Frågor och svar om kropp och hälsa


FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre ?

SVAR: Definitivt inte ! När du tränar en muskel, blir den större. Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en stor mage.

-----------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är simning bra för figuren ?

SVAR: Tja, se på valar

---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet, stämmer det ?

SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning !! Genom träning slår hjärtat snabbare, och du förkortar livet ! Vill du leva längre ? Ta dig en tupplur !

---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker ?

SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko ? Gräs. Och vad är det ? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !

---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker ?

SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.

---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är choklad osund ?

SVAR: Är du tokig ? Kakaobönor=bönor och bönor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur ? Det är den bästa "feel-good"-maten man kan få !!

---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form ?

SVAR: Rund är en form, så god som någon !


Kom ihåg..

.. att lämna cykeln hemma o ta med bilen i morse.. Visserligen åkte jag hemmifrån samma tid som när jag cyklar så jag var på jobbet redan 0710.. men det gör inget eftersom jag fick tillfälle att sitta o filosifera en stund innan jag öppnade butiken o sånt är trevligt.. Var lite trött eftersom gårkvällen blev lite för sen så tungan snubblade många gånger.. Fast det gör inte heller någonting för det gav mig, och de jag pratade med, många skratt.. Tillsammans med bästa jobbkompis fick jag också några såna där fnitteranfall som knappt går att stoppa.. Underbart livgivande!

När jag kom till bilglasmästaren sa han att det var tur att jag var dit igår, en dag för tidigt, för han upptäckte att han hade fel ruta hemma.. så hade jag kommit dit idag hade jag fått åka dit en gång till i morgon.. - Ja, det finns en mening med det mesta, sa jag o skrattade.. O förresten så hade jag kunnat åka dit många gånger eftersom jag ju råkade pruta 700 kronor..
Lånebilen var en nybesiktad gammal Ford Escort.. När jag satte mig i så såg jag en liten textremsa som gjorde att jag skrattade rätt ut;  Kom ihåg att vrida om nyckeln innan du kör.. Sen fick jag skratta lite till när jag upptäckte att det var muskelservo i styrningen.. Men den var liten o alert att köra o jag längtade lite tillbaka till mina småbilar.. Fast det är rätt göttit o sitta bekvämt i min bil..

Hämtade bilen efter jobbet o nu ser jag mycket bättre ut än i morse.. ;-)

När jag kom hem var parkeringen full så jag måste ställa min vid sidan om.. har satt en lapp på dörren att jag ska flytta den imorgon innan jag åker till jobbet.. förhoppningsvis ser jag lappen och kommer ihåg vad som stod på den när jag kommer ner på gården..Att vänta..

.. en liten stund innan ett möte eller bokad tid gör mig inget.. det ger mig tid till reflektion och några minuters bara varande.. Men oftast nöjer jag mig med 5-10 minuter.. I dag blev det dock aaningens mycket... närmare bestämt 24 timmar..

För några veckor sedan när jag ringde o bokade tid hos bilglasmästaren så sa jag att jag ville ha efter 25.. Och jo, det fick jag.. Första onsdagen efter.. Hela tiden sedan jag bokade hjärnan varit inne på 25:e och onsdag..
Hmmm.. i morse när jag var på väg att klä mig o cykla till jobbet kom jag på att det nog är 25:e idag.. Kollade text-TV o så var det ju.. Ädrans.. Bilglasmästaren!

I samma tanke kommer jag ihåg att i söndags när jag kom hem efter att lämnat tillbaka hårbollarna så fanns det inga lediga parkeringsplatser så jag ställde mig bilen på en gräsplätt bredvid o skulle flytta den på måndag morgon.. Snablar! Måndag var ju igår.. H-vete (vilket betyder höstvete för jag svär aaaldrig ).. Hjärtat for upp i halsgropen.. Parkeringsböter.. Vill inte ha onödiga utgifter för den kassan är aningens rågad just nu.. i alla fall tills bankpapprena är påskrivna o inskickade..

Skynda, skynda packa ryggan o så springa ut.. Fast jag förstår inte varför, för hade det setat en lapp där så var den ditsatt igår o knappast före 7 en tisdag morgon.. Drog en lättnadens suck när det inte fanns någon vit lapp på rutan..
Kom till jobbet redan 0705.. fixade kaffe.. kollade mejl o tog det lugnt.. Oooppsi så fort tiden går ibland.. öpnnade kassan 2 minuter för sent.. *s*
Tittade på lappen jag skrivit om bilglasmästaren.. tänkte onsdag 25.. Skyndade mig iväg när lunchen började.. Hittade inte någon skylt o vilsade runt i ungefär en kvart innan jag kom rätt.. När jag klev in i verkstaden såg ägaren aningens förvånad ut, men jag stövlade på o sa att jag skulle lämna in bilen.. Oooppsi, snygg var han också.. Virrade om att jag knappt hittat o svamlade på om förvirring.. - Nä, det är inte idag, sa han o skrattade, det är i morgon! - Eeehumm.. är du säker? - Japp, kom o titta! Jag har skrivit upp det. Onsdag! - Oooppsi, sa jag o skrattade.. Ja, jag är lite förvildad ibland.. Men det är okej för nu hittar jag ju hit..

