Försiktigt..

.. och blygt fick jag frågan för ett par veckor sedan.. av B, en kvinna på jobbet.. en mycket kompetent och kunnig kvinna i sitt jobb.. hon frågade om jag kunde och ville hjälpa henne lite med hennes nya, första, hundvalp.. det värmde mig och jag sa att det gör jag gärna fast jag är bara en amatör och ingen instruktör.. första träffan blev inställd.. men igår bestämde vi att idag på långfredagen skulle vi träffas..

Innan jag åker dit funderar jag på vad jag har att ge.. kommer fram till att jag kan bara ge utifrån mitt eget valp- och hundägande.. enkla, för mig Idag, övningar som byggde upp min o vovsan samhörighet.. övningar som bygger upp förtroende.. vardagsövningar.. Var Dags Övningar.. utan prestationskrav.. men med kvalitetskrav..

När vi möts känner jag hennes glädje i att ha en hund, en levande varelse som ger så mycket tillbaka.. jag ser hur hon lyser upp varenda gång hon tittar på Molly.. jag ser också rädslan som finns.. frågorna som snurrar i hennes huvud.. har hon gjort fel.. gör hon fel.. hur ska hon göra..

Vi satt i köket och pratade.. jag känner igen mig i henne.. frågorna.. osäkerheten.. Molly är en blandras och vi pratar raser.. en del hon mött har sett den ena och andra den andra rasen.. Själv vet jag inte vad jag ska svara.. inom alla raser så finns det rasvariationer.. ett väldigt brett spektrum.. men Molly är Molly! Jag visar några hjärngympaövningar inomhus.. och betonar att det är viktigt att börja med lätta övningar.. gör det enkelt för hunden att lyckas med det du tänker..

Vi tog en promenad.. jag ser valpen och valpbeteendet.. och B´s vilja att göra "rätt".. och än en gång känner jag igen mig i henne.. Det blev en skön promenad trots att jaget blev lite (?) anfådd.. vanan att traska i snöiga traktorspår har försvunnit.. eller är det konditionen månntro som tappats någonstans i soffan kanske.. 

Mer köksprat och kaffe när vi kommer tillbaka.. funderingar och frågor.. Jag säger att lyssna på Alla råd du får! Ta med dig det hem och fundera på dem.. tänk efter och se dig sen genomföra dem innanför ögonlocken.. ta den tid det behövs.. för tid är nödvändigt.. Molly är bara en valp.. ställ inte för höga krav..

När vi skiljs har hon fått mycket att fundera på.. och hon säger försiktigt att vi kanske kan göra någon uppföljning.. Hela jag blir varm och det vill jag gärna..

Värmen från mötet följer mig hem.. B och hennes känslor för Molly.. och jag önskar dem det allra bästa..

Jag hoppas jag förvaltade förtroendet jag fick i hennes fråga.. och att jag kunde hjälpa lite på vägen..

I dag mötte jag en spegelbild..

Kommentarer
Postat av: det handlar om mig

hm...du skulle behövas hemma hos mig !Är hundvakt och han gnäller hela tiden- håller på att bli tokig!
Jag håller på byta blogadress
den nya är : http://www.4onlyme.net.
Ha en trevlig påskafton !
Varm kram

Postat av: Lena

Så gott, och vilken stöttning hon har idag. Måste vara en skön känsla att veta att man har en sådan god vän vid sin sida och som ger så mycket...
Glad påsk till dig och en stor bukett med tulpaner och blåbärsris med tre kvistar vide i till dig...
Kram!

2006-04-15 @ 10:47:57
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Excessa

det handlar om mig.. Kunde jag så skulle jag kommit hjälpt dig =o) Kan det vara så att han är ovan o vara borta o saknar matte/husse.. Gissar att han inte gnäller på promenaderna så då är det bara att promenera mera.. ;-)
Påskkramar

2006-04-15 @ 17:44:43
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Excessa

Lena.. mmm.. Beundrar B som vågade fråga.. hon och jag är rätt lika till sättet och jag är tacksam att jag minns min egen osäkerhet för det gör det lättare att förklara..
Hade alldeles inte ens funderat på påskpynt så.. Tusen Tack för den vackra buketten.. Ögongodis att njuta av..
Påskkramar!

2006-04-15 @ 17:59:01
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Manon

Det låter ju exakt som kan känna inför den första bebisen:)))).

Skönt att du kan hjälpa henne! Det är urmysogt med hund. haft en:).

2006-04-15 @ 19:24:43
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Excessa

Manon.. Har ingen bebis men har haft hund som jag älskat över allt annat.. så Ja, det är nog så.. oavsett om det är en 2- eller 4-foting så är det ett underverk!
Jo, jag är glad om jag kan hjälpa.. o så får jag ju tillfälle att goosa lite en stund =o)

2006-04-15 @ 19:39:50
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Lena

Påskpyntet hoppas jag passar.. du får ett härligt grönt och gult blockljus som du kan tända i kväll också...kramen till dig igen!

2006-04-15 @ 21:05:26
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Excessa

Påskpyntet är som gjort för mig och passar alldeles utmärkt tillsammans med ljuset..

2006-04-16 @ 20:58:52
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback