Bara 6..

.. jobbedagar kvar innan semestern börjar..

Mina kunder och ringare börjar oroa sig lite för mig eftersom jag, hele sommarn, har svarat i telflonen och ringt.. Deras omtankar är värmande och jag hoppas att jag inte låter alltför skadeglad när jag säger att Snart är det min tur..

Några har klagat över sitt semsterväder o sagt att värmen o hettan kommer nog inte förrns i augusti till min semester.. Nääj, det vill jag inte, säger jag med lidande i rösten.. Då skrattar de ilakt åt mig o säger att de vet det.. himska människor..

Btw.. I går så upptäckte jag att friidrotts-VM är just prexis pågående under min sista semestervecka.. Fundilerar om jag ska ta tåget till Osaka o kika live på våra svenska medaljhopp..


Konsekvensanalyser..

.. kan vara rätt bra att göra, speciellt om man ska ge sig in i något nytt.. Jag brukar vara lite duktig på det när det gäller andra men själv tänker jag inte alls på det.. o därför fick jag ta konsekvensen i morse..

Inbillar mig att jag har förstått att tröjor och klänningar som går omlott är rena rama komplimangen för midjan eftersom den då inbillas vara smalare än den är.. Men det var apselut inte därför jag råkade inhandla en omlottröja i mjuk o skön bomull förra veckan.. När jag tog på den i morse kändes den aningens urringad, men jag tänkte att om jag bara sträcker på mig hela dagen så är det ingen fara.. Detta påmindes jag om när jag borstade tänderna o böjde mig fram över handfatet, jahupp, idag ska jag inte böja mig framåt! Basta!

Tyvärr så har ju det där lilla ordet inte ingen mening och betydelse, så när jag kom ut till cykeln var det helt o hållet bortblåst.. förmodligen hade det gått o lagt sig o sussa när jag stängde dörren..

Nåja, låste upp cykeln o slängde, vig som en potatissäck, benet över ramen o trampade iväg.. till saken kan jag väl tillägga att min cykel är lila o av den sportigare modellen så jag sitter rätt mycket framåtlutad.. o jag som inte (!) skulle böja mig för mycket framåt idag..

Som tur var så var jag ute redan klockan 7 o vid den tiden är det väldigt få människor ute, speciellt som det fortfarande är semestertider och universitetsstudenter inte är tillbaka.. Men, de jag mötte tittade stort.. eller om jag säger som så att tjejerna mest tittade med stora ögon medans killarna både tittade och tappade hakorna..
När jag kom ner till universitetet så vaknade jag o funderade varför människorna tittade.. hmm.. Har jag månntro någon oljefläck på oljetröjan som är fruktansvärt ovacker.. tittade ner och fick mig ett så gott skratt att jag nästan trilla av cykeln.. Omlottröja i mjuk bomull och fartvinden när jag susade framåtböjd på cykeln.. hehehe

Nåja.. Ska man tillvänja sig urringade tröjor så är det väl lika bra att ta i redan från början.. Fast när jag kom till jobbet så tog jag fram häftapparaten o fäste ihop urringningen för visa magen på jobbet är nog inget mina jobbekompisar ser fram emot att jag gör..

När jag cyklade hem så klämde jag fast ett par extra häftor för människotätheten vid 16,30-tiden är betydligt tätare
vid den tiden än i morse, och trafikolyckor vill jag vara mycket oskyldig till att orsaka.. Fast när jag stannade vid kiosken så hörde jag ambulansen susa förbi en bit bort.. hmm..

Soffan..

.. är livsfarlig.. I går efter att ha tystnat magkurret så satt jag mätt o belåten tillbakalutad och skulle titta på något.. Zappade fram o tillbaka tills jag upptäckte att Mumiens återkomst gick på en kanal.. Åh, en gammal svartvit ryslare tänkte jag, men jösta vad jag misstog mig.. Den var inte det minsta skrämmande utan snarare skrattretande.. Hur filmen slutade har jag ingen aning om men jag vaknade lagomt till Philadelphia började.. Tom Hanks spelar en homosexuell advokat som får sparken när den välrenommerade advokatbyrån börjar misstänka han har AIDs.. Denzel Washington spelar en advokat som tar åt sig ärenden där han bara tar betalt om de vinner, men han är liiite bögnojig.. Bra film var det i alla fall och jag hade inga problem att hålla mig vaken till den slutade kl 5 i morse..

Nu när jag goglar på filmen så ser jag att den kom ut 1994.. haha.. Det var väl det jag visste; Alla filmer kommer på TV så småningom.. ;-)

För ovanlighetens skull så hade jag ställt larmklockan på 09,50 eftersom ajg hade tvättstuga i morse.. Vaknade o kände mig lite plufsig men orkade i alla fall kliva upp.. Sätta på kaffe o sen ner i t-stugan.. Snaablar, bara jättelite tvättmedel.. Misstänkte jag inte hade mer men var tvungen o springa upp o kolla, och visst hade jag rätt.. Ner igen o ladda maskinerna och dela det lilla jag hade på 3 smådoser tvättmedel.. Sen upptäckte jag att sköljmedlet var så gott som slut men kom ihåg att sånt har jag mer så upp igen o ner igen.. 3 trappspringningar bara för att sätta igång maskinerna.. o redan klockan 10 på morgonen.. Iddes inte klä mig o fara o köpa mer tvättmedel så resten tar jag en annan dag, för jag tror att en annan dag kommer i morgon eller på tisdag..

Nu har jag dock varit o inköpt mer tvättmedel så nästa gång står jag inte där med lång näsa.. och fast jag vet att rödspätta är
rödlistad så kunde jag inte låta bli att köpa en påse.. Det är ingen ursäkt men det är länge sen jag hade spätta i lunchlådan.. Men jag lovar att jag ska undersöka vilka alternativ till plattfisk det finns.. och var de finns..

Upptäckte att jag har 2 småhyllor där den ena kan passa under spegeln i hallen.. och den andra i ett hörn ovanför sängen.. på den tänkte jag mig att jag kan ha aromaljus utifall jag blir myssugen någon gång.. Tänkte omedelbart kasta färg på dem men var lite eftertänksam o kom på att det är nog bra o tvätta dem först, samt sandpappra den ena som är lackad.. Tyvärr har sandpappret, som jag vet med bestämdhet att jag har någonstans, gömt sig så något målande blir det inte i dag.. Men det gör ingenting, ska ju ha något att göra när semester kommer.. o den kommer om bara 8 jobbedagar.. o till dess ska jag väl förhoppningsvis återfunnit sandpappren, eller köpt nya..

Sol&vind- torkade kläder.. Doftar mumma! Skulle vilja ha den doften året runt men lite svårt torka kläder ute när det är minusgrader.. Någon som vet om doften finns att köpa på burk?


Nu är det nog lite matdags.. o så ska jag, redan nu, börja planera för sänggående o kanske hittar jag den innan jag somnar i soffan.. ska jobba 07,30-16,30 till veckan o då kan det vara skönt o somna innan jag ska kliva upp..


Lördagar..

.. är slödagar.. Sova länge men förhoppningsvis vakna lagom till Scrubbs.. Långfrukost o sen kika på Gilmore girls.. Sen en kort tid tillbaka så har även How to look good naked fått sin lilla plats i min lördag.. Jag gillar människor som lyfter andra istället för att klanka ner på dem.. Kvinnorna som är med är modiga för egentligen vill de inte alls klä av sig och bland det värsta som finns är, i början av programmet, att klä av sig inför en annan människa.. Deras kroppsuppfattning är många cm och kilo större än vad de egentligen är..
Jag känner igen mig i de tankarna.. När jag känner mig plufsig, fet o otymplig så blir jag stort som ett berg.. och fruktansvärt oattraktiv.. Men det är den bild som jag fått med mig från det jag var liten, ung, tonåring och även vuxen.. Kommentarer som; sÅ där kan du ju inte se ut! Ska du verkligen gå ut i det där? Gud, vad tjock du har blivit!
Meningarna är djupt inslagna i min självkänsla och svåra att bli av med.. och att vända tankarna till något positivt om mig själv är inte gjort över en natt.. men i varenda kvinna som är med i How to look good naked/ Snygg naken så tar jag till mig litegrann för jag är precis lika som de.. Snygg naken!