Hoppas jag kommer ihåg att ta med mig bilen i morgon när jag åker till jobbet..

Annars har helgen varit skön.. Fast jag har träningsvärk i rumpan.. men det beror enbart på att jag tagit många, långa raska promenader med hårbollarna..

På dejtingsidan har det mest varit lite lärakännande vilket resulterat i många mejl och sms.. o sena telefonsamtal.. Har fortfarande kontakt med bästa kaffledejten o mer lär det bli.. Råkade dammsuga nyss o hittade kvarglömda attiraljer.. hmmm.. Månntro han är på väg att flytta in..
Har också börjat skriva o prata med en karl som har så underbar humor att jag skrattar mig hes.. o kommer i säng på tok för sent för att jag ska känna mig pigg dagen efter.. Idag är jag vääldigt trött.. Hmm.. Skrattade han? Japp, ungefär lika mycket som jag.. tror jag i alla fall.. hehe

Berättade för en av mina ringare om min komma-24-timmar-för-tidigt-till-glasmästaren.. Hon suckade o tyckte det lät väldans jobbigt.. - Nej, men det var inte så farligt. Hade ju lite svårt o hitta men i morgon kommer jag att hitta rätt på en gång! Det blev tyst ett par sekunder sen fick jag den skönaste komplimang jag någonsin fått när hon, på härlig göteborgska, sa; - Vet du att det är underbart att prata med dig för du har en förmåga att vända jobbiga saker till något som är positivt! Hela jag strålade upp o tackade fröken Nilsson för de orden *L*


Har fått en låt på hjärnan som inte låter maka på sig..
 


Livet är allt bra skönt emellanåt..

Bara framför datorn..

.. som jag kommer se intelligent o snygg ut eftersom långseendet fungerar alldiles utmärkt.. När jag skulle välja bågar så tittade jag naturligtvis bara på vilken färg de hade.. ett par härligt rödlila skakade dock ögonmästaren på huvudet åt o sa att de var för små.. Jahupps.. såg ett par andra som föll mig på läppen o de var rätt storlek.. hmm.. vilken form de hade? Såna detaljer kommer jag inte ihåg alls..
Åldern börjar i alla fall ta ut sitt vad det gäller ögonmusklen så denna gång bidde det progressiva.. +1 när jag tittar på dataskrämen o +1,75 när jag ska läsa något som ligger på bordet..
Det där med åldern är lite skumt för mentalt känner jag mig lååångt ifrån gammal...

Sen blev det cykelrejs till tandis men som tur var så var det bara knappt en halvminuts avstånd.. I måndags när jag gick därifrån så hade jag nog ingen aning om vad hon o specialisten pratat om för jag fick börja fråga om idag om vad hon ska göra o i vilken ordning.. hmmm.. det gjorde jag flera gånger för jag kom inte ihåg vad hon sagt minuterna innan... Måste erkänna att jag var aaaningens svettig o stressad, fast jag visste hon bara skulle prata idag..
Jag kom i alla fall ihåg att fråga om narkos men hon sa att de tänder som ska ut sitter så löst o har inga krångliga rötter så det kommer att gå lätt att få ut dem.. Den största orsaken till min tandlossning är rökningen o hon idag var hon verkligen på mig att jag måste sluta för att förhindra att infektionen fortsätter efteråt, i framtänderna som fortfarande är friska.. Men, o det var ett stort men, för alla andra rökare börjar lossningen i framtänderna.. Jamen, jag är ju unik i mig själv, liksom alla andra, sa jag o skrattade. Det är tydligen väldigt ovanligt att vara som jag.. :D
Så småningom kom vi till kostnaden... Visst blev den hög men inte lika vild som mina egna fantasisummor uppåt 30 000.. Men 11 räcker gott o väl det med..
Fast pengarna är inte det största problemet..


När jag cyklade hem lät jag tankarna fara vilt fram o tillbaka.. 7 gånger av 10 fastnade de i skuld och skamkänslor att jag, som bara är 44, har misskött mina tänder så mycket att jag kommer att bli tandlös inom en snar framtid..
Men det är bara det att jag har inte misskött dem! I hela mitt liv (som jag kommer ihåg) har jag borstat tänderna varendaste kväll.. Från tidig tonår så har jag även borstat tänerna på morgonen.. I 15 år har jag använt eltandborste på kvällarna, o det är en såningdäringa som tandläkarna rekommenderar.. Tandstickor ingår i min dagliga rutin och tandtråd i veckorutinen, eller när det behövs.. Men det spelar ingen roll vad jag gjort eftersom det är vad jag inte gjort som räknas.. under en period av 7 år drog jag mig för att ringa till tandläkare dit jag flyttade..

