Det där med val..

.. är inte alltid lätt.. eller rättare sagt kan det vara väldigt svårt.. Speciellt om det blir vääldigt många att välja mellan o jag inte har den blekaste aning vad de står för.. Är nog därför pensionsvalet känts som rena rama djungeln för mig.. Aktier, fonder o förvaltningar *suck* jag är inte det minsta intresserad av att flytta pengar, som bara är siffror på ett papper, hit o dit. Jag har inte minsta intresse att följa börser o utvecklingar hit o dit, vilket ledde till att jag valde att inte välja..

Men, inget är statiskt, inte ens en bult.. Över tiden så förändras den.. till o med rostfritt stål förändras.. liksom jaget.. Förra året, eller kanske det var än längre sedan, hittade jag en pensionsdoktor o i kväll har jag vågat placera dem mina pensionspengar som bara är ett par siffror på ett papper.. så nu kommer jag bli en rik pensionärska ;-)

Våren har kommit o knackat på dörrn.. Ja, till o med gläntar lite.. Förra veckan var det flera solstrålande dagar o takdroppet är alldeles alldeles underbart att både se o höra.. I solens värmande strålar glittrar de som diamanter.. På vägarna försvinner snön o grus o sand är det enda som blir kvar.. Dammigt? Ja! Men så härligt att stå o luta sig mot en varm tegelvägg, blunda o känna lite kyliga vinder mot ansiktet som värms av solen, o så lyssna till alla förbipasserande fotsteg i gruset.. Bara ta till vara nuet en liten stund på lunchen..Uunderbart..

I övrigt så kan jag väl bara säga att jag har det rätt bra.. Många skratt o leenden blir det.. Jag har även blivit en hejare på att köra microhelikopter o lärt mig justera o skjuta ner den andra helikoptern.. hehe  Jaja, ibland blir även min nerskjuten o börjar snurra ohanterligt men då skrattar jag bara o lyfter upp den o börjar om.. Köra helikopter är bara såå kul..

Ser fram emot helgen efter påsk.. låångweekend i Storstan...

Må väl o samla på leenden :-)

Barna- och leksinnet..

.. är det inget fel på så snart är jag licensierad helikoptrissa.. Fast det är ju bara i simulator..
Allt började nog förra julen när J föreslog till filurens farfar köpa helikoptrar till filuren i julklapp.. sen fick farfaren helikoptrar av farmoren.. o snart fyller farfaren 70 o J fnulade lite på present till honom.. Helikopter sa jag på en gång.. Jaaa, sa J.. o så råkte jag säga jag gärna följde med som smakråd vad gäller form o färg o så förra helgen råkte det bli inköp av 70-års-present.. Jag hade inget med köpet o göra men när J diskuterade hur mycket nöja farfaren skulle kunna ha av den så tänkte jag evenuellt lite framåt mot sommaren o stugan.. så det blev en helikopeter som går köra ute..
Eftersom tillverkaren är lite finurlig så fanns det simulatorprogram för datorn så J har testat lite i veckan. Själv har jag hållit mig på min kant ända till i torsdags då jag inte kunde hålla mig längre utan åkte över o testade även jag.. Fnasiken vad kuligt det var Hihi.. J belv redigt impad för jag störtade nästan ingenting utan höll mig i luften lääänge Hehe.. Eller också smörade han bara, men det okej det med ;-)
Faktikst så var det så himlans kul att jag är sugen på egen så just nu är jag hemma o testar simulatorprogrammet på min dator men det funkar inget vidare.. gissar lite att det är grafikkortet som är för litet.. Kanske får satsa på en microhelikopter bland annat för att jag ju bor i liten lägenhet.. o dem kostar inte riktigt lika mycket som 70-års-presenten..

I övrigt ser jag fram emot vår långweekend i storstan i mitten på april.. det blir fönstershopping o så umgånge med gamla o nya bekantskaper..

Fast till att börja med ska jag sikta in mig på en Flygande Jakob, en lur i soffan o sen återställa simulatorn till J o evenuellt ockupera hans dator en liten stund ikväll..

Resten av livet ser också rätt så positivt ut.. ;-)