Den..


som inte har

förstånd

att gå vilse

ser inte så mycket.

?

I postboxen..

.. låg inbjudan till lillebrors bröllop.. Okej, han är inte själv på det utan hennes namn stod också med.. Jag har nog föträngt det lite eftersom jag nu behöver/måste ta tag i klädfrågan till förekommen tillställning..

Klädsel: Kavaj! betyder enligt traditionen mörk (mörkgrå eller mörkblå) kostym enligt ovan. Idag är man inte alltid så noggrann med detta utan accepterar även kostym i andra färger eller udda kavaj/elegant blazer. Då bär man en snygg kavaj tillsammans med ett par finbyxor, så undvik helt jeans eller chinos. Slips eller fluga är obligatoriskt. Kvinnor bär kortare dräkt eller klänning med ev. tillhörande kavaj. Lång klänning kan också gå bra, men ingen hellång afton- eller festlig långklänning ("balklänning") som vid finare klädkoder (se ovan nedan).

hmm... Äger varken dräkt, klänning eller kavaj jag.. Fast jag är glad de inte skrev

Mörk kostym; Klänning av fint tyg, byxdress i elegant snitt eller knäkort eller vadlång fin festklädsel för damerna. Klänningen bör inte vara golvlång eller baraxlad. På ett kostymbröllop är det tillåtet och också passande för damer att bära hatt.
eller
Högtidsklädsel; betyder frack för herrarna och långklänning för damerna. Hembygdsdräkt i festversion samt uniform likställs med detta. Det är absolut inte tillåtet att komma i kostym eller smoking (eller något annat för den delen) om det påbjuds högtidsdräkt/högtidsklädsel. Har du ingen frack eller långklänning kan du låna eller hyra.

Eftersom det är deras dag så vill jag försöka göra den så bra som möjligt så jeansen lämnar jag nog hemma.. men hur kort får egentligen dräkten vara.. o jag har starka misstankar att kepa inte ingår i begreppet hatt.. Fast hatt är uteslutet ju uteslutet eftersom det står kavaj i inbjudan..

5 veckor kvar.. Har ju hur mycket tid som helst att hitta något så det ska nog gå det med.. Och i morgon flyttar kontoret så vi kommer att befinna oss mitt i centrum o därikring finns det massar av affärer..

Hmm.. kom just på att jag kanske behöver skor också.. gissar vilt att sandaler inte är passande..

Dagen F..

.. som i flyttning närmar sig.... På fredag morgon bär det av till nya kontoret o förväntansfull spänning har infunnit sig.. Det är verkligt o det ska bli av!

Men, avskedskänslorna börjar göra sig påminda.. o jag tycker inte om avsked... I och för sig så säger vi att vi ska gå till gamla lunchrummet o äta med våra gamla jobbkompisar men jag tror inte att det kommer att bli så mycket sånt.. De andra säger att de ska komma o fika hos oss och istället för att ringa in en beställning tänker de ta en promenad... Men jag tror inte heller att det kommer att bli så mycket sånt heller, även om det bara tar 3 minuter att gå från kontor till kontor så är det ändå 3 minuter enkel väg + den tid det tar att beställa o så lite småprat.. 
O visst säger vi till varandra att vi måste gå ut o äta lunch tillsammans ibland.. men jag tror inte att det blir så mycket sånt för vi har alla varierande lunchtider o ibland slänger vi bara i oss maten..

I morgon blir det avskedsfika med tårtor och glad samvaro men inunder ytan kommer i alla fall jag att gråta lite för det är sista em-fikat vi har tillsammans med alla dessa underbara människor som jag jobbat i närheten av i snart 5 år.. Många skratt o leenden har det blivit genom åren.. 

Det ska bli skönt att få en dräglig arbetsmiljö och fler som jobbar.. Men, jag avskyr avsked...

Motivation..

.. kan vara jättesvårt att hitta ibland.. speciellt om man hamnar i ett tunnelseende eller en mörk spiral.. O det behöver inte alls handla om livet eller orken att kliva upp på morgonen. Det kan lika gärna handla om något fritidsintresse man har.. Själv så har jag ju haft hundar, underbara sådana, men om man bara går hemma o tränar o tragglar på så är det lätt att det låser sig o man tappar motivationen eftersom man inte ser någon väg ut ur ett mönster man hamnat i.. Okej, det kanske inte gäller alla, så var det i alla fall för mig.. Men tack vare lite kurser o diskussioner med andra hundägare så får man förhoppningsvis en massa nyttiga, och onyttiga, tips från varandra..

