka till en annan vandrarstuga samtidigt som batteriet laddar till hennes bil..

Dagen blir underbar med många skratt och funderingar.. var det nödlögnen som straffade henne eller var det ett hjärnspöke som blev verkligt.. Tillsammans kom de fram till att det nog är bättre att säga Nej från början.. och kan man inte göra det så är det väldigt mycket bra om man, till o med i sömnen, kan säga att man vill fundera på saken! O så är det bra mycket trevligare att välja vänner än att bli sist vald, oavsett vad det handlar om!Inga M får ämnet.. Broarna..

Och om Du bara råkat ramla in hit.. o evenuellt blir sugen på att hoppa in i skrivarcirkel.. Titta då in hos Josephine och anmäl Dig! :-)

Kragen höll..

.. när jag lyfte upp gumpen från soffan o tog med själen och benen ut på en promenad.. I dag vände jag näsan åt andra hållet och som sällskap hade jag Jill Johnson och en massa underbart vackra snöflingor.. Egenteligen var det nog flingorna som fick mig att vilja gå ut, för när jag satt o tittade ut genom fönstret såg det ut som att de svävade i luften.. alltså, de ramlade inte omedelbart neråt utan stannade till utanför just mitt fönster o vinkade o viskade åt mig att komma ut.. o då kunde jag ju inte bara ignorera dem..

Gick, som sagt, åt andra hållet.. ditåt har jag bara gått en gång förut o då med sällskap som hittar i grannskapet.. Jill Johnson hittar nog inte så bra i härikring, men hennes taktkänsla passar utmärkt till mina steg så vi samklangade väldigt bra ända till jag upptäckte en stig rätt in i skogen.. hmm.. kopplade bort snäckorna och njöt av tystnaden.. ja, den som var omkring mig för inga bilar hördes där i skogen.. däremot så tror jag att jag skrämde bort både björnar, vargar och lo med mitt flåsande.. förmodligen trodde de att det var en flodhäst som kom lunkande o såna ska man passa sig för..
Om jag påstår att jag hade koll på vars jag var så luras jag.. fast jag hade mina misstankar om att jag höll mig på min sida stadens centrum.. Backe upp o backe ner gick det.. fick lov o vända några gånger eftersom skogen bestämde att ska du framåt här får du krypa o det hade jag ingen lust till..
Mötte en pappa med 2 barn släpandes på varsina pulkor som glatt sa Hej o jag fick lite lust att nappa med dem hem.. men då kanske mamman hade blitt lissen o sånt vill jag inte vara med om att orsaka.. Fast vem vet, han kanske var en ensamstående pappa eller en farbror eller morbror.. hmm..

Nästa gång, om nu nästa gång kommer vill säga, ska jag snubbla vackert o bli liggandes för o bli räddad.. o när jag blir väckt av en underbar kyss o slår upp mina mörkbruna brunnar till ögon så kommer han o drunkna i dem.. hmm.. kanske inte så välplanerat för det finns ju bara plats för jaget i mig o att ha en flämtande o andfådd han kan bli en börda som blir aningens tung.. o jag som jobbar på att bli av med ryggsäckar som tynger.. hmm.. får nog planera om litegranna tror jag..

Snöflingorna var i alla fall väldigt sällskapliga o hakade på mig som om de älskade mig.. några försökte till o med smita från stelbenta buskar o rakryggade träd.. Tyvärr så bara försvann de när jag kom hem..

Förut har jag önskat mig en digitalkamera, men idag önskar jag att jag hade haft en videokamera.. då hade jag kunnat ta med Dig på en tur i en skog vacker som ett vykort.. Men lite av känslan kan jag kanske förmedla.. Vassego! Ett par ögonblick från min skogspromenad!

Vintersöndag
 
Vintervilse

Ibland känns livet lite grann som en underbar saga..

Utanför..

.. mitt fönster var det vitt på backen idag.. det har snöat i natt.. och jag känner mig mer hemma.. ombonad.. alla gatuljud dämpas och dagen blir ljusare.. Visst kan det vara så att den kommer sent men väntade vänner är ändå väldigt välkomna..

Saknade Kommisarie Morse igår.. fast serien heter Lewis så väntade jag nästan att Morse skulle komma in i bilden.. Så blev det inte eftersom både rollfiguren o skådespelaren, John Thaw, numera njuter av underbara dagar på andra sidan regnbågen.. Själv var jag lite trött o längtan att få lägga mig o titta var stor men jag visste ju att då skulle jag somna.. Därför satt jag med bena i skräddarställning o hakan lutande i handen.. hmm.. ändå missade jag en liten stund av filmen.. det råkade bli en 10-minutersblink någonstans mitt i.. men jag såg både början o slutet.. ;-)

Långfrukost o sen upptäckte jag reprisen av Stockholm horse show.. Det är en upplevelse att se samspelet mellan häst och ryttare.. En man red helt utan andra hjälpmedel än sig själv.. band till o med för ögonen på hästen en stund och hästen lyssnade och litade ändå på mannen.. Det kallar jag förtroende och samspel av högsta rang..  Men även de som har både sadlar och träns har ju också ett samspel som är beundransvärt.. Tror jag blir lite avis.. skulle bra gärna vilja ha en liten isländare jag..

Eftersom det var/är snötäckt ute så ville benen ut på promenad.. ja, själen viskade att den också ville ut.. så vi tog en lagom lång entimmespromenad tillsammans..

Vinter

Världen kändes ljusare och mer välkomnande..

Vintersol

o åt andra hållet lockar solen.. Blir stillastående o som en törstig blomma suger jag i mig de droppar av värme hon bjuder.. När jag kommer in i bostadsområdet ser jag att hon speglar sig i varenda fönsterruta.. Och jag tänker på de spegelbilder jag mött och möter.. funderar på varför det är så lätt att se värmen i andras bilder.. hmm.. skrattande går jag vidare o tar till mig solens spegelbild av värme..


Från dans..

.. till ett litet test om jag är en äkta toyboytant..

Du är frestad men...

Vintern..