Förmodligen, men jag gissar vilt, har kvinnan som hela mitt liv kommenterat mitt utseende och vikt större problem med sig själv än med mig.. Och hennes inställning att jag finns för att göra henne lycklig har jag tagit avstånd fån och ringer endast om det är något viktigt.. Enligt henne så har jag förskjutit både henne och min bror.. Fast det vet inte bror om för i så fall hade jag inte blivit bjuden till bröllop och fått välkomnande inbjudan att besöka honom och hans fru..

Sen råkade (hehe ;) jag se ett program om en tjej/kvinna på 37 som förtvivlat vill hitta en man till sitt liv.. Hon testar allt under en 10 veckor lång programserie.. Själv så känner jag inte alls igen mig för jag är varken programledare eller blond.. Men evenuella tips tar jag åt mig.. Btw.. Länge sedan jag var 37 så de problem hon har har jag kommit över.. hehe

Efter all TV-tittande tänkte jag lura i soffan.. Men upptäckte att toapappret var slut o sånt klarar jag mig inte utan.. Inbillar jag mig för jag har aldrig testat.. Klädde mig o for iväg till affärn.. Och kors i taket, jag kom ihåg både papper och att köpa en ny diskpropp.. Visserligen fanns inte min modell i sortimentet men med lite modifikation så har jag nu en fungerande diskpropp.. Alltså betyder det att om jag blir lite borta länge så har jag bosatt mig i diskhon..

Sen tog jag tag i badrumsventilen.. Har tittat på den mååånga morgnar o fått nästan kräkkänslor.. Att rensa avlopp är inga problem men sitter rensninggsbehovet ovan huvudet så vet jag ju aldrig vad som skulle kunna ramla ner i ögona eller, ännu värre, mun.. I dag tog jag dock mod till mig o städade.. Jag vet, det är bara lite damm, men jösta vilka känslor som for genom min kropp.. Meddelar, lycklig, att rent blev det!

Sen råkade (?) kylskåpet bli rensat från gamla sura mjölkförpackningar och dessa blev även utburna till soprummet tillsammans med massa annat..
Och på vägen därifrån så råkade en lampa hängas upp i sovavdelningen.. Lampan har legat i hyllan i 1 år, ungefär lika länge som jag saknat bra ljus i mina garderober.. Nu slog jag två flugor på smällen o fick bort en onyttig hylldammsamlar samtidigt som jag fick ljus där jag behövde det på en annan plats..

Lyckades omplacera strykbrädan till skrubben men blev påhoppad av snabeldraken som känt sig liite ensam.. motionerade den en stund och guuu vad Tacksam jag är att det räcker med cirkus 10 minuter.. Sånt kallar jag effektivitet! Tackolov att jag är större än den för den förstökte knuffa in mig i skrubben när jag skulle ställa undan den.. Som pricken på i-et så bad o bönade såpan att få komma ut ur garderoben och det kunde jag inte, hur mycket jag än ville, säga nej till.. Så nu har jag inga änglatofflor under sängen men det är okej, såpadoften håller mig sällskap..

Däremot upptäckte jag just att magen är lite kinkig.. Enbart fukost är inte nog för den så det är väl bäst jag försöker tillfredställa den.. men det gör jag enbart för att jag är självisk för jag vill lyssna på radio/titta på TV utan att få en massa brummande störande oljud..

Livet är gott när man gör det man själv känner för!


Agerar..

.. och reagerar gör jag väldigt ofta.. egentligen så gör nog de flesta det.. Fast ibland reagerar man kanske innan man agerar.. Eller är det tvärsom?

Fick ett telefonsamtal om att vi sagt en sak o sen gjort en annan.. Jag kollade saken o upptäckte att vi, på jobbet, gjort fel.. Sa att det går att rätta till men jag har inte befogenhet att göra det så det kommer sen.. Pratade med h*n som gett rätt information, men registrerat fel, o förklarade att det hamnat på fel men det går att rätta till.. H*n blev fruktansvärt upprörd o sa att vi säger ju inte en sak o gör en annan.. Ilskan och Besvikelsen lyste i ögonen o h*n gick in på toaletten o drämde igen dörren så väggarna skakade..
Vad jag kände var ett stort Aj, men ingen vinner på att felet inte tas upp, för låter jag felet bara försvinna i periferin så kommer h*n aldrig att lära sig..


Strax innan min lunch så kom en massa paket till jobbet.. C kämpade o jag hjälpte till litegrann.. Jag nyfiken på vad det var? Inte det minsta!
Visste ju att det var hurtsar o annat som behövdes skruvas ihop.. På något sätt så åt jag up pmin lunch väldigt fort o sen kunde inte mitt händiga jag hålla mig från kartongerna.. Men jag skulle bara kolla liiite.. hmm.. verktygslådan åkte fram o så var det full fart på jaget.. Lyckades dock återgå till jobbet så h*n fick sin lunch i tid..
Men, efter em-fikat så tog jag tag i sakerna på nytt.. Fast jag hade allt lite koll på jobben och klockan så vid 16,30 stängde jag butiken.. Jag hade dock mina betänkligheter att stanna o skruva färdigt.. fast jag gissar vilt att skruvningen finns kvar på måndag o det är ju något att se fram emot..

När jag önskade de andra en skön helg så bad jag den som blivit upprörd på förmiddagen att försöka komma ihåg en sak innan h*n gick hem.. H*n sa att h*n hade försökt men att det helt enkelt inte gått.. - Snaaablar, då måste vi ringa någon som fixar saken, sa jag o gick o kollade.. Och h*n hade rätt, det gick inte.. men eftersom jag har lite erfarenhet av kinkiga lås så mixtrade jag lite o sen funkade det.. Gick tillbaka o förklarade vad som gått fel och h*n såg tacksam ut att det inte var h*ns fel.. Jag hoppas det funkade när h*n gick hem..

Tog mod till mig o ringde storchefen och frågade hur vi ska jobba nästa vecka.. Vet inte vem som är vinnare men det spelar ingen roll för jag känner mig som en vinnare.. ska börja jobba halv sju.. eehummm.. Menar 07.30.. och får (Ska!) gå hem 16.30.. Underbart!

Nu vänter min vän Ior på mig..

Önskar Dig en underbart livgivande och vilande helg!

Dagen i dag..

Larmklockan pinglade snällt 10 minuter innan utsatt tid så jag hann till jobbet en halvtimme tidigare.. Att jag skulle börja tidigare var redan bestämt och inte alls något spontant infall.. Fast vi får inte jobba övertid så jag var tvungen att gå hem en halvtimme tidigare..

Ringde till en av mina ringare som det var vääldigt länge sedan jag pratade med.. Sa först bara Hej det är L.. fick ett fundersamt Hej tillbaka.. sen sa jag snygging o då hördes det lång väg att hon sken upp.. mmm.. Kanske är det bara jag som är hennes snygging.. och hon min.. ;-)

C ringde o bokade en sak till i augusti.. frågade om si eller så.. o om jag skulle ringa tillbaka i dag.. Nja, vet inte om jag får tag på h*n.. -Nämen, det gör inget! Ring i morgon för då har jag gått på semester. Jag vill inte ha något mer o göra, sa hon o skrattade..
- Jamen, om du vill så kan du hänga kvar så ringer jag på en gång, sa jag o log brett..
- Nejnej, det behövs inte! Det riktigt hördes på henne att hon inte ville
- Okej, jag kanske ringer tillbaka idag, men gör jag inte det så önskar jag dig en skön semester!
Hoppas hon blev glad att jag inte ringde tillbaka för det var annat som kom imellan..

Ringde en annan av mina ringare som jag ofta pratar med.. hon var i Danmark på sommarcamp med 2 andra tokiga tanter och kunde tyvärr inte ta det erbjudande som jag hade.. Men, hon välkomnade mig ner till deras sommarcamp i Danmark.. Jag sa att jag skulle hoppa på cykeln o komma snarast jag slutat.. I morgon får jag nog ringa o säga att soffan kidnappade mig..