Själv har jag dock kännt mig väldigt motiverad de sista dagarna.. o speciellt i dag när jag visste att första kurstillfället skulle komma.. Jag tänkte också att jag har gott om tid att inställa mig där A o jag hade kommit överrens att mötas för att samåka.. hmm.. Planeringsmässigt så var jag inte på topp eftersom jag tänkte jag åker halv ett efter att ha käkat lite o duschat o sånt... När jag sitter o tittar på Gilmore girls så upptäcker jag att klockan är 12.. o mat o dusch var ogjorda.. Det blev till att ruscha lite men jag hann se hela GG, äta, duscha, prata i telefon o komma i tid till dit jag skulle..

Det var väldigt roligt att än en gång få vara cirkel- o handledare på en allmänlydnadskurs... Sex glada ekipage med tjejer o hundar i alla storlekar.. Jag var väldigt noga med att säga att eftersom det är en studiecirkel så kommer inte jag att stå o föreläsa utan att alla ska komma med sina tips om hur det fungerar för dem.. För det är ju så vi lär oss.. Lyssnar, tar in, bearbetar o provar... Och inget tips är för litet för att funderas på...
Men de skrattade lite åt mig när vi pratade om inkallning o jag sa att man skulle börja göra kullerbyttor o larva sig om hunden inte ville komma... O jag förstår dem för jag har själv varit i den situationen.. Förhoppningsvis kommer de att slappna av o bli mer lekfulla för att leka med en hund är göörkul.. o så inbillar jag mig att det skapar mer kontakt o närhet...

Nu är det dags att fixa några lunchlådor men vette 17 vad jag ska lägga i dem...

Dagen i dag.. har varit en alldeles underbart härlig dag...

Okej, erkänner..

.. jag inte enbart varit vårtrött ett tag.. jag har även pysslat med lite annat... hmm.. lite o lite... njaa, om jag sammanfattar veckan så har jag fått alldeles för lite sömn...

Råkade, japp det var absolut inget jag planerat o har man inte planerat så råkas det både hit o dit, sätta in en beskrivning av mig själv på en av nätets alla miljoner sidor.. Till en början var det nog mest en liten lek men man leker inte med kontakter... Kontakter ska ju man vara varsam med o inte stoppa in fingrarna i hålen för då kan man få en frisyr som inte är av denna dagen...
Men leka med leenden är bra, speciellt för självkänslan när den är trött... så jag har lekt med leenden o fått många skratt... Herreguu va många roliga människor det finns där ute i rymden... Hade jag inte minsta lilla aning om... Tyvärr har det resulterat i att nätterna blivit fruktansvärt korta, men veckan o dagarna har som bara förvunnit o rätt vad det var så var det fredag igen... *skumt*

Men jag är försiktig o bjuder inte hem okända människor.. Fast jag har varit på date 2 gånger... Den första blev dock inte alls lyckad så vi sa bara hej o försvann från varandras liv..  Den andra.. hehehe...Say no more!

I dag upptäckte jag att alla (nåja, nästan) träd är gröna... Löven är skirt gröna o lever i solen o vinden... Underbart livgivande.. Jag tror jag börjar vakna...

I´ve got..


Efter regn..

Img46D90B98.jpg 
.. kommer solsken...

Sinnena..

.. åker bergodalbana...
Först långsamt, vilsamt o väldigt stillsamt..
Sakta sakta uppåt och hoppet börjar gro i magen...
Så stannar man till där uppe på toppen..
Världen ligger vidöppen o leendet möter tusen o åter tusen andra leenden..
Plötsligt, utan den minsta lilla förberedelse,
så bär det av i en sjuhelsikes fart neråt


Fastnar i denna bergodalbana
utan mönster..
Ingen tur den andre lik..
Uppåtåkande kan vara allt från
5 sekunder till 5 timmar.. och rätt vad det är
så är sinnet längst där uppe..
för att sen åka raka vägen ner i en sjuhelsikes fart...

Våren... *tung suck*

Torsk..

.. vet väl alla (?) att den är rödlistad.. Nu  har även rödspättan blivit rödlistad.. På Världsnaturfondens hemsida står följande: På rödlistan över de mest hotade arterna som säljs i Sverige finns, enligt guiden, fortfarande bland annat torsk, blåfenad tonfisk, hajar och ål. De flesta torskbestånd är idag överfiskade och nära varannan torsk är illegalt fångad. Nya fiskar på rödlistan är marulken och rödspättan, två arter som hotas av överfiske i Europa och som fiskas med trål ? en fiskemetod som ofta medför stora mängder bifångster och skadar havsbottnarna. 

