Språk..

.. är nog bland det viktigaste som finns i vår värld.. i alla fall när det handlar om oss människor.. Så är det vad jag tror och inbillar mig för utan språk skulle jag ha väldigt svårt att förmedla mina känslor och upplevelser.. Utan språk skulle jag också stå som ett frågetecken om någon förklarar något för mig..

Själv har jag bara ungefär 2,5 språk att tillgå.. först o främst så är det svenskan (i skrift och tal.. eller kan det räknas som 2? ), sen har jag mitt kroppspråk som ofta, utan att jag själv tänker på det, berättar för andra vad och hur jag känner mig.. o som den sista halvan kommer engelska som jag behärskar i form av konversation. Fast kommer det till terminologi hos olika myndigheter så räcker jag inte långt oavsett vilket språk det handlar om.. o skulle jag till exempel hamna hos en engelspråkig läkare som föklarar någon behandling jag måsta genomgå så sutti jag som ett stort frågetecken!

Detta var mitt perspektiv! Sen finns det andra perspektiv eftersom det finns tusen o åter tusen språk i världen.. 
Som exempel om språk i Somalia står det att läsa på
ui; Somaliska och arabiska är officiella språk; två största dialekterna av somaliska är maxatire i norr, may i söder; andra större språk är afar och oromo; engelska, italienska, swahili förekommer.
Om språk i Sverige står det; svenska; samiska, finska, tornedalsfinska, romani och jiddish är officiella minoritetsspråk.

Fast nu när jag läser de sidorna blir jag nåågot irriterad!
För språk handlar inte enbart om vågrörelser i luften.. även teckenspråket är ett språk där, den som lärt sig, har möjlighet att göra sin känsla och upplevelse förstådd av andra.. och får möjlighet att förstå andra..
Sen finns det också de som kan dövblindspråket.. Ett språk jag inte kan men är du intresserad så kan jag varmt rekommendera ett besök hos Anne-Maj.. En underbar tjej som ger oss en inblick i sin vardag som dövblind.

Själv kan jag bara, som jag redan berättat, 2,5 språk. Däremot jobbar jag med språk hela dagarna. Möter underbara människor och har förmånen att både kunna ge och få otaliga leenden.. Ibland händer det däremot att jag inte kan hjälpa den som behöver hjälp och den känsla som infinner sig då är en fruktansvärd stor Hjälplöshet!
Men att jag kommit hit beror nog på att jag fått möjligheten att lyssna, ta in och lära mig genom andras berättelser. Jag har fått möjligheten att utveckla mitt ordförråd eftersom jag läst och lärt.. tänkt och funderat.. o sen upplevt hur underbart det är att bli förstådd.. Även om det bara så är en enda människa som förstår så betyder det att jag växer.. o alla människor behöver växa.. oavsett hur liten eller stor jag blir så är växande en del av mitt liv.. Och växer gör jag när jag lyssnar på radio, ibland när jag ser på TV.. men mest tror jag att jag växer när jag får lyssna på någon läser en bok för mig.. eller när jag får möjligheten att läsa själv och forma mina egna bilder i huvudet..

Hos En liten tant hittar jag ett inlägg om En Bok För Alla.. Erkänner att jag inte hört talas om dem förut men när jag läser på deras hemsida så förstår jag att de är viktiga.. Min alldeles egna uppfattning är att ord och språk ska vara tillgängligt och inte kosta en förmögenhet!

Andras ord behövs för att vi ska kunna lära oss att använda våra egna.. förstå att ord som leker lockar till skratt.. ord som berör får våra hjärtan att volta och tårarna att växa.. ord som ler lockar leenden.. och man får möjligheten att låta orden få en dubbelmening där mottagaren får möjlighet att tänka efter vad som egentligen var meningen.. o guuu vet vad det kan leda till ;-)

När jag blir lika gammal som tant så ska jag också lära mig lägga in bilder o ramar o sånt där som gör det fint.. till dess länkar jag till hennes inlägg om Upp till kamp för En bok för alla

Annars går det alldeles utmärkt att gå direkt till namninsamlingssidan för En bok för alla


Nu..

.. ska jag o hårbollarna, japp, både gammelhårbollen o lillhårbollen är här i helgen.. Och, faktiskt, så tror jag att de gillar litegrann att vara här, för efter att ha nosat runt litegrann o konstaterat att inga främlingar var här så hade jag en i soffan o en sittande vid mina fötter.. o båda tittade på mig som om de aldrig blivit snällt behandlade.. Jösta vad jag inte tror på dem! Tack vara lite knaprig rundhålig röd hundgodis så märkte de inte att husse gick o sen la de sig där de stod.. Förmodligen ser de vistelsen här som rena rama semestern.. kan det bero på att jag skämmer bort dem lite? Men jag lovar, det är bara jätteliiite bortskämming ;-)

Fick fråga om jag ville och kunde ta dem även nästa helg.. Sa Ja gärna, innan hjärnan vaknade o kom på att nästa helg är jag ju på bröllop..
Spontant skulle jag hellre stanna hemma istället för att möta förebråelserna i blickar, ord och kommentarer med gråten i rösten; Du kan väl höra av dig någon gång..
Ja, det är en cirkus 43 år lång historia .. För ett par år sedan påbörjades en ny och den är jag ansvarig för! Jag är också ansvarig för mina känslor men inte andras! Det låter hårt men jag trampar inte på andra med stilettklackar utan värnar bara om mig själv och mitt liv! Och den viktigaste människan i Mitt liv är Jag! Jag har mina begränsningar och kan inte tillåta mig att sitta o hålla med och bekräfta andras självömkan.. Nope, har jag fått nog av!
Och det är för lillebrors skull som jag, nästa helg, kommer att åka ner o umgås lite med släkten.. o nu har jag 1 vecka på mig att fundilera ut en bröllopspresent som är personlig och förhoppningsvis visar att ajg, trots liten kontakt, gillar han.. på håll alltså ;-)