.. kanske, änteligen, är på väg.. flera blå grader i går OCH i dag.. o så lite solstrålar mitt på dagen.. Några av dem träffar faktikst mig på förmiddagarna då de reflekteras i fönstren mittemot o sen nästan bländar mig.. o det är bara så underbart..

Vaknade strax före larmklockan i morse o fick idén att gå till ett busstopp som ligger aningens längre bort än mitt vanliga.. Tack o lov att jag valde att göra prexis som vanligt för jaget är väldigt osnabb på morgnarna.. Morgonpysslor ska tas i ett makligt tempo! Gröt, smörgås o kaffe, lite filofiserande o en dusch.. hmm.. behövs det verkligen 80 minuter till sånt.. Jo, för mig behövs det för sen går jobbet i 110.. fast i dag gick det nog bara i 85..

Ett tag så har jag haft känslan (fast det är mer än en känsla!) av att de andra inte gör mer än de behöver.. o varför skulle de göra annat när jag försöker slita häcken av mig.. Men eftersom jag har svårt för att peka ut nåt o ställa krav så har jag, de sista dagarna, ägnat mig åt andra jobb än de som är närmast kommande.. I och för sig så är det jobb som måste göras och det underlättar för oss om vi gör dem i god tid, så jag har ju inte latat mig.. bara släppt lite på kontrollen.. alltså min egen kontroll! Och när jag nu gjort så så släpper även en del av min irritation.. Det är rätt skönt.. Men jag känner, och vet, att jag har mer att jobba med angående det..

Halvvägs hem så hoppade jag av bussen o promenerade sista biten även idag.. hmm.. Förhoppningsvis så har jag inte tagit i för mycket utan försöker bara göra promenerandet till en skön avslutning på dagen.. Och eftersom det var minusgrader o aningens snö på backen så blev det en mycket skön promenad!

Nu är det dax att dansa lite på 4:n o jag hoppas det går bra för alla deltagarna.. :-)

Sen fick jag tips om Lewis kl 21 på 1:an.. alltså kommisarie Morse fd assistent som blir hans efterträdare..  Brittiska deckare är min passion..


1 gång..

.. är ingen gång och 2 gånger är en vana.. jahupp, då börjar jag få in vanan att promenera.. I förrgår när jag promenixade i ur och skur så tänkte jag att det var inte speciellt smart gå efter mörkervägar ens när det finns gatljus.. för jag vet ju av egen erfarenhet som bilförare, att trots vit mössa så syns gångare väldigt dåligt.. När jag satt på bussen hem bestämde jag mig för att hoppa av vid nästa apotek o införskaffa en reflex.. Varför jag valde ett apotek att göra det är för att deras lokaler är bra mycket mindre än andra reflexförsäljningsställen och risken för att överfallas av onödiga ting är väldigt mycket mindre.. Sen promenerade jag med reflexen dinglande vid sidan..
Jag är tacksam att jag hade hoppat på bussen som gick åt mitt håll för annars hade det kunnat bli bortåt 1 mil att promenera.. ;-)

Som sällskap hade jag Mia Törnbloms klokord.. 3:dje cd:n i Självkänsla nu! Jag har hört den förut men det kan nog aldrig bli för mycket av repetitioner..
Den handlade om affirmationer ( att upprepa påståenden om sig själv tills det blir sant).. att tänka (och skriva ner) vad som är Bra med jaget. Det kan vara nog så svårt, speciellt när vi lever i den värld vi lever. Där reklamen vill få oss att bli en bättre människa genom bantning, mode, smink (med den här mascaran får du dubbelt så långa ögonfransar och blir oemotståndlig.. blä) i det oändliga.. Som om vi inte skulle duga som vi är.. I världen vi lever så ska vi hela tiden jämföra oss med retucherade bilder av modeller som har allt, inklusiva ett leende som sällan når ögonen..
Nej tack! Jag är Bra som jag är! Och jag är Unik! Liksom Du är bra på att vara Du och lika Unik i det! Vi är alla värdefulla och unika eftersom ingen annan kan vara som jag, och jag kan inte vara någon annan! Basta!

Jag hann också igenom kapitlet om Tacksamhet! Erkänner att minnet behövde få sig en påminnelse.. För till o med efter en dag som varit på tok åt helvete så finns det något att vara Tacksam för.. Efter en helvetesdag på jobbet så är jag Tacksam att jobbedagen tog slut kl 17.00.. Den dagen allt bara känns meningslöst kanske man hittar ett leende någonstans.. till o med om leendet inte är menat direkt till mig så såg jag det och bara det är en anings smittande, och något att vara tacksam för..

Jag misstänker att det finns de som tycker jag pratar rappakalja, men det är deras val (om någon tror jag tänker på nån speciell så har ni förmodligen rätt ;).. Själv fortsätter jag leta efter saker att vara tacksam för! :-)

Över axeln så kikade jag lite på Veterinärena.. en schäfer som fick sitt ledband opererat o sen 2 månaders konvalecenstid.. Jag glädjer med husses lättnad att schäfern blir bra.

Minnena försvinner 11-13 år bakåt i tiden.. 1:a vovsan hade samma problem med ledband i vänster bakben.. :´-(
När hon var valp hade hon mycket, och ofta, växtvärk.. alltid i samma ben.. Många veterinärbesök blev det o vi (min dåvarande sambo o jag) följde de rekommendationerna som vi fick då, för 11-13 år sedan..
1:a vovsan var en mycket livlig, lekfull o sprang hellre än hon satt och någon gång på livets väg skadades ledbandet i vänster knä. Men eftersom hon redan var halt till o från så upptäckte vi inte det.. Vi flyttade isär och jag fick (Tack L) vårdnaden.. fortsatt hälta o nya besök som visade trasigheten samt pålagringar i höften.. o det enda som fanns att göra var att operera vilket betydde 2 operationer, knä och höft.. samt ca 6 månaders total stillhet.. Hon som sällan stod på alla 4 samtidigt.. Hon som älskade livet och hade ett leende övers till alla.. Hon som, som 3-åring, fick en massa spring i benen o rusade runt i av glatta livet.. Hon som älskade att arbeta med problemlösningar och aktiveringar.. Hon som väntade på att vi skulle göra saker o sen leka.. Då sa de 6 månaders stillhet.. 5 juni 1996 skulle hon ha blivit 3 år och 3 månader.. känslorna jag hade den 4 juni 1996 kommer jag aldrig att glömma!
Jag kommer heller aldrig att glömma hennes leenden, vaknapussar och skrattskall.. ibland så känner jag hon kommer o smyger ner vid fotändan på sängen..
Men jag är Tacksam för allt roligt vi fick tillsammans!

En röd fungerande Cobrateleflon (eller stavas det Kobratelefon?) värderas till 1000-1200 kr.. Dom är snygga men en aaanings tunga.. Fast jag har ju ingen Cobratelefon så jag blir varken rik eller får ont i axlarna..

Nu hade jag tänkt göra lunchlådor men upptäckte jag har en kvar i frysen.. Tacksam för då kan jag ägna resterande vakentid till en stunds Afterlife på 4:n..

Strumporna..

.. var det enda som var torrt på jaget efter hempromenaden från närmsta matbutik.. jag trodde att nästanvinterjackan skulle hålla vätan ute men så jättefel jag hade.. När jag ruskade av mig i trapphuset så rann det kallvatten efter armarna o ryggen.. Får nog försöka ta mig för o impregnera den.. Uppriktigt sagt så var strumporna det enda som var torrt eftersom kängorna är vattutäta.. O huvudsaken är nog att man håller sig torr om fötterna..

Men det var ju knappt en halvtimmes promenad och jag var hemåtgående.. som sällskap hade jag Mia Törnbloms tänkvärda ord i öronsnäckorna.. Avstod från att sjunga eftersom jag är ovillig till att skrämma båd 2 och 4-benta.. Nu sitter jag som en riktig torris under fleecefilten och har fårskinnstofflorna på fötterna.. Tyvärr är tofflorna inte att lita på eftersom de redan efter 1,5 vinter börjat slitas under sulan.. eller också kanske de är omtänksamma o vill ventilera tåarna lite..

I dag ringde storchefen.. Han skulle egentligen prata med lillchefen men hon var upptagen så han kopplades till mig.. Frågade hur det var o jag hummade lite o sa att det var sisådär.. Då kommer han med en utläggning om att norrlänningar är så negativa och att storstadsborna mycket oftare försöker se något positivt i till exempel vädret.. Quee? Uppriktigt sagt så tappade jag målföret ända till jag sa att han hade fel och att jag minsann ser att himlen skiner ljusblå här! MEN vi har 19 jobb kvar i dag.. Eftersom jag blev lite upprörd så hörde jag inte vad han svarade men efter en stund sa jag - O nu har vi 20 jobb kvar! Då kom han på att det nog inte var så bra att han satt o uppehöll mig o att vi skulle sluta. -Ja, det är nog bäst sa jag.. o la på.. Jösses amalija.. vilka tankar han har om oss "norrlänningar".. Det är tur jag vet det finns sympatiska och empatiska huvudstadsbor annars hade mina tankar om dem fått sig en rejäl knuff ner i diket, för det var inte på skämt som han sa det utan ett konstaterande av vad han tyckte! *suck*
Jag är glad att jag sitter där jag sitter med underbara jobbkompisar som delar med sig av leenden och skratt.. Visst kan det ibland bli grova skämt i fikarummet men allra mest och oftast är de hjärtliga! Fast det är klart att man, jag, väljer att sitta med de som jag tycker är roliga och trevliga.. o kanske har vi fördomar gentemot de som sitter vid ett annat bord.. Men jag har aldrig (om jag minns rätt) hört någon uttala något sådant..

Kikar på Veterinärerna på 4:n.. katten PuckoLinda som har blodfyllt öga o opereras.. hunden Frasse som får epilepsianfall o kramper.. De är inte mina men fy i F vad jag känner hjälplösheten som kryper efter ryggen.. eller nej, hjälplösheten kryper inte.. Den kastar sig över en o paniken att man inte vet vad som ska göras, eller hur, är så fruktansvärd att det inte går att beskriva.. Det enda jag kan göra är att känna och låta tårarna komma.. Jag förstår lättnaden som PuckoLindas husse känner efter veterinärernas operation som gör henne smärtlös.. och den känsla som Frasses matte känner när hon får hjälp, förståelse och medicin som hjälper honom.. Oj, vad känslorna ibland åker upp o ner.. fast det var ju tväsrom denna gång.. o endast en halvtimmes bergodalbana..

Men nu är det dags för Ugly Betty!

Ledigheten..

.. verkade ha varit en hel evighet när jag klev in på jobbet i morse.. hmm.. Vilket lösenord hade jag till datorn månntro.. Äsch då, nu överdriver jag lite men jag fick allt tänka till flera gånger under dagen.. Det måste tyda på att jag kopplat bort arbetet så gott som helt o hållet under ledigheten..

Eller också var jag bara lite seg trettondagsaftonsmorgonen bar med sig den frukt som gör mig fruktbar.. Tack o lov så var den inte av värsta sorten som gör att jag enbart klarar av att ligga på mage o vänta på bätttre tider.. Nej, det var en gnolande molande malande kvarnsten runt trakterna i korsryggen.. Natten mot söndag sov jag mellan 1 och 3 ungefär.. Kunde sen inte somna om förrän vid normal frukosttid, alltså klockan 8 och sov då till normal lunchtid.. Detta innebar att gårdagen gick i nån slags seg tuggummifart.. Somnade ändå i relativt skaplig tid i går, alltså innan 23.. vaknade vid 2.. sen var klockan slagen ca 04,30 sista gången jag tittade på den, så jag fick ju sova ungefär 1,5 timme till..

Vaknade mitt i en dröm där det var sommar och jag var tilbaka på Lillerud och jobbade på jordbruket.. Jag var glad o vara där o få höra lite värmländska igen och alla jag mötte, oavsett om de kände mig eller inte, log stort o hälsade mig kramande välkommen tillbaka.. *skumt* Men jag gjorde ingen nytta utan gick bara runt o var trevlig.. Underbart jobb!? ;-) Fast jag kunde bara vara halva sommaren för sen skulle jag till ett annat jordbruk o jobba..

Dagen gick i alla fall i det vanliga tempot som ju numer är 110..
Jag kom ihåg att gå till min professionella tandrengörare den tid jag skulle gå dit. Hon är väldigt omtänksam o gullig för hon vet att jag inte direkt älskar de där lokalerna.. men hon pratar ju så himla mycket.. o jag har varken lust, eller ens möjlighet, att svara då jag ju tycker hon ska göra klart på fortast möjliga tid så jag kommer därifrån..

Men för mig är inte tandhygienisten något större problem då jag vet att hon bara är på utsidan av tänderna, och det bara är några sekunder på varje ställe.. o så är det inget farligt eftersom det är ultraljud o sånt gör de ju också på bäbbar.. Men varje gång så frågar hon om jag vill ha bedövning och jag säger Nej! Bli bara färdig fort så går det bra! Ja, då kör vi. Säg till om du vill ha bedövning! Jo, det kommer jag att göra!
Inte ens i min vildaste fantasi kan jag påstå att det är skönt att ligga där, och visst grimaserar jag litegrann emellanåt.. men jag varken gnyr av smärta eller piper av rädsla.. Ändå stannar hon upp väldigt många gånger och frågar om det går bra.. O lika många gånger hummar o nickar jag.. o hade jag inte haft den där spiralen i mun så hade jag sagt: Fråga inte mer utan gör klart. Nu! Men eftersom jag har en spiral i mun så kan jag ju inte prata så det är bara att ligga där o andas o tänka på att det är ju faktiskt är bra mycket bättre att hon är omtänksam o gulli än att hon kör på i sitt race utan att bry sig om sina kunder.. Klar vart hon till slut.. o fattigare blev jag.. O när jag gick därifrån så bjöd de på en kylskåpsmagnet med klämma.. Just nu, konstigt men sant, så längtar jag till i morgon bitti.. Flourpenslingen är liksom en anings obehagligt ända till man får borsta bort det.. o om jag är en lydig liten tant så ska jag inte göra det förrns i morgon..

Fast just nu så känns det som att jag somnar oavsett flour eller inte.. o det gör ju kvällsproceduren snabbare.. o tandborsten är laddad för morgondagen.. o om jag sover så kommer ju morgonen mycket fortare än om jag är vaken.. Så tänkte jag i alla fall varendaste jul och födelsedag när jag var liten.. hmm.. verkar som att jag inte kommer att bli större än liten.. men det gör inte mig nåt!

Önskar alla en Goo natt med många sköna drömmar!

Fyra sanningar..

.. och ett falskt.. Det har vart väldigt roligt att läsa era kommentarer *ler*

1:an.. Jomenvisst har jag hade samma hyra från januari -95 till juni -06. En 2:a på 74km2 à 2768kr/månad inkl el. Dyrt i början men vääldigt billigt i slutet! Lägenhet var en mycket  liten del i en stor organisation och det pratades om höjningar, men på 10,5 år så kom de aldrig till skott. Erkänner att Jag inte var ett dugg ledsen för det!

2:an.. En motorcykeltur runt Siljan en underbart ljuvlig midsommarafton 1981 (om jag kommer ihåg rätt). Ovan som jag var med motorcykelåkande så var jag stel som en pinne i början, men han jag åkte med körde så mjukt o tryggt att jag slappnade av mer o mer. Turen vart ju rätt lång så ju mer trygg jag kände mig desto mer avslappnad blev jag. I slutet av turen så vaknade jag flera gånger av att min hjälm bumpade in i hans hjälm. Efteråt så berättade han att han kände när jag somnade eftersom jag ju lutade mig mot hans rygg. Visst har det sina fördelar med att kunna koppla av men detta sätt är inget jag rekommenderar.

3:an.. 1982 jobbade jag inom en relativt stor hotell- pch restaurangkedja. En sommardag träffade jag en klasskompis från 9:an på stan o vi pratade lite om hur tråkigt allt var. Jag frågade om hon ville följa med ut o åka en liten (haha.. ;) tur och hon hängde på. Eftersom jag hade personalpris på hotell så blev det Oslo. Dagen efter skulle jag börja jobba kl 17.00 så vi hann inte med några utsvävningar utan var tvungna åka tillbaka efter frukosten. Jag tror det blev 86 mil turoretur. I skolan hade vi inte varit speciellt nära kompisar men efter den resan så är vi bästavänner. Under årens lopp har det blivit många impulshandligar.

4:an.. Excessa är vilse överallt oavsett om det handlar om stormarknader, bilresor (utan kartläsare) eller skogar. Otaliga är de gånger jag åkt, eller gått, via en massa, och ibland långa, omvägar. Då brukar ett litet Oooppsi halka ur mun o så tänker jag att Äh, jag får väl svänga vid nästa korsning. Konstigt nog så kommer jag alltid, men ibland något sent, rätt till slut. MEN! Jag har Aldrig varit i nationalparken Björnlandet! Eller blivit räddad av tyska turister.  (Kan, klarar och reder ju ut det mesta själv ;)

5:an.. Visst har jag renoverat en traktormotor! 1990 gick jag en maskinskötarkurs på Tenhults lantbruksskola. Indelade i grupper så fick vi varsitt projekt att arbeta med under kurstiden. Tillsammans med 2 unga.. eh.. (10 år yngre ;) pojkar killar fick en BM åttatio som vi renoverade motorn på. En av dem var väldigt söt men inte ens tanken på att jag hade en kultbil, en Volvo ettförti, gjorde mig attraktaktiv i hans ögon... ;-) Men vi hade väldigt mycket kompisroligt under kurstiden! :-)

Heder till alla som vågade sig på en gissning! Hade jag själv måsta gissat på detta så.. hmmm.. Det är lätt när man sitter med svaret! :-)

Och jag har fått mig lite fundileringar på mina val och handligar.. Evenuellt återkommer jag med det en annan gång.. eller så fortsätter jag bara fundilera..

Eftersom Du..

.. kommer att sitta o fundilera på hur vild fantasi jag har så kan du, under tiden, ladda ner detta; 
A men´s room monologue..

Dän ä liit långsam å få hem.. Men de jö fäll inge ättäsöm du ännå sitt o fönderä på förra inläggä.. ;-)

5 påståenden..