Började googla när jag kom hem.. hittade en artikel om
tandlöshet som gav mig tankeställare.. funderar på hur jag skulle reagera om en hand, arm, ben, bröst skulla måsta tas bort.. o det ger mig inte alls samma känslor som jag har nu eftersom de "sakerna" på nåt sätt ligger på utsidan.. ja, det låter lite obegripligt, men mina kroppsdelar ligger på ett annat sorts känsloplan..

Googlade vidare o kom till amalgamsanering.. började fundera på mina fyllningar.. o de tänderna som måsta ut är alla, utan undantag, fyllda med amalgam. En del till o med på flera ställen.. De tänderna som blir kvar har däremot inget amalgam i sig.. Kan det ha något samband, eller försöker jag bara lägga skuld och skamkänslorna på något annat än jaget? Jag måste ta reda på mer om detta.. Men framförallt annat så kan det nog vara bra att ta reda på vad som kan hända nu när det är planerat att jag (ofrivilligt) ska amalgamsanera jaget på knappt 1,5 månad..

I helgen får jag än en gång förmånen att ha vaktvovvarna..

och

i morgon är det fredag... Sista dagen denna vecka som jag måsta vakna innan sex...

Totaaalt oskyldig...

You Are a Jam Cookie

On the outside, you project a straight-laced, innocent vibe.
But on the inside, you're complex, exotic, and full of flavor.
What Kind of Cookie Are You?

Sexy...

You Should Get a Rose Tattoo

Sexy and classic
You are pure rock and roll. You party hard. So does your tattoo.
What Tattoo Should You Get?

GPS..

.. on PMS...Vicken himlens tur jag har egen bil o åka i där jag får gorma hur mye jag vill..

Mycket nu..

.. o väldigt lite jag kan säga nej till..

I går var det tandmästaren.. Fast jag visste att det bara skulle tittas så var jag svettig.. Specialisten sa att jag tillhörde en liten grupp på ca 10% som har det aaaningens besvärligare än vanliga folk.. *suck* När jag gick så sa bästa tandis att hon skulle ringa mig o jag trodde det skulle ta någon dag eller vecka.. haha.. klockan 16,10 (varför kommer jag ihåg en del klockslag så exakt?) o ville bestämma tid för träff och genomgång på vad som ska göras.. Fast hon inte brukar jobba torsdagar så fick jag en tid denna kl 17.. Oooppsi.. Jag gissar vilt att hon vill börja så snart som möjligt för hon vet hur skraj jag är o ju längre jag går o grubblar på det desto värre blir det.. googlade lite idag men det var ingen bra idé för jag kaninte påstå att jag blev lugnare av det jag läste.. Förmodligen kommer det att kosta en hel del men det är inte det som gör mig svettig för det är ju bara pengar.. Det värsta är att när hon väl börjar så har jag inte den minsta kontroll o kan inte bara gå därifrån.. Undras om det finns möjlighet att få det mesta gjort under narkos? Måste komma ihåg fråga!


På torsdag är det också dags för ögonglasmästaren, men den är inte det minsta skrämmande för när jag går ut därifrån kommer jag att se jättebra ut!
hmmm... kan jag, på något sätt, omtänka tandmästarens jobb, för mitt bett kommer (när allt är klart) också det att se mycket bättre ut... tål att funderas på..

Tisdag nästa vecka ska bilen till sin glasmästare och jösta vad jag kommer att se bra ut när jag hämtar den.. förmodligen kommer jag att charma varenda karl + evenuella kvinnor när jag raggar runt kvarteren här hemma..

Samtalet till bilglasmästaren var förresten lite roligt.. I alla fall med tanke på att jag aldrig törs pruta *s*
- Hej, jag heter Excessa o har en Toyota Camry -92. Jag har halvförsäkring! Vad kostar det att byta framruta?
- hmm.. Har du första årgången eller mellanmodellen?
- Eeehumm.. Ingen aning! Men regnumret är XXX XXX
- Ah, mellanmodellen.. låt oss se.. Försäkringsbolag?
- Länsförsäkringar!
- Bra, vi är billigast på länsförsäkringar.. hmm.. 1700 kostar det!
- Åj, det var mycket!
- hmm.. Okej, du får den för 1500!
- Jamen, jag har ju en sån där 300 kronors rabattlapp som någon satt på min ruta.
- Ja men, då blir det ju bara 1400!
- Okej, men det är bara ett litet stenskott. O det är gratis va?
- Jo! Men hur ser rutan ut? Börjar den bli blästrad?
- Ja, en aning. Men jag kör väldigt lite så det går bra ändå..
- Varför ville du då veta vad rutbyte kostar?
- Jag måste ju kolla alternativen men det kändes aaningens för dyrt! Vi tar en lagning!
- Men om rutan börjar bli blästrad så är det farligt o köra! Du får det för 1000 kronor!
- 1000 kronor? För allt?
- Japp!
- Okej! Har du en tid den 25? O har du en lånebil som jag får ha för jag jobbar i stan?
- Japp, bokar en bil åt dig så kom hit!
- Men du, tänk om jag tycker bättre om lånebilen än min bil.. får jag behålla den då?
Vojne vilket gott skratt jag fick i örat.. fast jag fick inget svar på om jag fick behålla den.. hmmm...