På lunchen ringde de från stället jag ringt till o frågat efter T.. Jag blev glad att de ringde för den sa att de frågat T om det jag sa.. alltså lever han o börjar komma upp till vattenytan igen..
Sen ringde även T o förklarade hur det hade blivit som det blivit.. Men han behöver inte förklara varför, hur och vad eftersom jag har en rätt bred bakgrundsbild. Och hamnar man i ett tunnelseende så är det, ibland, bara att vänta på att tunneln tar slut..
När vi pratade så var det någon som kom och ville spela schack med T och vi slutade.. Jag är glad för hans skull att han får känna att andra vill spela, prata, umgås med honom, T, en av de mest empatiska människor jag mött..

Jag är expert..

.. på att skjuta upp saker till i morgon som jag egentligen skulle göra på en gång.. alltså om det är lite såna där ojbbiga saker som inte är nödvändiga, till exempel disk, städning samt, som det gällt i vår, kånka upp vinterdäcken från baksätet på bilen till förrådet.. Nu vart jag dock närapå tvungen att göra något åt dem eftersom jag på söndag ska skjutsa hårbollarna till nästa hundpasserska som ska ha dem söndag kväll till ex-grannen kommer hem..

För att inte behöva stressa innan hårbollarna kommer så tog jag ut 1 timme komp o cyklade hem redan kl 16,00.. Uuunderbart att gå hem lite tidigare. Tror jag ska göra det oftare.. Egentligen, om jag tittar på timmarna jag har till godo, så kan jag göra det resten av året o lite till.. For iväg o handlade så jag inte behöver lämna dem ensamma minsta lilla stund o när jag kom hem parkerade jag utanför porten.. Var upp med matvarorna o när jag kom till bilen igen tittade jag på klockan.. 17,13... Kånkade in däcken i trapphuset till utanför hissen.. in med alla 4 samtidigt som jag bråkade med hissdörren eftersom den hele tiin ville stänga.. Men med hjälp av häcken så var det jag som vann över dörren.. åkte upp 5 våningar o kånkade in däcken i förrådet.. sprintade nerför trappen o var in o tvättade händerna.. sen åkte jag o parkerade bilen på en bilplats, för det är inte bra att stå utanför såna eftersom det kan bli dyrt.. o dyra saker är inget för mig..
När jag klev ur bilen så tittade jag på klockan igen o då stod den på 17,27.. Hahaha, i 2 (?) månader har jag gruvat mig för en sak som tog 14 minuter att göra.. Smaaart tjej ;-)

Hmmm.. Undra om jag någonsin kommer lära mig att stöka undan saker första gången jag tänker på dem.. Äschan då, så ingen blir lidande av detta så fortsätter jag vara som jag är.. o tillåter mig att skratta gruvandet i ansiktet när det dyker upp.. och sen, en annan dag, tar jag tag i måstegörandet..

Egen frisörska..

.. är bra att ha.. Speciellt som jag, när jag väl börjar fundilera på klippning, vill ha tid nU! Omedelbart! Alltså inte i morgon!
Men det var nästan så att klipptiden blev inställd eftersom friskörskan glömt var hon lagt trimmerdistanserna.. Snabla slarverska.. Eller var det månntro vättarna eller vittrorna som gömt dem?

Nåja, efter en kvarts letande så kunde trimningen börja och jösta vad fort det gick för trimmern var ju ny och knappt använd, o bladen skar av vartenda hårstrå där det skulle skäras av..

Har man egen klipperska så slipper man också att gå o klia nacken hela dagen eftersom det bara är att ställa sig i duschen när det är klart.. Uundebart!

En nackdel med egen frisörska är dock att man måste sopa o städa själv.. Men det är ändå bara en liten nackdel för först sopar man av det värsta, och sen när man väl klätt av sig o stängt dörren så går det såå lätt att bara spola av golvet..

Största fördelen med egen frisörska är att jag kan, och får, bestämma klipptid alldiles själv.. en annan fördel är att det är väldigt mycket odyrt..


O nu blir det rocking Anders på Skansen.. Gillar Anders jag. Tänkte ett tag att jag skulle fria till honom men så kom jag på att det blir så snabla jobbigt att pendla så jag avstod..

Betraktelse..

Mitt emot min balkong ser jag en kvinna förbereda sig inför lite avkoppling..

Efter att ha stått i balkongdörren o funderat så ser det ut som att hon bestämmer sig för att tillbringa en stund där ute..
Hon flyttar stolarna så att hon kan möta solens värmande strålar framifrån.. På den ena lägger hon en bok, solglasögon, mobil, ett paket cigaretter o tändare.. sen kommer hon ut med en kopp.. Kaffe? Vatten? Juice?

Fundersam står hon där i sin egen värld, klädd i en vackert rödmönstrad kjol och vitt tunt linne som nästan avslöjar för mycket.. På håll är det svårt att se i vilken ålder hon befinner sig i men jag kan inte annat tycka än att hon, där hon går i sitt, är fin..

Sakta sätter hon sig.. drar upp kjolen, men inte så mycket att det avslöjar om hon har något under eller inte, så solen kan värma låren och kanske ge den vita huden lite färg.. Men jag tror inte att färgen är det primära för efter en stund glider kanten ner o hon bryr sig inte om att dra upp den igen..
Det bekräftas när hon efter en stund går in o hämtar den stora blå gymnastikbollen o bekvämt lägger upp fötterna i kors på den..