Lista 5 saker om sig själv. Fyra av dem ska vara sanna, en ska vara falsk! Det gäller för er att gissa vilken som är falsk.


 

1. Jag har bott 10 år i en och samma lägenhet där hyressumman (inklusive el) var densamma på både första och sista inbetalningskortet.
2. En midsommarafton när jag var ute o åkte motorcykel med några kompisar så somnade jag bak på bönpallen. Kan tillägga att alla i karavanen var nyktra!
3. En eftermiddag för lääänge sedan åkte en kompis och jag från Borlänge till Oslo. Hittade ett hotell, sov och åkte tillbaka morgonen efter. Den enda norrman/kvinna vi pratade med var nattportieren. Och han var svensk.

4. Jag har gått vilse i nationalparken Björnlandet och blivit räddad av tyska turister.

5. Jag har renoverat motorn på en traktor modell Volvo BM 810.


Har sett den här utmaningen på flera sidor men motstått den.. Ända till jag kom till Slottet..


Vad är falskt? Fundilera en stund.. sen vill jag höra lite vilda gissningar..
Och Du som vill får gärna skriva ner dina mest tänkbara/otänkbara saker så kommer jag o gissar hos Dig!


Tänkte..

.. stå över.. men kunde inte motstå Mettes utmaning.. Men bara de 5 första frågorna..

1. Vad är det fulast plagg du har tränat i?
Eh.. hmm.. Träna? Vad är det?

2. Vilken är den sämsta ursäkt du hört från någon som kommit för sent?
Haha.. – Ursäkta att jag kommer för sent, men jag glömde bort att jag skulle jobba idag! Vem som sa det tänker jag inte avslöja ;-)

3. Vilken är den märkligaste boken du har i din bokhylla?
Det måste nog bli Stora heminredningsboken som jag köpte för lääänge sedan men knappt har öppnat. Om det är mode i heminredning så är den strax inne i andra andningen.

4. Vilken vana/ovana tänker du lägga dig till med när du blir gammal och komma undan med ursäkten att du är just gammal?
Hmm.. rapa o fisa oavsett vars jag är.. För gaser är icke bra att hålla inne med!

5. Hur gammalt är det äldsta klädesplagg du äger och när bar du det senast?
En cardigan som jag köpte när jag bodde i Övertorneå 1989. Den är lite (haha..) sliten men fungerar alldeles utmärkt när jag går hemma o slarvar. Det var nog häromdagen jag använde den senast.En tanke..

.. till Mig.. och till Dig!

Mentalt..

.. Utmattad!

Rostigt

Tankar och känslor har varit
som
bortblåsta..
Nollställd!
Inga reaktioner bara
tom!
Tom,
som en tom tunna man
knackar på och där
ljudet bara studsar fram o tillbaka.
Där varje knackning ropar högt att
Innehåll saknas!
Gå vidare!
du får inga svar för
det finns
inga
svar!
De enda svaren som finns har
Du inom Dig!
Move oN! Schaas.. Schaas..
o en spark i baken!
Vad som har hänt har hänt och
det betyder att det var DÅtid..
En tid som försvunnit!
En tid som var för
långt och länge sedan!
I dag är i dag och
den enda kärlek som är
verklig
och
viktig
är den Du känner till Dig Själv!
För utan den kan du inte älska andra!

Det är svårt men så är det!

Tränad och upplärd
av en mästare som
höll i piskan
kedjor som band samman
Länkar som svetsade
gammal till nytt

Men även i den starkaste kedja
finns en svagare
länk
som kan brista

Krackeleringen
gör den svagare
Starkare
Känslorna återuppväcks
och leenden fulla med
VÄRME
återfinns i en
tunna
tom så det ekar!
© Excessa


Humor..

.. är en stor och viktig del i alla fall i mitt liv.. Och det är underbart att få skratta och fnittra med andra människor.. men att skratta åt andra människor är inte speciellt roligt.. Lite skadeglädje kan däremot vara roligt ibland, i alla fall så länge skrattet inte hamnar rätt i ansiktet på den jag tänker på.. Innan jag gick på semester så var jag lite skadeglad att chefen skulle få lov att ta ansvar när vi var 2 "gamla" som var borta samtidigt.. Men jag önskar inte att hon ska misslyckas med jobbet utan bara få en inblick i vårat dagliga arbete.. lite förståelse helt enkelt..

I dag däremot blev det mycket fnitter och skratt när
VS o jag var på bio.. Vi bestämde att vi kunde ta en promenad ner på stan medans det var ljust o se 15-föreställningen.. Lite snö på backen, regn i luften och töväder var väl inte bästa promenadvädret men det var ändå skönt att röra på volangerna.. o så mycket prat och funderingar.. 1 timme tog prommisen och jag blev lite svettig.. hmm.. jag har visst hört att sånt är bra för kroppen.. Alltså förenade vi nytta med nöje.. Smarta kvinnor vi är! :-)

Filmen vi såg var The holiday.. En ung amerikanska och en ung engelska bestämmer sig, efter att ha blivit brända av relationer, att byta liv tillfälligt. Det blir en omställning som ingen av dem riktigt kunnat förstå innan. 
I början går det väldigt fort, i o för sig så går det väldigt fort sen också på en del håll medans det på andra tar lite tid o funderingar till att komma fram till slutet.. hmm.. Jag vill nog inte avslöja allt för mycket men filmen är full av värme och humor.. Med andra ord blev det många tillfällen till fnitter och skratt.. :-) Det kan nog bero på att jag kan känna igen mig i händelser som utspelar sig på bioduken, eller att jag skulle vilja vara så där tokig och empatisk och impulsiv.. hmm.. Nä, det kanske är blond o rödhårig som jag skulle vilja vara för jag tror ända att jag har litegrann av det jag räknade upp.. Det gäller bara att våga släppa ut det.. ;-)