O jag som inte alls kan pruta..

Okej, när jag tänker på hur snygg jag kommer att bli så känns det inte lika tungt.. i alla fall inte just nu.. o förhoppningsvis är det inte tandtrollen som är min
nattmara..

Nu har jag bestämt mig för att återuppta min stavmixer o greja lite smoothisar så jag orkar med resten av veckan..


Bara 87%..

.. norrländsk.. Men det är ju rätt bra ändå..Man ska vara glad..

.. för det lilla.. Kom ihåg att ringa ögonglasmästaren idag och jag fick en tid nsäta vecka.. Imorgon kanske jag kommer ihåg ringa bilglasmästaren..

Ringde en av mina ringare som jag inte pratat med på väldigt länge och det var väldigt roligt att prata med henne.. Erbjöd henne ett jobb nästa vecka som hon tog, vilket medför att hon kommer att titta in till oss.. Det ska bli väldigt roligt att träffa henne!

Och i morgon är det fredag :-D


Nya jobbetiderna..

.. känns väldigt bra.. Men jag tror cheferna måste bli klarare i sina direktiv vad var o en ska göra på eftermiddagarna.. SOm det är nu så jobbar jag 0730-1630.. alltså stänger jag min butik när jag går hem. I körschemat står det att bj ska vara inloggad till 17 men h*n måste ju passa bussen som går 1633 så hon stänger också.. Det är bra gjort att komma till jobbet 0755 och gå hem 1630 och ändå ha betalt för 100%.. Men, det betyder ju att V ska göra tvås jobb den tiden h*n är kvar..
Annars är det mest kaos på jobbet.. men något annat kan man väl inte räkna med i början på en omorganisation. O liksom vi är ju bara 3:dje dagen.. Det blir nog bra när vi får skava in oss.. Hoppas jag i alla fall.. Annars får de väl omorganisera en gång till..

Har tänkt men inte hunnit ringa bilglasmästaren o fixa stenskottet som jag fick anmärkning på förra året besiktning.. o sen måsta jag boka tid på bilprovningen innan det blir körförbud.. Men det behöver jag ju inte göra idag eftersom den får rulla ända fram till sista november.. o dit är det väääldigt långt..

Har varit lite skakig en vecka för idag hade jag tandläkartid.. Huvva mig.. När jag kom dit såökade pulsen mycketmycket.. o när jag satte/la mig i stolen så dunkade det nästan i öronen.. Ändå vet jag att min tandläkare är världens gulligaste o jätteförsiktig. Men, det är svårt o jobba bort gamla inrotade tankar som kommer sig från att "någon" alltid och vitt o brett berättade att hon tyckte det var så hemskt o det värsta hon visste var att gå till tandläkaren..
Absolut, jag tycker man ska berätta om känslor, men någonstans är det ju bra om det blir en någorlunda jämnvikt mellan ont och gott.. Det enda jag minns är ont.. Fast jag har ju lite dåligt minne..

Lunchade med en god vän, Y, i måndags och vi pratade om negativa och positiva reaktioner man kan få. Y hade arbetstränat på en avdelning på hennes jobb och sen fick hon fast tjänst där. När hon berättade det för den som varit hennes handledare, som varit jätte trevlig hela arbetsträningsperioden, så fick Y en lång harang och ifrågasättande varför deras avdelning alltid ska ta över människor som inte vill, inte orkar och gör ett uruselt jobb..
När Y berättade det så kände jag ända in i hjärtat hur ont det måste ha gjort att få höra något sådant.
Dagen efter hade handledaren kommit o bett om förlåt för vad hon sagt för det var inte personligt menat mot Y, och hon hade också haft med en fin förlåtpresent.
Det här är 4 år sedan och trots att handledaren, som numer är jobbkompis, inte alls är otrevlig när hon säger eller påpekar något så blir Y liten och osäker. Jag förstår henne för jag är själv likadan. Negativa minnesbilder är så mycket starkare än positiva. *skumt* Men det handlar väl, liksom mycket annat, vad o vilka som påverkat oss från början..
Y är i alla fall en väldigt förståndig kvinna som börjat prata om sina känslor istället för att fortsätta i gamla fotspår o försöka negligera dem. Vi kom tillsammans fram till att hon skulle försöka ha den positiva dagenefterbilden framför sig.. Jag hoppas verkligen det går bra för litenhetskänslan är så fruktansvärt orolig..