Med solglasögonen på läser hon en pocketbok, men allt som ofta ser jag att hon försvinner in i en annan värld.. en värld fylld med upplevelser där björklöven dansar i vinden och cykeldäck rullar förbi på vägen under balkongen..

Ibland sjunker handen som håller i boken o hon lutar huvudet bakåt och ler... Jag kan inte se hennes ögon, men hela hon genomsyrar ett välbefinnande som gör henne vacker..

Efter en stund går hon in.. blir borta ett tag.. kommer tillbaks i ett par jeans som blivit shorts.. kanske har färgen ändå betydelse, eller är det av bekvämlighet som hon bytte.. Kanske är det skönare med en vind som smeker hela benet..

Mitt emot min balkong sitter en kvinna i vitt linne och jeansshorts och läser, röker lite, tar en klunk vätska ibland.. låter handen sjunka och tankarna finna sina egna vägar..
Hela hon utstrålar avslappnad njutning och ett varande i detta nu.. Obekymrad om omvärlden.. Vacker och sensuellt..

Skönheten finns i betraktarens ögon!
I en fönsterspegelbild på andra sidan vägen..


Själv så sitter jag bara på min balkong o funderar på livet..


Radera..

.. kan vara både på gott o ont..

Har till exempel mejlkontakt med en man som har ett underbart språkbruk.. Jag blev nästan kär i karln bara genom att läsa hans ord.. Tyvärr avbröts vår konversation pga av olika saker, eller livet om man så säger.. Våra sista brev var fyllda med karmar med saknad, men jag förstår honom.. Dagarna efter läste jag igenom alla mejl o log mig genom den stunden men insåg att jag inte kan fortsätta leva p just det, utan raderade alla.. Känslan ska jag däremot ta med mig o spara som ett ljuvt minne..

I förra veckan raderade jag alla sms i gamla mobilen.. Hade en tanke att jag skulle skicka den till T om han inte fick tillbaka sin mobil.. Men eftersom han inte hört av sig till min hemtelefon så vet jag inte om det är någon idé att skicka den.. håhåjaja, som T brukar säga..

När jag skulle ladda mobilen häromdagen så upptäckte jag att jag inte hade nurmet till sms-laddningen i nya luren.. Ajajdå, men det finns ju i gamla.. Vojne vojne, mitt minne var totalraderat för jag hade glömt att jag raderat allt i gamla telefon.. O inte hade jag skrivit upp det på någon lapp heller.. Fast hade jag gjort det så hade jag nog gömt o glömt lappen någonstans så det var bra för sinnesfriden att jag i alla fall kom ihåg att jag inte skrivit upp den..

Tack o lov så var det ingen panik med att ladda luren så jag fick några dagar till funderande.. Visst, alternativet fanns ju att köpa en laddkod i någon affär men jag är bara sÅ bekväm.. Istället ägnade jag tiden åt att googla på nr som jag trodde det var, men jistas vad jag googlade fel.. inte en enda länk påminde om mitt laddningsnr..

Igår däremot gick det upp ett stort ljus.. banken raderar nog ingenting o DÄR finns nog svaret på min fråga.. Tittade bakåt i transportregistret o fann svaret på min fråga var jag brukade ladda.. Waow, så smart jag är.. blir ju nästan imponerad.. ;-)
Hittade sidan o kände igen den.. dock kände inte den igen mitt lösenord *skumt* så jag fick beställa ett nytt.. Men nu kan jag ladda precis när jag vill utan att ha behöva tillgång till varken internet eller butiker.. *glad*

Var förbi den maxade stormarknaden idag.. hittade ett par röda jeans a la halvlångaben + 3 linnen.. ett rött, ett svart o ett vitt.. Tillsammans med övrig shopping denna vecka så har nu min sommargarderob flerdubblats.. Snablar anamma, o jag som gör allt (haha ;) för att minska midjemåttet.. hmm.. HUR ska detta sluta?

Är det månntro okej att skylla shoppingen på omtänksamma vänner o beundrande post?
Eller måste jag erkänna att jag känner mig snygg naken.. :D

Önskar..

.. alla en underbar midsommar!

Och bjuder på några..

image133


Pysslar..

.. o plockar.. städar undan högar som ligger både här o där.. Hittar många TOD och  *-o-*kort från T..

Snart 2 veckor sedan jag fick det sista sms:et.. En goo morgonhälsning från ett soligt Sthlm.. och han lät så glad för att nattregnet rensat luften från damm..

Många morgon- och kvällshälsningar har det blivit på de 2-3 år vi "känt" varandra.. Många samtal om sånt som är livgivande och glatt.. men också tunga tankar om rädslor och hjälplöshet..


Maktlös står jag här med korten i handen.. 

Tankarna om vad som hänt en av de mest omtänksamma människor jag mött är inte lätta att möta..Magen vrider sig i rädsla och tårarna rinner sakta nerför kinderna..

Ovissheten är hemsk..

Lunchlåda..

.. hade jag med mig men fick ändå ett infall o fråga bj om vi skulle gå o besöka Max på lunchen.. I och för sig så fanns det väl en liten baktanke eftersom jag visste att frysen var tom o till i morgon finns ingen lunchlåda.. Hon nappade men skulle bara in på Lindex först..
Vi följdes o hon hittade ett par tunikor som hon gick in för o prova.. själv hittade jag ett kavajställ där priset var nedsatt med 50%.. Waow.. provade en storlek, som passade mig igår, men den var för liten.. nästa storlek passade mig dock alldeles utmärkt.. Fast jag tittade mig inte i spegeln utan testade bara om axlarna rymdes o att armarna inte var för korta.. *skrattar* Huvudsaken kläderna känns sköna att ha på sig så spelar det mindre roll hur det sitter..