Fick ett samtal från en kund om ett reklamationsärende.. När jag hörde vad det gällde så tänkte jag bara **** vem i äffan kan jag koppla detta till.. Tyvärr kunde jag inte koppla utan fick försöka reda ut alldiles själv.. Mycket lyssnande blev det och vad kunde jag annat göra än bekräfta det kunden sa.. och be om ursäkt och hoppas att vi inte ska göra samma sak en gång till.. Vi redde i alla fall ut vad som hade hänt och sånt kommer man långt på.. Jag hoppas den kunden fick rediga svar som den förstod för den skulle skriva den pratat med mig..

Det konstigaste samtalet jag fått i dag var från en dialekttalande man.. Han frågade saker som jag absolut inte får lämna ut, och det förstod han. Men han ville ändå ha svar på sin fråga..
- Har du sökt på internet, frågade jag samtidigt som jag sökte själv och fick upp en massa sidor som gav svar på hans fråga..
- Nej, sa han, jag kan inte.
- Om du inte har internet hemma så kan du gå till ett bibliotek o söka och då kan de hjälpa dig
- Joo, men jag vet inte hur det fungerar
- Har du dator? Kan du öppna internet?
- Joo, på skånsk (?) dialekt
- Öppna internet o så skriver du veveve.. nä, tänkte jag, nybörjare då fungerar inte vvv.. skriv dubbelv dubbelv dubbelv punkt ge o o ge äl e punkt äs e..
- Vad ska jag trycka på sen då, frågade han..
- Skriv in hmm hm hmmm hmm sa jag..
- Ska det vara med mellanslag?
- Ja, och sen klickar du på sök..
- Waow, här står om x o si och så..
- Ja, och det är väl den hjälpen jag kan ge för några telefonnummer kan jag inte lämna ut.. Lycka till o hoppas du hittar vad du letar efter..
- Tack, sa han och så var det över..
Hmmm.. Redan från första början kändes detta telefonsamtal aningens skumt o annorlunda.. men han respekterade att jag inte kunde lämna ut saker.. o trots att han sa att han inte kunde internet så verkade det som att han ändå hade full koll.. eeehummmm.. Mina associationer gick till Anders o Måns o fundileringar om de håller på med någon ny programserie.. hehe.. Hoppas i så fall att jag låter snällt respektfull och inte nedlåtande för att han sa att han inte kunde något..

Fick ett storjobb till nästa vecka och upptäckte att min A blivit tagen av mina kollegor i mellanlandet.. Ringde henne o frågade (snällt ) om det var Okej att jag stal A till ett annat jobb.. - Inga problem! sa hon och log så det hördes ända till mig..
Sen ringde jag A som just hade klivit av ett flyg från fjärran land.. Han sa att han precis hade slagit på mobilen för han kände på sig att jag hade ett jobb åt han.. - Aaah, så underbart, sa jag, då fungerar vår telepati för jag har tänkt på detta jobb ända sen i morse o då hade det ändå inte kommit in.. ;-)
Ringde kunden o sa tisdagen är ordnad.. Han tackade o sa det var väldigt bra jobbat.. Jag dubbelkollade lite tider o han sa det skulle de ordna sig. Glad var han i alla fall att hans problem löst sig..
Ringde E, som jag inte pratat med på flera veckor.. Hon blev glad o höra min röst.. elelr var det jag som var glad o höra hennes? Berättade vad jag ville ha men råkade säga fel månad.. oooppsi.. Jag menade ju juli.. Jamen då går det bättre.. Det fanns flygplatser så A behöver inte cykla 70 mil tur o retur.. o det tror jag att A är glad för..

Strax innan jag skulle stänga butiken så fick jag in ett sent jobb.. ringde S som jag visste jobbat i dag o frågade om hon ville.. Det kunde hon inte eftersom hon stod vid spisen med alla slevar i grytorna.. Men hon bjöd in mig på lunch i morgon.. Ja tack, sa jag.. jag har lunch 1130-1230.. Om jag tar cykeln så är jag väl framme vid kvart i tolv.. på natten.. S skrattar så gott så det bara pärlar i örona.. Underbart!
Fast hon (och många med henne) är allt lite knepiga när de säger att de vill träffa människan bakom den här snygga trevliga rösten..

Det är ju inte jag som är trevlig, det är ju dom jag pratar med som är det eftersom de så frikostigt delar med sig av komplimanger, leenden, fnitter och porlande skratt..


Livet är en underbar gåva

Ja, i alla fall när man får förmånen och möjligheten att få möte leenden som berikar och förgyller..

Dagen i dag..
en dag att bevara i minnet..


Ja, just det.. sen kollade jag in o utgående datatrafik.. hos min internetleverantör får jag stora skälvan för där är det bara rött o blått. Men vissa dagar saknades statistik fast jag vet att jag haft igång datorn..
Ställde mig på kö hos
PTS och efter utförd undersökning fick jag
image146

Vem ska jag tro på?

Nu är det i alla fall grönt ljus till kudden så det är lika bra jag hoppar ner till så han inte blir lissen..


kl 16.55..

.. öppnade sig himlen o började producera mängder med pussar.. Några tyckte det var Typiskt att det skulle börja regna nu när de skulle cykla hem.. Själv så tänkte jag bara att det var synd att jag inte hade sandalrna på mig, för fötterna gillar ju pussar.. alltså de som är fulla med vatten..
De franska kyssarna är däremot mer välkomna en bit ovanför fötterna.. hmm.. ungefär på nivåer som ligger 35-165 cm över marknivå..
Hmm.. det får mig att fundlera på när tidskompatibiliteten ska göra dessa åtkomliga.. Äschan då, det ger sig nog vad tiden lider..


Var en lite fegis o iklädde mig regnstället innan jag gick ut till cykeln.. När jag kom ut så stod jag bara och låt regnet skölja över mig.. ljumna, ljuvligt stora droppar som smekte mitt ansikte.. smattrade mot hjälmen o regnstället.. Underbart!


Svettig cykeltur.. hmm.. vet inte om det berodde på att kroppen var instängd eller om jag valde växlar som var aningens för tunga för backarna.. Inte så att jag trampade som en tok för att komma fram, utan mer som att trampa för motståndet o evenuellt locka fram mjölksyran..

Trots att jag hade mina röda pumaskor på mig så kunde jag inte låta bli att försöka träffa åtminstonde varannan puss.. Stackars skor.. men tål de inte vatten så är det kanske lika bra att upptäcka det nu istället för sen.. Fast de är ju faktikst 2 år gamla så de duger väldans bra till mina fotar..

Hem och skölja av mig.. Hmm.. hade jag inte haft regnstället så hade det bara varit att torka av mig.. Ska försöka tänka på det nästa gång.. i alla fall när det är så varmt som det varit i dag.. Till hösten när regnet blir snöblandat så kan det vara en fördel att ha regnställ..

Har också trimmat magen lite men det får jag nog lägga i ett eget inlägg.. o jag som kände det nästan som att orden var på väg att fara på semester.. Månntro de blivit elektrificierade.. kanske samlar de på sig energi från magtrimmaren.. hmm.. Kan Einstein månntro haft rätt i sin formel.. E = mc2.. Alltså, de evenulla fettskrupler som försvinner från magen kanske omvandlas till ord.. men.. då är frågan, hur mycket väger ett ord? En
skrupel är, om jag hittat rätt, 1,2371 g...

Hmm.. Undrar var talesättet att någon inte har några skrupler kommer från.. Och vad lider egentligen tiden så småningom..

Uppdate!
Vilken underbar uppfinning denna tjänst är som låter mig googla över hela världen.. 37 500 träffar fick jag på ordet Skrupler.. o den här var intressant..
                         

"Skrupulös och skrupelfri

Reuters rutor 10/1 2007

Kan man använda ordet skrupellös i samma betydelse som skrupelfri undrar en läsare som har stött på ordet skrupellös i tidningstext ett par gånger under julhelgen. Och vad exakt betyder det, och hur förhåller det sig till ordet skrupulös?

 

Den som är skrupelfri är utan skrupler, det vill säga den saknar samvetsbetänkligheter och är därför beredd att vid behov göra sådant som är orätt och omoraliskt. Ordet skrupel, som i praktiken bara används i pluralformen skrupler, går tillbaka på latinets scrupulus som ursprungligen hade betydelsen ?liten sten? men redan i latinet fick betydelsen ?bekymmer?. Kanske var det från början fråga om små stenar i skorna som var till besvär och obehag under fotsulorna.