Jag gillar rödspätta o äter nog det 1-2 gånger/vecka men nu får jag försöka hitta någon annan plattsfisk.. hmm.. O jag som inte är någe bra på fisk... men gott är det o än har jag itne blivit för gammal att lära mig saker.. 

1,5 vecka har jag tillbringat fritiden med att leta efter säkerhetsdosan så jag kan betala mina räkningar när den dagen kommer.. men inte hittade jag den heller.. Försökte med att vissla både naturligt o med en sån däringa hundvisselpipa men den vägrade komma fram.. I dag ringde jag o spärrade den o tänkte jag får vänta på en ny till de skickar med posten.. det behövde jag inte för min bankman sa jag kunde gå o hämta en på banken o den ligger ju bara tvärs över korsningen.. så jag knallade över o förklarade mitt ärende.. Lite skumt tittade de på mig eftersom jag hade tofflorna på mig, men ny dosa fick jag i alla fall eftersom jag kunde legitimera mig..

När jag cyklade hem i dag så regnade det och det var så härligt att höra dropparna falla på hjälmen o regnkläderna.. Det kändes som att de tvättade bort en massa damm som länge legat o grott, både inombords och utomhus.. Rena rama upplivningskuren..

Annars knallar livet på o jaget har fullt upp att leta efter leenden eftersom det känns som att hon tappat bort sitt eget.. Men det är "bara" den vanliga vårtröttheten o så småningom går det över.. o jag är Tacksam att jag inte är allergiker o drabbas av rinnande näsa o röda ögon nu när pollenperioden hälsar på..

Ja, jsut det, något som är positivt är att jag snart måste köpa hägnslor för jeansen har fått en tendens att börja glida ner.. eller också är det bara så att det är magen som putar ut så mye att de halkar ner över den.. ;-)

Nästan..

.. ingenting blev gjort i går.. förutom lite plock då.. och jag somnade på tok för sent för att vakna pigg i morse.. Ändå var jag inte helt utslagen, men det beror nog mest på att jag sov hela tiden när det var meningen att sova..o sånt är skönt.. o jag hann med lite plock i morse också, så nu ser det mindre charmstökigt ut.. hehe

Bidde lite frustrerad i dag när decibeltalet i rummet blev så högt att jag inte hörde vad den i telefon sa.. försöker visa med hela mitt jag att jag blir störd, håller för örat som inte lyssnar i telefon, kryper ihop bakom min skärm och pratar tystare.. haha kanske det som är fel.. Om jag blev större o pratade högre så kanske det skulle ge resultat.. Nä, tror inte det jag.. Men jag tror jag ska gå o köpa ett par hörselkåpor som jag kan gömma mig bakom.. ;-)

Jag är väldigt tacksam att jobbedagen är slut, för i samma takt som vi jobbade bort morgondagen så ramlade det in än fler. Det kändes som att vi aldrig kom ikapp.. sista timmen hann vi jobba undan lite men det är ändå rätt mycket kvar tills i morgon.. Men, morgondagen kan jag inte göra något åt i dag så det struntar jag i..

Men.. jag fick en trevlig sällskap när jag var ut o tog lite luft en stund.. o eftersom jag har tidig fika och lunch så får jag tillfälle till många leenden.. väldigt trevliga leenden.. Pirrigt o spännande..

O nu är det hockey på TV.. spännande.. men jag är bara såå glad att jag inte är där på plats för ljudnivån i arenan hade nog gjort att jag, efteråt, blivit galen av allt pipande o tjutande som följt i dess spår.. o direkt efter matchen blir det sängen.. ja, det är i alla fall vad jag hoppas..

Gårdagen..

.. finns inte mer o glad är jag för det för i går var jag bara så trött.. sov länge o somnade tidigt.. Lyckades i alla fall klämma in en liten cykeltur och middag blev det också..

I morse däremot vaknade jag väldigt tidigt om man nu kan räkna 07,25 som tidigt.. jo, det kan man om det är söndag och man är ledig.. Långfrukost med Monkey world o så lite slappande.. en kaffekopp till Gilmore girls o änteligen börjar Luke fatta varför Lorelai sällan, och aldrig, stör när hon ringer eller kommer förbi.. Hoppas 25-öringen ramlar ner hos henne med..
Lorelais förhållande med sina föräldrar är lite som mitt eget.. fast vi var inte så rika, men sättet är ungefär så.. o hade jag haft en dotter så inbillar jag mig att jag varit lika goo, och snygg, som Lorelai..  men eftersom jag varken har någon dotter, eller son, så är jag rätt nöjd med att vara ungefär lika snygg som hon..
Jag har inte följt serien från början men nu känns det som att jag vill att de börjar reprisera den.. Fast det skulle nog vara jobbigt att följa Lorelai o Lukes kärlek i 6,5 säsong.. Nä, jag är nog nöjd med att det börjar hända saker nu istället..