När vi kom tillbaks till jobbet så mannekängade jag o hon som är aaaningens mer klädmedveten än jag sa att den satt skitbra på mig.. Oooppsi, nu hade jag allt tur för sånt är inte det första som far i mina tankar...

Lite imponerade blev de också över det jag, alltså smakrådet, hittat igår.. De tyckte det var jättefint.. :-)

När jag var på mataffärn så hittade jag 2 stor strandlakan för bara 99kr.. Happsi, kunde inte motstå eftersom färgen var alldeles alldeles underbar.. så nu ska jag bara hitta någon som vill låna det andra strandlakanet.. Men det lånas bara ut till den som har glimten i ögat o en picnickorg med sig.. o tycker det är okej att sitta i skuggan o dela ett korsord..

Hittade lönespecen i postboxen o upptäckte att jag fått mer än storchefen pratat om.. Herreguu, vad jag är bra :-)

O i morgon är det fredag o vi slutar 1 timme tidigare..


Må helgen bli ett underbart äventyr.. ;-)


När jag shoppar..

.. så går det vanligtvis fruktansvärt fort.. In i affärn o sen ut lika snabbt.. Har jag tur så råkar nåt fälja med av bara farten, och med ännu mer tur så passar kläderna även när jag provar hemma..

I dag däremot hade jag med mig ett smakråd! I och för sig så gick det fort ändå, men jag hade med mig 8 plagg in i provhytten.. WAOW.. har nog aldrig hänt förut *S*

Första klännignen gick bort eftersom den var aningens för gullig för att passa mig..
Den andra var full i varma färger på korsan o tvärsan o smakrådet sa, så fort hon såg mig, att jag var skitsnygg! Och jag kände mig faktiskt snygg också :-)
Den tredje känningen föll liksom bort eftersom den var mycket för snäll i färgerna o det kändes inte bra..
Däremot så provade jag en varmt rödmöstrad kjol med en tajt ärmlös röd blus med krage till.. WAOW.. kände mig som rena rama hotrodden..

Visserligen tyckte jag att både klänningen o kjolen med blus kändes aningen snäva, och det sa jag också.. Men det är bra att ha smakrådsögon med sig för de ser helheten o inte små detaljer som puttande magar o volanger.. Hon pekade på huvudet o sa att det sitter där inne, och det vet jag ju, men det behövs allt påminnas av andra ibland för att man ska komma ihåg det..

Och jag måste erkänna en sak, hade jag varit ensam så hade jag nog inte tittat på de kläder jag köpte.. Ska nog ta med mig henne även någon annan gång när jag behöver shoppa.. :-)

Nästa gång jag klär upp mig så är det allt bäst att karlarna har solglasögon på sig annars kommer de att bli bländade.. ;-)

Veckan..

.. har gått otroligt fort.. Förmodligen för att det, som vanligt, varit fullt upp på jobbet.. Fast i går hade jag måndag så kanske därför det känns som veckan bara försvunnit för det innebar ju att jag är ledig i morgon onsdag..

Tyvärr blev shoppingen i onsdags inställd men förhoppningsvis kan vi ge oss ut på tisdag eller torsdag..

Kom just på att jag snart huserat här i 1 år. Tittade i backspegeln o kom ihåg hur det var.. flyttkartonger överallt och funderingar om hur många kvadratmeter
fönster jag hade att tvätta.. Läser lite mer om vad som hände den veckan.. och mina ögon fylls med tårar när jag möter mina egna känslor.. Tankarna, saknaden och sorgen efter vovvsarna.. Visst finns de känslorna kvar men de tar inte lika mycket tid.. Kanske är det dessa ord som hjälpt mig på vägen..

Att tiden gått fort beror nog också på att jag fått ett antal svar på min annons.. En hel del går att bort redan från början då de enbart ställer frågor utan att berätta något om sig själva.. Eehmm, kanske är jag kinkig men jag är i alla fall så pass artig att jag tackar o skriver nej tack...
Några mejlar jag med några gånger men ofta faller allt ut i glömska eftersom vi är så fruktansvärt olika.
Sen finns det ett par stycken som har ett underbart språkbruk och de är rent livsfarliga.. När jag läser deras mejl så finner jag mig själv sittandes med ett leende på läpparna och en vilja att upptäcka mer.. Tja, vi får väl se vart det leder.. Vi har i alla fall bestämt att ingen av oss har bråttom så tiden får utvisa..

I onsdag så fick bästa jobbkompis o jag varsin kartong med personliga visitkort.. hmm.. Jag såg nog mest ut som ett frågetecken o sen skrattade jag.. Att de som har kundkontakt behöver visitkort förstår jag men vi, vi sitter ju "bara" i telefon.. Snygga var det också o dubbeltryckta med svenska på ena sidan o engelska på andra i elegant reliefpapper.. Men bj och jag kom överrens om att vi nu är VIP-personal ;-)

På torsdagslunchen cyklade jag iväg o lämnade tillbaka nyckeln till gamla kontoret.. När jag kom in i lunchrummet så tittar P med stora ögon på mig o frågar Vad gör Du här? F gick ju just iväg till er! Ooooppsi, vad fort det gick att lämna igen nyckeln o sen fara tillbaka.. ;-)
När jag kommer tillbaka så är det första jag möter F som leende sitter vänd mot dörren.. Själv släntrar jag in o försöker inbilla mig att detta varken är spännande eller roligt.. Hmm.. snabla kropp, den log o sträckte på sig o svängde mjukt med höfterna.. o sen stod den där o kråmade sig o försökte bjuda in denna härliga karl till äventyr på tu man hand.. hmm.. Det var nästan så det var på gränsen till skamlöst..  Tror minsann att denna kropp behöver gå en kurs i hur man behärskar sig..
Vi pratade en stund men min lunch var ju slut så jag fick lov att börja jobba.. När jag satte mig vid datorn så såg jag visitkorten o var bara (?) tvungen att visa för F.. o han sparade det.. hehe.. Jag var på väg att skriva mitt mobilnr på det men vågade inte.. hmm.. Jag undrar hur länge denna lek ska fortgå.. Spänningen finns ju där.. Säger han något annat så ljuger han för sig själv *s*

Hos Nina hittade jag en så skön låt som jag omedelbart föll för... I dag har den suttit som klister i huvudet.. till o med så mycket att jag tittade in i en musikbutik o letade efter den. Tyvärr fanns den inte..  youtubade lite o hittade en annan version..Jag får nog försöka hitta någon näthandlare osm har den för springa i butiker har jag ingen lust med.. Eller kan man kanske beställa den i butiken? Misstänker de får snabbare leverans än jag.. hmm.. tål att tänkas på..