Hur det gick hos min bästa tandläkare? Jo, jag hade inga hål o det finns inte tillstymmelse till karies.
Karies - En av de två vanligaste sjukdomarna i världen. Upplösning av emalj och dentin (tandben) genom syror som bildas vid nedbrytning av födans kolhydrater genom bakterier

Och det är jag tacksam för eftersom jag blir fullkomligt paralyserad om någon sätter en borr i mina tänder.
Fast jag vet inte om min sjukdom är bättre fast den kommer på andra plats..
Parodontit - Inflammation i tandens stödjevävnader (parodontium) vilket leder till tandlossning. Den andra av de två vanligaste sjukdomarna.
Fast jag är, som vanligt, lite unik eftersom det oftast brukar vara famtänderna som ryker.. Hos mig sitter de benhårt! Däremot är tuggtänderna o mycket stor farozon..

Min bästa tandläkare ska börja samarbeta med en specialist och den ville ha några patienter att jobba med. Hon frågade om jag var intresserad för hon tyckte jag var på tok för ung för att tappa mina tänder. Hade jag inte varit stressad så hade jag tackat henne för komplimangen! Som det var nu så kunde jag ändå, trots inre mardrömsbilder, bara nicka Ja tack och stammande tacksamt ta emot hennes erbjudande för jag vill ju kunna äta hårdbrödmackor med ost eller leverpastej, ända till jag lägger mig i urnan och sprids för vinden..

På måndag kl 19:20 ska jag träffa paradontologispecialisten..
Att bara tänka på saken gör att jag vill krypa in i en jättekokong och aldrig komma fram mer..
Men min bästa tandläkare lovade att hon skulle vara med och det är jag fruktansvärt tacksam för!


Till råga på allt så ringde ex-grannen o frågade om jag kunda ha vaktvovvarna i helgen. Den som skulle haft dem hade fått löptikar hemma o då passar det sig inte riktigt med ett par hopplösa hårbollar svansande runt hur som helst.. O jag mitt lilla mähöä kunde ju inte annat än tacksamt säga Ja, jag vill gärna ta hand om vaktvovvarna!

Men det är nog bra att jag får något annat att tänka på o göra i helgen för måndagen skrämmer mig så det gör ont i hela mig..

Beslut..

.. utan handling är fruktansvärt meningslösa! Ja, så säger i alla fall Mia o hon har fullständigt rätt.. Om jag besämmer mig för att börja träna till dvd:n som kom med IForm o sen bara går o pratar om det så händer ju inget annat än att jag fortsätter svälla, magmusklerna blir slappare o ryggen orkar snart inte hålla mig uppe..
Visserligen har jag inte pratat med någon annan än mig själv om det men det räcker.. och att varje dag säga att i morgon ska jag (försöka!) lite..
Under hela semestern så tänkte jag; I morgon! Då du! Ska du få se på annat! Oooppsi, vad semestern gick fort för alla morgondagar försvann en efter en.. Himlans vad tiden går fort ibland..

Men idag kom en alldeles perfekt morgondag o jag bestämde mig för att har jag bestämt mig så kan jag åtminstonde ge dvd:n en chans.. Fast jag var på väg att ge upp redan innan jag börjat eftersom den inte låg där jag lagt den för 1 månad sedan.. Ja just det, i fredags for jag runt som en yrväder men varsi17 la jag allt som låg i vägen.. Efter 10 minuter hittade jag den ändå.. Tittade lite i instruktionshäftet, inbillade att min allmänkonditionering var rätt okej, och att jag skulle kunna börja på nivå 2 på en gång.. Men bestämde mig ändå för att göra testerna.. Haha.. Dom visade att jag bör börja på nivå 1..

Nåväl, valde nivå 1 och det korta programmet på 30 minuter.. Mycket var det o tänka på. Bland annat skulle man dra in magen o spänna bäckenbotten. + att man skulle andas in o ut på ett bestämt sätt för att det skulle bli rätt.. Vojne vojne, det blev alldeles för mycket att hålla reda på så magen, bäcken o andning fick komma i sista hand. Jag sträcker dock på mig för jag rörde faktiskt på kroppen! Dock kunde jag inte hålla ut i alla övningar för svetten rann ner i ögona så jag såg inte hur jag skulle göra.. Nästa gång ska jag nog ha mössa på mig..

O nu har jag bestämt mig för att jag ska köra 30 minuter 3-4 gånger i veckan! Måste bara fundilera ut vilka dagar jag ska göra det..

Nu ska jag fundera på detta ständiga dilemma vad som ska serveras till middag.. Enkelt o lätt ska det vara samt gärna gå himskans fort att klargöra det..

Planeringar..

.. är ju inte min starkaste sida.. men det gör ingenting för ibland är jag lite flexibel och att ett möte inte blir av eller framskjutet är sånt som händer.. Fast det är klart, är det något livsviktigt som att komma i tid till tåg eller flyg så är jag aningens överplanerande eftersom jag är ute i mycket god tid..