Börjar bli lite fingerfärdig med mobilen.. har hittat både specialtecken, larm, kamera och wap.. Dutti jag! ;-)

I veckan ska de installera brandlarm i alla lägenheter o det är väl inte en dag för tidigt.. Har för mig att det var ett par år sedan det blev någon lag/rekommendation på att såna skulle finnas i alla lägenheter.. fast det kanske bara gällde allmännyttiga/statliga/kommunala lägenheter.. I alla fall så kom min dåvarande vaktis med en till mig som jag valde att montera själv. Fast jag hade ju redan en, men jag bytte ut den.. Jag hade mina tankar om brandvarnare då om att det skulle vara bra om de var sammankopplade för om jag inte är hemma så kan jag ju inte varna grannarna utifall det skulle blivit någon elkortslutning i min lägenhet o larmet gick.. Men det kanske är att bli lite avancerat..
Nåja, för att inte låta brandvarnemontörerna behöva kliva över ena massa saker så har jag bestämt mig för att plocka undan lite.. i och för sig så är det inte lortigt här, snarare lite charmigt stökigt.. eehmmpf.. ja, någonting åt det hållet då.. men det känns inte som jättejobbigt eftersom jag kom på att det kan vara lite trevligt att röja borden o om jag rensar fåtöljen så får jag en skön läsplats..

Sen tror jag att jag ska göra någon slags köttfärsrullar med hackad broccoli inlindade i någon sorts italiensk skinka (jag råkade få med mig från affärn) stekta i ugn.. till den blir det hackad o stekt charlottenlök blandad med rivet äpple, turkisk yoghurt, curry (fast sånt har jag inte), gurkmeja, salt o peppar.. skivad ugnsgrillad sötpotatis till..

Lite cykeljusterare har jag varit men däcken får allt fortsätta åka i bilen ett par dagar till..

Önskar att min vinylspelare fanns här o inte på vinden.. Tack o lov så finns ju youtube..


3-dagarsvecka..

.. är alldeles lagom lång vecka att jobba.. Många pratar om 6 timmars arbetsdag men jag skulle vilja prata för 3 dagars arbetsvecka istället.. Alldeles alldeles uuunderbart! Speciellt som silvertejpen fixade så inga bromsklossar låg på cykelfälgen, vilket gjorde att cykeln rullade väldigt vänligt och lätt när jag i alldeles alldeles lagom temperatur på ca 6 röda grader for iväg i morse.. Livet kändes lätt i morse men det berodde nog mest på att jag fått sova hela natten utan avbrott för vaknande och funderande.. SååÅ skönt!!

På jobbet var också många andra mycket mindre gnälliga än andra dagar, eller var det så att jag inte hörde gnället.. kanske var det en kombination.. Själv var jag nog mest aaningens spanande och förväntansfylld.. Snablar oxå, jag tror jag blivit full i sjutton.. Igen! Men den här gången är jag bara sååå försiktig så ingen annan kan ens ana någonting.. Jo, det är säkert! Jäättesäkert! hmm..

När jag, P och bj gick från fikat så undrade bj hur det gått för J.. P sa att han skulle vara ledig idag.. Nä, sa jag, han skulle jobba idag.. När vi går förbi hans rum så sitter han där.. Eftersom vi alla var lika nyfikna hur det gått på resan så nästan kastade vi oss dit.. P slår sig ner i en stol, bj står med kaffekoppen i handen och jag lutar mig, lagomt avslappnad, mot ena dörrkarmen och allas blickar vilar på J medans han berättar hur det vart.. väldigt intressant och spännande.. förmodligen något Jag aldrig kommer att råka ut för.. Nervöst hade det visst varit.. och det förstår jag.. Själv vet jag inte om jag hade utsatt mig för den påfrestningen, men det är ju lätt o säga eftersom jag trivs med mitt jobb..
Jag förstår inte alls varför jag är så fruktansvärt medveten om människors, inklusive jagets, kroppsspråk och vad de, och jaget, väljer att titta på.. J´s beskrivelse var fängslande och vi lyssnade alla 3.. Men ta mig sjuttsingen, om jag ser på händelsen från en utomståendes perspektiv så var P och bj aningens vid sidan av.. Men förmodligen var det så att J berättade för till den som ställt frågan om hur det var.. eller också drunknade han i frågeställarens ögon.. eller också tyckte han bara att frågeställaren hade ett fruktansvärt konstigt kroppsspråk eftersom hon öppnade upp väldigt mycket och visade hur mycket som helst att hon välkomnade minsta lilla tanke till närmare kontakt.. Det är lite knepigt det där för jag vet, inside information, att frågeställaren gjorde allt för att stänga till lite och hon försökte verkligen lägga armarna i kors framför bröstet.. Men jösta vad hon misslyckades.. Ja, det var nog dagens, förmodligen veckans eller kanske till o med månadens, största nederlag.. Hur hon än tänkte och försökte tvinga armarna till en annan position så gick det inte.. Äädrans kropp som bara bestämmer sig själv för att tala sitt eget språk..