I morgon är det kurs.. Nä, studiecirkel.. Ska förbereda mig för den.. Tror dock att det blir mycket prat om målbilder efter förra veckan film o så några övningar..
Jösses, det är inte lätt att hålla i kurser.. Frågorna kan sätta sig som griller i huvudet.. Vad förväntar sig deltagarna? Upplevs jag som svamlig, okoncentrerad o oplanerad? Lägger jag fokus på saker som deltagarna tycker ä oviktiga men som jag tycker är fruktansvärt viktigt? Är det konkreta råd om olika inlärningar o besvärligheter de vill ha? Tycker de att jag fokuserar för mycket på vårat, människans, röst- och kroppsspråk o för lite på hundens?
Jag hoppas i alla fall att de får med sig tankar om sig själva som hundägare och att de kan fortsätta utveckla dem..

På söndag ska jag nog ta en tur till närmsta utställningsområde o småkika lite på rasfränder till vovsorna.. Har jag tur så kanske det finns någon pussglad vovve där.. o kanske några kramglada långväga vänner.. :-)

Vaknade vid 4 i morse o somnade inte om förrns strax innan klockan ringde så ögonen börjar bli lite grusiga.. Kanske dags att börja fundilera på refrängen redan nu så kommer jag kanske till kudden innan midnatt..

För första gången..

.. har jag raderat en kommentar i min blogg.. hmm.. Nä, nu ljuger jag nog.. har allt raderat såna däringa som tycker att jag har en cool site.. Förstår inte riktigt hur de kan tycka det eftersom de för det mesta skriver på engenska o mig veterligt har jag knappt använt ett engelskt ord här.. Okej, förutom någon liten musiktrudelltlänk ibland då..

Denna däremot skrev på svenska o tipsade mig om sin blogg.. Absolut inget fel i det, för tips kan vara väldigt värdefulla ibland.. Speciellt om de kan ge en miljonvinst på V75.. Tyvärr har jag inte de känningar som kan tipsa mig om det så jag lär nog fortsätta förlora 20kr/veckan även i fortsättningen.. Men 20kr för en timmes spänning är ju ändå rätt billigt i förhållande till många andra saker.. Förutom cykling då, för den är gratis o en massa frisk luft får man i sig.. Tyvärr tycker inte volangerna om det men det driter jag fullständigt i..

Okej, jag har ju redan reklam i min blogg eftersom jag valt gratisalternativet, men det är mitt val o det står jag för.. Att däremot vara gratis reklampelare åt någon blogg jag aldrig ens tittat in i.. Tack, men Nej Tack!

Japp, jag är vrång idag men min blogg är min :p

Mobilen..

.. ringde i måndags o det var en röst jag inte kände igen som var på andra sidan.. Den förklarade att den hittat den mobil den ringde från på ett pendeltåg o ett av namnen i den var mitt.. Eftersom den sa att den bodde i Sthlm så visste jag precis vem det var.. T hade tydligen glömt mobilen på tåget.. eller hade det hänt något..
Frågorna surrade genom huvudet men jag kunda fatta mig så pass mycket och förklara hur det låg till, be rösten snällt om den kunde skicka mobilen till T.. Sms:ade över adressen dit mobilen hör hemma o kunde inte annat än hoppas att den skulle komma rätt..

På tisdag morgon ringde jag till ett ställe jag vet T ofta brukar vara på.. När det svarade så förklarade jag att det här kanske låter konstigt men jag heter L o ringer från Umeå (och har aldrig varit hos er men jag tror jag skulle gilla att besöka er (men det sa jag inte)). Ni har en T som brukar vara där. Kan du lämna ett meddelande till honom?
- T??? Ahaa, det är han som ***..?
- Ja, exakt! Kan du säga att han, förhoppningsvis, kommer att få igen mobilen. En röst ringde idag o lovade den skulle skicka den till honom.
- Jag har inte sett honom i dag men jag kan be han ringa dig, o så tog hon mitt namn o nr.
- Tack för hjälpen, sa jag o la på..

T har inte ringt.. o de sms jag skickat går fram men jag får inget svar tillbaks..

Ovissheten är jobbig, men jag kan inte göra så mycket mer än önska att allt är väl med honom.. och om det är en djup svacka, att han så småningom kommer ur den o finner glädje igen..

Lite deppig..

.. var jag för jag trodde inte att det fanns annat än plingljud på vindsskärmen.. o då kommer jag ju att missa en massa sköna upplevelser.. Och när jag kopplade in skrämen så blev 2 sladdar överflödiga och det bevisade ju att det inte fanns något ljud.. Eller hur?

Döm om min förvåning när jag råkade klicka på en av mina
favoriter.. oooppsi.. Äshan då,  men jag kan läsa kroppspråk jag så det blir ändå en upplevelse.. Hehe.. Men han "pratade"! SÅÅ glad! :-)

O så testade jag livet.. o jag lovar.. I´ve (still) got Life..