 

Gängse svenska ordböcker, liksom den senaste upplagan av Svenska Akademiens ordlista, känner bara till ordet skrupelfri, inte skrupellös. Det återspeglar ganska bra språkbruket i till exempel medierna, alltså det professionella språkbruket. Men en koll på webben visar att skrupellös där är nästan lika vanligt som skrupelfri. Kanske beror det på att ord på -lös i motsvarande fall brukar avse avsaknad av en önskad egenskap (som i detta fall), medan ord på -fri avser avsaknad av en oönskad egenskap ? jämför å ena sidan sockerfri och fettfri (positivt), å andra sidan tandlös och smaklös och det huvudsakligen finlandssvenska saltlös (negativt).

 

En tänkbar orsak till att det etablerade svenska ordet är skrupelfri är att det på det sättet skiljer sig klarare från skrupulös, som ju har i det närmaste motsatt betydelse. Den som är skrupulös är noggrann och samvetsgrann, inte slarvig och utan samvetsbetänkligheter. Ordet kommer från latinets scrupulosus via franskans scrupuleux med samma betydelse. Den som är skrupulös bekymrar eller bemödar sig alltså om att göra saker rätt. Det handlar i det fallet inte om en sammansättning på -lös, utan en avledning på -ös (som i nervös, religiös).

 

Mikael Reuter


         

Uppdaterad 12.1.2007"

      


I och för sig så var även huvudsidan Focis (Forskningscentralen för de inhemska språken) väldigt spännande.. Dit ska jag återvända.

Tiden..

.. går fort när man har roligt och ungefär 95% av all tid på på jobbet har varit rolig idag.. o går resterande jobbedagar lika fort så är det inte 11, utan bara 6 jobbedagar kvar innan semestern.. ;-)

Semestrar och många sjuka gör i och för sig att telefonen går varm men hellre det än att sitta o bara vänta på att det ska ringa.. Visst blir många kunder aningens förvirrade när de, på grund av nya växelsystemet, inte kommer till sina vanliga butiksföreståndare, och mina frågor gör dem ibland (men bara ibland ;) lite irriterade.. Men, jag tar mig tid och lyssnar, frågar och bekräftar deras lnskemål och sen förklarar jag var jag sitter så i slutändan får vi oss ett litet leende och smittande skratt..

För att inte tala om "våra" gamla kunder som hamnat någon annanstans o så hamnar rätt igen.. Åj, vilken tacksamhet de förmedlar.. o jag tackar dem för att de säger så snälla saker..
Förhoppningsvis börjar jag lära mig att ta emot komplimanger istället för att säga att andra gör det lika bra/bättre.. eller i värsta fall totalt nedvärdera mitt eget kundbemötande och försöka viftla bort det.. Visst kan det vara lätt att göra det men då blir det också samtigt ett sätt att negligera kundens tankar och sånt är väldigt otrevligt.. Om jag till exempel tycker bra om en människa och säger det, så vill jag inte ha det nedstoppat i soptunnan!

Med en vild gissning inbillar jag mig att andra är ungefär likadana..

83 mil..

.. cykling har gjort att kläderna börjar bli aningens lite större.. Men det går sakta och magen förändras inte det minsta.. fast det är nog inbillning, tror jag.. Den tar bara lite längre tid på sig o det är bra för magar ska inte stressa då kan de råka illa ut o börja blöda.. O något sånt vill jag inte min mage..

Gymbollen.. hmm.. Jag tittar i alla fall på den varje dag.. o imellanåt blir det lite sporadisk träning..

Fundilerar på situps men så fort jag lägger mig så somnar jag ju.. o på morgonen är jag oftast så trött att jag glömt bort att jag skulle göra flera situps efter varandra så det blir bara 1.. o 1 situp 1 gång om dagen.. hehe..

Skrotlyft o träningslokaler har jag provat o fann dem såå oroliga att inte ens det bästa sällskap kunde locka med mig att börja igen..

Ridning däremot tycker jag är väldigt roligt.. men det kostar en halv förmögenhet o jag har inte ens en kvarts rikedomar.. Fast det skulle nog vara väl värda träningspengar eftersom både kropp och själ får sig en skön stund..

Visst har TV-reklamen otalig pinaler som sägs göra underverk med kroppen men jag litar inte riktigt på reklam.. Ändå har den smygit in i hövvet på mig.. och för några månader sedan såg jag på nyheterna om en karl som, faktikst, minskade lite i omfång med hjälp av elektriska impulser som får musklerna att röra sig.. och tanken har väl grott lite lite litegrann.. I dag när jag kikade in på pysslevaruhusets hemsida så såg jag de hade extrapris på ett sånt däringa elektonifierande muskelverktyg så jag bestämde mig för att slå till.. Omedelbart.
Skulle ändå iväg o köpa jobbfrukt så bestämde jag mig för att besöka övervåningen på MVG.. Men jösta vad jag kände mig förvirrad när jag kom in dit.. Antingen har jag blivit fruktansvärt glömsk eller så har de byggt om.. Den här gången vet jag att förvirringen berodde på ombyggnad o det kändes skönt.. Men jag var rätt vimlekantig inne på pysslevaruhuset.. Dock hittade jag varan omedlebart men sen var kassorna och utgången svårare att hitta.. Tack o lov att det fanns en ström att följa för det gjorde det lättare hitta ut..

In på jobbet en sväng o stänga butiken.. Svettig cykeltur hem o öppna paketet.. läsa lite i instruktionsboken o sen testa.. Yiihaaay vad det killade himskt när jag satte igång maskinen.. Jag lutade mig tillbaka i soffan o bara tittade på magen o skrattade för oj vad den gungade.. hehe..
10 minuter skulle vara som typ 300 situps men det tror jag inte på alls.. Däremot så känns det att musklerna gjort något ovanligt, och det har de ju för något sånt här har de aldrig prövat..

Träning ska vara roligt o det är den ju om man får skratta.. Men, cyklingen kommer jag inte att överge!
Däckad..

.. hela helgen.. har sovit, sovit och sovit.. Förra helgens halsont har följt mig hela veckan med hosta både nätter o dagar.. o i fredags verkade det som att kroppen sa Tack o hej för jag somnade direkt jag satte mig i soffan.. vaknade missinassen o kröp i säng.. På lördag vaknade jag ändå vid halv 7 o käkade frukost o somnade om o sov till ett-tiden.. Guu så skönt det var!
På kvällen lurade jag ett par timmar i soffan igen innan jag såg ett par brittiska thriller/deckare på 9:an.. Trots allt sovande så har jag sovit som en prinsessa i natt också.. Fast jag har ju ingen aning om hur prinsessor sover så det var nog mer som en björn som ligger i vinteride..

Visserligen så har väl månadsontet gjort sitt till o spätt på tröttheten, men det är bättre att slå på flugor på smällen än att dra ut det o vara trött många fler dagar.. Och vakenstunderna har jag tillbringat med att hälla i mig brustabletter och handarbetat.. Enda sättet mota bort månadsvärken och vilken himla tur den kom under helgen för då behövde jag inte få dåligt samvete om jag är borta från jobbet..


Just nu känner jag mig lite piggare så jag ska nog försöka fixa till några lunchlådor.. men det får bli den oavancerade stilen.. steka ihop köttfärs, frysta grönsaker, creme fraiche oi hälla det på fullkornslasagnette..
och förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta med mig en påse morötter i morgon som jag kan riva till..

Om jag sover ordentligt, låter bli att spilla energi på att reta mig på människor som inte gör som jag tycker att de borde göra, så kommer nog jag, och min kropp, att överleva dagarna som är kvar innan semestern börjar..

I dag på radion var det en programledare som sa att detta ostadiga väder skulle fortsätta länge till.. Men, i mitten på augusti spåddes det bli värmebölja igen.. Hoppas han har fel för jag vill absolut inte ha värmebölja.. Fast blir det så så kommer jag återuppta mitt naturistmedlemsskap o bosätta mig på något nakenbad..

Nedräkningen har börjat.. bara 13 jobbedagar kvar.. Längtar liite..