Lunchen tillbringades till att börja med med lite gemenskap i ett korsord.. de andra gick och jag blev ensam med det, vilket kändes väldigt skönt för då bidde det tyst och lugnt i lunchrummet.. sen kom en annan korsordslösare in o tog helt över det jag gjorde.. eehumm.. hon drog tidningen närmare o närmare sig o pratade mest för sig själv och rätt ut i luften.. Äschan då, ibland är man ju bara så, med skygglappar och mest instängd i sitt eget.. i alla fall är jag så.. Jag valde att diska mina lådor och fixa lite kaffe.. smakade på min smoothie som bestod av apelsin, päron, banan och massa vindruvor samt ett par droppar tabasco som gav ett litet sting till eftersmak.. Eftersom jag visste att korsordsövertagerskan skulle vara tillbaka på sin plats kl 13,00 så hade jag koll på klockan och en minut innan tiden gick ut så frågade jag henne hur mycket klockan var.. Jag fick fråga 2 gånger innan hon hörde mig o när hon insåg vilket slag som var slaget fick hon bråttom och jag fick korsordet alldeles för mig själv..
Jag gissar att hon är lite nere för att den hon haft bäst och mest kontakt med har passerat pensionsåldern och från o med nu bara ska jobba 2-3 dagar i veckan.. Ensamhet är inte lätt att hantera när man inte väljer den själv..
Men, man har också valet och väljer sina egna känslor när något händer, oavsett om man själv valt händelsen eller inte.. Jag tror, inbillar mig, att hon känner sorg och saknad och det kräver sin tid och sin process..
Efter en stund kom en "gammal" fikarumskompis in.. en härlig tjej som jag fick ett trevligt, fnissande samtal med.. Hon fick smaka lite av min tabascosmoothie och sa att den var god.. själv hade hon aldrig tänkt tankenkrydda med frukt.. Detsamma sa bästa jobbkompisarna när de sen fick smaka.. o dom är sällan sena att säga om de inte tycker om en sak så jag sträckte lite på mig.. snart är jag en liten smoothiekonstnär..

Eftermiddagsfikat ska vi inte prata om.. När jag kom in i fikarummet såg jag, i ögonvrån, att det fanns 1 ledig stol vid "mitt" bord.. o så stod det 2 människor före mig i kaffekön o vi brukar dela samma bord.. Jaja, jag kunde ju inte tinga stolen o sen hämta kaffe.. lika lite kunde jag gå före i kön o ta den stolen.. så jag andades djupt och verkade oberörd.. hehe.. När jag fick mitt kaffe så hade de som var före mig valt att lämna den lediga stolen till mig.. hmm.. Förmodligen hade de viktiga saker att diskutera med andra människor o det var Därför de lämnade den lediga stolen till mig.. för de har nog inte den minsta aaning om vad andra tycker, tänker o känner..

Hemcyklingen var också lätt fast jag valde att använda snäppet högre växel än cyklalättväxeln i uppförsbacken.. inbillar mig att det är bra för hjärtat och lungorna..
Motionerade bilen o for iväg o inhandlade lite råvaror inför helgens matlagning.. rödspätta (fryst), blandfärs, sötpotatis (vad gör man med såna?), frächa morötter, färska champignoner, citron, kiwi, banan o lite till.. Förhoppningsvis blir det några lunchlådor...