Gissa om jag fick mig ett gott skratt?

Livet är fyllt av överraskande skratt och leenden.. Uunderbart!

Brahasaker..

.. kan faktiskt ibland komma till användning.. Tro mig, det är sant!

I morse skulle jag kolla en sak på datorn.. knäppte på strömknappen o slog igång den uppstod ett lågt men hörbart pfuffp.. hmm... *skumt* Sen när datorn vevat upp sig så hade skärmen ätit upp alla bokstäver till hälften.. hahaha.. Inte kunde jag kolla det jag skulle kolla.. Men eftersom även färgerna flöt lite hit o dit så körde jag lite virus på den men det verkade i alla fall vara okej. Nu har jag jämtat min gamla skärm som legat på vinden sen förra sommaren o den fungerar alldeles utmärkt.. Visst var den lite dammig men efter att jag torkat av den så är ju bilden bra mycket klarare än på den andra skärmen.. hmm.. Nähej, kom inte o påstå att den andra också var dammig.. tror inte alls på det.. ;-)

Skulle ha varit o shoppat brorsbröllopskläder i eftermiddag men mitt smakråd hade fått akut förhinder.. Men jag ska ju inte iväg förrns 5 juli så vi hinner nog hitta något innan dess.. o förresten så får jag ju tillfälle att göra av med ett par gram fett till innan klädprovningarna..

Btw.. sommarbyxorna som jag hade förra året.. dom är alldeles för stora i år.. Garderober är inget alls att lita på..

Men BraHaSaker är bra att ha.. :-)

I fredags..

.. så fick jag reda på att min åkkompis till vovvekursen inte kunde vara med på lördagens cirkelträff.. Jo, det är ingen kurs utan en studiecirkel. För jag står inte o predikar hit o dit utan alla ska vara med o tipsa varandra om hur de tänker, och komma med kloka o okloka råd.. Fast de flesta råd är kloka, bara man tänker igenom dem själv innan man börjar praktisera dem..
Men alltså skulle jag själv praktisera egen bilkörning itll klubbstugan på lördagen.. När jag vaknade så kom jag på att Jag hittar nog inte dit.. Jag visste ju att stugan låg en bit norrut o att man någonstans svängde vänster.. hmm.. Det räcker nog inte för att jag ska hitta rätt.. Men tack o lov att jag kan googla för jag hittade bilder som jag kände igen o så kunde jag få mig en vägbeskrivning. I minnet noterade jag vilken väg jag skulle åka o skrev upp vad trippmätaren skulle stå på när jag skulle svänga vänster..  No Problem tänkte jag! Fixar jag göörlätt!

Sen åt jag frukost, förberedde mig, duschade o klädde mig för en lagomt varm dag.. Tog en macka o packade ryggan med det jag skulle ha med mig..

När jag satte mig i bilen o spände fast bältet så var varendaste vägbeskrivning någonstans i långtbortistan.. Haha.. O jag glömde totalt bort att nolla trippmätaren.. Erkänner, jag tittade inte ens på den.. o så valde jag bort E4:an för jag tänkte jag har så gott om tid att jag kan ta småvägen till halvvägs.. Smart jag? Japp!

Som tur var så visste jag att avtagsvägen kommer någonstans efter Gumboda så det var ju inga problem.. Dessvärre hade jag noll koll på var Gumboda låg/ligger så jag började spana efter avtagsvägen flera mil innan den kom.. Men det gjorde inte så mycket för då lyckades jag ju upptäcka Gumbodaskylten o sen hitta rätt avtagsväg.. *glad*

När jag komemr fram till klubbstugan, jo, jag kom fram, så får jag möte med en stor röd van.. Tänkte bara att det är bäst jag håller åt sidan o funderade på var jag skulle parkera.. Kliver ur bilen o får se E och B som ju flyttat till värmland.. Åh, så glad jag blir! Länge sedan jag sett dem o ännu längre sedan de sett mig.. Kramkalas o många leenden.. Gammvovven o lilla stora starka lejonpuppisen var naturligtvis med. Båda två var jättefina o när alla hundhälsningar vara avklarade så sa jag Hej till stora starka lejonpuppisen o dÅ blev han lite tokigt glad o bjöd mig på ett redigt pusskalas.. Uunderbart!
Fick ett sms idag, eller var det igår, att gammvovven klarat anlagsprovet med full poängpott.. Så glad för deras skull!

Sen blev det målbildsfilm.. Själv har jag varit lite avogt inställd mot allt som har med mål att göra, men det är aldrig för sent att lära gamla hundar sitta..

Ex-grannen ringde tidigare ikväll o frågade om jag ville vara lite hundvaktis helgen efter midsommar.. Tja, ska kolla kalendern om jag inte har något annat.. Nä, tror inte jag har nåt annat.. Ååkej då, dom får väl komma hit.. *suck*

Den som tror på mina förberedelser o resan till klubbstugan har, förhoppningsvis, fått sig ett litet leenden.. :-)

O den som tror på det sistnämnda kommentarer om vaktvovvarna räcker upp en hand! ;-)Ooooppsi.. Ingen? Som tror på det sista.. Inte jag heller :-D

Fredag..

.. är ju dag före ledighet så i dag var andra fredagen denna vecka.. Uuunderbart!

Efter ett par kaostiska dagar på nya stälelt så tror jag att vi börjar hitta rätt.. En del rutiner börjar komma o andra saker ska vi nog försöka komma överrens om tillsammans.. några vill ha fasta "köksveckor" medans bj o jag tycker att eftersom vi bara, än så länge, är 7-8 st skulle kunna se o göra det som behövs.. Alltså nu behöver diskmaskin sättas igång/plockas ur.. kaffet är snart slut så jag sätter på en ny kanna.. Hmmm.. Verkar inte alls fungera för alla medarbetare så det kanske är lika bra o göra rullande veckoschema..