Det var så många träffande repliker i filmen som jag skulle velat dela med mig men jag hade inte tid att sitta med papper o penna där på biografen.. en sak kommer jag däremot ihåg. Det var när Iris berättade för Artur, (Amandas 90-åriga granne) om sig o sin kärlek. Efter att hört historien så frågar han om hon vill vara Primadonnan i sitt liv eller den bästa kompisen? Iris får sig en tankeställare, och funderar vidare.. Och det är väl det livet handlar lite om.. Var och vad vill JAG vara? Ska jag våga eller gå på den säkra linjen där jag vet vad jag har men inte vad jag får.. och oftast så hamnar man i facket att stanna kvar där man är eftersom man då inte behöver riskera något annat än sin egen lycka, eller misär.. Ibland är faktiskt gräset grönare på andra sidan!  hmm.. nu vet jag inte om jag sjlv förstår vad jag menar men det gör inget, för jag vet ju vad jag tänker.. ;-)

Fast mitt i allt så finns det ju ändå ett hopp om att livet, och kärleken, ska bli den rosa dröm hon drömmer om.. Och hopp ska man inte alls förakta för det är ju det många lever på.. Men det kan man inte leva på hur länge som helst!

En tanke slog oss när filmen var slut att kanske VS och jag skulle byta bostäder till semestern.. Guuu vet vad vi skulle kunna få uppleva.. ;-)

The holiday kan jag varmt rekommenderar! Ja, det vill säga om man har ungefär liknande humor som jag.. Den var en upplevelse full med fnitter och skratt!

När vi skulle hem så tog vi bussen för gatorna mest var fulla med is.. o då vart vi lite rädda om våra lårbenhalsar.. ;-)

Lev väl min vän och ta vara på allt fnitter och skratt som kommer Din väg!

Sjuk Lön

Stod det på en annonslänk.. eller ska man kanske säga länkannons..

I o för sig så har jag ju semester men lite sjuk är jag nog för jag orkar inte göra någan nytta.. Däremot orkar jag roa mig med bloggande och bloggläsande.. Så egenteligen är jag nog inte speciellt sjuk.. Fast allt är ju relativt, till o med tokiga idéer, och såna kan jag ibland ha massor av.. Men det är ju bara min åsikt att de är tokiga, andra kanske tycker de är helt sjuka.. Det har de helt rätt i att tycka men eftersom detta är min blogg så kommer jag fortsättningsvis att förmedla mina tokiga idéer oavsett om läsaren vill det eller inte..

Har man semester så är ju inte lönen speciellt sjuk eftersom man ju får ett litet extra bidrag vid nästa löneutbetalning..
Fast det är ju lite sjukt att det kommer i efterhand eftersom de där extrakronorna hade behövts just när man är semesterledig för det är ju då som man har extrautgifter.. fast det gäller ju enbart dem som åker bort på semestern.. De som får hem en massa gäster i till exempel sommarstugor, eller andra ståtliga kojor som ligger långt från städer och respektabla villaområden, har nog inga extrautgifter eftersom de inte behöver åka någerst.. Förutom till närmsta stormarknad för att inhandla gästmat.. Men stormarknader ligger ju för det mesta rätt nära så det blir ju inte så långt att åka..

Fast jag har nog lite förutfattade meningar här o inbillar mig att gäster tror att de kan komma o åka som de vill, utan att bidra med kronor som de inte har eftersom semesterkassan fylls på efter semestern.. Hade man kommit ihåg det så hade man ju skickat ett semesterbidrag i efterskott.. eller.. Men det ska nog till väldigt bra minne om man ska komma ihåg vars man var för en månad sen när semesterlönen, samt bensinräkningen kommer nästkommande månad..

Sjuk Lön-länken kan ju också locka den som tycker att lönen är sjukt låg.. misstänker i så fall att det finns många som skulle klicka på den länken.. Men då blir det ju i eget tycke Sjuk Lön och enbart relaterat till egna tankar om lön och sjuklighet.. Där måste jag säga att Allt är relativt i ens egna ögon.. Läste någonstans om riksdagsledamoter som får 20 000kr/månad trots att det är månader, ibland år, sedan de slutat ledamöta.. och det utan tryck på sig att ställa sig till arbetsmarknadens förfogande.. Hmm.. eftersom jag inte kommer ihåg vars jag hörde/läste det så kanske det är bara en av mina fördomar.. Men ett är sant i alla fall, de har i så fall högra lön än jag, till o med när jag har semester.. Fast jag har ju bara tagit ut 4 dagars semester..

Och om man verkligen är sjuk så är det ju inte lön utan en ersättning.. tyvärr så räcker det inte alla gånger med att man träffar, undersöks och pratar med en läkare.. i slutändan är det FK som bestämmer om man får någon ersättningen eller inte... o när inte de kan bestämma så finns det försäkringsläkare som gör det.. Hittade ett forum för frågor angående hur man går till väga om man har problem, eller fått kalla handen hos Försäkringskassan.. 
FKK..

Ja, just det, så här stod det i annonsen:
Sjuk Lön
Mallar och blanketter för Sjuk Lön.
Företagarna Kan Personalfrågor!
och länken ledde, just då, hit

Bloggenkät 2006

 1. Hur länge har du bloggat?
  Började blogga 2 november 2005
 2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började logga?
  Uppriktigt sagt så var jag väldigt novis när det gällde bloggare o bloggning. Hade noll koll med andra ord.
 3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
  Hmm.. har ju fått många favoriter och den första finns fortfarande kvar.
 4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
  När jag titar tillbaka så känns det som att jag hade kunnat skriva dem även idag.
 5. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
  De flesta är nog dagboksbloggar.
 6. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
  Kan inte komma på någon just nu.
 7. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
  För det mesta så finns det något som är likt mig i andras bloggar. Förmodligen därför jag läser dem.
 8. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
  Har inte talat om för någon "nära" att jag bloggar.
 9. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
  Se förra frågan.
 10. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
  Ja, jag tror jag hittat en gräns. Fast visst kan den nog tänjas ibland.
 11. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
  Förtroende jag fått håller jag för mig själv. Och namn o adresser är också något som jag inte lägger ut.
 12. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
  Vill inte alla få bekräftelse lite nu o då? Men det handlar också om att det är skönt att känna igen sig i andra och för att få lite peppning om jag har funderingar åt ena eller andra hållet.
 13. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
  Javisst, tror jag det.
 14. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
  Ja, det har jag. Eller i alla fall 1. Jo, hon var/är nog ungefär som jag föreställt mig.
 15. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
  Ja, ibland kan det nog det. Om bloggen blir som ett gift o att man ständigt måste blogga och/eller läsa andra. Helt enkelt om bloggtiden tar för mycket av den andra tiden man har till förfogande.
 16. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
  Nej, inte vad jag minns.
 17. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
  Nej, något sådant minns jag inte.
 18. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
  Ibland kan det ta för mycket tid. Rättare sagt alldeles för mycket tid.
 19. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
  Ja, det är nog inte alls omöjligt. Men om det förändrats? Ingen aning. Beror ju lite på hur mitt personliga, privata liv utanför bloggen ser ut.
 20. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
  Hmm.. Jo, det tror jag. För genom att bloggare delar med sig av erfarenheter o upptäckter så är det ju faktiskt möjligt för andra att få tips om saker o ting.
 21. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
  Åh, men det har betytt väldigt mycket. Det får mig att reflektera på vad jag tänker och känner. Och så tycker jag om att leka med ord.
   
  Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
  Det har betytt väldigt mycket. Speciellt igenkännandet! Trodde från början att jag skulle dagboksblogga i min egen lilla värld men ack så jag bedrog mig. Och Det är jag väldigt glad för!
 22. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
  Hmm.. Svårt! De flesta jag läser verkar ha fått utmaningen redan så jag lämnar öppet till vem som helst att hänga på. Vassegoo! :-)

hmm.. i inlägget så har jag pillat dit siffror men de ville tydligen inte följa med.. Ännu ett tecken på att jag o matte inte riktigt kommer överens? ;-)


Larmklockan..

.. har ju semester denna vecka så jag sov underbart gott till långt efter att jobbkompisarna startat arbetsdagen.. Samvetet är tydligen också på semester för jag njöt av varendaste sovminut och har inte det minsta dåligt samvete för det.. Hann se lite av nyhetsmorgon samt den lokala långsändningen som handlade om året som gått i hela landet.. hmm.. bara repriser med andra ord för jag försöker se Sverige i veckan med inslag från landets alla lokalstationer..

Tog en långfrukost och funderade över vad jag ville ta itu med just denna dag.. zappade lite o hittade ett program om sömn på Discovery.. För varje timma vi är vakna behöver kroppen 2 timmars sömn, så det är inte konstigt man är lite trött på kvällarna.. Och det är lätt att komma i ofas med sömnen bland annat om man, på morgonen, trycker på snoozknappen för då luras kroppen flera gånger och den som gör så är mer trött under dagen än den som går upp direkt.. Det blir en ond cirkel som är väldigt svår att ta sig ur.. Själv vågar jag helt enkelt inte snooza ens en gång för gör jag så så brukar jag oftast somna om så hårt att jag stänger av larmet i sömnen..

Egentligen så är kroppen (elelr rättare sagt hjärnans signaler till kroppen) väldigt bra på att säga till när vaken- och sömnbehovet är i obalans för i den sekunden vi plötsligt (?) nickar till så är vi egentligen så gott som sovande.. Väldigt många trafikolyckor skulle kunna undvikas om en sån förare stannade o vilade en stund.. Vid eftertanke så är jag väldigt Tacksam att jag kommit till dit jag är idag, för visst har jag ignorerat signalerna med att sjunga högt och veva ner fönstren för att få in kalluft.. o druckit kaffe och cola..

Hur många har inte känt att syret plötsligt brukar ta slut på eftermiddagen? Eller kanske tror man att det är lunchen som håller på att smältas o all energi går åt till det.. eller är det kanske kaffetarmen som gör sig påmind.. Men så är det inte, enligt det programmet. Det är kroppens vaken/sovbalans som helst av allt skulle vilja balansera lite mer åt sovhållet eftersom vi ju varit vaken rätt många timmar vid den tiden.. I sydeuropa har de sin siesta på eftermiddagen och det är egentligen är väldigt bra sak för kroppen då den får vila och återhämtning och kan fortsätta resten av dagen glatt leende..

Programmet innehöll väl inga direkta nyheter men det är bra att påminna sig lite imellanåt.. Sömn är nödvändigt och väldigt behövligt! O så är det skönt att sova! När man kan alltså.. att ligga med tankar som maler både hit o dit är däremot väldigt oskönt.. men om man kan ligga kvar och försöka slappna av så får man i alla fall en liten vila.. och en liten vila är bra mycket bättre än ingen alls..


Sen lurade jag till lite i soffan.. Blev väckt av telefonen och tänkte först inte svara.. men ångrade mig.. för TackoLov så får man ångra sig.. Det var
VS som ringde o frågade om jag ville följa med på en promenad.. Nja.. eller.. Jooo, solen är ju vaken.. o det är vitt på marken.. Ja, klart jag vill! Det blev en skaplig prommis på ca 1,5 timme.. mycket prat och tankar om hur man kan reagera i olika situationer.. På ett ställe dansade dimman med solen och förhoppningsvis så fångade hon det på bild.. och mångubben viskade till oss att vi var de underbaraste människorna i världen.. eller i alla fall just på det stället.. ;-)

Sen fick jag vara med om en tarotläggning som hon gjorde för mig.. Det var första gången för mig och man läser ju in lite själv också i korten.. men Waow vilken känsla.. det var sammanhang efter sammanhang.. o så mer sammanhang.. och val som jag gjort i höstas känns som mycket bra val för mig.. och den närmstkommande framtiden känns rätt hoppfull.. Ja, alltså 1 år går ju väldigt mycket fort.. Men det är ju jag som väljer att tolka korten (med hjälp av VS).. och till syvende o sist så är det jaget som kan välja att handla, eller bara luta sig tillbaka o inbilla sig att livet kommer att komma o knacka på dörren.. hmm.. Vill nog passa på att påminna livet om att jaget har en ringklocka som väcker till o med den mest lurande människa.. ;-)

Det blev också en stor kopp kaffe samt samtal om förhållande och förhållningssätt till kärleken.. Jag är lite dålig på att förklara mina tankar, men jag tror att i alla fall några "kloka" ord blev förstående.. :-)

Efter helgen maraton så kunde jag ju inte missa Ugly Betty.. Mitt i Thanks giving blir hon dragen o ryckt i från många håll, fast det räcker ju inte till för alla.. Nästa tisdag vet jag, ja alltså om jag inte glömt, vad jag ska göra kl 20.00..