I går till exempel planerade jag att sussa redan vid 21-tiden eftersom det kändes som att ögonlocken var gjorda av skumgummi o tankarna somnat redan innan 19.. Tyvärr så blev det inte så eftersom ett litet sms smög sig in i min lur..
Har du något kaffe o bjuda på? *L*
Nu?
Ja!

H-vete! Jag vill ju träffa han o det är 2 v sen sist.. Men är trött som en gnu.. Fast kaffe piggar ju upp.. liksom trevligt sällskap..
Okej! *L*

Hann fara runt o plocka undan det mest röriga. Däremot hann jag inte byta om utan hann fick se mig i bästa bekvämlighetskostym vilken består av urtvättade mjuka sköna kläder.. Trodde nästan han skulle vända då han såg mig när jag var ner o öppnade porten.. Men nää, det gjorde han inte. Han bara log o gav mig en lång goo kram.. Skum karl!

Starkt kaffe o trevligt sällskap gör att man, Jag, lyckades både få, och ge, många tankar och sköna leenden.. Okej, lite skön fotmassage var inte helt fel det heller.. hmm.. Lite? Äschan då, det var en underdrift..
När han gick vid midnatt så tänkte jag att honom ser jag gärna igen.. Och jag tror nästan att han tänkte detsamma för han glömde en sak här, visserligen ingenting som inte går att ersätta, men det ger ju en orsak att komma tillbaka.. eller så håller han bara sakta på att flytta hit.. ;-)

Vaknade vid halv 7 o kände mig konstigt nog pigg, men efter frukost lurade jag flera timmar i soffan och herrejösses mig vilka drömmar jag hade.. Resten av dagen har mest gått åt till att bara vara, vilket kan vara nog så svårt ibland.. Hade tänkt titta in i tvätt-stugan men eftersom jag vet att jag inte skrivit upp mig så lät jag det vara till en annan dag eftersom garderoben fortfarande innehåller rena kläder..
Lyckades i alla fall grädda våfflor som jag njöt av tillsammans med vanlijglass och blåbärssylt.. Mums!

I kväll kommer jag dock inte att öppna dörrens ens om vilda hästar knackade på.. Fast jag har inte den minsta aning om varför vilda hästar skulle vilja besöka mig..

I morgon är ett nytt oskrivet blad..

Försök göra någon glad,
om det så bara är dig själv!
?

Det ska i alla fall jag försöka..


Himskans..

.. roligt att börja jobba igen men det är skööönt att det är fredag igen! Det är en himladens tur jag kom utvilad för det har gått i 130 o så fort ska man inte åka! Inte ens på autobahn! Men lite har vi lyckats jobba ikapp efter att ha fixat o trixlat hela veckan.. o det vi inte hann med får vi ta på måndag..
Men det är inte bara det vardaglig som varit liite stressigt. De har också haft APT, och det är ju i och för sig bra att de haft.. tyder på att de klarar sig utan mig o det är jag glad för.. Men jag funderar lite på vad de pratade om o bestämde för inget protokoll är skrivet.. Några enstaka meningar har jag fått men vet inte hur mycket bslutat det blev. Är det månntro något beslut som berör mig väldigt mycket.. har de delat upp saker som jag  inte  vet men borde veta..  Äschan då, jag är bara lite kinkig. Säger någon att jag inte gör rätt jobb så kan jag hänvisa till att jag inte sett något protokoll på det! Så det så!
En stor omorganisation har varit på G och idag började den. Visserligen tror jag att den på sikt kommer att bli bra, men det är liiite inkörningsskavsår... på gott o ont.. Idag hade vi en del jobb kvar o jag satt, enligt schema, på inkommande samtal. Vad de andra gjorde vet jag inte men det hände inget med daxens jobb.. eehmm.. Vid 10 flaggade jag rätt ut o frågade om någon tittade på dem.. Viktigpettra (o jag såg riktigt hur hon snipade med näsan) sa Nej, har du inte läst mejlet? Erkänner att jag tappade hakan men samtidigt skrattade jag inombords och hornen på mig växte när lilla Devil satte sig på min axel, växte o blev lika stor som turning torso, o riktigt slog in de ord hon sagt.. Haha.. Ska det vara på det viset så kan du ge dig på att jag kommer o hacka tillbaka när tillfälle ges..
Vi har fått schema för hur vi ska vara inloggade, och det är väldigt bra. Visserligen har jag o bj kommit överrens om att dela på dagarna men någon av oss kommer alltid att vara tillgänglig.
Mina nya jobbetider känns också mycket bra; 07,30-16,30! Härligt o få gå hem halvtimmen innan jag gjorde förut. Men! Stort MEN! Den som gjorde schemat visste och vet inte att bj också går hem 16,30. Alltså är det ingen inloggad sista halvtimmen. Vi flaggade till de som jobbar längre (men har sovmorgon) att ingen är inloggad.. haha.. De hade såå mycket kvar att de inte alls kunde tänka sig logga in.. Visst är gränser bra men lite flexibilitet skadar inte.. Sprang på chefen innan jag gick o sa som det var, ingen inloggad.
- Jamen, då får ju flickorna logga in!
- Då få du säga det till dem för jag har slutat! Trevlig helg!