Vägen är omväxlande märkt med 70-, 50- och 30- skyltar.. Nästan omedelbart jag svängt ut på "stora" vägen så fick jag en bil som låg 2 meter bakom mig.. och, konsigt eller inte, jag blir stressad.. Den första reaktionen som jag känner att jag skulle vilja göra är att tvärnita bara för att få se om kvinnan hinner reagera innan hon smäller in i baken på mig.. Fast att göra något sånt är inte speciellt smart eftersom jag ju läst om whiplashskador o någon sådan vill jag inte ha! Valde att luta mig mot nackstödet och hålla den hastighet som det stod på skylten vi just passerat.. När vägen blev bredare och tvåfilig så blåste hon om mig så det yrde runt öronen.. Okej, det var hennes val. Själv funderade jag på vad hon skulle säga till barnen utifall de frågade varför alla andra åkte saktare än dem o därför bromsade all annan trafik.. Vilket beteende får de barnen med sig till sin vuxenvärld..
Kanske skulle jag inte säga något om föräldrars handlingar eftersom jag själv inte har barn.. men, jag har varit barn och därmed har jag rätt att reflektera utifrån ett barnperspektiv.. Kommer de att ta med sig att om man är stressad o irriterad så är det okej att strunta i hastighetsskyltarna? Kanske är det till o med så illa att det är deras fel att de måste åka för fort? Kommer de att tycka att alla som håller fartbegränsningarna är idioter? Många tankar virvlade genom huvudet och jag fortsatte hålla den fart som stod på skyltarna.. Fast det var lätt eftersom jag känner vägen.. och så tycker jag att det är väldigt skönt att glida omkring i 30 km/h. Jag hinner se vad som händer runt vägen och jag tillåter mig själv att andas.. och i o med det så får jag tillfälle att stillsamt njuta lite av färdvägen..

Började spela Anastacia och fick en halvtimmes vild dansryck.. städade badrummet och tog en skön kvällscykeltur.. Har hittat en 7- minuters bortväg som tar ungefär lagomt dubbelt så lång tid när jag ska hem.. och 20 minuter är alldeles lagom cykeltur för jaget.

Känslan jag har just nu är lite svår att beskriva.. men jag tror att det är lite som i nedanliggande video.. mest blickarna då eftersom jag sällan kysser någon och än mer sällsynt är det att jag slår någon.. men ögonblickar är jag ofta öppen för och längtar efter..I morgon ska jag sova.. o på eftermiddagen har jag bestämt jag ska vara tvättant.. kanske blir jag lite cykelreparatör.. o evenuellt blir det ett par - fyra styrketräningspass genom att bära sommmardäcken 4 våningar upp till vinden.. förmodligen blir det till att använda hissen..

Önskar Dig en skönt självisk helg!

Life is beautyful!

Halv 3..

.. är ingen bra tid att vakna, speciellt inte eftersom larmklockan inte ringer förrns efter sex.. o inte fanns det någon att ha sex med vid den tiden heller.. däremot var örona aningens ansträngda efter dagens jobb så de pep o tjöt som de aldrig gjort förut.. Förmodligen var det dagens massa prat i samma rum som gjorde dem så trötta.. att jag sen började fundera på hur jag bäst förklarar för de andra att försöka att hålla decibeltalet mer dämpat.. Tankarna på mitt eget beteende och röstläge gjorde ju även sitt till, för frågan är ju om jag själv är något föredöme.. kräver jag kanske mer av andra än mig själv.. Ja, det är knepiga frågor det där. Speciellt som jobbet flyter på väldigt mycket bättre än det gjorde för en vecka sedan.. och jag vill inte på något sätt få nya bästa jobbkompis känna sig som att h*n gjort något fel för h*nns skratt är väldigt mycket uppiggande.. Framförallt så tar h*n tag i jobb och morgondagens kvarjobb är mycket färre än de varit förut..
Det blev ändå ett rätt bra prat idag när jag sa att jag vaknat i natt pga örontjut, vad det beror på och vad som gör det värre.. Gamla bästa jobbkompis blev lite förvånad för att jag aldrig sagt, eller ens nämnt, att jag har tinnitus men jag har ju förut inte känt att det varit något problem, och ingaproblem är inget som i alla fall jag pratar om eftersom jag sällan tänker på såna saker.. Nu när vi väl börjat prata om decibel och hörstörningar så inbillar jag mig att jag lättare kan säga ifrån om någon börjat "kvittra" alltför högt..

När jag väl somnade om så drömde jag en dröm som jag kommer ihåg rätt väl, till o med nu..

Vi var flera från jobbet som skulle på fest. 4 av mina närmsta jobbkompisar var uppklädda. 2 killar i frack och 2 tjejer i underbart vackra sidenlångklänningar. Medans de varit hem o bytt så vaktade jag telefon och när vi skulle gå så hade jag mina myskläder på mig som jag brukar ha hemma. De andra åkte limousin och jag cyklade. Men det var jag som valde cykeln för jag ville kunna komma och gå som jag ville.