Tyvärr missade jag Hundarnas sammansvärjning på kunskapskanalen.. Människans bästa vänner är  gulliga, pålitliga och sällskapliga.  Hur kommer det sig att hundarna har utvecklat sådana egenskaper som vi gillar? Har de bara ställt in sig hos oss för att vinna fördelar? Kan man rentav tala om en konspiration?
Äh, en kan ju inte vara på 2 ställen samtidigt.. That´s life! Men jag ska i alla fall försöka hålla koll på om det repriseras en andra gång..

Nu känns det som att behovet av en kopp varm, het choklad och en prästosthårdmacka är väldigt nödvändigt..


Maraton..

.. ska man nog undvika om man inte är 110% fit for fight.. fast i dag kunde jag inte låta bli.. 6 timmar blev det.. ja, inte riktigt helt i sträck.. tog emellanåt några pauser vid kylskåp, perkulator och toa.. Jag råkade zappa in på Ugly Betty.. en serie som jag hittills undvikit pga namnet.. men när jag väl började titta så blev jag totalt förälskad i Betty som ju inte alls, trots namnet, är ful.. Vad hon däremot är, jämfört med de andra som jobbar på tidningen Mode, är att hon vågar vara sig själv.. hon kliver inte över lik för att komma sig någonstans i den världen.. hon provar saker men när hon  inser att hon inte passar i det provade så återgår hon till att vara sig själv..
För visst måste vi alla få prova saker vi aldrig gjort förut.. men vi har vår fulla rätt att ändra oss om vi inte känner oss bekväma i den rollen.. Men! Om nu någon funderar på att prova droger, eller annat som kan vara rent livsfarligt för en, så rekomenderar jag provtagaren att avstå!

Det blev ingen Rose Red igår.. fastnade i fjärrkontrollen o sen After Darks 30-årsjubileumsshow som ju höll på i flera timmar.. Ja, de är lite småelaka men de gör det bra.. många skratt fick jag mig i alla fall..

Långt innan After Dark startade så började däremot alla smällare o raketer sitt intåg i grannkvarteren.. Ju längre kvällen led desto värre blev det för att sen krevera i, som jag kände det, rena rama massakern ca 1 timme runt midnatt.. Utan att ens ta till fantasin och blunda så kändes det som att jag var mitt i någon krigszon.. En vän till mig var i Libanon i somras när landet invaderades och jag kan bara föreställa mig hur det kändes för dem som var där.. I och för sig så är det inte enda landet det varit krig i men eftersom jag kände en som var där så blir det lite mer personligt och på något sätt kan jag relatera till den händelsen.. o så tänkte jag på vovsan och hennes större och större rädsla för allt vad smällare o rakter hette.. Som valp var hon rädd för dammsugare och elvisp men det kunde jag träna bort med en massa lek och positiv förstärkning.. Till o med klickern blev hon rädd för men efter att jag larvat mig på golvet o bjudit mycket gott så tyckte hon att det var roligt när jag tog fram den eftersom jag aktiverade mig och henne.. Smällare och raketer är det dock svårt att träna bort.. framförallt för att hundar, och andra djur, har så mycket bättre hörsel än oss.. o så kommer de utan någon förvarning.. raketer kommer också uppifrån.. till o med jag är rädd för saker jag inte vet vad de är som kommer uppifrån.. istappar som ramlar ner från hustak kan döda en..


Svenska Kennelklubben (SKK) och Hundägarnas intresseförening (HINT) har, sedan 1993, bedrivit ett Antismällarprojekt.. Hösten 2000 beslutade Riksdagen att inte tillåta smällare att säljas.. Tyvärr så gäller det bara kinapuffar, ryssar och ettöres-smällare.. Fyrverkeripjäser är fortfarande tillåtna och nu låter de mer än någonsin.. SKK fortsätter jobba o bearbetar nya regeringen..

Jag har inte den minsta skam i kroppen för att jag maratonat framför televisionensapparaten.. jag har ju bara tagit hand om kroppen som fortfarande återhämtar sig efter flunsan o hostan.. Tyst har jag vart o inte stört grannarna det minsta! Inte heller har jag oroat hundar, katter eller andra husdjur med förskräckliga och skrämmande pyroteknisk material! Jag har haft koll på volymkontrollen så grannarna har noll koll på vad jag haft för mig i helgen! Mina klackskor låste jag in i garderoben i höstas så de har alls icke haft möjlighet att steppa på parketten varken morgon eller kväll! Däremot har fårskinnstofflorna tagit sina små rundor inimellanåt, men de tassar så försiktigt att inte ens den mest uppärksamma spion skulle upptäcka dem..
Visst hade jag lusta att springa ut o ruska alla smällmänniskor i nacken o fråga om de inte kunde tänka sig andra sätt att fira nyåret på men jag avstod.. De är vuxna människor som fått sitt beteende från sina föräldrar och för att ändra såna beteenden behövs det lite självtankar och imna nacklyft hade nog bara gett mig en massa en massa bekymmer såsom pyrotekniska prylar i gumpen.. O så tror jag att polisen ändå hade fullt upp denna natt utan min inverkan.. Men om någon blev personligen skadad pga egen inverkan så kommer jag inte att tycka synd om den en endaste sekund!

Ett nyårslöfte har jag i alla fall tagit mig för o givit jaget.. I år ska jaget bli lite mer öppen och mottaglig för kärlek.. våga lite mer helt enkelt.. Ja, trots att jag inte gillar nyårslöften eftersom jag oftast bryter dem så vågar jag ge detta.. för det kan ju bara inte bli sämre än förra året som ju innehöll noll sex.. ;-)

Och så ska jag, som Mia Törnblom sa på 4n i morse, fortsätta Tänka på att börja träna kroppen.. för i tanken så bearbetas viljan.. o till slut så är, förhoppningsvis, viljan är större än tanken..