Jag är inte rädd..

.. för jag kan flyga..
Ja, inte själv alltså men jag klarar av att sitta i ett plan o nästan somna när det är turbulens. Att jag inte somnade beror enbart på att flygturen var så kort o så kom de o störde med nästanätbara brickor..

Jag är däremot inte speciellt van att flyga så flygplatsrutinerna är mig främmande. Hade ingen bilett utan behövde bara knappa in en kod, men koder är inte min starka sida så jag gick dit där någon satt o frågade o då hjälpte hon mig. Såå himlans snällt av henne, o hon var också trevlig fast klockan var ungefär den tid jag annars kliver ur sängen. Sen gick jag ut o tittade en stund om min reskompis skulle komma men det gjorde hon inte, så då gick jag in o ställde mig i en kö. Hmmm.. kön såg lite skum ut för alla hade resväskor o massa bagage, vilket inte jag hade. Vaknade lite o började se mig omkring.. Oooppsi, vad är den Där kön till för månntro.. Mentalt visslande utgick jag från kön o strosade runt lite. Frågade hon som hjälpte mig förra gången om hon kunde se om min kompis checkat in och jo, det kunde hon. Konstaterade att min kompis nog visste vars hon skulle så då frågade jag vilken kö jag skulle ställa mig i.. haha.. visst var det den kön jag inte stod i..  Ja, jo, även i affärer där det finns flera långa köer så väljer jag fel.. Med otaliga år av felköande har jag blivit väldigt dutti på mental vissling.. men ändå så kommer jag rätt till slut, för jag har ännu inte blivit inlåst i någon butik..

När vi landade så hade jag ju lite, rättare sagt ingen, koll på vars vi skulle så jag frågade första bästa karl som såg ut att kunna svara.. Haha, hade jag lyft ögona så hade jag sett skylten med flygtaxi, men snälla rara flygplatsredigerare, kan ni inte skriva tydligare; Anmäl er här! Herreguu, måste ju finnas massor med oresvana småtanter från lillstäder i norrland som reser varendaste dag till storstan o skulle bli himskans tacksamma för lite skyltförklaringar.. Fast det klart, vi har ofta mål i mun så vi kan fråga..

Dagen blev intensiv men det var väldigt trevligt att få se de människor jag samarbetar med. En hel del nya rutiner gicks igenom men vad då, visst ser jag ut som 17 men det ska då inte vara så svårt o lära sig dem heller.. inbillar jag mig för drömmer gör jag varenda dag..

När dagen var slut blev vi skjutsade av någon som hittar vägen i storstan, o gissa på en skala 1-10 hur Tacksam jaget är, trots att hon älskar köra bil, att hon inte behövde köra Där!
När vi klev ur bilen försvann 2 reskompisar för de ville åka hem till Göteborg. 3 andra försvann också för de ville till Malmö. Konstiga människor..
Själv så tittade jag mig omkring o såg många köer så jag stegade fram till hon som satt o var trevlig bakom disken på morgonen o frågte; Vars ska jag ta vägen nu? Hon kollade biletten jag fått på morgonen o visade med handen samtidigt som hon förklarade att Den kön ska du ställa dig i senast kl 1735. Det är säkerhetskontrollen. Sen ska du ställa dig i kön till gate 3 eller 4. Där står det Umeå. Läs vad det står på skärmen så kommer du rätt. Jaget log o tackade. Tänk så lätt saker går om man frågar. Jag gick direkt dit hon visade för förra gången (förra året eller något sådant) höll jag nästan på missa planet för jag satt o stirra på en skärm o väntade på att det skulle stå "Gå till utgång" men den som skötte uppdateringarna hade nog somnat för det kom aldrig någon text "Gå till utgång" så jag höll på missa planet. Men bara höll på, för när tiden närmade sig blev jag liiite orolig o gick in ändå..
När jag klev in i planet så dubbelkollade jag med flygvärdinnan om hon visste vars planet skulle åka o hon skulle till samma ställe som jag. Tack, sa jaget, o log.. Visst, jag åker gärna o ofta vilse själv i bilen men det är rätt skönt att veta att flygchauffören vet vars han ska.. fast idag var det en hon..

Visst är det trevligt att åka bort imellanåt, men guuu så gott det är att komma hem igen...


Händer inte mycket här inte..

.. alltså på bloggen.. alltså på bloggen, i övriga livet är det inimellanåt rätt skaplig aktivitet.. ett par tre gånger i veckan promenerar jag hem från jobbet.. Dutti jag..  i måndags kändes det dock som att jag vill inte.. men när jag tvingade mig så var det ju ändå väldigt skönt.. Månntro en ska tvinga sig lite oftare.. Fast en ska inte ta i för mycket utan vara tacksam för de gånger det blir av..

Ett flertal luncher har jag varit ut o provat jeans, för nu behöver jag verkligen ett par ny annars får jag börja använda hängslen.. Men vojne vojne så kort tålamod jag har. Brukar ta med ett par stycken som ser ut att passa. Provar det ena som inte passar o sen är jag less o går därifrån. Vicken himlans tur jag inte är mannekäng för de kränger på o av sig kläder flera gånger per visning..