När vi anlände till festen, jag något senare, så var det en skön tillställning i ett hus där ordningen var avslappnat stökig och jag upptäckte att den människan som bodde där hade en massa saker som var mina. Men det var saker som hon/han hade förvarat åt mig till det var dags för mig att ta hem dem och det kändes som att det var dags för det den här kvällen.
Under kvällen så vandrade jag mellan mina saker som inte alls kände igen, men jag visste att de var mina, och de andra i sällskapet. Flirtis var där och flirtade med en ny jobbkompis, men när hon tittade bort flirtade han med mig. En gång så satte jag mig i soffan bredvid honom och tog, utan att klä av mig, för mig och det blev mysigt och intimt. Efter en stund gick jag och han fortsatte flirta med den nya, som var en mörk skönhet med vågigt svart hår som gick till midjan.
När jag skulle åka hem så visste jag inte hur jag skulle bära mig åt för jag kunde inte få hem mina saker på min cykel. Efter en massa velande så tog jag en taxi som förvandlades till min bil. Men eftersom den var så lortig så var jag tvungen att åka in på en biltvätt (mitt i natten). Biltvätten var ett skrotupplag och ett par killar i oljiga t-shirts började gå igenom bilen och kom fram till att jag måsta lämna in den eftersom det var så mycket som måsta fixas för de ville att jag skulle köra säkert. Jag lämnade bilen på ett ställe som påminde om ett torrlagt båthus o låg i något som liknade ett månlandskap.   När jag gick därifrån så kände jag mig mest glad för att de tänkt på min säkerhet och på promenadvägen hem så ringde min mobil och det var Flirtis. Han ville bara säga Hej och höra att allt var bra med mig. Jag sa vad som hade hänt med cykel o bil och att jag var ute på en skön promenad och att kvällen varit härlig.
Efter att ha gått en lång stund på ett par sekunder kom jag hem och hemmet såg ut ungefär som ett vackert gammalt båthus med ett skrotupplag i en verkstad, men jag mådde gott och trivdes där. Ringde Flirtis men han svarade inte så han hade nog somnat.
Dagen efter träffades vi på jobbet och vi var som det mest naturliga i hela världen och den trygghet vi kände i varandra så självklar..


Sen vaknade jag.. Känslan från drömmen har bäddat sig in i magen som något gott och bra.. det känns som att det var en liten vink till jaget att hon ska försöka lita på sina egna känslor och känna trygghet i sin magkänsla, samt att det också finns andra som vill henne väl och är omtänksamma..

Äh, det som känns så underbart är känslan av att ha drömt, att komma ihåg drömmen är rena rama bonusen..

Tyvärr så får jag ingen gammelhårboll i helgen.. pratade med ex-grannen som skickat mejl igår som jag inte hade sett :-(  Gammelhårbollen får följa med i helgen men skulle jag kunna tänka ha honom nästa helg från lördag kväll över söndag? Va, så kort? Jo, men jag kan komma med han på fredag kväll om du vill! Ja, Tack, Gärna!

Nu är det dags att leka lite med stavmixern innan klockan blir för mycket.. o sen ska jag uppsöka drömmarnas land.. och i morgon är det fredag..

Just nu känner jag mig skönt behagligt omtyckt av jaget.. Den känslan ska jag spara och bevara..

Ibland är livet rätt skönt att leva..

Karlsson fiskar..

Blondinen skulle ut o pimpla. Hon köpte allt hon behövde o lite till o så begav hon sig iväg till närmste is.
När hon började borra ett hål i isen hörde hon en röst: DET FINNS INGEN FISK UNDER ISEN!
Blondinen skyndade att leta upp en ny plats och började borra. Än en gång hördes rösten: DET FINNS INGEN FISK UNDER ISEN!!
Blondinen darrade på rösten och ropade: Ä är det du Guuud eller?
Rösten svarade: NEJ, JAG ÄR VAKTMÄSTARE HÄR I ISHALLEN!!!

Lediga extradagar..

.. gör mig alldeles förvirrad för jag hade måndag i dag.. det konstiga var att ju längre dagen gick desto mer måndag blev det.. Som tur är så talar programmet vi jobbar i vilket datum och vilken veckodag det är..

2 rediga motionspass blev det också eftersom det var motvind både på morgonen och eftermiddagen.. + att bromsklossarna blivit sneda så de låg på fälgen.. I och för sig så är det väl inte bra för slitningen på dem men ändå, får jag byta klossar 1 gång/månad så blir det ändå mindre än 100kr/månad och det är väldigt mycket billigt jämfört med ett månadskort på något gym..

Kanske var det de extratunga cykelturerna som laddade en massa mjölksyra så friskt energirikligt blod började pumpas runt för nu har jag gjort ett par adressändringar som jag glömde förra året.. egentligen så har jag tänkt på dem men aldrig kommit mig för o utan bara skjutit dem på framtiden.. jag är nog lite som gör inte i dag vad du kan göra i morgon.. i dag kom till slut morgondagen ifatt mig och nU har jag gjort det! Adressändringarna alltså..