Ända sen jag flyttade så har jag cyklat, eller promenerat, förbi en second handbutik.. o jag har ofta tänkt att dit ska jag gå in.. I går gjorde jag slag i saken o stannade när jag var på hemväg.. Jösses, vad mycket det fick plats med där nere i källaren.. Hittade ett par tröjor o en kjol (kors i taket) för 117kr.. Tyvärr var den ena aningens för liten men om jag fortsätter förmiskas kommer den nog att passa lagom till beach -08..

Har ju funderat på resan till brorsbröllopet men hujja mig vad knepigt det kan vara att leta på nätet.. Gjorde slag i saken o cyklade till stationen i dag på lunchen o pratade live med en väldigt trevlig försäljerska.. Frågade om alternativ o priser. Hon sa att tågbolagen är väldigt fräcka som höjer priserna fruktansvärt mycket under sommaren. Hon fick ofta dubbelkolla eftersom det var himskans stor skillnad på vinter- o sommarpris.. Nåja, priset är knappast något jag kan göra nåt åt så det var bara att boka plats o den 6 juli kliver jag av norrlandståget på stationen i Skövde. Sen kommer jag tillbaka den 9:e o går direkt till jobbet..

Efter jobbet så kilade jag in på indiska o hittade ett par linnen o en klänning (Korsijösses, är jag frisk? ;) för ett bra pris.. Cyklade några km extra när jag for hem bara för att det var skönt när fartvinden svalkade lite.. Väl hemkommen ringde bror o då var jag glad att kunna säga att tåget var bokat.. o så verkar det som att jag får sällskap på tåget av brorsdottern som åker från Luleå.. Nice!

Nu ska jag förbereda mig inför morgondagens kurs genom att titta på en dvd om målbildsträning.. hmm.. Hundar kan ha väldigt starka målbilder för saker de sett på ett visst ställe.. frågan är om vi som mattar o hussar kan ge dem än starkare bilder som gör att de väljer oss istället för det andra som var aaaningens lockande för dem..

Men jag tror jag ska ta en liten cykeltur först för det känns som att jag är på väg att somna redan nu o det känns liiite för tidigt...

Önskar alla en underbart skön helg med många leenden..

Så Tacksam..

.. att klockan blev 17 idag o vi fick stänga butiken för dagen i dag har varit rena rama katastrofen.. Det började redan i morse.. hmm.. ovanligt! *s* Kunder som ringer o säger att de Måste ha idag.. Okej, vi tar emot beställningen o säger att vi ska göra vad vi kan.. Trixar o fixar o när vi ringer tillbaka o meddelar vilken tid det blir får vi till svar; NÄ, men då är det ju lunch! *suck*  Visst förstår jag att luncher är viktiga men vad i h-vete ska vi göra när det inte finns några andra alternativ? Speciellt när kunderna säger snarast o så fort som möjligt, dock innan 17..

Okej, inte bara kunder som är besvärliga.. leverantörerna kan också vara in i F-ans hemska .. I går ringde en o ville lämna tillbaka ett jobb den fick i mitten på maj eftersom det var viktigt att beställningen blev utförd.. Det är inte första gången den leverantören ställer vårt arbete på katastrofens kant för när leverantören gör som den tycker så står vi där med lång näsa gentemot kunden.. Visst har jag förståelse för att leverantörerna måste tänka på sig själva i första hand, men när det alltid är samma som sätter oss på pottan så tappar jag/vi förtroendet för dem.. o tappar vi det så ringer vi inte till dem o de förlorar en ack så liten men naggande god inkomst.. Det blir en ond cirkel som är svår, för både dem och oss, att ta sig ur..

Kollade lite resor till brorsbröllopet.. Det kostar nästan ett par tusen för att åka ner en helg.. funderar på att flyga till Sthlm o sen hoppa på någon buss eller tåg sista biten.. Bara det att då ska jag till flygplats o från flygplats till centralen o sen hitta rätt avgång söderut.. Det skulle ju vara rätt skönt att sätta sig på ett tåg o inte behöva tänka på andra avgångar o var de går någonstans ifrån.. Jösses, börjar jag bli gammal o bekväm eller.. ;-) Herreguu, det skulle ju kunna hända jättespännande mötet på alla ställen jag väntar o byter.. för att inte tala om alla tillfällen jag får till att prata med spännande människor när jag står där o är vilsen o inte vet åt vilket håll jag ska..

O för den delen så är tåg skönt att åka med o fram kommer man alltid.. inbillar jag mig.. o det går att åka hela vägen utan att byta.. Hmmm..

Men en trevlig upptäckt idag var ju att jag upptäckte att skatteåterbäringen kommit.. Alltså både resa o utstyrsel ska nog klaras av denna vecka.. bröllopspresenten får nog vänta till sista veckan för jag har inte den minsta susning på vad jag ska, Vill, ge dem.. nåt måste de väl ändå få.. eller månntro det räcker att Jaget kommer ;-)

Helgens sol börjar ge sig till känna.. i och för sig så är raggarbrännan på väg att bli mer solbrun än bränd men eksemet kommer också smygande.. och varenda liten snabla knottra är som ett kliande myggbett i miniatyr... Äschandå vad kinkig jag känner mig.. det går ju över till hösten..

Cyklade ihop med
blogggrannen när jag var på väg hem o fick ett litet trevligt prat.. hmm.. litet o litet.. plöstligt hade 45 minuter av mitt liv försvunnit.. Nice! :-)

Och när jag kom hem och så småningom, inte direkt nej, startade datorn så hade jag ett litet trevligt mejl som väntade på mig.. Jo, det var litet men rytmen i orden känns rätt bra.. Svarade o så får vi väl se vart det leder..