På onsdag blir det visst lite övertid. Har jag hört korridorerna viska.. Frågade chefen idag och Jo, det är tänkt så! Ehhhmm, funderade lite på när den informationen kommer att gå ut.. Även om jag bor o lever själv så betyder inte det att jag har lust o vill stanna efter jobbedagen..  Speciellt inte om ingen ens frågar om jag Kan jobba över! :p
Ja, det är lite cirkus.. och förmodligen kommer det lbi en del skavsår men förhoppningsvis blir det bra så småningom..


Äschan då vad kinkig jag är. Förmodligen beror det på att kaffledejten jobbar hele helgen.. Visst skickar han rara sms men det liksom räcker inte riktigt.. hmmm.. Egenteligen är han ju redigt elak när han gör så för det gör ju att jag vill träffa han än mer, o han kan inte.. Jo, en riktig elaking är han..
eller också har jag pms 2 veckor för tidigt..

Men nu är det fredag och jag är än mer vildvuxen än i måndags.. Månntro jag behöver ta fram trimmern eller om jag ska låta kalufsen växa.. kanske färga den för sånt livar upp.. Men det får bli en annan dag för ikväll ska jag bara ligga i soffan o lura..

Önskar mig, och Dig, en skön o avslappnande helg!

I måndags..

.. fick jag lov att lägga korten på bordet och frankt erkänna att jag var väldigt förvirrad eftersom det var första jobbedagen efter lång o välförtjänt semester.. Tyvärr, så snubblade tungan på tänderna redan innan lunch och jag började säga att jag var förvildad eftersom jag nyligen kommit åter efter semestern..

I dag på eftermiddagen tog jag ännu ett steg i min obegripliga oralation och blev helt plötsligt vildvuxen.. Den jag pratade med reagerade inte så mycket eftersom h*n hade fullt upp att notera datum o tider men bästa jobbkompis tittade på mig o brast ut i värsta bästa skrattet.. Härligt och underbart att höra!

Månntro jag måsta ringa Fråjd o kolla vart min tunga är på väg för den börjar ju rent av bli oresonlig..


Ja just det, bästa kafflevännen jobbar i helgen.. *lissen*

Men jag har kanske en kul biodejt på G som har har lust på en rysare/thriller i helgen.. Fast det är ju bara onsdag idag så mycket kan hända..

Nu ska jag sova och förhoppningsvis kommer även tungan att vila så den vet vad den säger i morgon.. Fast det vore ju nesligt om bj inte får sig ett endaste fnitter.. Får nog prata lite i sömnen.. Men lägger, för säkerhetsskull, mobilen bland dammrådisarna så jag inte gör något dumt utan att veta om det..
Den ofasliga..

.. dygnsrytmen hade fruktansvärt svårt att lämna mig.. Men tack vare att jag fick förtroendet att ha vaktvovvarna i helgen så gick det rätt bra o ställa om.. På lördagen hade vi dock sovmorgon eftersom jag hade varit ut med dem vid 2-tiden på morgonen och då behöver man inte kliva upp redan vid sex.. Efter mycket övertalning så fick jag sova bortåt halv nio-tiden.. Lördagen gick sen åt till många promenader, och mycket soffliggning med gammelhårbollen som fotvärmare..  Så skönt!

På kvällen gjorde jag ingenting, precis som det ska vara. Fick ett rart sms som jag svarade på.. kanske lite svalt, men vad äffan då, han vet redan vad jag vill.. Äschan då, det är knepigt ibland. Har klart o tydligt sagt vad jag vill, och det har i och för sig han också gjort, men vardagen är ju det mest viktiga.. Aschan då, nu är jag vääldigt kinkig.. allt måste ju inte nU! ;-)