Sista halvåret..

.. har jag börjat inbilla mig att jag är lite flirtig och kan dela med mig av mina leenden.. I dag hade jag dock småtråkigt och råkade (? ;) halka in på ett litet test om Hur flirtig är Du?

Jag svarade ärligt på allt sex.. När jag fick svaret blev jag väldigt förvånad för jag raggar då inte det allra minsta!

Du fick 6 av 6 möjliga Du är ett sant raggproffs. Se upp bara så att du inte blir för bra - och missar kärleken i farten.


Poäng Antal (andel)
0 23
( 3.1%)
1 17
(2.3%)
2 89
(12.1%)
3 177
(24.1%)
4 207
(28.2%)
5 166
(22.6%)
6 56
(7.6%)

Seriös test? Apslut! ;-)

Horoskop..

.. är kuliga.. Hittade mitt sommarhoroskop.. o det låter lovande..

Njut av lejonerotiken så länge den varaLejonet (23/7-23/8)


Älska i båthus, varför inte? Eller i en hammock, uppe på en höskulle eller på ett hotell vid havet? Lejonet är chosefri och struntar i detaljer, huvudsaken är att det händer något. Blir du förälskad i ett lejon blir din sommar garanterat något alldeles extra?. Lejonet är en oberäknelig vild bekantskap, oavsett om ni ses bara för en natt eller för ett helt liv. Man har aldrig tråkigt med ett lejon. Hon matar dig med hallon och leker kurragömma i en daggvåt trädgård. I nästa stund kan hon klä sig i en stygg liten lackdräkt och ge dig en kärleksstund du aldrig glömmer. Det manliga lejonet är lite väl stolt för sitt eget bästa ibland och han kan bli extra kattaktig om han känner sig svartsjuk. Då reser lejonet ragg och försöker förgöra sin rival med klös.
Lejon vet med sig att de är fantastiska sängkamrater och kan tycka att det är dumt att snåla med sina talanger, till sina partners förtvivlan. Njut av lejonerotiken så länge den varar.

Så förför du ett lejon: Lejon gillar att bli tämjda och tuktade, framför allt erotiskt. Kvinna, våga vara härskarinna! Ta kommandot och sätt lejonet på plats. Då kommer han lunkande till dig som en liten katt.

Lejonets favoritsex: Vilt, omtumlande och med riv. Klösmärken ingår. Lejon kan gilla bondagelekar, men bestäm reglerna på förhand.

Här träffar du ett lejon: Utomlands, på en vernissage (lejonet vill gärna känna sig konstnärlig) och på flygplatser runt om i världen.

Av Katerina Janouch


Hmm.. månntro jag måsta skaffa mig ett giltigt pass till semestern.. Eller reser man passfritt inom EU? Fast det räknas väl inte riktigt som utomlands eftersom vi är gemensamma med de flesta länder.. Äshan då, de menar nog utomläns o dit behövs inget pass..


Semestertider..

.. gör att det, inimellanåt, är lugnt på jobbet.. Ändå är det stressigt.. Saknar jättemycket bästa jobbkompis.. Vi har jobbat ihop i 5, eller är det 6, år och ända från början så tänkte vi gemensamt ansvar om jobbet.. Ja, tänkte, för vi har som aldrig uttalat orden.. Visst glömmer både hon och jag saker men då hjälper vi till att påminna varandra.. Nu är det jag o 2 bästa vickor.. hmm... Arbetet flyter inte på som vanligt o de har tendenser till selektivt seenden och såna däringa småbesvärliga jobb lämnas som om de inte finns.. Visst, jag påminner dem.. och ställer ledande frågor i hopp om att de kanske ska/kan lära sig att inte ta för givet att jag ska fixa de jobben, men hur kul är det när jag får sura svar som; Ja, jag vet. Och jag är faktiskt inte helt dum/blåst i huvudet!
Såna svar tycker jag inte om för det är inte alls det jag menar.. Jag vill bara att alla ska ta ansvar för jobben.. Förmodligen är det mest rädsla att misslyckas som ger mig dessa kommentarer och kanske jag får börja omformulera mig och berömma mer..
Eller också säger jag bara att har du tagit emot det så får Du fixa det! Fast det har jag redan prövat och gissa vad som hände.. jobbet blev osynligt för den som tagit emot det.. ;-)

Men.. Det är bara 13 jobbedagar kvar innan MIN semester börjar.. image145

Hmm.. den där bananen ska dansa.. Fungerar tydligen inte här men det gör inget.. Förresten så är nog det bra för hur trött skulle inte jag vara efter 13 dagars jobbedans..


Uppdate!
I redigeringsläget är banan lite vänsterkonvex.. eller är det högerkonkav.. Men på i min läsare vickar den väldans på knäna.. hmm..

Någon expert..

.. är jag inte o lär og aldrig bli.. fast man ska ju aldrig säga aldrig och jag har ju ingen aning om vad jag kommer att kunna i morgon.. Inte heller håller jag mig framme o har koll på alla nyheter, oavsett vad de handlar om.. Allså är det lönlöst att fråga mig om vilka kändis som hånglar med andra.. eller växelkursen om man ska utomläns..

Datorer och dess program har jag inte speciellt mycket koll på.. huvudsaken är ju att det funkar för mig och det jag ska göra.. I slutet på -90-talet gjorde jag en hemsida till vovsan. I och för sig hade jag ingen dator hemma men en kompis hjälpte mig och jag lärde mig lite htlm-koder, vilka jag glömt för länge sedan. Den dator jag hade tillgång till hade Netscape och kompisen Explorer, vilket gjorde att sidorna sågs bäst i det program han använde. Och det är ju förståeligt.. o sen har det gått av bara farten att det är det programmet jag använder eftersom jag liksom vant mig vid det..

Tyvärr segar det o hänger sig och jag får starta om.. Virus? Kanske, men jag har ju program som tar bort sånt.. Fast virusmakarna brukar ju vara bra mycket snabbare än meducinmakarna och själv har jag, som sagt, mycket liten koll på vad som är vad..

Efter att ha fundilerat några dagar så var jag modig och plockade hem en annan webläsare.. och jösta, vilken skillnad det vart.. Ingen flagga som bara snurrar o snurrar utan det händer saker nästan ögonaböj..
Kanske kommer hela datorn att flyga i luften nästa gång jag vevar igång den men det är ju en annan dag, och tills dess kommer jag bara att fortsätta le och säga Grattis, du modiga kvinna som var så vågad ;-)

Blöta pussar..

.. kan ibland vara väldigt trevliga.. det vill säga om man är på humör för såna..

När jag jobbade inom jordbruk, en gång för 100 år sedan, så brukade jag få kosspussar.. Dem var inte speciellt trevliga eftersom de oftast kom när man inte var beredd.. o oförberedda blöta pussar kan vara livsfarliga då de i värsta fall skulle kunna skrämma slag på hjärtat..

Vovsanpussar fick jag i oräkneliga mängder under de år jag hade vovsa.. Efter att hon ätit så var hon vääldigt frikostig med tackförmatenpussar.. Händer, armar, fötter o ben fick sig många såna tackpussar.. var min näsa eller mina öron i pusshöjd så fick sig allt de också sin beskärda del.. Sen hade hon försiktiga vaknapussar som i regel bara var en liten lätt dutt med nosen på min hand.. Buspussarna när hon hjälpte till med framtänderna o smånaggade i rumpan eller benet.. Vojne vojne vad de pussarna var fyllda kär-leks-fulla..

Sen finns det ju också blöta pussar som jag närapå dreglar över.. till exempel om jag ser en himskans tilldragande människa med en mun som tilltalar och lockar..  I och för sig så vet jag inte om dreglandet syns men väldigt många gånger så vänder sig människan om o går åt ett annat håll.. Detta har hänt så många gånger i sommar att jag funderar på om det är mig det är fel på eller om jag kanske ska skaffa mig haklapp så inte mina kläder blir nerdreglade.. Eller också ska jag börja använda solglasögon så människorna inte ser mina glittrande busfyllda ögon.. Hmm.. får nog fundilera och exptrimentera hur jag ska göra för att inte skrämma bort männskorna..