Just nu så har jag dock bara tankar på en skön kudde o en massa goosesova... och jag ska bara ta med mig det som känts bra idag, resten lämnar jag därhän..

I morgon är ett oskrivet blankt blad redo att fyllas med nya händelser..

Ickefungerande..

.. telefoner o allmänt kaos i morse när vi öppnade nya butiken.. När sen telefonerna började fungera så kunde varken jag eller bästa jobbkompis ta emot samtal när det ringde.. hmpf.. Ingen ordning på någonting tänkte vi ända tills vi upptäckte att vi tryckt på fel knapp.. Sen blev det många skratt när vi kopplade fel o tappade bort kunder under dagen, men tack vare att vi förvarnade dem så fick vi mest leenden tillbaka..

Var förbi gamla kontoret o hämtade fax i morse o blev väldigt vemodig.. o lika vemodiga var våra gamla fikarumskompisar när de ringde.. Mest för dem tror jag för i vanan var det många som hade varit på väg in till vårat rum o upptäckt att det var tomt..

Jag är i alla fall himskans tacksam för att vi har plats för fler medarbetare, och det var underbart att få det nya ljuddämpande stereoheadsetet så jag (och de andra) slapp omkringstörande ljud..

Det är spännande med nya saker men det tar allt lite på krafterna.. eller börjar jag bli gammal tro... hehe

Misstänker att jag kommer att somna ovaggad ikväll... o i morgon är det fredag ;-)

Livet är allt lite Underbart imellanåt..

Vittrorna..

.. har gömt diskproppen.. ställt en massa tomma mjölkkartonger i kylskåpet.. o ändrat på en massa bästföredatum på saker som ligger i frysen...

O så trodde jag på dem när de sa att en liten, liten stund i solen inte skulle göra någon skada... Haha.. I morogn, och dagen efter i morgon, så kanske jag anpassar kläderna efter färgläggningen.. i så fall blir det v-ringad t-shirt..

Äschan då, så kinkig är jag inte eftersom jag tyck om rött..


Det började..

.. med att mobilen ringde strax före 8 innan jag öppnade butiken i morse.. Han hade försökt ringa när jag jobbade igår men då svarar jag inte på mobilen.. Det blev ett kort, men trevligt, samtal.. Bästa jobbkompisen satt o pysslade med sitt o låtsades inte höra.. men när vi lagt på smilade hon upp sig o frågade vad jag har på G eftersom hon hade känt igen rösten från i början på veckan.. Fast hon sa att hon inte hörde vad han sagt, det var tonläget hon kände igen.. Jag berättade som det var, för det är ju lite kul att ha någon att dela med sig också.. Sa att jag träffat ett par men att det inte känts "rätt" första gången.. o känns det inte "rätt" eller snarare bekvämt första gången så tackar jag för visat intresse och går vidare.. Det kanske låter lite hårt men jag tänker inte dejta någon bara för att vara snäll! Snäll har jag kanske varit förut, men nu är jag bara självisk..  För en stund kände vi oss som ett par fnittriga tonåringar.. Underbart när dagen börjar med leenden!

Sen började den kaotiska jobbedagen.. Vi började jobba undan nästa vecka o fick bra fart under telefonerna.. Väntade på att flyttkarlarna skulle komma o börja bära.. Fick en sista fm-fika med gemensam korsordslösning med de gamla fikarumskompisarna... Vemodigt! Sen kom flyttkarlarna o började bära.. Vad ska med? Kommer ni en gång till? Det här bordet ska med! Nä, inga möbler var det sagt! Vid 14 kom de o hämtade mitt hissbord o då var det bara för mig att packa ner datorn... ta en sista em-fika o sen gå äver till nya stället o börja plocka upp... flytta om skrivbord o bära bort kartonger.. dricka kaffe o vänta på att elektrikern skulle komma o ställa upp kopplingsstolparna... Vid 16 kopplade vi över telefonerna o så var alla samlade o så småningom blev det genomgång av nya telefonerna.. Vojne, vojne så många knappar det är på dem.. Förhoppningsvis kommer vi att komma ihåg hur vi startar dem på måndag..
Aldeles innan jag gick så fick datorkillen igång våra datorer så jag sa att måndag blir en spännande dag. Det är nog bara till att skriva telenummer på en lapp utifall man skulle tappa bort kunden... o förmodligen kommer det bli en massa skratt åt en själv när man, Jag, tappar samtal både hit o dit.. Men sånt gör inte mig någe för jag inbillar mig att jag är liite bra på att skratta åt mig och med andra...

Hann inte hejdåkrama en endaste på gamla stället.. men det var nog lika bra för då hade jag nog blivit väldigt lessen i ögat.. Tänkta många gånger på hur det kommer att bli för tant M.. o P.. o J.. o S.. o A.. o C.. o många andra på måndag när de kommer till jobbet.. Vi har ju varit 3 tjattrande jäntor i ett rätt centralt placerat rum, men på måndag är det tyst där... Själv kommer vi nog att ha fullt upp med att komma i ordning men för dem blir det en stor förädring..  Fast det är ju inte farväl för evigt för vi kommer även i fortsättningen att ha dem som kunder..

När jag sent omsider kom hemcyklande såg jag, ögonvrån, förstadaten stå på sin balkong.. Fick liiite lust att vinka o springa upp till han men kände att dagen i dag har varit tiillräckligt händelserik.. Gissar vilt att jag strax kommer att somna... o ett sovande jag är inte speciellt roligt att ha som sällskap... 

Och i morgon ska jag sova precis så länge jag vill.. o så kom jag på att vi är lediga på onsdag.. Uuunderbart!