I många dagar (kvällar) försökte jag få fason på den ofasliga dygnsrytmen.. Totalt misslyckande kan jag tala om. Men, tack vare att jag fick förtroendet att ha vaktvovvarna i helgen så löste det sig rätt bra. På söndag väckte de mig vid 7 o då klev jag ur sängen. Fodrade dem o sen ledde de mig på sin morgonpromenad.. Koppel kan allt vara väldigt bra att ha ibland..
När jag skulle åka iväg o hämta vovvehussen så var det en karl som bara skakade på huvudet åt min bakåtrattning. Eeeh? Vad har han för rätt att göra det? I tanken räckte jag fingret åt honom o for sakta iväg. Stannade vid närmsta mack o inhandlade onödig saker. När jag kom ut därifrån så såg jag att vänster backdäck var fruktansvärt tomt. Gissa om hjärta stannade.. hade jag kört på fälgen? Körde sakta o försiktigt till pumpmaskinerna och tömde 2 lufttuber.. Ajajaj, vågade jag åka till flyget eller skulle jag byta däck? Stod o tittade på det en kvart o luften var kvar så jag åkte. Trots luftning så var jag tidig. Tog ut vaktvovvarna och stod o hyptnotiserade däcket så luften skulle vara kvar. TackoLov så var den det.. Gissar vilt att mina blickar var det som höll den kvar..
Vaktvovvehussen ringde senare o sa att det var en spik som kört in sig i däcket.. Dymma spik som inte vet vars den hör hemma.. Månntro man måste skicka med gprs i alla spiklådor så de inte sticker iväg..
Somnade som en trött gnu på söndag kväll, strax efter 22.. eller i alla fall innan 23.. Så skönt!

Vaknade före larmklockan på måndag morgon, och det var en himmelens tur för den var inställd på radiovakning o sånt brukar inte bita på mig.. Minnet var på semester så jag fick lov att kolla kokinstruktionerna till havregrynsgröten.. Kaffe kunde jag dock koka.. Sen fick jag verkligen tänka efter när jag packade ryggan.. Mat, mackor, plånbok.. hmm.. Saknas något? Höll nästan på att glömma radiosnäckorna men det löste sig..
När jag cyklade iväg upptäckte jag att många gång- och cykelvägar var ny/omasfalterade.. hmmm.. Var har jag varit under min semester? Det var också såå många fler människor som använde samma vägar som jag så det var ju nästan trångt.. Tyvärr hade många inte det minsta gång- och cykelvägsvett så det var nästan jobbigt att cykla i nerförsbacke.. Äschan då, jag var nog lite kinkig. Jag kom ju fram både hel o välbehållen.

På jobbet var jag inte det minsta förvirrad.. Däremot kände jag mig väldigt förvildad! O det fick jag tillfälle att säga måånga gånger under dagen.. Kaos är nog lindrigt i jämförelse med måndagen.. Men kul var det att träffa bästa jobbkompis o jämföra tokigheter som hänt medans den andre varit borta..
Lyckades ta mig igenom hälften av mejlen som kommit.. Upptäckte, när jobbedagen var nästan slut, att jag fått nya arbetstider.. Innan jag gick så tittade jag in till lillchefen o frågade om det var så.. - Joo, det var nog det som var beslutat..  -Okej, då jobbar jag 07,30-16,30 i fortsättningen!  Den dagliga informationen är allt bra underbar *s*
På hemvägen cyklade jag på några gamla jobbkompisar o stannade o kramades lite med dem. Härligt o se dem igen. När de frågade vad jag gjort på semestern så sa jag som det var; Latat mig, tittat på friidrott och dejtat.. :-)

Jag lovar att jag somnade ovaggade igår! Och i morse var det larmklockan som väckte mig.. hmmm.. Hade ju hellre blivit väckt av en skön famn.. men kanske lika bra att det inte var så för då hade jag nog inte klivit upp ur sängen.. ;-)

Kaos idag med.. Men många Välkommentillbakakramar. Uuunderbart! Tänk att människor saknat mig.. Kramade naturligtvis tillbaka och sa att jag inte saknat dem det minsta.. hehe
Började hitta framförhållningen.. Lärde mig hur jag skulle göra för att inte tappa bort kunder.. Hittade en penna som försvann vid flytten.. hmmm.. *skumt* den hade legat bland alla andra pennor hela tiden..
Tyvärr glömde jag lunchen hemma i morse så jag föreslog bästa jobbkompis att vi skulle gå äver till våra gamlingar.. Bra idé,sa hon o följde med. Där blev vi omringade av härliga människor. Uunderbart!Måste säga till bj att om vi någon gång känner oss deppiga o nere så ska vi gå dit!

Stängde butiken 16,30 med en massa saker som var kvar, men jg hade ju gjort mitt pass.. Får väl se hur mycket som är kvar i morgon.. Om jag vaknar i tid vill säga för jag är trött som ett gammalt segt sandigt rostigt ur just nu.. o det är nog tur att kaffledejten inte kan komma hit ikväll.. ;-)

Tror jag ska ta med mig Ior o krama kudden redan nu, långt innan 22 alltså.. eller i alla fall närmare 22 än 23..Morgondagen kommer som en oskrivet blad..
Och
upptäckelserna finns där
om
vi Vill se dem..

Äventyret ligger runt hörnet..
Våga kika lite.. eller i alla fall
tänka tanken
Nyfiken?

I tanken föds viljan..
Och
tro kan försätta berg..
Plocka fram miniräknaren och sätt ett litet
+
däremellan så får du Din dag..

== Crea diem==
Skapa dagen

Excessa