Och nu verkar det som att VM- hockeyn (Sverige- Schweiz) är lite rolig så jag ska nog tappa upp ett fotbad o glana lite på den..

Trött..

.. är bara förnamnet.. eller rättare sagt orken har flytt sin kos till landet långbort.. I och för sig så är det inget nytt för så här är det varje vår.. Äschan då, nu är jag lite kinkig för jag vet ju att det går över, någongång till hösten..

I går så överraskade jaget mig med att plocka fram snabeldraken och med Anastacia på högsta volym gick det unnan.. Och jag är så glad att jag flyttat för de kvadratmeter jag har är alldeles tillräckligt.. När jag ställde undan snabeldraken dunkade rytmerna och tog tag i mig.. en massa tillbakahållen rörelseenergi som behövde släppas ut...

Seasons change.. AnastaciaCradle the weight of your life
You can survive
What lies before you
It's only a matter of time
Before the night
Turns into day
Oh, it should feel incredible, whoa..
To know you're not alone, uh
Just look in my eyes (just look in my eyes) whoa.. just look in my eyes

[Chorus:]
I said..
Happy turns to sad
Sometimes life gets bad
Things get rearranged
Nothing stays the same
It just never ends
Here we go again
One thing
Still remains, uh
Seasons seasons change

C'mon yeah seasons change
C'mon yeah seasons change
C'mon yeah seasons change

Are you scared of today?
Running away
I can see through you
Whoaoah..
It feels like an eternal haze
But it's only a faze
It's all in your mind
Oh, when you feel invisible, uh
Just know you're not alone
(c'mon, c'mon)
Just look in my eyes
(look in my eyes, huh, look in my eyes)
Just look in my eyes
Just look in my eyes

[Chorus:]
Happy turns to sad
Sometimes life gets bad
Things get rearranged
Nothing stays the same
It just never ends
Here we go again
One thing
Still remains, uh
Seasons seasons change

You can feel the air start to change
When you're walkin' out in the rain
And the colors inside your brain start fading
Til the winter is washed away
And nothing really feels the same
When sunlight's in your eyes
You feel alive

What I really want..
What I really want..
What I really want..
What I really want..
I said, yeah, yeah, yeah!
Yeah!

[Chorus:]
Happy turns to sad
Sometimes life gets bad
Things get rearranged
Nothing stays the same
It just never ends
Here we go again
One thing
Still remains
Seasons seasons change


Efter en halvtimmes hänryckning hoppade jag på swabben o så fick lägenheten en doft av såpa..  och disken åkte med av bara farten..
Blev lite matt så jag värmde bara en låda som fanns i frysen.. lammskav med kantarellsås och couscous, lite rivna morötter till.. Rätt okej om jag får säga det själv..

Somnade i skaplig tid trots att jag sovit bort halva dagen.. vaknade strax efter 7.. men det kanske var lika bra.. halvslarvfrukost och 5 dl mellanmål à la apelsin, päron, massa druvor och banan.. Om man låter lbi att spä med jos elelr vatten blir det en soppa som man kan äta med sked.. känns aningens mer mättande..

Vid 1 tog jag tag i latmasken o bestämde mig för en cykeltur.. När jag kom ut så stod inte cyekln där jag lämnat den.. Jaja, den stod väl ivägen o då var det bättre de flyttade på den än körde över den.. Jo pyttsan! När jag satte mig på den o skulle trampa iväg var växlarna lekta med så kedjan hoppade av både fram o bak.. *Suck* Men, jag är glad att jag upptäckte det idag o inte i morgon bitti när jag ska iväg till jobbet.. och jag var väldigt glad att de inte skurit sönder däcken eller gjort någe ännu värre, för kedjan var ju inga problem att fixa..

Egentligen skulle jag behöva baka för solrosbrödet är slut.. men det känns inte som att orken finns till det.. Men kanske jag ändå ska göra det för till helgen måsta jag fylla på lunchlådorna.. o det tar inte så snabla lång tid att sätta en deg o rulla ut den.. Och om jag låter Anastacia leda min energi åt rätt håll så ska det nog gå..

Japp, så får det bli.. Sen blir det stekt lax, broccolicouscous med nån smaskig röra till.. glömde bort den igår men den duger även idag... Till en annan dag ska jag fundilerar lite på om jag vill ha en grillpanna.. eller är det ett onödigt redskap tro.. Tips mottages tacksamt! :-)