I dag när jag cyklade hem fick jag mig i alla fall många blöta pussar.. Visserligen så gillar inte cykeln blöta pussar o väta för då börjar pedaltramplagret gnirka o gnälla, men det struntade jag i för vädret var varmt och fötterna skrek att de längtade efter några riktigt blöta pussar.. Tyvärr var pussarna av den mindre storleken men de stänkte skönt på tårna och jag log o njöt av varenda stänk.. I natt ska det visst regna i mina trakter så i morgon kommer jag, förhoppningsvis, få njuta av riktigt blöta pussar..

Må jag aldrig bli för gammal för att leka i vattenpussar!

Gul salladsros på svart tröja blev lika bra som jag inbillade mig..


Hmm.. känner mig lite besatt av kreativiteten för mina röda sommarjeans fick sig också en guling på låret..Häromkvällen upptäckte jag att tinnitusen är betydligt mindre påträngande än den var för några månader sedan.. Förmodligen beror det på flytten. Vi sitter ju mycket luftigare nu o har såå mycket mindre störningar från omgivningen.. o så har vi fått stereoheadset och Det är en snabla skillnad.. Faktiskt så känns det inte nödvändigt att alltid ha lite bakgrundsmusik på hela tiden.. Underbart!

Nu ska jag nog sätta mig på balkongen och lyssna lite på regnet innan jag sätter igång allsången..

Igår, idag och imorgon..

Varje vecka har två dagar som vi aldrig bör bekymra oss för - två dagar som inte bör belastas med oro och farhågor.

Den ena dagen är gårdagen med dess prövningar. Gårdagen har för evigt dragit sig undan vår kontroll.

Den andra dagen som vi inte bör bekymra oss för är morgondagen med alla dess eventuella motgångar, stora löften och svaga prestationer. Också morgondagen ligger utanför vår kontroll.

I morgon går solen upp vare sig vi vill det eller inte. Vi har ingen del i morgondagen ty morgondagen har ännu inte randats.
Återstår alltså en dag för oss att leva - i dag. Vem som helst står ut med en dags prövningar. Det är endast när vi lägger gårdagens och morgondagens vedermödor som vi misslyckas.

Det är inte dagens händelser som gör oss upprörda utan gårdagens bitterhet och oron inför morgondagen.

Låt oss därför göra vårt bästa för att leva blott en dag i sänder.


?

I fredags..

.. vaknade jag med ont i halsen.. Inge roligt alls för då brukar jag, oftast,  bli göörsnuvig o inte kunna prata över huvud taget.. Men jag cyklade i alla fall iväg till jobbet eftersom jag visste att den enda (japp, jag är oersättlig ;) som skulle vara där 08,00-08,30 var jag.. Motade bort halsontet med lite brustabletter och fixade dagen rätt bra ändå.. Några av mina kunder/ringare tyckte jag hade en skönt hessexig röst och jag kunde inte annat än le och tacka.. o småprata lite extra med dem som tyckte det.. ;-)

På kvällen låg jag mest i soffan.. o i samma spår gick resten av helgen.. Kom på att jag missade båda avsnitten av Gilmore girls förra helgen, men det gjorde inte så mycket för det var lätt att komma in i handlingen.. Gillar Lorelai som lägger på luren i örat på mor sin.. Skrattar elakt åt Lorelais mamma som inte kan förstå varför Lorelai gör så.. Förstår Rory som är aaaningens sval mot mormor.. Vojne vojne, kan mina dessa känslor ha att göra med att jag känner igen beteende från viss släkting..

Har också legat o fundilerat på att vara lite kreativ.. letade efter mina textilfärger för jag var bara sÅ äker på att jag hade kvar en burk rött och en burk vitt.. var till o med upp på i förrådet men nej då, inga textilfärger, bara glas- o keramikfärg, och dessa fungerar nog inge bra på bomullströjor.. Var till närmsta maximarknad men jag hittade inga färger.. däremot köpte jag ett litet rödsalladsshuvud som jag tänkte kan passa att ha som schablon.. Hem o dela i lagom storlek så det skulle hinna torka till idag..
Efter jobbet idag cyklade jag till Norsjö färg men de hade inga textilfärger.. Jahupp, o färgbutiken vid gågatan har stängt.. hmm.. Jag är fruktansvärt vilse när det gäller specialbutiker så jag fick stå o fundilera en stund och sen cyklade jag till Lekbiten.. Gick till kassan o frågade på en gång istället för at irra runt i affären och hon plockade fram en kit med pop-upp-färger.. Jaa, det kan bli bra kontraster.. Hem o undersöka kitkartongen o hittade röd, gul, grön och blå pop-upp-färg o så en tub med vardera (platt) silver- och pärlemorfärg..

En röd ros på vit t-shirt blev rätt okej..


Röd ros på svart blev däremot inte lika bra..


Men, bara rödsalladen torkat så ska jag schablona lite gult i samma bild.. Gissar vilt att det kan bli en väldigt personlig t-shirt.. o sånt tyck jag om ;-)

O så hittade jag en burk vit textilfärg + en guldtextilfärgburk när jag kom hem, så nu har jag 8 olika färger till nästa gång jag blir kreativ.. Underbart!
Och kreativitetstankarna står just nu o ringer på dörrn..

Ja, just det, färgen till byrån står o väntar på sin tur.. men den får vänta till semestern..

O nu började det regna.. hmm.. månntro jag ska ta en promenad.. utan regnkläder o utan paraply... Försöka fånga minneskänslan från barndomens spring i vattenspridaren hos farmor o farfar.. Ett minne värt att bevara..

Reströttheten..

.. kommer i efterhand.. Egentligen tycker jag ju att den ska gå hand i hand med resan men det vägrar den.. Dymma den 

På tisdag var jag inte riktigt närvarande när jag vackert svängde benet över cykeln o trampade iväg till jobbet.. men dit kom jag i alla fall.. väntade på sms heele förmiddagen o lagomt till jag satt o åt lunchen så kom det ett.. Kaffe? Japp! skrev jag tillbaka, slängde i mig maten o rusade ut på stan.. Bra, vi ses på Starz om 10 minuter. Jag har arbetskläderna på mig.
Hmmm... Starz.. Det stället har jag aldrig hört talas om.. Åt vilket håll ligger det månntro.. Stod o kliade mig i hövvet en stund o skickade iväg den fråga.. När jag fick svaret på var det låg kunde jag inte annat än skratta rakt ut för jag stod precis utanför stället.. *blindstyre*  
Rullade uppför trapporna o stod o kikade efter någon skylt när jag ser i ögonvrån att någon kommer gående mot mig.. leende.. kramig.. o jag kände att honom vill jag krama tbx så det gjorde jag.. *modig jag* ;-)
Det blev bara en kort kaffedate eftersom både han och jag måsta tillbaka till plikterna, men absolut, jag kan mycket väl tänka mig att träffa honom igen.. En liten bonus är väl att även han kan tänka sig träffa mig..
Vi får väl se vad det blir.. tidskompatibiliteten är väl inte så där himskan bra men vem vet vad morgondagen har i sitt sköte..

På jobbet minskar jobben och det gör att tiden kan gå fruktansvärt sakta emellanåt.. I går tex var jag på väg att somna vid datorn.. eller var det  kanske efterdyningarna av reströttheten som påminde sig.. Inbillade mig att jag kunde lyssna på cd-boken jag knappt hunnit med på resan men jag tror den berättade 99% för sovande öron.. Som tur är så kan jag börja om en annan kväll.. Fast det kanske är bättre att lyssna på den när jag är vaken..

I morgon blir det dock lite mer fart på inkommande telefonsamtal eftersom bästa jobbkompis börjar sin semester..

Ringde till mina logivärdar och tackade för helgen.. och blev än en gång välkommen tillbaka.. Hmm.. Jag är allt lite sugen men fick en tanke om en lite kortare resa i augusti.. vill ju hemskans gärna ta en tripp till E i Dalarna.. kollade billigbuss o sen byte till tåg i Gävle.. 806 kr tor.. Det kallar jag bra pris! Hmm.. får nog finurla lite mer på det.. Fast helgen v 34, och 35, har jag fått förtroendet att ha vaktvovvarna o det vill jag ju himskan gärna.. men det finns ju många ledigdagar kvar eftersom första semesterdagen är 9 augusti o sen ska jag ju inte vara tillbaka på jobbet förrns i september..

O nu låter det som att Ior ropar på mig men så här tidigt är lite väl i tidigaste laget.. till o med för mig som oftast är i tid till det mesta..
Men jag skulle ju kunna lägga mig o lyssna på Flickan som lekte med elden.. eller hjärngympa med ett av alla de korsord som ligger spridda överallt..

Hela helgen..

..har jag bara varit här och nu.. Ja, alltså inte här nU utan där dÅ..

Först o främst på tåget söderut för på ett tåg kan man varken vara framför eller bakom. Det är bara att åka med. Och det gjorde jag. Tyvärr hade jag fel mobnr till brosdottern så vi träffades inte förrän vid slutstation när bror kom o hämtade oss. Men jag hade sällskap med en trevlig norska med samma inställning till tågresor som jag, alltså att de är trevliga.. fast det har ju också lite med vilket ressällskap man har/får.. Varmt kramkalas bidde det när jag träffa lillebror, och brorsdotter, som jag inte sett på.. hmm.. 5-6-7 år?

Väl framme vid min inkvartering möttes jag av stora famnen, fast de aldrig mött mig, och jag kände mig omedelbart välkommen och hemmastadd. Det är lite konstigt det där med nya människor, hos en del känns det som hemma på en gång o andra kan man umgås med ett helt liv o känna sig himskans ohemma hos.. Själv föredrar jag det förstnämnda

Efter några timmar kom "kära" mor och H. Den första har jag inget att säga om men jösta vad roligt det var att träffa H igen och jag tror tamig17 att han gav/fick den varmaste kramen. Vi fick oss också ett par timmars kompisprat o trots att det är minst 10 år sedan vi träffades så var det som att förra gången vi sågs var igår. Fast det stämmer ju inte för mycket vatten har runnit under broarna..

Lördag förmiddag blev hektisk för alla utom mig.. De andra pysslade o rusade runt och jag plockade lite in o ut i diskmaskin.. mediterade i trädgården och knäppte lite kort..

 
 


lyssnade på de andra som påminde varandra om att ta med näsdukar.. Själv så tänkte jag att jag behöver ingen.. hahaha.. när vi satt i kyrkan så pirrade det allt i magen o när brud o brudgum steg över tröskeln så blev det allt suddigt i ögonen.. men som tur är så använder jag inte smink varken till vardags eller högtidsstunder så det var bara att torka med baksidan på handen.. Jösses vad de var fina! Jag önskar dem tusen och åter tusen leenden samt all lycka som går att uppbringa!
Mycket mysig middag med underbart god mat så nu har jag gått upp ett par kilo igen.. men det gör inget.. får väl cykla några extra km i fortsättningen..

Vid 20-tiden avvek brudparet till sitt och vi andra samlades hos hos mina inkvarteringsvärdar.. ja, dvs några. Vissa gick ner till stugan o spelade kort.. *suck*
Skönt småprat och lite småplock på bordet. Somnade dock innan midnatt för hur jag än vill påstå att jag inte var berörd så visst hade känslorna svallat lite.. Trött som en gnu o sov ljuvligt till halv sju.. Ingen annan vaken så jag gjorde lite kaffe o satte mig på altan med ett korsord. Underbart skönt att bara sitta o lyssna på naturens ljud, fågelkvitter och lätt regnsmatter på taket..
Så småningom började de andra vakna och frukost intogs.. Resten av söndagen bestod i att bara andas och ta det lugnt tills hemresan påbörjades vid 17-tiden..

På tåget sov jag väldigt gott o vaknade utsövd strax innan Mellansel där jag hann ut o få lite "frisk" luft.. Resterande del av tågresan satt jag mest o tittade ut genom fönstret utan att tänka på någonting alls.. hmm.. ljuger nog lite där, fundilerade på vad jag ska göra på semestern.. har ju fått inbjudan och är välkommen både till Karlsborg och Göteborg.. Nåja, långt till augusti så jag har ingen brådska alls att bestämma mig..

Kanske är jag knäpp.. Men en helg är nog och lagom att umgås med andra på heltid.. o att sluta när det är som bäst är ett bra tankesätt..

Steg av tåget ca en halvtimme för sent.. promenerade till jobbet o satte gång o arbeta.. hmm.. mitt tidsbegrepp är nog inte riktigt rätt inställt för det kändes som att jag varit borta minst 1 vecka.. frågade bästa jobbkompis om saker o ting som knappast förändrar sig över den enda dag jag var ledig.. *skumt*
Jobbedagen gick i alla fall väldigt fort o bussen hem likaså.. o hemma var det någon som hade pysslat, plockat, diskat o dammsugit.. Härligt :-) Tyvärr hade denna pysslare glömt ställa in mjölk o nödvändiga varor i kylskåpet så jag fick allt ta en tur itll mataffärn.. men det gjorde inget för bilen, som förvånande nog inte hade sällskap av vinterdäck i baksätet, blev bara glad att jag motionerade den litegrann..

Och om jag inte missminner mig totalt så är det måndag i dag o då har jag ju strax date med Cesar Millan..

o evenuellt har jag en kaffedate i morgon på lunchen..

Livet är allt bra skönt imellanåt..

Avbrott i kvällspromenaden..

Img6AFE0014.jpg
Avbrott i kvällspromenaden..

Här blev det en liten bensträckare.. Bara 5 timmar kvar att åka.%2

Img506D00DC.jpg
Här blev det en liten bensträckare.. Bara 5 timmar kvar att åka..

9 tröjor..

.. är väl lite väl i överkant eftersom jag bara ska vara borta 4 nätter.. 2 nätter på tåg o 2 i en okänd säng.. månntro jag var aningens trött i går o hade noll koll på vad jag gjorde.. Har i alla fall packat om lite så nu är det bara ett par stycke tröjor.. Men det är ju liite besvärligt eftersom vädret där nere är helt annorlunda än det vi haft.. Nej, tacka vet jag vintrar då påpälsning är enda alternativet när man ska vara ute.. ;-)

Tog en snabbis till närmsta mack och skulle köpa med mig ett par nödvändiga saker för att inte få abstinens.. Ooooppsi, när jag kom hem hade jag med mig en cd-bok av Stig Larsson (Flickan som lekte med elden) men inga nödvändighetssaker.. 18 cd och ca 21 timmars lyssnande.. räcker ju både tur o retur..
Snablar.. nu ser jag att det är andra delen i en trilogi.. Äschan då, det går nog att lyssna på i alla fall..

Soporna är utburna och cd-spelaren har fått nya batterier.. Cykeln och bilen är låsta.. Lägenheten är inte ett totalt kaos.. så nu är det väl bara att ställa sig i duschen innan avfärd...

Önskar Dig en skön helg! Själv ska jag försöka fånga en massa underbara leenden och hoppas att även du finner mååånga såna :-)

Må väl!

Lillebror..

.. ringde tidigare o kollade, för tredje gången, vilken tid jag åker och kommer fram.. Hmm.. jag gissar vilt att han är aaaningens nervös.. Men det är fullt förståeligt! Själv skulle jag klättrat på väggar o sprungit naken runt stan om jag skulle gifta mig ;-) 

När jag pratade med honom så hörs det hur väl han vill att alla ska ha det. Du behöver inte ta med sängkläder o sånt. Svärmor har lovat ordna med mat, men kan man inte passa tiden får man allt ta sig själv. Frukost, lunch, tilltugg, kvälls- och nattamat alla dagar. Tillgång till TV om man vill. Skjutsningar hit o dit.

Själva bröllopet blir en liten tillställning med lagoma många 25 gäster. Jag hoppas det blir en dag fylld med solsken som de kan ta med sig när de far iväg till sin bröllopsnatt. Dansen får vi själva ordna uta på ängarna bland älvorna och det känns bra.. Vad i sjutton ska bröllopsparet underhålla gästerna till mitt i natten när de helst av allt, misstänker jag, att de vill fira alldeles för sig själva :-)

Själv är jag kolugn.. fast i dag när jag satt ute en stund så upptäckte jag mina skor..
image134


hmm... Snablar, dem kan jag nog inte ha på mig.. Måste nog leta fram några andra.. De vita benen kan jag dock inte göra något åt så de får följa med på ett hörn.. O så kom jag på att jag har noll koll var mina packväskor är.. Och vad ska/behöver jag ta med mig? O hur fixar jag frukost och lunch på måndag när jag kommer direkt från tåg till jobb.. hmm..


På lunchen slängde jag i mig maten o gick tillbaka till hantverksbutiken.. Bestämde mig för en flaska björksaft inslagen i näver.. ett björkljus.. o medans det blev inslaget så såg jag ett tygstycke med poetiska norrländska ortsnamn som fick sig ett litet eget paket.. Paketen blev i alla fall vääldigt proffsigt och fint inslagna!

image135


På hemvägen log jag o sjöng för fullt tillsammans med öronsnäckorna.. Vilken himla tur jag har snäckorna för annars skulle jag höra mig själv gapa i falska tonarter.. hmm.. Om man, inombords, verkligen känner sig som en
True believer så spelar det väl ingen roll om tonerna är lite skraltiga.. Eller?

Upp på vinden o leta väska.. inte i första kartongen...inte heller i tredje, fjärde.. Femte kartongen.. paniken börjar kittla magmusklerna.. sjätte.. ingenting.. Återstår bara 1 som står längst under alla andra.. Drar en lättnadens suck när jag hittar den gröna SKK-väskan som vovvsan vunnit åt mig.. Den duger alldeles utmärkt!
Fann också min packryggsäck och tänka sig.. i den låg min frisyrsax som jag letat efter sen jag kom hit.. Inte konstigt jag inte hittat den i lägenheten eftersom den hela tiden gömt sig i förrådet i ryggan i den understa kartongen..

Nu gäller det bara att få ner kläder o sånt som jag behöver för en bröllopsresa.. Helst i kväll för i morgon har jag inte många timmar på mig att vända om hemma innan tågkonduktören står o väntar på mig.. 
Sen blir det ca 14 timmars tågresa.. mmm.. Många äventyr och ofantligt underbara leenden väntar mig ;-)

Kanske dax börja packa nu för klockan är strax 21.. o då brukar jag börja bli trött..


Idétorka..

.. kan det vara rätt bra att lufta med andra för de andra tänker kanske inte som en annan, o olika tankar kan vara väldigt bra imellanåt.. När jag pratat med C om present så har hon sagt att köp ett presentkort, men det känns aaningens idéfattigt.. Själv har jag varit inne på att måla, personligt och originellt, men den orken har jag inte när det är så varmt som det är nu (76 grader F men bara 24 C).. I dag på lunchen kom jag på att turistbyrån ju har lite lokala ting till föräljning och eftersom bruden aldrig varit så här långt norrut så kan ju det vara en tanke.. På vägen dit möter jag J och P och blir stannande i samtal med dem, dryftar mina problem o får massor med tips.. Okej, vissa var väl aaningens tveksamma men de tipsade om att i Sagagallerian finns det en hantverksbutik med norrländska geléer, drycker o annat smått o gott.. Hmm.. i Sagagallerian har jag nog inte varit in på 5-6 år så allt var nytt där inne.. Bland annat hittade jag en chokladaffär men ståndaktigt travade jag bara förbi den.. I hantverksaffärn hittade jag många burkar o flaskor med en massa godsaker så nu är frågan vilken smak jag skall ta.. i och för sig var priserna inte speciellt billiga men med tanke på att det är annorlunda saker så förstår jag det.. Fundilerar lite på om jag ska ta björkgelé, björksaft och björkvinäger.. eller åkerbärssmak.. Fast tar jag med björkarna så gissar jag vilt att varken bror eller brud har smakat något sånt.. Det har inte jag heller! Men när jag kom tillbaks till jobbet så frågade jag de andra om de visste något om smaken.. 2 skakade på huvudet o en riktigt rynkade på näsan, men h*n har liiite svårt för nya obeprövade saker så det är förståeligt.. M hade däremot smakat björksaft i helgen o sa att den var frisk och riktigt god.. hmm.. ska fundera över natten o se om drömmarna kan ge mig någon vägledning..

För övrigt så har min charm varken lett till positiva eller negativa följder.. Fast där har jag ju lite fel.. har ju även idag lyckats locka fram många leenden.. vilket är underbart livgivande.. O kvällen är ju heller inte slut än så vad som helst kan ännu hända..  

Vad jag däremot bestämt ska hända är att diskbänken ska bli skinande ren.. fast diskproppen är fortfarande borta. Misstänker att vättar o vittror har lagt beslag på den.. Men det gör inget för nöden är uppfinningarnas moder (eller är det tvärsom?) o en bit glaapack håller kvar vattnet i baljan..

Enligt väderrapportörerna så är det till översvämningsdrabbade områden jag ska bege mig i övermorgon.. Må jag komma ihåg att packa ner solen när jag åker..

Kanske..

.. är det dax att göra något åt bröllopspresenten.. alltså, i dag kom jag på att det är nU till helgen som det ska stråla om paret.. o jag har bara till på torsdag kväll att fixa den.. Jahupp, livet är lika obegripligt som vanligt för jag hade ju en hel evighet på mig att fixa detta.. Det får nog bli det som dök upp i min tanke första gången.. en enkel väggklocka i trä som jag målar deras namn och datum på.. o kanske några slingrande blommor..


Helgen har för övrigt varit skön.. Det började med att jag tog ut en timme komp på fredag eftermiddag eftersom jag ville stöka undan handling o sånt innan ex-grannen kom med hårbollarna.. Uuunderbart att komma hem tidigt!
På hemvägen från mataffärn så kikade jag på klockan o fundilerade på om jag skulle hinna kånka upp vinterdäcken till förrådet.. Beslutade att ge det en chans o parkerade framför porten.. Upp med varorna o hämta förrådsnyckeln.. Ner till bilen o kolla klockan.. 17.13.. kånka däcken till hissen, åka upp o kånka in dem i förrådet.. Trippla nerför trappen, in o tvätta händerna o ner o flytta bilen.. tittade på klockan.. 17.28.. eehmmm... O detta har jag gruvat mig för i flera månader..... Smaaart tjej jag ;-)
Visst vet jag att det går fortast att stöka undan saker omedelbart men jag undrar om jag någonsin kommer att lära mig det.. I vkäll har jag till exempel svarat på ett mejl jag fick för en månad sedan.. I och för så var det inget livsviktigt utan mer ett om att lära känna varandra lite.. Jag har inte glömt det utan läst det flera gånger men så har det kommit något annat emellan.. Visst sägs det att det är bättre sent än aldrig, men jag är allt ute o cyklar lite väl sent ibland.. Jag ska försöka börja tänka om o inte skjuta upp till i morgon det jag kan göra idag! Förmodligen så är det jag som vinner mest på det och kan glädja mig själv och andra.. o det är ju sånt som är trevligt o livgivande..

Hårbollarna är det däremot svårt att skjuta upp ens en liten stund.. På lördag morgon vaknade jag av att gammelhårbollen satt bredvid sängen o sjöng.. när jag vände på mig så stack jag näsan i en av mina röda gympaskor (jaja, heter något finare men det kommer jag inte på nu ;).. hmm.. Jag undrade lite om han tyckte att det räckte att jag tog på mig skor o inget annat innan vi gick ut.. Ahaaa, även han måtte tycka jag är snygg naken o alltså kan jag inte vara helt ute o cykla.. ;-D  Båda kunde dock vänta till jag klätt på mig o efter deras frukost så hade de inte alls någe bråttom ut.. Matvrak!
På söndag var det en sandal som låg bredvid kudden.. ja just det, det var aningens varmare den dagen..

I dag har det varit ännu varmare.. i solfönstret på jobbet var det 96 grader F.. o jag är bara sÅ Tacksam att vi sitter i nya lokaler med fungerande ac.. :-)

Alldeles nyss skickade T mitt horoskop för morgondagen;
Du är väldigt charmig, och det kan få följder som du inte riktigt tänkt dig. Vissa av dem är positiva.
hmm.. bara vissa?

Nu är det dax för favvon på 4+.. Cecar Millan.. Mannen som talar med hundar..

Må väl o försök göra någon glad i dag, om det så bara är dig själv :-)