På dejtningfronten är det inget nytt.. fortsätter att träffa en av de dejter jag råkade på i höstas o under 2 månader har det faktiskt blivit 2 gånger i veckan.. Trevligt! Eller rättare sagt Mycket trevligt! Många leenden och skratt blir det eftersom vi är lika larvigt barnsliga båda två.. Uuuunderbart :-)

Hade förmånen att få förtroendet att ha hårbollarna i helgen o fastän det var lite regningt o lerigt fredag, lördag så slutade helgen snöig o moddig.. Gammelhårbollen börjar allt bli lite gammal o stel nu så vi får väl se hur länge han är kvar. Så svårt det där med gamla hundar där det är enbart åldern som kommer smygande. På söndagen träffade vi VS och fick en trevligt samtal där jag skrattade gott av igenkännande när hon berättade om en händelse.

Skulle till tandläkerskan o göra sista storjobbet i måndags men eftersom hon varit sjukskriven en längre tid blev det enast, på gott o ont, provtagning. Får vänta till 5 februari istället. Okej, går ju inte o småäter o nästan aldrig blir det godis, chips eller annat snacks nuförtiden så det är nog bara en fördel för midjan men jag får allt se upp så den inte blir för mager för då har jag ju inget att hänga upp byxorna på..

På jobbet intet nytt, alltså fortsatt kaos. I morgon ska jag ner till storstan och utbildas o nästa vecka stakar vi ut nya banor. Förhoppningsvis kommer det bli en förbättring för framförallt kunder och leverantörer, o det är ju dem vi lever på. Taxin kommer hämtar den tiden jag normalt brukar kliva upp, så ikväll är det nog bra om jag kryper under täcket i skaplig tid.. Dock vet jag ju hur det brukar bli så jag får nog försöka vila i både taxi o flyg. Hmm.. fast får man fika/frukost blir det inte mycket tid ill vila för den vill jag ju inte missa.. Vem vet när man nästa gång får äta.. Jahupp, enligt flygbolagets hemsida så serveras det mat ombord.. Kommer bli lång dag i morgon för jag är inte hemma förrns vid 20,30-tiden.. Tur det är fredag!

Var egentligen bjuden på fest på lördag som jag såg mycket fram emot. Tyvärr har den blivit inställd, men skulle bli ett annat datum. Fundilerar på gå på bio o använda presentkortet jag fick av hårbollarns förra julen.. Kanske Bee movie.. men upptäckte just att enbart den svenska går här.. Kanske Råttatouille, men den är också på svenska.. Nä, får nog bli Fjärilen i glaskupan.. Om nu inte något annat råkar dyka upp förstås ;-)

O nu är det dags spela handboll.. :-DÅret som gått..

Vojne vojne, nästan obegripligt mycket som hänt, speciellt sista halvåret. Ett halvår som känns som en vecka..

Flytt och omorganisation på jobbet, delvis nya arbetsuppgifter o plötsligt assisterande koordinator i min arbetsgrupp. Områdeschefen såg väldigt stolt ut när h*n berättade det på apt:n, men själv är jag mig aningens tveksam. Lite skraj att de försöker slussa in mig till något som ligger väldigt långt från mig o den jag är. Förmodligen inbillar jag mig bara men, områdeschefen går snart i pension..
Nåja, skulle mina värsta farhågor besannas så måste man, Jag, inte tacka ja till allt jag blir erbjuden..

Privatlivet.. vojne vojne.. men egentligen inte det minsta obegripligt. Det ena har lett till det 2:a o det 3:dje.. det 4:de ledde till det 5:te o så landade jag här.. En lång resa som var väl värd att vänta på. Har hittat vänner som ler och skrattar Med mig. Härligt befriande!
På något konstigt sätt har midjemåttet minskat med 12 cm de sista 4 månaderna, o ändå har jag inte haft ork att ta mina dagliga motionsturer runt sjön.. hehe

Häromdagen funderade jag på om det fanns någon dag under året som gått, som varit speciellt minnesvärd..
Måndag.. Jo, finns en måndag som jag aldrig kommer att glömma..
Tisdag.. Oja, finns en tisdag som satt sina minnesbilder i kroppen som aldrig kommer försvinna..
Onsdag.. Åh, den minnesbilden ska jag bevara som ett litet guldkorn.. Leende läser jag vad jag tänkte om första gången vi träffades.. Var ska detta sluta..
Torsdag.. Mmm.. den satte spår i mitt minne som jag hoppas jag aldrig slarvar bort..
Fredag.. Oförglömlig för hudens minnesbild..
Lördag.. Rena rama explosionen i upplevelser och känslor.. på någon annan planet
spelar radion.. och jag vill bara ha mer..
Söndag.. Aah, så ljuvlig att jag ryser.. Tiden försvann o söndag övergick i måndag morgon.. och leende tänker jag att detta skulle jag nog kunna bli beroende av..

Minnen från eftermiddagar, kvällar, nätter o tidiga morgnar..
Timmar av längtan där tiden nästan står stilla..
Timmar av upplevelse där tiden försvinner o timmar blir sekunder..
Höstmörker och nyfallen snö.. Julklappar och nyårsklappar..

Människor att minnas som..
.. tillfälligt korsat min väg o lämnat kvarvarande spår..
.. av en tillfällighet korsade min väg och beslutade sig stanna kvar..
.. finns i mina tankar och som jag önskar allt gott..
.. delat med sig av sina leenden och tagit emot mina..

Just nu är Livet underbart leende.. en sinnesbild väl värd att bevara..


Må 2008 bli fyllt med berg och dalar..
Medgångar och motgångar..
Medgångar,
för att de gör mig levande och leende..

Motgångar,
för att de får mig att
tacksamt
ta emot medgångarna..